Page 1


Presentació Vos presentam els tallers d’estiu del Museu del Calçat i de la Indústria amb un ampli i renovat programa d’activitats entorn del món del calçat i de la indústria. Per al Museu, la didàctica és un dels seus eixos fonamentals. I dins aquesta, apropar el Museu als més joves es converteix en un dels reptes més importants. Per aquest motiu, hem dissenyat dues setmanes plenes d’activitats per a gaudir de l’estiu de forma activa. Aquests recursos han estat dissenyats per l’equip del Museu del Calçat i de la Indústria amb l’estreta col·laboració i supervisió de l’equip de pedagogues del Centre de Formació d’Inca.


Dades pràctiques Horari

Accessibilitat

Del 15 al 19 de juliol a les 10:30h, del 22 al 26 de juliol a les 17:30h i el dissabte 27 de juliol a les 11h

Ascensor públic i rampa

Adreça

Banys adaptats

Avinguda General Luque, 223, Inca

Altres recursos

Tarifa

Espai per deixar les pertinences

Gratuïta

Guies de visita Sabateca: espai diàctic

Aforament Grups de màxim de 25 persones

Més informació A la pàgina web museu.incaciutat.com

Reserves Cal inscriure’s al telèfon museucp@incaciutat.com

Recorregut adaptat a les persones amb cadira de rodes o mobilitat reduïda

871911643

o

al

correu


Programari Del 15 al 19 de juliol a les 10:30h Del 22 al 26 de juliol a les 17:30h Dissabte 27 a les 11h

Dilluns 15

Dimarts 16

Dimecres 17

Dijous 18

Divendres 19

Contes sabaters

Trívial del Museu

Sigues patronista!

Fes una sabata!

Gimcalçat

Dilluns 22

Dimarts 23

Dimecres 24

Dijous 25

Divendres 26

Trívial del Calçat

Fes una sabata!

Gimcalçat

Un món de sabates...

Trívial del Museu

Contes sabaters


Contes sabaters És un taller que pretén introduir als infants més joves als museus i al passat artesanal i industrial de Mallorca. S’organitza en dues parts: primer es realitza una visita guiada amb els nins i les nines al llarg de les diverses exposicions (peça del mes, exposició temporal i exposició permanent) adequada a l’edat i el nivell de cada grup; per acabar amb un contacontes sobre alguna història relacionada amb les sabates, els peus, la fabricació, etc. i la possibilitat de crear després un conte (de manera conjunta i amb l’ajuda del guia) que tengui alguna relació amb el que han vist i après durant la visita. L’objectiu és que s’adonin de la importància que tenen les sabates com a element cultural. És un taller gratuït i no requereix dur cap material ni fer cap activitat prèvia.

Nivell: de 3 a 6 anys Durada: 1:15h


Fes una sabata! És un taller que pretén introduir als infants més joves als museus i al passat artesanal i industrial de Mallorca. S’organitza en dues parts: primer es realitza una visita guiada amb els nins i les nines al llarg de les diverses exposicions (peça del mes, exposició temporal i exposició permanent) adequada a l’edat i el nivell de cada grup; per acabar amb la construcció de la part superior d’una sabata amb pells i materials donats pel Museu. L’objectiu és que entenguin la complexitat i el gran nombre de processos requerits per fabricar una sabata. És un taller gratuït i no requereix dur cap material ni fer cap activitat prèvia.

Nivell: de 4 a 8 anys Durada: 1:30h


Un món de sabates... És un taller que pretén introduir als infants més joves als museus i al passat artesanal i industrial de Mallorca. S’organitza en dues parts: primer es realitza una visita guiada amb els nins i les nines al llarg de les diverses exposicions (peça del mes, exposició temporal i exposició permanent) adequada a l’edat i el nivell de cada grup; per acabar amb un joc on cercaran diferents tipus de sabata (de mudar, d’esport, per fer feina, d’estiu, etc.) que trobem al Museu per passar després a endevinar un tipus més concret (una sabata amb tacó, una bota de muntanya, etc.) mitjançant la descripció de les seves característiques. L’objectiu és que entenguin la gran quantitat de tipus de sabates existents i les característiques de cada una d’elles. És un taller gratuït i no requereix dur cap material ni fer cap activitat prèvia.

Nivell: de 4 a 9 anys Durada: 1:30h


Sigues patronista! És un taller que pretén introduir als infants més joves als museus i al passat artesanal i industrial de Mallorca. S’organitza en dues parts: primer es realitza una visita guiada amb els nins i les nines al llarg de les diverses exposicions (peça del mes, exposició temporal i exposició permanent) adequada a l’edat i el nivell de cada grup; per acabar amb el disseny d’una sabata en paper amb llapis, retoladors, pintures, etc. i les idees dels dissenys del patronista Miquel Prats (Inca, 1908-1942) i de les diverses revistes de moda i disseny que tenim al Museu. L’objectiu és que entenguin la complexitat i el gran nombre de coneixements que requereix dissenyar una sabata. És un taller gratuït i no requereix dur cap material ni fer cap activitat prèvia.

Nivell: de 5 a 12 anys Durada: 1:30h


Trívial del calçat És un taller que pretén introduir als infants als museus i al passat artesanal i industrial de Mallorca. S’organitza en dues parts: primer es realitza una visita guiada amb els nins i les nines al llarg de les diverses exposicions (peça del mes, exposició temporal i exposició permanent) adequada a l’edat i el nivell de cada grup; per acabar amb un Trívial on posaran a prova els coneixements que han adquirit al llarg de la visita. L’objectiu és que entenguin el llarg passat artesanal i industrial de l’illa de Mallorca i la quantitat d’elements vinculats (art, moda, publicitat, etc.) al món del calçat. És un taller gratuït i no requereix dur cap material ni fer cap activitat prèvia.

Nivell: de 6 a 10 anys Durada: 1:15h


Gimcalçat És un taller que pretén introduir als infants als museus i al passat artesanal i industrial de Mallorca. S’organitza en dues parts: primer es realitza una visita guiada amb els nins i les nines al llarg de les diverses exposicions (peça del mes, exposició temporal i exposició permanent) adequada a l’edat i el nivell de cada grup; per acabar amb un Trívial on posaran a prova els coneixements que han adquirit al llarg de la visita. L’objectiu és que entenguin de quines parts i objectes es compon un museu i el perquè d’aquesta disposició. És un taller gratuït i no requereix dur cap material ni fer cap activitat prèvia.

Nivell: de 8 a 13 anys Durada: 1:45h


Trívial del Museu És un taller que pretén acostar als i les adolescents als museus i al passat artesanal i industrial de Mallorca. S’organitza en dues parts: primer es realitza una visita guiada amb els i les joves al llarg de les diverses exposicions (peça del mes, exposició temporal i exposició permanent) adequada a l’edat i el nivell de cada grup; per acabar amb un Trívial on posaran a prova els coneixements que han adquirit al llarg de la visita. L’objectiu és que entenguin el llarg passat artesanal i industrial de l’illa de Mallorca i la quantitat d’elements vinculats (art, moda, publicitat, etc.) al món del calçat. És un taller gratuït, però es requereix que els alumnes portin un mòbil per poder jugar al Trívial.

Nivell: de 12 a 16 anys Durada: 1:15h


Profile for Museu del Calçat i de la Indústria

Tallers d'estiu 2019  

Tallers d'estiu 2019 al Museu del Calçat i de la Indústria d'Inca 2019

Tallers d'estiu 2019  

Tallers d'estiu 2019 al Museu del Calçat i de la Indústria d'Inca 2019

Profile for museuinca
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded