Page 1

Ik, 1


Ik, Ik, 2


...

RDSGN / CREATIVE / IK. Ik, 3


Wie ben

IK?

Mijn naam is Maarten Laurens van Geerenstein. Ik ben 21 jaar oud en ik kom uit Apeldoorn. Vorig jaar heb ik op ROC Aventus in Apeldoorn mijn MBO Ondernemer detailhandel niveau 4 behaald. Dit jaar ben ik enthousiast begonnen met de opleiding CMD, dit staat voor Communicatie Multimedia Design. Deze studie volg ik aan de HAN in Arnhem. Hier ben ik vooral creatief bezig met programma’s als Photoshop, Indesign en Illustrator. Bij het vak Redesign kreeg ik de opdracht om een magazine te maken. Wat ik wil bereiken met deze opleiding is een eigen reclamebedrijf beginnen of ik wil een adviseur worden. Verder ben ik actief op verschillende social media, je kan mij volgen op twitter: @mvangeerenstein.

Ik, 4


Inhoud Oktober 2011

2 Wie ben IK? 4 Intro 6 Waarom IK? 8 10 Logo 12 Be creative everything is possible 14 Collumn 16 Muziek 18 Vakantie

Ik, 5


? Ik, 6

Introducing merk IK, Door middel van dit eerste exemplaar wil ik u graag voorstellen aan het merk ‘ IK, ’. Allereerst wil ik u bedanken voor het vertrouwen om dit blad te kopen. In dit blad vindt u uitgebreide informatie over het merk IK., Door een bijzondere retro look en bekende Italiaanse merken zoals Vespa en Fiat hoop ik u een goed beeld te kunnen geven, over hoe ik denk, werk en waar ik naar streef. Ik ben een adviesbureau en tegelijkertijd een designbureau. Ik help graag de juiste balans te vinden tussen vraag en aanbod. Met de juiste ideeën wil Ik u graag helpen om dichter bij de klant te komen. Samen komen we tot een plan van aanpak, en hierbij luister Ik aandachtig naar de opdrachtgever. Ik houd u niet langer meer op, blader rustig door het magazine, zodat u een klein beeld krijgt van wat Ik zoal doe. Verder geeft dit magazine een goed beeld weer van mijn huisstijl. Maarten van Geerenstein


Ik, 7


!?

Ik, 8


Ik,

Be creative everything is Possible... (M.L van Geerenstein)

Hoe ben ik gekomen aan het idee om een magazine ‘IK,’ te noemen? Door de kernwoorden simpel, strak en tegelijkertijd chique met elkaar te combineren, ben ik op het idee gekomen om mijn magazine ’IK,’ te laten heten. Nu zie ik je al denken, van waar die gele komma? Laat ik eerst beginnen met de kleur geel. Ik ben op de kleur geel gekomen omdat deze kleur opvalt. De kleur geel wordt ook vaak geassocieerd met de zon en de zon wordt dan op haar beurt weer geassocieerd met warmte. Dit heb ik hoog zitten en dit wil ik graag ook overbrengen naar mijn klanten. Door een gele komma achter mijn ‘ IK, ’ te plaatsen, wil ik zeggen dat er nog meer is dan alleen een opdracht. Ik luister graag en sta open voor meer ideeën en de wensen van de opdrachtgever. Hiermee ben ik nieuw op de markt gekomen en wil ik domineren en een groei maken in het ontwerpen, designen en ideeën uitwerken. Ik wil hiermee de klant dichter naar u halen. Ik heb gekozen voor een Italiaans Design. Ik ben hierop gekomen door de bijzondere retro stijl van de Italianen en de vele succes

bedrijven waar ik met een bewonderend oog naar kijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Vespa, Fiat en exclusieve kleding merken zoals Gucci, Prada en vele andere successen. Ik hoop dat u een goed beeld heeft gekregen van mijn visie die Ik voor ogen heb.

