__MAIN_TEXT__

Page 1

Project1_Opmaak 1 25-07-17 09:11 Pagina 1

AMSTERDAM

Argonstraat 26, 6718 WT EDE tel. 0318 - 419015 mail@grootheest.nl


Project1_Opmaak 1 25-07-17 09:11 Pagina 2

Foto ter indicatie niet contractueel. Fotos: M. Gibert. Met dank aan: Taschen, Alain Cordier voor Hortus Gallery.com

French Art de Vivre

Mah Jong. Zelf samen te stellen loungebank bekleed met stof

, design Hans Hopfer.

AMSTERDAM - Valkenburgerstraat 123 - 1011 MH - Tel. 020 – 5285777

3D design service aangeboden

www.roche-bobois.com


Project1_Opmaak 1 25-07-17 09:11 Pagina 3

Weet wat je koopt! Steden zijn populair, Amsterdam in het bijzonder. Amsterdam

Maar laat u zich ook niet verleiden tot de aankoop van een

heeft in 2025 meer dan 900.000 inwoners en tot 2040 groeit

woning zonder voorbehoud van financiering, dat kan flinke

dat naar verwachting door naar 925.000 inwoners.

financiële risico's met zich meebrengen. Ook is het verstandig een bouwkundige keuring te laten uitvoeren, zo

Als stad willen we die groei mogelijk maken en de afgelopen

voorkomt u dat u later voor onvoorziene uitgaven komt te

drie jaar zijn er daarom dankzij nieuwbouw, zelfbouw en

staan.

transformatie van (gemeentelijk) vastgoed meer dan 19.000 nieuwe woningen in aanbouw genomen. Dit jaar wordt

Tussentijds spannen wij ons als stad in om de groei van

gestart met de bouw van minimaal 5.000 woningen, dat zijn

Amsterdam mogelijk te maken met voldoende en betaalbare

bijna 14 huizen per dag.

woningen voor iedereen. Hierbij geven we ruimte aan bijvoorbeeld wooncoöperaties: een vorm van zelfbouw

Dat is veel, maar gezien de druk op de woningmarkt nog niet

waarbij een (coöperatieve) vereniging de erfpachter wordt en

altijd voldoende. De vraag naar een nieuw huis is en blijft

hier samen met en voor haar leden sociale en/of middeldure

groot. Door die druk kijken veel mensen vaak alleen naar de

huurwoningen ontwikkelt. Zo blijft Amsterdam een gezonde,

aankoopkosten en wat zij maandelijks aan hypotheeklasten

dynamische en gemengde stad waar ruimte is voor iedereen.

kwijt zijn. Onderhoudskosten worden daarbij nog wel eens vergeten. Zorg voor een actieve Vereniging van Eigenaren

Laurens Ivens

(VvE). Een VvE zorgt voor voldoende budget voor toekomstig

Wethouder Bouwen & Wonen

(gezamenlijk) onderhoud en onvoorziene kosten.

Gemeente Amsterdam


Project1_Opmaak 1 25-07-17 09:11 Pagina 4

SCHELTINGA EEN BEGRIP IN AMSTERDAM


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:10 Pagina 1

INHOUD

2 4 5

Colofon Uitgave: Multiplus BV Stationsweg 21 | 9201 GG Drachten Tel. 0512-204100 E-mail: info@multiplusdrachten.nl Internet: www.multiplusdrachten.nl Vormgeving: Maurice de Jong Redactie/Foto’s: Nederlands Perscentrum Wonen: perscentrumwonen.nl Woonmodetrends: woonmodetrends.nl Multiplus BV - Taco de Haan Bizzy Bee Communications - Ciska Borger Copyright: Niets uit deze opgave mag worden vermenigvuldigd of worden overgenomen op welke wijze dan ook zonder vooraf schriftelijke toestemming van de uitgever. Aan de inhoud van dit magazine kunnen geen rechten worden ontleend.

6 9 10 11 13 15 17 19

FOCUS OP DE VLOER CBW ERKEND LEUK HUIS GEZIEN? 10 TIPS VOORDAT U JA ZEGT WEES LIEF VOOR DE OGEN VAN JE HUIS! MODE VOOR DE MUUR DÉ BRANCHEORGANISATIE VOOR KLUSSENBEDRIJVEN: VLOK GA MAAR NA JE KAMER! WELLNESS IN JE EIGEN WONING DE FASCINERENDE MOGELIJKHEDEN VAN RIET LUXAFLEX® ZEKERHEID MET BOUWGARANT


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 2

FOCUS OP DE VLOER! Waar mensen zijn, zijn woningen. Hutten, tenten, stenen optrekjes... Een plaats om te schuilen tegen weer en wind. Door de eeuwen is het altijd zo geweest. Tegenwoordig is een huis gelukkig allang niet meer alleen een onderkomen om te schuilen. Want... je huis weerspiegelt je persoonlijkheid. Het is een uitlaatklep van jouw persoonlijke interesses, jouw belevingswereld. Een mooie verzamelplek van jouw geliefde spullen. Een plaats waar je je creativiteit op los kunt laten!

2


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 3

Vloeren

“Laat je vloer tot leven komen. Met kleur, dessins, patronen en contrasten.” Met interieurs die steeds creatiever worden, krijgt ook de vloer meer en meer een hoofdrol. Het is een uitgelezen onderdeel van je huis om de sfeer persoonlijk en uniek te maken. Houd je van trends? Leg dan je vloer in een patroon! Nieuwe collecties laten hippe variaties zien op klassieke patronen. Laat je vloer tot leven komen met kleur, dessins, patronen en contrast in hard en zacht. Klassiekers als visgraat, blok- en vlechtmotief, maar dan hun hippe zusje, zijn verwerkt in vloeren van hout, pvc en vinyl. Prints die we ook terugzien op zacht tapijt en luxe kleden. Vloer als... puzzel! Een andere trendy manier om je interieur een frisse update te geven is het gebruik van tegels op de wand en vloer. Grafische patronen creëren een dynamisch effect. Je stelt ze zelf als een puzzel samen. Laat ze eens doorlopen vanaf de vloer, in de wand. Ook in hout en betonlook zien we nieuwe ontwikkelingen; de vloer kan er niet oud, grof of verweerd genoeg uitzien... Daarmee krijgt je interieur dat doorleefde karakter dat tijdloos en stoer is. Perfect als basis voor een puur natuur, industrieel of juist design interieur. Voor warmte en gezelligheid combineer je in een modern interieur een vlakke vloer met kleden. Laat je vloer tot leven komen met kleur, dessins, patronen en contrast in hard en zacht.

Uniek patchwork De nieuwe vloerkledencollectie PL Y van Muuto laten zich hiervoor perfect lenen. Met meerdere kleden over elkaar creëer je een uniek patchwork. Zo geef je een nomadisch accent aan de strakke, architectonische belijning van je huis. Door het vlakke visgraat weefsel, de pasteltinten en de contrasterende randen en formaten is elk kleed anders maar perfect met elkaar te combineren. Met een opvallende vloer komt je interieur tot leven. Kies voor de trendkleur denimblauw en je nieuwe woonstijl voelt al snel zo relaxed als jouw favoriete jeans! Met de nieuwe tapijtcollectie Desso&Ex verras je in elke ruimte met een andere look door te mixen met verschillende prints; van linnen- en betonlook tot oosterse dessins. Voor optimaal comfort kun je zelfs op het kamerbrede tapijt een extra kleed leggen; dat is veilig genieten in je hangstoel of extra zacht voor je baby om op te liggen of te kruipen. In de slaapkamer zorgt een kamerbreed tapijt met een vervaagd oosters motief voor een verrassende sfeer. Laat dit motief terugkomen in een poef en bedsprei. Voer het kleurenpalet door in het bedtextiel en decoreer met sierkussens in denim en naturel tinten.

“Je vloer is je basis, kies hem bewust en met zorg.” Woon jij klein maar fijn? Met de juiste kneepjes laat je hem door je vloer groter lijken. Een kamer op het noorden of met kleine ramen heeft minder lichtinval en is al snel donker. Kies dan voor een lichte vloer met een rustige uitstraling zoals een betonlook. Wil je juist sfeer creëren in een grote ruimte met veel licht, kies dan een vloer in een donkere kleur met een meer uitgesproken print. Met super lange planken, kun je de illusie wekken van een extra brede of lange ruimte. Bedenk dat je vloer de basis is van je interieur. Kies hem bewust, met zorg en je zult er nog lang van genieten!


