Page 1

maart - april 2010

BelgiĂŤ - Belgique P.B. 1800 Vilvoorde 1 2/3612 P708680


Info - contactgegevens - openingsuren

momenteel gesloten wegens verbouwingswerken Vermoedelijke opening september 2010.

Tussentijdse locatie. Open op Woensdag vanaf 20u Vrijdag van 16u Zaterdag vanaf 20u

Schapenweg 2, 1020 Laken Info@Mutske.be Www.mutske.be zoek ons ook op facebook, twitter, netlog, myspace, vi.be, ...

Lukas Van Broeck Beroepskracht jeugdhuis lukas@mutske.be 0498/13.85.25


Woordje van de Beroepskracht.

2.

2 pintjes aub.

3.

Vrouwen en wc’s.

5.

Shotgun.

7.

Koken met jezus.

8.

Uit de mond van....

9.

Paintball geschiedenis.

10. De goeie oude tijd ? 12. Reclame. 13. Koning Brendan. 15.

Zomerfestivals.

Inhoudstafel

1.


Pagina 1 - Woordje van beroepskracht.

Hey hey Mutsketiers en mutsketierinnen, Terwijl het weer nog aan het beslissen is of het nu zomer is of niet, terwijl bart de wever zwaar op zoek is naar nieuwe latijnse spreuken, terwijl de langverwachte zomervakanite dichter en dichter bij komt, terwijl jullie druk druk aan het studeren zijn voor die klote examens, terwijl ik wacht op de komst van de nieuwe iphone gsm in Belgie,

terwijl de aannemers rustig verder koefelen in ’tMutske. terwijl den bavo kleurtjes aan het kiezen is voor zijn appartement, terwijl de voorbereidingen van bruksellive volop lopen, terwijl awel terwijl schrijf ik vlug het voorwoord voor deze nieuwe editie van de pennemuts. Op de laatste AWG, zijn er weer veel nieuwe ideetjes uit de bus gekomen! Ideetjes met gegarandeert succes. Laat ons allemaal een kaarsje branden voor goede examenresultaten zodanig dat de AWG snel en goed deze activiteiten kan organiseren. Wil jij mss helpen, of ben je benieuwd naar welke ideetjes? Kom dan zeker naar de volgende actieve werkgroep vergadering op 30/06/2010 om 18u. In deze pennemuts vind je toffe artikels, grapjes, prenten, verslagen dus lees snel verder. Via deze weg wil ik ook even Charles, Karen, Lana, Jens, Ellery en Melanie bedanken voor hun bijdrage aan deze pennemuts. Artikels voor de komende uitgave zijn steeds welkom! Veel leesplezier, Uw teergeliefde beroepskracht Steeds paraat!!


Soms denk ik nog terug aan een tijd die ik nooit vergeet Ik was in Spanje, 't was ontzettend heet De taal die sprak ik niet, het ging me veel te snel Maar 't Spaans voor twee biertjes, dat ken ik wel

Ik was op reis in Malaga Benidorm of Marbella maar 't was er warm, oh zo warm Ik zag haar ziten in een bar Ik was helemaal in de war en ik wist, nee die laat ik nooit meer gaan Ik vroeg: "Wat is jouw naam?" Maar zij, zij kon me niet verstaan Ik zei: "Me llamo Tom“ en zij: "Me llamo Conchita“ Dos... cervezas por favor (x3) Elke Spanjaard heeft een snor Dos cervezas por favor

Ik liep dronken op het strand met een biertje in mijn hand En mijn Conchita, ja mijn Conchita Haar ogen waren hemelsblauw Ik kreeg het warm en dan weer koud En ze vroeg kom je even mee met mij Ze nam me bij de hand en gaf, een zoentje op mijn hoofd En toen werd ik het gewaar haar bovenlip was goed gevuld met haar Dos... cervezas por favor (x3) Conchita heeft een snor dos cervezas por favor Toen moest ik naar huis, met het vliegmachien Conchita met haar snor, die wil ik nooit meer zien Ach, ik voel me rot, niet goed in m'n vel Hoog tijd dat ik iets bestel Mas... cervezas por favor (x3) Elke Spanjaard heeft een snor Dos cervezas por favor Dos.... cervezas por favor (x3) Elke spanjaard heeft een snor Dos cervezas por favor (x2)

Pagina 2 - Dos cervezas....

Dos... cervezas por favor (x3) Elke spanjaard heeft een snor Dos cervezas por favor


PLONS!! Voor vrouwen is een toilet bezoek net iets anders dan voor mannen, zo staat een toilet bezoek voor 1 op 3 vrouwen voor rust en ondervinden veel vrouwen schaamte bij een toilet bezoek.

Pagina 3 - Vrouwen en wc’s.

Daarom willen wij (dames) in het nieuwe Mutske, de meest vrouwvriendelijke toiletten ooit maken! Beter nog, voor ons vrouwen worden ze de paradepaardjes van het jeugdhuis!!

AAN DE SLAG! Gênant Uit onderzoek bij 910 Nederlandse vrouwen blijkt dat dit noodzakelijk kwaad vaak gepaard gaat met schaamte. Zo krijgen ze het schaamrood op de wangen wanneer ze ongewild lawaai produceren tijdens een toiletbezoek. Op de tweede plaats komt een grote boodschap die niet meteen wil doorspoelen. Ook iemand die in je hokje komt doordat je de deur vergat op slot te doen, zorgt voor schaamte.

Onze oplossing: rustgevende muziek in het toilet en goede sloten op de deuren!

Blunders De studie toont aan dat vrouwen vaak gsm's en juwelen laten vallen in het toilet, een andere blunder is een stukje wc-papier dat uit de broek of rok komt piepen, in de wc zakken omdat de bril omhoog stond en roddelen op het toilet over een collega terwijl de persoon in kwestie in één van de hokjes zit.

Onze oplossing: in elke wc een plankje en een kapstok voorzien om: handtassen, vesten, enz. netjes te kunnen opbergen tijden het toiletbezoek.


Rust Voor een derde van de vrouwen staat toiletbezoek voor rust. Ze nemen dan de tijd om te lezen, te puzzelen, na te denken, te sms'en, muziek te beluisteren of de verjaardagskalender te bekijken. Daarnaast genieten ze van een frisse geur en een proper toilet.

Niet-populaire plaatsen Bijna de helft van de vrouwen heeft steeds zakdoekjes bij moest er geen wc-papier aanwezig zijn in openbare toiletten. Een kwart gruwelt ervan van haar behoefte te moet doen in een openbaar toilet op straat, daarnaast zijn de wc's op treinen niet geliefd. Ook heeft de helft moeite met een toiletbezoek wanneer de deuropening niet volledig afgesloten is. Evenveel dames zweven boven de bril van een openbaar toilet. Een derde van hen plast thuis met de deur open, evenveel dames houdt haar grote boodschap op wanneer ze bij een nieuwe partner plots moet gaan. 60 procent heeft er geen probleem mee om in aanwezigheid van haar partner te plassen. Een op de twee maakt haar toilet extra schoon als ze bezoek verwacht.

Onze oplossing: de muren krijgen een mooi, vrouwvriendelijk kleurtje, wasbak met zeep, spiegels, condoom/tamponautomaat en nog veel meer zal aanwezig zijn in de nieuwe toiletten van Jh Mutske.

Zodat de kleinste ruimte, misschien wel de fijnste kan worden!

Heb jij nog leuke ideeĂŤn of zin om mee te werken aan onze vrouwvriendelijke toiletten? Aarzel dan niet en stuur een mailtje naar: Melanie@mutske.be Karen_smekens@hotmail.com

Pagina 4 - Vrouwen en wc’s.

Onze oplossing: de nieuwe toiletten zullen steeds netjes zijn en voorzien zijn van een vuilbakje, een fris geurtje en hopen wc-papier!


