__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

entrepersones Número 34 · Setembre 2014

Revista informativa del grup Mussap

Mascota&Cia

La xarxa de centres veterinaris recomanats ja supera les 3.200 clíniques

Assistència en carretera: la millor aplicació mòbil per al millor servei

Doble Sostre Caçador, protegeix els caçadors dins i fora de casa

Assistència en viatge de Previsora, per viatjar sense preocupacions


Editorial

Expandir-se és el camí. Fem-ho junts! A Espanya ens hem quedat sense caixes i, pràcticament, ara només tenim bancs. De la mateixa manera, la nostra banca s’ha internacionalitzat i ja forma part d’un sistema financer internacional que busca inversions amb retorns substanciosos. Inverteixen en enginys financers que no tenen un codi ètic que protegeixi països, empreses, sectors ni persones. Ningú no queda lliure de ser objecte d’un atac especulatiu atroç, encara que les conseqüències siguin fam, pobresa... I, no ens enganyem, els nostres bancs estan invertint en les mateixes coses que els altres. Possiblement, vostè, per mitjà d’un fons, també. Continuem navegant en el mateix tot s’hi val que va imperar fins al 2007. El món financer és especulatiu. Els mercats de futurs són una arma potent que reporta beneficis sense parangó. Pocs espanyols saben que fins i tot un tram del cost de la llum que estan pagant està subjecte a mercat de futurs (especulació), cosa que ha estat causa significativa dels augments del rebut de la llum, els últims anys, i, per tant, de notables beneficis per als grups financers que hi participen. Els negocis financers mouen xifres de diners difícils d’imaginar, dirigides a l’especulació, sense aportar cap valor als països i els seus habitants. En canvi, l’economia productiva real mou una massa dinerària molt inferior del que una persona es podria pensar. És per això que l’economia productiva no ofereix gaire interès a la nostra banca, excepte en els trams d’inversions especulatives com la que he esmentat abans. El sector assegurador, i, per tant, la mediació, tenen com a base del seu negoci aquesta economia productiva: assegurances d’immobles, de vida, de salut, d’automòbils, de comerços i de petites empreses, són part de la nostra vida econòmica comuna. I a nosaltres, asseguradores i mediadors, ens interessa que es reactivi l’economia productiva, perquè és la que procura negoci real a les nostres empreses, a les nostres ciutats i, per tant, a nosaltres.

i ens hi acostumarem, segons sembla. Aquest país es queda amb les empreses i els autònoms que continuen al peu del canó, i poca cosa canviarà, els pròxims anys. La banca espanyola no facilitarà l’accés a crèdit en les xifres que serien necessàries, perquè el seu interès està dirigit a les grans empreses o als negocis especulatius. D’altres afirmen que la solució és internacionalitzar-se. Moltes multinacionals ja ho van fer i ara s’hi han llançat molts més. L’activitat productiva, a Espanya, s’ha quedat estable, estancada, i se n’ha de sortir. Però quin podria ser l’equivalent per a nosaltres del model exportar que serveix per a altres sectors? Augmentar els punts de venda cap a llocs del nostre país on encara no estem operant. Per part nostra, com a entitat asseguradora, ja vam començar fa anys a operar en zones peninsulars on no havíem estat mai. El 2013 va ser l’any de més significació: s’ha aconseguit una expansió peninsular que ens ha proporcionat un creixement de prop del 15%. Hi ha diverses corredories espanyoles que van començar a fer aquest camí fa anys, i hem pogut seguir el seu creixement reeixit i la seva expansió. Aquest és, doncs, el model que pot seguir la mediació. Si vostè està en un barri, vagi, també, a vendre a un altre; si està en una ciutat, comenci a vendre a la ciutat veïna. Continuï expandint-se... Això sí, oblidi’s de demanar un crèdit. Faci-ho amb els seus propis mitjans. Amic mediador, animi’s. Hi ha un camí per recórrer. Si li agrada la proposta, podem fer plegats aquesta ruta. Lluís Cañabate Ripollès Director general de Mussap

Un banquer va dir, fa un quant temps, que la situació en què estem no canviarà. Es queda com la nova realitat

Revista Entre Persones. Edita: Grup Mussap, Via Laietana, 20 · 08003 Barcelona · Tel. 932 956 300 · Fax 932 956 314 · e-mail: mussap@mussap.net Consell de redacció: Ramon Verdaguer i Marc Carrasco. Direcció i coordinació de producció: DS Comunicació. Equip de redacció: David Sanclemente, Mercè Moreno i Rosa Querol. Assessorament Lingüístic: Elisabet Kamal. Disseny i maquetació: Estudi Guillem Vidal. Impressió: F&P Institut Gràfic S. A. · Entre Persones no comparteix necessàriament les opinions signades pels seus col·laboradors. Prohibida la reproducció total o parcial de la publicació, per qualsevol mitjà, sense autorització de l’editor.

2

entrepersones


Mussap

Assistència en carretera:

la millor aplicació mòbil per al millor servei A l’excel·lent servei als automobilistes proporcionat per la Xarxa de Tallers Concertats s’hi suma, ara, la nova aplicació per a mòbils Mussap Assistència Autos. Gràcies a aquesta assistència, els conductors protegits per Mussap solucionaran amb més rapidesa, tranquil·litat i comoditat qualsevol eventualitat durant el viatge.

Qualsevol automobilista que hagi patit una avaria o un accident de trànsit sap la inquietud que genera aquesta situació. A la tensió originada per l’incident en si s’afegeix la necessitat urgent de contactar amb el servei d’assistència (un telèfon que, en aquestes circumstàncies d’estrès, a vegades ens costa de localitzar), la decisió sobre el taller més apropiat per traslladar l’automòbil i el temps d’espera de la grua, que acostuma a fer-se etern.

L’APLICACIÓ GEOLOCALITZA IMMEDIATAMENT LA POSICIÓ DEL VEHICLE I INFORMA L’USUARI DELS TALLERS QUE TÉ MÉS A PROP I DEL TEMPS D’ESPERA PERQUÈ ARRIBI LA GRUA. mutualistes la millor experiència possible en aquests moments d’intranquil·litat. La nova app de Mussap ofereix als automobilistes una gamma de serveis d’extraordinària utilitat per gestionar l’assistència en carretera de manera àgil i còmoda, aportant, a més, una informació valuosa en temps real que garantirà la seva tranquil·litat durant l’inevitable temps d’espera. Totalment gratuïta, ja està disponible per als sistemes operatius Android i Apple, i aviat també per a Windows Phone.

Això ja és història per als conductors protegits per Mussap: la nova aplicació mòbil Mussap Assistència Autos s’ha desenvolupat especialment per proporcionar als

Un sol clic al mòbil, tranquil·litat al voral Quan s’accedeix a l’aplicació, el sistema geolocalitza immediatament la posició del vehicle i informa l’usuari dels tallers concertats que té més a prop. El conductor només ha d’indicar si ha patit un accident o una avaria, i si necessita un servei de grua. I, durant l’espera, pot estar informat en temps real del punt en què es troba la seva sol·licitud i saber quant de temps falta perquè arribi la grua. En cas que prefereixi contactar per telèfon amb la central operativa, l’aplicació proporciona el número de telèfon d’assistència.

Altres funcions molt interessants són el localitzador de serveis útils a prop de la posició: hospitals, gasolineres o hotels, i trucades al 112, el call-center d’emergències nacional. Per descarregar l’aplicació només s’ha d’accedir des del mòbil a la botiga Play Store o App Store i buscar Mussap Assistència Autos. Quan s’hagi instal·lat l’aplicació, l’usuari ha d’introduir les dades de la seva assegurança (nom, matrícula i número de pòlissa) per registrar-se i donarse d’alta al servei. Més de 1.600 tallers concertats garanteixen la millor atenció L’aplicació mòbil de Mussap se suma a la completa plataforma de serveis dels quals ja gaudien els conductors assegurats, proporcionats per una xarxa de més de 1.600 tallers concertats distribuïts per tota la geografia espanyola. Cadascun ha estat seleccionat amb cura per Mussap, seguint criteris de qualitat i professionalitat, perquè els automobilistes assegurats gaudeixin d’una experiència excel·lent, sigui quin sigui el servei sol·licitat: peritatge i reparació de l’automòbil, reparació de vidres, vehicle de cortesia o assistència en viatge.

mussap

3


Productes

Viatge

Assistència en de Previsora: perquè si passa alguna cosa,

no passi res

Baixem de l’autobús a Bangkok després d’un llarg viatge des del nord de Tailàndia i ens adonem que... el nostre equipatge no hi és! I ara què fem? La resposta és senzilla per als mutualistes que han contractat l’assegurança d’Assistència en Viatge de Previsora: només s’ha de trucar al +34 934 964 260 i s’han acabat les preocupacions. Assistència en Viatge de Previsora garanteix els objectes perduts o sostrets, i inclou, a més, l’enviament o el reenviament d’objectes oblidats o robats en el transcurs del viatge. Tan sols amb una trucada al telèfon d’assistència, rebrem tota la informació, l’assessorament i el suport que necessitem davant d’aquesta incidència.

Estant de viatge, què hem de fer si tenim un accident? I si ens roben l’equipatge? I si perdem un vol de connexió? Són moltes les eventualitats que pot afrontar un viatger. Per moure’s amb tranquil·litat pel món, el millor és disposar de l’assegurança d’Assistència en Viatge de Previsora.

