Page 1

januari 2011

Open dag

8 januari 10:00 - 17:00 uur

Demonstraties, lezingen en meer pag. 9

Omdat gezond leven leuker is‌ Alles over Fitness pag. 4 | Groepfitness pag. 5 | Begeleiding pag. 12 Jorgen de Mey Personal Trainer in Hollywood pag. 13 | Voeding pag 14

www.achmeahealthcenters.nl


Omdat gezond leven leuker is… Sporten en gezondheid is niet belangrijker geworden, maar tegenwoordig we zijn er meer en bewuster mee bezig. We willen allemaal optimaal genieten van het leven en hoe kunnen we dat beter dan als we gezond en fit zijn? Wat men zich vaak niet realiseert, is dat een gezonde leefstijl met regelmatig sporten en gezonde voeding zorgt voor een gelukkiger leven. Een fit mens heeft minder lichamelijke klachten, meer energie, een betere nachtrust en mede daardoor een positievere kijk op het

leven. We kunnen simpelweg meer aan. Ondanks deze motivatie heeft iedereen wel eens moeite om zich te zetten tot sporten. Waar ligt dat dan aan? Is de drempel te hoog? Is er onvoldoende informatie over sporten? Weet men niet waar ze naar toe kunnen?

De nadruk bij het health Center ligt op sporten in een vriendelijke, laagdrem­ pelige en ontspannen omgeving. Bij ons vind je niet de stereotype elementen die veel mensen bij de “sportscholen” ver­ wachten. Wij hebben bijvoorbeeld geen spiegels en bodybuilding, maar een comfortabele sfeer en professionele be­ geleiding in alle programma’s ongeacht je sportverleden of fitnesservaring. Wat maakt het verschil? Veel plezier met het lezen van dit magazine. John Hagen,

Algemeen directeur Achmea health Centers

3


Wat is fitness?

Jij bepaalt wanneer je gaat sporten Fitness is eigenlijk niets anders dan bewegen. Het verbeteren van je fysieke gezondheid. Eigenlijk doe je niets anders dan de bewegingen en spieren trainen die je in je dagelijkse leven constant gebruikt. Fitheid heeft invloed op alles wat je doet. Hoe voel jij je? Hoeveel slaap heb je nodig? Hoe productief ben je en hoeveel boodschappen kan je bijvoorbeeld in je tas dragen? Fitness doe je meestal met fitnessappara­ ten of materialen en daardoor zijn de mogelijkheden eindeloos. Als je het leuk vindt hou je het makkelijk vol, dus variatie is belangrijk. Dan wordt het vanzelf onderdeel van je leefstijl en verbetert je gezondheid.

Maar hoe maakt fitness dan hét verschil? Cardio training: Je hart en je longen zorgen voor de brandstof. Je hart is je belangrijkste spier. Een gezond en sterk hart zorgt dat je bloedsomloop optimaal functioneert waardoor je lichaam effectief voorzien wordt van zuur- en bouwstoffen. Ook zorgt je bloedsomloop voor het afvoeren van afvalstoffen. Simpelweg herstel je beter

van vermoeidheid en blessures, maar er is meer! Een goede bloedsomloop stimuleert vetverbranding, verlaagt je bloeddruk en cholesterol en je hebt minder kans op hart- en vaatziekten.

Meer zuurstof = meer energie. Door de juiste training te doen vergroot je jouw longinhoud en kan je lichaam meer zuurstof opnemen. Dit is een essentieel onderdeel van jouw energiehuishouding. Zuurstof is ook een belangrijk onderdeel van vetverbranding. Je kunt langer wandelen, hardlopen en trainen waar­ door vetverbranding nog meer wordt gestimuleerd.

Krachttraining is vetverbranding? Spieren beschermen en dragen je skelet. Zonder spieren kun je simpelweg niet

bewegen. Ze beschermen je gewrichten en verbeteren je houding. Veel mensen hebben regelmatig rugklachten. Dit wordt meestal veroorzaakt door te slappe rompspieren. Je spieren gebruiken energie. Vet is een energievoorraad van je lichaam dus door spieren te trainen verbrand je vet. De juiste combinatie van kracht en cardiotraining zorgt voor maximaal resultaat of je nou wilt afslanken, sterker wilt worden of spieren wilt opbouwen. Je hebt hier in alle aspecten van je leven voordeel bij. Je kan je (klein)kinderen langer vasthouden of dat potje voetbal volhouden. Je bent actiever in alles wat je doet en je voelt je beter.

Ga jij fitnessen? Dan stemmen wij een persoonlijk trainingschema af op jouw trainings­ doelen, wat jij leuk vindt en wat jij kunt. Denk bij fitnessapparaten aan bijvoorbeeld loopbanden, crosstrainers en krachtapparaten. Dat is een hele veilige manier van trainen. Fitness­apparatuur zorgt ervoor dat het jouw beweging begeleid en dat je de juiste spieren goed en veilig traint. Door gebruik van een digitaal trainingsprogramma wordt de apparatuur deels al voor je ingesteld en kun je makkelijk je resultaten volgen.

