Page 1

MUSIKAARHUS

MÅNEDLIG RYTMISK GUIDE TIL KONCERTER FRA AARHUS’ REGIONALE SPILLESTEDER

ATLAS — RADAR — TRAIN — VOXHALL

#1 FEBRUAR - MARTS 2013 - GRATIS - 3. ÅRG. - WWW.MUSIKAARHUS.COM

JAKOB BRO Dan Deacon

Farverig elektroakustisk sprællemand Læs mere på side 7

Dinosaur Jr.

Støjlegender langt om længe til Aarhus Læs mere på side 6

Den travle jazzguitarist med den organiske lyd vender tilbage til Aarhus og fremfører sange fra fire af hans bedste albums. Læs mere på side 10

Flere arrangementer: Cannibal Corpse

Crystal Castles

Synd Og Skam + Andreas Führer + Spost

16. feb. på Train Læs mere på side 15

1. mar. på VoxHall Læs mere på side 14

15. feb. på Atlas Læs mere på side 9

Klezmofobia

28. feb. på Radar Læs mere på side 8

Kaizers Orchestra Folkekære og festlige sigøjnerrockere Læs mere på side 11


MUSIK NYHEDER & TILBUD AKTUELLE SUPERTILBUD!

NYHEDER

49

95

TIL GO’E PRISER!

Udkommer 18/2

Limited Edition

149 9995

95

9995 INDIANS Somewhere Else

D-A-D Psychopatico

2CD Live

KENT Jag Är Inte Rädd För Mörkret

NICK CAVE & THE BAD SEEDS Push The Sky

TIM CHRISTENSEN Live At Abbey Road Studios

12995 GARY CLARK JR. Black And Blu

2CD

VOLBEAT CD+DVD Above Hell / Beyond Heaven

12995 BEN HARPER & CHARLES MUSSELWHITE Get Up!

12995

FRANK ORANGE Channel Orange

THE GASLIGHT ANTHEM Handwritten

MOTÖRHEAD The World Is Yöurs

BLACK SABBATH Dehumanizer

BEN HOWARD Every Kingdom

LANA DEL REY Born To Die

12995 DROPKICK MURPHYS Signed And Sealed In Blood

CD+DVD

14995 PETER SOMMER Alt Forladt Shop også online på STEREOSTUDIO.DK

www.facebook.com/StereoStudioAps AALBORG: Algade 28, 98160041 AALBORG: Storcentret, City Syd 98160043 ÅRHUS: Ryesgade 8, 86183035 ÅRHUS: Bruun’s Galleri, 86189070 RANDERS: Rådhusstræde 7, 86416366 VIBORG: Sct. Mathias Gade 17, 86602467 SILKEBORG: Søndergade 2C, 86803222

Vi har altid åbent!

ESBJERG: Kongensgade 25, 75129044 HERNING: HerningCentret, 97212283 HORSENS: ByTorv Horsens, 75601680 VEJLE: Nørregade 5, 75722648 KOLDING: Akseltorv 4A, 75504940 KOLDING: Storcentret, 75501970 SVENDBORG: Bycentret, 62800154

ODENSE: Vestergade 82, 66117220 ODENSE: Rosengårdcentret, 66140699 KØBENHAVN: Købmagergade 44, 33320699 GREVE: Waves, 43440699 BALLERUP: Ballerup Centret, 33240699 TÅSTRUP: City 2, 43521039 WWW.STEREOSTUDIO.DK

Der tages forbehold for trykfejl, udsolgte og ikke fremkomne varer.

13995

2CD Deluxe

www.stereostudio.dk

DJANGO UNCHAINED Soundtrack

DUNÉ Wild Hearts

pr. stk.


MUSIKAARHUSLIVE #1 FEBRUAR - MARTS 2013 - ÅRGANG #2 03

INDHOLDMUSIKAARHUSLIVE NYHEDER s.4

Nyt fra de regionale spillesteder i Århus

FOKUS:

s. 8

DINOSAUR JR. s.6

DAN DEACON  s.7

KLEZMOFOBIA s.8

SYND OG SKAM  s.9

s. 9

JAKOB BRO  s.10

KAIZERS ORCHESTRA s.11 CRYSTAL CASTLES  s.14

CANNIBAL CORPSE  s.15

s. 14

KOMMENDE KONCERTER  s.16

Foromtaler af kommende koncerter på de 4 spillesteder

s. 15

VELKOMMEN Efter en sædvanen tro koncertfattig januar måned - der har dog budt på et overflødighedshorn af gratis koncerter med mere i form af Musik Aarhus Festival 2013 - er der fuldt program på spillestederne fra februar måned. Hvor fokus under Musik Aarhus Festival var på den lokale musikscene og alt det, den kan tilbyde, retter vi på spillestederne nu også blikket udad. Og lukker verden og al dens herlige musik ind. De fire fokusartikler i denne udgave af Musik Aarhus Live illustrerer det glimrende. Københavnske Jakob Bro stiller op med internationalt berømmet jazz; de amerikanske pionerer Dinosaur Jr. spiller støjende protogrunge; amerikanske Dan Deacon stiller op med psykedelisk elektronika og to trommeslagere; københavnske klezmofobia byder på indædt inciterende klezmer og balkan; københavnske Synd og Skam kan noget med punk og poesi; og norske Kaizers Orchestra byder på alt godt fra balkan ... og olietønder; canadiske Crystal Castles gør sig i mørk og dansevenlig elektronika; og amerikanske Cannibal Corpse sætter lyd til alverdens splatterfilm med ultrabrutal dødsmetal. God læse- og lyttelyst Musikalsk hilsen Radar, Train og Fonden Voxhall (Atlas og Voxhall)

ORD: Kenneth Kristensen Lisa Ryberg Pedersen Mia Fuglsang Holm

Pelle Sonne Lohmann Simon Rune Knudsen Robert Johannes Ulrich

Jacob Krag Linde Anja Olesen Martin Hornsleth

ANNONCERING: Lars Breum breum@gaffa.dk Tlf: 86 75 72 11

UDGIVERE: Atlas Radar Train VoxHall

TRYK Avis-tryk A/S


04 MUSIKAARHUSLIVE #1 FEBRUAR - MARTS 2013 - ÅRGANG #2 - NYHEDER

NYHEDER

Nye navne på NorthSideprogrammet

Et flot program tegner sig SKREVET AF: Kenneth Kristensen

Omtrent halvdelen af NorthSide Festivals program har nu set dagens lys, og igen i år er det tydeligt, at festivalen i Ådalen beriger den aarhusianske livemusik i sommermånederne. I år den 14. til 16. juni.

Den seneste offentliggørelse bød på tre tilføjelser til programmet, heriblandt de svenske yndlingssøskende Karin og Olof Dreijer, bedre kendt som The Knife (billedet), som i år vender tilbage med deres første regulære album siden ’Silent Shout’ fra 2006. Foruden The Knife byder festivalen på en række af prominente navne som triphop-pionererne Portishead, det australske rockkoryfæ Nick Cave med backingbandet The Bad Seeds, folkrockstjernerne Band of Horses samt danske islæt som Nephew, Trentemøller og When Saints Go Machine. Hele det offentliggjorte program kan følges på NorthSide.dk.

Tak! Vi håber også, at I nød det Musik Aarhus Festival igen en succes SKREVET AF: Kenneth Kristensen

Den tredje Musik Aarhus Festival bød på markante udvidelser – seks koncertaftener blev til otte, samtidig med at en pladebørs og en musikmesse blev føjet til programmet. Fælles for dem alle var en flot modtagelse, så der skal lyde en stor tak til alle jer, der dukkede op og viste jeres opbakning til det mangfoldige og rige aarhusianske musikliv.

hvor alskens gæster kunne komme nærmere en lang række af aktører fra byens musikliv. Blandt andet NorthSide Festival, Det Jyske Musikkonservatorium, Gaffa og kommunens kulturforvaltning troppede op og forklarede om deres aktiviteter. Tak til alle, som den lørdag tog sig tid til både at uddele og modtage viden om Aarhus’ musikliv.

Flere af koncertaftenerne bød på huse stopfyldte med gæster og god stemning. Stor tak, fordi at I kom. Den første weekends pladebørs blev et sandt tilløbsstykke, hvor Foyeren, Kedlen og Remisen på Godsbanen både emmede af liv og bugnede med plader.

Den største tak skal dog lyde til alle de musikere, som optrådte på festivalen og endnu engang beviste, at Aarhus har endog rigtig meget god musik at byde på inden for en bred palette af genrer.

Godsbanen husede desuden festivalens andet nytiltag, en musikmesse,

Vi nød i allerhøjeste grad festivalen, og vi håber, at I gjorde det samme. Ses næste år!

Afrikanske stjerner kigger forbi

Eksotiske koncerter i vente SKREVET AF: pelle sonne lohmann

Februar er gavmild, når det kommer til koncerter med afrikansk islæt - både Sierra Leone's Refugee All Stars og belgisk/congolesiske Baloji gæster Atlas.

Sierra Leone's Refugee All Stars' (Atlas, 2. februar.) historie er både

barsk og livsbekræftende. Gruppen blev dannet i en flygtningelejr i Guinea under 90'ernes borgerkrig i Sierra Leone, men har efter hjemvendelsen til Freetown fået et stort fanfølge. Baloji (Atlas, 14. februar.) albumdebuterede med "Hotel Impala" (2007). Siden har han arbejdet sammen med Damon Albarn og Gilles Peterson, og i 2012 udkom gennembrudsalbummet "Kinshasa Succursale". Baloji betragtes som én af de mest innovative rappere fra Afrika. Af beslægtet nyt skal nævnes, at Bob Marleys fødselsdag bliver fejret med et stort anlagt 'birthday party' på VoxHall 8. februar.


MUSIKAARHUSLIVE #1 FEBRUAR - MARTS 2013 - ÅRGANG #2 - NYHEDER 05

“Det var først da hendes far døde, at hun for alvor begyndte med klaveret, lyden og tonerne manglede simpelthen….”

