Page 1

september 2010

Open dag 5 september 10.00 - 17.00 De hele dag workshops, trainingen en meer voor iedereen. 100% korting op inschrijfgeld* En voor Achmea zorgverzekerden 20% korting op de maandelijke bijdrage

Herman viel 25 KG af met Personal Training

Fitness | Voeding | Mental coaching | en meer... Leontien van Moorsel; Als je leven in balans is, dan straal je dat ook uit! pag. 7 Bas van de Goor en de Atlas Challenge; Pas toen ik stopte met topsport kwam ik erachter hoe belangrijk sporten is. pag.10

www.achmeahealthcenters.nl


Open dag

5 september 10.00 – 17.00

Doe mee met gezellige workouts, workshops en meer Kijk op de website voor het programma van jouw Center. Een kijkje komen nemen kan natuurlijk ook. Wij geven je graag persoonlijk advies en vertellen meer over alle mogelijkheden bij Achmea health Centers. Liever mee doen? Geef je nu op voor jouw workout en ervaar hoe leuk een gezonde leefstijl is.

Maandag 6 september 19.00 Voor leden en niet leden Meld je nu aan bij jouw Center Met Sportief afslanken bereik je jouw doelen in een gezellige groep met professioneel voedingsadvies, individuele fitness begeleiding en een gezellige groepstraining. • Professionele begeleiding van voedingsdeskundige of diëtist en fitnessinstructeurs • Wekelijkse groepstraining • Voor leden en niet leden • Tot 100% vergoeding voor deze cursus* Kom 6 september langs voor de Sportief Afslanken bijeenkomst. Hier vertellen fitness en voedingsspecialisten alles over het programma en geven we voedingsadvies en tips om mee aan de slag te gaan. Deze bijeenkomst is voor iedereen gratis toegankelijk.

2


Welkom bij Achmea health Centers Fitness is niet voor niets één van de grootste sporten in Nederland. Gezondheid, is ons belangrijkste bezit. Een gezonde leefstijl is niet alleen essentieel voor onze gezondheid maar simpelweg veel leuker. ziet Divisie Zorg van Achmea het als haar taak en verantwoordelijkheid mensen te stimuleren te bewegen en te sporten. Inmiddels zijn er zo’n 40 Achmea health Centers voor zowel Achmea als niet Achmea zorgverzekerden. Met de missie: “Mensen met plezier laten sporten zodat bewegen onderdeel wordt van hun leefstijl en de gezondheid verbetert,” richten wij ons op hoge kwaliteit in faciliteiten en begeleiding. Jij staat bij ons centraal.

• Je hebt meer energie om alles uit het leven te halen. • Je weerstand is beter waardoor je minder snel ziek wordt. • Sporten is een uitlaatklep waardoor je in een druk leven balans kan vinden. • Samen sporten is gewoonweg gezellig. Als je de juiste hulp en kennis krijgt is een goede balans tussen bewegen, rust en voeding snel onderdeel van jouw leefstijl.

Kies voor vrijheid, bepaal zelf wanneer je gaat sporten en welke trainingen je wilt volgen. De vele mogelijkheden zijn gericht op diverse trainingsdoelen waardoor het leuk, effectief en afwisselend is. Kies voor begeleiding van een goed opgeleid en enthousiast team. Er is expertise op allerlei vlakken van Personal Training en fitness tot groepfitness en fysiotherapie.

In dit magazine komen bekende Nederlanders, topsporters en voeding- en bewegingsexperts aan het woord over alle aspecten van een gezonde leefstijl. Ook vindt je veel informatie over de sportieve mogelijkheden bij het Achmea health Center bij jou in de buurt. Veel leesplezier en tot ziens bij Achmea health Centers! John Hagen,

Sport heeft een positieve invloed op de mentale en fysieke gezondheid van iedereen. Daarom stimuleert de Divisie Zorg van Achmea sport en beweging op verschillende manieren. Als één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland

Algemeen directeur Achmea health Centers.

Voordelen Achmea zorgverzekerden* • Blijvend 20% korting op de maandelijkse bijdrage. • 50% korting op de eenmalige membership bijdrage. • Collectieve zorgverzekering voor sporters Achmea health Centers. *Vraag naar de mogelijkheden en voorwaarden

3


Interview Herman den Blijker en Moes Herman

Moes

Of het nou een mollige zwezerik, dikke Hollandsche aardappelen of een pan vette kippensoep is, ik geniet van goed eten en in mijn vak is een goed gebalanceerd leefpatroon niet vanzelfsprekend. In het restaurantwezen is de verleiding altijd dichtbij. Na een drukke dag is het heerlijk even te ontspannen met een glaasje wijn en een sigaar. Eigenlijk ben ik de laatste 30 jaar mijn eigen oliebol aan het kweken geweest. Ik woog op een gegeven moment 150 kilo. Ik heb wel eens crashdieet gevolgd. In 6 weken viel ik 22 kilo af, maar toen ik weer een normaal eetpatroon aannam leek het een aanval op mijn lichaam.

Toen ik 12 was vroeg ik aan een sportschooleigenaar of ik bij hem mocht fitnessen. Hij vond me daar veel te jong voor maar als ik klusjes bij hem opknapte wilde hij me wel wat leren. Hij werd mijn mentor en begeleidde me uiteindelijk naar de titel Mister Fitness. Via diverse functies in de fitnessindustrie en bij de politie leerde ik vele vormen van trainen. Dat opende mijn ogen over de vele trainingsmogelijkheden. Dat maakte mij een all-round Personal Trainer.

en Moes maakte

mensen om mij heen zich goed voelen. Daarbij kunnen helpen is mijn passie. Iedereen heeft een eigen aanpak nodig. In elk keukenkastje staan verschillende ingrediënten en specerijen. Als Personal Trainer is het mijn uitdaging om met de beschikbare ingrediënten het beste recept te bereiden. Als ik Herman zie weet ik precies hoe zijn pet staat. Als Personal Trainer ben ik constant aan het analyseren en aanpassen om de juiste kennis op de juiste manier over te brengen.

het verschil”

Herman

Moes Sport is altijd al een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik voel me goed als Herman den Blijker

“De klik tussen mij

4

Ik ben per toeval het restaurantwezen ingerold. Ik was niet al te fanatiek op school en de stap naar horeca was zo gemaakt. Het leek me gezellig. Veel mensen om me heen en de hele dag lekker eten. Voor ik het wist stond ik tongetjes te bakken voor de oudjes in de keuken van v/d Valk. In de keuken ging ik me steeds vaker dingen afvragen zoals; Waarom is er verschil tussen koud en warm slagroom slaan? Ik wilde meer leren dus besloot ik naar de Cordon Blue in Parijs te gaan.

Herman In Parijs bevond ik me tussen een internationaal culinair gezelschap. Daar leerde ik de basis van de keuken zoals ik die nu nog steeds leid. Het maakt niet uit wat je wilt bereiden. Gebruik altijd de beste producten in het juiste seizoen Moes Chraou (co-founder LAPT Personal Training)

“Blijf met beide benen op de grond staan en heb geduld”


Chraou (LAPT Personal Trainer) Herman Ik ben nu in acht maanden meer dan 25 kilo afgevallen en mijn bloedwaardes zijn weer op een normaal niveau. Ik voel me fitter, denk helderder en ik heb veel meer energie. Zonder mijn Personal Trainer was mij dat niet gelukt. Moes geeft me het gevoel dat hij er alleen voor mij is. Hij weet wat ik denk en hoe hij me moet motiveren. Voor iedereen die denkt over een Personal Trainer; Het is geen extraatje of luxe, het is goedkoper, effi ciënter en beter.

Moes LAPT Personal Training is de missing link. Veel fitnessinstructeurs hebben veel kennis over trainingsmethodes en fysiologie. De ingrediënten zijn een band kunnen opbouwen, aanpassen, voeding, kennis en motivatie. Een Personal Trainer kan het maximale uit jou halen terwijl hij rekening houdt met jouw capaciteiten, doelen en behoeftes. De beste kwaliteit, inzet en passie is de basis van Personal Training. Daarnaast sport je waar, hoe en wanneer jij wilt en behaal jij jouw beoogde doelen wel.

• 100% 1 op 1 begeleiding. • Voeding, Rust, Bewegen

Herman

voor het beste resultaat. In die tijd was er een zeer kleine groep chefs die zo kookten terwijl die kennis juist het verschil maakt tussen goed en geweldig. Ik maak jam in het juiste seizoen zodat de vruchten precies goed gezoet zijn, ik zoek het vlees wat op de beste manier gegroeid, gemest en geslacht is, de beste vis van de juiste boot etc. Ik heb vele mentoren gehad. Dat waren mensen om mij heen die me naar een hoger niveau coachten. Moes doet dat nu met mijn gezondheid. Ik heb het naar mijn zin in het leven en dat wil ik graag zo houden. Mijn gezondheid is niet alleen voor mij belangrijk, maar ook voor mijn vrouw en mijn kleine jochie Matz. Als ik die ‘s ochtends “pappa.. mamma” hoor roepen: dat is waar ik het voor doe.

Kies jij voor resultaat?

In de toekomst wil ik vol nieuwe energie doorgaan met leven en genieten. Ik wil een nieuw uniek vleesrestaurant op de kaart zetten. Een statement over vlees. De koe bijvoorbeeld heeft 32 heerlijk vleesstukken. Men kan daar veel meer mee variëren. Daarnaast heb ik een eigen keuken productlijn en blijf ik tv shows doen. Natuurlijk blijf ik ook met Moes trainen want door hem leef ik gezonder en geniet ik nog veel meer.