En nu? Fitness kan onderdeel van jouw leven uitmaken hoe jij dat wilt. Of je nou je favoriete tv programma kijkt tijdens het lopen op de loopband, je een afspraak met een vriend of vriendin combineert met een training of gewoon lekker alleen met jezelf even stoom wilt afblazen tijdens jouw training. Jij bepaalt wanneer, hoe vaak en wat je doet.

Maar fitness is niet alleen kracht en uithoudingsvermogen! Balans Evenwicht en coördinatie maakt onderdeel uit van je lichamelijke conditie. Dit geeft je meer controle over bewegingen waardoor

4


je meer uit jezelf kan halen. Als je ouder wordt neemt je evenwicht af. Je valt sneller en hebt meer kans op blessures. Wanneer je ook je evenwicht traint, dan train je je lichaam om sneller aan te passen op situaties. Je houdt balans.

Flexibiliteit / lenigheid Wanneer je leniger bent kun je makkelijker bewegen. Je spieren staan minder onder spanning waardoor je houding verbetert, maar bovenal ook minder snel blessures oploopt. Als je bijvoorbeeld tijdens het autorijden iets moet pakken van de achterbank kun je dit makkelijker doen als je leniger bent.

Fitness om je beter te voelen? Als je aan het sporten bent maakt je lichaam endorfines aan. Door deze stof voel je je beter. Een goed gevoel is goed voor je zelfvertrouwen en een glimlach maakt de dag.

Groepfitness Hou je van muziek? Zet je de muziek harder wanneer je aan het huishouden bent of in de auto zit? Ga je naar musicals of concerten? Ben jij graag onder de mensen? Dan is groepfitness voor jou! Kan jij jezelf moeilijk motiveren? De meeste mensen hebben een stok achter de deur nodig om voldoende te bewegen. Wat als het gezellig is en je in een leuke groep sport waarbij je elkaar motiveert om te komen? Ga dan gezellig samen sporten! Groepfitness is eigenlijk niets anders dan bewegen op muziek. Voor iedereen en elk trainingsdoel is een Vet UithouVerbranden dings en afvallen vermogen

Dit is een eenvoudige, maar zeer intensieve workout op muziek, die uiterst geschikt is voor alle fitness-niveaus.

geschikt programma en jij bepaalt wat je doet. Combineren kan natuurlijk ook! Onze groepfitnesscoaches zijn zo opgeleid dat ze voor iedereen, jong, oud, dik, dun, veel of weinig sportervaring een training op niveau kunnen geven. Het gaat om jouw beleving, jouw energie en jouw uitdaging. Jij moet het gevoel hebben dat het leuk is en dat jij het kan.

Kracht

Vorm benen en billen

Vorm boven lichaam

Flexibiliteit Coördinatie

Sterkte van de romp

Stress en spanning

Osteoporosis preventie

✓✓✓

✓✓✓

✓✓✓

✓✓

✓✓✓

Hiermee verbeter je je houding, lenigheid, statische kracht, coördinatie en evenwicht.

✓✓

✓✓

✓✓

✓✓✓

✓✓

✓✓✓

✓✓✓

Dit is een krachtige cardio workout met opzwepende muziek en geïnspireerd op vechtsportkunsten en technieken.

✓✓✓

✓✓✓

✓✓

✓✓

✓✓✓

Dit is gebaseerd op fantastische dansbewegingen. Het is cardio fun op z’n best voor iedereen met passie voor bewegen.

✓✓

✓✓

✓✓

✓✓

✓✓✓

Dit is de snelste manier om in vorm te raken, vet te verbranden en een strakker en gevormd lichaam te krijgen.

✓✓✓

✓✓

✓✓✓

✓✓✓

✓✓✓

✓✓

✓✓

Op meeslepende muziek, ontwikkel je een betere conditie, strakkere BBB en meer kracht in je boven- en onderlichaam.

✓✓✓

✓✓✓

✓✓✓

Ride the calorie killer met RPM, dè indoor cycling les. Op ✓✓✓ inspirerende muziek fiets je 20 – 25 km over gevarieerd terrein.

✓✓✓

✓✓✓

✓✓

✓✓

✓✓

✓✓

✓✓

✓✓✓

✓✓✓

Met dit 3 maandelijkse programma begeleiden we je in buiten hardlopen & fitness circuittraining.

✓✓✓

✓✓✓

✓✓✓

✓✓✓

✓✓✓

✓✓

✓✓

✓✓

Dit is een eenvoudige en effectieve bewegingsvorm die zorgt voor een sterk lichaam en een sterke geest!

✓✓

✓✓

✓✓

✓✓

✓✓✓

✓✓✓

Dit is een circuittraining waarin toegankelijke trainingstoestellen de basis leggen voor een zeer gevarieerde lichaamstraining.

✓✓✓

✓✓

✓✓✓

✓✓✓

✓✓✓

✓✓✓

✓✓

De combinatie van vrolijke opzwepende muziek en makkelijk te volgen bewegingen zorgen samen voor een swingend feestje.

✓✓

✓✓

✓✓✓

Voor ouders en kinderen van 5 - 13 jaar

✓✓

✓✓

✓✓✓

✓✓

✓✓

✓✓✓

✓✓

✓✓✓

Dit is een mix van eenvoudige cardio-, weerstandsoefeningen voor meer kracht, stabiliteit en lenigheid.

✓✓✓

✓✓✓

✓✓✓

✓✓✓

✓✓✓

Nieuw in 2011 Yoga is de snelst groeiende training wereldwijd en wordt in 2011 gelan­ ceerd bij Achmea health Centers. Yogaoefeningen bestaan uit verschillen­ de houdingen die je bewegingsvrijheid vergroot, je lichaam sterker maakt, je bloedcirculatie stimuleert en jouw lenigheid en balans verbetert.

De ademhaling en concentratie zijn hierbij essentieel. Yoga brengt al deze elementen samen waardoor je jouw lichaam bewuster en intensiever traint. Yoga verlegt jouw grenzen en kunnen. Je voelt je fitter, gezonder en energieker. Zowel fysiek als mentaal. Simpel weg… meer jij.

5


Met de juiste begeleiding vallen alle puzzelstukjes op hun plaats Herkenbaar? • Nee vandaag niet, het weer is erg slecht. • Mijn sportmaatje kan niet... • We gaan morgen wel weer samen. • Ach ik heb gewoon even zin in pizza. • Ik sport het er later wel weer af. • Je bent net thuis van het werk en wil gaan sporten, maar de bank zit erg comfortabel. Dit ook? • Blij dat ik toch gegaan ben. • Ik heb meer energie dan voor het sporten. • Als je er eenmaal weer bent voelt het fantastisch. • Gezellig, iedereen is er weer! • O, is het al zo laat? Ik blijf altijd gezellig nababbelen met een kopje koffie. • Sinds ik sport voel ik me zoveel fitter en vrolijker. We lopen er allemaal wel eens tegenaan. Soms is het moeilijk om jezelf te motiveren om te gaan sporten. Je weet dat het essentieel is voor je gezondheid, maar ook simpelweg heerlijk is als je er eenmaal bent.

Een gezonde leefstijl is gewoonweg leuker Je slaapt beter, je voelt je gelukkiger, je hebt meer energie, je herstelt sneller van blessures of medische ingrepen, je leeft langer, je haalt alles uit het leven wat er in zit. “Het leven is kort” is een uitspraak die we allemaal kennen. Laten we er dan zo gezond mogelijk van genieten!

Een stok achter de deur Het beste resultaat wordt behaald wanneer we regelmatig sporten, we het naar ons zin hebben en we een stok achter de deur hebben. Het is ideaal wanneer je met een sportmaatje sport. Dan motiveer je elkaar om samen te

6

gaan. Je combineert sporten met een vriendenbezoek, maar dan gezonder.

De juiste begeleiding maakt het verschil Onderzoek toont aan dat de kans dat je jouw doelen werkelijk behaalt én een gezonde leefstijl kan volhouden voor een groot deel afhangt van de begeleiding die je krijgt. We brengen onze auto voor onderhoud naar de garage, bellen een monteur voor onderhoud aan de CV ketel, maar waar gaan we heen om ons

Met goede begeleiding blijft 70% van de mensen op lange termijn sporten ten opzichte van 35% zonder goede begeleiding Bron: Paul Bedford PhD

lichaam in topconditie te houden? Ook daarvoor is expertise nodig. Bij Achmea health Centers staat een team van experts klaar om het verschil te maken. Hoe?...

Jouw eigen fitnesscoach Je hebt je eigen fitnesscoach (ook voor groepsfitness), die je periodiek 1­op­1 gratis begeleiding geeft. Er is dus altijd iemand aanwezig om je te helpen. De fitnesscoaches zijn gediplomeerd in hun vak en volgen continu opleidingen om zich verder te ontwikkelen. Ze kennen je persoonlijk en weten daarom hoe jij ondersteund wil worden.

Gratis lezingen en workshops Een gezonde leefstijl draait niet alleen om bewegen. Het gaat veel verder. Wil je afslanken? Voeding is ook een bepalende factor. Slaap je slecht? Slaaptekort kan leiden tot overgewicht en motivatieproblemen. Herstellen van blessures, sporten tijdens en na een zwangerschap?


Sporters die regelmatig contact met hun fitnesscoach hebben, bezoeken het Center 82% meer dan sporters zonder. Meer bezoeken is meer resultaat! Bron: Paul Bedford PhD Als jij kennis hebt van al dit soort factoren dan kan je zelf veel beter leven in balans en haal je meer resultaat uit jouw sportinspanning. Als lid van Achmea health Centers kan je gratis lezingen en workshops volgen gericht op jouw trainingsdoelen. Leer en leef!

Afslanken in groepsverband? Met de cursus Sportief Afslanken sport je 10 weken in groepsverband. Afslanken op een verantwoorde en leuke manier onder begeleiding van jouw eigen experts. Individuele begeleiding van jouw fitnesscoach en voedingsexperts en een wekelijkse groepstraining. Vraag jouw zorgverzekeraar om de declaratiemogelijkheden voor deze cursus. Lees meer op pagina 11.

Fysiotherapie en meer Wil jij specifieke begeleiding van medische aard? De meeste Achmea health Centers hebben een interne fysiotherapiepraktijk waardoor je ook tijdens een blessure in je eigen vertrouwde omgeving kan sporten en herstellen.