SHOTGUN REGELS Even voor de duidelijkheid: Shotgun is een term die bepaalt waar de mensen moeten zitten die niet zelf rijden, maar die mee rijden. Degene die dit woord roept, geeft hiermee aan dat hij/zij vooraan wil zitten, dus niet op de achterbank. 1. Degene die shotgun roept moet de auto duidelijk kunnen zien. De chauffeur hoeft de auto niet te zien. 2. Als jij als eerste wordt opgehaald op een reis krijg je automatisch shotgun, totdat je andere shotgunregels overtreed. Dan zul je shotgun af moeten staan. 3. Je kunt niet Shotgun roepen nadat iemand anders dat al geroepen heeft voor die reis. 4. Als mensen tegelijkertijd shotgun roepen en er onduidelijk is wie het eerste was volgt er automatisch een race naar de auto, degene die het eerste bij de passagiersdeur is krijgt shotgun. 5. Shotgun kan niet van binnenuit een gebouw geroepen worden. Parkeergarages zijn hierbij uitgezonderd.

Pagina 5 - Shotgun.

6. Als de chauffeur het een beetje in de war wil schoppen kan hij reload roepen, dat betekent dat degene die eerder shotgun had zijn rechten verliest en degene die het eerste weer shotgun roept shotgun krijgt. Dit kan ook gebruikt worden als je degene die shotgun had niet zo mag. Dit wordt vaak toegepast als meerdere mensen tegelijkertijd shotgun riepen en de chauffeur niet zeker weet wie het eerste was. Een shotgun heeft maar 2 lopen dus je kunt maar 1 keer reload roepen. 7. Als shotgun al geroepen is voor de passagiersstoel dan komt linksachter, rechtsachter en dan als 5e de middelste plaats, ook wel de ‘Bitch Seat’. 8. Iedereen is gelijk, dus vrouwen hebben niet automatisch recht op de passagiersstoel! 9. Als de chauffeur van de auto dronken is of op een andere manier incapabel is om zijn plichten als chauffeur te voldoen krijgt hij automatisch shotgun. 10. Als de rit onderweg is, is de chauffeur de baas over de radio. Echter, als de weg de volle concentratie opeist of als het de chauffeur niet meer interesseert krijgt de shotgunner de rechten van de radio. Als de passagier waardeloze muziek opzet wordt hij automatisch gedegradeerd tot de ‘ Bitch Seat’. 11. De schoenenregel, iedereen die shotgunt roept moet zijn schoenen dragen. Dit is ter preventie van mensen die shotgun roepen en vervolgens weer naar binnen moeten om de schoenen aan te trekken, en zo de rit vertragen. 12. Shotgun telt boven alle andere kreten voor de passagiersstoelrechten.

The History The history of calling "Shotgun" goes back to the days of covered wagons and the Wild West. On a trip across the plains, the driver of a wagon would hold the reins of his horse team and concentrate on driving. This left him and the occupants of his wagon susceptible to sneak attacks from bandits and thieves. To avoid this atrocious circumstance it became necessary for one person to sit next to the driver with a shotgun and fend off the enemy.


13. Shotgun kan ook gebruikt worden voor andere dingen dan de passagiersstoel, zoals linksachter, rechtsachter, vrouwen, niet de deur hoeven open te doen. 14. Als men enkel met een koppeltje reist, krijgt er 1 automatisch de shotgunrechten en verplichting. Niemand wil 2 romantiekelingen op de achterbank vervoeren. 15. Als iemand met succes shotgun heeft geroepen geeft dit niet het recht om de chauffeur op zijn navigatievaardigheden aan te spreken (“Hier links mongool”) of rijvaardigheden (“Ik zou naar de 3 opschakelen als ik reed”). Als de passagier dit doet verliest hij zijn rechten op shotgun. 16. Als iemand zegt: “Wat is da shotgun?” nadat het is geroepen moet diegene lopen. 17. Als je bij de auto komt en degene die shotgunrechten heeft is bekend en diegene probeert de deur te openen terwijl de deur nog dicht is, en dat daardoor de deur dicht blijft (dit gebeurt als de chauffeur de deur opent en de passagier trekt tegelijkertijd aan de handgreep waardoor de deur op slot blijft)verliest hij automatisch zijn rechten op shotgun. Shotgun Suicide! 18. Degene die shotgun heeft neemt automatisch alle verantwoordelijkheid op zich voor het openen van de poort, vragen stellen aan de passagiers en bij een afhaalrestaurant bestellingen doorgeven. Hij of zij is in principe de co-piloot en ook verantwoordelijk voor het gedrag van de andere passagiers. Dit betekent dat hij de passagiers onder controle moet houden, al moet hij slaan, water spuiten of tassen gooien naar de achterbank.