& Mental coaching. • Waar en wanneer jij wilt. • Volledige toewijding. • Functionele training. Vraag naar jouw Personal Trainer bij Achmea health Centers.

Dagmenu Herm an;

Voor de training eet ik een paar calorieën. Daarna 1,5 uur training met Mo es. Na Training: Yo ghurt met fruit of 2 toast met een omelet van Tussen 12 en 14 eiwit. uur vis met veel groenten of even tueel vlees. Tussendoor (16.00 /17.00 uur) toast met kalfslever of fruit. Avondeten (18.00 /20.00 uur) vis of gevogelte me t gr oenten. Na 20.00 uur nie ts meer. In dit patroon ho u ik rekening me t de dosering va n koolhydraten suikers zoals zu en urdesem brood, boekweitpasta, zilv er vlie sri jst e.d vaste vetten, zo . Geen min mogelijk die rlijke vetten zoals kippenhuid en vet Zo min mogelijk vlees. tot geen kazen maar wel rauwme lks e ge ite nkaas. Beperkte alcohol alleen dan in de vorm van cham pa gn e of een dik glas rode wijn. (ik heb de meeste moeit e met de regelm aa t van alles en de do Als ik dit patroon sering) voor 80 procent volhoud dan ben ik het meest helder, gefocust en prett ig in de omgang .

5


Zumba voor de hele familie

Voor ouders en kinderen vanaf 5 jaar Wie kent het niet? Zumba is dé trend in fitnessland. In 2009 introduceerde Achmea health Centers Zumba bij al haar centra. Maar waar Zumba bij Achmea health Centers alleen voor volwassenen en jeugd vanaf 13 jaar toegankelijk was, is nu een nieuw concept gelanceerd voor 5 jaar en ouder: Zumba family. Welvaartsziekten worden een steeds grotere bedreiging voor onze gezond-

heid. Steeds meer mensen hebben al op zeer jonge leeftijd te kampen met o.a. overgewicht, obesitas en diabetes. Het aanleren van een gezonde leefstijl begint al in de jonge jaren, maar wie zegt dat een gezonde leefstijl niet heel leuk kan zijn? Steeds meer ouders willen samen met hun kinderen sporten of zelf lekker fitnessen terwijl hun kinderen aan een leuke training

meedoen. Hier is bijvoorbeeld de woensdagmiddag of zondag uitermate geschikt voor wanneer de kinderen vrij zijn. Zumba family is voor ouders en kinderen. Natuurlijk kunnen kinderen ook alleen meedoen aan deze workout. Er is extra korting voor kinderen met bij Achmea health Centers sportende ouders en voor Achmea zorgverzekerden.

• Voor kinderen van 5 - 13 jaar • Sport samen met extra korting • 20% korting voor Achmea zorgverzekerden Tarieven Kind solo Kind (1 ouder met regulier membership) Kind (2 ouders met regulier membership)

6

€ 25,- p.m. € 15,- p.m. € 10,- p.m.

20% korting Achmea zorgverzekerden: € 20,- p.m. € 12,- p.m. € 8,- p.m.


Leontien Zijlaard-van Moorsel

“Als je leven in balans is, dan straal je dat ook uit” Ik ben opgegroeid in een gezin met 5 kinderen. Mijn broertje had een motoriekstoornis en werd geadviseerd om te gaan fietsen. Mijn zussen zouden op mij moeten passen, maar die deden liever andere dingen. Dus, Leontien ging meefietsen. Zo startte mijn wielercarrière op 8 jarige leeftijd. Tijdens mijn sportcarrière heb ik geweldige hoogtepunten mogen meemaken. 9 x wereldkampioen en 4 x Olympisch goud om er een paar te noemen. Mijn mooiste prestatie was in 1998 tijdens het WK in eigen land. Ik had te kampen gehad met de eetstoornis Anorexia. In zo’n periode merk je wie je echte vrienden zijn. Tijdens die tijdrit realiseerde ik me dat ik een goede tijd reed. Ik voelde me krachtig en sterk. Ik voelde me weer als vanouds. Of ik nou goud, zilver of brons zou winnen maakte me niet eens uit. Ik had niet alleen een gouden plak veroverd maar we hadden mijn anorexia overwonnen. Met we bedoel ik mijn familie en vrienden die me erdoor gesleept hebben. Die overwinning was van ons allemaal. Toen heb ik geleerd hoe ik mijn leven in balans kan houden. Als topsporter stond ik 7 dagen per week op scherp. Training, voeding, rust, alles volgens schema. Het is ontzettend moeilijk om de boog 365 dagen per jaar gespannen te houden. Uiteindelijk gaat het erom dat je alles met mate doet. Bij een gezond voeding- en bewegingspatroon past ook die lekkere biefstuk in het weekend wel. Als je maar niet dagelijks slecht eet.

