ORKESTERFESTIVALEN 2015 / PROGRAM

Page 1

ORKESTER FESTIVALEN DR KONCERTHUSET 8. MARTS 2015

PROGRAM


02

VELKOMMEN TIL ORKESTERFESTIVALEN Orkesterfestivalen er for alle, men især for børn og unge! For det er børnene og de unge selv, der er med til at skabe denne festlige dag, hvor vi rykker helt tæt på den klassiske musiks mange ansigter. Interessen for at være med på årets festival har været stor. Derfor favner Orkesterfestivalen i år langt mere end alle landets dygtige ungdomssymfoniorkestre. Når du bladrer igennem programmet vil du se, at det er muligt at opleve kor, folkemusik og harmoniorkestre – eller hvad med et kontrabasorkester? For at få plads til alle vores dygtige unge musikere har vi i år åbnet op for både Koncertsalen og Studie 1 & 2. Om du er erfaren koncertgænger eller måske selv musiker, en trofast fan af dit barn eller barnebarn eller er i Koncerthuset for første gang, så håber jeg , at du har mulighed for at komme rundt og opleve lidt af alt det, den klassiske musik kan. Husk også at stoppe op til en kop god kaffe i foyeren. Og har du tid, så tag en tur op ad den røde løber til et photo shoot med vores dygtige fotograf – så har du det bedste minde med dig fra en festlig dag. For at dagens program kan gennemføres, har Orkesterfestivalen en flok dygtige frivillige tilknyttet, der både i forhus og på bagscenen sørger for, at det hele klapper. Ingen Orkesterfestivalen uden vores frivillige crew! Så tak til alle dem, der giver lidt af sig selv på denne dag. Jeg har glædet mig til at byde jer alle velkommen til årets festligste koncertdag for børn og unge. Velkommen! Og så ses vi vel igen til Orkesterfestivalen den 6. marts 2016? Maja Joss-Børch, festivalleder Arrangør: Musik & Ungdom i samarbejde med DR Musikariet Festivalleder: Maja Joss-Børch Har du idéer til Orkesterfestivalen, er du altid velkommen til at kontakte mig: maja@musik-ungdom.dk

Redaktion & PR: Jens Povlsen & Sophie Sales Carlsen Design: Käthe Espersen & Matylda Rasmussen & Jens Povlsen Fotos: Kia Hartelius


03

KONCERTOVERSIGT

KONCERTSALEN

STUDIE 1

STUDIE 2

(foyer, se side 18)

(se side 20)

kl. 11 Sankt Annæ Symfoniorkester

kl. 10 Larsson&Woer (klassiske DJ’s)

kl. 11.30 Michael Skolen & Lille Miso

kl. 12 Det Danske Suzuki Instituts Kammerorkester

kl. 11.15 Køge Musikskoles Bratschgruppe

kl. 12.45 Viertelflöte & Affabile

(se side 10)

kl. 13 OrkesterEfterskolens Symfoniorkester kl. 14 Les Violons d’Als kl. 15 Albertslund Symfoniorkester kl. 16 MiVU kl. 17 FAUST kl. 18 DUSIKA

kl. 12.15 Taarnby Musikskoles MiniHOT & HOT kl. 13.15 Green Leaves kl. 14.15 Nordlys kl. 15.15 OrkesterEfterskolens Kor

kl. 13.45 Karens Kontrabasser kl. 14.45 Bersærk kl. 15.45 SpringStrings kl. 16.45 ZapolskiStrygerne


04

FOYERAKTIVITETER

DJ’s

STANDE

Mellem koncerterne på Foyerscenen kan du nyde DJ-duoen Larsson&Woer.

Kig forbi standene, hvis du er nysgerrig efter at høre mere om Musik & Ungdom, OrkesterEfterskolen, DR Musikariet og andre organisationer. Du kan også spørge løs om Orkesterfestivalen og finde merchandise her.

KONCERTER På scenen i foyeren er der dagen igennem koncerter med både kor, harmoniog strygerorkestre og mange andre.


