Page 1


Jeugdhuis ’t Mutske

Approved by Februari 2010

*** Voorwoord *** Jeugdhuis ’t Mutske voor en door jongeren. Jeugdhuis ’t Mutske te Laken start met een nieuw concept! “Approved by” het is de bedoeling om ons culturele luik van de werking weer nieuw leven in te blazen. We starten daarom met het verspreiden van informatie naar onze leden en sympathisanten over verschillende optredens, concerten, voorstellingen in de buurt. Via het approved by concept willen wij jullie laten weten dat dit geschikte voorstellingen zijn om te proeven van cultuur in de regio. In samenwerking met de verschillende aanbieders van cultuur uit de regio zullen we dus elke maand een mooie “cultuur-proeven“ agenda opstellen, en dit helemaal en speciaal voor u! Voor de reservering van tickets kan je altijd contact opnemen met de beroepskracht van ’t Mutske, (beroepskracht@mutske.be) en hij helpt u verder bij het reserveren van de tickets. Veel cultuurplezier! Jeugdhuis ’t Mutske

*** Partners ***

...

Hoe meer zielen hoe meer cultuur-vreugde! Heb jij of jouw organisatie ook een cultureel-aanbod, laat dan snel iets weten.

-“Approved by“ Jeugdhuis ’t Mutske-


*** April *** Donderdag 1 april - 18u00 *** LEZING + TENTO *** Frida Kahlo y su mundo - Bozar Kostprijs 1 euro! Lezing: de wereld van Frida Kahlo + 19.00u bezoek tentoonstelling Het Mexicaanse (zelf)portret bij uitstek. Negentien schilderijen, een ets, zes tekeningen afkomstig uit het Museo Olmedo, de meest omvangrijke collectie van haar oeuvre- en een groot aantal foto's geven een haarscherp beeld van Frida Kahlo's verbluffende bijdrage aan symbolisme en surrealisme. Maar ook van haar door rampspoed geteisterde leven: Kahlo werd op haar 17de slachtoffer van een busongeval en verzeilde van de ene wankele operatietafel op de andere. Miskramen en een turbulent huwelijksleven met Diego Riviera, schilderchroniqueur van de revolutie laden haar werk op met een aparte kracht en schoonheid. Geprangd tussen levensdrift en de schaduw van de dood: maak kennis met de echte Frida. Zaterdag 03/04 - 22u00 *** OPTREDEN + AFTERPARTY *** Willow – CC Strombeek Kostprijs GRATIS Willow is derdes geworden op Humo's Rock Rally! EN heeft de publieksprijs gewonnen! Show your support.... 3 april gratis concert Willow in CC Strombeek om 22u! Afterparty met Freddy Fidge & Jack Kid!

Donderdag 8 april - 20u30 *** DANS *** Flamenco Mujeres de hoy – CC Strombeek Kostprijs 8 euro! In deze flamenco-dansvoorstelling worden de diepste gedachten, emoties, frustraties, zorgen, angsten en het verdriet van de hedendaagse vrouw uitgebeeld door een internationale cast van vrouwelijke artiesten. De enige mannelijke artiest op het podium is de voortreffelijke gitarist Michel Gillain. Mujeres de hoy (vrouwen van nu) is een spektakel met flamenco-dans, -zang en -gitaar rond én door vrouwen met de meest intieme tot de meest intense flamenco-uitingen van de vrouwelijke ziel.

