Page 1

Skriv med en guide Har du spørgsmål til guideskolen eller til livet som guide, hvorfor så ikke spørge en guide direkte? Send en e-mail til kontakt@scanwayguideskole.dk og få oplyst en adresse, du kan skrive til.

Priser, kursusoversigt mm. I det vedlagte løsblad finder du en oversigt over, hvornår kurserne afholdes, og hvad de koster. Vil du vide mere, så klik ind på www.scanwayguideskole.dk, hvor du kan hente inspiration, læse flere udtalelser fra tidligere elever, interviews med instruktørerne og andre informationer.

Tilmelding Du tilmelder dig nemmest på vores hjemmeside www.scanwayguideskole.dk eller ved at ringe til Scanway Guideskole på tlf. 70 108 100. Du kan også udfylde og sende os det vedlagte tilmeldingsskema Scanway Guideskole Vester Farimagsgade 1 Dk-1606 København V Tlf. 70 108 100 www.scanwayguideskole.dk


Din billet til verden bedste branche Forestil dig en hverdag, hvor ingen dage ligner hinanden, og hvor du har glade mennesker omkring dig i de smukkeste omgivelser i verden. Dette kan blive din hverdag, hvis du tager et af dit livs bedste beslutninger og melder dig til Scanway Guideskole. Det er det bedste springbrĂŚt til verdens bedste branche!


Monica Kertesz

23 år. Guideskoleelev i 2006 Guide i Marmaris og Phuket 2006-2007 ”Det har været fantastisk at kunne opfylde gæsternes ønsker, så deres ferie har levet op til de forventninger, de end måtte have taget med i kufferten hjemmefra.”

Det er dig, der gør forskellen » Ferien er for mange mennesker den vigtigste tid på året. Der spares op, der planlægges, der bestilles, og der betales – alt sammen som en flere måneder lang optakt til den vigtigste tid på året. Ferier gør mennesker glade – her er endelig tid til at være sammen i dagevis uden at blive forstyrret af arbejde eller hverdagsgøremål.

Som guide har du disse glade og forventningsfulde mennesker omkring dig, og du spiller en central rolle i deres ferie. Det kan være op til dig, om forventningerne bliver indfriet, og om ferien bliver det dejlige minde, som gæsterne kan tænke tilbage på i lang tid fremover. Det er et stort ansvar at arrangere folks ferie, og som guide er du ofte den, der gør forskellen.

Maya Singh

21 år. Guideskoleelev i 2006 Guide i Alanya og Goa 2007 ”Turister tager ud at rejse med en forventning om en fantastisk rejse, og de lægger deres rejse i vores hænder. Så det er virkelig et klap på skulderen, når de kommer og roser én og takker for en god ferie! Det er nok det bedste ved at være guide. Selv for nogle måneder siden mødte jeg nogle af "mine" gamle gæster fra Goa. Da de så mig, råbte damen straks på sin mand og sagde: "Se, det er den lille, søde guide, Maya fra Indien". Det er præcis på dette tidspunkt, man finder ud af, at man har gjort et godt indtryk!”

Hvis du kunne tænke dig at blive husket som en del af en rigtig god ferie, og hvis du vil udfordre dig selv og har mod på at påtage dig ansvaret, så meld dig til Scanway Guideskole, og få billetten til verdens bedste branche!

1


Pia Pedersen

30 år. Guideskoleelev i 2003 Guide i Marmaris 2003 ”Jeg lærte virkelig meget af at skulle tale foran en stor forsamling. Jeg kan huske, at da jeg var yngre, blev jeg hurtig rød i hovedet og begyndte at ryste, hver gang jeg skulle tale foran en masse mennesker. I faget ”transfer” blev jeg stille og roligt vant til at tale foran klassen og senere i jobbet som guide vant til at tale foran en gruppe mennesker, jeg slet ikke kendte.”

Vi giver dig værktøjskassen » Guideskolen er en allround uddannelse i servicebranchen med vægten lagt på jobbet som guide. Men vi giver dig en værktøjskasse, som du kan bruge i alle jobs inden for salg og servicebranchen. Vi lover dig, at du vil blive bedre til at stå frem foran folk, få større gennemslagskraft og lære dig selv meget bedre at kende. Du bliver også bedre til at samarbejde samt at håndtere og løse konfliktsituationer – både med kolleger og gæster.

