Page 1

musikhuset aarhus Den Jyske Opera &

KLASSISKSERIE

Onegin

Ny klassisk serie Få 75 kr. i rabat pr. billet ved køb af mindst tre forskellige forestillinger. Køb senest 31. august

Enetime

Tristan og Isolde

Flagermusen

Billetsalg 89404040 • musikhusetaarhus.dk • jyske-opera.dk


Tristan og Isolde

Wagners store opera om Tristan og Isoldes grænseløse kærlighed

Med Tristan og Isolde opfører Den Jyske Opera igen én af Wagners store operaer. Mikael Melbye, dansk teaters fornemste æstetiker, iscenesætter og operachef Giordano Bellincampi dirigerer værket. Ridderen Tristan skal følge den stolte irske prinsesse Isolde til Cornwall, hvor hun mod sin vilje skal giftes med Kong Marke. Tristan og Isolde drikker af en eliksir, som medfører en grænseløs og lidenskabelig kærlighed mellem de to. En passion så stærk, at den får dem til at vælge døden, hvor de evigt kan være forenet. Tristan og Isolde synges af Robert Gambill og Ann Petersen. Ann Petersen brillerede i den Reumertvindende Die tote Stadt (‘10). Robert Gambill er en efterspurgt heltetenor og har sunget Tristan på La Scala i Milano og på større operahuse i Europa. Desuden medvirker Petri Lindroos, Morten Frank Larsen, Elena Batoukova-Kerl og David Danholt m.fl. Den Jyske Operas Kor og Aarhus Symfoniorkester. Synges på tysk med danske overtekster. Madkurv: 125 kr. pr. person Tærte, ost, charcuteri, tapenade, hummus, brød og kildevand.

Søndag 19. august 2012 kl. 15.00, onsdag 22. august kl. 18.30,  søndag 26. august kl. 15.00 og onsdag 29. august kl. 18.30 i Store Sal Billetpriser: 710, 550 og 300 kr. Varighed: Ca. 4 timer 45 min. inkl. 2 pauser á 30 min. Gratis operaoptakt: 1 time før forestillingen Arrangør: Den Jyske Opera

Gratis optakt: Wagners Musikdrama Tirsdag 12. juni kl. 19.30 Om ledemotiver og det mytiske stof v/operachef og dirigent Giordano Bellincampi og cand.mag. Lene Juul Langballe Tilmelding på jyske-opera.dk

DEN JYSKE OPERAS ERHVERVSKLUB: Beauté Pacifique ∙ Byggeselskab Olav de Linde ∙ DANSK ERHVERVSPROJEKT A/S ∙ Europcar ∙ Falck A/S ∙ Jacobs BQ Drift A/S ∙ Jyske Bank A/S ∙ Kannike Holding A/S ∙ Pressalit A/S ∙ Zupa Recommended. MEDIESPONSOR: Jyllands-Posten


Velkommen til en ny klassisk serie Musikhuset Aarhus og Den Jyske Opera er stolte af - sammen - at kunne præsentere en helt ny klassisk serie. Du kan vælge mellem 12 spændende arrangementer, der både tæller opera, klassiske koncerter og ballet. Serien erstatter det tidligere abonnementssystem, hvor rabatten lød på 40 kr. pr. billet, når man blev abonnent. I den nye klassiske serie stiger rabatten væsentligt. Til gengæld gælder tilbuddet kun i en begrænset periode. Vilkårene er enkle: Køb billet til mindst tre forskellige forestillinger og få rabat på 75 kr. pr. billet. Tilbuddet gælder til og med 31. august. Vil man opnå rabat på nogle af seriens forestillinger efter 31. august, henviser vi til rabatformen 2plus, som gives på mange af seriens arrangementer. 2plus rabatten er på 50 kr. pr. billet og opnås ved at købe billet til mindst to forskellige forestillinger. Tilkøb på et senere tidspunkt er ikke længere en mulighed - hverken i den klassiske serie eller ved 2plus.

