Page 16

MUTSAERTS

ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSVERZEKERING

MARIEKE MOORS ADVISEERDE IN 15 JAAR RUIM 2.100 ADVOCATEN Het belang van verzekeren is volgens haar groot, maar ze hoort zelden “Ik wil heel graag een AOV”. Al ruim 15 jaar is ze actief in het verzekeringsvak. Ze kent alle verzekeraars en arbeidsongeschiktheidsproducten in Nederland. Met veel passie adviseert ze over situaties waar je liever niet over nadenkt zoals arbeidsongeschiktheid en overlijden.

Kun je iets meer vertellen over jouw rol? “Binnen het team ondernemersadvies ben ik verantwoordelijk voor de advisering over ‘individueel inkomen’. Ik adviseer voornamelijk partners binnen de advocatuur en het notariaat. Denk aan passende arbeidsongeschiktheids-, overlijdensrisicoverzekeringen en lijfrentes.”

Hoe lang zit je in het verzekeringsvak? “Via via ben ik in 2001 bij een verzekeraar gestart op de afdeling AOV claims, na mijn studie gezondheidswetenschappen. Ik zag mijzelf nooit zo in de zakelijke dienstverlening, maar merkte snel dat ik erg op mijn plek zat. Bij Mutsaerts zit ik inmiddels alweer 10 jaar. In 2012 heb ik bewust gekozen voor individuele advisering omdat ik het persoonlijke contact met klanten heel belangrijk vind. Ik wil voor iedereen de beste invulling realiseren voor de inkomenssituatie. Het is iets persoonlijks en de gevolgen kunnen groot zijn. In veel gevallen zijn ook gezinnen ervan afhankelijk, dat menselijke aspect is voor mij belangrijk. Laat mij niet adviseren over een brandverzekering, daar heb ik geen affiniteit mee.”

Is er een adviestraject dat je bijblijft? “Laatst belde een advocaat die voorheen nooit het belang inzag van een AOV. Ik kreeg lange tijd geen reactie op mijn offerte. Totdat er iets gebeurde waardoor voor hem het belang direct zichtbaar werd. Hij was in Antwerpen getuige van een poging

15

tot een terroristische aanslag. Nog geen dag later belde hij mij terug en wilde dezelfde dag nog een AOV afsluiten. Dit zie je vaak: mensen moeten eerst geconfronteerd worden met een ernstige situatie. Jammer dat het tot dat moment moet komen.”

Welke argumenten hoor je vaak? “Het is duur, het heeft geen prioriteit of er gebeurt mij toch niets. Dat zijn argumenten die ik vaak hoor. Eigenlijk ben ik blij dat ze bellen en dit uitspreken. In veel gevallen heb ik toch te maken met kostwinners. Juist dan is het mijn taak om het belang van deze verzekering toe te lichten. Uiteindelijk kan ik vaak toch iets betekenen.”

Hoe belangrijk is onafhankelijk advies? “Wanneer iemand zich online oriënteert op een AOV, kan ik me voorstellen dat het een grote wirwar is. Er zijn veel aanbieders, veel verschillende producten en voorwaarden. Welke AOV het beste aansluit is afhankelijk van ieders persoonlijke situatie. Zonder professioneel advies ben ik bang dat mensen zich te veel laten leiden door premie en niet kijken naar de juiste uitgangspunten. Ik probeer juist de focus van de premie af te halen en mensen na te laten denken over wat ze nodig hebben in een bepaalde situatie. Wat overigens iets anders is dan maar zo veel mogelijk verzekeren.”

Profile for Mutsaerts

Mutsaerts magazine  

Mutsaerts magazine  

Profile for mutsaerts
Advertisement