Toen ik stopte met wielrennen heb ik mijn leven dan ook niet extreem hoeven aan te passen. Mijn regel “alles in balans” werkt echt. Voldoende bewegen en gezonde, pure voeding is de basis. Ik haal nu het beste uit het leven in plaats van het beste uit mijn conditie.

Leontien Ladies Ride Ik ben na mijn carrière gestart met het organiseren van de Leontien Ladies Ride. De gezelligste toertocht (35 of 65 km) voor vrouwen. Ervaren fietsers of niet. We combineren bewegen en gezelligheid op een leuke sportieve dag waarvan een deel van de opbrengst naar Pink Ribbon gaat. We organiseren het nu voor het 6e jaar en het aantal deelnemers kan dit jaar wel eens boven de 20.000 deelneemsters uitkomen. De mannen? Ja, voor hen is een gezonde

leefstijl ook belangrijk maar die mogen tijdens de Ladies Ride alles thuis regelen en komen aanmoedigen. Naast de organisatie van de Leontien Ladies Ride, hoop ik in de toekomst ook door te gaan met mijn dames wielerteam Leontien. nl en de Leontien.nl Foundation. Mijn droom is om door middel van deze foundation een inloophuis voor meisjes met een eetstoornis te openen. Hier zijn we hard voor aan het sparen. Een gezonde toekomst is een positieve toekomst, dat wil ik aan iedereen overbrengen. Zo voed ik mijn kleine meid ook op. Daar doe ik het voor.

Voorbereiden op de Ladies Ride? RPM® is de indoor spinning-workout waarbij je fietst op het ritme van krachtige muziek. • Verbeter je cardiovasculaire fitheid. Je benen worden sterker en je spieruithoudingsvermogen neemt toe, zonder dat je massa opbouwt. • Met RPM kun je maar liefst 800 calorieën verbranden in één uur.

• Beweging is niet alleen voor topsporters, maar goed en noodzakelijk voor iedereen. • Een gezond lichaam geeft veel positieve energie • Diëten houdt niemand lang vol en gezond is het niet. Zorg voor een gezond en puur voedingspatroon. • In het weekend mag je best een keer uit de band springen. Geniet van het leven en doe alles met mate.

7


FIT FACTORY BY FOR

SPINNING SHORT in dames- en herenmodel verkrijgbaar

SR €

19,95

• short voorzien van coolmax zeem • anti-slip materiaal in pijpen • waistband met aansnoerkoord

KEEP DRY • COMFORT FIT • GOOD VENTILATION

BEKIJK DE TOTALE FITNESS-LIJN IN DE WEBSHOP > ACHMEAHEALTHCENTERS.NL

BESTEL OP: WWW.ACHMEAHEALTHCENTERS.NL EN KLIK OP DE WEBSHOP Voor meer informatie en verkoopadressen • bel Deventrade BV, 0570 - 665366 • E-mail: sales@deventrade.com

, THE KEY TO YOUR PERSONAL WELLNESS!

Technogym is Europees Technogymfitnessapparatuur is al jaren marktleider exclusieve fitnessleverancier en exclusief fitnessleverancier van Achmea AchmeaHealth HealthCenters. Centers. van

For VIPs like You and me

TECHNOGYM BENELUX BV TECHNOGYM BENELUX Rhijnspoor 259 Rhijnspoor 259 2901 LB IJssel 2901 LBCapelle Capelleaan a/dden IJssel Tel: +31 (0) 10 - 422 32 22 Tel.: +31 (0)10 422 3222 Email: info_blx@technogym.com E-mail: sales_blx@technogym.com www.technogym.com www.technogym.com

www.lapt.nl

LAPT_advertentie_190x277_achmeamagazine.indd 1

8

19-01-10 21:10


Drs. Remco Verkaik

(medisch bioloog, lifestylecoach en advisor LAPT) Ik hou me inmiddels 15 jaar als o.a. wetenschapper, trainer en coach bezig met voeding, sport en lifestyle. Na mijn studie heb ik een jaar in de farmaceutische industrie gewerkt, maar merkte al snel dat gezondheid gaat om een totaalconcept van bewegen, voeding en dus lifestyle. Daarom wilde ik me richten op alle facetten. Missing link

Diëten zonder sporten werkt niet

Healthy facts

De farmaceutische industrie biedt een oplossing voor een kwaal door medicatie. Dit haalt de oorzaak niet weg. Voedingsdeskundigen richten zich vooral op het voedingsaspect en in de sportwereld ligt de focus op bewegen. Gezondheid gaat om de balans tussen deze aspecten. Een gezonde lifestyle voorkomt ziekten, draagt bij aan behandeling en genezing en minimaliseert medicijngebruik. Het gaat dus om balans. Je mentale conditie is ook van invloed. Veel stress zorg voor een slechter metabolisme (stofwisseling.) Als je lichaamsenergie niet efficiënt kan verbranden vertraagt dit ook jouw trainingsresultaat.

Diëten werken niet op lange termijn behalve bij mensen die ook sporten. Als je gaat afslanken d.m.v. een laag calorieën dieet dan past je lichaam zich aan. Je lichaam wordt efficiënter en gaat steeds minder calorieen verbruiken tijdens het sporten en de dagelijkse bezigheden. Wanneer je stopt met je dieet heb je dus sneller een energieoverschot doordat je lichaam zo zuinig en efficient met energie omgaat en zo ontstaat het jojo effect.

• Een half glaasje wijn per dag is goed voor de hart- en vaatconditie. • Geelwortel (kerrie) beschermt tegen aandoeningen als kanker en Altzheimer. • Vette vis is goed voor hart en bloedvaten. • Groene thee verlaagt de kans op beroertes. • Minder vlees eten verlaagt de kans op darmkanker. • Een getrainde lever geeft sneller suikers aan je lichaam. Daardoor verbetert je sportprestatie. • Door sporten voel je, je blijer. Je maakt meer hormonen en endorfine aan. • Veel suiker onderdrukt je immuunsysteem.

Afslankprogramma’s die voeding en bewegen combineren zoals Sportief afslanken zijn prima. Personal Training is de oplossing voor mensen die kiezen voor nog intensievere begeleiding.

Waarom kan een sporter meer eten? Een getraind lichaam heeft meer mitochondrieën. Dat zijn de energiecentrales in de spieren die vet en suiker verbranden. Een sporter verbrand energie in spieren. In vetweefsel gebeurt dit nauwelijks. Wanneer je meer spierweefsel hebt, verbrand het lichaam meer energie en kan je meer eten.

In 10 weken samen in groepsverband afslanken?

Met Sportief afslanken bereik je jouw doelen in een gezellige groep met professioneel voedingsadvies, individuele fitness begeleiding en een gezellige groepstraining. • Professionële begeleiding van voedingdeskundige of diëtist en fitnessinstructeurs • Wekelijkse groepstraining • Voor leden en niet leden • Tot 100% vergoeding voor deze cursus* Vraag bij uw zorgverzekeraar om meer informatie.

6 september 19.00

Informatiebijeenkomst Sportief Afslanken. Meld je nu aan bij jouw Center (voor leden en niet leden)

1. Bewegen Bewegen leidt tot een verhoging van de stofwisseling. Een effect dat afvallen bevordert! Je krijgt een individueel fitnessprogramma waarbij het doel samen met de fitnessinstructeur wordt bepaald. Eenmaal per week volg je de Sportief afslanken groepstraining waarbij nadruk ligt op conditietraining en de Buik/Billen/Benen oefeningen.

2. Voeding

De oorzaak van een trainingsdoel is bij iedereen anders. Bewegen, voeding of mentaal. Wat het beste bij jou past moet je gaan ervaren. Kies jij voor een gezonde lifestyle? Doelstelling: 1 Bewust worden van eetgedrag. 2 Beheersen van de prikkels die tot eten aanzetten. 3 Bewuster, langzamer en met meer smaak eten. 4 Jezelf belonen.

3. Begeleidend team Tijdens de cursus heb je een eigen groepsfitness-, fitnessinstructeur en een voedingsdeskundige of diëtist. Het is goed te weten dat je er niet alleen voor staat, maar samen op weg bent naar een zeker resultaat; geen snel succesje, maar gezond en blijvend slank!

Een verantwoord, compleet voedingspakket in de vorm van basis voedingsrichtlijnen. De voedingsdeskundige / diëtist stelt samen met jou het streefgewicht vast. Vragen, wensen en advies op voedingsgebied worden individueel besproken.

9


Bas van de Goor

“De kwaliteit van Diabetes wordt

In Nederland hebben 1.000.000 mensen Diabetes In 1989 speelde ik eredivisie volleybal in Apeldoorn. Als prof heb ik 8 jaar in ItaliĂŤ gespeeld. In 1996 wonnen we goud op de Olympische spelen. Dat was echt mijn sportieve hoogtepunt. Toen Diabetes type 1 bij mij werd geconstateerd veranderde er niet heel veel voor me. Pas toen ik stopte met topsport kwam ik er achter hoe belangrijk sporten is.

100.000 mensen hebben Diabetes type 1 Als je minder sport is het moeilijk je bloedglucose laag te houden. De bloedsuikerthermostaat is eigenlijk kapot en die moet je handmatig in balans houden. Bij type 1 betekent dit insuline spuiten. Als je voldoende sport kan je met een

10


leven voor iemand met simpelweg beter door te sporten” simpele rekenmethode berekenen hoe je de glucose in balans houdt. Als je niet voldoende beweegt gaat je glucosespiegel ongecontroleerd omhoog en omlaag en wordt dit onmogelijk.

10.000 mensen met type 1 zijn onder de 18 jaar Bas van de Goor Foundation Onze missie is de kwaliteit van leven van Diabetici met type 1 verbeteren d.m.v. sport. In 1e instantie richtten wij ons op kinderen. Zo organiseren we bijvoorbeeld sportkampen en sportdagen. In 2008 zijn we ook begonnen met volwassenen. 8 Diabetici beklommen met goede voorbereiding de Kilimanjaro.

Sporten en Diabetes? • Denk niet dat je moet bewegen maar ga bewegen. • Gooi niet gelijk je hele leven op de kop maar elke dag een stapje meer. • Begin niet volgende week maar begin vandaag. • Accepteer dat je meer moet doen. • Kennis is essentieel. Als je meer inzicht hebt in jouw aandoening dan ga je ervaren hoe opbouwend sporten is.

Volg de deelnemers en verhalen op www.atlaschallenge.nl

De Atlas challenge In september gaan we met 14 mensen met Diabetes type 2 het hoogste punt van Afrika, de Toubkal beklimmen (4167 meter.) We doen dit om te laten zien dat je met Diabetes type 2 flinke sportprestaties neer kan zetten en om meer aandacht en geld voor onderzoek te krijgen.

Paul Tombal (Diabetes type 2 geconstateerd in 2006) Ik dacht dat ik aardig sportief was maar achteraf kan ik zeggen dat ik dat niet was. Voor de diagnose deed ik niets aan sport. Als afdelingshoofd in het ziekenhuis zat ik veel achter de computer. In het begin kreeg ik niet de juiste begeleiding. Medici gaven aan dat ik moest afvallen maar over bewegen werd niet gesproken. Deze aanpak leidde tot verslechtering. De bloedsuikers gingen omhoog en ik moest meer medicijnen slikken. Via de foundation heb ik veel voorlichting en begeleiding gekregen. Er ging een wereld voor me open. Nu ben ik druk in voorbereiding voor de Atlas Challenge. Dat was een idee van mijn huisarts. Ik sport regelmatig in het Achmea health & Spa Center in Zwolle en ben super gemotiveerd. Ik beweeg meer, voel me beter en ben al flink afgevallen. Zelfs mijn bloedsuikers zijn omlaag en ik voel me gewoon gezond.

11


Bedrijfsfitness bij Achmea health Centers Wie goed in zijn vel zit is beter bestand tegen een

de bedrijfsstructuur & visie biedt Achmea health Centers veel mogelijkheden op locatie of in de Centers.

hoge werkdruk en stress.

Een stap verder

bedrijven werknemers belastingvrij laten deelnemen aan bedrijfsfitness. Daarbij zijn de kosten van bedrijfsfitness van de winst aftrekbaar.

Bedrijfsfitness kostenneutraal

de gezondheid van

Onze dienstverlening beperkt zich niet alleen tot het sporten, we kunnen ook volledige programma’s bieden om verzuim verder terug te dringen. Denk bijvoorbeeld aan een integraal pakket met afslankprogramma’s en fysiotherapie. Achmea health Centers is een landelijk opererende keten. Zowel voor lokale, regionale als landelijke bedrijven is daarom maatwerk mogelijk.

hun medewerkers.

Financiële constructies

Op het gebied van voorlichting, financiële constructies, implementatie en vervolgsucces worden bedrijven en werknemers begeleid op weg naar vitaliteit & gezondheid. Het opzetten van een bedrijfsovereenkomst is een eerste stap, maar hier houdt het niet op. Het implementeren van een gezondheidsplan is de bepalende factor voor het succes en deelname onder de werknemers. Afhankelijk van

Bedrijfsfitness is zowel voor de werkgever als werknemer positief. Gezonde werknemers zijn productiever en staan positiever in het leven. Bedrijfsfitness als secundaire arbeidsvoorwaarde zorgt voor personeelsbehoud. Bovendien versterkt sporten het teamgevoel en is het veel gezelliger. Onderzoeken tonen aan dat een goed bedrijfsfitnessprogramma het ziekteverzuim terugdringt. Daarnaast zijn er de fiscale voordelen. Met ingang van 1 januari 2007 kunnen

Achmea health Centers factureert het maandtarief en geeft gescheiden een overzicht van deelnemende werknemers. De deelnemer betaalt vervolgens een eigen bijdrage via het salaris. De werkgeversbijdrage is door de werkgever zelf in te vullen.

Achmea health Centers is de partner bij uitstek voor bedrijven die op een actieve manier willen bijdragen aan

Bedrijven kunnen de regeling aanbieden aan werknemers zonder zelf kosten te maken door met de werknemers af te spreken dat het brutoloon wordt verlaagd met het membershiptarief. De accountant of belastingadviseur kan aangeven of aan de voorwaarden voor de fiscaalgunstige regeling voldaan wordt.

Bedrijfsfitness 100% facturatie

Bedrijfsfitness deelfacturatie Achmea health Centers factureert de werkgeversbijdrage. De werknemer betaalt het resterende maandtarief via automatische incasso. De werkgeversbijdrage is door de werkgever zelf in te vullen.

Ga naar www.achmeahealthcenters.nl voor meer informatie, vul het contactformulier in en wij nemen spoedig contact op.

12


Wat lijkt jou leuk? Groepfitness

Fitness

Mix van cardio-, kracht- en stabiliteitstrainingen

Regulier membership • Start voor 3,6,12 of 24 maanden • Onbeperkt fitness, groepfitness en meer • Uitgebreide intake bij start • Sport met een persoonlijk digitaal trainingsprogramma • Periodiek gratis fitnesscoaching en trainingsadvies

Aerobicstraining

Jeugdfitness Combinatie van yoga, tai chi en pilates

Dancemoves op de hits van nu Cardioworkout gebaseerd op oosterse vechtsporten

De beste fitnessapparatuur

Spierversterking voor je hele lichaam met gewichten

Combinatie van fitness en buiten hardlopen

Stepprogramma

Fitness circuittraining

Aanbod en faciliteiten kunnen per Center verschillen.

15 minuten workout

Digitaal trainingsschema, maximaal gebruiksgemak

En meer... Luxe spafaciliteiten • Finse sauna • Turks stoombad • Infraroodsauna • Whirlpool / warm spabad

Kracht, energie, balans, lenigheid en controle

Indoor fietsprogramma

• Start voor 3, 6 of 12 maanden • Fitness, groepfitness en meer • Jeugdfitness openingtijden: Maandag t/m donderdag toegang tot 19:00, vrijdag en het weekend de hele dag • Uitgebreide intake bij start • Sport met een persoonlijk digitaal trainingsprogramma • Periodiek gratis fitnesscoaching en trainingsadvies

Zumba family • Voor kinderen van 5 - 13 jaar • Sport samen met extra korting • 20% korting voor Achmea zorgverzekerden • Ouders die ook lid zijn mogen meedoen • Kinderen onder 10 jaar onder begeleiding van ouder/verzorger

60 fit • Start voor 3,6,12 of 24 maanden • Sport met extra voordeel • Maandag t/m vrijdag tot 18:00 en zaterdag • Fitness, groepfitness en meer… • Uitgebreide intake bij start • Sport met een persoonlijk digitaal trainingsprogramma • Periodiek gratis fitnesscoaching en trainingsadvies • 60fit groepstraining

Zonnebank Energieke workout op Latin beats

Zie www.achmeahealthcenters.nl voor meer informatie

Voor kinderen van 5 – 13 jaar In 10 weken afslanken d.m.v. voeding en fitnessbegeleiding

Fysiotherapie

13


Mental Coaching, It’s 1988, vermoeid van alweer een zware wedstrijdtraining zit ik voorover gebogen op een houten bank in een kleine muffe kleedkamer. “Wil jij Olympisch kampioen worden?” vraagt mijn trainer. “Natuurlijk” zeg ik. “En kies je daar ook voor?” Indirect vraagt hij of ik mijn studie met 1 jaar wil verlengen, op een zeer streng dieet wil, Spartaanse trainingen en in Japan wil wonen. Op die dag koos ik er voor! Ik wordt Europees Judo kampioen en behoor in 1992 tot de Judo wereldtop in de tot 78 kilo categorie. Ik neem bovendien als favoriet deel aan de Olympische Spelen.

“Wat is uw trainingsdoel, wat wilt u bereiken?”. Iedereen heeft een doel, variërend van lekker sporten tot afslanken. Eerlijk gezegd interesseert mij het doel niets! Waar het echt om gaat is hoe u met dat doel omgaat. Dat bepaalt of u succesvol bent. Ik hamer er bij iedereen op dat het alleen maar gaat om RESULTATEN. In dat kader zijn twee dingen belangrijker dan de doelstelling: 1. Het vertrouwen 2. De betrokkenheid.

14

Stap 4 Lig ik op koers? Geloof ik er nog in?

Stap 1 Ben ik betrokken? Heb ik vertrouwen?

doel n j i M

Stap 3 Mijn definitieve trainingsprogramma

Stap 2 Waar sta ik nu echt? Accepteer ik dit?

Go - no go

Als ik aan u vraag of u een goede balans tussen werk en privé WILT, of u uw conditie echt WILT verbeteren, of uw gewicht onder controle WILT hebben, hoor ik mensen vaak zeggen: “JA dat wil ik wel”. Maar dan stel ik ook de vraag “KIEST u er ook voor?”. Mensen zeggen dat ze geen NEE kunnen zeggen. Ze hebben moeite om lekkere dingen te laten staan of dat wijntje af te slaan. Mijn advies is dan LEER JA zeggen. Als je ergens JA tegen zegt en daar in gelooft is NEE zeggen eenvoudig.


all in the mind! Elke goede trainer/coach observeert zijn klant op bijvoorbeeld; Hoeveel vertrouwen heeft u in de doelen? Hoeveel vertrouwen heeft u in uw coach/ trainer? Wil u er alles aan doen en ook doorzetten bij tegenslagen? Wilt u leren en heeft u er plezier in? Als blijkt dat u geen vertrouwen heeft en niet betrokken bent zal uw doel nooit gehaald worden. Dit is stap 1.

Goede kennis/begeleiding is essentieel In de gevallen waarbij een Personal Trainer wordt ingezet betaald u voor het RESULTAAT. Wat ik in de praktijk zie is dat in ruim 90% van de gevallen een blijvende leefstijlverandering nodig is om het gewenste resultaat te realiseren. Om gedrag te veranderen is een bepaalde Mindset noodzakelijk. Mental Coaching dus. Voor mij maakt dit het verschil tussen een Trainer en een TOPtrainer. Het is aan u om te KIEZEN. Vanuit de topsport weet ik dat je als trainer geen resultaten haalt als je alleen maar aardig gevonden wil worden. De harde confrontatie is soms nodig. Ik hanteer altijd het principe “hard maar rechtvaardig.” U wordt een spiegel voorgehouden en krijgt inzicht in uw leefstijl. Dit is stap 2 waarin bepaald wordt of er een go of no go is voor stap 3 (het definitieve trainingsprogramma). Hetzelfde principe hanteer ik tijdens mijn werkzaamheden als consultant in het bedrijfsleven. Achmea health Centers en haar LAPT Personal Trainers zijn erg streng op deze wijze van Mental Coaching. Stap 4 is de controle op dit proces en het motiveren van voortgang. Het is niet de goede doelstelling of het programma waarmee resultaten worden behaald, het is juist de combinatie met ook de juiste betrokkenheid en het vertrouwen. Ik ben in 1992 geen Olympisch kampioen geworden. Na een lange

dag competitie moest ik de belangrijkste wedstrijd van mijn carrière Judoën. Al die jaren van vele trainingsuren, gesprekken met mijn Mental Coach en de fysiek zware belastingen van 6 tot 8 uur per dag moesten vandaag hun nut bewijzen. Iedere Judokenner verwachtte een droomfinale tussen mij, als regerend Europees kampioen en de grote Japans kampioen. Ik moest eerst afrekenen met een Amerikaanse Judoka waar ik al meerdere malen van gewonnen had. De wedstrijd tegen de Amerikaan begint. Elke aanval van hem ontwijk ik, ik loop de goede kant op en hij is uit balans, zijn worpen mislukken en na 5 minuten valt de beslissing. De scheidrechters wijzen hem aan. Mijn droom is uit. Ik ben gebroken en huilend verlaat ik de mat. Na 2 uur kan ik weer wat zeggen en veeg ik mijn tranen weg. “Wat heb ik verkeerd gedaan?” “Niets” zegt mijn coach. “Waarom verloor ik dan?” En op dezelfde indringende manier waarop hij in 1988 in de kleedkamer vroeg “maar kies je er ook voor” zei hij; “Anthonie je hebt niets fout gedaan, dat kan ook niet als je niets hebt gedaan!”. Er valt een stilte. Hij herhaalt langzaam zijn woorden: “Je hebt geen enkel initiatief genomen”. It’s all in the MIND. Vandaar dat mijn trainingsorganisatie ook MINDMARKER heet. Blijvende gedragsveranderingen bij individuen of in het bedrijfsleven realiseer je als trainer alleen door continu aandacht, controle en initiatieven. De essentiële stap 4.

Anthonie Wurth, oprichter Mindmarker, Mental coach & adviseur LAPT

Achmea health Centers. Omdat goed advies en begeleiding essentieel is! 15


Druk en vormfouten voorbehouden, vraag naar de voorwaarden Vormgeving & drukwerk o.i.s. Manuel Graphics, redactie M. van der Kruit Amersfoort • Amsterdam • Apeldoorn • Arnhem • Assen • Assendelft • Barneveld • Deventer • Doetinchem • Emmen • Epe • Groningen • Heemskerk Hoogeveen • Hoogvliet • Hulst • Kampen • Leeuwarden • Lelystad • Loosdrecht • Meppel • Nieuwerkerk a/d IJssel • Oss • Ridderkerk • Rotterdam • Steenwijk Terneuzen • Tilburg • Uden • Vlissingen • Wapenveld/Hattem • Woerden • Zaandam • Zutphen • Zwolle

Gratis persoonlijk advies over gezonde voeding en leefstijl Van één van onze Personal Trainers Lever deze coupon in September in en maak kennis met Personal Training* Naam Ik zou met een Personal Trainer willen bereiken: Adres

Woonplaats Telefoonnummer Lid ja/nee *Alleen geldig op afspraak www.achmeahealthcenters.nl

Healthy News Magazine September 2010  

this magazine informes about fitness & health

Advertisement