Er du studerende eller under 25, kan du med fordel benytte studie- eller ungerabatten på 80 kr. Den gives på udvalgte arrangementer. Hold øje med vores rabat-ikoner både her og på hjemmesiden. Rabatter = klassisk serie: 75 kr. ved køb af mindst 3 forskellige forestillinger = Børne- og ungdomsrabat: 80 kr. = Studierabat: 80 kr. = 2plus: 50 kr. ved køb af mindst 2 forskellige forestillinger På kuponen herunder er angivet priser fratrukket klassisk-serie-rabat på 75 kr. pr. billet. Ønsker du at købe til mindst tre forskellige forestillinger, så udfyld kuponen og medbring den i Musikhusets billetsalg. Alternativt kan du klare hele købet hjemmefra på www.musikhusetaarhus.dk. Bemærk venligst: Rabatformer kan ikke kombineres. Alle forestillinger sælges også i løssalg.

rabatkupon til klassisk serie sæson 2012/2013 Ønskede datoer

Arrangement

Antal billetter Alt. dato

A

B

C

Tristan og Isolde

635

475

225

Festuge Classic

520

420

320

Dag

Dato

Kl.

Ekaterina Frolova & Vesselin Stanev

Torsdag

13. sept.

19.30

Onegin

Fredag

5. okt.

19.30

Anna Gourari

Søndag

7. okt.

16

Enhedspris 75 395

345

245

Enhedspris 155

Figaros bryllup

420

320

200

Tornerose

395

345

295

395

345

245

Den Kgl. Ballet

Søndag

13. jan.

20

Farinelli

Fredag

18. jan.

19.30

Tosca

Kørestole

Enhedspris 225 420

320

200

Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia - Roma

Fredag

8. feb.

19.30

805

705

575

Flagermusen

Onsdag

20. feb.

19.30

415

365

315

Køb dine p-kort til hele sæsonen allerede nu - så slipper du for at stå i kø!

Parkeringskort a kr. 45,Total

INDSENDES TIL: Musikhuset Aarhus · Billetsalget · Thomas Jensens Allé · 8000 Aarhus C

Antal i alt

pris i alt


Ekaterina Frolova & Vesselin Stanev

Farinelli

Schubert, Schumann, Chopin, Milstein og Kreisler er på programmet ved denne eksklusive kammerkoncert med det russiske stortalent Ekaterina Frolova på violin og den verdensberømte russiske pianist Vesselin Stanev. Sidstnævnte har flere gange givet koncerter i Danmark, og for fire år siden indledte Stanev et samarbejde med den 20 år yngre violinist Ekaterina Frolova, der allerede er berømmet på alverdens scener for sit teknisk perfekte spil. Hun er født i Sankt Petersborg og uddannet fra konservatoriet her. Senere har hun studeret i Wien, vundet flere musikkonkurrencer og optrådt med symfoniorkestre i blandt andet Kina, Rusland, Tyskland og Finland. Vesselin Stanev er født i Bulgarien og har studeret musik i Sofia, Moskva og Paris, som i dag også udgør hans primære hjemby. Udover en omfattende koncertvirksomhed på alverdens scener tæller cv’et også en række priser og cd-indspilninger på Sony Classical.

”Skønsang, satire og skumgummisværd - sådan skal det gøres”  (Jydske Vestkysten)

Kammerkoncert

Torsdag 13. september 2012 kl. 19.30 i Lille Sal Billetpris: 150 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus 

Der er intet under bæltestedet

”Musikalsk standup af høj klasse”

(Dagbladet Holstebro/Struer)

Det kræver opfindsomhed at nytolke en gammel operetteklassiker, men det kræver endnu mere opfindsomhed, når man ikke har 80, men kun tre mand til rådighed. Det er ikke desto mindre, hvad operasangerne Hans Dueholm og Jakob Næslund Madsen gør - akkompagneret af pianisten Allan Dahl Hansen. Alle de kendte og elskede operettesange er med, men handlingen er skruet frem til et moderne tv-studie, hvor der gøres klar til aftenens talkshow. Værtens karriere har toppet for længst, men nu får han en sidste chance for at vise, at han kan lave moderne tv. Men kan han levere varen med en gæst i en temmelig fremskreden alder? Kan han klare sig uden den søde medværtinde? Og hvad tænker direktøren?

Fredag 18. januar 2013 kl. 19.30 i Lille Sal Billetpris: 300 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus 

Anna Gourari

Soloklaverkoncert

”Anden del af koncerten - en ren Chopin-del - blev om muligt endnu mere intens…” ”Hun holdt salen fanget, så ingen turde vippe med et øjenlåg”. ( Jyllands-Posten 2011) Russiske Anna Gourari er født i 1972, begyndte at spille klaver som 5-årig, gav sin første koncert som 7-årig og vandt i en meget ung alder flere konkurrencer. I 1990 flyttede Gourari til München og begyndte at studere musik der. Året efter havde hun sin første piano-recital i Tyskland, og i 1992 debuterede hun i Paris. I dag er hun en efterspurgt pianist i både Europa og Asien, og nu får Aarhus endelig chancen for at opleve den 39-årige klavervirtuos. Cd-indspilninger med store orkestre, fornemme priser og sågar en hovedrolle i filmen Invincible af Werner Herzog viser spændvidden i Anna Gouraris karriere. Ved solokoncerten i Musikhuset Aahus spiller hun 24 Préludes, op. 11 af Skrjabin i koncertens første del, mens hele anden del er viet til værker af Chopin.

Søndag 7. oktober 2012 kl. 16 i Lille Sal Billetpris: 230 kr. Foto: Frank Eidel

Arrangør: Musikhuset Aarhus 


Tosca

Foto: V. Baranovsky

Onegin Eifman Ballet

”Boris Eifman er ikke bare en mester udi dans, men også teater - en mand med en æstetisk sans for den måde, bevægelse, musik og scenografi kan arbejde sammen for at fortælle en historie og udvikle en karakter”  (Chicago Sun-Times efter premieren på Onegin i 2009) Eifman Balletten besøgte første gang Musikhuset Aarhus i 2009 med balletten Anna Karenina. Dengang kunne det danske publikum stifte bekendtskab med en koreograf, der er kendt for sine spektakulære iscenesættelser. Den nye ballet Onegin er ingen undtagelse. Den er en koreograferet fortolkning af Pushkins klassiske roman om kærlighed, stolthed og forfald. Boris Eifman har opdateret historien til nutidens Rusland og bruger både Tjajkovskijs klassiske musik og moderne rockmusik af Sitkovetsky.

Fredag 5. oktober 2012 kl. 19.30 i Store Sal Billetpriser: 470, 420 og 320

Puccinis mesterværk Tosca er et intenst drama med lidenskabelig og farverig musik, der bjergtager både operakendere og nybegyndere. Elisabeth Linton, der er én af Skandinaviens mest succesfulde operainstruktører, instruerer denne klassiske opsætning, hvor handlingen udspiller sig i Rom i 1800. Giordano Bellincampi står i spidsen for det internationale solisthold med Ingela Brimberg og Victoria Nava alternerende som Tosca, Den Jyske Operas Kor, Herning Kirkes Drengekor, MidtVest Pigekor og Aarhus Symfoniorkester - hermed er der lagt op til en på alle måder stor forestilling. Giordano Bellincampi tager med Tosca afsked efter otte år som operachef for Den Jyske Opera. Tosca er kærlighedshistorien om sangerinden Tosca og kunstmaleren Cavaradossi. Deres intense kærlighed udfordres af jalousi, frygt og hævngerrighed og navnlig af politichefen Scarpias iskolde begær efter såvel Tosca som efter den politiske magt. Ingela Brimberg / Victoria Nava ∙ Misha Didyk / Rafael Rojas ∙ Robert Hyman / Jørn Pedersen m.fl. Synges på italiensk med danske overtekster.

Fredag 1. februar 2013 kl. 19.30, lørdag 2.  februar kl. 15.00, torsdag 7. februar kl. 19.30, fredag 8. februar kl. 19.30, lørdag 9. februar kl. 15.00 i Store Sal Billetpriser: 495, 395 og 275 kr. Varighed: Ca. 2 timer 30 min. inkl. pause Gratis operaoptakt: 1 time før forestillingen Arrangør: Den Jyske Opera

Musikalsk optakt Lørdag 26. januar kl. 13 på Caféscenen

Arrangør: Musikhuset Aarhus

Den Jyske Opera og Musikhuset Aarhus præsenterer en ny klassisk serie med gode rabatmuligheder. Køb billet til mindst tre af seriens forestillinger og få 75 kr. i rabat pr. billet* Billetsalg 89404040 • musikhusetaarhus.dk • jyske-opera.dk *Tilbuddet kan ikke kombineres med andre rabatformer. Tilbuddet gælder til og med 31. august 2012.


Foto: Ricardo Musacchio & Flavio Ianniello

Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia - Roma Stjernebesøg fra Rom

Det er et af Italiens mest berømmede symfoniorkestre, der nu for første gang kan opleves i Danmark. Siden orkestret blev grundlagt i 1908 har en perlerække af musikpersonligheder stået på dirigentpodiet - blandt dem kan nævnes Mahler, Strauss, Stravinsky, Karajan, Solti og Bernstein. Siden 2005 har Sir Antonio Pappano stået for den musikalske ledelse, og han deler sin dirigentvirksomhed mellem Italien og England, idet han også er musikalsk leder af Royal Opera i Londons Covent Garden. Her debuterede aftenens kvindelige solist, den svenske mezzosopran og kontra-alt Anna Larsson, sidste år i rollen som prinsessen i Puccinis Søster Angelica - dirigeret af Pappano. Både solist, dirigent og orkester færdes hjemmevant på alverdens scener, så det er et meget stærkt hold af internationale stjerner, der nu for første gang skal nyde godt af akustikken i Musikhusets symfoniske sal.

Figaros bryllup

Program:

”Smuk og livlig Figaro”

Giacomo Puccini: Preludio Sinfonico Richard Wagner: Wesendonck Lieder WWV 91 - solist Anna Larsson Pause Sergej Rachmaninoff: Synfoni nr. 2 i e-mol, op. 27

Smuk og klassisk forestilling i Jan Maagaards elegante iscenesættelse i 1780’ernes Sevilla. Figaros bryllup er en lystig kærlighedskarrusel af forviklinger, forklædninger og forhalinger, hvor både høj og lav viser sit sande jeg til Mozarts liflige musik. Peter Schulz’ klassiske scenografi og Lars Andersens overdådige kostumer fik i 2006 ensemblet og dramaet til at stråle. Dirigent Per-Otto Johansson står i spidsen for et fremragende solisthold og Aarhus Symfoniorkester.

Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia - Roma Dirigent: Sir Antonio Pappano Solist: Anna Larsson

Fredag 8. februar 2013 kl. 19.30 i Symfonisk Sal Billetpriser: 880, 780, 650 og 450 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus 

”Forestillingen er ualmindelig velskabt” (★★★★★ Århus Stiftstidende) ”…ualmindelig sjov, varm og stjernebestrøet…” (★★★★★ Berlingske Tidende) (★★★★★★ Fyens Stiftstidende)

Daniel Hällström / Gianpiero Ruggeri ∙ Elsebeth Dreisig / Kari Postma ∙ Ditte Højgaard Andersen / Vibeke Kristensen ∙ Andrea Patucelli / Jørn Pedersen m.fl. Den Jyske Operas Kor Synges på italiensk med danske overtekster.

Fredag 16. november 2012 kl. 19.30, lørdag 17.  november kl. 15.00, torsdag 22. november kl. 19.30, fredag 23. november kl. 19.30 og lørdag 24. november kl. 15.00 i Store Sal Billetpriser: 495, 395 og 275 kr. Varighed: Ca. 3 timer inkl. pause Gratis operaoptakt: 1 time før forestillingen Arrangør: Den Jyske Opera

Musikalsk optakt Lørdag 10. november kl. 13 på Caféscenen

Foto: Anna Thorbjörnsson


Festuge Classic

Stjernekoncert i Symfonisk Sal

Den verdenskendte tenor Joseph Calleja har en stor fanskare i Danmark, ikke mindst fordi han ved tidligere lejligheder har optrådt ved Festuge Classic-koncerterne. Sædvanligvis fejrer han triumfer på operascener i New York, London, Milano og Wien, men til september vender han tilbage til Aarhus, hvor han blandt andet synger E lucevan le stelle fra Puccinis Tosca og Ah leve toi soleil fra Gounods Romeo og Julie. Aarhus Symfoniorkester er på scenen, og vanen tro byder Festuge Classic-koncerterne også på en instrumentalsolist, denne gang danske Ulla Miilmann, der i 1994 i en uhørt ung alder vandt stillingen som solofløjtenist i DR SymfoniOrkestret. I Aarhus er hun solist i franskmanden Jacques Iberts virtuose fløjtekoncert. Oplev også Den Jyske Operas Kor samt yderligere en instrumentalsolist, Aarhus Symfoniorkesters solofløjtenist Lena Kildahl Larsen, som optræder i samspil med Ulla Miilmann i en dobbelt fløjtekoncert af Joachim Andersen. Giordano Bellincampi samler de musikalske tråde. Valdemar Lønsted er konferencier.

Lørdag 1. september 2012 kl. 19.30 i Symfonisk Sal Søndag 2. september 2012 kl. 16 i Symfonisk Sal Billetpriser: 595, 495 og 395 kr.

Foto: Costin Radu

Den Kongelige Ballet Fire spændende værker

Nationalballetten kommer på gæstevisit med et hårrejsende, seværdigt og ekvilibristisk blandet program. En sadistisk danselærer nedbryder langsomt sin elev i Flemming Flindts psykologiske balletgyser Enetime. Balletten fra 1963 er i dag en del af Kulturministeriets kulturkanon for scenekunst. Tjajkovskij Pas de Deux er en otte minutter lang pas de deux med det ene formål at vise ballettens ekvilibrisme og dansernes tekniske kunnen. I Pas de Quatre får publikum fire ballerinaer i en virtuos demonstration af en ballerinas danseteknik. Oprindeligt skabt i 1845 af Jules Perrot for at få fire af datidens største ballerinaer til at danse sammen - og det skete ikke uden divanykker. I dag danses den som en graciøs og elegant balletspøg med en kærlig hilsen til divaerne i 1845. Den sidste koreografi er et helt nyt og moderne værk af Patrick Delcroix. Titel følger senere.

Søndag 13. januar 2013 kl. 20 i Store Sal Billetpriser: 470, 420 og 320 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus 

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester, Den Jyske Opera og Musikhuset Aarhus 

Aarhus Symfoniorkester spiller både til Festuge Classic, til Den Jyske Operas forestillinger, og når Den Kongelige Ballet gæster Aarhus med Tornerose til december. Men derudover giver orkestret en lang række koncerter i Symfonisk Sal gennem hele sæsonen. Se mere på aarhussymfoni.dk eller kig forbi Musikhusets billetsalg og hent sæsonprogrammet.


musikhuset aarhus Den Jyske Opera &

KLASSISKSERIE

Foto: Henrik Stenberg

Tornerose Den Kongelige Ballet

”Tindrende flot tåspidsdans”(★★★★★ Berlingske) ”Hvis man går efter en oplevelse, der med sikkerhed kan måle sig med det bedste af det bedste på internationalt plan, er denne seværdige nyfortolkning af eventyret om den sovende skønhed en oplagt mulighed”.(★★★★★★ Børsen) Juletid er eventyrtid, og hvad er mere eventyrligt end balletten Tornerose? Som det eneste sted - udover Det Kgl. Teater - kan Musikhuset Aarhus præsentere denne juleklassiker for hele familien. Musikken er Tjajkovskijs og spilles af Aarhus Symfoniorkester, som dirigeres af Vello Pähn. Historien er aldeles udødelig. Det er den velkendte fortælling om prinsessen, der stikker sig på en ten, men i stedet for at dø bare skal sove. Efter 100 år vækker den unge prins den smukke prinsesse med et kys, og så er der bryllup. Eksotiske prinser og smukke prinsesser, fortryllende feer og forførende nymfer, rendyrket ondskab og ægte kærlighed blander sig med dramatik, humor og sublim, klassisk ballet i dette fantasifulde eventyr for både børn og voksne. Den unge koreograf-komet Christopher Wheeldon har skabt en vidunderlig og levende version af Tjajkovskijs store klassiker til Den Kongelige Ballet smukt indrammet af Jérôme Kaplans pikante design til décor og kostumer. Hvem, der danser i Aarhus, offentliggøres senere.

Lørdag 29. december 2012 kl. 17 i Store Sal Søndag 30. december 2012 kl. 13 i Store Sal Billetpriser: 470, 420 og 370 kr.

Foto: Claudia Heysel

Flagermusen Lystige operettetoner

Champagnen var skyld i det hele, undskylder von Einstein løjerne i slutningen af tredje akt, og så må Dr. Falke tilgive sin gamle ven, at han har drukket ham fuld og efterladt ham i et latterligt flagermuskostume på en parkbænk til offentlig beskuelse og morskab. Skønne operettetoner, lystige forviklinger og sød hævn i en spektakulær iscenesættelse. Det er hovedingredienserne i dette gæstespil fra Anthaltisches Theater Dessau, hvis musikhistorie går næsten 250 år tilbage. Kompagniet gæster Aarhus med et mere end 100 mand stort ensemble, der tæller både solister, kor, dansere og orkester. Flagermusen fra 1874 er valsekongen Johann Strauss den yngres mest populære værk - og en af verdens mest populære operetter overhovedet. Her hævede Strauss dansemusikken op på et højt kunstnerisk niveau, og musikken fungerer som en dramaturgisk drejeskive for handlingen - og den sprudlende musik er hele vejen igennem på højde med begivenhederne. Der synges på tysk med danske overtekster.

Onsdag 20. februar 2013 kl. 19.30 i Store Sal Billetpriser: 490, 440 og 390 kr. Arrangør: Musikhuset Aarhus 

Arrangør: Musikhuset Aarhus 

Billetsalg 89404040 • musikhusetaarhus.dk • jyske-opera.dk

Klassisk Serie  

Musikhusert Aarhus og Den Jyske Operas klassiske serie

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you