__MAIN_TEXT__

Page 1

HOEKSCHEWAARD


TUSSEN HAARD EN HORIZON RoosRos

architec-

www.roosros.nl

tuur mèt en vóór mensen. Al meer

info@roosros.nl

dan 60 jaar. We creeëren een sfeer-

0186 69 15 80

volle beleving van haard tot horizon.

L.J. Costerstraat 2 3261 LH Oud-Beijerland

Binnen

Architecten

budget,

maakt

boven

verwachting.

Samen ontwerpen aan uw eigen stukje geluk in de Hoeksche Waard óf daarbuiten.

%0/,&34-005

7&3'# #&)"/(; ;0/8&3*/(( (03%*+/450''&/7 7-0&3#&%&,,*/(

.PMFOEJKL  0 0VE#FJKFSMBOE UUFM  XXXEPOLFSTMPPUEFDPLBZOM


Dick Schutter schilderwerk en behangwerkzaamheden

Profiteer tot en met 2018 van het lage BtW tarief van 6% voor uW schilderWerk. 6% BTW geldt voor particuliere woningen ouder dan 2 jr.

wij staan voor kwalitatief goed schilderwerk. Persoonlijk advies is vanzelfsprekend. elke klant kan zich verzekeren van een goed eindresultaat. naast het binnen- en buitenschilderwerk leveren wij ook behangwerkzaamheden. Uiteraard met hetzelfde vakmanschap die u van ons kan verwachten.

ranonkelstraat 33 | 3262 br Oud-beijerland 06-51164813 | info@dickschutterschilderwerken.nl www.dickschutterschilderwerken.nl


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:10 Pagina 1

INHOUD

2 4 5

Colofon Uitgave: Multiplus BV Stationsweg 21 | 9201 GG Drachten Tel. 0512-204100 E-mail: info@multiplusdrachten.nl Internet: www.multiplusdrachten.nl Vormgeving: Maurice de Jong Redactie/Foto’s: Nederlands Perscentrum Wonen: perscentrumwonen.nl Woonmodetrends: woonmodetrends.nl Multiplus BV - Taco de Haan Bizzy Bee Communications - Ciska Borger Copyright: Niets uit deze opgave mag worden vermenigvuldigd of worden overgenomen op welke wijze dan ook zonder vooraf schriftelijke toestemming van de uitgever. Aan de inhoud van dit magazine kunnen geen rechten worden ontleend.

6 9 10 11 13 15 17 19

FOCUS OP DE VLOER CBW ERKEND LEUK HUIS GEZIEN? 10 TIPS VOORDAT U JA ZEGT WEES LIEF VOOR DE OGEN VAN JE HUIS! MODE VOOR DE MUUR DÉ BRANCHEORGANISATIE VOOR KLUSSENBEDRIJVEN: VLOK GA MAAR NA JE KAMER! WELLNESS IN JE EIGEN WONING DE FASCINERENDE MOGELIJKHEDEN VAN RIET LUXAFLEX® ZEKERHEID MET BOUWGARANT


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 2

FOCUS OP DE VLOER! Waar mensen zijn, zijn woningen. Hutten, tenten, stenen optrekjes... Een plaats om te schuilen tegen weer en wind. Door de eeuwen is het altijd zo geweest. Tegenwoordig is een huis gelukkig allang niet meer alleen een onderkomen om te schuilen. Want... je huis weerspiegelt je persoonlijkheid. Het is een uitlaatklep van jouw persoonlijke interesses, jouw belevingswereld. Een mooie verzamelplek van jouw geliefde spullen. Een plaats waar je je creativiteit op los kunt laten!

2


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 3

Vloeren

“Laat je vloer tot leven komen. Met kleur, dessins, patronen en contrasten.” Met interieurs die steeds creatiever worden, krijgt ook de vloer meer en meer een hoofdrol. Het is een uitgelezen onderdeel van je huis om de sfeer persoonlijk en uniek te maken. Houd je van trends? Leg dan je vloer in een patroon! Nieuwe collecties laten hippe variaties zien op klassieke patronen. Laat je vloer tot leven komen met kleur, dessins, patronen en contrast in hard en zacht. Klassiekers als visgraat, blok- en vlechtmotief, maar dan hun hippe zusje, zijn verwerkt in vloeren van hout, pvc en vinyl. Prints die we ook terugzien op zacht tapijt en luxe kleden. Vloer als... puzzel! Een andere trendy manier om je interieur een frisse update te geven is het gebruik van tegels op de wand en vloer. Grafische patronen creëren een dynamisch effect. Je stelt ze zelf als een puzzel samen. Laat ze eens doorlopen vanaf de vloer, in de wand. Ook in hout en betonlook zien we nieuwe ontwikkelingen; de vloer kan er niet oud, grof of verweerd genoeg uitzien... Daarmee krijgt je interieur dat doorleefde karakter dat tijdloos en stoer is. Perfect als basis voor een puur natuur, industrieel of juist design interieur. Voor warmte en gezelligheid combineer je in een modern interieur een vlakke vloer met kleden. Laat je vloer tot leven komen met kleur, dessins, patronen en contrast in hard en zacht.

Uniek patchwork De nieuwe vloerkledencollectie PL Y van Muuto laten zich hiervoor perfect lenen. Met meerdere kleden over elkaar creëer je een uniek patchwork. Zo geef je een nomadisch accent aan de strakke, architectonische belijning van je huis. Door het vlakke visgraat weefsel, de pasteltinten en de contrasterende randen en formaten is elk kleed anders maar perfect met elkaar te combineren. Met een opvallende vloer komt je interieur tot leven. Kies voor de trendkleur denimblauw en je nieuwe woonstijl voelt al snel zo relaxed als jouw favoriete jeans! Met de nieuwe tapijtcollectie Desso&Ex verras je in elke ruimte met een andere look door te mixen met verschillende prints; van linnen- en betonlook tot oosterse dessins. Voor optimaal comfort kun je zelfs op het kamerbrede tapijt een extra kleed leggen; dat is veilig genieten in je hangstoel of extra zacht voor je baby om op te liggen of te kruipen. In de slaapkamer zorgt een kamerbreed tapijt met een vervaagd oosters motief voor een verrassende sfeer. Laat dit motief terugkomen in een poef en bedsprei. Voer het kleurenpalet door in het bedtextiel en decoreer met sierkussens in denim en naturel tinten.

“Je vloer is je basis, kies hem bewust en met zorg.” Woon jij klein maar fijn? Met de juiste kneepjes laat je hem door je vloer groter lijken. Een kamer op het noorden of met kleine ramen heeft minder lichtinval en is al snel donker. Kies dan voor een lichte vloer met een rustige uitstraling zoals een betonlook. Wil je juist sfeer creëren in een grote ruimte met veel licht, kies dan een vloer in een donkere kleur met een meer uitgesproken print. Met super lange planken, kun je de illusie wekken van een extra brede of lange ruimte. Bedenk dat je vloer de basis is van je interieur. Kies hem bewust, met zorg en je zult er nog lang van genieten!


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 4

CBW-erkend

CBW ERKEND Je gaat een huis kopen en wilt deze helemaal naar jouw wens inrichten, dat brengt de nodige kosten met zich mee. Wat als de keukenzaak waar je net alles hebt besteld failliet gaat? Of klachten op de geleverde badkamer niet worden opgelost? Koop daarom bij een CBW-erkende winkel dan ben je zeker van je aankoop! Kopen bij een CBW-erkende winkel, biedt vele voordelen, maar vooral meer zekerheid. Winkels die CBW-erkend zijn, hanteren algemene voorwaarden die jou als consument extra goed beschermen. Ze zijn in samenwerking met de Consumentenbond opgesteld. Hierin zijn alle regels opgenomen die van belang zijn als je iets koopt, bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

CBW-erkende woonwinkels hanteren een erkenningsregeling met drie garanties: 1. 3 jaar (afbouwende) productgarantie CBW-Erkende winkels bieden een extra goede productgarantie 2. Een aanbetalingsgarantie* Je aanbetaling is gegarandeerd* 3. Onpartijdige klachtafhandeling Mocht je ooit een klacht hebben, dan is er de onafhankelijke Geschillencommissie Wonen.