20. De piratenregel – Als een van de potentiële passagiers in het voertuig overtuigend gekleed is als een piraat krijgt hij of zij automatisch shotgun. Als er meerdere piraten mee willen rijden start er automatisch een zwaardgevecht.

Pagina 6 - Shotgun.

19. Als de vriend of vriendin van de chauffeur meerijdt mag deze zelf weten waar hij of zij gaat zitten.


KOKEN MET JEZUS PITTIGE GARNALENSPIESJES MET KRUIDEN

Pagina 7 - Koken met Jezus.

Boodschappenlijst • 90 ml olijfolie • 2 eetlepels verse gember (geschild en gehakt) • 2 teetjes knoflook (geperst) • 2 kleine stukjes citroengras (gekneusd) • 1 kleine rode Spaanse peper (zonder zaadlijsten en gehakt) • 2 limoenen of citroenen (geperst) • 10g gemengde verse kruiden naar keuze (gehakt) • 2 kg gamba’s (gepeld) • 2 eetlepels olijfolie (voor het bakken) • 20 korte houten prikkers

Werkwijze Meng in een grote kom olijfolie, gember, knoflook, citroengras, Spaanse peper, limoensap en kruiden. Voeg de garnalen toe en meng alles zodat ze goed met marinade worden bedekt. Bedek ze met plactic folie en koel ze 1 uur. Warm 2 eetlepels olie op een matig vuur op in een koekenpan. Laat de garnalen uitlekken. Frituur de garnalen in porties 2-3 minuten, tot ze net van kleur veranderen. Prik de garnalen aan prikkers en serveer ze met plakjes limoen of citroen. Bron IK KOOK, AMUSES, Rebo International, 2009, p. 36 " Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.


Pieter: In jeugdhuis ’t mutske is het plezant om daar te zijn. Ik vind vooral de huiselijke sfeer aangenaam. ’t mutske zorgt voor amusement voor de jeugd door het organiseren van allerlei soorten activiteiten en uitstappen Hopelijk als de werf af is een we terug verhuizen naar het oude mutske dat er nieuwe mensen zich aangetrokken voelen tot het jeugdhuis. Dimitri: Oost west, in 't Mutske zit ge het best! Jeugdhuis 't Mutske geeft jongeren de kans om zelf initiatief te nemen en dingen te organiseren. Je leert er omgaan met verantwoordelijkheden gaande van het openhouden op een woensdagavond tot het regelen van de bestellingen bij de brouwer, het regelen van de DJ's voor een feesje, ... Koen: Joepiee, waauw, ik kijk uit naar het nieuwe mutske, als de verbouwingen af zijn goan we fieesjes doen!!!! Ben: fier om mutsketier te zijn, nu even ‚winterslaap’ maar als we wakker worden zal het bonken! Stijn: Alles kan en bijna alles mag, een plek speciaal voor ons, de ’jeugd’. Wat wilt ne mens meer! Said: j’aime bien ’le bonnet’, mes amis flamandes, hahahaha

De mutske

van Lievine

10 leuke songs (van alles ewa') Rusko - Hammertime, Vitalic - Second Lives, Editors - Papillon, Muse - Undisclosed desires, Placebo - Protège-moi, Uffie - Pop the glock, Sia - Breathe me, Concord Dawn - Broken Eyes, Pendulum - Tarantula, Brel - Bruxelles

Pagina 8 - Uit de mond van.

Uit de mond van.........


Paintball geschiedenis

Pagina 9 - Paintball geschiedenis.