Viatjar sense preocupacions Malgrat la crisi, cada cop hi ha més persones que viatgen, per turisme, per estudis, per feina o per participar en competicions esportives. I el món s’ha fet molt petit: cada cop viatgem més i més lluny. Per cobrir aquest mercat, que continua generant negoci, el 2014 va néixer Assistència en Viatge, la nova assegurança de Previsora desenvolupada a partir de les sol·licituds de la mediació. La nova assegurança de Previsora protegeix persones i famílies senceres que viatgen davant d’eventualitats com ara accidents, robatoris i pèrdues d’equipatge o de vols. Amb aquest objectiu, Previsora s’ha aliat amb un dels millors serveis d’assistència del sector: Interpartner Assistance. Si, lamentablement, durant el viatge patim una malaltia o som víctimes d’un accident, la pòlissa cobreix el transport o la repatriació sanitària de ferits i malalts, i les despeses mèdiques, quirúrgiques, farmacèutiques i d’hospitalització. De la mateixa manera, garanteix el pagament de les despeses odontològiques d’urgència i el de les despeses de prolongació d’estada a l’hotel, així com el transport o la repatriació de persones mortes i el bitllet d’anada i tornada per a un familiar.

4

entrepersones

En cas de perdre un vol de connexió, o si l’overbooking ens impedeix agafar l’avió previst, l’assegurança de Previsora ens dona cobertura amb una quantitat compensatòria. En la modalitat completa, la pòlissa inclou també cobertura per impossibilitat justificada per emprendre el viatge.

ASSISTÈNCIA EN VIATGE ÉS UN PRODUCTE D’UN PREU MOLT COMPETITIU I SUMMAMENT SENZILL DE CONTRACTAR PEL MEDIADOR. Assistència en Viatge de Previsora només es comercialitza mitjançant la mediació, de manera que els professionals asseguren una via de negoci exclusiva i no ha de competir amb la venda online. A més, és un producte d’un preu molt competitiu i summament senzill de contractar: tan sols s’han d’introduir les dades del mutualista en el sistema i cursar la pòlissa.


Productes

Mussap es torna a avançar amb una assegurança que protegeix els caçadors tant dins com fora de casa

Doble Sostre Caçador és un producte únic al mercat: una assegurança de la llar que cobreix, a més, totes les necessitats dels caçadors en la pràctica de la seva afició. Tot en una única pòlissa, per a més comoditat i estalvi dels mutualistes.

Els practicants de la caça ara tenen la possibilitat de cobrir els imprevistos a casa seva, i els de la seva activitat de lleure, en una única pòlissa. Desenvolupat conjuntament pels departaments de Llar i de Caça i Pesca de Mussap, a petició de la mediació, Doble Sostre Caçador és un producte exclusiu que combina la completa assegurança de llar Doble Sostre amb cobertures específiques per als caçadors. Disposar d’aquesta extensiva gamma de prestacions en un únic producte proporciona als caçadors la màxima comoditat, estalvi i tranquil·litat: menys gestions, menys pèrdues de temps i sempre amb la garantia de servei i solvència de Mussap.

Amb aquest nou producte, els caçadors també podran accedir al servei d’assistència telefònica 24 hores especialitzada en gossos, una prestació pràctica i molt completa que els permetrà rebre assessorament de la salut de l’animal o de tràmits amb l’Administració, concertar hora amb el veterinari més proper i fins i tot disposar de serveis de custòdia o guarderia d’animals i de transport de mascotes.

vei de bricolatge, danys estètics, reposició de documents i reconstrucció del jardí.

Cobrir alhora la caça i la llar Doble Sostre Caçador inclou una completa gamma de garanties dissenyades especialment per a la protecció integral dels practicants d’aquesta afició, des d’accidents patits pels gossos de caça en vehicles a motor fins a robatori de l’arma. En cas de mort del gos per accident de trànsit en vehicle a motor o en remolc, la nova assegurança preveu una indemnització i cobreix les despeses veterinàries i de sacrifici. Doble Sostre Caçador també incorpora la responsabilitat civil derivada del transport de gossos de caça en remolc i les cobertures d’assistència en viatge: despeses mèdiques a l’estranger, trasllats, despeses de l’acompanyant i pèrdua o robatori de l’equip de caça, entre d’altres.

DOBLE SOSTRE CAÇADOR COMBINA LES COBERTURES D’UNA COMPLETA ASSEGURANÇA DE LA LLAR AMB LA PROTECCIÓ DELS CAÇADORS DURANT LA PRÀCTICA DE LA SEVA AFICIÓ I ELS DESPLAÇAMENTS.