Groepfitness, jij kiest! Onze instructeurs worden actief begeleid in landelijke opleidingen en coachingprogramma’s. Landelijk zijn er meer dan 600 instructeurs.

Ook ontwikkelen we eigen groeps­ fitnesstrainingen, waaronder Pilates, Bodyrun (hardlopen), Yoga enz. Lees meer op pagina 5.

Persoonlijk advies We geven je vrijblijvend advies over je lidmaatschapskeuze. Ben je lid? Dan begeleiden we je ook per email. Je krijgt maandelijks tips en adviezen per email over jouw trainingsdoelen. Vanzelfsprekend krijg je jouw eigen fitnesstraining die digitaal op een trainingssleutel staat. Zo kun je met optimaal gebruiksgemak sporten.

Met de diepreinigende werking van de infrarood sauna wordt de huid bevrijd van opgehoopt vuil en dode huidcellen. Bovendien hebben de warme stralen een positief effect op spier­ en gewrichtsklachten en verhoogt het de bloedsomloop. De faciliteiten kunnen per center verschillen. Ga naar de website voor meer informatie.

Met intensieve Personal Training begeleiding behaalt 91.1% van de sporters hun gestelde doel. Bron: Onderzoek Achmea health Centers onder alle PT leden op 1 locatie

Personal Training 100% begeleiding op het gebied van voeding, training, rust en motivatie coaching. Lees meer op pagina 12.

Sporten en ontspannen in balans Genieten van luxe spafaciliteiten. Combineer de voordelen van sport en spa voor de perfecte balans tussen inspanning en ontspanning. Zo bevordert een gang in de sauna of Turks stoombad de doorbloeding van huid en spieren en vermindert daardoor spierpijn. Opgebouwde afvalstoffen worden afgevoerd en de weerstand wordt verhoogd.

7


Afslanken en spierversterking voor je hele lichaam met gewichten Bodypump is de snelste manier om een betere conditie te krijgen en lichaamsvet te verbranden. Je traint je spieren met gewichten. De bewegingen zijn simpel en daardoor kun je met Bodypump kracht en zelfvertrouwen ontwikkelen. Je sport op pittige muziek onder begeleiding van een professionele groepfitnesscoach.

De voordelen van Bodypump® • Je slankt af, want per les verbrand je circa 600 calorieën • Maakt je sterker • Maakt je fitter • Vormt en versterkt je spieren • Verbetert je botdichtheid (helpt bot­ ontkalking te voorkomen) • Je levert een flinke prestatie

Je gebruikt een step, een halter en een serie gewichten. Als je nog nooit met gewichten hebt getraind, dien je met lichte gewichten te beginnen. Uiteraard word je daarin begeleid.

Omdat samen fietsen gezellig en fun is! RPM is de indoor spinning­workout waarbij je fietst op het ritme van krachtige muziek. Neem het samen met je coach op tegen het terrein en laat je leiden door heuvels, over vlaktes, over bergtoppen, door tijdritten en intervaltraining. Heerlijk zweten en

8

calorieën verbranden en je conditie verbeteren. Je fietst een vergelijkbare afstand van 20­25 kilometer over gevarieerd terrein en bepaalt zelf de intensiteit van je workout met een weerstandsknop en je tempo.

De voordelen van RPM • Verbeter je cardiovasculaire fitheid en maak een eind aan vet op billen, heupen en benen. Je benen worden sterker en je spieruithoudingsvermogen neemt toe, zonder dat je massa opbouwt. • Tijdens een normale 50 minuten durende les verbrand je circa 600 calorieën (met RPM kun je maar liefst 800 calorieën verbranden in één uur). • Maakt endorfine in je lichaam vrij die je een natuurlijke euforie geven en waardoor je je fantastisch voelt. Kijk op www.achmeahealthcenters.nl voor informatie, filmpjes en meer.


Open dag 8 januari 10:00 - 17:00 De hele dag demonstraties, informatie, advies en meer Tijdens de open dag is er veel te doen. Elk uur worden er diverse groepfitnesstrainingen van 30 minuten gegeven. Je kan een kijkje komen nemen of natuurlijk gewoon meedoen. Informeer bij jouw Center naar het hele programma of kijk op de website. In dit magazine heb je al veel gelezen over hoe Achmea health Centers jou kan helpen met een gezonde en leuke leefstijl. Kom langs tijdens de open dag voor persoonlijk advies, proef de sfeer en kijk wat bij jou past.

14:00 uur: Informatiebijeenkomst Sportief Afslanken Sportief Afslanken is de cursus waarin afslanken op een gezonde en verant­ woorde manier in groepsverband centraal staat.

Meld je aan bij jouw Center Met

Sportief

Afslanken

bereik

je

jouw doelen in een gezellige groep met professioneel voedingsadvies, individuele fitnessbegeleiding en een gezellige groepstraining. • Wekelijkse groepstraining • Voor leden en niet leden • Tot 100% vergoeding voor deze cursus*

voedingsadvies en tips om mee aan de slag te gaan. Natuurlijk laten we het center zien zodat je weet wat je kunt verwachten. Na de bijeenkomst kun je je direct inschrijven voor de cursus die in januari van start gaat.