Her er, hvad vi lægger i din værktøjskasse:

2

Præsentationsteknik Kropssprog Salgsteknik Markedsføring Serviceforståelse Team Building Konflikthåndtering Personlig udvikling Karakterstyrke og gennemslagskraft Positivitet Kreativitet og nytænkning At kunne give konstruktiv feedback Kommunikation Kulturforståelse Historieforståelse Udvidet menneskeforståelse Psykologi Assertion Krisehåndtering Forsikringslære Rejsebranchen og luftfart Skriftlig kommunikation Reklamationshåndtering Kabaret og underholdning

Alle er velkomme » Er du fyldt 18 år, taler engelsk og er indstillet på at arbejde hårdt og udfordre dig selv, har vi billetten til et væld af udfordringer og oplevelser rundt i hele verden. Vi har ingen optagelsesprøve, da du vil udvikle dig så meget i løbet af guideskoleforløbet, at optagelsesprøven ikke vil vise, om du egner dig til at arbejde som guide. Vi giver ingen jobgaranti, da jobbet som guide kræver visse faglige og personlige kompetencer, som først kan vurderes efter skoleforløbet.

I værktøjskassen lægger vi også viden om fx historie og kulturforståelse, som kan være meget anvendeligt, når du efterfølgende skal bo og arbejde i udlandet. Du får større menneskelig indsigt og empati, og du bliver derfor bedre til at møde og arbejde sammen med mennesker, der er anderledes end dig selv. Men den største indsigt bliver nok i dig selv. Værktøjskassen vil du derfor kunne tage frem og bruge resten af livet.


Scanway Guideskole » Du kommer til at lære en masse om dig selv: Hvordan reagerer du under pres? Hvor god er du til at arbejde i grupper? Hvordan kan du tale foran store forsamlinger? Og hvordan klarer du stressede situationer med et smil? På guideskolen giver vi dig værktøjerne. Guideskolen afsluttes med eksamen, hvor du får karakter og diplom. Har du klaret skolen med et fornuftigt resultat, har været engageret i den daglige undervisning og brænder for at komme ud og arbejde, har du gode chancer for at få ansættelse i verdens bedste branche. Det tager ca. 1 måned at blive uddannet guide, men det er vigtigt at understrege, at vi blot udsteder kørekortet. Det er først, når du starter som guide på din første destination, at du så at sige lærer at køre bussen. Scanway Guideskole har siden 1997 uddannet guider til den skandinaviske rejsebranche. Scanway Guideskole er del af den tyrkiske rejsekoncern Scanway A.S., som bl.a. også ejer en af Danmarks største rejsearrangører, Scanway/Tyrkiet Eksperten samt specialrejsebureauet Global Tours.

3


4


Mia Lehmann

22 år. Guideskoleelev i 2007 Guide i Alanya, Goa, Marmaris og Fethiye 2007-2008 ”Jeg kunne godt lide, at der var forskellige undervisere på guideskolen, da det giver et bredere perspektiv, og man kan se flere sider af samme sag. Det hjælper også til at holde undervisningen interessant. Jeg synes generelt, at det var spændende og alsidig undervisning.”

Undervisningen » Det er aldrig kedeligt at gå på guideskole, for hvem siger, at det at lære noget ikke kan være sjovt? Undervisningen er tilrettelagt, så den varierer så meget som muligt mellem forskellige former. Fagene foregår derfor både som traditionel klasseundervisning og som gruppearbejde, og mange af fagene foregår uden for hotellets område. Du vil komme til at arbejde med selvstændige fremlæggelser og fremlæggelser i grupper. En guide er en del af et team, derfor er der lagt stor vægt på teamwork i undervisningen. Undervisningen finder normalt sted kl. 9:00-17:00 seks dage om ugen. Men livet som guide er svært at skemalægge og forudse, så du skal være forberedt på at arbejde hårdt og ofte til sent om aftenen. Vi underviser i de klassiske guideopgaver som transfer, velkomstmøde og udflugter.