Protecció total també a casa A la llar, els practicants de la caça gaudiran del conjunt de cobertures de l’assegurança Doble Sostre, que, a més de les prestacions bàsiques de qualsevol pòlissa de llar (incendi, danys per aigua, trencament de vidres, actes vandàlics o robatori), comprèn, entre d’altres, assistència a la llar, assistència informàtica, ser-

La nova assegurança posa en evidència, un cop més, la vocació innovadora de Mussap i la seva capacitat d’adaptació a les necessitats canviants del mercat, per mitjà del desenvolupament de productes a la mida de qualsevol col·lectiu. De la mateixa manera, és una mostra més de la seva proximitat i atenció a les inquietuds dels mediadors, escoltant i canalitzant les seves peticions, bé a títol individual o per mitjà del Consell de la Mediació.

5


Productes

Mascota&Cia es renova per oferir més cobertures i més veterinaris S’han acabat les preocupacions econòmiques si hem d’operar la nostra mascota: les noves prestacions de Mascota&Cia ara també garanteixen als mutualistes la cobertura de les despeses quirúrgiques, tant per accident com per malaltia.

Mussap Assistència Veterinària 902 523 010

La necessitat d’intervenció quirúrgica d’una mascota acostuma a ser un focus d’inquietud per als propietaris, que es veuen obligats a afrontar, moltes vegades, una factura no prevista d’una quantitat alta. I, en no pocs casos, la decisió sobre la intervenció de l’animal acaba depenent més de les possibilitats econòmiques dels propietaris que de la salut de l’animal. Amb la nova cobertura per intervenció quirúrgica que Mussap ha afegit recentment a la seva assegurança Mascota&Cia, els mutualistes ja no s’hauran d’intranquil·litzar més pel cost de l’operació de la seva mascota. Amb un preu molt competitiu, aquesta garantia cobreix les despeses derivades d’una intervenció quirúrgica que resulti d’una malaltia o un accident de la mascota, incloent-hi els honoraris professionals dels veterinaris, les proves preoperatòries, l’hospitalització derivada de la intervenció i una consulta de revisió favorable per procés tractat. Els mutualistes que vulguin incrementar el grau de protecció del seu animal poden completar la pòlissa, a més, amb una àmplia gamma de cobertures opcionals: assistència veterinària completa per malaltia o accident, responsabilitat civil, estada en residència per hospitalització o malaltia dels propietaris, enterrament o incineració per accident, i trasllat de l’animal per hospitalització o malaltia dels propietaris. Aquestes cobertures se sumen a les cobertures per mort o despeses de sacrifici derivades d’accident, robatori o pèrdua de la mascota, així com el servei d’assessorament telefònic especialitzat 24 hores al dia, incloses a la pòlissa bàsica.

LA XARXA DE CENTRES VETERINARIS RECOMANATS JA SUPERA LES 3.200 CLÍNIQUES EN EL CONJUNT DE LES PROVÍNCIES ESPANYOLES. Xarxa de centres veterinaris: a tots els racons del país Per tal de millorar la comoditat dels mutualistes, Mussap amplia dia a dia la xarxa de centres veterinaris adscrits a la pòlissa, que ja supera les 3.200 clíniques en el conjunt de les províncies espanyoles. Davant de qualsevol incidència, els mutualistes només han de posar-se en contacte amb Mussap Assistència Veterinària, al telèfon 902 523 010, en què rebran assessorament del procediment que han de seguir i dels centres veterinaris més propers i adequats a la seva necessitat.

6

entrepersones

La mútua també ofereix als assegurats la possibilitat de dirigirse directament a qualsevol de les clíniques veterinàries de la xarxa Mussap, si no els és possible posar-se en contacte amb el telèfon d’assistència. A més, en cas d’urgència vital o per circumstàncies justificades alienes a la voluntat dels mutualistes, també poden dirigir-se a un centre veterinari no adscrit a la xarxa i ser reemborsats amb el 80% de l’import de la factura, sempre dins dels límits i les condicions estipulades a les condicions particulars de la pòlissa. A www.mussap.net tant els propietaris com els mediadors podran trobar tota la informació de l’àmplia gamma de cobertures, serveis i xarxa assistencial de Mascota&Cia.


El mediador opina... marketing.mussap@mussap.net

Sóc soci d’una corredoria familiar que fa més de 60 anys que es dedica a la mediació d’assegurances. Cada vegada que traslladem propostes d’assegurances als nostres clients ho fem amb la premissa de recomanar-los allò que entenem que més els convé, però sempre els informem de la nacionalitat de les asseguradores que els cotitzen. Tots ens queixem de la crisi que patim i de la gran quantitat

d’aturats que hi ha al nostre país, però la gran solució ha de venir de moltes petites actuacions individuals. Nosaltres sempre recomanem que les assegurances es subscriguin en entitats de casa nostra –si la seva proposta és bona–, perquè entenem que és aquesta la manera de poder avançar i garantir un futur millor per al nostre país

Hem obert aquesta nova secció perquè hi digueu la vostra.

Digues-hi la teva!

Productes de casa nostra!

i per als que hi vivim. Hem de deixar de queixar-nos i fer el que tinguem a l’abast per potenciar el consum dels nostres productes i serveis, per garantir que els diners i la feina es quedin aquí. Hem de ser intel·ligents comprant el que fem nosaltres i vendre a fora tot el que puguem. Si no fem res, no canviarà res. M. V. A. Barcelona

@

Vol acaparar la banca la distribució d’assegurances? Vaig veure un estudi d’Iurex.Con (un fòrum de juristes experts en consum) en què, després de fer una extensa enquesta a internet i les xarxes socials, es posava de manifest que el 64% dels enquestats deia sentir-se desprotegits per la legislació i les institucions davant les imposicions de la banca. Un 90% contestaven que s’havien sentit condicionats o obligats a subscriure pòlisses d’assegurances amb bancs per les seves necessitats de finançament o crèdit. Fins a un 86% declaraven que havien rebut ofertes d’assegurances de bancs, dels quals un 40% manifestaven que havien obtingut

dades d’assegurances que tenien domiciliades. Amb aquest sistema de vendes a punta de pistola, i la passivitat dels reguladors, no és estrany que la banca estigui acaparant la distribució de les assegurances. Però això no és res més que un nou capítol dels abusos continuats de la banca. Recordem que va rebentar el crèdit saltant-se les regles de prudència més elementals per inflar la bombolla del totxo. Tot això ha fet que siguem nosaltres qui en paguem les conseqüències: retallades en sanitat, educació, ajudes a la dependència... i tot, per

poder pagar el preu de la cobdícia dels banquers. Per si amb això no n’hi hagués prou, s’inventen la faràndula de les preferents, per apropiar-se dels estalvis que els nostres pares han trigat tota una vida a aconseguir. Queda clar que els organismes reguladors, enlluernats per la brillantor dels diners, no hi van intervenir per evitar-ho. I els banquers, amb les butxaques plenes, mentre moltes de les seves víctimes han d’anar a dormir sota un pont! R. L. E. Saragossa

@

El frau assegurador el paguem tots El frau a les asseguradores sempre ha estat present, tot i que podríem dir que, socialment, no està gaire mal vist i que, en la majoria de casos, no és mereixedor de les resolucions judicials que li correspondrien, en tractar-se d’un delicte, tal com està tipificat en el codi penal. Però, qui ho acaba pagant? La resposta és senzilla: els assegurats honestos, ja que les asseguradores ho repercuteixen sobre les primes. Dit això, podem afirmar que els defraudadors ens estafen una mica a tots. Però un problema de tanta dimensió (les estimacions parlen

de centenars de milions d’euros anuals) sembla que no desperta ni el més mínim interès per part dels organismes que hi podrien aportar solucions: Justícia i Interior. Amb tanta desídia, i en un entorn de crisi, el problema ha agafat dimensions preocupants, perquè també s’hi han apuntat les màfies organitzades. Les asseguradores es gasten quantitats importants per contractar detectius, si bé la seva feina acostuma a ser poc efectiva, per la poca consideració dels jutges i les limitacions importants que es troben per fer la seva feina.

Si les asseguradores poguessin traslladar als cossos policials els casos en què hi ha indicis de frau, i ells, amb les atribucions legals de què disposen, practiquessin unes diligències efectives, se’n derivarien unes conclusions en les quals els jutges podrien basar les sentències. Segur que les asseguradores es farien càrrec de les despeses policials i tots hi sortiríem guanyant. O s’actua amb diligència i contundència, o els estafadors acabaran per imposar-nos les seves lleis. J. A. O. Barcelona

!

@

Entre Persones té un tiratge superior a 6.000 exemplars i els seus principals destinataris són els mediadors d’assegurances. Podeu enviar-nos les vostres reflexions al voltant de la nostra professió i seleccionarem i publicarem les més representatives: marketing.mussap@ mussap.net

Qui és sabater, que faci sabates Veig amb preocupació que algunes marques et venen el cotxe amb l’assegurança de regal. Com a professional de l’assegurança, em preocupa que un dia puguem arribar a ser prescindibles, i que, a poc a poc, els grans se’ns mengin a nosaltres, els petits... Si l’assegurança es convertís en moneda de canvi –o propina– en el moment d’adquirir un habitatge, un vehicle o una bicicleta... sí que la faríem bona! I això no només ens perjudica a nosaltres, sinó també als consumidors finals, que, amb l’ham d’una assegurança gratuïta, poden tenir seriosos problemes el dia que, malauradament, necessitin fer-ne ús per un problema greu. L’assegurança és una cosa molt seriosa per deixar-la en segons quines mans.

@

J. A. R. Sevilla

7


Mussap

El compromis de

Mussap amb el sector de la caça i

la pesca: més enllà d’una simple assegurança Mussap i els seus mediadors es presenten davant del sector cinegètic com una garantia, gràcies al compromís ferm de l’entitat tant amb els practicants de la caça i de la pesca com amb les associacions esportives que els emparen.

La mediació de Mussap comercialitza els productes per al sector de la caça i de la pesca amb la tranquil·litat de disposar d’una sòlida estructura de suport a aquest segment, que per als mutualistes es materialitza, en primer lloc, en una resolució àgil dels sinistres. S’hi suma una feina intensa de desenvolupament de nous productes i cobertures que donin resposta immediata a les necessitats incipients del sector, i una feina d’assessorament previ sobre les cobertures més indicades. Ser capaços de proporcionar un servei assegurador amb aquest alt valor afegit ha estat el resultat d’una feina intensa i dilatada de dècades al costat del sector cinegètic, que han proporcionat a l’entitat un coneixement i un know-how excepcionals al mercat espanyol. Fruit d’això, els últims anys, Mussap s’ha constituït com a mútua de referència per al sector. Així ho avala el gran volum de mutualistes d’aquest col·lectiu, als quals l’entitat dóna servei, que l’han convertit en una de les asseguradores líders del segment. Mantenir aquesta condició privilegiada suposa per a l’entitat una gran responsabilitat, a la qual donem resposta per mitjà d’un compromís sòlid no tan sols amb els practicants de la caça i de la pesca, sinó també amb les societats esportives i els vedats de caça, que s’ha vist materialitzat en la creació d’un departament exclusiu de Caça i Pesca.

Miquel Tost, responsable comercial

Un equip professional altament especialitzat El fet de disposar d’una àrea específica de Caça i Pesca és, per si sol, un element diferencial en el sector que constata la forta aposta de la mútua pel col·lectiu cinegètic. El departament està integrat per un equip de professionals altament especialitzats i experimentats en caça i pesca, que es dediquen a gestionar sinistres i a proporcionar assessorament previ a la contractació, juntament amb el mediador. Però el departament, a més, té com a particularitat l’atenció directa als mutualistes: els assegurats poden contactar directament amb els nostres professionals per rebre assessorament i per gestionar incidències i sinistres, cosa que constitueix, sens dubte, un valor afegit excepcional i singular en el sector.

Marta Puentes, atenció a l’assegurat

AMB ELS NOSTRES PRODUCTES ESPECÍFICS DE CAÇA I PESCA, ELS MUTUALISTES GAUDEIXEN DE LA TRANQUIL·LITAT DE SER ATESOS PER EXPERTS EN EL SECTOR I DE REBRE UN SUPORT I UN ASSESSORAMENT DIRECTES EN EL MOMENT DE GESTIONAR UN SINISTRE.

8

entrepersones

En efecte, amb els nostres productes Cobercaça i Coberpesca –i el recent Doble Sostre Caçador–, els mutualistes gaudeixen de la tranquil·litat de ser atesos, si volen, per experts en el sector i de rebre un suport i un assessorament directes especialment quan més ho necessiten: en el moment de gestionar un sinistre. Però, a més, els assegurats gaudeixen d’un servei que va molt més enllà de la simple tramitació del sinistre, ja que la mútua posa al seu servei un equip de professionals de diverses disciplines (entre ells, pèrits veterinaris i advocats) especialitzats en matèria cinegètica. A més de la tranquil·litat i la comoditat que representa aquest fet per si sol, per als mutualistes l’avantatge principal és l’agilitat. El


L’àrea de Caça i Pesca està integrada per un equip de professionals altament especialitzats

modus operandi de l’àrea està totalment orientat cap a la gestió específica de sinistres de caça o pesca, per la qual cosa tant la resolució com la tramitació són molt més ràpids. Sempre per davant del mercat El tracte directe del departament amb els mutualistes caçadors i pescadors proporciona a Mussap un coneixement privilegiat i en temps real de l’evolució de les necessitats dels practicants de la caça i la pesca, que ens orienta cap a nous productes i modalitats per donar resposta a les noves inquietuds del sector pràcticament en temps real.