Kom langs voor de Sportief Afslanken bijeenkomst Tijdens deze bijeenkomst vertellen de coaches en voedingsexperts alles uit over deze cursus en geven ze

Lees meer over Sportief Afslanken op pagina 11.

Start met 100% korting op inschrijfgeld (bij termijn van 12 of 24 maanden)

Alleen tijdens de open dag: Sport januari gratis!

9


, THE, KEY THE TO KEY TO YOURYOUR PERSONAL PERSONAL WELLNESS! WELLNESS!

Real Results for Every Body

www.lapt.nl

Technogym Technogym is Europees is Europees Technogym Technogym is al jaren is al jaren marktleider marktleider fitnessapparatuur fitnessapparatuur exclusieve exclusieve fitnessleverancier fitnessleverancier en exclusief en exclusief fitnessleverancier fitnessleverancier van Achmea van Achmea Health Health Centers. Centers. van Achmea van Achmea Health Health Centers. Centers. TECHNOGYM BENELUXBENELUX BV BENELUX BV TECHNOGYMTECHNOGYM TECHNOGYM BENELUX Rhijnspoor 259 Rhijnspoor 259 Rhijnspoor Rhijnspoor 259 259 2901 LB 2901aan LB den IJssel aan IJssel 2901 LBCapelle Capelle 2901 LB a/dCapelle Capelle IJssel a/dden IJssel Tel: +31 (0) Tel: 10 -+31 422(0) 10 22- 422 32 22 Tel.: +31 (0)10 Tel.: +31 42232 (0)10 3222 422 3222 Email: info_blx@technogym.com Email: info_blx@technogym.com _blx@technogym.com E-mail: sales E-mail: sales_blx@technogym.com www.technogym.com www.technogym.com www.technogym.com www.technogym.com

Ook voor bruikleen dispensers en koelkasten

Ook voor bruikleen dispensers en koelkasten PK TRADING

januari 2011

Ook voor bruikleen dispensers en koelkasten

PK TRADING PKPKTRADING TRADING

Ook voor bruikleen dispensers en koelkasten

Netwerk 6-8, 1446 WK Purmerend Tel. 0299 - 463 091 / Fax 0299 - 463 092 www.sport-energy.nl, info@sport-energy.nl

Netwerk 6-8, 1446 WK Purmerend Netwerk 6-8, 1446 WK Purmerend Ook voor bruikleen dispensers koelkasten Tel. 0299 - 463 091 // Fax Fax0299 0299 -092 463 092 Tel. 0299 - 463 091 - 463en Netwerk 6-8, 1446 WK Purmerend www.sport-energy.nl, info@sport-energy.nl www.sport-energy.nl, info@sport-energy.nl Tel. 0299 - 463 091 / Fax 0299 - 463 092 www.sport-energy.nl, info@sport-energy.nl

PK TRADING

Netwerk 6-8, 1446 WK Purmerend Tel. 0299 - 463 091 / Fax 0299 - 463 092 www.sport-energy.nl, info@sport-energy.nl

10

Open dag

8 januari 10:00 - 17:00 uur

Demonstraties, lezingen en meer pag. 9

Omdat gezond leven leuker is‌ Alles over Fitness pag. 4 | Groepfitness pag. 5 | Begeleiding pag. 12 Jorgen de Mey Personal Trainer in Hollywood pag. 13 | Voeding pag 14

www.achmeahealthcenters.nl

Ook adverteren in dit magazine? Mail voor meer informatie naar: marketing@achmeahealthcenters.nl


Sportief Afslanken In 10 weken in groepsverband afslanken op een verantwoorde en leuke manier onder begeleiding van jouw eigen experts.

* De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van verzekering en verzekeraar.

• Een wekelijkse groepstraining Sportief Afslanken. Lekker samen gemotiveerd sporten • Een persoonlijk bewegingsplan opgezet door jouw fitnesscoach. Gericht op jouw “probleemgebieden” • Persoonlijke ondersteuning van een voedingsdeskundige/diëtist • Vergoeding van deze cursus door de zorgverzekeraar* • Voor leden en niet leden van Achmea health Centers

Wil jij meer weten? Kom naar de open dag en woon de informatiebijeenkomst bij. In januari gaat de volgende cursus Sportief Afslanken weer van start.

Alies, groepfitness instructrice Sportief Afslanken, Achmea health Center Zutphen: “De cursus Sportief Afslanken is zo succesvol omdat mensen op deze manier gaan inzien dat bewegen mét gezonde voeding een goede combinatie is om gewicht te verliezen.

Het leuke aan het geven van deze cursus is dat je mensen kunt laten inzien hoe leuk sporten is en dat ze sneller resultaat boeken d.m.v deze combinatie. Mijn passie is om mensen naar een gezondere leefstijl te helpen. Het is geweldig om de deelnemers te motiveren, om elke keer weer wat meer te geven en hun grenzen te verleggen.”

Petra Olthof (45 jaar) lid bij Achmea health Center Zutphen: “Sinds mijn tienerjaren kamp ik met overgewicht. Ik belandde op het punt van “prima, ik ben veel te zwaar maar het is niet anders”, tot ik ruim 4 jaar geleden Achmea health Center Zutphen ontdekte. Ik sport hier vanaf het begin met steeds meer enthousiasme, eerst twee keer en momenteel drie keer per week. Toen ik zag dat er weer een cursus Sportief Afslanken begon, was het alsof ik “geroepen” werd om mee te doen. Onder enthousiaste begeleiding van een ervaringsdeskundige sprong ik in het diepe en maakte kennis met voedingsadviezen. Gewoon normaal en smakelijk eten. Het bleek makkelijk vol te houden en de knop ging echt om. De kracht van het programma is voor mij de enthousiaste begeleiding en steun van de groep. Daarnaast heb ik genoten van de wekelijkse groepslessen en het samen bezig zijn met hetzelfde doel. Ik ben tijdens de cursus 10 kilo afgevallen, voel me prima bij deze levensstijl die ik zeker probeer vast te houden!”

11


Personal Training

100% begeleiding op gebied van bewegen, voeding, rust en mental coaching

Arie Lodder uit Ridderkerk 61 jr. en ondernemer: “Het startte met een weddenschap tijdens wintersport. Ik moest in 3 maanden 16 kilo afvallen. Ik voelde me ook niet echt gezond, omdat ik het aan mijn hart heb gehad. Mijn dokter raadde het ook aan, al ben ik niet een man die daar veel naar luistert. Het was gewoon tijd om wat te gaan doen. Ik ben gaan sporten in Achmea health Center Ridderkerk. Daar ben ik met Personal Training begonnen met Angela. We hadden direct een klik. We hebben gewoon veel lol tijdens het trainen. Ik had iemand zoals haar nodig om me te motiveren. We doen niet alleen fitness,

12

maar ze heeft me helemaal gek gekregen met hardlopen en snelwandelen. Ik ben een doorzetter en Angela kreeg me net dat stapje verder. Ik wilde 16 kilo afvallen… Het is 18 geworden. Bekijk mijn verhaal op www.achmeahealthcenters.nl”

Angela de Snoo, 22 jaar en Personal Trainer bij Achmea health Center Ridderkerk: “Fitness is mij met de paplepel ingegoten. Mijn moeder geeft de cursus Sportief Afslanken bij Achmea health Centers en mijn vader is RPM instructeur. Ik ben zelf begonnen als groepfitnessinstructrice en daar startte mijn passie voor fitness.

Daarna heb ik mijn fitnesspapieren gehaald en ben uiteindelijk Personal Trainer geworden. Als Personal Trainer kan ik 100% van mijn aandacht geven aan mijn klanten. Dat is wat ik leuk vind. Ik ben niet alleen bezig met het begeleiden op de fitness, maar kan ook inspelen op het leven van de klant. Zo maak ik het verschil. Een groot deel van de resultaten wordt behaald door de juiste training in combinatie met voeding en motivatie. Daarnaast pas ik mijn trainingen ook aan op wat mijn klanten leuk vinden. Wat leuk is hou je makkelijk vol toch? Dit kan bijvoorbeeld ook buiten (hard) lopen zijn of Bodybalance. Wat veel


mensen niet weten is dat door verbetering van lenigheid en balans veelvoorkomende klachten aan de lage rug en knieën verminderd kunnen worden. Arie wilde 16 kilo afvallen. We zijn gestart met cardiotraining en natuurlijk ook kracht. Niet om breder te worden maar wat niet iedereen weet is dat als je op de juiste manier aan krachttraining doet, je niet breder wordt maar juist afslankt. Arie wilde buiten hardlopen dus we zijn begonnen met snelwandelen en dat hebben we uitgebreid tot hardlopen. Arie heeft niet alleen zijn doel behaald, maar echt een verandering in leefstijl gerealiseerd. Goed gedaan Arie!”

Jorgen de Mey, Personal Trainer in Los Angeles In de jaren 90 werd Personal Training ook toegankelijk voor het grote publiek toen fitnesscentra het aan gingen bieden. Ik heb de ontwikkelingen op de voet gevolgd tijdens mijn carrière als Personal Trainer en heb sterren getraind zoals Ben Affleck voor de film Pearl Harbor en Angelina Jolie voor Gone in 60 seconds. Tegenwoordig is Personal Training voor iedereen toegankelijk. Sinds 2010 is de kennis van Personal Training gebundeld in LAPT. Kies voor jouw eigen LAPT Personal Trainer bij Achmea health Centers!

Omdat je veel meer uit het leven kan halen Vroeger riep men de hulp van een Personal Trainer in wanneer iemand een specifiek doel wilde behalen zoals afvallen of bijvoorbeeld een marathon lopen. Tegenwoordig wil men gezonder zijn en blijven om meer uit het leven halen. Ben je fit? Dan voel je je simpelweg gelukkiger, je bent op je werk productiever, je hebt minder slaap nodig en je herstelt veel sneller van een aandoening of blessure.

Ook word je als je fit bent veel gezonder ouder. Zo train ik Jerry Bruckheimer (filmproducent van o.a. Pirates of the Caribean, Pearl Harbor, CSI en Top Gun) al 20 jaar. Hij is fit en wil dit blijven. Daarvoor heeft hij iemand nodig met de nodige kennis, ervaring en natuurlijk motivatie.

Een Personal Trainer is een wetenschapper Een Personal Trainer is niet alleen iemand met een diploma en certificaatjes. Personal Trainers hebben een stevige basis in diverse opleidingen en een ruime kennis over alle aspecten van gezondheid. Denk hierbij niet alleen aan bewegen, maar ook voeding en mentale coaching. Het belangrijkste is de ervaring. Door jarenlang vele mensen te trainen wordt een Personal Trainer steeds beter in het vinden van de juiste ingrediënten voor jouw begeleiding. Kennis, ervaring, opleiding, specialisaties en een role model in een gezonde leefstijl. Een Personal Trainer is jouw health Insurance.

leefstijl essentieel. De meeste mensen hebben alleen niet de kennis om hun leefstijl aan te passen. Het voedingspatroon moet aangepast worden op moeder en kind, het vochtgehalte moet gereguleerd worden en een goede bloedcirculatie bevordert de groei van de kleine. Door de juiste training en het juiste voedingspatroon te implementeren leg je de basis voor een gezond nieuw leventje. Veel mensen hebben tegenwoordig te kampen met overgewicht, stress, etc. Het is een wereldwijd groeiend probleem. Op allerlei vlakken zijn er specialisten die je kunnen helpen. De medische wereld schrijft een medicijn voor. Voedingsexperts richten zich op voeding. Psychologen op de psychische kant van het menselijke lichaam, maar wie kan naar het hele leven van iemand kijken? Jouw leefstijl is een puzzel waar alle stukjes aansluiten. Dat is wat een Personal Trainer doet.

Hoe Personal is Personal Training? Ik heb Penelope Cruz (Oscar winnende filmactrice) tijdens haar zwangerschap mogen trainen. Juist tijdens zo’n belangrijke periode is een gezonde

13


Wist je dat...

Waarom is te veel suiker slecht voor je? Nederlanders zijn echte zoetekouwen. Een gemiddelde Nederlander eet per jaar zo’n 38 kilo suiker. Hiervan komt 85% echt uit onze voeding, en de laatste 15% strooien we zelf vrolijk over van alles heen. Heerlijk die zoetigheid, maar bijna iedereen weet dat suiker niet goed is voor het lichaam. Maar wat is er zo slecht aan te veel suiker? Je lichaam heeft bepaalde voedings­ stoffen nodig om zichzelf door het dagelijkse leven heen te begeleiden. Deze voedingstoffen haalt je lichaam voornamelijk uit voeding. Nu is het niet het geval dat alles wat je in je mond stopt, gelijk gebruikt kan worden als brandstof voor je lichaam. Kun je het niet direct als brandstof voor je lichaam gebruiken? Dan zet jouw lichaam het onder andere om in vet. Daarnaast kan teveel suiker bijdragen aan ziektes als Diabetes.

De mens bestaat voor maar liefst 55 tot 65 % uit water. Je vindt het terug in vetweefsel, het merendeel in spieren en ook in het skelet. Je zou kunnen zeggen: “Hoe gespierder iemand is, hoe vochtiger hij ook is!”.

14

Gemiddeld drinkt de mens 1,2 liter aan vocht. Wat de meeste mensen echter niet weten is dat koffie en alcohol een omgekeerd effect hebben: ze werken vochtafdrijvend! Bovendien moet het menselijk lichaam afvalstoffen kwijt en niet alleen via de urine. Daarom wordt aangeraden dagelijks minstens 2 liter water te drinken. Compenseer elk kopje koffie en elke alcoholische drank met een extra glas water.

Wat zijn vitaminesupplementen? Vitamine­ of andere voedingssupplementen zijn producten in de vorm van pillen, poeders, druppels, capsules of drankjes en zijn bedoeld als aanvulling op de dagelijkse voeding. Het gaat bij (multi) vitaminepreparaten vrijwel altijd om een combinatie met toegevoegde mineralen en spoorelementen. Bij een evenwichtig eetpatroon is in principe geen vitaminesupplement nodig. Alleen kinderen tot vier jaar, vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn of borstvoeding geven en senioren kunnen een aanvulling van bepaalde vitamines nodig hebben in de vorm van een vitaminesupplement. Voor alle anderen geldt het advies om, àls aanvulling gewenst is, te kiezen voor een multivitaminesupplement met niet meer dan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH). Deze ADH staat vermeld op de verpakking van vitaminesupplementen. Een paar voorbeelden:

Vitamine C Een gebrek aan vitamine C kan o.a. als gevolg hebben dat je sneller vermoeid en kortademig bent. Ook kun je sneller last krijgen van pijnlijke gewrichten en ledematen (zoals bij een opkomende verkoudheid). Andere herkenbare symptomen zijn loszittende tanden en een slechte adem. Vitaminen C zit in onder andere; citrus­ vruchten zoals sinaasappelen, citroe­ nen, kiwi, aardbeien en aardappelen.

Vitamine B Er zijn 13 soorten vitamine B. Deze vitaminen werken samen en komen vaak in groepen in voedingsmiddelen voor. Yoghurt speelt een belangrijke rol. Yoghurt bevat bacteriën die zorgen dat je lichaam zelf vitamines B aanmaken. Voeding met vitamine B zijn onder andere Yoghurt, noten en groenten (groene) en volkoren granen. Stoffen zoals suiker vergroot de behoefte aan vitamine B. Vele symptomen die aan ouderdom worden toegeschreven, worden eigen­ lijk veroorzaakt door een vitaminete­ kort. Een roker heeft vaak een tekort aan sommige vitamines B. Dit tekort uit zich bijvoorbeeld in prikkelbaarheid, vermoeidheid en neerslachtigheid.

Conclusie Een goed voedingspatroon heeft een aanzienlijk aandeel in hoe je je voelt en hoeveel energie je hebt. De basis is een gezond voedingspatroon, eventueel aangevuld met vitaminesupplementen.


Sporten met fiscaal voordeel? Steeds meer bedrijven starten met een bedrijfsfitness regeling voor hun werknemers. Waarom? • Gezonde werknemers zijn beter bestand tegen werkdruk en stress • Een goed gezondheidsprogramma verlaagt ziekteverzuim • De kosten voor de werkgever zijn nihil • Het voordeel voor de werknemer loopt op tot wel 52% • De BTW over bedrijfsfitness is fiscaal aftrekbaar Belastingvrij? Met ingang van 1 januari 2007 kunnen werkgevers, werknemers belastingvrij laten deelnemen aan bedrijfsfitness. Over de kosten voor bedrijfsfitness hoeven géén loonheffing en premies voor werknemersverzekeringen betaald te worden.

Het fitnesslidmaatschap wordt opgeteld bij het bruto loon voor belastingen en sociale premies. Doordat het fitnesslidmaatschap als het ware met brutoloon betaald wordt profiteer je van dit bruto / netto voordeel. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 52% van de fitness contributie!

Kom ik in aanmerking voor het voordeel tot wel 52%?

Nog geen bedrijfsfitness op jouw werk?

Je betaalt tussen de ruim 33 en 52% aan loonheffingen en premies, afhankelijk van de belastingschijven.

Meer weten over de bedrijfsfitness­ regeling, fiscale regelgeving en mogelijk­ heden?

Geef dan nu jouw bedrijf of werkgever op voor vrijblijvende informatie over de bedrijfsfitnessregeling. Vul de onder­ staande bon in en lever deze in bij jouw Achmea health Center of ga naar www.achmeahealthcenters.nl

Graag ontvangen wij informatie over bedrijfsfitness Vul deze kaart volledig in en geef jouw werk op voor vrijblijvend bedrijfsfitness advies. Lever deze in bij jouw Achmea health Center.

Naam

Functie

Telefoon

Bedrijfsnaam

Contactpers.

Adres

Telefoon

www.achmeahealthcenters.nl

15


Fitness, groepfitness en meer • Voor Achmea en niet Achmea zorgverzekerden • Luxe kleedruimten, spa faciliteiten & zonnebank • Sportief Afslanken, de 10 weekse cursus met groepstraining,voedings­ en individuele fitnessbegeleiding • Personal Training • Groepfitnessprogramma’s ­ Les Mills groepfitness ­ Zumba en Zumba family (5­13 jaar) ­ Pilates ­ Bodyrun (buiten hardlopen en fitness in groepsverband) • Collectieve zorgverzekering voor leden • Maandelijks 20% korting voor Achmea Heemskerk zorgverzekerden Assendelft • Fysiotherapie Zaandam • Webshop voor sportkleding

Groningen Leeuwarden

Assen

Steenwijk

Kampen Lelystad

Amsterdam

(faciliteiten en het aanbod kan per Center verschillen)

Epe

Loosdrecht Den Haag Rotterdam Alexandrium Hoogvliet

Woerden

Zwolle Stadion Zwolle Stadshagen Wapenveld / Hattem

Amersfoort Barneveld

Deventer Apeldoorn Noord Apeldoorn de Maten Zutphen

Utrecht

Arnhem

Rotterdam Centrum Rotterdam Mullerpier

Doetinchem

Ridderkerk Oss Uden Tilburg

Vlissingen

Terneuzen Hulst

Amersfoort • Amsterdam • Apeldoorn • Arnhem • Assen • Assendelft • Barneveld • Deventer • Doetinchem • Emmen • Epe Groningen • Heemskerk • Hoogeveen • Hoogvliet • Hulst • Kampen • Leeuwarden • Lelystad • Loosdrecht • Meppel Nieuwerkerk a/d IJssel • Oss • Ridderkerk • Rotterdam • Steenwijk • Terneuzen • Tilburg • Uden • Vlissingen • Wapenveld/Hattem Woerden • Zaandam • Zutphen • Zwolle • Nieuw in 2011: Den Haag & Utrecht

Voor meer informatie: 0900-7650000 (30ct p/m)

Start met 100% korting op inschrijfgeld* (bij termijn van 12/24 maanden) www.achmeahealthcenters.nl

Druk en vormfouten voorbehouden, vraag naar de voorwaarden. Aan informatie uit dit magazine kunnen geen rechten ontleend worden.

Meppel

Emmen Hoogeveen

Healthy news 2011/1 Achmea health Centers  
Healthy news 2011/1 Achmea health Centers  

Lees meer over Achmea health Centers en hoe wij je kunnen helpen bij een gezonde lifestyle. Waarom? Omdat gezond leven leuker is.. Zie ook w...

Advertisement