Er was eens een machtige keizer Lucius die over het Mutskeland heerste. Op een zonnige aprildag trokken zijn sterkste, mooiste en dapperste ridders van het Schapenwegburcht naar het jaarlijks "24 uur paintbal" toernooi in de velden van de Tangebeekvallei. Ze hadden zich goed voorbereid. Ervaring hadden ze zeker van de vorige toernooien en veldslagen. De ridders verdeelden zich in twee legioenen. Het "eerste legioen" was bemand met de ridders Quintus de Geile, Dimitrius Pirardi, Ba Von Teerlinck, de gebroeders Borrelius Davus en Danix. Er was ook een huurling uit het verre oosten, Ekkaj was zijn naam! Het "tweede legioen" nam niet de grote Romeinsesteenweg om naar de Tangebeekvallei te geraken. Ze trokken door de donkere en gevaarlijke bos van Strombix. Deze nobele ridders waren Ellerius de Grote, Francis de Lange, Petrus de Wijze en Timonius de Snelle. Ze hadden ditmaal Ayad in hun rangen. Een moor uit de Hezbollah-woestijn. Er waren 30 ploegen ingeschreven en verdeeld in meerdere poules. De opdracht was zoveel mogelijk punten te verzamelen door andere ploegen te verslaan om zo naar de finales te geraken. Ze streden op drie verschillende velden: bos, freestyle ( zandveld met loopgraven) en sup-air ( opgeblaasde burchten en hindernissen). Dit jaar mocht keizer Lucius fier zijn op zijn ridders. Het "tweede legioen" eindigde met een prachtige zilvere medaille!! Proficiat aan Ellerius, Timonius, Ayad, Petrus en Ba Von Teerlinck (Francis "verloor" zijn enkel tijdens nachtgevechten in het bos). Het "eerste legioen" presteerde ook niet slecht en behaalde een vijfde plaats. Tijdens deze wilden gevechten werden onze ridders gesteund door hun trouwe supporters (keizer Lucius, Mel of the lake, Lady Shana, Ben Jis Khan en broeder piet.) Onze ridders staan al te trappelen voor de volgende editie!

David


22-04-1999, p.13 Brabant Brussel

Artikel zonder titel CD van 't Mutske De vaste bezoekers van het Lakense jeugdhuis 't Mutske blikten in een mum van tijd een single-cd in. ,,Een dag vrede'' heet het plaatje. De opbrengst van de verkoop van het schijfje komt ten goede van de Kosovaarse vluchtelingen.

De cd wordt verkocht tegen 250 fr. JeugdhuiscoĂśrdinator Vincent Janssens hoopt met de verkoop toch enkele duizenden franken voor de Kosovaarse vluchtelingen in te zamelen. Als elke jeugdhuisbezoeker een exemplaar koopt, is dit al goed voor zo'n dertig- tot veertigduizend frank. Wie de cd wil bestellen kan terecht op tel. 02-262.28.58 van jeugdhuis 't Mutske.

Twee miljoen van provincie De bestendige deputatie schenkt twee miljoen aan het Rode Kruis voor de hulp aan Kosovo. Gedeputeerde Herman Van Autgaerden (VU) had dat al op de provincieraad in het vooruitzicht gesteld. Vlaams-Brabant reageert op de oproep op als ,,donor'' op te treden.

Verenigingen verkopen koffie Verenigingen, scholen en clubs die zich willen inzetten om de vluchtelingen uit Kosovo te helpen, kun nen voortaan 'Vredeskoffie' aan de man brengen. Koffieverdeler Java uit Wezemaal produceert een 'Vredeskoffie' ten voordele van de wederopbouw van Kosovo. Van de kostprijs van honderd frank, gaat er 25 naar een hulpfonds. Inlichtingen: 016-49.00.48 Š Corelio

Pagina 10 - De goeien ouwen tijd?

De jongeren van jeugdhuis 't Mutske namen de cd op in de studio van de Molenbeekse Rockfabriek. Zowel de tekst als de muziek van ,,Een dag vrede'' schreven ze zelf, en speelden en zongen ze ook zelf in.