LA MÚTUA POSA AL SERVEI DELS MUTUALISTES UN EQUIP DE PROFESSIONALS DE DIVERSES DISCIPLINES (ENTRE ELLS, PÈRITS VETERINARIS I ADVOCATS) ESPECIALITZATS EN MATÈRIA CINEGÈTICA. Mussap no es conforma a tenir un producte que funciona bé, sinó que treballa dia a dia per obtenir-ne un altre que pugui funcionar encara millor. El seu esperit innovador, l’actitud proactiva i la mentalitat oberta sempre a noves possibilitats, juntament amb el compromís ferm de servir el segment de la caça i de la pesca, donen com a resultat el desenvolupament periòdic de noves cobertures i productes que permeten a l’entitat anar per davant del mercat. El fet de disposar d’un gran volum de mutualistes caçadors i pescadors permet a l’entitat, a més, oferir les pòlisses a un preu altament competitiu sense detriment de la qualitat del servei. Coneixement, experiència, professionalitat, especialització, tracte directe, vocació innovadora i preus competitius constitueixen una carta de presentació excepcional, tant per a Mussap com per als seus mediadors, davant del sector de la caça i la pesca, i permeten oferir els nostres productes i serveis amb una garantia de tranquil·litat pràcticament única en aquest segment. Marta Puentes Àrea de Caça i Pesca de Mussap

Caça i pesca, un sector en contínua evolució Si, anys enrere, la majoria de caçadors es limitaven a complir el requisit que exigeix la legislació espanyola (contractació d’una assegurança de responsabilitat civil obligatòria per l’import de 90.151,82 euros), des de Mussap constatem que aquesta mentalitat està canviant: els practicants d’aquest esport, cada vegada més, volen contractar un capital assegurat molt més elevat i incloure una altra sèrie de garanties a l’assegurança, per a la seva tranquil·litat. A més, amb el col·lectiu de caçadors i pescadors, les companyies asseguradores ens enfrontem amb un mercat en contínua evolució; la mitjana d’edat dels practicants d’aquests esports es redueix cada temporada i, per tant, apareixen noves necessitats i inquietuds. Avui en dia, no només és recomanable disposar d’una responsabilitat civil completa i un capital assegurat d’acord amb el tipus d’activitat que es porta a terme, sinó també tenir cobertura davant dels accidents potencials que el mateix assegurat pugui patir, i disposar d’una garantia d’assistència sanitària, invalidesa permanent i/o mort. De la mateixa manera, pel que fa a la responsabilitat civil, és molt convenient donar cobertura a les juntes directives de societats esportives de caça i pesca; als vedats, com a propietaris o arrendataris; als organitzadors de caceres; a la caça sense utilització d’armes de foc, i, fins i tot, als vehicles propis de què es disposa per circular per una propietat destinada a l’activitat en qüestió.

9


Patrocinis

CabrerèsBTT suma un any més d’èxit amb el patrocini

La

de Mussap

La prova de bicicleta de muntanya no competitiva més important del país, que ja arriba a la vint-i-dosena edició, va acollir 3.000 participants sènior i 420 d’infantils en un cap de setmana presidit per la concòrdia i el respecte per la natura. L’estand de Mussap

Novament, la CabrerèsBTT ha complert les expectatives i ha repetit l’èxit de participants: la prova, que va tenir lloc els dies 24 i 25 de maig, va registrar 3.400 inscripcions, i fins a 400 ciclistes es van quedar sense la possibilitat de participar-hi. En l’apartat infantil, la MiniCabrerèsBTT va acollir 420 nens i nenes de 4 a 12 anys. En total, la subcomarca catalana de Cabrerès-Collsacabra va rebre 15.000 visitants, el cap de setmana, gràcies a un programa d’activitats dissenyat no tan sols per als amants de la bicicleta de muntanya, sinó també per als seus amics i familiars.

EL PATROCINI DE LA CABRERÈSBTT, UNA ACTIVITAT AMB LA QUAL MUSSAP HA ESTAT COL·LABORANT ELS ÚLTIMS ANYS, ÉS PARADIGMÀTIC DE LA FILOSOFIA DE LA MÚTUA. La marxa ciclista, creada el 1996 per un grup de joves de la localitat de l’Esquirol que volien fomentar la pràctica de la bicicleta de muntanya i, alhora, donar a conèixer la singularitat del seu territori, es desenvolupa en un espai natural privilegiat, des del punt de vista paisatgístic i de biodiversitat. Amb aquest objectiu, cada any ofereix un recorregut diferent, sempre dur i exigent, per tal que cada edició sigui especial. Aquesta vegada, la CabrerèsBTT va discórrer en un circuit de 62 quilòmetres, mentre que la variant curta en tenia 39. Fruit de la gran acollida de l’esdeveniment, que avui es considera una de les millors concentracions del ciclisme de muntanya del continent europeu, la CabrerèsBTT amplia, any rere any, el programa d’activitats paral·leles. D’aquesta manera, en la vint-i-dosena edició s’ha organitzat per primera vegada la BTT Orientació, una prova igualment no competitiva, i el Fòrum CabrerèsBTT, que va oferir xerrades sobre diferents temes d’interès per als amants del ciclisme de muntanya.