05

PRØV ET INSTRUMENT Prøv alle symfoniorkestrets instrumenter. Fx et af ”de sjældne” som tuba, obo, bratsch, kontrabas eller valdhorn! Kan du gætte, hvad der er hvad?

FOTOSESSION PÅ DEN RØDE LØBER Træd ind på den røde løber og bliv fotograferet med dit instrument.

CAFÉ Tank op med kaffe og lidt mad – eller popcorn!


06

OM ORKESTERFESTIVALEN Orkesterfestivalen er Musik & Ungdoms årlige festival for unge orkestermusikere, korsangere og nysgerrige musikelskere. Orkesterfestivalen har fundet sted siden 2005 og giver både musikere og publikum chancen for at dyrke orkestermusikken en hel dag. Her prøver de unge orkestermusikere kræfter med Danmarks største og mest lydhøre scene for lige netop den slags musik, og publikum får samtidig mulighed for at møde en masse af landets unge orkestermusikere. Orkesterfestivalen står i musikkens tegn og hylder sammenholdet i orkestrene på tværs af Danmark. Følg med i festivalens forløb og se billeder fra dagen: musik-ungdom.dk/orkesterfestivalen facebook.com/orkesterfestivalen

Du kan også dele dine oplevelser: #orkesterfestivalen


07

OM MUSIK & UNGDOM Musik & Ungdom er en nonprofitorganisation, der hvert år arrangerer en lang række musikaktiviteter for at give børn og unge mulighed for at skabe musik under professionelle vilkår og udvikle sig i musikkens verden. Nogle gange tager Musik & Ungdom imod et mylder af forventningsfulde børn og unge, der skal ind og optræde i en stor koncertsal eller på en af de mange scener, der bliver stillet op, når vi afholder Musikskoledage i Tivoli. Andre gange byder vi velkommen til en mindre flok, der har mod på at eksperimentere med nye lyde til New Music Days. Eller som gerne bruger en uge af deres sommerferie på at lære folkemusik fra hele verden at kende på sommerstævnet Ethno Denmark. Musikskoleelever kan også blive en del af M&U Crew, der i samarbejde med landets musikskoler giver eleverne et indblik i projektplanlægning og markedsføring. Samtidig får eleverne en hjælpende hånd, når deres egne musikprojekter skal stables på benene.

Musik & Ungdom blev stiftet i 1956 og blev to år senere optaget i Jeunesses Musicales International – en verdensomspændende musikorganisation, der blev grundlagt for at ”samle unge om musik i stedet for krig”.

Medlemmerne af Musik & Ungdom tæller danske musikskoler, individuelle medlemmer, kor og orkestre.

Læs mere om medlemskaber og følg os: musik-ungdom.dk facebook.com/musik.ungdom


08

DER VAR ENGANG ... ... et lille orkester, der øvede sig i smug én nat om ugen hele vinteren, for de glædede sig sådan til at være med på Orkesterfestivalen. Og medlemmerne af det lille orkester? Dem kan du møde her:

Violinen Astrid er lidt skrap. De andre tror tit, at hun prøver at bestemme det hele, når hun vifter med buen som en dirigentstok – men det er faktisk mest for at hjælpe Folmer Fagot.

Folmer Fagot er nemlig lidt speciel ... Der er så mange dippedutter at holde styr på, så han tit kommer til at vrøvle lidt i skægget.

Pauke-fætrene Hansen & Ibsen er et par værre rødder, der kan tåle at blive slået oven i hatten og stadig lave lidt sjov, selv når musikken bliver alvorlig.


09

Tubaen Bob er lidt smart i det, for han har engang spillet i et brassband i Amerika. Nu spiller han konsekvent halvt dansk og halvt engelsk, men de andre har vænnet sig til det. For det er jo også det, der gør orkestret til noget helt særligt.

Celloen Bella lever sig let ind i musikken, for det er dejligt at være midt i det hele og bare drømme med.

