Page 147

Flora del Parc Natural del Cadí–Moixeró i de les serres veïnes

Foeniculum vulgare Mill. Estatge submontà. 720–1300 m. Fenassars, marges de camins, ambients ruderals. C a la conca del Llobregat, RR a la resta del territori. També a la dreta del Segre, molt a prop del límit del sector CNE (CG79, CG99), Les poblacions de les conques del Llobregat i del Cardener pertanyen a la subsp. piperitum (Ucria) P. Cout. En canvi, les del nord de l’eix Cadí–Moixeró sembla que corresponen a la subsp. vulgare vulgare; aquest és el cas, almenys, dels exemplars provinents del sector CNW (Cava i Arsèguel; CG88 i CG89) que hem examinat. És probable que aquestes poblacions de la conca del Segre s’hagin originat a partir de la naturalització de plantes cultivades.

145

Vahl

Fraxinus excelsior L. Des de l’estatge submontà fins al subalpí. 720– 2000 m. Dispers per llocs de sòl humit: vores de riu, fondals i torrenteres, marges de prats,...; molt poques vegades forma veritables freixenedes i sempre són de reduïda extensió. CC a les conques del Segre i el Llobregat, RR a les del Cardener i La Vansa.

Mill.

Fragaria vesca L. Des de l’estatge submontà fins al subalpí. 740– 2175 m. Vorades i clarianes de boscos humits. CC.

L.

Fraxinus ornus L. Naturalitzat a l’extrem sud del territori, en marges i boscos propers al riu Aigua de Valls, vora el pont de la carretera de Berga a Sant Llorenç de Morunys, a 810–850 m. També és present a l’oest de la Pobla de Lillet, a la riba esquerra del Llobregat, molt a prop del límit sud del sector TAP, UTM DG17 (v. Aymerich, 1998). RRR . (CG96). L.

Fraxinus angustifolia Vahl Espècie citada per Vives (1964) de les vores de l’Aigua de Valls, a Gósol i al pont de Valls. No hi ha estat retrobada en visites recents. RRR.

L.

Monografies del Museu de Ciències Naturals volume 1 pp 1-224  

ISSN: 1695-8950 Flora del Parc Natural del Cadí-Moixeró i de les serres veïnes By: J. Vigo, I. Soriano, J. Carreras, P. Aymerich, E. Carril...

Monografies del Museu de Ciències Naturals volume 1 pp 1-224  

ISSN: 1695-8950 Flora del Parc Natural del Cadí-Moixeró i de les serres veïnes By: J. Vigo, I. Soriano, J. Carreras, P. Aymerich, E. Carril...

Advertisement