Page 1

RELIGIÓ CATÒLICA 1r BATXILLERAT

TEMA 1

LA POSTMODERNITAT


ÍNDEX 1. Introducció: ¿en quin món vivim? 2. La Postmodernitat 2.1. El terme “postmodernitat” 2.2. La Modernitat: els aspectes més significatius. 2.3. El desencant: les promeses incomplertes de la modernitat 3. Algunes característiques de la postmodernitat 3.1 La incredulitat davant els grans relats 3.2. El relativisme moral 3.3. La prioritat de l’estètica sobre l’ètica: hedonisme y narcisisme 3.4. Consumisme 3.5. Individualisme 3.6. Pragmatisme 3.7. L’absència de Déu 3.7.1. Ateisme, agnosticisme e indiferència 3.7.2. Trets de l’absència de Déu 3.7.3. Alguns possibles factors de la increença 4. Alguns models de felicitat postmoderns 4.1. El nihilisme 4.2. El Carpe Diem 4.3. El pragmatisme 4.4. El benestar APÈNDIX: ¿Es pot ser cristià i postmodern?


Introducció: ¿en quin món vivim?

¿Què esperes?


MODERNITAT

DESENCANT

POSTMODERNITAT


LA MODERNITAT

RENAIXEMENT I HUMANISME

REVOLUCIÓ CIENTÍFICA

IDEALITZACIÓ DE LA RAÓ


EL DESENCANT CRISI DEL PROGRÉS INDEFINIT

CRISI DE LA RAÓ OMNIPOTENT

LA DECONSTRUCCIÓ DE LA MODERNITAT


LA POSTMODERNITAT DELS GRANS ALS PETITS RELATS EL RELATIVISME MORAL HEDONISME I NARCISISME CONSUMISME INDIVIDUALISME PRAGMATISME


MITE DE NARCÍS Narcís era un bellíssim jove, fill d'un déu riu i d'una nimfa. Quan va néixer, els seus pares van consultar l'endeví Tiresias que els va donar la següent resposta: “Narcís viurà si no es contempla a si mateix”. D'adolescent, el jove Narcís menyspreava l'amor i rebutjava les nimfes. Aquestes, sentint-se menyspreades, demanen venjança als déus. Un dia calorós, Narcís sent la necessitat de beure aigua. S'inclina sobre les aigües cristal·lines d'un toll i contempla per primera vegada el seu rostre. Narcís s'enamora de si mateix i, a l'intentar besar la seva imatge, cau al riu i s’ofega.


L’ABSÈNCIA DE DÉU ATEISME

AGNOSTICISME

INDIFERÈNCIA


FACTORS DE LA INCREENÇA SECULARITZACIÓ

PROBLEMA DEL MAL

RELIGIOSITAT SUPERFICIAL

DESENVOLUPAMENT

CANVI SOCIAL

BENESTAR DESCRÈDIT ESGLÉSIA


MODELS DE FELICITAT POSTMODERNS PRAGMATISME

NIHILISME

CARPE DIEM

BENESTAR

PWP TEMA1 - LA POSTMODERNITAT  

Apunts Tema 1 Religió 1r Batxillerat PWP

Advertisement