Page 4

lactància materna temPs Perquè es ProdueIxI lA llet mAternA

RELACTACIÓ O LACTÀNCIA INDUÏDA

Fa temps vaig llegir un viral per FB on una mare explicava com havia aconseguit donar-li el pit a la seva filla adoptada. Em vaig emocionar tant al llegir la seva experiència i al descobrir que això era possible que aquest era un tema que tenia pendent des de llavors. Mesos mes tard, la vida, casualment em va fer que conegués a una mare de Reus que ho havia aconseguit. Avui us faig un resum de què i com relactar i us adjunto l’experiència de la Núria a la que li estic molt agraïda per explicar-nos la seva vivència. L’alimentació al pit pot ser restablida!. Una dona que ha interromput l’alletamentdel seu fill, recentment o en el passat, pot tornar a produir llet per al seu propifill o per a un adoptat, fins i tot sense un embaràs addicional. Actualment hi ha suficients informes que mostren que la majoria de les dones poden relactar si estan motivades i tenen informació i suport adequats. Per relactar la dona ha d’estar segura del què vol fer. Informar-se de tot el procés, farà que tingui una idea d’en quin moment està i com pot aconseguir-ho. FActors que AFecten A l’èxIt de lA relActAcIón: Relacionats amb el nen: el principal requeriment per la relactació o per a la lactància induïda és que el nen succioni el pit. Relacionats amb la mare: -la motivació de la dona -el temps transcorregut des que va deixar d’alletar a un nen -l’estat dels seus pits -la seva capacitat per interactuar i respondre al seu fill -el suport de la seva família, de la comunitat i dels sanitaris FActors relAcIonAt Amb el nen La disposició del nen per mamar l’èxit de la relactación és més probable si el nen comença a mamar aviat després que se li ha posat al pit. Amb els nens que estan disposats a mamar la primera vegada que se’ls posa al pit, el procés és relativament fàcil. L’edat del nen en general, els nens estan més disposats a agafar el pit com més petits són. els nens majors tendeixen a estar menys disposats, especialment si han utilitzat per a la seva alimentació biberons. no obstant això, la relactació és possible amb nens majors, particularment si el nen vol mamar i pren la iniciativa.

04

el temps que es requereix perquè comenci la producció de llet materna varia entre uns pocs dies i unes poques setmanes, i és difícil de predir. Algunes dones mai produeixen suficient quantitat de llet per establir o restablir l’alimentació exclusiva al pit, però unes altres aconsegueixen un subministrament complet en pocs dies de vegades el més difícil és començar. un bebè que està prenent biberó i xumet pot tenir problemes per aferrar-se bé al pit. Per això si encara està mamant encara que sigui només una vegada al dia és més fàcil.

Com relactar El primer que es necessita és confiar i tenir paciència i perseverança. Fins i tot les mares adoptives poden aconseguir alletar, i el mètode és senzill: El més important és deixar que el teu bebè mami com més millor, almenys unes 10-12 vegades en 24 hores o més, si està disposat. com nar a poc a poc reduint la llet artificial i augmentant la lactància materna ? • És més fàcil donar de mamar quan està mig adormit. • Proporciona abundant contacto pell amb pell amb el teu bebè. les àvies i altres membres de la família poden ajudar si s’encarreguen d’altres responsabilitats, però no haurien d’atendre al bebè en aquest moment. més tard podran fer-ho de nou. • Pots oferir el pit cada dues hores. deixa-li mamar sempre que sembli interessat. • deixa-li mamar tot el temps que necessiti en cada pit fins que es retiri per si mateix. • A la nit podeu estar junts i alimentar-ho al pit totes les vegades que vulgui. • no usar xumet, del xumet no treuen gens i els cansa i lleva força per mamar després. • durant els primers dies que s’està intentant augmentar la producció de llet, i si el bebè està prenent llet artificial, segueix administrant la quantitat completa d’aliment artificial recomanada. • controla al guany de pes del nen-a i l’excreció d’orina, per assegurar-te que està obtenint suficient llet. • si no està obtenint suficient llet, no reduir l’aliment artificial durant uns pocs dies i si fos necessari, augmentar la quantitat de llet artificial durant un dia o dos. tècniques que ens poden ajudar: Suplementador de lactància. recipient, com un pot del que surten dos tubs molt fins que van fins a cada mugró. en el pot es posa la llet artificial, així el bebè és alimentat amb llet artificial mentre succiona del pit i augmenta la producció. Mètode “goteix” es degota la llet amb un comptagotes o un got directament sobre el pit mentre el nen està mamant. Aquesta tècnica pot usar-se per incitar a un nen poc inclinat a començar a succionar del pit. quan el nen està ben agafat al pit és menys satisfactòria, perquè la llet no entra fàcilment en la boca del nen.

Mums#06  

En aquesta edició trobaràs articles, històries, entrevistes, consells i informació sobre relactació, musicoteràpia, còlics de l'infant, mate...

Mums#06  

En aquesta edició trobaràs articles, històries, entrevistes, consells i informació sobre relactació, musicoteràpia, còlics de l'infant, mate...

Advertisement