Klarinetten Ove har med sine fire arme lidt mere styr på det end Folmer, og derfor har han tid til at fjolle lidt rundt, når det ikke lige er ham, der er på. Så kan Pauke-fætrene smage deres egen medicin - de kan jo ta’ det!

Valdhornet Ursula er vant til at vente tålmodigt på, at det bliver hendes tur, så hun nyder at lytte til resten af det lille orkester, indtil hun selv kan spille.


10

SASO: SANKT ANNÆ SYMFONIORKESTER

Valby

KONCERTSALEN KL. 11.00 DET SPILLER DE: Beethoven ’Overture til Fidelio’ Carl Nielsen Uddrag af teatermusik: Præludium fra 3. akt af ’Herr Oluf han Rider’ ’Polka’ i A-dur ’Ternernes Dans’ fra 3. akt af ’Hagbart og Signe’ Menuet fra ’Moderen’ ’I Rosenlunden’. Præludium fra 1. akt af ’Herr Oluf han Rider’ ’Prolog’ March fra ’Moderen’ ’Elverdans’. Fra 2. akt af ‘Herr Oluf han Rider”

SASO blev grundlagt i 1995 og er et af Danmarks førende ungdomssymfoniorkestre med omkring 70 faste medlemmer i alderen 15 til 24 år.
 For at blive optaget i orkestret skal man igennem en audition. Langt de fleste medlemmer af orkestret er elever på Sankt Annæ Gymnasium, men orkestret optager også medlemmer fra konservatorierne og MGK. Orkestret har tætte samarbejder med Det Kongelige Teaters Balletskole, DR Musikariet og Tivoli under Tivoli Festival – Con Amore.

 Gennem tiden har SASO opført mesterværker som Tjajkovskijs 6. Symfoni, Dvoráks 8. og 9. Symfoni, Beethovens 3. og 5. Symfoni, Dukas’ ’Troldmandens Lærling’ og Gershwins ’En Amerikaner i Paris’.

SASO rejser på udlandsturné hvert andet år. I den forbindelse har orkestreret turneret i Holland, Sverige, Italien, Slovenien, Ungarn, Tjekkiet og Tyskland. Dirigent: Frederik Støvring Olsen

’Hindudans’ fra ’Aladdin’ ’Kinesisk Dans’ fra ’Aladdin’ ’Orientalsk Festmarch’ fra ’Aladdin’ ’Hanedans’ fra ’Maskerade’

sag.dk/saso


11

DET DANSKE SUZUKI INSTITUTS KAMMERORKESTER Frederiksberg

KONCERTSALEN KL. 12.00 Suzuki Metoden - eller ’Modersmålsmetoden’ – er udviklet af den japanske violinist og filosof Dr. Shinichi Suzuki. Den bygger på, at alle børn i verden lærer deres modersmål uden besvær. På samme måde kan børn lære at spille et instrument og blive introduceret til musik, som også er et sprog. Derfor begynder musikundervisningen efter Modersmålsmetoden så tidligt som muligt – allerede fra 3-4 års alderen. Tove Detreköy var en af pionererne, som i 1972 bragte metoden til Europa. I dag huser Det danske Suzuki Institut tre orkestre, hvor kammerorkesteret er det største. Alle medvirkende elever har begyndt deres musikundervisning på instituttet. Kammerorkestret spiller på Orkesterfestivalen med blæsere ”lånt” udefra. Dirgent: Erik Jakobsson

detdanskesuzukiinstitut.dk

DET SPILLER DE: KAMMERORKESTER:

Mozart

’Violinkoncert nr. 3’ 1. sats Solist: Michael Germer Bartók ’Rumænske Folkedanse’ Solist: Thera Brask Ortved ASPIRANTER & KAMMERORKESTER:

Carl Nielsen J.S. Bach

’Præludium’

’Orkestersuite 3’ ’Gavotte’

VIOLINGRUPPEN

Vivaldi

’Violinkoncert i a-mol’ 1. sats J.S. Bach ’To Gavotter’ Paganini ’Heksedans’ Schumann ’Den glade landmand’ Suzuki ’Allegro’ Trad. ’Vuggesang’ Suzuki ’Twinkle’


12

ORKESTEREFTERSKOLENS SYMFONIORKESTER Holstebro

KONCERTSALEN KL. 13.00 DET SPILLER DE: Smetana ’Moldau’ fra ’Má vlast’ (’Mit fædreland’) Bizet Fra Carmensuite 1 & 2: ’Prelude’ ’Habanera’ ’Danse Boheme’ ’Seguidilla’ ’Toreador’ MED STRYGERE FRA HØRSHOLM MUSIKSKOLE:

Henryk Czyz ’Canzona di Barocco’ for strygeorkester Tjajkovskij ’Chanson triste’ Dvorák

OrkesterEfterskolen i Holstebro er Danmarks eneste efterskole med ’symfoniorkester’ på skoleskemaet, foruden klaverspil og sang & drama. Orkestret består af elever i 9. og 10. klasse, der i gennem et helt år bor sammen og har masser af tid til at fordybe sig i musikken. Skolen hjælper mange unge videre mod drømmen om en musikkarriere, men finder det også vigtigt at skabe begejstrede amatører. På Orkesterfestivalen 2015 spiller OrkesterEfterskolen sammen med elever fra Hørsholm Musikskole. Hørsholm Musikskole har orkestre for alle aldre og niveauer, hvor fx strygerskolen går fra Miniput-strygerne over Junior-strygerne og DaCapo-strygerne til Hørsholm Kammerorkester. Dirigent: Ole Faurschou

’Slavisk Dans nr. 8’

orkesterefterskolen.dk musikskolen.horsholm.dk


13

LES VIOLONS D´ALS

Sønderborg

KONCERTSALEN KL. 14.00 Les Violons d’Als blev grundlagt i 1995 af Junior Ferreira, som lige havde fået stillingen som violinlærer på de alsiske musikskoler.

DET SPILLER DE: Bartók

’To små stykker’ arr. for strygeorkester og slagtøj af Junior Ferreira.

Junior Ferreira har læst musik i Rio de Janeiro (UFRJ) og han har spillet 2.-violin i Det Brasilianske Symfoniorkester. Da han i 1989 fik et legat fra en brasiliansk sponsor, valgte Junior at flytte til Danmark, hvor han blev uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium og såede kimen til Les Violons d’Als.

Mozart ’Symfoni nr. 9’ (fire satser)

Orkestret består i dag af 24 unge strygere i alderen fra 9 -19 år, men er på Orkesterfestivalen udvidet med enkelte blæsere og slagtøj fra områdets musikskoler.

Ravel ’Pavane pour une infante défunte’

Dirigent: Junior Ferreira

sonderborgmusikskole.dk

Händel ’Orgelkoncert i B-dur’ (tre satser)

P. Schierbeck ’I Danmark er jeg født’


14

ALBERTSLUND SYMFONIORKESTER KONCERTSALEN KL. 15.00 DET SPILLER DE: Johan Svendsen ’Romance’ Solist: Josephine Egede Franyó Carl Nielsen Uddrag fra ’Symfoni nr. 2’ 1. og 2. sats Carl Nielsen ’Orientalsk Festmarch’

Albertslund Symfoniorkester blev grundlagt i begyndelsen af 1990'erne ud fra devisen hvem har vi, hvem skal vi ansætte og hvad koster det? For vi skal have et symfoniorkester! Og således fik Albertslund Musikskole og kommunens daværende borgmester Finn Åberg ansat en række musikere og pædagoger for at bygge orkesteret op fra bunden. Orkesteret debuterede i 2000 med et til lejligheden nyskrevet værk af John Høybye - med Aage Haugland som solist og Peter Skriver som dirigent. Foruden Peter Skriver blev orkesteret i de følgende år dirigeret af bl.a. Flemming Vistisen. Siden 2005 har Erik Jakobsson været orkesterets faste dirigent og orkesterpædagog. I de senere år har orkesteret haft et frugtbart samarbejde med Hvidovre Musikskole, som gør det muligt at spille større symfoniske værker og tage på turné. Orkesteret har blandt andet været i Island og i Slesvig. Dirigent: Søren Johannsen

musikskolen.albertslund.dk


15

MIVU: MIDTVESTJYSK UNGDOMSSYMFONIORKESTER KONCERTSALEN KL. 16.00 MiVU er et samarbejde mellem Orkester Midtvest og forskellige musiklærere og musikskoler i Midtog Vestjylland. Orkestret blev dannet for at videreføre det tidligere Viborg Amts Ungdomssymfoniorkester og skabe et orkester, hvor unge klassiske talenter kan få en god musikalsk oplevelse og samtidig nyde et fællesskab med andre klassisk musikinteresserede unge. MiVU samler på den måde de ”klassiske” kræfter i regionen, så de unge musikere kan inspirere og udvikle hinanden. MiVU sørger også for at flytte rundt, så der bliver øvet forskellige steder, så rejsetiden fordeles ligeligt. MiVU har ved udgangen af 2014 fået ny dirigent, nemlig Martin Åkerwall. Dirigent: Martin Åkerwall

DET SPILLER DET: Carl Nielsen ’Orientalsk Festmarch’ Jean Sibelius ’Peleas & Melisande’ Fauré

’Pavane’

Henrik VIII ’Pastime with Good Company’ arr. Mogens Andreasen Händel

’Sarabande’ arr. Martin Åkerwall

Wagner ’Entr’acte’ & ’Matroskor’ fra ’Den Flyvende Hollænder’ John Williams ’Symphonic Marches’

orkestermidtvest.dk


16

FAUST: FYNS AMBITIØSE UNDOMSSYMFONIORKESTER KONCERTSALEN KL. 17.00 DET SPILLER DE: Kuhlau ’Overture til Elverhøj’ Bizet ’Carmen Fløjte Fantasie’ Solist: Karen Marie Sørensen Howard Shore ’Lord of the Rings’ Andersson ’Buglers Holiday’

FAUST blev oprettet i 1991 for at give de dygtigste unge fynske musikere en mulighed for at spille i symfoniorkester på højt niveau. Det lykkedes i en sådan grad, at FAUST hurtigt blev et af landets bedste amatørsymfoniorkestre. Orkesteret har i dag en fast besætning på 50-60 unge mennesker i alderen 15-25 år – fortrinsvis fra musikskolerne, Musikalsk Grundkursus (MGK) og konservatorierne. FAUST kan med glæde konstatere, at en ret stor del af de unge mennesker fortsætter med at beskæftige sig med klassisk musik på højt niveau – blandt andet som et resultat af den musikalske ballast, FAUST har givet dem. Dirigent: Christian Hørbov-Meier

ungdomsorkester.dk


17

DUSIKA: HOVEDSTADSREGIONENS UNGDOMSSYMFONIORKESTER KONCERTSALEN KL. 18.00 Hovedstadsregionens Ungdomssymfoniorkester blev etableret i 1988 på initiativ af Musikudvalget i Københavns Amt. I dag har DUSIKA omkring 50 medlemmer i alderen 13-25 år, hvoraf mange også spiller i andre sammenhænge på musikskoler, MGK-kurser og i amatørorkestre. Orkesteret ønsker at øge interessen for klassisk musik blandt unge som et supplement til musikskolerne i Hovedstadsregionen og tilbyder symfonisk orkestersammenspil på et højt musikalsk niveau. Socialt samvær og godt kammeratskab prioriteres også højt i orkestret. Fx gennem orkesterweekender og to faste månedlige prøver. DUSIKA tager med jævne mellemrum på koncertrejser i udlandet. Orkestret har blandt andet spillet i Antwerpen, Krakow, Sydney, Berlin, Tallinn, Skt. Petersborg og Toscana. Dirigent: Christian Schmiedescamp

dusika.dk

DET SPILLER DE: Rossini ’Wilhelm Tell Overture’ F. David ’Concertino’ for basun 2. & 3. sats Solist: Lukas Winther Andersen Dvorák 2. sats fra ’Symfoni nr. 9’ Gustav Holst ’The Perfect Fool’


18

STUDIE 1 (FOYER) DJ-DUO'EN LARSSON&WOER Hele dagen

Den klassiske DJ-duo Larsson&Woer leverer den rene vare og bringer den klassiske musik tæt på lytteren på en ny forfriskende måde – lige til at nyde. DJ-duoen består af Magnus Larsson og Adam Woer. Magnus er bl.a. dirigent, organist og pianist. Adam Woer er 3.års-studerende på Det Kongelige Danske Musikkonservatoriet med fløjte som hovedinstrument og har ved siden af dyrket den rytmiske musik, bl.a. som forsanger i balkanbandet ’Slabbah’. KØGE MUSIKSKOLES BRATSCHGRUPPE Kl. 11.15

Et lille orkester kun for bratscher, der startede med fire-fem musikere og nu tæller 12-13 medlemmer. Alderen spænder fra syv til 15 år. Bratschgruppen ønsker at fremme kendskabet til det lidt sjældnere instrument, som bratschen jo er. koegemusikskole.dk

TAARNBY MUSIKSKOLES MINI-HOT OG HOT Kl. 12.15

Harmoniorkestret Mini-HOT giver begynderelever plads til at boltre sig sammen med syv instrumentallærere. Her får de unge styr på de grundlæggende færdigheder, der kræves i et større orkester som fx det større harmoniorkester HOT. kulturzonen.net


19

GREEN LEAVES Kl. 13.15

Ensemblet fra Rudersdal Musikskole består af unge musikere i alderen 14-18 år på violin, cello, klarinet, fløjte, guitar og kontrabas. Green Leaves spiller et varieret program af nordiske klange med engelske og franske renæssancetoner, irske ballader og temperamentsfulde jigs samt inciterende rytmer fra Balkan og Latinamerika. Michael Møller er arrangør og instruktør. musikskolen.rudersdal.dk

NORDLYS Kl. 14.15

Nordlys er et ambitiøst kor bestående af 13 kvindelige sangere. Koret har et bredt repertoire af både rytmiske og klassiske sange, men med særligt fokus på nyere og traditionel nordisk musik. Nordlys samarbejder dog også gerne med udenlandske grupper og solister. Koret indspillede i 2008 albummet ’Lys’og i 2012 ’Nat’. nordlyskoret.dk

ORKESTEREFTERSKOLENS KOR Kl. 15.15

OrkesterEfterskolen har musik i mange formater, og på denne scene vil man kunne opleve efterskolens kor. Som sanger på OrkesterEfterskolen har man sin egen linje, hvor der er fokus på både sangstemme og et mere bredt kropsligt udtryk. På linjen indgår dramaundervisning og korsang, og man får mulighed for at arbejde med sig selv og sin stemmes helt unikke udtryk. orkesterefterskolen.dk


20

STUDIE 2 MICHAEL SKOLENS LILLE MISO Kl. 11.30

På Michael Skolen ønsker man at give eleverne en hverdag med masser af samarbejde, kreativitet og glæde ved musik og musikalsk udfoldelse. Tanken er, at alle børn kan lære at spille og synge, hvis de får muligheden for det. Lille Miso ledes af Bjarke Kolerus og Malene Lundsgaard. michaelskolen.dk

VIERTELFLÖTE OG AFFABILE Kl. 12.45

Pigekoret Affabile og blokfløjtekvartetten Viertelflöte kommer begge fra Hillerød Musikskole. Affabile er det nyeste skud på stammen, og består af de ældste og bedste sangere i Hillerød Musikskole. Viertelflöte er elever fra skolens talentlinie: Fokuslinien. Kor- og blokfløjteeleverne i Hillerød har igennem mange år samarbejdet. På Orkesterfestivalen præsenterer de værker af bl.a. Carl Nielsen, Bach og et rytmisk udvalg med danske numre, du forhåbentlig genkender. Affabile ledes af Hennie Martinsen og Viertelflöte af Anne Joss. hillerodmusikskole.dk

KARENS KONTRABASSER Kl. 13.45

Et orkester kun med kontrabasser? Ja, den er god nok. For kontrabassister finder tit sammen i trioer og kvartetter, og der er i nyere tid faktisk skrevet masser af stykker for kontrabas-ensembler. Fx af Jan Alm og Teppo Hauta-Aho - nulevende bassister og komponister, som orkestret vil opføre værker af foruden en klassiker fra Strauss. Karens Kontrabasser ledes af Karen Wetke.


21

BERSÆRK Kl. 14.45

Bersærk er det største orkester på Musikhøjskolen på Frederiksberg. Det består af knap 14 medlemmer på 12 - 20 år - og halvdelen af orkestret sidder i bestyrelsen! De bruger en masse tid på at arrangere udlandsrejser, weekendture og koncerter, fx den store Nytårskoncert på Frederiksberg Rådhus. Besætningen er som et stort underholdningsorkester, og repertoiret spænder fra Sjostakovitj og Prokofiev til David Bowie og Michael Jackson. Orkestret ledes af Thorbjørn Kjærgaard, der også er souschef på Musikhøjskolen og står for orkestrets musikalske arrangementer. Bersærk ledes af Thorbjørn Kjærgaard. facebook.com/orkestretbersaerk

SPRINGSTRINGS KL. 15.45

SpringStrings blev oprettet for 11 år siden af dirigent Mette Hanskov i et samarbejde med Lyngby-Taarbæk Musikskole. Orkestret består af ca. 35 børn og unge i alderen 6 -17 år, der spiller violin, bratsch, cello eller kontrabas. Også forældre er aktive i orkesteret. Genremæssigt spænder SpringStrings vidt, men orkestret lægger særligt vægt på gamle danske traditioner som folkedans, den danske sangskat foruden wienerklassisk musik. SpringStrings ledes af Mette Hanskov. springstrings.dk

ZAPOLSKISTRYGERNE Kl. 16.45

Zapolski-Strygerne er et kammerorkester bestående af 20 unge musikere i alderen 13-20 år. Alexandre Zapolski stiftede Zapolski-strygerne i 1993, og i 2006 blev det en del Københavns Kommunes Musikskole. Repertoiret spænder vidt fra Vivaldi og Corelli over Prokofjev til Gershwin og Hendrix. ZapolskiStrygerne ledes af Alexandre Zapolski. musikskolen.kk.dk/info/zapolski-strygerne


22

HER KAN DU SPILLE I UNGDOMSSYMFONIORKESTER:

2 3

44 13

12 11 9-10

11

2-4 5 8 6-7


23

SJÆLLAND 1. SYMPH (Helsingør) 2. SteinerSymfonikerne (Herlev) 3. DUSIKA (Hvidovre) 4. SASO (Valby) 5. Albertslund Symfoniorkester FYN 6. FAUST (Odense) 7. H.C Andersen Youth Symphony Orchestra (Odense)

MIDTJYLLAND 8. Esbjerg Ungdoms Symfoniorkester 9. Jysk Ungdoms Symfoniorkester (Aarhus) 10. Region Midtjyllands UngdomsSymfoniorkester (Aarhus) 11. OrkesterEfterskolens Symfoniorkester (Holstebro)

NORDJYLLAND 12. MiVU (Holstebro) 13. Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester (Aalborg) HAR VI GLEMT DIT ORKESTER? SKRIV TIL MAJA@MUSIK-UNGDOM.DK


ORKESTERFESTIVALEN 2015 ER GJORT MULIG GENNEM STØTTE FRA: 15. Juni Fonden Augustinus Fonden Beckett-Fonden Det obelske Familiefond Ellen Wulfs Mindefond Gangstedfonden Jacob Gades Legat Knud Højgaards Fond Københavns Kommune Ole Kirks Fond Oticon Fonden Statens Kunstfond Toyota-Fonden


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.