Die goede oude tijd!! Om onze geschiedenisminnende leden een pleziertje te doen volgt hier een uittreksel uit het Katholiek schoolboek voor de afdeling huishoudkunde voor meisjes uitgegeven in 1960. Of het vroeger al dan niet beter was, laat ik wijselijk in het midden.

Pagina 11 - De goeien ouwen tijd.

Maak dat het eten klaar is, maak de zaken op voorhand klaar, zodat een heerlijke maaltijd hem opwacht als hij terugkeert van zijn werk. Het is een vorm van duidelijk maken dat je aan hem hebt gedacht en je bezorgd bent over zijn noden. Wees op tijd klaar: Neem een kwartier rust voor hij thuiskomt. Werk uw opmaak bij en wees fris en bevallig. Hij heeft een zware dag achter de rug. Wees dus opgewekt en een beetje interessant. Zijn zware dagtaak moet opgevrolijkt worden en daar ligt ergens jouw taak dat het zo wordt. Voor zijn comfort zorgen bezorgt jou een enorme persoonlijke voldoening. Breng het geluid op een minimaal niveau. Bij zijn aankomst zet je best al het geluid af van wasmachine, droogkast of stofzuiger. Probeer de kinderen kalm te krijgen, wees blij hem te zien. Verwelkom hem met een brede warme glimlach en toon de oprechtheid van uw wil om hem te bevallen. Luister naar hem: Het zou kunnen dat je een dozijn belangrijke zaakjes aan hem wilt vertellen, maar daarvoor is zijn thuiskomst niet het geschikte moment. Laat hem eerst spreken, herinner je dat zijn onderwerpen belangrijker zijn dan de uwe. Maak nooit je beklag als hij laat thuiskomt of zelfs als hij de hele nacht wegblijft. Bekijk het als kleinschalig in vergelijking met wat hij heeft moeten doorstaan de hele dag. Stel hem geen vragen van wat hij heeft gedaan en twijfel nooit aan zijn oordeel. Denk er aan dat hij de meester is in huis en uit deze functie zal hij steeds zijn wil uitoefenen met eerlijkheid. Uiteindelijk de avond breng het huis in orde zodat het klaar is voor de volgende morgen, denk eraan eventueel ontbijt op voorhand klaar te maken. Het ontbijt van je man is uiterst belangrijk als hij op een positieve manier zijn zware dagtaak moet aanvatten. Eenmaal dat jullie in de slaapkamer zijn aangekomen maak je je zo vlug mogelijk klaar om in bed te komen. Niettegenstaande de vrouwelijke hygiene een grote rol speelt mag het niet de bedoeling zijn dat uw man de rij moet doen om in de badkamer te komen. Zorg er wel voor dat je het beste voorkomen hebt als je gaat slapen. Tracht een voorkomen te hebben dat innemend is zonder uitdagend te zijn. Als je een nachtcreme moet aanbrengen of krulspelden, wacht tot hij slaapt want het zou hem kunnen ergeren bij het zien van een dergelijk schouwspel net voor hij slaapt. Wat de intieme relaties betreft met je man, het is belangrijk je te herinneren wat jullie elkaar beloofden bij het huwelijk en voornamelijk de belofte van gehoorzaamheid. Als hij van het oordeel is onmiddellijk te willen slapen dan zal het zo zijn. Te allen tijde word je geleid door de wil van je man en oefen je op geen enkel moment druk op hem uit. Als je man voorstelt te paren, aanvaardt je dat met nederigheid, maar houdt steeds in het achterhoofd dat het plezier aan de man is besteed en veel belangrijker is dan dat van een vrouw. Als hij zijn orgasme bereikt is een beetje gekreun van jou kant niet misplaatst, integendeel het zal hem overtuigen dat jij er ook plezier aan hebt beleefd. Als je man minder normale handelingen voorstelt, gedraag je gehoorzamend en lijdzaam maar geef eventueel je ongenoegen aan door stilzwijgen. Het is waarschijnlijk dat je man onmiddellijk zal inslapen. Breng je kledij weer in orde, en breng schoonheidsproducten aan. Nu mag je de wekker zetten, dit om zeker te zijn dat je op bent in de morgen voor je man. Zo kan je hem een redbull klaarzetten als hij wakker wordt.


Pagina 12 - Reclame


Profiel: Naam: Deconynck Voornaam: Brendan Leeftijd: 20 Woonplaats: Vilvoorde Beroep: Levensgenieter

Pagina 13 - Mutsketier in de kijker.

-Van wie kreeg jij het laatste een smsje: Van mijn goede vriend Jens, hij stuurde: “CHECK”, om aan te geven dat hij paraat stond om te vertrekken. -Moest je tien jaar terug kunnen in de tijd wat zou je dan veranderen: Ik zou onmiddelijk elektriciteit gestudeerd hebben. Dan had ik mijn studies al veel vroeger afgerond. -Moest je vijf jaar in de toekomst kunnen gaan, hoe zou jij jezelf dan willen zien: Een goede job, een leuke auto, maar vooral van elke dag een feestje blijven maken! -Meest hatelijke persoon op aarde: Jens! Omdat hij mij momenteel interviewt! -Aan wat dacht jij voor het laatst, toen je gisteren ging slapen: Aan een computerspel: Bonetown, dat in het spel mijn ‘balls’ nog altijd maar level vijf hebben bereikt. -Voor wat mogen ze jouw wel eens wakker maken: Om onze noorderburen te sponseren. -Van alle uitvindingen die ooit in de geschiedenis zijn gedaan, welke is volgens jouw de beste: De vrouw door God geschapen of Mr. Evolution (niet religieus). -Als je 10.000 euro aan een goed doel zou mogen weggeven wordt dat: Ik zou ervoor zorgen dat de illegalen/allochtonen in hun land een betere toekomst zouden krijgen. -Jouw beste song aller tijden: Urbanus: ‘Dikke Rik’. -Wat is voor jouw de lekkerste snack van de snackbar: Durum kefta brasil saus, zonder maïs van de frite d’or in de wandstraat. -Als je iets aan jezelf zou kunnen veranderen zou dat zijn: Mijn interesse in persoonlijke hygiëne. ;-) -Hier moet jij uit de buurt van blijven: Ik mag niet meer in de buurt komen van mijn ouders! -Krijg jij veel aandacht van de vrouwen nu je tot partijvoorzitter van de LiberaalSocialistischeDemocraten verkozen bent? Niet meer dan anders. -Jij hecht totaal geen waarde aan: Al deze vragen correct te beantwoorden. -Hier kijk jij in de komende tijd naar uit: Reggae Sundance als het hopelijk nog eens doorgaat. -Zo ziet jouw ontbijt er meestal uit: Laat en groen. -


-Jouw favoriete vervoermiddel is: Wing-suit (skydiven met vleugels) -Hier wordt jij gelukkig van: Seks, drugs and harcore techno. -Hier zou jij nooit geld aan uitgeven: Gokken in al zijn vormen.

-Mocht je ooit als een dier terugkomen, dan zou dat zijn: Sowieso een reptiel, bij voorkeur een kameleon of een gekko. -Als je voor een maand naar een onbewoond eiland zou gaan en je mocht slechts één voorwerp meenemen, dan nam jij mee: Een mega Leatherman (een groot zakmes). -Hoe voelt het om als jonge student door je ouders gedwongen te worden om op je eigen benen te gaan staan? Even wennen, maar uiteindelijk vogelvrij, geen gezaag rond je oren en je krijgt geld van het OCMW! (en uiteraard heb ik veel te danken aan mijn vrienden en het JH) -Met welke persoon sprak jij voor het allereerst toen jij voor het de eerste keer in Jh het Mutske kwam: De eerste keer ben ik met Julie naar het mutske getrokken, maar toen was er niet zoveel volk en de sfeer niet optimaal, maar enkele jaren later ben ik dan met mijn goede vriend Jens eens iets gaan drinken en sindsdien nooit meer weggeraakt! -Wat is voor jou de mooiste ervaring in’t mutske? Het weekend durbuy sprong eruit , maar in het mutske valt altijd wel iets te beleven! -En de slechtste ervaring? Halfdood op de zetel liggen en dan te horen krijgen dat ze sluiten en ik naar huis mag beginnen strompelen. -Wat betekent een avond in het JH voor jou? DOLLE PRET VOOR JONGE GEESTEN. Bedankt voor dit intrigerende interview Brendan!

Pagina 14 - Mutsketier in de kijker.

-Voor wie heb jij het meeste bewondering: Voor DE tapper!


Juli Rock Werchter / Hee Tervuren Rock Werchter / Gooikoorts / Hee Tervuren Rock Werchter / Plazey Festival / Gooikoorts / Hee Tervuren Rock Werchter / Plazey Festival / Gooikoorts / Hee Tervuren

Rock Zottegem Werchter Boutique / Brosella / Rock Zottegem / Vijverfestival / Brosella / 11 juli viering TW Classics

Dour Dour / Rock Herk Dour / Bosfeesten Peutie / Gentse Feesten / Rock Herk Dour / Bosfeesten Peutie / Gentse Feesten Gentse Feesten Gentse Feesten / Bal National Gentse Feesten Gentse Feesten Gentse Feesten Gentse Feesten / Brock XL / Tommorow land Gentse Feesten / Brock XL / Tommorow land Gentse Feesten Opbouw Bruksellive Opbouw Bruksellive Opbouw Bruksellive Opbouw Bruksellive BRUKSELLIVE 1 Lokerse feesten 2 Lokerse feesten 3 Lokerse feesten 4 Lokerse feesten 5 Lokerse feesten 6 Reggea Geel / Lokerse Feesten / Pole pole beach 7 Reggea Geel / Lokerse Feesten / Pole pole beach 8 Lokerse feesten / Pole Pole beach 9 10 11 12 Feest in het park 13 Antiliaanse Feesten / Marktrock / Hardcore fest / Feest in het park 14 Antiliaanse Feesten / Marktrock / Hardcore fest / Feest in het park 15 Marktrock / Krotrock / Hardcore fest / Feest in het park 16 17 18 19 Pukkelpop 20 Pukkelpop 21 Pukkelpop / Druivenfeesten / Maanrock 22 Druivenfeesten / Maanrock 23 Druivenfeesten 24 Druivenfeesten 25 Druivenfeesten 26 Druivenfeesten 27 Jospop / Druivenfeesten 28 Jospop / Druivenfeesten 29 Druivenfeesten / Popwijk 30 31

Augustus

Pagina 15 - De festivals.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31


Naam: Quinten Vaessen Functie: voorzitter, alcohol en drugsbeleid, bruksellive Email: quentin@mutske.be GSM: 0479/17.24.30

Naam: Melanie Van Handenhove Functie: barbeheer, activiteiten, formaat Email: melanie@mutske.be GSM: 0471/02.54.63

Raad Van Bestuur

Naam: Ellery Beekman Functie: Barbeheer, fenixx Email: ellery@mutske.be GSM: 0497/87.65.62

Naam: Jens Swers Functie: Activiteiten Email: jens@mutske.be GSM: 0496/34.22.28

Naam: Greg Romy Functie: Barbeheer, Brusselse Jeugdhuizen Email: greg@mutske.be GSM: 0472/64.86.62

Naam: Charles Van Deun Functie: Verbouwingen, kuisverantwoordelijke, financieel Email: Charles@mutske.be GSM: 0486/14.23.65


Waar

Schapenweg 2 1020 Brussel 02/262.28.58 E-mail info@mutske.be http://www.mutske.be

Ring n째7

St Annalaan

Q8

Karel Buls SHELL

Assumpta Lyceum

De Wandstraat

...

...

Bus 53 - 230 -231

Tram 19-23-52

Wanneer Woensdag Vrijdag Zaterdag

Jeugddienst van Brussel Stad

20u00 15u30 20u00 20u00

-

24u00 18u30 02u00 02u00

http://www.mutske.be/boekenplank/pennemuts/20100615  

http://www.mutske.be/boekenplank/pennemuts/20100615.pdf