Alternative danske divaer gæster Atlas og VoxHall

Tre af tidens stærkeste alternative kvindestemmer gæster Aarhus SKREVET AF: pelle sonne lohmann

Vi går en frodig tid i møde, når det kommer til talentfulde kvinder, der favner meget mere og andet end radioens endeløse metervare-pop. Således gæster Ane Trolle, Marie Fisker og Cæcilie Trier alle Atlas og

Gedigen guitartråd til Aarhus

Spademestre gæster byen SKREVET AF: pelle sonne lohmann

I midten af februar er der dømt mesterlig og massiv guitarlir, når Matt Pike og J Mascis rammer henholdsvis Atlas og VoxHall med hver især High On Fire og Dinosaur Jr. High On Fire (Atlas, 18. februar) blev

Ane Trolle (VoxHall, 7. februar) kender vi fra en længere række succesfulde danske projekter - hun har således

sin del af æren for, at JaConfetti, Trolle//Siebenhaar og Balstyrko alle har gået sin sejrsgang. I 2012 udgav sangerinden sit første soloalbum, der blev overøst med lutter lovprisende anmeldelser.

dannet i 1998 af Matt Pike, der i 1990-1998 spillede guitar i det legendariske stoner doom metal-band Sleep. High On Fire har turneret med alskens store navne lige fra Opeth til Mastodon og Metallica, og i 2012 udgav bandet sit sjette album, "De Vermis Mysteriis".

Kultur fra byens livlige underliv

VoxHall inden for den næste måneds tid.

Dinosaur Jr. (VoxHall, 20. februar) blev stiftet i 1984 og levede i første ombæring til 1997 inden gendannelsen i 2005. Bandet, der især er kendt for guitaristen J Mascis' hang til feedback og distortion, betragtes som pionerer på den alternative rockscene i slut-80erne og start-90'erne - bands som Pixies og Nirvana var begge inspirerede af Dinosaur Jr..

Nye lyde, rum, billeder

SKREVET AF: Robert Johannes Ulrich

Ved Musikmessen under årets Musik Aarhus Festival kunne man opleve nogle spændende og imødekommende rum, der havde et noget andet udtryk, end man normalt møder på fagmesser. Det var takket være en djærv indsats fra ‘B-huset, institut for

Marie Fisker (Atlas, 28. februar) debuterede i 2009 og trådte dermed i solokarakter oven på et længere samarbejde med Kira Skov. Trækket vakte jubel i anmelderkredse, og Fisker modtog i 2010 Steppeulven som Årets Håb. Fiskers andet album, "So, Hoes & Heroes", udkom i 2012 og høstede adskillige femstjernede anmeldelser. Cæcilie Trier (Atlas, 1. marts), som vi kender fra det anmelderroste band Choir Of Young Believers og ligeledes lovpriste Chimes & Bells, har på få år markeret sig som én af Danmarks mest interessante musikere. Senest har hun søsat CTM, der byder hende at prøve kræfter med et anderledes urbant univers.

lyd og rum’, som hører hjemme på Godsbanen. Nærmere bestemt i bunden af godsbanearealet, som en del af ‘Institut for (x)’. Her arbejdes med lyd, rum og billeder. B-huset består af 11 studier, som deles af flere personer, samt et stort fællesrum med køkken, bar, scener, hyggekroge og dansegulv. Husets brugere arbejder på et hav af audiovisuelle projekter såsom livemusik, radio, installationer, musikproduktion, DJ’ing, udsmykning, fotografi, arkitektur og meget mere. Desuden er der for nylig etableret en hyggelig kakaobar i B-huset. Alt i alt et godt bud på alternativ kulturel aktivitet.


06 MUSIKAARHUSLIVE #1 FEBRUAR - MARTS 2013 - ÅRGANG #2 - FOKUS

FOKUS

„Og selvom der måske ikke er så meget nyt under solen, er den musik, dinosauren leverer, bundsolid og tidsløs.“

DINOSAUR JR. Med et nyt album i bagagen rammer de forhistoriske distortion-romantikere og støjrockere Aarhus i slutningen af februar. SKREVET AF: Simon Rune Knudsen

Det er efterhånden tredive år siden, at Dinosauren første gang betrådte jorden i den konstellation, som også findes i dag. De tre originale medlemmer (J. Mascis, Barlow og Murph) blev efter mange års interne stridigheder gendannet i 2007 – tyve år efter de trampede deres toner ned i musikhistorien med albummet ’You’re Living All Over Me’. Hvad der dengang gjorde bandet til pionerer i grungen og inspirationskilde for bands som Nirvana og Pixies, holder de tre gamle øgler stadig fast i. Det er stadig et simpelt koncept – drengerøvsagtig guitarfræs, som trækker tråde tilbage til så forskellige kunstnere som Black

Sabbath, Neil Young og Nick Cave. Numrenes opbygning er dog ofte alt andet end simpel, og Mascis’ sindrige guitarsoloer har gennem årene gjort ham til sin generations Hendrix. Mascis’ lidende vokal har også altid været et af bandets karakteristika. En lille smule hvinende, og i det hele taget meget aparte for den slags musik, har den understreget, at det ikke er et arketypisk rockband, der er tale om. Samtidig er det måske også vokalen, sammen med Mascis’ opfindsomme guitarriffs, der har muliggjort både Dinosaurens vedholdende relevans og Mascis’ faktisk udmærkede solokarriere.

I 2007 udkommer albummet ’Beyond’, som altså blev det første album fra Dinosauren i ti år. At bandet stadig optrådte i fuld vigør og formåede at tilpasse sig et nyt årtusinde, samtidig med de aldrig mistede kontakten med deres forvrængede og overstyrede guitarrødder, gjorde, at pladen blev mødt med flotte anmeldelser.

lange, kendetegnende hår er gået fra brunt til gråt, er der meget, som tyder på, at de tre distortion-romantikere ikke er forhistoriske endnu.

Og i kølvandet på ’Beyond’ finder man Dinosaur Jr.’s seneste liveoptræden i Danmark. Dengang på Lille Vega i 2008, hvor blandt andet Politiken uddelte fire stjerner vedhæftet kommentaren: ”En time, hvor Rockmusikken fremstår som en tidløs essens.”

Selvom de tre medlemmer har været igennem lidt af hvert sammen, og Mascis og Barlow i perioder ikke har været på talefod, lader det til, at alderen har skabt en form for stabilitet i det ellers tidligere kaotiske band. Både deres koncerter og albums har opnået en kvalitetsgaranti inden for deres genre, da hvert medlem mestrer hver sit håndværk. Og selvom der måske ikke er så meget nyt under solen, er den musik, dinosauren leverer, bundsolid og tidsløs.

Senere i Politikkens anmeldelse spås der om Dinosaur Jr.’s snarlige pensionering. Men siden da, er der altså kommet to album mere – ’Farm’ fra 2009, og det denne-septemberaktuelle ’I Bet On Sky’, som danner grundlag for den Europaturné, bandet nu er i gang med. De har begge fået anmelderroser, og selvom Mascis’

INFO Dinosaur Jr. spiller på VoxHall onsdag d. 20. februar. Læs mere om arr. på s. 17


MUSIKAARHUSLIVE #1 FEBRUAR - MARTS 2013 - ÅRGANG #2 - FOKUS 07

FOKUS „ Det elektroniske giver musikken præcision, klangfarver og ubegrænsede lydlandskaber, der blandes med den menneskelige skrøbelighed som de akustiske instrumenter tillader.“

Dan Deacon er en farverig mand af mange dimensioner, med sans for både detaljer og eksperimenter i det elektroakustiske univers.

Dan Deacon

SKREVET AF: Anja Olesen

Efter at have taget sin eksamen i computer- og elektro-akustisk komposition på musikkonservatoriet SUNY i New York, flyttede den nu 31-årige Dan Deacon til Baltimore, hvor han i lang tid var en del af den lokale elektroniske undergrund. Og han har været en yderst produktiv herre - 8 udgivelser er det blevet til, siden han startede med at lave musik, mens han samtidig har beskæftiget sig med filmmusik og klassiske kompositioner i samarbejde med forskellige større orkestre. ‘Spiderman of the Rings’ fra 2007 var Deacons første kommercielle fuldlængdealbum og gennembrud, der medførte en del positiv omtale

fra diverse musiksites og -magasiner, hvilket også gjorde sig gældende for ‘Bromst’ fra 2009 og ‘America’ fra 2012. Den korteste (og nemmeste) måde at beskrive Deacons musik på, er som eksperimental og psykedelisk electronica. Det er farverigt og lyst, sammensat af uendeligt mange forskellige lag, og sangene ændrer sig konstant og tager drastiske sving fra larmende raves med forvrængede highpitchede stemmer til blide orkestrale rytmer og tilbage igen - ofte gerne inden for den samme sang. Deacon er en elektronisk musiker, der både elsker og hader den elektronisk

komponerede musik. Som ung faldt han over et MIDI-notationsprogram på sin fars computer og letheden i at sammensætte forskellige komponenter til et musikstykke og den perfektion det tillod, blæste ham fuldstændig omkuld.

Han er aldrig siden blevet træt af at lave elektronisk musik, men efterhånden begyndte han at irritere sig over dens begrænsninger. Han oplevede, hvordan den elektronisk produceret musik både tillader og er styret af fuldkommen perfektion, og hvordan dette på en måde blev en begrænsning i hans arbejde, men også for musikken i sig selv. Det computerstyrede beat ville aldrig have den samme ufuldkommenhed i timing som en menneskelig trommer, der ikke altid rammer slagene med 1,8356 sekunders mellemrum, og som derved tilfører ægthed og personlighed til musikken. Som han selv udtrykker det, kan man gøre alt for at få en computer til at lyde som en cello, men det vil aldrig være en cello.

Deacon beskriver selv sin musik som værende elektro-akustisk - hverken elektronisk eller akustisk men et sammensurium af begge dele. Det elektroniske giver musikken præcision, klangfarver og ubegrænsede lydlandskaber, der blandes med den menneskelige skrøbelighed som de akustiske instrumenter tillader. Dette miks er noget, der især skinner igennem på hans seneste album ‘America’ - et album hvis titel og tema han fik inspiration til under sin lange turné rundt i hjemlandet.

Blendet mellem det elektroniske og akustiske vil man blandt andet kunne få syn for sagen for til den kommende koncert på Atlas, hvor to(!) trommeslagere parres med de elektroniske komponenter i et eklektisk live-rave.

INFO Dan Deacon spiller på Atlas søndag d. 24. frebuar. Læs mere om arr. på s. 17


08 MUSIKAARHUSLIVE #1 FEBRUAR - MARTS 2013 - ÅRGANG #2 - FOKUS

FOKUS

„ Det er så godt, at der sikkert snart vil blive lovgivet mod det. Så det er bare op af stolen og af sted, hu hej vilde dyr…“ - Information

Klezmofobia Det er lyden af moderne sigøjnere i frit fald. Sådan er gruppen Klezmofobias musik blevet beskrevet. I februar spiller de på Radar.

blandt andet Balkan og i Østeuropa.

men netop rutineret, glædesstrålende energisk og kantet". Albummet ’Kartushnik’ er produceret af Dragi Šestić, der er internationalt anerkendt for sit arbejde med sigøjnermusik. Om samarbejdet med den anerkendte producer siger Klezmofobia selv, at Dragi Šestić har formået at skubbe gruppen ud i et musikalsk landskab fyldt med perfekte fejl og tilbageholdt torden.

Gruppen består af Channe Nussbaum (vocal), Bjarke Kolerus (klarinet), Ole Reimer (trompet og flygelhorn), Andreas Ugorskij (guitar), Jesper Lund Jakobsen (kontrabas og balalajka) og Jonatan Aisen (trommer). Klezmofobias første album ’Tantz’ udkom i 2006, og fik prisen som årets bedste album ved Danish Music Award. Siden er der fulgt to albums mere, det seneste ’Kartushnik’, der udkom i september 2012. Den udgivelse fik fire ud af seks stjerner i Gaffa, der blandt andet skrev: "Bandet er blevet meget rutineret, overskudsbetonet og klædeligt fanden-i-voldsk. Ikke rutinepræget,

Når Klezmofobia giver koncerter står gruppens sanger Channe Nussbaum forrest med sin karakteristiske jiddische sang. Channe Nussbaum var i 1980’erne med i bandet Sweethearts sammen med blandet andet skuespilleren Pernille Højmark. Den jiddische sang udspringer af Channe Nussbaums egen baggrund. Hendes bedsteforældre kom til Danmark fra Polen i starten af 1900-tallet, og de slog sig ned på Vesterbro i København, der dengang var rammen for et meget aktivt jødisk samfund. Her voksede Channes Nussbaums forældre og senere hende selv op, omgivet af jødisk kultur, jødisk mad,

SKREVET AF: Mia Fuglsang Holm

Vi elsker festen. Den er med os, hvor vi går. Men under festen ligger lysten til at mødes i større hengivenhed. Sådan beskriver gruppen Klezmofobia deres egen musik. Der er humor, masser af energi og musikalsk glæde, når Klezmofobia spiller, men tilværelsens fejltrin, snublen og smerte er også en del af gruppens musik, der rummer mindst lige så mange facetter som tilværelsen gør. Klezmofobia blev dannet i 2004, og de spiller, hvad der betegnes som new york-klezmer tilsat traditionel østeuropæisk folkemusik og elementer af både rock, pop, surf og balkan. Klezmer er oprindelig jødisk folkemusik, spillet på

jødiske traditioner og ikke mindst det jiddisches sprog. Klezmofobia har gennem årene givet mere end 500 koncerter i både Danmark og i udlandet. De har turneret i det meste af Europa, og spillet koncerter i Mexico og Kina. Musikanmelder Klaus Lynggaard fra dagbladet Information har tidligere skrevet om Klezmofobia: "Det er fem fandens ferme musikere i samklang med Danmarks store Klezmerstemme for fuld udblæsning og det er så godt, at der sikkert snart vil blive lovgivet mod det. Så det er bare op af stolen og af sted, hu hej vilde dyr…" Det forbud kommer dog næppe, før Klezmofobia fylder scenen på Radar med instrumenter, skæve toner og fest. INFO Klezmofobia spiller på Radar torsdag d. 28. februar. Læs mere om arr. på s. 19


MUSIKAARHUSLIVE #1 FEBRUAR - MARTS 2013 - ÅRGANG #2 - FOKUS 09

FOKUS

„Støjrock og postpunk tilsat storladne tekster om både de store følelser og de ulidelige tømmermænd dagen derpå.“

synd og skam

‘Et musikalsk og poetisk frontalangreb på tilværelsens ulidelige pænhed’, ‘vidunderligt kradsbørstigt’ og det ultimative: ‘Dansk rocks frelser’. Det er Synd og Skam. SKREVET AF: Lisa Ryberg Pedersen

De dukkede op mere eller mindre ud af ingenting og af alle steder Svenborg, hvor der vel ikke rigtigt var nogen, der forventede at opstøve en musikalsk guldmine. Men det gjorde man altså. Og det var ikke bare Synd og Skam, der dukkede op ud af ingenting. Det viste sig, at der i Svendborg sad et helt kunstnerkollektiv, der baldrede derudaf og kaldte sig selv Af Med Hovedet. Af det kollektiv udsprang også Bror m. Brødre, Forgiver Forever, First Flush og mange flere, men Synd og Skam har indtil videre været kollektivets helt store guldfugl. Bandet ep-debuterede med ‘Blafret

Ør Af Kjoler’, der for alvor bragte dem og deres vanvidsrock i kridthusets hos anmelderne. Selvom ep’en i sagens natur var og er kort, var de fire numre alligevel nok til at indbringe dem seks stjerner hos Soundvenue, mens Politiken belønnede Synd og Skams slid og slæb med fem stjerner og følgende rosende ord, der måske er den mest korrekte beskrivelse af Synd og Skams lyd, som overtegnede har læst: Det er hektisk, ja. Men også betagende veludført. Synd og Skam har et egenartet univers, der er punk og Povl Dissing. På samme tid, skrev Politikens anmelder Pernille Jensen, da hun skulle beskrive Synd

og Skams blanding af støjrock og postpunk tilsat storladne tekster om både de store følelser og de ulidelige tømmermænd dagen derpå, som i sangen Bruce:

Trængt i omfattende frihed / blafret ør af kjoler / i vuggende bevægelser / i din mund en utrolig / varm varme / et lys i øjnene / og givende og gennemblødt, synger frontmand Asger Hartvig Nielsen, og man kan ikke undgå at skænke Talking Heads en tanke. Også Soundvenues anmelder lagde øre til musikken og skrev, at “Synd og Skam er et af de mest spændende og kompromisløse knopskud i dansk rock pt. og debut-ep'en 'Blafret ør af kjoler' fortjener, om ikke at blive elsket betingelsesløst, så i hvert fald at blive hørt og taget stilling til,” og beskriver referencepunkterne som få og spredte: Referencepunkterne er få og spredte, men især Nick Caves tidlige, postpunkede eskapader med The Birth-

day Party og Brabrand-poeten Peter Laugesens hyppige sammenstød med rockbandet Singvogel springer frem i bevidstheden som værdige sammenligninger, skrev Soundvenues anmelder Anders Cold.

Som du nok kan gætte, er det ikke pæn musik. ‘Svimmel og godt tilpas’ indleder ep’en og baldrer derudaf med atonale guitarer og trommer, der får en god gang tæsk. Med teksten “Fremad, fremad, fremad, fremad” leder den videre til ‘Sikken et rødt lys’ og sjæleren ‘Bruce’, inden ep’en rundes af med den, ja, nærmest funky ‘Ulvene omkring’, hvor den får godt med koklokke.

INFO Syng og Skam + Andreas Führer og Spost spiller på Atlas fredag d. 15. februar. Læs mere om arr. på s. 21


10 MUSIKAARHUSLIVE #1 FEBRUAR - MARTS 2013 - ÅRGANG #2 - FOKUS

FOKUS

„ Men med en solokarriere ved siden af, og en stadigt stigende efterspørgsel på Bro som sideman, endte det med at være engagementet som guitarist i I Got You On Tape, der måtte skæres væk.“

Jakob Bro

Den både travle og talentfulde jazzguitarist gæster Vinterjazz festivalen med sange fra fire af sine bedste albums. SKREVET AF: Kenneth Kristensen

Den årlige Vinterjazz-festival spreder vanen tro masser af jazztoner over det ganske land, og spillestedet Radar står heller ikke tilbage, når de i samarbejde med foreningen SunShip præsenterer én af Danmarks måske travleste og mest talentfulde musikere: Jakob Bro.

’Balladeering’, ’Time’, ’Pearl River’ og ’The Stars Are All New Songs’ – fire meget anbefalelsesværdige jazzplader, hvor Jakob Bro musikalsk flankeres af internationale stjerner som blandt andre Lee Konitz, Bill Frisell, Mark Turner, Chris Cheek og Paul Motian.

Den københavnske guitarist, med den helt særegne og organiske lyd, rejser konstant ind- og udland tyndt med skiftende konstellationer. Til det forestående aarhusianske visit medbringer han Nikolaj Torp (keyboard), Anders ”AC” Christensen (bas), Jesper Zeuthen (saxofon) og Jakob Høyer (trommer). Sammen vil de fremføre musik fra pladerne

Inden for en mere populærmusikalsk sfære bør Bros fortid som en del af I Got You On Tape, hvor han med frem til efter udgivelsen af orkestrets andet album, nævnes. Men med en solokarriere ved siden af, og en stadigt stigende efterspørgsel på Bro som sideman, endte det med at være engagementet som guitarist i I Got You On Tape, der måtte skæres væk.

Det første instrument, Jakob Bro fik i hånden, var faktisk en trompet, men hurtigt blev det guitaren, der trak. Efter kortvarigt at have gået på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium besluttede Bro sig for at gå andre veje – veje, som først skulle bringe ham forbi Berklee College of Music i Boston og siden The New School på Manhattan. Men hvad angår opholdet i USA, var det nok endnu mere centralt for Bros karriere, at han under sin tid derovre fik knyttet både personlige og musikalske bånd til musikere som Mark Turner og Chris Cheek (for at nævne nogle), der som skrevet ovenfor har sat præg på den diskografi, som indtil videre har bragt Jakob Bro intet mindre end fire Danish Music Awards. Foruden guitaristen selv byder Radarkoncerten på yderligere fire meget kapable danske musikere, der for flere af deres vedkommende har begået sig inden for både jazzog populærmusikken med bravour. Anders ”AC” Christensen har såle-

des turneret med folk som Paul Motian, Sort Sol og Povl Dissing, og Jakob Høyer har ved flere lejligheder optrådt med Trentemøller og Marie Fisker. Og sammen udgør AC og Høyer tilmed rytmegruppen for de danske støjrockdarlings i The Raveonettes. Nikolaj Torp spiller med gruppen The Specials, og er i Danmark særligt kendt for sit engagement i gruppen Once Around The Park. Sidst men ikke mindst fuldendes aftenens lineup af den kompromisløse saxveteran Jesper Zeuthen, der har spillet sammen med avantgardelegender som Don Cherry, Terry Riley og John Tchicai to name a few.

INFO Jakob Bro spiller på Radar mandag d. 4. februar. Læs mere om arr. på s. 18


MUSIKAARHUSLIVE #1 FEBRUAR - MARTS 2013 - ÅRGANG #2 - FOKUS 11

FOKUS

„…en koncert, som for alvor satte en streg under, hvorfor det er fedt at høre live-musik.“- Gaffa

Kaizers Orchestra

Danskerglade sigøjnerrockere fra Norge byder op til dans og udbrud i et inferno af olietønder, gasmasker og koben.

Som liveband er Kaizers Orchestra både meget etableret og anerkendt. Det er et af de bands, som utilregneligt, bramfrit og højenergisk hiver ompamusikalske esser ud af ærmerne, mens man som publikum enten kan vælge mellem at måbe med sin for længst tabte kæbe eller jubeldanse, som flertallet af publikum nok alligevel allerede gør.

Besøget på Train den 27. februar er som sagt ingenlunde Kaizernes første besøg her i Danmark. På samvittigheden har de et hav af koncerter, hvor prominente festivaloptrædener som Smukfest og Roskilde Festival skal nævnes. Netop Roskilde Festival har haft æren af de seks spillemænd hele tre gange. Tidligt i karrieren i 2002, igen i 2006 og senest i 2011 hvor en propfyldt Orange Scene fik æren af de spektakulære normænd. Desuden indspillede det danskerglade band i 2006 live-DVD’en ’Live At Vega’ i København, hvor de to planlagte koncerter hurtigt blev til fire. Billetterne blev nemlig flået væk i et uhørt tempo, hvilket fik bandet til at spille fire på hinanden følgende gigs.

Kaizers instrumentregister trækker på rockens velkendte elguitarer og trommer, mens sigøjnereffekterne hentes fra harmonika og gulvbas. Olietønder som slagtøj og pumpeorgel giver orkestret yderligere en dimension, hvilket gør dem til et meget enestående foretagende.

Sidst sigøjnersekstetten spillede op til dans var også på Train, hvor Gaffa-anmelder Mikkel Bertelsen kastede fem stjerner efter bandet og skrev om optrædenen, at det var ”…en koncert, som for alvor satte en streg under, hvorfor det er fedt at høre live-musik.”

SKREVET AF: Jacob Krag Linde

Skandinaviens ubestridte balkankonger besøger for gud-ved-hvilken gang Danmark ovenpå den netop færdiggjorte albumtriologi ’Violeta Violeta’. De tre albums er bundet sammen af et helt særligt lyrisk univers, der tager afsæt i sigøjnerbarnet Violetas og sine forældre Kenneth og Beatrices historier. Forinden trilogien har bandet yderligere fem studiealbums bag sig og har med disse samt 13 års erfaring for længst slået sig fast. Der findes desværre temmelig mange bands, som mere eller mindre slavisk gennemgår sit albummateriale på scenen, nøjagtig som det bliver leveret på skiven. Detalje for detalje. Sådan er Kaizers Orchestra ikke.

Der er slet ikke nogen tvivl om, at underholdningsværdierne ved en gasmaskebærende pumpeorgelsorganist, en aggressiv olietøndebasker og alle de andre energiske og inspirerede indslag i sig selv er en oplevelse værd. Når sceneståhejet så tilmed er flankeret af seks kompetente og ambitiøse musikere, ikke mindst den karismatiske og charmerende forsanger Janove Ottesen, ja så får du nøjagtig det, Kaizers Orchester er: Et must-see show.

INFO Kaizers Orchestra spiller på Train onsdag d. 27. februar. Læs mere om arr. på s. 19


LIVE

FEB. – MAR.

WWW.ATLASAARHUS.DK – VESTER ALLÉ 15 - 8000 AARHUS C

LØRDAG D. 2. FEBRUAR

SIERRA LEONE'S REFUGEE ALL STARS (SL) LØRDAG D. 9. FEBRUAR

WEATHER REPORT & STEPS AHEAD TRIBUTE FEAT. PETER ERSKINE (US)

+ WEATHER REPORT REMIXED FEAT. EMIL DE WAAL & SPEJDERROBOT ARRANGERET I SAMARBEJDE MED AARHUS JAZZ ORCHESTRA

TORSDAG D. 14. FEBRUAR

BALOJI (CD/BE) FREDAG D. 15. FEBRUAR

WWW.RADARLIVE.DK – SKOVGAARDSGADE 3 – 8000 AARHUS C

FREDAG d. 1. FEBRUAR

BOTTLED IN ENGLAND + FABL

LØRDAG d. 2. FEBRUAR CLUB BRUTAL:

BOIL (RELEASEFEST)

+ DIAMOND DRIVE + DEFECTO + DJ BAGER MANDAG d. 4. FEBRUAR SUN SHIP & RADAR:

JAKOB BRO (VINTERJAZZ) Torsdag d. 7. februar AARHUS TECH & RADAR:

NELSON CAN

SYND & SKAM + ANDREAS FUHRER + SPOST

FREDAG d. 8. FEBRUAR KONTRAFON RELEASE:

MANDAG D. 18. FEBRUAR

FREDAG d. 15. FEBRUAR RADAR [HIGH]:

HIGH ON FIRE (US) LØRDAG D. 23. FEBRUAR

TALES OF MURDER AND DUST + THE ROAD TO SUICIDE SØNDAG D. 24. FEBRUAR

DAN DEACON (US) + KISS KISS KISS

TORSDAG D. 28. FEBRUAR

MARIE FISKER + NAVNELØS

FREDAG D. 1. MARTS

CTM + THE LATE GREAT FITZCARRALDOS TIRSDAG D. 12. MARTS

UNG JAZZ SEMIFINALE ARRANGERET I SAMARBEJDE MED JAZZDANMARK

TORSDAG D. 14. MARTS

KHALAZER + VAKILI M.FL. RAKKERPAK

+ ALPACA + THE LIFT + INDISK SNAPS  + DJ BASTIAN LAIGAARD LØRDAG d. 16. FEBRUAR

NAVNELØS  + SPEERHEAD

LØRDAG d. 23. FEBRUAR

GLOW KIT

+ HAPPY HOOKERS FOR JESUS TORSDAG d. 28. FEBRUAR

KLEZMOFOBIA FREDAG d. 8. MARTS

SOFIA HEDIA + FEATHER KNIFE

TORSDAG d. 14. MARTS

JULIE MARIA

FASTPOHOLMEN

FREDAG d. 15. MARTS

FREDAG D. 15. MARTS

+ Novemberdecember

BLUESWEEKEND 2013 FEAT. UFFE STEEN TRIO + GREGORY BOYD & URBAN ISLANDS

ARRANGERET I SAMARBEJDE MED AARHUS BLUESFORENING

LØRDAG D. 16. MARTS

ORGI-E PRÆS. KLAMFYR FEAT. BAI-D + JOOKS + BACHIR + DJERDUDUMELLERHVAD M.FL.

ICE CREAM CATHEDRAL FREDAG d. 22. MARTS

DANGERS OF THE SEA + SCHULTZ AND FOREVER TORSDAG d. 4. APRIL

WALDO & MARSHA + YOUNG DINOSAUR


RIVUD 

W W W. T R A I N . D K – T O L B O D G A D E 6 – 8 0 0 0 A A R H U S C

FREDAG d. 1. FEBRUAR

STEREO MCS VS BAM (JUNGLE BROTHERS)

TORSDAG d. 7. FEBRUAR

ALPHABEAT

HÆNG  OP

W W W. V O X H A L L . D K – V E S T E R A L L É 1 5 - 8 0 0 0 A A R H U S C

TORSDAG D. 7. FEBRUAR

ANE TROLLE FREDAG D. 8. FEBRUAR

BOB MARLEY BIRTHDAY PARTY

NEPHEW

FEAT. RAY DARWIN (JM) + KING LORENZO (JM) +KALI-MA SOUND + DJ JR. LION + SLO DOWN + MWAKENYA + DEEJAY CHAZZ

LØRDAG d. 9. FEBRUAR

LØRDAG D. 9. FEBRUAR

FREDAG d. 8. FEBRUAR – KONCERTEN ER UDSOLGT

SASH! (DE)

ONSDAG d. 13. FEBRUAR

ARRANGERET I SAMARBEJDE MED JAM YARD

SHAKA LOVELESS + LASSE BOMAN

LITTLE FEAT (US)

TIRSDAG D. 12. FEBRUAR

TORSDAG d. 14. FEBRUAR

+ DAD ROCKS!

BO KASPERS ORKESTER (SE) FREDAG d. 15. FEBRUAR

BETH HART (US) LØRDAG d. 16. FEBRUAR

CANNIBAL CORPSE & DEVIL DRIVER

+ The Black Dahlia Murder + Winds Of Plague FREDAG d. 17. FEBRUAR

DRUMDAY & GROOVE NIGHT 2013 FREDAG d. 22. FEBRUAR

NICKY ROMERO (NL) LØRDAG d. 23. FEBRUAR

XANDER

EFTERKLANG ONSDAG D. 20. FEBRUAR

DINOSAUR JR. (US) LØRDAG D. 23. FEBRUAR

VOLBEAT

ARRANGERET I SAMARBEJDE MED 3RD TSUNAMI AGENCY

SØNDAG D. 24. FEBRUAR

ALLEN STONE (US) TORSDAG D. 28. FEBRUAR

CODY

FREDAG D. 1. MARTS

CRYSTAL CASTLES (CA) TORSDAG D. 7. MARTS

CHRISTIAN HJELM + THE MIGRANT

LØRDAG d. 23. FEBRUAR

LØRDAG D. 9. MARTS

ONSDAG D. 27. FEBRUAR

FREDAG D. 15. MARTS

TRAIN LIVE LØRDAG d. 2. MARTS

TORSDAG D. 21. MARTS

CASCADA (DE) KAISERS ORCHESTRA (N) REPTILE YOUTH + BROKE

TRAIN LIVE TORSDAG d. 7. MARTS

PETER SOMMER

TRAIN LIVE FREDAG d. 8. MARTS

OUTLANDISH

VINNIE WHO VETO

MIKAEL SIMPSON TRIO LØRDAG D. 23. MARTS

RIVAL SONS (US) Fredag d. 29. marts

FLØDEKLINIKKEN MANDAG D. 6. MAJ

MESHUGGAH (SE)

ARRANGERET I SAMARBEJDE MED TRAIN


14 MUSIKAARHUSLIVE #1 FEBRUAR - MARTS 2013 - ÅRGANG #2 - FOKUS

FOKUS

„ I 2010 spillede de på Vega i København, hvor Alice Glass trodsede en brækket ankel i en energisk optræden. “

CRYSTAL CASTLES Den elektroniske duo Crystal Castles lader rave gå hånd i hånd med kaos og mørk støj en fredag aften i marts på VoxHall. SKREVET AF: Martin Hornsleth

Canadiske Crystal Castles blev dannet i 2004 og er en duo bestående af vokalisten Alice Glass og produceren Ethan Kahn. Siden dannelsen har de udgivet adskillige ep’er og tre album, heriblandt den nylige ’III’, der udkom i slutningen af 2012. De har opnået stor opmærksomhed i musikpressen verden over som følge af deres eksplosive og uforudsigelige liveshows og roste album, hvor støj, dansabel puls og fængende hooklines mødes. Den bredere skare af musiklyttere lærte dem nok for alvor gruppen at kende, efter at ’Not In Love’ med Robert Smith fra The Cure på gæstevokal blev et verdensomspændende hit i 2010.

På ganske original vis blander Crystal Castles sædvanligvis kradsbørstige og ikke-dansevenlige genrer og stilarter som noise og punk med den taktfaste puls fra elektroniske stilarter som synth-pop, trance og rave. Resultatet er stærkt dansevenligt, samtidig med at mørket i musikken er svært at komme udenom. Uden at ville indlade sig på fyldige overvejelser om en postmoderne lyd og verden anno 2013 kan man vist roligt konstatere, at denne danselyd på mange måder indfanger ungdommens hyperkomplekse virkelighed i dag. Men dermed ikke sagt, at musikken ikke taler til kroppen og fødderne.

Den dobbelthed, som antydes ovenfor, er en af gruppens særkender. Der er tale om en blanding af højteknologisk elektronisk musik med en mere lo-fi bevidsthed, som bl.a. betød, at ’III’ blev til under et dogme om ingen brug af computere i instrumenteringen. Musikken blev primært skabt af diverse keyboards og effektpedaler, og hvert nummer blev optaget i ét take. Uden at musikken af den grund lyder mindre elektronisk, dog med et yderligere grynet snit i forhold til tidligere udgivelser. Hvad kan man så forvente sig af en koncert med Crystal Castles? Først og fremmest en god portion energi og fandenivoldskhed og et dansevenligt 80’er-mørke, som dog er fuldstændigt opdateret 00’ernes toneklang. Duoen har tidligere givet meget roste koncerter i Danmark, senest på NorthSide festivalen i 2011. I 2010 spillede de på Vega i København, hvor Alice Glass trodsede en brækket ankel i en energisk optræden. Gaffas anmelder Ras Bolding tildelte koncerten fem

stjerner og konstaterede, at ”det var rigtig, rigtig rart at opleve en gruppe, der i dén grad har formået at ramme et stort publikum på egne præmisser”, og sluttede af med et ”(s)tort bifald til Crystal Castles”. Lyder alt dette besnærende, og har man mod på at kridte danseskoene og tage del i et støj-rave, som det tager sig ud i 2013, er det fredag den 1. marts på VoxHall, at det sner.

INFO Crystal Castles spiller på VoxHall fredag d. 1. marts. Læs mere om arr. på s. 17


MUSIKAARHUSLIVE #1 FEBRUAR - MARTS 2013 - ÅRGANG #2 - FOKUS 15

FOKUS

„ Vi har forsøgt at give alle sangene en individuel karakter, så folk kan være i stand til at skille sangene fra hinanden næsten øjeblikkeligt.“– Alex Webster

CANNIBAL CORPSE

De amerikanske dødsmetallegender lægger vejen forbi Train til februar, og medbringer i den ombæring blandt andre Devildriver. SKREVET AF: Kenneth Kristensen

I 2012 vendte Cannibal Corpse tilbage med deres 12. album, ’Torture’, som beviser, at når det kommer til utæmmet ondskab, så har disse dødere stadig ingen ligemænd. 24 år henne i karrieren lyder de stadig lige så vitale som altid. Med ’Torture’ markerer Cannibal Corpse samtidig en musikalsk bevægelse mod en mere progressiv lyd, et udtryk som passer det teknisk ferme bands vildskab strålende. Fra det øjeblik at åbningsnummeret ’Demented Aggression’ tager sin start eksploderer pladen i en storm af blærede riffs og trommeinfernoer, hvor det tydeligt fornemmes at enhver sten er blevet vendt blot mere end én

gang i processen med det nye album. I forbindelse med udgivelsen udtalte bassisten Alex Webster følgende om overvejelserne bag: – Vi ønsker, at alle vores sange skal være brutal dødsmetal. Men selvom vi forsøger at gøre alt så tungt som muligt, er der stadig en meget stor vægt på sangskrivningen på dette album. Vi har forsøgt at give alle sangene en individuel karakter, så folk kan være i stand til at skille sangene fra hinanden næsten øjeblikkeligt. En anden force, som Webster mener tydeligt skinner igennem, er den stabilitet, der har været i bandet de seneste år. Der har således ikke været

nogen udskiftning af medlemmer siden 2005, hvor guitaristen Rob Barrett overtog pladsen fra Jack Owen. Og forinden da skal vi helt tilbage til 1997 for at finde udskiftning. ’Torture’ er den tredje udgivelse, som er blevet produceret af Erik Rutan, som desuden agerer guitarist i Hate Eternal. Sammen med ham drog bandet afsted til et studie ude midt i ingenting, fyrre miles fra El Paso i Texas, og uden nogen bil til at transportere sig væk derfra. En tilgang til processen, som ifølge Webster virkelig hjalp bandet med at fokusere og fordybe sig i musikken. For dén beslutning skorter det ikke på rosende ord til Erik Rutan, som også trommeslager Paul Mazurkiewicz er meget begejstret for: – Han er selv dødsmetalguitarist og –sanger, hvilket gør ham til ”én af os”. Og oven i det er han fed fyr, en arbejdsnarkoman og en stor motivationsfaktor. Han er ikke kun god at læne sig op ad, men med en nidkær

og grundig tilgang forsøger han altid at gøre alt endnu bedre.

– Han skubber os til at gøre det bedst muligt, og gør hvad der skal gøres for at give det sin helt egen, karakteristiske lyd, inden han fortsætter: – Jeg har ikke været så begejstret for en udgivelse i lang tid. Vi har arbejdet så hårdt på den, og vi håber derfor selvfølgelig meget, at vores fans deler vores begejstring for pladen. Den helt passende mulighed for at vise bandet dén begejstring venter lige om hjørnet, når Cannibal Corpse gæster Train til en rigtig treat af en metalpakke, som også byder på Devildriver, The Black Dahlia Murder og Winds of Plague.

INFO Cannibal Corpse på Train lørdag d. 16. februar. Læs mere om arr. på s. 17


16 MUSIKAARHUSLIVE #1 FEBRUAR - MARTS 2013 - ÅRGANG #2 - KOMMENDE

KOMMENDE ATLAS RADAR TRAIN VOXHALL

Allen Stone (US)

SØNDAG D. 24. FEBRUAR

Amerikanske Allen Stone har en stemme og et meloditække, der vækker minder om 60'ernes og 70'ernes R&B- og soul-scene, men fletter folk-elementer fra den samme tid ind i sin smittende formel. For fans af Stevie Wonder.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

Ane Trolle

SOUL/R&B VOXHALL 29.00/20.00 150,FONDENVOXHALL.DK

Baloji (CD/BE)

TORSDAG D. 7. FEBRUAR

TORSDAG D. 14. FEBRUAR

Alphabeat

TORSDAG D. 7. FEBRUAR

Poptoget rullede ud fra perronen d. 24. September, 2012 og med det nye album "Express Non-Stop" understreger Alphabeat for alvor deres position, som et af landets absolutte bedste bands til at sprede gode vibrationer gennem velkomponerede og iørefaldende sange.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

POP TRAIN LIVE 19:00/20:00 225,TRAIN.DK

Beth Hart (US)

FREDAG D. 15. FEBRUAR

Ane Trolle besidder én af landets skønneste og mest elskede stemmer og er i solo-regi et passioneret og akustisk funderet bekendtskab, der ikke mindst nyder at flirte med improvisationens kunst. For fans af Balstyrko.

Belgisk-congolesiske Baloji spiller en forrygende og særdeles forfriskende omgang afrikansk hip hop, der både rummer elementer af funk, ragga og ikke mindst soul. For fans af navne som K'naan, Ali Farka Touré og Jay-Z såmænd.

Nogle er bare givet en særlig gave. Det er Beth Hart, nemlig hendes knitrende smukke og powerfulde stemme. En stemme der både kan være rå, lige-på og hvæsende samt rørende, følsom og sødmefyldt.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

POP VOXHALL 20.00/21.00 160,FONDENVOXHALL.DK

Bluesweekend 2013

Feat. Uffe Steen Trio + Gregory Boyd & Urban Islands

FREDAG D. 15. MARTS

Uffe Steen har i sin lange karriere spillet med et stort antal anerkendte jazz- og bluesnavne, og han er kendt for sin unikke teknik og sit indfølte og medrivende spil, hvor aldrig to koncerter er ens.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

BLUES ATLAS 20.00/21.00 160,FONDENVOXHALL.DK

Club Brutal:

Boil (Releasefest)

+ Diamond Drive + Defecto

LØRDAG D. 2. FEBRUAR

Lokale Boil fejrer ny international pladekontrakt og bookingaftale, samt release af det nye album aXiom, der udkommer den 15. februar. Et yderst ambitiøst konceptalbum, hvor tekster og musik er skrevet ud fra interviews, som gruppen har foretaget med psykisk syge.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

METAL RADAR 20.00/21.00 70,RADARLIVE.DK

HIP HOP/WORLD ATLAS 20.00/21.00 150,FONDENVOXHALL.DK

Bo Kaspers Orkester (SE)

TORSDAG D. 14. FEBRUAR

Julefrokost med liveband er en tradition på Train. Aftenens koncert er dog åben for alle. Gasolin lukkede og slukkede i ’78. Men musikken lever videre i Danmarks vel nok bedste Gasolin show med Peter & De Andre Kopier.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

ROCK TRAIN LIVE 19:00/20:00 275,TRAIN.DK

Bottled In England + Fabl

FREDAG D. 1. FEBRUAR

ROCK TRAIN LIVE 20:30/21:30 250,TRAIN.DK

Bob Marley Birthday Party Feat. Ray Darwin (JM) + King Lorenzo (JM) m.fl.

FREDAG D. 8. FEBRUAR

Sammen med Jam Yard fejrer vi Bob Marley, der den 6. februar ville være fyldt 68 år, med et brag af reggae-ekstravaganza. Jamaicanske Ray Darwin og King Lorenzo kigger forbi, men også Kali-Ma Sound, DJ Jr. Lion, Slo Down, MwaKenya og Deejay Chazz er på plakaten

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

REGGAE VOXHALL 20.00/21.00 159,FONDENVOXHALL.DK

Cannibal Corpse & Devil Driver + The Black Dahlia Murder + Winds Of Plague

LØRDAG D. 16. FEBRUAR

De fleste forbinder drum’n’bass med computergenereret lyd. Sådan er det ikke for Bottled In England, der to mand høj spiller live drum’n’bass på tromme, bas og elektronik. Duoen har høstet fremragende anmeldelser for sine livekoncerter.

Verdens bedst sælgende dødsmetal band er som bekendt CANNIBAL CORPSE og det både kompromisløse og kontroversielle band har da også lagt afstand til al konkurrence i mere end en menneskealder efterhånden.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

DRUM’N’BASS/DUBSTEP

RADAR 20.00/21.00 90,RADARLIVE.DK

METAL TRAIN LIVE 19.30/20.00 280,TRAIN.DK


MUSIKAARHUSLIVE #1 FEBRUAR - MARTS 2013 - ÅRGANG #2 - KOMMENDE 17

Carsten Dahl Solo

TORSDAG D. 11. APRIL

Carsten Dahl, der denne aften optræder solo, hører til Danmarks dygtigste og mest anerkendte jazzpianister nogensinde og er blandt meget andet en minimalismens mester. For fans af navne som Bud Powell, Keith Jarrett og Philip Glass.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

JAZZ ATLAS 20.00/21.00 175,FONDENVOXHALL.DK

CODY

CODY spiller en vidunderlig og meget anmelderrost omgang folkpop, der ud over støvet americana også rummer såvel postrockede elementer som mørkt nordiske klange og passager. For fans af navne som Sparklehorse og Bonnie 'Prince' Billy.

FOLK VOXHALL 20.00/21.00 130,FONDENVOXHALL.DK

Dan Deacon (US) + Kiss Kiss Kiss

SØNDAG D. 24. FEBRUAR

Amerikanske Dan Deacon spiller en forrygende opfindsom omgang elektronisk musik og er ikke mindst live et fascinerende bekendtskab - hér involverer han ofte i stor stil sit publikum og er således en særdeles interaktiv fætter.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

LØRDAG D. 23. FEBRUAR

Cascada har i 2012 sendt et nyt album, "Back On The Dancefloor" på gaden, og alt tyder på at der er linet op til en ny kæde af storhittende ørehængere. Herunder "Summer of Love" & "The Rhytm of the Night", der allerede er i hård rotation.

DANCE TRAIN NATKLUB 23:59 60,TRAIN.DK

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

Crystal Castles (CA)

TORSDAG D. 28. FEBRUAR

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

Cascada (DE)

ELEKTRONISK ATLAS 19.00/20.00 130,FONDENVOXHALL.DK

Drumday & Groove Night 2013

FREDAG D. 17. FEBRUAR

FREDAG D. 1. MARTS

Canadiske Crystal Castles spiller en forunderligt smukt sammensmeltet blanding af nedbarberet elektronisk støj og vildt iørefaldende pop-figurer. For fans af navne som Sleigh Bells, Kraftwerk og The Kills.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

NOISEPOP VOXHALL 20.00/21.00 220,FONDENVOXHALL.DK

Dangers Of The Sea + Schultz And Forever

FREDAG d. 22. MARTS

+ The Migrant

TORSDAG D. 7. MARTS

Christian Hjelm skriver pragtfuldt medrivende og stærkt melodiske indiepop-sange, og som solo-artist er manden med den enestående stemme et ekstraordinært frigjort og sommerligt bekendtskab. For fans af navne som Kim Larsen og Nikolaj Nørlund.

SANGER/SANGSKRIVER VOXHALL 20.00/21.00 130,FONDENVOXHALL.DK

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

CTM + The Late Great Fitzcarraldos

FREDAG D. 1. MARTS

CTM alias Cæcilie Trier er et dansabelt bekendtskab spundet om kvindens distinkte vokal og smækre beats, mens The Late Great Fitzcarraldos spiller funky synthsoul og smægtende latin-pop. For fans af navne som Chimes & Bells og I Got You On Tape.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

URBAN/ROCK ATLAS 20.00/21.00 130,FONDENVOXHALL.DK

Dinosaur Jr.

ONSDAG D. 20. FEBRUAR

Dangers of the Sea er en kvintet med medlemmer fra Efterklang, Slaraffenland og Saybia, men er mere end summen af disse. Deres nordiske americana-folk inviterer på rejse gennem et behageligt 70’er-nostalgisk univers; lyden af efterår møder poppet optimisme.

Amerikanske Dinosaur Jr. spiller svimlende støjrock spundet om en bundsolid rytmesektion og frontmand J Mascis' såvel sublime som forvrængede guitarspil og helt særegne stemme. For fans af navne som Pixies og Nirvana.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

POP/FOLK RADAR 20.00/21.00 90,RADARLIVE.DK

STØJROCK VOXHALL 19.00/20.00 270,FONDENVOXHALL.DK

LÆS MERE PÅ atlasaarhus.dk radarlive.dk train.dk voxhall.dk

Efterklang + Dad Rocks!

TIRSDAG D. 12. FEBRUAR

Danmarks største trommeevent. På Train udstilles masser af trommesæt. Alle sættene kan testes på Drumday. Der vil også blive udstillet el-trommer hvor der vil være mulighed for at spille og få instruktion. Mange kendte trommeslagere vil optræde i løbet af dagen

Efterklang forener på overdådig vis umiddelbare rocksange med dragende lydlandskaber og fremtryller også live et univers, der på svimlende smuk vis både rummer lettilgængelige og eksperimenterende elementer.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

TROMMEEVENT TRAIN LIVE 12:00 100,TRAIN.DK

Christian Hjelm

INDIEROCK VOXHALL 19.00/20.00 160,FONDENVOXHALL.DK

køb billet på spillestedernes hjemmesider og i Stereo Studio


18 MUSIKAARHUSLIVE #1 FEBRUAR - MARTS 2013 - ÅRGANG #2 - KOMMENDE

KOMMENDE ATLAS RADAR TRAIN VOXHALL

Fallulah

LØRDAG D. 30. MARTS

Fallulah spiller kantet, legesyg og iørefaldende pop og er ikke mindst live er et energisk bekendtskab med masser af gåpåmod, og så har hun en både skarp, stærk og sødmefuld stemme. For fans af et navn som Oh Land.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

Fatma Zidan (EG/DK)

FREDAG D. 22. MARTS

Dansk/egyptiske Fatma Zidan kombinerer i sin musik det mellemøstlige med et globalt udsyn og skriver således universelle kærlighedssange, der udvisker grænser mellem lande og kulturer. For fans af Oum Khaltoum.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

WORLD ATLAS 20.00/21.00 120,FONDENVOXHALL.DK

High On Fire (US)

MANDAG D. 18. FEBRUAR

Amerikanske High On Fire spiller aggressiv og nådesløst riff-baseret stoner metal og bevæger sig tekstmæssigt i et gennemført fantasy-inspireret univers. For fans af artister som Sleep, Melvins og Zeke.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

HEAVY ATLAS 19.00/20.00 110,FONDENVOXHALL.DK

Jacob Bellens Solo

ONSDAG D. 17. APRIL

Fastpoholmen (DK/SE)

INDIEPOP VOXHALL 20.00/21.00 185,FONDENVOXHALL.DK

Flødeklinikken

FREDAG D. 29. MARTS

Flødeklinikken kommer fra hiphoppen, men er mere end rap - live er gruppen således et organisk, eksperimenterende og lydmæssigt stort bekendtskab, der tilmed besidder en helt enorm og medrivende energi.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

HIPHOP VOXHALL 20.00/21.00 140,FONDENVOXHALL.DK

Hymns From Nineveh

FREDAG D. 26. APRIL

Hymns from Nineveh skriver og indspiller nyt materiale til deres fuldlængde album, og lufter noget af det nye materiale ved koncerten på Radar. “Den musikalske inspiration fra navne som Sufjan Stevens, men først og fremmest er Hymns From Nineveh sig selv.”

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

POP RADAR 20.00/21.00 110,RADARLIVE.DK

Sun Ship & Radar:

Jakob Bro

TORSDAG D. 14. MARTS

Dansk/svenske Fastpoholmen, der primært er spundet om kusine Dawn og fætter Adam Fastholm, spiller en vidunderlig omgang folkmusik, der er inspireret af lige dele københavner-stenbro og dybe svenske skove.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

FOLK ATLAS 20.00/21.00 TBA FONDENVOXHALL.DK

Glow Kit + Happy Hookers For Jesus

LØRDAG D. 23. FEBRUAR

Glow Kit gør sig i hårdtslående garagerock og punk med et fokus på den gode melodi, der også gør musikken beslægtet med powerpop. Ny plade på vej. Happy Hookers For Jesus er en "rimelig killah combo", der bevæger sig i samme boldgade som Glow Kit.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

PUNK RADAR 20.00/21.00 40,RADARLIVE.DK

Ice Cream Cathedral

FREDAG D. 15. MARTS

Musikken tager sit afsæt i fransk 60’er pop, tidlig 90’er shoegaze og new age. Trods eksperimenter med form, melodik og harmonik, formår sangenes kompositoriske udtryk alligevel at ramme et bredere spektrum af lyttere.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

SPACE POP RADAR 20.00/21.00 70,RADARLIVE.DK

Julie Maria

(Vinterjazz)

MANDAG D. 4. FEBRUAR

TORSDAG D. 14. MARTS

Jacob Bellens har netop udgivet sin solodebut, The Daisy Age, og singlen The Heart of Africa lader ane, hvad der er i vente. Sparsomt orkestreret, men Bellens’ umiskendelige fingeraftryk. Vokalen i centrum ledsaget af strygere, klokkespil og minimal percussion.

Jakob Bro med Nikolaj Torp, Anders Christensen og Jakob Høyer spiller under Vinterjazz i februar 2013 en turné i Danmark med sange fra pladerne Balladeering, Time, Pearl River og The Stars are All New Songs. Nedenfor lidt tekst om de enkelte bandmedlemmer.

Julie Maria er blevet fremhævet som en af landets stærkeste sangskrivere og sangerinder siden allerførste strofe, og hun fortsætter på det nyeste album, Kom, hvor hun har haft fuld kontrol over indspilningerne. Ny singler i foråret.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

POP RADAR 20.00/21.00 110,RADARLIVE.DK

METAL RADAR 20.00/21.00 100,RADARLIVE.DK

POP RADAR 20.00/21.00 130,RADARLIVE.DK


MUSIKAARHUSLIVE #1 FEBRUAR - MARTS 2013 - ÅRGANG #2 - KOMMENDE 19

Kaisers Orchestra (N)

ONSDAG D. 27. FEBRUAR

Tredje kapitel i historien om den excentriske Violeta, moderen Beatrice og faderen Kenneth, ser dagens lys i Norge den 9. november. Trilogien er hermed komplet og Violeta Violeta III er ensbetydende med at Kaizers Orchestra tager på de norske landeveje først i 2013.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

ROCK TRAIN NATKLUB 19.00/20.00 210,TRAIN.DK

Little Feat (US)

ONSDAG D. 13. FEBRUAR

Little Feat er meget muligt det "sidste-mand-stående" eksempel på, hvad der plejede at være normen i amerikansk musik, en fusion af et bredt udsnit af stilarter og genrer til et helt særpræget udtryk.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

FUSION/BLUES TRAIN LIVE 19.00/20.00 260,TRAIN.DK

Mikael Simpson Trio

TORSDAG D. 21. MARTS

Mikael Simpson har allieret sig med Asger Baden (tangenter) og Steen Holbek (trommemaskiner) og lyder hér helt selverklæret som "afdæmpet natkørsel i et analog set up, hvor velkendte sange cruiser i nye retninger med det lange lys slået til".

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

ROCK VOXHALL 20.00/21.00 190,FONDENVOXHALL.DK

Nicky Romero (NL)

FREDAG D. 22. FEBRUAR

Kontrafon Release:

Khalazer + Vakili m.fl.

FREDAG D. 8. FEBRUAR

Pladeselskabet Kontrafon blev grundlagt for at styrke den politiske musikscene. “Vi har intet imod sange om fest, kærlighed mm. men vi ønsker blot, at der også kommer sange, der får folk til at tage stilling.” Musikken fås på vinyl og gratis download.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

HIP HOP, RAP M.M. RADAR 20.00/21.00 50,RADARLIVE.DK

Marie Fisker

TORSDAG D. 28. FEBRUAR

Marie Fisker spiller en forførende blanding af langsom rock 'n' roll, alternativ folk og progressiv pop og har ikke mindst en usædvanligt silkeblød og sensuel stemme. For fans af navne som PJ Harvey, Mazzy Star og Sort Sol.

ROCK ATLAS 20.00/21.00 100,FONDENVOXHALL.DK

Navneløs + Speerhead

KLEZMER RADAR 20.00/21.00 110,RADARLIVE.DK

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

LØRDAG D. 16. FEBRUAR

MANDAG D. 6. MAJ

Svenske Meshuggah spiller en kompleks omgang metal, der blander mathrockens eventyrlyst med eksperimenterende jazz og ikke mindst thrashmetallens brutalitet. For fans af navne som Gojira, Metallica og Pantera.

METAL VOXHALL 19.00/20.00 240,FONDENVOXHALL.DK

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

Nephew UDSOLGT!

FREDAG D. 8. FEBRUAR

Med udgangspunkt i stemningsfyldte, dansksprogede tekster tager Navneløs dig med på en rejse: “En rejse ud i et eksperimenterende univers, hvor smalle klange blandes med melankolske dybder”. Speerhead spiller energisk Synthpop/rock-elektro-wave.

Nephew hylder Vesterhavet på deres nye single, titelnummeret fra det kommende album "Hjertestarter" Et Album, hvor alle bandmedlemmer som noget nyt kan høres synge, og hvor Simon Kvamm har arbejdet med en inderlighed og dybt personlig puls i teksterne.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

ALT. POP RADAR 20.00/21.00 40,RADARLIVE.DK

Niels Skousen

FREDAG D. 17. MAJ

Hvis man skal pege på en rising star, der virkelig skinner igennem i 2012, må det blive hollandske Nicky Romero. Han er strøget ind på en imponerende 17.-plads på den britiske DJ-Mag Top 100, der nødvendigvis må regnes som den vigtigste målestok for en djs popularitet verden over.

Albummet Lyt til din Coach (2010) er Niels Skousens tredje siden comebacket Dobbeltsyn (2002), og blev beskrevet således i magasinet Soundvenue "Det tætteste moderne dansksproget folkrock har været på et mesterværk".

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

ELEKTRONIC/DANCE TRAIN NATKLUB 23:00 150,TRAIN.DK

TORSDAG D. 28. FEBRUAR

Klezmofobia er klezmermusik spændt ud mellem mange af verdens musikalske traditioner. Channe Nussbaum er som sangerinde i front med den jiddishe sang. Lyden er spontan og umiddelbar. Western surf og mexicansk trompet blander blod med nordisk melankoli.

Meshuggah (SE)

+ Navneløs

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

Klezmofobia

FOLK, POP, ROCK RADAR 20.00/21.00 130,RADARLIVE.DK

ROCK TRAIN LIVE 20:30/21:30 295,TRAIN.DK

LÆS MERE PÅ atlasaarhus.dk radarlive.dk train.dk voxhall.dk køb billet på spillestedernes hjemmesider og i Stereo Studio


20 MUSIKAARHUSLIVE #1 FEBRUAR - MARTS 2013 - ÅRGANG #2 - KOMMENDE

KOMMENDE ATLAS RADAR TRAIN VOXHALL

Orgi-e præs. Klamfyr Feat. Bai-D + Jooks + Bachir m.fl.

LØRDAG D. 16. MARTS

TORSDAG D. 7. MARTS

Med singlen og albummet "Warrior//Worrier" cementerede Outlandish, at de er tilbage i storform og hører til A-kæden på den danske musikscene. De tre barndomsvenner fra den københavnske Vestegn har sommeren over ligget nummer 1 på Den Officielle Airplay Chart.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

HIPHOP ATLAS 21.00/22.00 170,FONDENVOXHALL.DK

Rakkerpak

+ Alpaca + The Lift + Indisk Snaps m.fl.

FREDAG D. 15. FEBRUAR

Han kalder det "dagen-derpå-dance". Og i det lys er det helt på sin plads, at nytårets tømmermænd kun næsten får lov til at lægge sig, før det nye og denne gang mere elektroniske album ALT FORLADT udkom den 28. januar 2013.

Radar ønsker at være platform for både byens talentfulde gymnasiebands og for arrangørtalenterne i samme aldersgruppe. Denne aftens koncert er del af en koncertrække arrangeret i tæt samarbejde mellem Radar og en gruppe arrangørspirer fra flere af byens gymnasier.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

ROCK TRAIN LIVE 19:00/20:00 175,TRAIN.DK

Rival Sons (US)

LØRDAG D. 23. MARTS

Amerikanske Rival Sons spiller en sveddryppende og blues-inficeret omgang hard rock spundet om massive guitarmure, bundsolidt trommespil, riffs og ikke mindst en særdeles medrivende vokal. For fans af navne som Led Zeppelin og Wolfmother.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

HARDROCK VOXHALL 20.00/21.00 180,FONDENVOXHALL.DK

Shaka Loveless + Benjamin Kissi

LØRDAG D. 9. FEBRUAR

Shaka Loveless spiller uimodståeligt smittende og reggae-inspireret musik og er ikke mindst live et særdeles festligt og indpiskende bekendtskab. For fans af navne som Pharfar, Wafande og Eaggerstunn.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

REGGAE/DANCEHALL VOXHALL 20.00/21.00 140,FONDENVOXHALL.DK

FREDAG D. 8. MARTS

Orgi-E, der mestrer alt lige fra ballader til vaskeægte bangers, og som bevæger sig i et særdeles vulgært univers, hører til landets skarpeste helte ud i stram rap, skæv lyrik og passende beats. For fans af Suspekt.

Radar [HIGH]:

Peter Sommer

Outlandish

POP, ROCK RADAR 20.00/21.00 10,RADARLIVE.DK

Rum 37

RUM 37 spiller poetisk og dansksproget rock, der ikke mindst er spundet om en nordisk melankoli á la den, vi kender fra de svenske brødre i ånden Kent. For fans af navne som Ulige Numre, Kent og Love Shop.

ROCK ATLAS 20.00/21.00 110,FONDENVOXHALL.DK

Sierra Leone's Refugee All Stars (SL)

LØRDAG D. 2. FEBRUAR

Sierra Leone's Refugee All Stars er roots/reggae-musik fra en flok krigsflygtninge, der er blevet foreviget i en dokumentarfilm af samme navn, og som i øvrigt også medvirkede på soundtracket til Brad Pitt-filmen "Blood Diamond".

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

Reptile Youth + Broke

LØRDAG D. 2. MARTS

I september udgav bandet deres selv-betitlede debut album. Forud var gået et vanvittigt antal koncerter i Europa og USA, hvor deres rygte som et eksplosivt og originalt band, havde løbet som en steppebrand. m de spillede et hav af andre festivaler rundt om i verden.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

ROCK / ELECTRONISK TRAIN LIVE 20:30/21.30 160,TRAIN.DK

Sash! (DE)

FREDAG D. 19. APRIL

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

POP TRAIN LIVE 20:30/21:30 160,TRAIN.DK

WORLD ATLAS 20.00/21.00 140,FONDENVOXHALL.DK

LØRDAG D. 9. FEBRUAR

DJ SASH! Ja det er vel nærmest overflødigt her at komme med en liste af de mange mange hits DJ SASH! har leveret de sidste mange år men her er alligevel en lille reminder."Encore Une fois", "Ecuador", "Stay", "La

Primavera", "Adelante" m.m.fl. GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

DANCE TRAIN NATKLUB 23:59 60,TRAIN.DK

Sofia Hedia + Feather Knife

FREDAG D. 8. MARTS

“Fortryllende klang, musik fra hjertet og ægte sangskrivertalent”. Sofia Hedia har hurtigt gjort sig bemærket på den danske musikscene med sine svævende sange og særlige stemme. Debut-EP’en Hudløs udkom ultimo oktober. Hør hende på Søren Huss’ DK-turné.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

POP/FOLK RADAR 20.00/21.00 90,RADARLIVE.DK


MUSIKAARHUSLIVE #1 FEBRUAR - MARTS 2013 - ÅRGANG #2 - KOMMENDE 21

The Soft Moon (US) + War Drums

FREDAG D. 29. MARTS

Amerikanske The Soft Moon spiller en mørk og minimalistisk, dyster og dunkel blanding af postpunk og støjrock og er et såvel voldsomt dragende som repetitivt hypnotiserende bekendtskab. For fans af navne som Suicide og Joy Division.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

ROCK ATLAS 20.00/21.00 130,FONDENVOXHALL.DK

Tales Of Murder And Dust + The Road To Suicide

LØRDAG D. 23. FEBRUAR

Tales Of Murder And Dust spiller en mørk og eksperimenterende blanding af neo-psykedelisk rock og shoegaze, mens The Road To Suicide definerer en helt særlig type psych-gaze, der er både nyskabende og nysgerrigt afsøgende.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

ROCK ATLAS 20.00/21.00 90,FONDENVOXHALL.DK

Vinnie Who

FREDAG D. 1. FEBRUAR

Vinnie Who spiller skamløst diskofil synthpop med masser af kant og personlighed og er ikke mindst live et fantastisk festligt, farverigt og energisk bekendtskab. For fans af navne som Turboweekend og When Saints Go Machine.

POP VOXHALL 20.00/21.00 135,FONDENVOXHALL.DK

Weather Report & Steps Ahead Tribute Feat. Peter Erskine m. fl. (US)

LØRDAG D. 9. FEBRUAR

FREDAG D. 15. FEBRUAR

Synd Og Skam, Andreas Führer og Spost udgør til sammen en benhård og lettere avantgardistisk pakke med et af landets hotteste rock-knopskud fra undergrunden, noget, der vækker minder om Frisk Frugt, og paranoia-no wave med psykoseriffs.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

DUPSTEP/DRUM’N’BASS

TRAIN NATKLUB 23:59 50,TRAIN.DK

Ung Jazz

ROCK ATLAS 20.00/21.00 85,FONDENVOXHALL.DK

Veto

TIRSDAG D. 12. MARTS

FREDAG D. 15. MARTS

Ung Jazz er Danmarks største talentkonkurrence for unge jazzmusikere. En mulighed for unge danske musikere at afprøve talentet over for et interesseret publikum og en nøje udvalgt fagligt velkvalificeret jury. Denne aften gælder det den første semifinale.

VETO spiller progressiv, knivskarp og dansabel musik af den såvel elektronisk synth'ede som alternativt rockende slags og har i Troels Abrahamsen en herligt indpiskende frontmand. For fans af navne som Turboweekend og Spleen United.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

JAZZ ATLAS 20.00/21.00 Gratis FONDENVOXHALL.DK

LØRDAG D. 23. FEBRUAR

Nu vender Volbeat endelig tilbage til Danmark, og med sig har de en decideret verdenspremiere med sig under armen. Koncerten bliver således en enestående mulighed for at høre nye sange fra det kommende album; og så endda i intime rammer.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

SYNTHROCK VOXHALL 20.00/21.00 190,FONDENVOXHALL.DK

Waldo & Marsha + Young Dinosaur

ROCK/HEAVY VOXHALL 19.00/20.00 353,FONDENVOXHALL.DK

TORSDAG D. 4. APRIL

Waldo & Marsha finder ligesindede i forbilleder som Slowdive og Cocteau Twins; forvrængede guitarer, kolde synthesizere, gode sange. Young Dinosaur: Smukke popmelodier krydres med fængende bas, skæve guitarriffs og alsidige iørefaldende trommerier.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

ROCK RADAR 20.00/21.00 80,RADARLIVE.DK

LÆS MERE PÅ atlasaarhus.dk radarlive.dk train.dk voxhall.dk

Xander

LØRDAG D. 23. FEBRUAR

Aarhus Jazz Orchestra dykker under Vinterjazzen 2013 dybt ned i fusions-musikkens næringsrige muld med den legendariske amerikaner Peter Erskine bag trommerne. Arrangeret i samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra.

Xander er topaktuel med sit nye album Hvis Jeg Skrev Dig En Sang og som vært i Voice - Danmarks største stemme. Hvis Jeg Skrev Dig En Sang er netop udkommet og det er lyden af Xander når han er bedst.

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

JAZZ ATLAS 20.00/21.00 190,FONDENVOXHALL.DK

Synd Og Skam + Andreas Führer + Spost

Præsenterer et 360 graders mash up mix af musik man kan danse til - Den gamle og nye skole er repræsenteret Drum'n'Bass, Dubstep, Hip Hop og Electrohouse i en skøn blanding - klar til at rive op i klubbernes dansegulve.

Volbeat

LØRDAG D. 9. MARTS

GENRE VENUE DØRE/START PRIS MERE INFO

Stereo MCs vs. Bam (Jungle Brothers)

POP TRAIN LIVE 20:30/21:30 150,TRAIN.DK

køb billet på spillestedernes hjemmesider og i Stereo Studio


radar *

anbe*f*al

er

navnelĂ˜s + speerhead 16.02.13 *** glow kit + happy hookers for jesus 23.02.13 *** ice cream cathedral + novemberdecember 15.03.13 *** dangers of the sea + schultz & forever 22.03.13 *** waldo & marsha + young dinosaur 04.04.13 *** FULDT PROGRAM - SE RADARLIVE.DK

MAL-ANNONCE-S22.indd 1

18/01/13 13.59


køb din billet online musikhusetaarhus.dk

Sort Sol 26. april

musikhuset aarhus liveonstage

Hanne Boel 3. marts

arrangementer på vej:

Sys Bjerre - Akustisk 15. februar

Peter Belli • 7. februar Lukas Graham i Scandinavian Congress Center • 8. marts Procol Harum & DR UnderholdningsOrkestret • 16. marts Eivør Duo • 28. marts Rock’n’Comedy • Mek Pek og Jan Svarrer • 4. april For Once in Your Life • Stevie Wonder Hyldest • 16. april Tim Christensen / Mike Viola / Tracy Bonham • 7. maj Mike Andersen • 17. maj

Michael Learns to Rock - Akustisk

23. marts

7. marts

billetsalg 89404040 musikhusetaarhus.dk mød os på

koncertkalender:

aroskommunikation.dk

Shoes for Julia Søren Sko og Julie Fabrin


RADAR PRÆSENTERER

JACOB BELLENS ONSDAG 17. APRIL HYMNS FROM NINEVEH FREDAG 26. APRIL NIELS SKOUSEN FREDAG 17. MAJ FULDT PROGRAM - SE RADARLIVE.DK

RADAR

MAL-BAGSIDE-JA.13.indd 1

|

GODSBANEN

|

SKOVGAARDSGADE 3

|

8000 AARHUS C

|

RADARLIVE.DK

16/01/13 15.19

Musik Aarhus Live - februar 2013  

Atlas, Radar, Train og VoxHall præsenterer kommende koncerter samt uddybende artikler om artister. God fornøjelse.