-Nieuwsbrief Jeugdhuis ’t Mutske-

Jeugdhuis ’t Mutske Schapenweg 2 1020 Laken info@mutske.be www.mutske.be


Donderdag 16/04 - 20u30 *** HUMOR *** Ter Bescherming van de jeugd – CC strombeek Kostprijs 5 euro! Een nieuwe, frisse wind in het comedy-landschap Dries Heyeneman en Tim Goditiabois, de heren van Ter Bescherming van de Jeugd, tasten de grenzen van het cabaret af en nemen je mee in hun eigenzinnige absurditeiten. In mei 2007 wonnen ze zowel de publieks- als juryprijs van het CabareteSKE festival in Eindhoven. Een jaar later kaapten ze de eerste prijs weg op het Leids Cabaretfestival. In hun nieuwste cabaretprogramma maken Tim en Dries handig gebruik van hun achtergrond als psychologen. Ze worstelden zich door bergen psychologische literatuur, interviewden professoren, therapeuten en patiënten, ze lieten zich opnemen in de psychiatrie en bezochten het orakel van de Heilige Franciscus van Assisi. Dit alles met slechts één enkel doel: een antwoord te vinden op de vraag: 'wie zijn wij en waar is onze pianist?' California toont de driehoeksverhouding tussen de leden van een cabarettrio. Drie mensen die op hun eigen manier op zoek zijn naar de realisatie van hun verlangens, drie mensen die een ander pad kiezen naar dezelfde haven, drie goudzoekers op weg naar California. Spel: Dries Heyeneman en Tim Goditiabois/ Regie: Han Coucke/ Coaching en advies: Timothy Begijn Donderdag 18/04 - 20u30 *** WORKSHOP *** Battle Royal – Mixxit Kostprijs 2 euro! Gewapend met een winkelkar, gevuld met army shop materiaal, een matras, ducktape, een deken, een golfplaat, een lampje werkende op zonnenergie, en een paar dozen karton uzelf behelpen in de openbare ruimte. De sky is the limit. Hoe pakken we het aan om ons staande te houden in de openbare ruimte. Target kan zijn, bushokjes, bruggen, parkjes, lijnbussen, tot het atomium toe. Inventiviteit en "low tek skills are the basics". Verdere instructies volgen bij inschrijving!Onder leiding van jonge kunstenaar Karl Philips ( winnaar Wanatoe Prijs 2009, Prijs Beeldende kunsten Limburg, ... ) wagen we ons aan een artistiek verantwoord experiment *kuch kuch* en bewandelen we de dunne lijn tussen maatschappij en marginaliteit. Geplande tijd: 1 volledige dag van voormiddag tot latere namiddag. Donderdag 20/04 - 20u30 *** FILM *** Michael Moore – CC Strombeek Kostprijs 2 euro! Capitalism, a love story, Moore in zeer goede doen Michael Moore neemt dit keer de globale financiële crisis onder de loep en de economie in de Verenigde Staten, nu Obama het roer heeft overgenomen van Bush. Daarnaast gaat de documentaire over de rampzalige invloed die de heerschappij van de grote bedrijven, en de onstilbare honger naar winst, heeft op het dagelijks leven van de gewone Amerikaan en andere burgers ter wereld.

-Nieuwsbrief Jeugdhuis ’t Mutske-

Jeugdhuis ’t Mutske Schapenweg 2 1020 Laken info@mutske.be www.mutske.be


Donderdag 26 april - 20u30 *** FILM/DOCU + OPTREDEN *** Jazzdocu – CC Strombeek Kostprijs 4.5 euro! Gefilmde biografie van één van de meest bejubelde zangeressen van de 20e eeuw Sarah Vaughan – The Divine one volgt het spoor van een artieste die ooit begon als soliste in een gospelkoor, daarna samen met Earl Hines in een tienerband zong en vervolgens één van de meest roemrijke zangeressen werd. Ze werkte samen met legendarische musici als Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Miles Davis en Art Blakey. Behalve met buitengewone muzikale talenten was Sarah Vaughan ook begiftigd met een stem die drie octaven omspande en die zij schitterend wist te gebruiken in haar bijna vijftig jaren durende carrière. Deze documentaire maakt deel uit van de bekroonde reeks Masters of Jazz. 21.30 uur/ foyer CC Strombeek Enkele leerlingen van de pop en jazz afdeling van de Academie van Grimbergen vergasten u nog op een set met aanstekelijke jazzmuziek. Vrijdag 27 april - 20u30 *** JAZZ *** Hijaz – CC Strombeek Kostprijs 8.5 euro! Geslaagde mix van Oosterse melodieën en geïmproviseerde jazzmuziek Dat de jazz in de eenentwintigste eeuw veruit het meest flexibele, vooruitstrevende en ongrijpbare muziekgenre blijft, bewijst een internationaal samengestelde band als Hijaz. Hijaz ontstond in 2004 en dit was het begin van een vruchtbare samenwerking tussen Tunesische meester-oud-speler Moufadhel Adhoum en Grieks-Belgisch pianist Niko Deman. Ondertussen is Hijaz een opmerkelijk sextet geworden dat wulpse Oosterse melodieën met elementen van de geïmproviseerde jazzmuziek combineert.

-Nieuwsbrief Jeugdhuis ’t Mutske-

Jeugdhuis ’t Mutske Schapenweg 2 1020 Laken info@mutske.be www.mutske.be


*** Mei *** Donderdag 04/05-06/05 - 20u30 *** HUMOR *** Wim Helsen – KVS Kostprijs 8 euro! Het uur van de prutser Humor, Theater, Het fenomeen Wim Helsen behoeft al lang geen introductie meer. Helsen doet dingen in de schemerzone tussen cabaret, stand-upcomedy en theater, en niemand doet hem dat na. Het uur van de prutser is het nieuwste bewijs van zijn magistrale gekte. “Staat daar nu een fantastische komiek op het podium, een dolende ziel of een waanzinnige? (…)Hij zet ons anderhalf uur lang onverbiddelijk aan het denken, zonder dat de lach aan kracht en intensiteit hoeft in te boeten.” (De Standaard) - Wim Helsen, bekend van: de slimste mens, Dirty Mind, en zijn eigen shows "Bij mij zijt ge veilig" en "Heden soup!"

-Nieuwsbrief Jeugdhuis ’t Mutske-

Jeugdhuis ’t Mutske Schapenweg 2 1020 Laken info@mutske.be www.mutske.be

http://www.mutske.be/boekenplank/approvedby/201004  

http://www.mutske.be/boekenplank/approvedby/201004.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you