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 4

CBW-erkend

CBW ERKEND Je gaat een huis kopen en wilt deze helemaal naar jouw wens inrichten, dat brengt de nodige kosten met zich mee. Wat als de keukenzaak waar je net alles hebt besteld failliet gaat? Of klachten op de geleverde badkamer niet worden opgelost? Koop daarom bij een CBW-erkende winkel dan ben je zeker van je aankoop! Kopen bij een CBW-erkende winkel, biedt vele voordelen, maar vooral meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren algemene voorwaarden die jou als consument extra goed beschermen. Ze zijn in samenwerking met de Consumentenbond opgesteld. Hierin zijn alle regels opgenomen die van belang zijn als je iets koopt, bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

CBW-erkende woonwinkels hanteren een erkenningsregeling met drie garanties: 1. 3 jaar (afbouwende) productgarantie CBW-Erkende winkels bieden een extra goede productgarantie 2. Een aanbetalingsgarantie* Je aanbetaling is gegarandeerd* 3. Onpartijdige klachtafhandeling Mocht je ooit een klacht hebben, dan is er de onafhankelijke Geschillencommissie Wonen.

*Let op! Gaat een CBW-erkende winkel failliet dan heb je recht op een vervangende koop. Er wordt geen geld uitgekeerd. Het aanbetalingbedrag wordt dan in mindering gebracht met een maximum van 25%. Voor keukens, sanitair en harde vloeren is dit 15%. Zie voor de exacte regeling, beperkingen en werkwijze de CBW-erkend voorwaarden voor woonwinkels op www.cbw-erkend.nl . De garantieregeling wordt alleen verleend door winkels die zijn aangesloten bij INretail, de grootste branchevereniging voor retail non-food. Check www.cbw-erkend.nl voor alle aangesloten winkels.

CBW-erkend. Dit is waaraan je ons herkend

4


Project1_Opmaak 1 25-07-17 09:11 Pagina 5

B

B


Project1_Opmaak 1 25-07-17 09:13 Pagina 16

GEEF INTERIEUR EEN RUIMTE

80 WOONWINKELS ONDER 1 DAK! W O O N B O U L E V A R D C R U Q U I U S Hangar 20 Spaarneweg 20 2142 EN Cruquius www.hangar20.nl

P

Vrij parkeren voor de deur.

Openingstijden: Maandag 12:00 - 17:30 uur Dinsdag t/m Vrijdag 09:30 - 17:30 uur

     Volg ons op: www.facebook.com/hangar20.nl

Elke zondag open!


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 5

Notaris

LEUK HUIS GEZIEN? 10 TIPS VOORDAT U JA ZEGT U wilt een woning kopen. Een spannende tijd. Komt u eruit met de verkoper? Wellicht koopt u het huis samen met uw partner. Misschien heeft u al een eigen huis. Belangrijk is een goede voorbereiding en uw zaken goed regelen, zodat u met een gerust hart JA kunt zeggen. In dit artikel staan de belangrijkste punten voor u op een rijtje.

1. De staat van de woning Bekijk goed in welke staat de woning verkeert. De verkoper heeft informatieplicht en moet u laten weten welke gebreken de woning heeft. Denk aan verouderde leidingen. Andersom heeft u zelf ook onderzoeksplicht. Door bijvoorbeeld bij de gemeente na te vragen of u de woning mag verbouwen. Er wordt verwacht dat u overduidelijke gebreken zelf opmerkt en hier met de verkoper afspraken over maakt. Een bouwtechnische keuring is een aanrader. 2. Toch verborgen gebreken? Blijken er na overdracht van de woning gebreken te zijn die de verkoper voor u heeft verborgen. Of heeft hij u niet de waarheid verteld, dan kunt u hem aansprakelijk stellen. 3. Eigen grond of erfpacht Soms koopt u niet het huis of de grond waar het huis op staat, maar het recht om het huis en de grond te gebruiken. Dat noemen we erfpacht. U betaalt aan de eigenaar, bijv. de gemeente, een jaarlijkse vergoeding. Informeer goed naar de voorwaarden, looptijd etc. Het kan lastig zijn een woning met erfpacht te financieren. 4. Bezwarende bepalingen Een bekend voorbeeld is het recht van overpad. Iemand heeft het recht om over uw grond te lopen. Of andersom: om bij uw woning te komen, moet u over de grond van een ander. Laat u niet verrassen en informeer hier naar. 5. Appartement kopen Bij de aanschaf van een woning die onderdeel is van een groter gebouw wordt u behalve eigenaar van het appartement ook mede-eigenaar van het hele gebouw. Dus ook van het trappenhuis, het dak, de liften etc. U bent samen met de andere buren verantwoordelijk voor het onderhoud. Informeer bij de Vereniging van Eigenaren van dit pand welke kosten hiermee jaarlijks gemoeid zijn. En wat hiervoor wordt betaald. Worden er nog extra servicekosten in rekening gebracht? En welke huisregels gelden er?

6. Vraagprijs De huizenmarkt trekt weer aan. Op kadaster.nl kunt u nagaan wat de laatste verkoopprijs is geweest. Om goed te kunnen vergelijken kunt ook infomeren naar de aankoopprijs naar vergelijkbare woningen in de directe omgeving. 7. Drie dagen bedenktijd Als koper heeft u volgens de wet drie dagen bedenktijd. U mag zonder opgaaf van redenen van de koop afzien. Ook als u het voorlopig koopcontract al heeft ondertekend. Daarna bent u verplicht om het huis af te nemen. 8. Ontbindende voorwaarden Het is slim om bij het uitbrengen van het bod uw ontbindende voorwaarden te vermelden. De meest bekende voorwaarde is het voorbehoud financiering hypotheek. De koop gaat niet door als het u niet lukt om de hypotheek rond te krijgen voor een bepaalde datum. Na het verstrijken van de datum zit u vast aan de koop. In het koopcontract staan de afspraken die u met de verkoper heeft gemaakt. Dit is de basis voor de overdracht van de woning. De notaris regelt de overdracht. 9. Samen een huis kopen Woont u samen of gaat u samenwonen, dan is het verstandig een samenlevingscontract bij de notaris te laten opstellen. Hierin worden praktische zaken vastgelegd, zoals wie betaalt wat of van wie is die dure televisie. Maar een samenlevingscontract doet meer. U kunt hierin onderlinge financiële afspraken vastleggen die gelden bij uit elkaar gaan of na overlijden. Ook als u getrouwd bent, is het om goed na te gaan of de koop uw financiële afspraken beïnvloedt. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Vraag om advies bij de notaris vóór de overdracht van de woning. 10. Schenking in zicht Vanaf 1 januari 2017 is het mogelijk om eenmalig maximaal 100.000 euro belastingvrij als schenking te ontvangen. De voorwaarden zijn dat u deze schenking moet besteden aan uw eigen woning en dat u of uw partner tussen de 18 en 40 jaar oud zijn. Heeft u al eerder gebruik gemaakt van deze éénmalige verhoogde vrijstelling, dan kunt u wellicht voor een deelbedrag nog gebruik maken van deze regeling. Informeer bij de notaris naar de mogelijkheden. Meer informatie Op www.notaris.nl vindt u meer informatie over de aandachtspunten, het koopcontract en de kosten. De brochure ‘Woning kopen’ kunt u downloaden. Voor specifieke vragen in uw situatie kunt u terecht bij een notaris bij u in de buurt.

5


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 6

WEES LIEF VOOR DE OGEN VAN JE HUIS! De ramen zijn de ogen van je huis. In moderne architectuur worden die mooie kijkers steeds groter. Meer en meer bepalen grote glaspartijen het beeld. Grote ramen zorgen voor lekker veel licht. Maar ook voor een fijn uitzicht en het gevoel van ruimte. Dat is mooi, maar je zit natuurlijk niet te wachten op glurende buren of felle zonnestralen. Met de nieuwste producten voor raamdecoratie stem je de hoeveelheid blindering af op je persoonlijke behoefte. De juiste raamdecoratie heeft een isolerende werking. Maar ook een positief effect op de akoestiek in de ruimte. Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar het is een van de belangrijkste ingrediënten voor optimaal woonplezier!

6

Het verbinden van buiten met binnen en het naar binnen laten van zoveel mogelijk daglicht geeft een gevoel van ruimte. Voor optimaal gebruik van dit licht is raamdecoratie een belangrijke sfeermaker. Mogelijkheden zijn er genoeg. Kies je raamdecoratie met zorg, voor maximaal plezier. Want zo’n investering doe je vaak niet jaarlijks. Je wilt er jarenlang plezier van hebben. Het is dus belangrijk de juiste keuze voor jouw huis te maken. Helemaal in jouw smaak en stijl! Intimiteit in de avond Kies bijvoorbeeld voor gordijnen van stof. Meerdere exclusieve collecties bieden de mogelijkheid van een transparant, semi-transparant tot een verduisterend effect. Kies materiaal die het beste past bij jouw behoefte en woonstijl. Denk ook eens aan een combinatie met vouwgordijnen. Zo creëer je een stijfvol effect dat past bij elke woonsfeer. Landelijk, modern, klassiek of romantisch, iedere


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 7

Raamdecoratie

inrichting wordt net even iets specialer op deze manier. Overdag filter je het licht zacht, terwijl de gesloten stof voor meer intimiteit in de avond zorgt.

“Kies raamdecoratie met zorg. Om er maximaal én jarenlang plezier van te hebben.” Zwaar of licht Oude herenhuizen hebben ze. En ook de huizen die volgens het nieuwste bouwbesluit zijn gebouwd: hoge plafonds. Het type huizen waar zware gordijnen bij passen. Wanneer je niet zulke hoge plafonds hebt, kies dan voor een lichtere variant raambekleding. Zware stoffen kunnen je woonkamer een bedompte indruk geven.

Filteren of verduisteren Lichtinval van buiten is bepalend voor de sfeer binnen. Wanneer je de hoeveelheid licht die naar binnen schijnt kunt regelen, verhoogt dit het comfort. Niets is zo hinderlijk als fel zonlicht in het beeldscherm van je laptop of in je televisiescherm. De Combi Shade Duette® Shades van Luxaflex® volgen het licht en kunnen van boven naar beneden geschoven worden, van beneden naar boven of een combinatie van beide. In verschillende kleuren, stoffen en transparanties geniet je overdag van prachtig gefilterd daglicht en ’s avonds van verduistering. Welke kleur je kiest, hangt natuurlijk helemaal af van jouw smaak en stijl. Kies je voor neutraal grijs of wit, dan kan je raamdecoratie nog jaren mee. Durf jij zachte pasteltinten aan? Of is je dat wat te zoetjes? Als raamdecoratie kan een mooi kleurtje juist ook voor een frisse look zorgen. Het geeft je interieur een subtiele kleurinjectie.

“Geef je interieur een subtiele kleurinjectie met jaloezieën of shutters.” Van oud-Griekse origine?! Ze duiken overal op in het straatbeeld van Nederlands. Stoere shutters, in allerlei soorten en maten. Ze geven het interieur een landelijk karakter en omlijsten het kozijn. Maar stel je eens voor… het waren de oude Grieken die als eerste werkten met deze manier van raamdecoratie. Weliswaar niet flexibel, omdat ze van marmer waren. Maar wel bijzonder geschikt om fel zonlicht tegen te houden. Statement voor je interieur Van marmer zijn de hedendaagse shutters al lang niet meer. Mooie houtsoorten geven tegenwoordig een stoere, rustieke uitstraling. De lamellen zorgen ervoor dat inkijk nooit een probleem is. Het enige waar je tussen hoeft te kiezen is open en licht. Of dicht en knus. De panelen worden altijd op maat gemaakt en de lamellen zijn leverbaar in verschillende breedtes. Ze passen in elk interieur en voor ieder raam. Maak een statement door te kiezen voor een contrasterende kleur of ga voor harmonie en laat de kleur van de shutters terug komen in het interieur.

7


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 8

Mode voor de muur

INDUSTRIE VERSUS NATUUR… EYECATCHERS VOOR OP JE WAND! De wanden van je woning. De muren van je huis. Bijna niets is bepalender voor de aankleding van je stulpje dan deze grote, in het oog springende vlakken. Betrek je een nieuwe woning, dan is het niet meer dan logisch dat je ermee aan de slag gaat. Maar ook als je alweer een tijdje op een vaste plek toeft: verander eens van kleur of materiaal! In je eigen smaak en stijl. Of volgens de laatste trends. Mogelijkheden te over om er een aantrekkelijk geheel van te maken. Helemaal jouw smaak!

Want eigenlijk maakt het niet uit. Alles is mogelijk en alles kan. Tussen de mooie verf- en behangsoorten die we tegenwoordig aantreffen bij bouwmarkten en interieurspecialisten zit altijd iets dat bij je past. Inspiratie te over. Naast verf en behang zien we ook afwerkingsmateriaal als hout en steen in de huidige woontrends volop terug. Kies je voor een industriële look? Grijp terug naar de stijl van een negentiende eeuwse fabriek! Of volg je de oorsprong van je hart..? Geef ruimte aan de natuurlijk, groene botanische trend! Welke stijl je hebt of trend je ook volgt, een passende wandafwerking is er altijd… Vergane glorie in een nieuwe jas Honderdvijftig jaar gelden deed de industrialisering overal zijn intrede. Fabrieken en industrieën ontsproten overal. Stoere machines met grote tandwielen, aangedreven door zware motoren vervingen de menselijke hand in grote getale. Ze maakten het dage-

8

lijkse bestaan gemakkelijker. De processen efficiënter. Hedendaagse trends grijpen graag terug naar deze stoere dynamiek. Vergrijsde tinten, echt niet saai, bepalen de wandafwerking van een industriële stijl.

“Koester authentieke elementen, geef ze een plaats in je nieuwe look” Robuuste industriestijl Geef met fotoprints van objecten uit lang vervlogen tijden cachet en allure aan je muur. Letterlijke verwijzingen naar de industrie! Laat oude muren ook écht oud. Schilder en stuc ze subtiel over. De sfeer


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 9

blijft authentiek maar is tóch vernieuwd. Zijn er geen oorspronkelijke elementen in je huis? Kies dan een behangsoort die het uiterlijk heeft van beton, van een oude muur of van gebruikte houten planken. Een stoere, robuuste stijl in een handomdraai. Een industriële look waar je u tegen zegt! Back to nature… Niks nieuws onder de zon. Natuur is er altijd en overal. Maar in de waan van de dag, de hectiek van het leven vliegen we er soms aan voorbij. Breng daarom groen in je huis! Breng een vleug botanische allure. Met de juiste afwerking is het zo gefikst. Zachtgroene, vergrijsde tinten muurverf vormen een subtiele basis. Accessoires van natuurlijk materiaal maken je botanische interieur af. Kies voor indrukwekkende prints, van elementen uit de biotopen die ons aardbol rijk is. Of ga voor botanische prints, weelderig en groen. Oriëntaalse vogelpracht Eijffinger vertaalt met de collectie Geonature de symmetrie van bladeren naar stoere behangprenten. De uitgebreide collectie biedt een verrassend veelzijdige look. Repeterende patronen die refereren aan botanische tuinen en groene oerwouden. Subtiele prints van tropische bladerenpracht en gevleugelde vrienden uit de Oriënt veranderen je interieur in een oogwenk. Maar ook de afbeeldingen van oude schoolplaten, ooit gebruikt tijdens de plantkunde van een doordeweekse biologieles. Ze toveren je huis om in een lustoord van frisgroene weelde…

“Het interieur van 2017 is zowel industrieel als botanisch” Waarom kiezen? Stoer, robuust. Refererend aan de oude industrieën van lang vervlogen eeuwen. Of kies je voor de botanische look? Het friswarme, vriendelijke en huiselijke natuurconcept? Eigenlijk hoef je niet te kiezen, want ze gaan perfect samen! Een interieur dat past bij de moderne mens die niet zonder zijn industrieën kan. Maar ook het huis van levende schepsels die vol liefde teruggrijpen naar de natuur. Een groen spektakel voorzien van weelderige bladeren en tomeloze vruchtenpracht. Een inrichting anno 2017 heeft het gewoon beide!

9


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 10

Dé brancheorganisatie voor klussenbedrijven

VLOK BRENGT KWALITEIT NAAR DE CONSUMENT De VLOK is al sinds 1983 dé brancheorganisatie voor klussenbedrijven. De VLOK telt meer dan 1.250 leden die in Nederland erkend zijn vanwege hun allround vakmanschap. VLOK-Erkende Klussenbedrijven, die hun kwaliteit borgen met goede algemene voorwaarden, een onafhankelijke geschillenregeling en de unieke VLOK-nakomingsgarantie. De VLOK maakt aan u, als gewaardeerd consument, graag duidelijk wat u van een goed klussenbedrijf mag verwachten en waar u een goed klussenbedrijf kunt vinden.

Steun van consumentenorganisaties Vertrouwen en zekerheid zijn van extra invloed op de keuze die u maakt voor een bepaald klussenbedrijf. Daarom draagt de VLOK met trots het speciale logo, dat is ontwikkeld door de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis. Een logo, dat de klant wijst op bedrijven die tweezijdige algemene voorwaarden hanteren. Tweezijdig houdt in, dat onze VLOK-Uitvoeringsvoorwaarden door de consumentenorganisaties zijn goedgekeurd. Het zijn dus algemene voorwaarden waarmee de klant met een bedrijf eerlijke en klantvriendelijke afspraken maakt. En VLOK-Erkende Klussenbedrijven doen dat!

Algemene voorwaarden tot stand gekomen in overleg met Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis Overlegkader SER Coördinatiegroep Zelfreguleringoverleg

Praktische informatie Op de internetsite van de VLOK vindt u allerlei handige informatie om klussen in en rond de woning goed te laten uitvoeren. Het maakt niet uit of het een eigen woning is of een huurhuis. VLOK-leden staan altijd klaar om u te helpen. U treft u op onze site bijvoorbeeld: • waar bij u in de buurt een VLOK-Erkend Klussenbedrijf te vinden is • de tien tips voor een geslaagde klus! • informatie over hoe het precies zit met garanties • de VLOK-Uitvoeringsvoorwaarden Onze internetsite is te vinden op: www.vlok.nl.

10


Project1_Opmaak 1 25-07-17 09:11 Pagina 7

bulthaup KNSM-eiland

De showroom in Amsterdam is in handen van Milko Wilner, die als handelspartner het merk bulthaup gedreven en passievol vertegenwoordigt. De showroom aan de KNSMlaan in Amsterdam staat in het teken van de architectuur van de leefruimte keuken en biedt ruimte aan de productlijnen bulthaup b3, bulthaup b2 en bulthaup b1. De keukens van bulthaup zijn visionair en trendsettend. Volgens een doordacht totaalconcept waarbij de vorm de functie volgt in alle facetten. Functionaliteit die gepaard gaat met hoge esthetische kwaliteit en innovatieve oplossingen. De keuken wordt bij bulthaup gezien als een plek waar men samenkomt, communiceert en waar men zich even terug kan trekken na een lange werkdag. Een plek waar de mens nog creatief kan zijn en onmiddelijk beleeft hoe iets onder zijn handen ontstaat. Wie een individuele leefruimte keuken wenst te laten vormgeven, heeft daarvoor een competente, ideerijke en betrouwbare partner nodig. Een partner die wensen weet te vertalen in de praktijk. bulthaup KNSM-eiland plant en realiseert leefruimtes op basis van de plattegrond ĂŠn bovenal de persoonlijke wensen van de klant. Bij elke vormgeving

wordt de mens betrokken en de persoonlijke leefsituatie besproken, dat maakt dat elke bulthaup keuken een esthetisch en functioneel unikaat is. Het team van bulthaup KNSM-eiland staat graag voor u klaar om uw persoonlijke leefruimte vorm te geven. U bent van van harte welkom van dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 tot 17.30 uur. Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur bulthaup KNSM-eiland KNSM-laan 25 1019 LA Amsterdam T: 020 509 11 91 www.amsterdamknsm.bulthaup.nl bulthaup@knsm.nl


Project1_Opmaak 1 25-07-17 09:19 Pagina 8

KINDERDAGVERBLIJVEN Cosmicus-Impuls Het Breed 10, 1025 HR

Het Groeibos Bos en Lommerweg 93-95, 1055 DP

De Groeituin

De Groeiplaneet

Hodenpijlkade 4 1058 LX

Oostakkerstraat 56 1066 HP

Impuls-de Springplank

Groeiplaza

Robert Scottstraat 28 1056 AZ

August Allebéplein 5 1062 AA

BUITENSCHOOLSE OPVANG

De Groeituin Orteliuspad 1a 1056 NW

De Groeijungle

Cosmicus-Impuls

Sam van Houtenstraat 76, 1067 JP

Het Breed 10, 1025 HR

De Groeistudio Anderlechtlaan 1 1066 HK

Het Groeiland

De Groeihaven

Ardennenlaan 133, 1066 MJ

Zaandijkstraat 1, 1013 VM

De Groeivilla Willebroekstraat 46, 1066 WE

Het Groeipaleis

De Groeijungle

Joop Woortmanplein 5, 1069 PT

Sam van Houtenstraat 76 1067 JP

De Groeiwereld Lakenhalstraat 2, 1064 WZ

Het Groeiparadijs

Het Groeipaleis

Wiltzanghlaan 38, 1055 KH

Joop Woortmanplein 5 1069 PT

Impuls-de Springplank Robert Scottstraat 28 1056, AZ

Groeiplaza

Het Groeiparadijs

August Allebéplein 5 1062 AA

Krelis Louwenstraat 4, 1055 KA

impuls.nl/locaties


Project1_Opmaak 1 25-07-17 09:11 Pagina 9

spelen, leren, groeien Hoe zou u Impuls omschrijven? “Impuls Kindercampus is een moderne en brede kinderopvangorganisatie met een stevige basis in West en Nieuw-West. Maar we zitten ook in Zuid en Noord. Verdeeld over 9 wijken hebben we 21 kinderopvanglocaties en 57 voorscholen. We werken vanuit het idee is dat elk kind recht heeft op een kansrijke toekomst in een diverse samenleving.” Wat bedoelt u met kindercampus? “We willen de versnippering van het opvangaanbod tegengaan. En we zijn voorstander van een wijkgerichte aanpak. Onze slagzin is niet voor niets ‘dichtbij thuis’. De kindercampus biedt een totale oplossing voor alle kinderen van 0 tot 13 jaar in de buurt. We stemmen dat af op het leefritme van het kind en het gezin. Soms is een kindercampus een schoolgebouw met daarin een samenwerkende voorschool van Impuls eventueel aangevuld met een buitenschoolse opvang. Een kindercampus kan ook uit meerdere locaties bestaan, maar dan wel dicht bij elkaar en dicht bij ouders en kinderen. En soms is het gewoon een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang, omdat de buurt daar behoefte aan heeft. We hebben een filmpje gemaakt om de kindercampus in 90 seconden uit te leggen. Dat staat op www.impulskindercampus.nl.” Hoe werkt dat, de kindercampus? “In de kindercampus krijgt ieder kind alle aandacht en ruimte om te spelen, te leren en te groeien. Dat doen we aan de hand van drie thema’s: Spelend leren: Misschien wel de belangrijkste van de drie. De nadruk ligt op spelen, want spelen geeft plezier. En spelen is ook nog eens dé manier voor jonge kinderen om te leren en hun omgeving te verkennen. Onze locaties zijn zo ingericht dat ze kinderen uitnodigen om zelf te spelen, verkennen en ontdekken. We gebruiken zo veel mogelijk echte, natuurlijke en open materialen die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Bij ons kunnen kinderen zelf het initiatief nemen.

De pedagogisch medewerker speelt mee en voegt steeds iets nieuws toe. In de praktijk gaat het allemaal heel speels eraan toe. Ook daarvan is een filmpje op impuls.nl > kwaliteit > spelend leren. Diversiteit: In ons werkgebied wonen mensen met meer dan honderd verschillende nationaliteiten. We willen ervoor zorgen dat kinderen met al die verschillende achtergronden met elkaar spelen en van elkaar leren. Gezonde leefstijl: Op onze locaties is er altijd water, vers fruit en verse groeten. We snoepen en trakteren verstandig. Als het even kan spelen we buiten. Pas als het heel slecht weer is, blijven we binnen.” Hoe waarborgt Impuls de kwaliteit? “Onze pedagogische teams bestaan uit een mix van medewerkers met een gedegen mboof hbo-opleiding. We hebben coaches die medewerkers bijstaan en adviseren. We vertalen ook nieuwe wetenschappelijke inzichten naar de dagelijkse praktijk. Daarvoor hebben we zelf een wetenschappelijk medewerker in dienst. En we werken samen met de HvA, iPabo en UvA.“ Magda Heijtel, directeur www.impuls.nl 020 515 88 00 kinderopvang@impuls.nl

Pluims is de mascotte van Impuls


Project1_Opmaak 1 25-07-17 09:12 Pagina 10

“Consumentgericht bouwen is de toekomst” Bouwbedrijf Van Grootheest uit Ede is een ontwikkelend aannemer die reeds sinds 1870 bestaat. Naast de projectontwikkeling en het bouwbedrijf, heeft Grootheest ook een eigen timmerfabriek (Timmerfabriek Kernhem).

Al enige jaren is Grootheest overtuigd van het feit dat zij de consument al in een vroegtijdig stadium in het verkooptraject moet betrekken.

Met de realisatie van de 15 appartementen in 3 urban villaÂ’s is dit inmiddels doorontwikkelde concept nog verder doorgevoerd. Contexturearchitects uit Amsterdam heeft voor dit project per appartement een aantal voorbeeldplattegronden vervaardigd om de kopers een indruk te geven van de indelingsopties van de appartementen.

Tijdens de verkoopgesprekken werd naast deze voorbeeldindeling ook een volledig lege plattegrond aan de kopers verstrekt en met hen ingevuld.

 !  

    

 nieuwe woning voor het overgrote deel geheel naar eigen wens   !   liefst ook nog op het gebied van de gevelindelingen. Bij nieuwbouwwoningen komen daar dan nog alle mogelijkheden van uitbreidingen en dakopbouwen bij. Een dergelijke opzet is door Van Grootheest al bij diverse woningbouwprojecten toegepast, zoals het woningbouwproject  !      er een diversiteit van gevels en indelingen ontstaan geheel naar de wensen van de kopers. Dat ook de met de gevelopeningen kon worden geschoven was voor alle kopers een positieve verrassing, en heeft geleid tot een individueel “om maatgemaakte” gevelindeling. Inmiddels zijn alle appartementen in Magnolia State verkocht en is ieder appartement verschillend van indeling. Onze architecten hebben veel van de kopers ondersteund, zonder de algehele uitstraling en samenhang van het geheel uit het oog te verliezen.

K n h D u d v d te w w

D v n o D k N m e o b k K p le tr D ta D b e


Project1_Opmaak 1 25-07-17 09:13 Pagina 11

” .

Kazerneterrein Maurits Noord

Niet uitsluitend woningbouw

    !  

 nieuwbouwprojecten geldt, bewijst het project De Manegen op het Kazerneterrein Maurits Noord te Ede.

Bouwbedrijf Van Grootheest is naast een ervaren woningbouwer ook een partij die grote utilitaire werken realiseert. Zo is recent de Gemeentewerf in Amsterdam Zuid opgeleverd,

De bijzondere locatie De Manegen ligt in het hart van het Monumentaal Cluster van het voormalige kazerneterrein en maakt deel uit van de monumentale stallenreeks. Het karakteristieke voormalige manegegebouw is aan het Drafveld gesitueerd. Om de culturele identiteit en terreinstructuur van de voormalige kazerne te respecteren, wordt het bestaande gebouw bewaard en op een uitdagende wijze hergebruikt.

maar wordt ook de glaskap van de Haagse Passage door ons vervangen, terwijl de winkels gewoon open blijven.

De grote doch betaalbare woningen, met een totaal oppervlak van ca. 200 m2 binnen een volume van wel ca. 620 m3, bieden niet alleen de mogelijkheid tot veel verschillende ruimten, maar ook ĂŠĂŠn met ruimtelijkheid. Daarnaast bestaat hier ook echt de maximale vrijheid voor kopers om zelf de indeling te bepalen. Negen woningen met een breedte van ca. 4,40 meter en ca. 20 meter diep worden visueel centraal geopend door middel van een vide met daklicht waardoor avontuurlijke grote woningen ontstaan. De begane grond meet ca. 80 m2 terwijl op de twee bovenste verdiepingen met ca. 70 en 50 m2 ook minimaal vier kamers te maken zijn.

s n t

Een geheel andere bouw is de Marinierskazerne Van Ghent te Rotterdam.

Kortom, dit is een zeer bijzondere woning in een historisch pand, met echt iets te kiezen voor diverse kopers. Veel verschillende kamers, meerdere werkruimten, een open structuur, een traditionele indeling, vrijwel alles is mogelijk in De Manegen. Door het bestaande gebouw te handhaven blijft het woningaantal beperkt tot negen en zijn er 20 parkeerplaatsen beschikbaar. De voortuin wordt mooi afgeschermd door middel van een beukenhaag, terwijl de achtertuin privĂŠ afgescheiden wordt met een schuur (metselwerk/hout) en deur. Kortom, alle soorten projecten, van kleine verbouwingen tot zeer grote en / of complexe werken. Maar altijd met de     en budget. Ook voor u willen wij een thuis realiseren, en dat doen we het liefst samen mĂŠt u.

Argonstraat 26, 6718 WT EDE tel. 0318 - 419015 mail@grootheest.nl


Project1_Opmaak 1 25-07-17 09:13 Pagina 12

Zelf uw huis (laten) bouwen in Amsterdam? Dat kan op verschillende manieren! Een huis (laten) ontwerpen en vervolgens zelf bouwen of laten bouwen. Dat is Zelfbouw. Bij Zelfbouw heeft u maximale invloed op uw woning. Úw wensen staan centraal. U bent zelf opdrachtgever voor het ontwerp en de bouw van uw woning. U heeft de vrijheid om dit, binnen de randvoorwaarden, te realiseren. Heeft u niet de kennis en de tijd om zelf een woning te bouwen? Dan schakelt u een architect of bouwbegeleider in. Het eindresultaat is een woning die volledig aan uw eigen woonwensen voldoet. Wie wil dat niet?

Wilt u zelf een huis (laten) bouwen? Alleen of

basis van deze rangordelijst wijst de gemeente de

samen met anderen? Dat kan in Amsterdam op

kavels toe.

verschillende manieren!

Individuele Zelfbouw

Individuele Zelfbouw

VRIJSTAAND

Individuele Zelfbouw

NAAST ELKAAR

Samen in het klein

SAMEN IN HET KLEIN

Naast elkaar en vrijstaand

Wilt u samen op één kavel met één, twee of drie

Individuele Zelfbouw betekent zelf uw huis (laten)

andere huishoudens appartementen bouwen? Ook

bouwen voor eigen gebruik. U kunt bij Individuele

dat kan! Er zijn zelfbouwkavels waarop het is

Zelfbouw, afhankelijk van het kavelaanbod,

toegestaan om of een eengezinswoning of twee (en

vrijstaand bouwen, naast elkaar en soms zelfs op

soms zelfs meer) appartementen te bouwen. Deze

het water.

kavels hebben dezelfde inschrijfprocedure als

Hoe verloopt de toewijzing van de kavels? Tijdens

Individuele Zelfbouw (dit in tegenstelling tot Samen

de inschrijfperiode schrijft u zich in voor de kavels

in het Groot, zie hiernaast). Mocht u voor Samen in

waarin u geïnteresseerd bent. Nadat de inschrijving

het Klein kiezen, dan moet u zich gezamenlijk

is gesloten wordt door middel van loting bepaald in

inschrijven met de huishoudens met wie u dit wilt

welke volgorde de kaveltoewijzing plaatsvindt. De

gaan doen. Na inschrijving is het niet meer mogelijk

notaris wijst door loting aan elke inschrijver een

om nog huishoudens/woningen toe te voegen.

rangnummer toe en stelt de rangordelijst op. Op


Project1_Opmaak 1 25-07-17 09:13 Pagina 13

Samen in het groot (bouwgroepen)

vormt u samen met andere toekomstige medehuurders een (coöperatieve) vereniging. Vervolgens wordt de (coöperatieve) vereniging de erfpachter en ontwikkelt u, als lid van de (coöperatieve) vereniging, samen met de andere

Bouwgroep

SAMEN IN HET GROOT U kunt ook met een bouwgroep zelf woningen bouwen (nieuwbouw) of verbouwen (bestaande bouw). Dat kan voor koopwoningen in twee verschillende vormen van opdrachtgeverschap: Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) of Mede Opdrachtgeverschap (MO). Ook kunnen sinds kort (toekomstige) bewoners van sociale en middeldure huurwoningen samen bouwen. Bij wijze van pilot worden er namelijk zelfbouwkavels voor wooncoöperaties in

leden sociale en/of middeldure huurwoningen. Net zoals bij CPO- en MO bouwgroepen doorloopt u als groep een selectieprocedure om een kavel te verkrijgen. Verder heeft u als wooncoöperatie volledige zeggenschap over de keuze van de architect/aannemer, het ontwerp, de planontwikkeling en de bouw van het woongebouw, maar draagt daarmee ook de risico’s ervan. Dit is gelijk aan CPO-bouwgroepen.

Actueel aanbod en meer informatie Bent u benieuwd naar het actuele Zelfbouwaanbod in Amsterdam of wilt u meer informatie? Kijk op: www.amsterdam.nl/zelfbouw

Amsterdam uitgegeven. Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) vormt u samen met andere toekomstige bewoners

Bouw zelf uw droomhuis op Centrumeiland IJburg!

een CPO-bouwgroep en wordt met elkaar

Zelf uw droomhuis bouwen in Amsterdam?

opdrachtgever. Om een kavel te verkrijgen

Alleen of samen met anderen? Dat kan op

doorloopt u als groep een selectieprocedure en

Centrumeiland IJburg!

richt u als groep een rechtspersoon op. Als CPO-

Op Blok 10 van Centrumeiland IJburg zijn de

bouwgroep heeft u volledige zeggenschap over de

volgende zelfbouwkavels beschikbaar:

keuze van de architect/aannemer, het ontwerp, de

Bij Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)

woongebouw, maar draagt daarmee ook de risico’s

2 woningen per kavel)

doen aan selectie voor een CPO-kavel, moet u zich •

4 ‘Samen in het Klein’ zelfbouwkavels (voor de bouw van 3 of 4 woningen per kavel)

Amsterdam. Medeopdrachtgeverschap (MO)

3 kavels voor Individuele Zelfbouw of Samen in het Klein (voor de bouw van 1 of

ervan. Voordat u als CPO-bouwgroep mee kunt registreren voor de Kaartenbak van Zelfbouw

4 kavels voor Individuele Zelfbouw (voor de bouw van 1 eengezinswoning)

planontwikkeling en de bouw van het

2 zelfbouwkavels voor CPO-bouwgroepen

1 zelfbouwkavel voor een Wooncoöperatie.

U kunt ook kiezen voor Mede Opdrachtgeverschap (MO). Hierbij ontwikkelt een professional (zoals een

Inschrijven op de kavels voor Individuele

projectontwikkelaar, architect of aannemer) een

Zelfbouw en Samen in het Klein kan t/m 8

project samen met de toekomstige bewoners. Ook

september 2017. Voor de zelfbouwkavels voor

de werving van de deelnemers verloopt doorgaans

CPO-bouwgroepen en het kavel voor de

via de professional. Bij MO worden risico’s en

Wooncoöperatie gelden aparte

zeggenschap verdeeld tussen beide partijen. De

inschrijfprocedures.

toekomstige bewoners hebben bij MO meestal minder zeggenschap dan bij CPO, maar worden door de professional gedeeltelijk ontzorgd bij het ontwikkel- en bouwproces.

Inschrijven of meer informatie? Ga naar www.amsterdam.nl/zelfbouw

Wooncoöperatie Sinds kort worden er, bij wijze van pilot, ook zelfbouwkavels voor wooncoöperaties in Amsterdam uitgegeven. Bij een wooncoöperatie


Project1_Opmaak 1 25-07-17 09:13 Pagina 14

Bijzondere lampen. atelier91   

www.atelier91.nl

tot 19 jaar ben je gratis OBA-lid en leen je boetevrij

Kom langs in ÊÊn van onze 26 OBA-vestigingen  

obamsterdam

www w.oba.nl .oba.n .


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 11

GA MAAR NA

Kinderkamers

JE KAMER! Heb je kinderen, dan herken je deze uitspraak wel. Maar eigenlijk is het helemaal geen straf wanneer je als kind naar je kamer moet. Want de kinderkamers van 2017? Die zijn kindvriendelijk, fleurig en hedendaags! Een plek om te spelen, te chillen én natuurlijk te slapen. Tussen je knuffels of samen met een logeetje. Of de juiste plek om je favoriete hobby te beoefenen. In de kinderkamer van nu is het allemaal mogelijk. Mooie afwerkingen, fijne kleuren en hedendaagse patronen maken het de leukste plek in huis…!

Wanneer je een kindje verwacht, is het superleuk om met de kinderkamer aan de slag te gaan. Je leeft je uit in zachte kleuren, mooie materialen en lieve, knuffelbare accessoires. Maar met het verstrijken van de kinderjaren, groeit ook de kinderkamer mee. Niet alleen het formaat van de meubels, ook de inrichting, de kleuren en de wandafwerking verander je mee, door de jaren heen. Vrolijkheid voor het raam! Kleine kinderen zijn dol op kleuren en vormen. Ze leren ervan. Een kinderkamer is bij uitstek de plaats voor een kind om in alle rust te kijken. Vormen en objecten in zich op te nemen. De raamdecoratie in de kinderkamer mag dus best een kleurtje hebben. Het

kan ook prima mooie afbeeldingen bevatten. In de collecties van bece® vind je verduisterende rol- en dupligordijnen in uiteenlopende tinten, van rustige pastels tot hippe vergrijsde tinten en opvallende prints. Door de verduisterende en licht weerkaatsende kwaliteiten blijft het lekker koel en langer donker. Ook handig voor de wat oudere langslapers in je gezin… Bovendien voldoet alle raamdecoratie aan de laatste regels op het gebied van kindveiligheid. Voor de winnaar! Naast je raamdecoratie zijn ook de wanden in de kinder- of tienerkamer bij uitstek geschikt om kleur te bekennen. De nieuwe collectie behangen van ESTAhome is een tikkeltje

11


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 12

Kinderkamers

“Kies vinyl. Voor een vloer die tegen een stootje kan!” vintage en beïnvloedt door Amerikaanse sportemblemen en typografie, old school ruitpatronen en houten sportvloeren. Bovendien zijn er illustraties van paarden, voetballers en een basketbalveld. De patronen zijn voor alle kids die liever rondrennen dan stil op hun kamer zitten. Het kleurenpalet van de College collectie biedt juist meer rust. Naast trendy biedt deze collectie ook donkerblauw, warm grijs en vintage. Bang om te behangen? Niet nodig! Dit behang hoef je niet eerst in te smeren met lijm. Hierbij voorzie je de muur simpelweg van lijm om daarna het behang aan te brengen. Een kind kan de was doen! Denk om de vloer! Skippybal, blokkendoos, skateboard of gewoon een stel vrienden over de vloer… Spelen en chillen moet op een kinder- of tienerkamer geen probleem

12

zijn. Kies je voor een vinylvloer, dan kies je voor een vloer die tegen een stootje kan. Ze zijn voorzien van ldf. Dat zorgt ervoor dat indrukken als vanzelf weer omhoog veren. Juist op de kinderkamers die doorgaans veel te lijden hebben, zijn dit de vloerafwerkingen bij uitstek!

“Hedendaags kinderbehang is een tikkeltje vintage, maar ook nog steeds paarden, prinsessen en voetballers.” Vlekbestendig en geluiddempend Bij de mooie collectie vloeren van Novilon is het geen probleem wanneer er met verf of ranja wordt geknoeid. En ook is het niet zo erg wanneer er eens flink wordt gestoeid of naar iets te harde muziek wordt geluisterd… De vloeren zijn namelijk vlekbestendig en geluiddempend. Dat is handig bij zowel jonge, spelende kinderen als muziek liefhebbende tieners. Daar kun je met een gerust hart een bende kinderen, van alle leeftijden, op los laten!


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 13

Wellness

WELLNESS IN JE EIGEN WONING…!

De badkamer is allang niet meer een plek waar je je snel even schoon schrobt na een dagje noeste arbeid. Waar menigeen in zijn jeugdjaren letterlijk een frisse duik nam in een zogenaamd lavet, is het badderen anno 2017 meer weelde dan noodzaak. Het gevoel van een luxe mini-spa. In je eigen huis. Dat is wat je toch het liefste wilt? De badkamer als gerieflijke relaxplek in je woning!

Maak ruimte voor mindfullness en wellness in je woning. De badkamer is hiervoor de plek bij uitstek. Deze fijne ruimte verdient daarom speciale aandacht. Het is de ideale plek voor ontspanning en persoonlijke verzorging. Een verkwikkende douche of een stomend bad maken het verschil. Rustgevend reliëf Wanneer je denkt aan een nieuwe badkamer in wellness-stijl, denk je misschien niet direct aan de wandafwerking. Toch is deze bepalend voor de uitstraling. Hij draagt bij aan de mystiek van het moment. Kies voor rustige materialen. Omdat de tegels zijn als de huid van de badkamer, moeten ze vooral niet schreeuwerig zijn. Ontspannen gaat net een beetje gemakkelijker met een aangenaam uitzicht. Neutrale tinten, al dan niet met een fijn reliëf of patroon hebben een rustgevend effect op je ogen en dus op je gemoed.

“Ontspannen met een aangenaam uitzicht op neutrale tinten en fijne reliëfs.” Kraan als verkwikkende bron Technische ontwikkelingen, architectonische vormgeving en exclusieve materialen helpen om in de badkamer het gevoel van een luxe mini-spa te realiseren. Hier ervaar je het rustgevende effect van zacht stromend water. Een mooie kraan is hierbij niet te versmaden. De brede en flinterdunne waterstraal van de nieuwe HANSAMURANO X mengkraan lijkt rechtstreeks uit een frisse bron te komen. De architectonische vorm in combinatie met chroom en glas heeft een futuristische uitstraling. De kraan lijkt boven het bad of de wastafel te zweven. Verfijnde vormgeving voor een verfijnde smaak.

13


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 14

Wellness

“Douchen anno 2017 is: geen zorgen om de waterstraal” Dagdromen, zingen of nadenken… Met de nieuwste douchesystemen houd je je bezig met belangrijkere zaken dan je zorgen maken over de waterstraal. Die stel je in een oogwenk in met innovatieve technologie. Bepaal zelf in een handomdraai je favoriete straal en het watervolume van de douche. Door middel van eenvoudige druk- en draaiknoppen kies je voor een hoofd- of handdouche, gewenste douchestraal, de intensiteit van de straal en de juiste temperatuur. Maar dat niet alleen, want douchen anno 2017 is douchen alsof je onder een verkwikkende tropische regenbui staat. Diverse aanbieders zorgen voor de juiste touch. De nieuwe Rainmaker Select douche is bijvoorbeeld groots in formaat, zodat de drie verschillende krachtige douchestralen heel het lichaam bereiken. Strak design, functie en techniek gaan bij Rainmaker Select van Hansgrohe hand in hand, die er is voor aan de wand of het plafond. De twaalf parelende stralen zorgen een echte watermassage. Wastafel als pronkstuk De nieuwste generatie wastafels zijn eigenlijk geen tafels. Elegante kommen sieren je badkamer, als een mooie accessoire, pronkend op een prominente plaats. Vormen en materialen verschillen onderling, maar wat blijft is de nuchtere, elegante eenvoud. Wat geldt voor de wastafel, is ook van toepassing op je bad. Deze staat vrij in de ruimte, zonder opsmuk, zonder tegels of randen omgeven. Een fantastisch ruimtelijk effect is wat je hiermee creëert. Ruimte om te relaxen is wat je overhoudt, geen overbodige poespas. Alles wat je nodig hebt om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Een smaakvolle wastafel en een verkwikkend bad in een fijne ambiance van elegante kleuren en vormen.

14


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 15

Vakfederatie Rietdekkers

DE FASCINERENDE MOGELIJKHEDEN VAN RIET

Als u in de herfst door het polderlandschap rijdt, vormen de wuivende rietkragen met hun karakteristieke pluimen een prachtig decor. Datzelfde riet wordt al sinds mensenheugenis gebruikt als dakbedekking. Toch blijft riet voor velen een mysterie. Want hoe zit het met de levensduur, de kwaliteit, de isolatiewaarde, de brandveiligheid, etc? In vogelvlucht geven wij u hier antwoord op de meest gestelde vragen. 15


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:12 Pagina 16

Vakfederatie Rietdekkers Decennialang mooi. Riet dat is gegroeid in een natuurlijke omgeving en de passende bewerkingen heeft ondergaan, blijft tenminste 25 jaar lang zijn doelmatige werking als dakbedekking behouden. Die 25 jaar kunnen ook 40 of 50 worden. Dat is afhankelijk van onder andere de dakhelling, de ligging en het gepleegde onderhoud. Hoe schuiner, hoe beter Een dak dat een flinke helling heeft, zorgt voor een goede, en snelle afwatering. De hellingshoek van een dak is de meest bepalende factor voor de levensduur van het riet. Een dak met een hellingshoek van 45° gaat tot 25 jaar mee. Bij 55° wordt dit al direct 35 jaar. Daarnaast is de kwaliteit van het riet en het vakmanschap van de rietdekker natuurlijk mede bepalend voor de levensduur. Schroefdakconstructie De schroefdakconstructie heeft ervoor gezorgd dat de brandveiligheid van rieten daken enorm is toegenomen. Er is veel minder tocht en stof. De isolatiewaarde die wordt voorgeschreven in het Bouwbesluit kan met gemak gehaald worden. Het is dan ook begrijpelijk dat de schroefdakconstructie vaak wordt toegepast. Voordelig verzekerd De Vakfederatie Rietdekkers is erin geslaagd de brandveiligheid van rieten daken aan te tonen. Dit heeft geresulteerd in een polis waarvan de premie niet hoger is dan die van een huis met een pannendak, de zogenaamde Vakfederatie Rietpolis. Door de gecombineerde expertise van verzekeraar en branche is dit één van de meest concurrerende verzekeringen voor rietgedekte panden. De kracht van de vakfederatie Het maken van een rieten dak is een ambacht dat is voorbehouden aan specialisten. De Vakfederatie Rietdekkers zorgt onder andere voor vakopleidingen voor rietdekkers. Het zijn pittige en langdurige opleidingen met zowel aandacht voor de theorie als voor de praktijk. Diploma’s worden uitgereikt na het behalen van het examen. Alle rietdekkersbedrijven die zijn aangesloten bij de Vakfederatie zijn bezitten tenminste het Vakdiploma. Kennis van riet Niet alleen verstaan de rietdekkers die zijn aangesloten bij de Vakfederatie het vak tot in de kleinste details, ze zijn ook in staat de kwaliteit van het riet te beoordelen. Daarbij wordt gelet op onder andere de dikte van de stengels, de buigzaamheid, de lengte, het oogstjaar, de zuiverheid (geen blad, geen onkruid), de aanwezigheid van schimmels of vraat, oorsprong en eventuele kneuzingen. Trends Steeds meer ziet u riet ook als gevelbekleding die zorgt voor een natuurlijke uitstraling en inbedding in de omgeving. Niet alleen op woon- en recreatie panden maar ook op kantoren, gemeenschapscentra, ja zelfs op een gemeentehuis in de Randstad wordt riet als gevelbekleding toegepast. www.riet.com Op onze uitgebreide site vindt u alle informatie over riet, rietdekken, rieten daken en de aangesloten rietdekbedrijven.

16


Project1_Opmaak 1 25-07-17 09:13 Pagina 15

Rodenhuis Financiële Dienstverlening Kan ik mijn droomhuis kopen? WIJ ZIJN RODENHUIS Rodenhuis Financiële Dienstverlening is de onafhankelijke specialist in hypotheken, voor zowel Nieuwbouw als bestaande bouw. Wij zijn er voor zowel particulieren als ondernemers. Wij geloven in persoonlijke aandacht en stellen uit meer dan 30 hypotheekproducten het beste advies voor u samen: op maat, betrouwbaar en tegen de scherpste rente!

2. Woning zoeken

1. Gratis financiële verkenning

5. Definitieve hypotheekofferte

3. Hypotheek adviesgesprek

6. Notaris

4. Taxatie, bankgarantie of bouwtechnische keuring

7. Financiële nazorg

CONTACT Landsmeer Zuideinde 30 1121 CL Landsmeer 020 - 482 62 80

Amsterdam West Osdorpplein 405 1068 EV Amsterdam 020 - 763 07 27

Amsterdam Frederik Hendrikstraat 84 1052 HX Amsterdam 020 - 416 02 72

Diemen Hartveldseweg 32 1111 BG Diemen 020 - 23 74 951

Amsterdam IJburg IJburglaan 1279 1087 GJ Amsterdam 020 - 416 02 72

Amsterdam Sarphatipark Sarphatipark 140 1073 EE Amsterdam 020 - 672 12 17

Amsterdam Noord Buikslotermeerplein 406 1025 WP Amsterdam 020 – 229 98 29

Purmerend Kolkstraat 16 1441 CA Purmerend 06 - 22 99 64 79

www.rodenhuisfd.nl


Project1_Opmaak 1 25-07-17 09:11 Pagina 6

$ !#$##$!$ !% % %%$%%#% %%  "%" $!""!#$"#$%% $!""!#$"#$%


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:12 Pagina 17

Luxaflex® LUXAFLEX® INTRODUCEERT INTELLIGENT BEDIENINGSSYSTEEM POWERVIEW™ MOTORISATION

INNOVATIE MAAKT RAAMBEKLEDING BEDIENEN MET SMARTPHONE MOGELIJK Luxaflex Nederland introduceerde onlangs het nieuwe elektrische bedieningssysteem PowerView ® Motorisation, waarmee Luxaflex Nederland het automatisch bedienen van raambekleding via je smartphone en tablet mogelijk maakt. Met PowerView® Motorisation kan raambekeding worden bediend met de PowerView ® App of met de Pebble ® Afstandsbediening. Ook kan door middel van het maken van scènes de raambekleding volledig automatisch bediend worden.

Luxaflex® heeft het product voor de eerste keer gepresenteerd op de internationale vakbeurs Intirio. PowerView ® Motorisation: Smart shades that simplify your life PowerView ® Motorisation maakt wonen mooier en makkelijker: dankzij het slimme elektrische systeem worden instellingen automatisch aangepast op de licht- en privacy-behoeften van de gebruiker en zorgt

17


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:12 Pagina 18

daarmee voor de perfecte ambiance, zowel ‘s middags, ‘s avonds als ‘s nachts. “Geautomatiseerde bediening hoort bij deze tijd, mensen willen comfort, eenvoud en luxe. Wij beantwoorden deze vraag met dit vernieuwende product,” vertelt Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland.

Pebble ® Afstandsbediening Het systeem kan zowel worden bediend door middel van de PowerView ® App of met één van de twee verschillende Pebble ® afstandsbedieningen. De Pebble ® biedt een modern alternatief voor de afstandsbediening en geeft de mogelijkheid om tot wel bijzonder veel verschillende raampartijen automatisch te bedienen en in te stellen, zowel individueel, met slechts één druk op de knop. De Scene Controller heeft een geavanceerd scherm waarop de verschillende combinaties van scènes te zien zijn. Personaliseren met de App Naast de Pebble ®, is PowerView ® Motorisation ook te bedienen met een smartphone of tablet, dankzij de PowerView™ App. Deze app is zo geavanceerd dat na eenmalig instellen de raambekleding zich automatisch

aanpast aan het ritme van de gebruiker en zonsopkomst en -ondergang, zelfs als de gebruiker niet thuis is of niet verbonden is met internet. Zo kunnen er per dag en tijdstip andere lichtcombinaties ingesteld worden, zowel voor individuele ramen als gezamenlijk. Dankzij RemoteConnect kan het systeem zelfs worden bediend vanuit het buitenland. Veiligheid, onderhoud en design Behalve de veelzijdige functionaliteit van het systeem, is er ook gedacht aan kindveiligheid en onderhoudsgemak. Dankzij een compacte battery pack achter het product is de hinderlijke stroomtoevoer overbodig. De Pebble ® is te verkrijgen in zeven verschillende kleuren en is door zijn eigentijdse vormgeving passend in elk interieur. Het innovatieve product is zeer recent bekroond met de WCM A Award voor Best New Style Concept in de categorie Motorisation. www.luxaflex.nl


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:12 Pagina 19

BouwGarant

ZEKERHEID MET BOUWGARANT Het laten bouwen van uw droomhuis is geweldig. Maar ook spannend en intensief. Het kiezen van een bouwbedrijf dat bij u en uw opdracht past, is dan ook cruciaal. Maar hoe herken je een betrouwbaar bouwbedrijf dat met u meedenkt en kennis van zaken heeft? Stichting BouwGarant helpt u daarbij. BouwGarant is het grootste keurmerk in de bouw met 1425 aangesloten bouwbedrijven. Alle deelnemers beschikken over de juiste papieren zoals het Aannemersdiploma en aansprakelijkheidsverzekeringen. Ook werken zij volgens vaste processen zodat u zeker weet dat alle afspraken goed worden vastgelegd, van offerte tot en met de oplevering. Kortom, u heeft de zekerheid dat u bouwbedrijf in zee gaat die zijn zaakjes op orde heeft. Nog meer zekerheid? Dan kunt u kiezen om garantie af te sluiten. Daar kunt u een beroep op doen mocht uw bouwbedrijf failliet gaan of gebreken na oplevering niet worden opgelost. Steeds vaker stellen financiĂŤle instellingen deze (verzekerde) garantie als voorwaarde bij het afsluiten van een hypotheek. Voor de Nieuwbouwgarantie beschikt BouwGarant over het keurmerk van Stichting GarantieWoning. BouwGarant heeft een Servicedesk waar u terecht kunt voor advies en vragen. Alle deelnemers van BouwGarant zijn aangesloten bij de Geschillencommissie. Kiest u voor BouwGarant, dan kiest u voor kwaliteit en zekerheid. Meer informatie vindt u op www.bouwgarant.nl.

19


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:12 Pagina 20

BouwGarant

Zekerheid met de EnergiePrestatieGarantie U wilt meer comfort én besparen op energie? Bij veel woningen is veel te winnen. Met de EnergiePrestatieGarantie heeft u de zekerheid dat de beoogde besparing daadwerkelijk wordt gehaald en dat de werkzaamheden goed en deugdelijk worden uitgevoerd. Met de EnergiePrestatieGarantie garandeert de ondernemer gedurende maximaal 10 jaar na de oplevering de gebouwgebonden energiebesparing en/of energieopwekking. Daarnaast heeft u garantie op de deugdelijkheid van de energiemaatregelen voor een periode van 10 jaar. Bij actieve energiemaatregelen (bijvoorbeeld warmtepomp of zonnepanelen) is dit beperkt tot 3 jaar na de oplevering.* Als u dat wenst kan onze energiecoach u vroegtijdig waarschuwen als het energiegebruik te hoog is. Uw gedrag is natuurlijk niet verzekerd maar het zou ook kunnen dat de woning niet voldoende presteert. Schakel dan uw bouwbedrijf in voor nader onderzoek en eventueel aanvullende maatregelen om zodoende de beloofde prestatie te realiseren. Als uw bouwer geen passende oplossing biedt, kunt u een beroep doen op de EnergiePrestatieGarantie. De garantie van uw bouwer is immers bij ons verzekerd! De EnergiePrestatieGarantie is een module ‘bovenop’ de Verbouwgarantie en Nieuwbouwgarantie. U heeft dus maximale zekerheid tijdens de bouw en na oplevering. Zie voor meer informatie ook www.bouwgarant.nl/garantie. *Kijk voor de exacte voorwaarden op www.bouwgarant.nl.

Met een BouwGarant-aannemer BouwGarant-aannemer emer heef heeft ft u de vvolgende olgende zzekerheden: ekerheden: 1 Juiste diploma’ diploma’ss en vverzekeringen erzekeringen

5 Garantie Garantie

Ieder een kkan an zich aannemer noemen. Maar BouwGar Iedereen BouwGarantantver de juiste diploma’ aannemer wor word d je alleen als je o over diploma’ss en beschikt.. U weet dus zzeker datt u een er ervaren vverzekeringen erzekeringen beschikt eker da varen inschakelt orde heeft. vvakman akman inschak elt die zijn zzaken aken op or de heef ft .

U kkunt unt kiez en vvoor kiezen oor e extra xtra zzekerheid ekerheid door gar garantie antie af te sluiten. LLet et op: u bent bent zelf zelf verantwoordelijk verantwoordelijk voor voor het afsluiten afsluiten van van deze deze garantie. garantie.

6 Uitgebreide Uitgebreide klach klachtregeling tregeling 2 Aan Aantoonbare toonbare ervaring ervaring BouwGarant-aannemers BouwGarant-aannemers hebben aantoonbare aantoonbare er ervaring varing in de bouw. bouw. Daar Daardoor door weten zij welk welke e aanpak tot het beste resultaat resultaat leidt en kkunnen unnen zze e u goed adviser adviseren. en.

BouwGarant kkent BouwGarant ent een uitgebr uitgebreide eide rregeling egeling w waarbij aarbij het snel en adequaa adequaatt oplossen vvan an de klach klachtt cen centraal traal staa staat. t. BouwGarant De BouwGar ant Quick Scan is hier een vvoorbeeld oorbeeld vvan, an, hierbij onafhankelijk deskundige locatie doet een onafhank elijk desk undige op loca tie een bindende uitspraak. uitspr aak.

3 Duidelijk Duidelijke e af afspraken spraken De BouwGar BouwGarant-aannemer ant-aannemer zzet et samen met u alle af afspraken spraken op papier an o fferte tot en met de oplevering. oplevering. U komt komt dus papier.r. V Van offerte niet vvoor oor vverrassingen errassingen te staan.

4 K Kwaliteitscontroles waliteitscontroles BouwGarant-aannemers BouwGar ant-aannemers wor worden den regelmatig regelmatig getoetst door een onafhank onafhankelijke elijke instan instantie. tie. Alleen bedrijv bedrijven en die aan alle eisen vvoldoen, oldoen, mogen het BouwGar BouwGarant-keurmerk ant-keurmerk dr dragen. agen.

7 Geschillenc Geschillencommissie ommissie Samen met de Consumentenbond Consumentenbond en Vereniging Vereniging Eigen Huis heeft heef ft BouwGarant BouwGarant de Geschillencommissie Geschillencommissie Verbouwingen Verbouwingen en Nieuwbouw opgerich opgericht. t . Heeft Heefft u een probleem probleem met uw aannemer? En u kkomt omt er samen niet uit, ook niet na bemidbemiddeling door BouwGar BouwGarant. ant . Dan kkunt unt u ter terecht echt bij dez deze e onaf onaffhankelijke hank elijke geschillenc geschillencommissie. ommissie.

T 0900 224 2242 E info@bouwgarant.nl info@bouwgarant .nl I www.bouwgarant.nl www.bouwgarant .nl F ffacebook.com/bouwgarant acebook.com/bouwgarant T twitter twitter.com/bouwgarant r.c . om/bouwgarant

20


Project1_Opmaak 1 25-07-17 09:13 Pagina 17

Een van onze kernwaardes is advies op maat. Sterker nog, een goed eindresultaat waarmee u tevreden bent bestaat alleen maar als u zich uitvoerig vooraf laat adviseren. Het is immers altijd maatwerk. Soms begint het met een advies in onze showroom, maar soms is een afspraak bij u thuis beter om ook het technische aspect goed te kunnen beoordelen.

Naast ons assortiment Bruynzeel vloeren bieden wij ook het complete assortiment Bruynzeel binnendeuren. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in traprenovatie, indien gewenst, geheel afgestemd op uw houten vloer. Wanneer u een vakkundig advies kunt gebruiken over het onderhoud of de renovatie van uw vloeren zijn wij graag uw ervaren partner.

Na een bezoek aan onze showroom raden wij u aan, wanneer er sprake is van een bestaande woning, de stalen van de door u gekozen vloer in uw woning te combineren met uw inrichting, en niet te vergeten, de lichtinval in uw woning.

Heeft u vragen over een van onze services? Neem dan gerust contact op met onze adviseur. www.vloerendeur.nl of bezoek onze showroom aan de Buitenveldertselaan 104 in Amsterdam.


Project1_Opmaak 1 25-07-17 09:13 Pagina 18

Ervaar de kracht, het karakter en de geschiedenis van onze unieke boomstamtafels. Een constante voorraad van 100 tot 150 karakteristieke bladen, puur natuur uit ĂŠĂŠn stuk in de lengte gezaagd, zodat u het lijnenspel en alle tinten kunt zien. Massief en onverwoestbaar. Maak vrijblijvend een afspraak in ons atelier in Leiden.

uniekeboomstamtafels nl

houweling interieur Atelier | Boomstamtafels: Rooseveltstraat 52 | Leiden Showroom | Collectie Villa Arena | Amsterdam www.houwelinginterieur.nl


Project1_Opmaak 1 25-07-17 09:13 Pagina 19

GESPECIALISEERD IN ONDERHOUD AAN PARKETVLOEREN

Wij verzorgen onderhoud aan parketvloeren, schilderwerk op uw houten vloer & machinaal schuren voor bedrijven, instellingen en particulieren. Met onverminderd enthousiasme verrichten wij onze werkzaamheden in de provincie Noord-Holland. Zo zijn wij onder andere werkzaam in Amsterdam en in een straal van 80 km. Service, kwaliteit en continuïteit staan bij ons hoog in het vaandel.

MOEZELHAVENWEG 97 AMSTERDAM | MOB.: 06-55858339 DENBVLOEREN@GMAIL.COM | WWW.DB-VLOEREN.NL


Project1_Opmaak 1 25-07-17 09:13 Pagina 20

       

       

    

 

 

    

Profile for MultiPlus

De Woongaard Amsterdam  

De Woongaard Amsterdam  

Advertisement