Ik, 9


Ik, 10


Ik, 11


logo, Door middel van mijn logo wil Ik een goede indruk geven over wie Ik ben. Het is een persoonlijk visitekaartje, je eigen beeldmerk. Ik heb gekozen voor een strak design met de kleurencombinatie zwart, wit, grijs en rood. Door een rode punt achter mijn beeldmerk te zetten wil Ik ervoor zorgen dat mijn logo opvalt. Zo valt mijn logo niet weg in mijn zwarte achtergrond. Omdat Ik gekozen heb voor de basiskleuren zwart, wit en grijs kan mijn logo op veel achtergronden geplaatst worden. Je kan mijn logo ook verwerken in het programma Flash. Ik heb gekozen voor de kleur zwart, omdat dit een chique en een strakke uitstraling heeft. Ik heb voor dit ontwerp gekozen, omdat je verschillende vormen kan herkennen. Het oorspronkelijke idee was een kubus die opengaat, zodat alle creativiteit naar buiten kan. Je kan ook een grote G herkennen in dit ontwerp. De grootte G is afgeleid van mijn achternaam. van Geerenstein is mijn achternaam en dit heb ik ook in mijn beeldmerk verwerkt. De font die ik heb gebruikt is Onyx. Dit vind ik een mooie font en geeft een chique uitstraling. In het begin was het lastig om een logo te ontwerpen omdat ik niet of nauwelijks gewerkt heb met Indesign, Photoshop en Illustrator. Nu ik mijn beeldmerk heb ontworpen, ben ik tevreden met het resultaat. Maarten van Geerenstein.

Ik, 12


G

Photoshop Geel

Design,

Maarten van Geerenstein

Zwart Muziek

Komma

Rood

ItaliĂŤ Strak IK, tro e R Beeldmerk

wit

Column

Indesign

Open-minded

Creativiteit

Be creative everething is possible.

Ik, 13


Be creative everything is Possible... ( M.L van Geerenstein )

Ik, 14


Ik, 15


Column. Een column welke geschreven is door Maarten van Geerenstein over amateur bloggers en Professional bloggers. Amateurs vs Professionals, Het is ‘blogging time!’ Wat betekent blogging time? De vele opdrachten die interessant zijn en wat je wilt delen met de buitenwereld. Ik ga er goed voor zitten met mijn laptop op schoot en met een leuk muziekje op de achtergrond begin ik met typen. Ik als amateur blogger smijt hier en daar met wat zinnen en woorden in de hoop dat het goed komt. Een echte burgerjournalist zoals H.J.A. HOFLAND dit noemt in De kostbare krant. Professionals zoals Sem Davis schudden snel een paar columns uit hun mouw. Sinds Internet bestaat, nu zo’n 10 jaar geleden, is er veel veranderd in de wereld van journalistiek. Kranten worden vervangen door digitale versies op Internet en iedereen kan alles online publiceren met het gevolg dat er veel amateurjournalisten bij zijn gekomen. Dit maakt de kloof tussen amateur blogger en professional blogger kleiner.

Ik, 16


Clay Shirky zegt hier het volgende over:”Het gevolg is een grootschalige ‘amateurisering’ van wat voor kort aan mediaprofessionals was voor behouden” (Clay Shirky, 2008) De conclusie kunnen we trekken dat: ‘Amateur’ bloggers kunnen door de nieuwste mediatechnologie al snel en overal hun blog schrijven en posten. Nu is er veel nieuws digitaal te verkrijgen. Een bekende gedachtegang van Clay Shirky is ‘ eerst publiceren en dan filteren’. Er is niemand die van te voren bepaalt wat wel en niet op het internet komt. Om dit geordend te krijgen, zijn er hiervoor filters bedacht zoals www.google.nl. Bij deze filters komen goede publicaties naar voren. Hiermee voorkom je een hoop onsympathieke bloggers die van alles vermelden zoals H.J.A. HOFLAND al eerder zei in De kostbare krant. Een mooi voorbeeld vond ik op internet van een Fins professional blogger. The first is of the emo kid scribbling away on his LiveJournal. Desperately publishing another bullshit “day-in-the-life” that only a small circle of his friends would care to read. This guy could call himself a professional blogger. http://finchblogs.com/2011/03/10/professional-blogger-vs-amateur-dipshit-blogger/ Hier vermeld hij dat iedereen kan bloggen over elk onderwerp wat hij of zij interessant vind. Later op zijn blog legt hij uit hoe hij zelf begonnen is met bloggen. En dat hij amateur bloggers op zijn zachts gezegd vreselijk irritant vind. Volgens hem is de kloof tussen een amateur blogger en professional blogger nog groot. Zelf denk ik dat ook maar sommige amateur bloggers liggen niet ver van professional af. Het ligt er ook aan of het een interessant onderwerp is en of hoeveel mensen je blog in gaten houden. Nu ik mijn blog in mijn magazine heb gepost voel ik me een echte amateurblogger! Maarten van Geerenstein.

Ik, 17


Ik, 18


‘een nummer waar het tempo goed in zit’ Vandaag interview ik de hoofdredacteur en enthousiaste student Communicatie Multimedia Design Exclusief interview met Maarten van Geerenstein over muziek.

Hallo Maarten. Als ik ‘muziek’ zeg, waar denk jij dan aan? Bij muziek denk ik aan mijn (kop)telefoon waar ik veel nummers op heb staan en die ik vaak luister als ik op de fiets ergens naar onderweg ben. Als ik in de auto zit, zet ik altijd de radio op en als ik huiswerk maak dan heb ik ook altijd wel Youtube of iets aan staan.

Je hebt dus vrijwel altijd muziek op staan? Ja, eigenlijk wel ja op de fiets of als ik met de bus ga overal.

Je zei dat je ook muziek luistert als je huiswerk maakt. Kun je je dan wel concentreren? Ja, juist eigenlijk! Maar wel alleen als ik iets moet maken, als ik moet leren dan zit ik liever in een rustige omgeving.

Naar wat voor een soort muziek luister je graag?

Je geeft dus niet echt voorkeur voor een bepaalde muziekgenre? Nee, dat heb ik niet zo. Het is ook een beetje wat er op dat moment veel gedraaid wordt, daar luister ik naar. wat ik grijs draai op het moment vind ik toch de dance top 30 van SLAM FM.

Maak je zelf ook muziek? Bespeel je een instrument of zing je? Een instrument dat bespeel ik niet. Ik heb daar ook nooit echt de behoefte naar gehad om daarin iets op te pakken. Ik zing wel veel, maar dan zing ik meer mee met de liedjes op de radio en dat is niet erg bewonderingswaardig haha. Dus je familie vlucht het huis uit als je zingt? Nou, zo erg is het ook weer niet hoor, maar ik kan niet spreken van een echt talent. Dat heeft mijn vader meer. Die heeft een eigen studio gebouwd in zijn kamer, schrijft nummers en zingt zelf ook. Maar zoveel heb ik er dus weer niet mee. Dan houd ik het toch liever op muziek luisteren. Een echte consument.

Dat is wel verschillend. Als ik huiswerk maak, heb ik liever een house of dance nummer opstaan, of in ieder geval een nummer waar het tempo goed in zit. Dan blijf ik er goed bij met mijn hoofd en dwaal ik niet zo snel af. In de kroeg vind ik het ook wel leuk als ze house en dance muziek draaien, maar ze mogen het wel afwisselen met allerlei Top 40 nummers of een echte Nederlandse knaller tussendoor. Op mijn telefoon heb ik ook wel van alles wat staan. Ik houd wel van variatie in de muziek die ik luister.

Ik, 19


Milaan. Rome. Napels. Palermo. Livorno. Pisa. Turijn. Bari. Balogna. Florence. Messina. Venetië. Bergamo. Verona. Ancona. Cagliari. Ferrara. Prato. Terni. Vicenza. Salerno. Perugia. Parma. Padova. Latina. Rimini. Novara. Padova. Reggio Calabria. Monza. Tarente. Trente. Triëst. Bra. Albavilla. Bertinoro. Bibione. Capua. Capelle. La Morra. Lezzona. Nova Potente. Siri. Noli. Pizzo. Pollenza. Ancona. Bergamo. Brescia. Cagliari. Ferrara. Foggia. Forlì. Latina. Livorno. Modena. Monza. Novara. Padova. Parma. Perugia. Pescara. Prato. Ravenna. Reggio Calabria. Reggio Emilia. Rimini. Salerno. Sassari. Syracuse. Tarente. Terni. Trente. Triëst. Vicenza. Milaan. Rome. Napels. Palermo. Livorno. Pisa. Turijn. Bari. Balogna. Florence. Messina. Venetië. Bergamo. Verona. Ancona. Campitello. Spinola. Vellino. Dozza. Esine. Fabro. La Sarra. Ispra. Nuorra. Ogionno. Cagliari. Ferrara. Prato. Terni. Vicenza. Salerno. Perugia. Parma. Padova. Latina. Rimini. Novara. Padova. Reggio Calabria. Monza. Tarente. Trente. Triëst. Bra. Albavilla. Bertinoro. Bibione. Capua. Capelle. La Morra. Lezzona. Nova Potente. Siri. Noli. Pizzo. Pollenza. Ancona. Bergamo. Brescia. Cagliari. Ferrara. Foggia. Forlì. Latina. Livorno. Modena. Monza. Novara. Padova. Parma. Perugia. Pescara. Prato. Ravenna. Reggio Calabria. Reggio Emilia. Rimini. Salerno. Sassari. Syracuse. Tarente. Terni. Trente. Triëst. Vicenza. Milaan. Rome. Napels. Palermo. Livorno. Pisa. Turijn. Bari. Balogna. Florence. Messina. Venetië. Bergamo. Verona. Ancona. Campitello. Spinola. Vellino. Dozza. Esine. Fabro. La Sarra. Ispra. Nuorra. Ogionno, Cagliari. Ferrara. Prato. Terni. Vicenza. Salerno. Perugia. Parma. Padova. Latina. Rimini. Novara. Padova. Reggio Calabria. Monza. Tarente. Trente. Triëst. Bra. Albavilla. Bertinoro. Bibione. Capua. Capelle. La Morra. Lezzona. Nova Potente. Siri. Noli. Pizzo. Pollenza. Ancona. Bergamo. Brescia. Cagliari. Ferrara. Foggia. Forlì. Latina. Livorno. Modena. Monza. Novara. Padova. Parma. Perugia. Pescara. Prato. Ravenna. Reggio Calabria. Reggio Emilia. Rimini. Salerno. Sassari. Syracuse. Tarente. Terni. Trente. Triëst. Vicenza. Milaan. Rome. Napels. Palermo. Livorno. Pisa. Turijn. Bari. Balogna. Florence. Messina. Venetië. Bergamo. Verona. Ancona. Campitello. Spinola. Vellino. Dozza. Esine. Fabro. La Sarra. Ispra. Nuorra. Ogionno. Cagliari. Ferrara. Prato. Terni. Vicenza. Salerno. Perugia. Parma. Padova. Latina. Rimini. Novara. Padova. Reggio Calabria. Monza. Tarente. Trente. Triëst. Bra. Albavilla. Bertinoro. Bibione. Capua. Capelle. La Morra. Lezzona. Nova Potente. Siri. Noli. Pizzo. Pollenza. Ancona. Bergamo. Brescia. Cagliari. Ferrara. Foggia. Forlì. Latina. Livorno. Modena. Monza. Novara. Padova. Parma. Perugia. Pescara. Prato. Ravenna. Reggio Calabria. Reggio Emilia. Rimini. Salerno. Sassari. Syracuse. Tarente. Terni. Trente. Triëst. Vicenza. Milaan. Rome. Napels. Palermo. Livorno. Pisa. Turijn. Bari. Balogna. Florence. Mess Venetië. Bergamo. Verona. Ancona.Campitello. Spinola. Vellino. Dozza. Esine. Fabro. La Sarra. Ispra. Nuorra. Ogionno Cagliari. Ferrara. Prato. Terni. Vicenza. Salerno. Perugia. Parma. Padova. Latina. Rimini. Novara. Padova. Reggio Calabria. Monza. Tarente. Trente. Triëst. Bra. Albavilla. Bertinoro. Bibione. Capua. Capelle. La Morra. Lezzona. Nova Potente. Siri. Noli. Pizzo. Pollenza. Ancona. Bergamo. Brescia. Cagliari. Ferrara. Foggia. Forlì. Latina. Livorno. Modena. Monza. Novara. Padova. Parma. Perugia. Pescara. Prato. Ravenna. Reggio Calabria. Reggio