Derudover får du et indgående kendskab til rejsebranchen og gennemgår kurser i præsentationsteknik, krisehåndtering, forsikringslære, administration, lokale forhold mm. Kurserne er ledet af erfarne undervisere, som alle har års praktisk erfaring med deres respektive områder. Undervisningen er delt i både en praktisk og teoretisk del. Men det er ikke undervisning, som du kender det fra andre skoler. Guideskolen reflekterer guidelivet, derfor skal du igennem de samme opgaver som en guide. Du skal blandt andet lære at tale i mikrofon, holde et velkomstmøde og køre en udflugt. Desuden får du indblik i landets kultur, historie, geografi, religion, flora, fauna osv. Ikke to dage er ens.

For at give dig et indtryk af, hvordan skemaet kan se ud på guideskolen, får du her et eksempel på en uges undervisning: Tid Blok 1 Blok 2 Aften

Mantag Præsentations teknik / Salg

Tirsdag

Onsdag

Transferteori

Transferpraktik

Cases/Rollespil

Udflugts teori

Tyrkisk

Torsdag Udflugt

Fredag

Lørdag

Rejsebranchen Krisehåndtering /Luftfart

Søndag

Fri

Underholdning – Gruppe 1

5


Område og indkvartering » Bodrum Guideskolen afholdes i den smukke by, Bodrum. Byen ligger på en halvø ved Tyrkiets vestkyst og er ikke uden grund tyrkernes eget foretrukne feriested. Bodrums huse er alle malet i hvide og lyse naturfarver og snor sig fra første række ved havet op ad bjergskråningerne. Hvor mange andre tyrkiske byer er et miskmask af farver, former og stilarter, er Bodrum smuk og indbydende. Nu tænker du måske, om byen er kedelig, når den er så pæn? Nej, Bodrum er ikke kedelig! Om sommeren syder her af liv på strandpromenaden, i bargaden i Gümbet, på de store diskoteker, ved strandene og i basaren. Om vinteren er her ikke mange turister, men de mere end 25.000 fastboende indbyggere og ikke mindst vores guideskoleelever sørger for, at byen aldrig rigtig lukker. At bo i en ferieby uden for sæsonen vil altid være en speciel oplevelse, og Bodrum er et af de bedste steder i Tyrkiet til at prøve dette. Både i og uden for undervisningen vil du finde mange muligheder i Bodrum. I undervisningen bruges byen og de nærliggende byer i nabobugterne, Bitez og Gümbet, som et ”levende klasseværelse”, hvor vi på kreativ vis bruger byen i undervisningen i fx udflugter og lokalkendskab. Fælles sociale arrangementer foregår også ofte uden for hotellet.

6


Benjamin IIsfort 27 år. Guideskoleelev i 2006 Guide i Goa 2007 ”Selve Bodrum er en hyggelig by, og jeg fik en del bekendtskaber, hvoraf jeg stadigvæk har kontakt til en enkelt. Jeg har planer om at skulle derned snart igen.”

Monica Kertesz

23 år. Guideskoleelev i 2006 Guide i Marmaris og Phuket 2006-2007 ”Diamond of Bodrum er et lækkert hotel med fine værelser og  undervisningslokaler, og der er rigtig gode faciliteter. Vi brugte især den indendørs swimmingpool og hotellets diskotek, Grotten - et perfekt sted at tage sin guideuddannelse.”

Diamond of Bodrum Guideskolen bliver afholdt på vores mest populære hotel på Vestkysten, Diamond of Bodrum, der er af høj, international standard. Hotellet har en fantastisk beliggenhed tæt på centrum og helt ned til vandet, og herfra har du den smukkeste udsigt over bugten og Bodrums vartegn, Skt. Peters borgen, som oplyses om aftenen og danner en perfekt baggrund for solnedgangen. Du kan gå til basaren, og byens strandpromenade starter lige neden for hotellet.

Under opholdet bliver du indlogeret i et dobbeltværelse med en af dine kommende kollegaer (af samme køn). Du kan også vælge at bo på enkeltværelse mod tillæg. Alle værelser er med toilet, badekar med brus, føntørrer, tv, minibar, aircondition, telefon, radio samt deponeringsboks. Under dit ophold er der rengøring flere gange om ugen, og du får skiftet håndklæder og sengetøj regelmæssigt.

På hotellet finder du både udendørs og indendørs swimmingpool, restaurant, barer, tyrkisk bad, sauna, fitnessrum, Internet, frisør, skønhedssalon og minimarked. Hotellets indretning og faciliteter er gode, konferencerummene har alt i moderne AV udstyr, og lokalerne er oplagte til at afholde en guideskole.

Samtidig med elever fra guideskolen vil der på destinationen og hotellet både være erfarne guider og gæster, så du får et indblik i, hvordan det er at arbejde som guide og være væk hjemmefra.

Der er halvpension inkluderet i opholdet, dvs. morgen- og aftensmad. Drikkevarer skal du selv betale for. 7


Livet på skolen »

En måned lyder måske ikke af lang tid. Men guideskolen er en meget intens periode – både på det faglige, sociale og personlige område. Guideskolen vil være dit hjem, dine medstuderende vil være dine venner, og du vil selv være i rivende udvikling i den måned, guideskolen varer. Der sker meget mere på guideskolen end den skemalagte undervisning.

Sociale arrangementer I løbet af guideskolen vil der være en del planlagte og spontane sociale arrangementer – én aften om ugen er det elevgrupper, der står for at planlægge og gennemføre et socialt arrangement for resten af holdet. Arrangementerne er en god og underholdende måde at være sammen på. De samler alle elever – også de, der ikke gider hænge nede på den lokale bar hver aften. Spontane sociale arrangementer kan fx være en sjov bytur, at holde fødselsdag for en af eleverne, at se en god film sammen på storskærm eller at tage en hel flok til det ugentlige marked.

Fritid

Monica Kertesz

23 år. Guideskoleelev i 2006 Guide i Marmaris og Phuket 2006-2007 ”Bodrum er en hyggelig og smuk by. Jeg brugte en hel del af min fritid på at shoppe i de små snørklede gader og gå ture langs strandpromenaden og nyde udsigten over bugten.”

8

Når du har fri – enten om aftenen eller på den ugentlige fridag – er der mange andre muligheder end at hænge ud med dine medstuderende i hotellets lobby. På strandpromenaden i Bodrum ligger der mange hyggelige caféer og barer, og et udvalg af disse holder åbent hele året. Det er hyggeligt at sidde og kigge ud over havet – og forhåbentlig få sol i ansigtet – og nyde et glas tyrkisk te eller en god kop kaffe i selskab med dine nye venner fra skolen. I klart vejr vil du kunne se den græske ferieø, Kos, der ligger få km fra Bodrums kyst. Om aftenen vil der være flere barer, der holder åbent for de fastboende og for vores guideskoleelever. På fire uger kan man godt nå at komme på fornavn med personalet og vide, hvem der mixer den bedste drink, og hvilken DJ, der har samme musiksmag som én selv. Der er en god stemning, og de fleste barer ligger kun et par hundrede meter fra hotellet. I det hyggelige shopping center, Oasis, er der udover en masse butikker med lokale og internationale mærkevarer, også en biograf, en bowlingbane og nogle få spisesteder. En god bowlingmatch kan være virkelig underholdende, og det er desuden hyggeligt at gå rundt i det udendørs center og sludre og se på vinduer.

Byens basar er meget hektisk om sommeren med tusindvis af turister på jagt efter den bedste pris. Om vinteren holder nogle af butikkerne åbne, og her har de handlende god tid til at tale med kunderne, og prislejet på souvenirs og lokal brugskunst er væsentligt lavere om vinteren. Her kan du gøre gode køb, hvis du vil have minder med hjem til hylden, vindueskarmen eller din familie. Du bør også overveje at tage et smut til det ugentlige marked i løbet af opholdet. Der er flere seværdigheder i Bodrum, som er værd at benytte en fridag på. Det gamle mausoleum i byens centrum betragtes som et af verdens syv vidundere. Derudover giver et besøg på Skt. Peters borgen midt i byen, hvortil du har udsigt fra fællesarealerne på hotellet, et godt indtryk af Johanniterriddernes liv i Bodrum for mere end 500 år siden. Har du kørekort, kan det anbefales at leje en bil for at køre en tur rundt på halvøen. I eget tempo kan du opleve området uden for byen og de nærliggende bugter. Du kan fx køre til de store ugentlige markeder i Turgutreis eller Milas. Eller du kan nyde udsigten fra de små bugter, Torba og Ortakent.


Venner for livet Langt de fleste guideskoleelever får gode og solide venskaber ud af opholdet. Alle er på udebane, når skolen starter. Nogle af eleverne har måske prøvet at arbejde eller studere i udlandet, men ingen har tidligere været på guideskole, og det skaber et meget stærkt sammenhold at være sammen om at udforske jobbet og livet som guide – og ikke mindst at være sammen omat overskride grænser.

Kim Sadolin

32 år. Guideskoleelev i 2006 Guide i Marmaris, Kusadasý og Phuket 2006-2007 ”Jeg er meget glad for, at jeg gik på Scanway Guideskole. Min værelseskammerat er i dag en af mine bedste venner.”

Du vil nok synes, at det er en stor udfordring at stille dig op foran klassen og holde foredrag om Tyrkiets historie eller at tale i mikrofon i en bus, der kører ad snoede veje. Men når alle dine medstuderende bliver kastet ud i de samme udfordringer, skaber det sammenhold, og usikkerheden bliver mindre.

De venskaber, du knytter på guideskolen, kan du tage med dig efter guideskolen. Nogle venskaber udvikles og bliver til livslange venskaber ude på de enkelte destinationer. Andre holder kontakten, selvom de arbejder på hver sin side af Jorden. De fleste guider foretrækker at opleve flere forskellige destinationer, og hvem ved, måske kommer du til at arbejde sammen med din gamle værelseskammerat to sæsoner efter guideskolen. 9


Kasper Andersen

25 år. Guideskoleelev i 2005 Guide i Alanya og Marmaris 2005 ”Jeg har fået venner for livet, som kender mig utrolig godt. Man bliver meget sammentømret på destinationen, da ens kollegaer er som ens familie. Guidejobbet er ikke rent fis og ballade, som mange måske tror, det er faktisk et hårdt job i perioder. Her er dine kollegaer en kæmpe støtte for én, og man bruger hinanden utrolig meget.”

Livet som guide » Guidejobbet giver dig mange udfordringer og oplevelser. Det er til tider hårdt og krævende, men på ingen anden arbejdsplads har du de samme muligheder for at udvikle og modne dig selv – og alt dette kan du endda opnå under varme himmelstrøg i et spændende land og i nær kontakt med en ny og anderledes kultur.

Lea Iversen

25 år. Guideskoleelev i 2006 Guide i Alanya og Phuket 2006-2007 ”Det bedste ved livet som guide var at kombinere min rejselyst med et job, der var nyt og spændende. Ikke to dage er ens, hvad enten du er på en transfer, en kulturel udflugt, en pup crawl eller lign. så er det nye mennesker og nye udfordringer hver dag. Mange tror måske, at det er en lang badeferie, men det er også hårdt arbejde – men det er jo lækkert, at når man har fri, er der kun et stenkast til stranden, og solen skinner jo hele tiden. Hvem synes ikke, at det er dejlige omgivelser at bo og leve i?”

10

Som guide er du firmaets ansigt udadtil. Det betyder, at du er en af de vigtigste faktorer i gæsternes ferie. Din arbejdsindsats skal udmønte sig i, at gæsterne får deres bedste ferieoplevelse. Det giver en fantastisk tilfredsstillelse at være en del af dette og se, at gæsterne kommer igen og igen. Din hverdag som guide vil være meget varieret. Der er mange forskellige arbejdsopgaver, og du vil komme omkring dem alle – du vil køre transfer, dvs. modtage gæster i lufthavnen og køre

dem til deres hoteller og retur igen, når de skal hjem; du vil holde velkomstmøder, hvor du fortæller om landet og destinationen og sælger jeres spændende udflugter; du vil holde hoteltræf, hvor gæsterne kan stille spørgsmål eller få hjælp til evt. problemer, der kan være opstået; du vil sidde på kontoret og skrive rapporter og planlægge udflugter; du vil arrangere sociale aftenarrangementer for gæsterne; og du vil besøge indlagte gæster på hospitalet.


Mette Andersen 26 år. Guideskoleelev i 2004

Guide i Marmaris og på Tenerife 2004-2005

Livet som guide er ikke et fuldtidsjob – det er meget mere! Dine gæster holder ikke kun ferie i dagtimerne, og derfor skal du som guide være indstillet på at være til rådighed og yde en service, når behovet er der. Det er mere en livsstil end et job. Du er guide døgnet rundt, og du repræsenterer firmaet døgnet rundt – også når du har fri.

Situationsfornemmelse, salg, service og samarbejde er nøgleord i livet som guide, ligesom det er nøgleord i undervisningen på guideskolen. Med disse fælles værdier forbinder vi teori og praksis, så du er klar til at tage dit ”kørekort” i brug på destinationen efter guideskolen.

”Generelt er det en udfordring som guide at klare de forskellige uventede situationer, der kan opstå, fx når en gæst skal på sygehuset, har fået stjålet sin taske osv. Guiden er tit den eneste, gæsten kan bede om hjælp, og der følger derfor et stort ansvar med jobbet. En anden udfordring er, at man som guide skal være lidt af en menneskekender – der er mange typer af mennesker, der rejser på ferie, og man skal kunne appellere til dem alle. Min største udfordring var dog at få en lille destination til at løbe rundt alene.”

Mia Lehmann

22 år. Guideskoleelev i 2007 Guide i Alanya,Goa, Marmaris og Fethiye 2007 ”Jeg fik en større tro på mig selv i forhold til at skulle ud og arbejde i udlandet, hvor man ikke nødvendigvis har mange mennesker at trække på. Der er det vigtigt at kunne tage ansvar og stå ved sine handlinger.”

11


Lea Iversen 25 år. Guideskoleelev i 2006 Arbejder som stewardesse hos Sterling ”Jeg arbejder som stewardesse i dag, og det er et super fedt job, men jeg kan ikke afvise, at jeg ville rejse ud som guide igen på et tidspunkt. Det er bestemt to jobs, der ligger op ad hinanden. I begge jobs har man et stort ansvar for sine gæster, og så har jeg jo lært en masse om service fra min tid som guide. I begge jobs skal man også kunne stille sig op foran gæsterne, hvad enten man giver information på en udflugt eller demonstrerer sikkerhed ombord, skal man jo stadig kunne stå selvsikkert foran folk i sådan et job.”

Monica Kertesz

23 år. Guideskoleelev i 2006 Læser til Serviceøkonom med Turism Management som speciale. ”Det var kun meningen, at jeg skulle være guide i én sæson, men det blev til tre sæsoner. Nu tager jeg så en uddannelse inden for turisme. Man kan vidst roligt sige, at jeg er blevet bidt af rejsebranchen!”

Bodil Rohde Madsen

25 år. Guideskoleelev i 2004 Salgskonsulent hos Scanway/ Tyrkiet Eksperten i Århus siden 2006. ”Jeg var glad for kundekontakten som guide og savnede det, da jeg kom hjem. Det er et uforudsigeligt job, hvad enten man er guide på destinationen eller salgskonsulent i Danmark. Man har med glade mennesker at gøre, der glæder sig til at komme på ferie, og det smitter af på én selv. Det er dejligt med et job, hvor man kan bruge sin tidligere erfaring så meget – det giver mening. Det har klart været en fordel, at jeg havde været guide først. Jeg ved hvilke problemer, der kan undgås på destinationen ved god information og service hjemmefra. Jeg kender flyselskaberne, destinationerne og hotellerne og kan anbefale bestemte udflugter og seværdigheder – jeg kan altså yde en bedre service hjemmefra!” 12

Kasper Andersen

25 år. Guideskoleelev i 2005 Rejsekonsulent hos Bravo Tours Læser til Socialrådgiver. ”Jeg kan da klart mærke, at jeg ikke er så bange for at stå foran klassen og fremlægge, som jeg var før i siden. I det hele taget er jeg blevet meget mere selvsikker på mig selv og meget åben. Jeg var meget genert før min guidetid - det er jeg ikke mere...”

Med ”Guide” på CV’et » Arbejdet som guide giver erfaringer og værktøjer, som du kan bruge i mange jobfunktioner i fremtiden. Du lærer at tackle og håndtere situationer på en ny og positiv måde, hvilket giver en god ballast på stort set alle områder inden for servicebranchen.

betydning, når du først har arbejdet som guide. Er det ikke rejse- eller servicebranchen, dit hjerte banker for på sigt, kan guideuddannelsen alligevel give dig nogle uvurderlige personlige kompetencer, som gør dig stærkere i din efterfølgende karriere eller på din videregående uddannelse.

I rejsebranchen er mange salgskonsulenter tidligere og erfarne guider med et grundigt kendskab til guidejobbet samt de lokale forhold på vore destinationer. Derfor er der gode jobmuligheder, når du engang beslutter dig for at skifte solbrillerne ud med en paraply.

Der er ingen tvivl om, at guideskolen og jobbet som guide gør dig mere udadvendt og bedre til at stå på egne ben. Dette kan du selvfølgelig bruge som privatperson i sociale sammenhænge, men det vil også være en værdsat kompetence i mange forskellige jobs og kan give dig karrieremuligheder, som du måske ellers ikke ville have været en oplagt kandidat til.

Man kan blive næsten afhængig af at have menneskekontakten i sit job – hvad enten det er kontakt til gæster, patienter, brugere, kunder eller klienter. ”Noget med mennesker” får en helt ny

Pia Pedersen

30 år. Guideskoleelev i 2003 Arbejder som Account Manager hos Rezidor Hotel Group.

”Jeg er som person blevet mere åben og udadvendt og kan tale med hvem som helst. Det er utrolig vigtigt i det job, jeg har i dag. Jeg møder konstant nye mennesker, som jeg skal kunne føre en samtale med. Jeg tror ikke, at jeg havde siddet i samme stilling i dag, hvis jeg ikke havde arbejdet som guide.”


Lene Eggertsen Lene Eggertsen på 26 år har sammenfattet, hvad hun fik ud af at være på guideskole og efterfølgende at arbejde som guide. Hun var på guideskole i 2004 og har arbejdet som guide i Bodrum, Phuket og Fethiye 2004-2005 Hun er uddannet klinikassistent men er pt. på barsel med sit første barn:

Når jeg sidder og ser tilbage på min tid som guide, er det med et smil og et dejligt minde. Da jeg som 23-årig var færdig med min uddannelse som klinikassistent efter min HF, besluttede jeg, at der skulle ske noget i mit liv, så i februar 2004 tog jeg på Scanway Guideskole – væk fra familie og venner. Som den generte pige stod jeg nu i et andet land, og ikke et sekund har jeg fortrudt. Jeg fik en masse udfordringer og lærte en masse nye mennesker at kende. Det var spændende at lære om salg, service og om Tyrkiet, som jo er et fantastisk land. Derudover fik jeg nogle virkelig gode venskaber. Første destination var Bodrum i sommeren 2004, derefter Thailand i vinteren 2004-05 og til sidst Fethiye i sommeren 2005. Alle stederne er bare fantastiske på hver deres måde. Som guide lærte jeg at stå på egne ben, at tage beslutninger og håndtere ting, som jeg ikke troede, jeg kunne, og jeg blev meget selvstændig. Ikke en dag var ens, så jeg kedede mig aldrig, og jeg lærte en masse dejlige mennesker at kende. Da jeg besluttede at stoppe som guide, var det pga. et jobtilbud i Danmark som klinikassistent. Der arbejder jeg stadig i dag men tænker tit tilbage på tiden som guide. Som guide fik jeg en stor rygsæk, som jeg kan bruge resten af livet, og en masse gode minder, som jeg kan blive ved med at fortælle om. Den dag, min datter bliver stor nok, skal hun da også høre om mors eventyr. Jeg kan kun anbefale at tage på guideskole og efterfølgende at arbejde i udlandet som guide og opleve verden. Som mine venner siger: ”Bare det var os, der havde taget chancen”.


Skriv med en guide Har du spørgsmål til guideskolen eller til livet som guide, hvorfor så ikke spørge en guide direkte? Send en e-mail til kontakt@scanwayguideskole.dk og få oplyst en adresse, du kan skrive til.

Priser, kursusoversigt mm. I det vedlagte løsblad finder du en oversigt over, hvornår kurserne afholdes, og hvad de koster. Vil du vide mere, så klik ind på www.scanwayguideskole.dk, hvor du kan hente inspiration, læse flere udtalelser fra tidligere elever, interviews med instruktørerne og andre informationer.

Tilmelding Du tilmelder dig nemmest på vores hjemmeside www.scanwayguideskole.dk eller ved at ringe til Scanway Guideskole på tlf. 70 108 100. Du kan også udfylde og sende os det vedlagte tilmeldingsskema Scanway Guideskole Vester Farimagsgade 1 Dk-1606 København V Tlf. 70 108 100 www.scanwayguideskole.dk

Scanway Guideskole Brochure  
Scanway Guideskole Brochure  

Scanway guideskoles brochure indeholdende beskrivelse og inspiration vedrørende Danmarks billigste guideskole

Advertisement