10 entrepersones

L’equip BTT de Mussap

Els assistents també van poder gaudir d’altres activitats que ja són habituals, com el Campionat de Catalunya de Trial i la fira comercial Village CabrerèsBTT, en la qual Mussap va ser present amb l’estand tradicional, on va distribuir material promocional i va informar dels seus productes vinculats al món de la bicicleta. Una aposta per l’esport, la bicicleta i la natura El patrocini de la CabrerèsBTT, una activitat amb la qual Mussap ha estat col·laborant els últims anys, és paradigmàtic de la filosofia de la mútua, perquè integra la promoció de la pràctica de l’esport com a activitat potenciadora de valors essencials i el respecte pel medi ambient. En connexió amb aquests dos eixos de la seva filosofia, Mussap ha desenvolupat, els últims anys, una línia de productes dirigits als practicants de l’esport de les dues rodes, entre els quals hi ha Mussapnet Bicicleta, un conjunt complet de cobertures per als aficionats a la bicicleta, així com Bicigrino, Urban Basic i Bicisegur, assegurances adaptades a les necessitats de col·lectius específics.


L’observatori El cost del frau al sector assegurador, només dins del ram d’automòbils, s’estima superior als 1.000 milions d’euros, un cost que repercuteix en el preu de les pòlisses i suposa fins al 16% del total pagat pel client. No és hora que l’Administració hi intervingui?

Reportar danys previs d’un vehicle o d’un habitatge quan es tramita un sinistre és, lamentablement, una pràctica molt estesa, al nostre país, com també ho és denunciar un fals robatori, simular lesions o dimensionar-les després d’un accident. I la crisi no ha fet més que agreujar aquesta situació: segons l’ICEA (el servei d’estadístiques del sector assegurances a Espanya), el 2013 es van detectar prop de 152.000 comunicats falsejats, un 3,5% més que l’any anterior, que, per si sol, ja havia constituït una xifra rècord.

Controlar el frau per reduir primes

És una realitat que el frau presenta una tendència alcista i, segons tots els indicis, continuarà creixent, especialment pel que fa a les estafes no professionals, si bé continuen existint xarxes delictives organitzades per simular fraus, sobretot al sector de l’automòbil. Per afrontar aquest risc, les mútues i les companyies asseguradores ens veiem obligades a fer inversions ingents en recursos humans i materials amb l’objectiu de verificar l’autenticitat dels comunicats, unes inversions que es traslladen a les primes i que suposen un sobrecost de fins al 16% de l’assegurança. En efecte, el problema del frau també repercuteix en els clients: els estafadors, en realitat, ens estafen a tots. Reclamem una actuació ferma del Ministeri de l’Interior Des del sector ens és difícil entendre com un delicte d’aquesta magnitud no mereix una actuació ferma del Ministeri de l’Interior, per mitjà de les forces policials. Cosa que dóna ales als estafadors, que es beneficien de la laxitud de la justícia i obtenen un rendiment econòmic sense afrontar conseqüències greus en cas que se’ls descobreixi. Malgrat que la inversió en investigació per detectar el frau dóna resultats (segons la UNESPA, per cada euro gastat s’eviten 43 euros de reclamacions

fraudulentes), la feina dels detectius contractats per les entitats del sector és poc efectiva. Això és així per l’escassa consideració de l’estament judicial i les limitacions que imposa la legislació a la tasca dels investigadors privats. Des del sector estem exigint des de fa anys a l’Administració una intervenció ferma. Propugnem que siguin els cossos policials els qui, igual que davant de qualsevol altre delicte, assumeixin les investigacions del frau assegurador. Una simple pràctica que, independentment dels

UNA MAJOR INTERVENCIÓ DELS COSSOS POLICIALS DE L’ESTAT EN LA INVESTIGACIÓ DEL FRAU ACTUARIA COM A ELEMENT DISSUASIU I EVITARIA GRAN PART DELS INTENTS D’ESTAFA AL SECTOR ASSEGURADOR. resultats judicials, actuaria com a element dissuasiu per als estafadors potencials, i el cost de la qual les asseguradores estaríem disposades a assumir. Es tracta d’una solució raonable i viable, que donaria com a resultat un escenari més just per a asseguradores i clients. Fins quan ens hem d’esperar? José A. Arenas Orejuela Cap de Pèrits i Responsable de la Secció d’Anàlisi i Control de Mussap

11


Profile for mussap

Revista mussap 34 cat web  

Revista mussap 34 cat web  

Profile for mussap
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded