Page 1

BREATHING TIME. Temps per respirar SERVEIS TERRITORIALS DE CULTURA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA A TARRAGONA TARRAGONA Del 2 al 31 de maig Inauguració dimarts 7 de maig a les 19.00 h

Núria Rion En el Bosc. Sediments i rastres. En el bosc és una narració personal sobre la potència del paisatge de les muntanyes de Prades al terme municipal de Montblanc.

Observar detingudament, amb desig de comprendre, allò que per a nosaltres és paisatge, marcant itineraris on siguin visibles els petits senyals integrats —en major o menor mesura— en el bosc. Establir vincles entre la presència del passat i l'experiència actual que tenim del bosc, a través de les pedres i murs que es confonen amb l'entorn, per plantejar-nos si som capaços de veure i sentir allò que ens ha precedit. Endinsar-nos En el bosc és un viatge paral·lel per la natura i per les construccions dels homes, que ens convida a reflexionar sobre dues maneres de transcórrer el temps: la de la natura i la de l'home.

Obres fetes entre el 2011 i el 2013: En el bosc. Instal·lació composta de dibuix sobre paper de 150 x 150 cm i taula de fusta amb fotografies i text de 120 x 75 x 73 cm. Al costat de l’entrada.

Trajecte 1. Representació visual d’un recorregut pel bosc. On el menys important és d’on surts i on arribes, sinó el transcurs del trajecte. Impressió digital sobre paper fotogràfic. 125 x 60 cm. Al costat de l'escala.

Cantaguineus. Dibuix trànsfer, tinta xinesa, aquarel·la, Letraset i làtex sobre paper. 100 x 85 cm. Davant l'escala.

Punt A (41º19’41.37’’N – 1º04’31.13’’E). Registre d’un punt qualsevol en el camí i extracció d'un motlle de làtex de la seva superfície. Instal·lació formada per una peça de làtex i fibra de vidre i fotografia emmarcada. 195 x 155 cm i 30 x 40 cm, respectivament. Al costat de l’accés a la sala d’actes.

Interseccions. Sèrie de 5 dibuixos. Trànsfer, tinta xinesa, aquarel·la, Letraset, òxid i làtex sobre paper. 25 x 35 cm c/u. Davant l’accés a la sala d’actes.

Anar a Festa Major. Recreació de la ruta que feien els habitants dels Cogullons (poble abandonat des dels anys seixanta del segle XX) per anar a Festa Major a Farena. A partir del testimoni de Salvador Masdeu Puig, i feta pels últims guardes del refugi de muntanya que hi ha actualment a l'emplaçament del poble. Vídeo projecció. Sala d’actes.


Núria Rion En el Bosc. Sediments i rastres.

Anar a Festa Major. 2012 (Vídeo.

Sala d’actes.)

Recreació de la ruta que feien els habitants dels Cogullons (poble abandonat des dels anys seixanta del segle XX) per anar a Festa Major a Farena. A partir del testimoni de Salvador Masdeu Puig, i feta pels últims guardes del refugi de muntanya que hi ha actualment a l'emplaçament del poble. Vídeo projecció.

«Llavors per les festes majors tothom anava d'un poble a l'altre, o sigui si era la festa major de Farena, s'anava dels Cogullons de Mas de Mateu, de Mont-ral, tothom cap a Farena a ballar. Es feien uns envelats al carrer amb un ramatge, tapat, i feien el ball allí. »Nosaltres el que fèiem, ojo això és una mica..., baixàvem dels Cogullons, i baixàvem amb unes espardenyes normals, llavors quan arribàvem a prop de Farena, ens canviàvem el calçat, ens trèiem les espardenyes i ens ficàvem unes sabates, ho deixaves amagat en un raconet, allí al bosc, i llavors quan tornaves a marxar... »Perquè llavors la gent era molt diferent d'ara, la gent et convidava a festa major, et convidava a sopar, et convidava a dormir, o sigui tu anaves a una festa major a un poble i allí doncs, t'hi quedaves a dormir, al ball, a sopar, i l'endemà i llavors... bueno fins que s'acabava la festa major. Cosa que avui en dia ja no es fa al món això.»

Full de sala de l'exposició "En el bosc..."  
Full de sala de l'exposició "En el bosc..."  

Full de sala de l'exposició redactat per la pròpia artista, Núria Rion. L'exposició forma part de l'exposició expandida Breathing Time i a...

Advertisement