Emilia. Rimini. Salerno. Sassari. Syracuse. Tarente. Terni. Trente. Triëst. Vicenza. Milaan. Rome. Napels. Palermo. Livorno. Pisa. Turijn. Bari. Balogna. Florence. Messina. Venetië. Bergamo. Verona. Ancona. Campitello. Spinola. Vellino. Dozza. Esine. Fabro. La Sarra. Ispra. Nuorra. Ogionno. Cagliari. Ferrara. Prato. Terni. Vicenza. Salerno. Perugia. Parma. Padova. Latina. Rimini. Novara. Padova. Reggio Calabria. Monza. Tarente. Trente. Triëst. Bra. Albavilla. Bertinoro. Bibione. Capua. Capelle. La Morra. Lezzona. Nova Potente. Siri. Noli. Pizzo. Pollenza. Ancona. Bergamo. Brescia. Cagliari. Ferrara. Foggia. Forlì. Latina. Livorno. Modena. Monza. Novara. Padova. Parma. Perugia. Pescara. Prato. Ravenna. Reggio Calabria. Reggio Emilia. Rimini. Salerno. Sassari. Syracuse. Tarente. Terni. Trente. Triëst. Vicenza. Milaan. Rome. Napels. Palermo. Livorno. Pisa. Turijn. Bari. Balogna. Florence. Messina. Venetië. Bergamo. Verona. Ancona.Campitello. Spinola. Vellino. Dozza. Esine. Fabro. La Sarra. Ispra. Nuorra. Ogionno. Cagliari. Ferrara. Prato. Terni. Vicenza. Salerno. Perugia. Parma. Padova. Latina. Rimini. Novara. Padova. Reggio Calabria. Monza. Tarente. Trente. Triëst. Bra. Albavilla. Bertinoro. Bibione. Capua. Capelle. La Morra. Lezzona. Nova Potente. Siri. Noli. Pizzo. Pollenza. Ancona. Bergamo. Brescia. Cagliari. Ferrara. Foggia. Forlì. Latina. Livorno. Modena. Monza. Novara. Padova. Parma. Perugia. Pescara. Prato. Ravenna. Reggio Calabria. Reggio Emilia. Rimini. Salerno. Sassari. Syracuse. Tarente. Terni. Trente. Triëst. Vicenza. Milaan. Rome. Napels. Palermo. Livorno. Pisa. Turijn. Bari. Balogna. Florence. Messina. Venetië. Bergamo. Verona. Ancona. Campitello. Spinola. Vellino. Dozza. Esine. Fabro. La Sarra. Ispra. Nuorra. Ogionno. Cagliari. Ferrara. Prato. Terni. Vicenza. Salerno. Perugia. Parma. Padova. Latina. Rimini. Novara. Padova. Reggio Calabria. Monza. Tarente. Trente. Triëst. Bra. Albavilla. Bertinoro. Bibione. Capua. Capelle. La Morra. Lezzona. Nova Potente. Siri. Noli. Pizzo. Pollenza. Ancona. Bergamo. Brescia. Cagliari. Ferrara. Foggia. Forlì. Latina. Livorno. Modena. Monza. Novara. Padova. Parma. Perugia. Pescara. Prato. Ravenna. Reggio Calabria. Reggio Emilia. Rimini. Salerno. Sassari. Syracuse. Tarente. Terni. Trente. Triëst. Vicenza. Milaan. Rome. Napels. Palermo. Livorno. Pisa. Turijn. Bari. Balogna. Florence. Messina. Venetië. Bergamo. Verona. Ancona. Campitello. Spinola. Vellino. Dozza. Esine. Fabro. La Sarra. Ispra. Nuorra. Ogionno. Cagliari. Ferrara. Prato. Terni. Vicenza. Salerno. Perugia. Parma. Padova. Latina. Rimini. Novara. Padova. Reggio Calabria. Monza. Tarente. Trente. Triëst. Bra. Albavilla. Bertinoro. Bibione. Capua. Capelle. La Morra. Lezzona. Nova Potente. Siri. Noli. Pizzo. Pollenza. Ancona. Bergamo. Brescia. Cagliari. Ferrara. Foggia. Forlì. Latina. Livorno. Modena. Monza. Novara. Padova. Parma. Perugia. Pescara. Prato. Ravenna. Reggio Calabria. Reggio Emilia. Rimini. Salerno. Sassari. Syracuse. Tarente. Terni. Trente. Triëst. Vicenza. Milaan. Rome. Napels. Palermo. Livorno. Pisa. Turijn. Bari. Balogna. Florence. Messina. Venetië. Bergamo.Verona. Ancona. Campitello. Spinola. Vellino. Dozza. Esine. Fabro. La Sarra. Ispra. Nuorra. Ogionno Cagliari. Ferrara. Prato. Terni. Vicenza. Salerno. Perugia. Parma. Padova. Latina. Rimini. Novara. Padova. Reggio Calabria. Monza.20Tarente. Trente. Triëst. Bra. Albavilla. Bertinoro. Bibione. Capua. Capelle. La Morra. Lezzona. Nova Potente. Siri. Noli. Pizzo. Pollenza. Ancona. Bergamo. Brescia. Cagliari. Ferrara. Foggia. Forlì. Latina. Livorno. Modena. Monza. Novara.

Ik,


M

ijn liefde voor vakantie,

Een lekker fris briesje met een heerlijke zon en het liefst een bounty strand. Ik houd wel van vakantie. Er lekker tussen uit voor een paar dagen of voor een week of drie. De laatste tijd ben ik op veel verschillende plekken in Europa geweest. Ik ben het lekker aan het ontdekken, en wil graag nog veel meer in de wereld zien. In de afgelopen jaren ben ik in Londen, Praag, Antwerpen, Pisa, Livorno, Monaco, San Tropez, Milaan en op nog wel meer plekken geweest. Met een Ierse lowfare luchtvaartmaatschappij vlieg ik graag

en relatief goedkoop heel Europa door. ik geniet daar van de verschillende kenmerken van de steden, de cultuur die daar heerst, het lekkere frisse briesje met de heerlijke zon, het strand, en van de heerlijke vrijheid die ik op vakantie ervaar. Naast een lekker fris briesje met een heerlijke zon en het liefst een strand, vind ik het ook prachtig om in de wit besneeuwde bergen te zijn, waar ik op mijn ski’s de bergen over glijd met een glinsterende zon die op mijn muts

en handschoenen schijnt. Vakantie is iets waar ik erg van geniet. Het liefst zou ik van vakantie, naar weekendje weg, naar vakantie gaan. Tussendoor moet er echter ook gewerkt worden. Gelukkig heb ik de foto’s die mij weer terug doen denken aan de mooie tijden die ik heb gehad in Europa en kijk ik ondertussen vast weer vooruit naar welke volgende vakantiebestemming er komen gaat.a

Ik, 21

magazine  

Magazine IK,

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you