*Let op! Gaat een CBW-erkende winkel failliet dan heb je recht op een vervangende koop. Er wordt geen geld uitgekeerd. Het aanbetalingbedrag wordt dan in mindering gebracht met een maximum van 25%. Voor keukens, sanitair en harde vloeren is dit 15%. Zie voor de exacte regeling, beperkingen en werkwijze de CBW-erkend voorwaarden voor woonwinkels op www.cbw-erkend.nl . De garantieregeling wordt alleen verleend door winkels die zijn aangesloten bij INretail, de grootste branchevereniging voor retail non-food. Check www.cbw-erkend.nl voor alle aangesloten winkels.

CBW-erkend. Dit is waaraan je ons herkend

4


Wij werken ontzorgend door de gehele Hoeksche Waard! Woont u, of gaat u wonen in de Hoeksche Waard. Heeft u bouw of verbouw plannen. En bent u op zoek naar deskundig advies en/ of ondersteuning. BVL Bouwadvies BV staat voor u klaar. Voor meer informatie: Mail: Telefoon:

www.bvlb.nl

info@bvlb.nl 0186-616002

Molendijk 15 3281 LT Numansdorp


Groeneweg 1 3273 LP Westmaas Email: info@vintro-design.nl Telefoon: +31615351108

www.vintro-design.nl

de Bibliotheek maakt je rijker!


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 5

Notaris

LEUK HUIS GEZIEN? 10 TIPS VOORDAT U JA ZEGT U wilt een woning kopen. Een spannende tijd. Komt u eruit met de verkoper? Wellicht koopt u het huis samen met uw partner. Misschien heeft u al een eigen huis. Belangrijk is een goede voorbereiding en uw zaken goed regelen, zodat u met een gerust hart JA kunt zeggen. In dit artikel staan de belangrijkste punten voor u op een rijtje.

1. De staat van de woning Bekijk goed in welke staat de woning verkeert. De verkoper heeft informatieplicht en moet u laten weten welke gebreken de woning heeft. Denk aan verouderde leidingen. Andersom heeft u zelf ook onderzoeksplicht. Door bijvoorbeeld bij de gemeente na te vragen of u de woning mag verbouwen. Er wordt verwacht dat u overduidelijke gebreken zelf opmerkt en hier met de verkoper afspraken over maakt. Een bouwtechnische keuring is een aanrader. 2. Toch verborgen gebreken? Blijken er na overdracht van de woning gebreken te zijn die de verkoper voor u heeft verborgen. Of heeft hij u niet de waarheid verteld, dan kunt u hem aansprakelijk stellen. 3. Eigen grond of erfpacht Soms koopt u niet het huis of de grond waar het huis op staat, maar het recht om het huis en de grond te gebruiken. Dat noemen we erfpacht. U betaalt aan de eigenaar, bijv. de gemeente, een jaarlijkse vergoeding. Informeer goed naar de voorwaarden, looptijd etc. Het kan lastig zijn een woning met erfpacht te financieren. 4. Bezwarende bepalingen Een bekend voorbeeld is het recht van overpad. Iemand heeft het recht om over uw grond te lopen. Of andersom: om bij uw woning te komen, moet u over de grond van een ander. Laat u niet verrassen en informeer hier naar. 5. Appartement kopen Bij de aanschaf van een woning die onderdeel is van een groter gebouw wordt u behalve eigenaar van het appartement ook mede-eigenaar van het hele gebouw. Dus ook van het trappenhuis, het dak, de liften etc. U bent samen met de andere buren verantwoordelijk voor het onderhoud. Informeer bij de Vereniging van Eigenaren van dit pand welke kosten hiermee jaarlijks gemoeid zijn. En wat hiervoor wordt betaald. Worden er nog extra servicekosten in rekening gebracht? En welke huisregels gelden er?

6. Vraagprijs De huizenmarkt trekt weer aan. Op kadaster.nl kunt u nagaan wat de laatste verkoopprijs is geweest. Om goed te kunnen vergelijken kunt ook infomeren naar de aankoopprijs naar vergelijkbare woningen in de directe omgeving. 7. Drie dagen bedenktijd Als koper heeft u volgens de wet drie dagen bedenktijd. U mag zonder opgaaf van redenen van de koop afzien. Ook als u het voorlopig koopcontract al heeft ondertekend. Daarna bent u verplicht om het huis af te nemen. 8. Ontbindende voorwaarden Het is slim om bij het uitbrengen van het bod uw ontbindende voorwaarden te vermelden. De meest bekende voorwaarde is het voorbehoud financiering hypotheek. De koop gaat niet door als het u niet lukt om de hypotheek rond te krijgen voor een bepaalde datum. Na het verstrijken van de datum zit u vast aan de koop. In het koopcontract staan de afspraken die u met de verkoper heeft gemaakt. Dit is de basis voor de overdracht van de woning. De notaris regelt de overdracht. 9. Samen een huis kopen Woont u samen of gaat u samenwonen, dan is het verstandig een samenlevingscontract bij de notaris te laten opstellen. Hierin worden praktische zaken vastgelegd, zoals wie betaalt wat of van wie is die dure televisie. Maar een samenlevingscontract doet meer. U kunt hierin onderlinge financiële afspraken vastleggen die gelden bij uit elkaar gaan of na overlijden. Ook als u getrouwd bent, is het om goed na te gaan of de koop uw financiële afspraken beïnvloedt. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Vraag om advies bij de notaris vóór de overdracht van de woning. 10. Schenking in zicht Vanaf 1 januari 2017 is het mogelijk om eenmalig maximaal 100.000 euro belastingvrij als schenking te ontvangen. De voorwaarden zijn dat u deze schenking moet besteden aan uw eigen woning en dat u of uw partner tussen de 18 en 40 jaar oud zijn. Heeft u al eerder gebruik gemaakt van deze éénmalige verhoogde vrijstelling, dan kunt u wellicht voor een deelbedrag nog gebruik maken van deze regeling. Informeer bij de notaris naar de mogelijkheden. Meer informatie Op www.notaris.nl vindt u meer informatie over de aandachtspunten, het koopcontract en de kosten. De brochure ‘Woning kopen’ kunt u downloaden. Voor specifieke vragen in uw situatie kunt u terecht bij een notaris bij u in de buurt.

5


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 6

WEES LIEF VOOR DE OGEN VAN JE HUIS! De ramen zijn de ogen van je huis. In moderne architectuur worden die mooie kijkers steeds groter. Meer en meer bepalen grote glaspartijen het beeld. Grote ramen zorgen voor lekker veel licht. Maar ook voor een fijn uitzicht en het gevoel van ruimte. Dat is mooi, maar je zit natuurlijk niet te wachten op glurende buren of felle zonnestralen. Met de nieuwste producten voor raamdecoratie stem je de hoeveelheid blindering af op je persoonlijke behoefte. De juiste raamdecoratie heeft een isolerende werking. Maar ook een positief effect op de akoestiek in de ruimte. Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar het is een van de belangrijkste ingrediënten voor optimaal woonplezier!

6

Het verbinden van buiten met binnen en het naar binnen laten van zoveel mogelijk daglicht geeft een gevoel van ruimte. Voor optimaal gebruik van dit licht is raamdecoratie een belangrijke sfeermaker. Mogelijkheden zijn er genoeg. Kies je raamdecoratie met zorg, voor maximaal plezier. Want zo’n investering doe je vaak niet jaarlijks. Je wilt er jarenlang plezier van hebben. Het is dus belangrijk de juiste keuze voor jouw huis te maken. Helemaal in jouw smaak en stijl! Intimiteit in de avond Kies bijvoorbeeld voor gordijnen van stof. Meerdere exclusieve collecties bieden de mogelijkheid van een transparant, semi-transparant tot een verduisterend effect. Kies materiaal die het beste past bij jouw behoefte en woonstijl. Denk ook eens aan een combinatie met vouwgordijnen. Zo creëer je een stijfvol effect dat past bij elke woonsfeer. Landelijk, modern, klassiek of romantisch, iedere


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 7

Raamdecoratie

inrichting wordt net even iets specialer op deze manier. Overdag filter je het licht zacht, terwijl de gesloten stof voor meer intimiteit in de avond zorgt.

“Kies raamdecoratie met zorg. Om er maximaal én jarenlang plezier van te hebben.” Zwaar of licht Oude herenhuizen hebben ze. En ook de huizen die volgens het nieuwste bouwbesluit zijn gebouwd: hoge plafonds. Het type huizen waar zware gordijnen bij passen. Wanneer je niet zulke hoge plafonds hebt, kies dan voor een lichtere variant raambekleding. Zware stoffen kunnen je woonkamer een bedompte indruk geven.

Filteren of verduisteren Lichtinval van buiten is bepalend voor de sfeer binnen. Wanneer je de hoeveelheid licht die naar binnen schijnt kunt regelen, verhoogt dit het comfort. Niets is zo hinderlijk als fel zonlicht in het beeldscherm van je laptop of in je televisiescherm. De Combi Shade Duette® Shades van Luxaflex® volgen het licht en kunnen van boven naar beneden geschoven worden, van beneden naar boven of een combinatie van beide. In verschillende kleuren, stoffen en transparanties geniet je overdag van prachtig gefilterd daglicht en ’s avonds van verduistering. Welke kleur je kiest, hangt natuurlijk helemaal af van jouw smaak en stijl. Kies je voor neutraal grijs of wit, dan kan je raamdecoratie nog jaren mee. Durf jij zachte pasteltinten aan? Of is je dat wat te zoetjes? Als raamdecoratie kan een mooi kleurtje juist ook voor een frisse look zorgen. Het geeft je interieur een subtiele kleurinjectie.

“Geef je interieur een subtiele kleurinjectie met jaloezieën of shutters.” Van oud-Griekse origine?! Ze duiken overal op in het straatbeeld van Nederlands. Stoere shutters, in allerlei soorten en maten. Ze geven het interieur een landelijk karakter en omlijsten het kozijn. Maar stel je eens voor… het waren de oude Grieken die als eerste werkten met deze manier van raamdecoratie. Weliswaar niet flexibel, omdat ze van marmer waren. Maar wel bijzonder geschikt om fel zonlicht tegen te houden. Statement voor je interieur Van marmer zijn de hedendaagse shutters al lang niet meer. Mooie houtsoorten geven tegenwoordig een stoere, rustieke uitstraling. De lamellen zorgen ervoor dat inkijk nooit een probleem is. Het enige waar je tussen hoeft te kiezen is open en licht. Of dicht en knus. De panelen worden altijd op maat gemaakt en de lamellen zijn leverbaar in verschillende breedtes. Ze passen in elk interieur en voor ieder raam. Maak een statement door te kiezen voor een contrasterende kleur of ga voor harmonie en laat de kleur van de shutters terug komen in het interieur.

7


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 8

Mode voor de muur

INDUSTRIE VERSUS NATUUR… EYECATCHERS VOOR OP JE WAND! De wanden van je woning. De muren van je huis. Bijna niets is bepalender voor de aankleding van je stulpje dan deze grote, in het oog springende vlakken. Betrek je een nieuwe woning, dan is het niet meer dan logisch dat je ermee aan de slag gaat. Maar ook als je alweer een tijdje op een vaste plek toeft: verander eens van kleur of materiaal! In je eigen smaak en stijl. Of volgens de laatste trends. Mogelijkheden te over om er een aantrekkelijk geheel van te maken. Helemaal jouw smaak!

Want eigenlijk maakt het niet uit. Alles is mogelijk en alles kan. Tussen de mooie verf- en behangsoorten die we tegenwoordig aantreffen bij bouwmarkten en interieurspecialisten zit altijd iets dat bij je past. Inspiratie te over. Naast verf en behang zien we ook afwerkingsmateriaal als hout en steen in de huidige woontrends volop terug. Kies je voor een industriële look? Grijp terug naar de stijl van een negentiende eeuwse fabriek! Of volg je de oorsprong van je hart..? Geef ruimte aan de natuurlijk, groene botanische trend! Welke stijl je hebt of trend je ook volgt, een passende wandafwerking is er altijd… Vergane glorie in een nieuwe jas Honderdvijftig jaar gelden deed de industrialisering overal zijn intrede. Fabrieken en industrieën ontsproten overal. Stoere machines met grote tandwielen, aangedreven door zware motoren vervingen de menselijke hand in grote getale. Ze maakten het dage-

8

lijkse bestaan gemakkelijker. De processen efficiënter. Hedendaagse trends grijpen graag terug naar deze stoere dynamiek. Vergrijsde tinten, echt niet saai, bepalen de wandafwerking van een industriële stijl.

“Koester authentieke elementen, geef ze een plaats in je nieuwe look” Robuuste industriestijl Geef met fotoprints van objecten uit lang vervlogen tijden cachet en allure aan je muur. Letterlijke verwijzingen naar de industrie! Laat oude muren ook écht oud. Schilder en stuc ze subtiel over. De sfeer


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 9

blijft authentiek maar is tóch vernieuwd. Zijn er geen oorspronkelijke elementen in je huis? Kies dan een behangsoort die het uiterlijk heeft van beton, van een oude muur of van gebruikte houten planken. Een stoere, robuuste stijl in een handomdraai. Een industriële look waar je u tegen zegt! Back to nature… Niks nieuws onder de zon. Natuur is er altijd en overal. Maar in de waan van de dag, de hectiek van het leven vliegen we er soms aan voorbij. Breng daarom groen in je huis! Breng een vleug botanische allure. Met de juiste afwerking is het zo gefikst. Zachtgroene, vergrijsde tinten muurverf vormen een subtiele basis. Accessoires van natuurlijk materiaal maken je botanische interieur af. Kies voor indrukwekkende prints, van elementen uit de biotopen die ons aardbol rijk is. Of ga voor botanische prints, weelderig en groen. Oriëntaalse vogelpracht Eijffinger vertaalt met de collectie Geonature de symmetrie van bladeren naar stoere behangprenten. De uitgebreide collectie biedt een verrassend veelzijdige look. Repeterende patronen die refereren aan botanische tuinen en groene oerwouden. Subtiele prints van tropische bladerenpracht en gevleugelde vrienden uit de Oriënt veranderen je interieur in een oogwenk. Maar ook de afbeeldingen van oude schoolplaten, ooit gebruikt tijdens de plantkunde van een doordeweekse biologieles. Ze toveren je huis om in een lustoord van frisgroene weelde…

“Het interieur van 2017 is zowel industrieel als botanisch” Waarom kiezen? Stoer, robuust. Refererend aan de oude industrieën van lang vervlogen eeuwen. Of kies je voor de botanische look? Het friswarme, vriendelijke en huiselijke natuurconcept? Eigenlijk hoef je niet te kiezen, want ze gaan perfect samen! Een interieur dat past bij de moderne mens die niet zonder zijn industrieën kan. Maar ook het huis van levende schepsels die vol liefde teruggrijpen naar de natuur. Een groen spektakel voorzien van weelderige bladeren en tomeloze vruchtenpracht. Een inrichting anno 2017 heeft het gewoon beide!

9


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 10

Dé brancheorganisatie voor klussenbedrijven

VLOK BRENGT KWALITEIT NAAR DE CONSUMENT De VLOK is al sinds 1983 dé brancheorganisatie voor klussenbedrijven. De VLOK telt meer dan 1.250 leden die in Nederland erkend zijn vanwege hun allround vakmanschap. VLOK-Erkende Klussenbedrijven, die hun kwaliteit borgen met goede algemene voorwaarden, een onafhankelijke geschillenregeling en de unieke VLOK-nakomingsgarantie. De VLOK maakt aan u, als gewaardeerd consument, graag duidelijk wat u van een goed klussenbedrijf mag verwachten en waar u een goed klussenbedrijf kunt vinden.

Steun van consumentenorganisaties Vertrouwen en zekerheid zijn van extra invloed op de keuze die u maakt voor een bepaald klussenbedrijf. Daarom draagt de VLOK met trots het speciale logo, dat is ontwikkeld door de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis. Een logo, dat de klant wijst op bedrijven die tweezijdige algemene voorwaarden hanteren. Tweezijdig houdt in, dat onze VLOK-Uitvoeringsvoorwaarden door de consumentenorganisaties zijn goedgekeurd. Het zijn dus algemene voorwaarden waarmee de klant met een bedrijf eerlijke en klantvriendelijke afspraken maakt. En VLOK-Erkende Klussenbedrijven doen dat!

Algemene voorwaarden tot stand gekomen in overleg met Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis Overlegkader SER Coördinatiegroep Zelfreguleringoverleg

Praktische informatie Op de internetsite van de VLOK vindt u allerlei handige informatie om klussen in en rond de woning goed te laten uitvoeren. Het maakt niet uit of het een eigen woning is of een huurhuis. VLOK-leden staan altijd klaar om u te helpen. U treft u op onze site bijvoorbeeld: • waar bij u in de buurt een VLOK-Erkend Klussenbedrijf te vinden is • de tien tips voor een geslaagde klus! • informatie over hoe het precies zit met garanties • de VLOK-Uitvoeringsvoorwaarden Onze internetsite is te vinden op: www.vlok.nl.

10


ONTWAAK ALS EEN ZONNETJE... TIJDENS DE DONKERE DAGEN

ONTDEK MEER DAN 20 TOPMERKEN ONDER 1 DAK ZOALS AUPING, HÄSTENS, PULLMAN, TEMPUR EN VIKING!

SLAAPBOULEVARD KWAKERNAAT: UW HÄSTENS DEALER IN DE REGIO ROTTERDAM

DESKUNDIG AD ADVIES VIES

TOP TOP BEDDENMERKEN

OP MAA MAAT AT T GEMAAKT

SHOWROOM SHO WROOM VAN VAN 4.000M2

9 9ÝÝÇČŚK{ќӗјїќљ¸‰‰KŽÇKÇÝÝĄAյěӖѕіѝћӳћѕіјњњյSLAAPBOULEVARD.NL ÝÝÇČŚK{ќӗјїќљ¸‰‰KŽÇKÇÝÝĄAյěӖѕіѝћӳћѕіјњњյSLAAPBOULEV VARD.NL AUPING AUPING

HÄSTENS HÄSTENS

PULLMAN

TEMPUR

VIKING

NOLTE LTE

HÜLSTA HÜLST TA A

SWISSFLEX


WONEN IN KORENDIJK In de kernen Goudswaard, Piershil en Zuid-Beijerland

het milieu en energiebesparende maatregelen. De toepassing

worden de komende jaren drie mooie nieuwbouwprojecten

van hoogwaardige isolatiematerialen en een uitgekiend

gerealiseerd. Wellicht ook iets voor u?

verwarming- en ventilatiesysteem zorgen voor een behaaglijk en comfortabel binnenklimaat. En dat is niet alleen goed voor

Korendijk is ontsloten door groen en water. Aan de zuidkant

het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Woonlasten

liggen het Haringvliet en het Vuile Gat. Aan de westkant loopt

bestaan namelijk voor een belangrijk deel uit energiekosten.

het Spui dat het Haringvliet verbindt met de Oude Maas.

Voor u als koper/huurder is het dan ook belangrijk om te

Deze groene en waterrijke omgeving is van onmisbaar belang

weten hoe energiezuinig uw toekomstige woning is.

op de kwaliteit van wonen in deze nieuw te realiseren wijken. Alle slimme en duurzame oplossingen bij elkaar zorgen Deze zijn dan ook zorgvuldig vormgegeven waarbij de

ervoor dat deze nieuwe woningen zullen voldoen aan

woningen zo door de architect zijn ontworpen dat ze

een energieprestatie die gelijk staat aan energielabel A.

passend zijn in hun omgeving. Er worden de komende jaren

Een A label staat voor maximale zuinigheid en fors lagere

in verschillende fasen starterswoningen, eengezinswoningen,

energielasten. Hiermee kunt u jaarlijks veel geld besparen op

2-onder-1-kapwoningen, vrije kavels, appartementen en 55+

de energielasten en u draagt ook nog een steentje bij aan een

woningen gerealiseerd. Een zeer divers aanbod met voor

beter milieu.

een ieder wat wils. Bij de ontwikkeling van deze projecten is hoog ingezet op betaalbaar wonen; in aanschaf én onderhoud.

“ Het mooiste huis bouwt u zelf.”

Met praktische, duurzame woningen op ruime tot zeer ruime kavels. Er is gezocht naar een perfecte prijs/

Geheel volgens uw eigen wensen en eisen uw huis laten

kwaliteitsverhouding. Minder fratsen, dus meer (leef) ruimte

bouwen. Wie heeft er nooit met die gedachten gespeeld of

voor uw geld.

op z’n minst hierover gefantaseerd? Een eigen kavel betekent bouwen aan uw woonwensen. U bepaalt zelf de architectuur,

Alle woningen zijn zeer ruim te noemen en worden standaard

de grootte van de woning en de hoeveelheid slaapkamers.

netjes en comfortabel uitgerust. Zo is er standaard voorzien in

In Korendijk bent u één stap verwijderd van die droom! Er is

Villeroy & Boch sanitair, groot formaat tegelwerk, een tweede

ruimte voor 26 kavels voor zelfbouw (12 in Zuid-Beijerland, 10

toilet op de verdieping en worden de woningen standaard

in Goudswaard en 4 in Piershil).

voorzien van vloerverwarming op de begane grond. Interesse?

“ Ruim en comfortabel wonen voor een betaalbare prijs.”

Alle relevante informatie zoals prijzen en plattegronden kunt u terugvinden op www.woneninkorendijk.nl.

Niets is heerlijker dan wonen in een comfortabel huis.

Wij wensen u veel leesplezier toe! Mocht u vragen hebben,

Een woning die moeiteloos lekker warm wordt en waar u

een afspraak voor een informatief gesprek of andere adviezen

niet alleen fijn woont, maar ook nog eens elke maand flink

wensen, dan kunt u terecht bij BM Projectontwikkeling op

bespaart op uw energierekening. Bij de ontwikkeling en bouw

nummer 0184-677 200 of info@woneninkorendijk.nl.

van deze nieuwe woningen wordt veel aandacht besteed aan

Opdehoogteblijvenvanhetproject? VolgonsopFacebookenTwitter! /woneninkorendijk

@woneninkorendijk

Bel voor meer informatie naar: 0186 - 677 200


woneningoudswaard.nl

woneninzuidbeijerland.nl

Rust, ruimte en vrijheid, dat is wonen in Goudswaard.

Landelijk wonen met alle voorzieningen op loopafstand, dat is wonen in Zuid-Beijerland.

Koopaanbod

Koopaanbod

VE FASE I EN II UIT

RKOCHT!

06 eengezinswoningen

! UITVERKOCHT

02 starterswoningen

! UITVERKOCHT

04 twee-onder-één-kapwoningen

! UITVERKOCHT

08 eengezinswoningen

! UITVERKOCHT

04 twee-onder-één-kapwoningen

! UITVERKOCHT

10 vrije kavels

Verkocht: 06/10

vanaf € 144.000 v.o.n.

Onder optie: 02 Verkocht: 01/02

02 vrije kavels 05 55+ woningen

Onder optie: 01

! UITVERKOCHT

vanaf € 184.900 v.o.n.

! UITVERKOCHT

04 55+ woningen

Wilt u geld besparen? woneninpiershil.nl

Wonen in Korendijk is geld besparen!

Waterrijk wonen tussen riet en water, dat is wonen in Piershil.

d

Energielabel A, dus lage energielasten.

Koopaanbod Fase II

d

De meeste leefruimte voor de laagste prijs.

06 eengezinswoningen

d

Woningborg garantie.

vanaf € 194.900 v.o.n.

d

Laag in onderhoudskosten.

d

Standaard zeer luxe uitgevoerd:

02 twee-onder-één-kapwoningen vanaf € 279.900 v.o.n.

• Vloerverwarming op de begane grond; • Groot formaat tegelwerk & Villeroy & Boch sanitair.

NU IN DE OP! VERKO

03 vrije kavels vanaf € 140.000 v.o.n. 02 vrije kavels + woning vanaf € 439.9000 v.o.n.

et: Starters opgel Gemeente trekt Korendijk vers en! ng startersleni

Binnen 10 minuten in Oud-Beijerland Binnen 15 minuten in Oud-Beijerland Binnen 12 minuten in Oud-Beijerland


FASE 5 E vanaf € 499.000,- v.o.n.

vanaf € 550.000,-

Type Excellent

Type Elite

tweekapper

vrijstaande villa

+ 2 riante vrije kavels met een oppervlakte va

Raadhuispark is een complete nieuwe wijk in Mijnsheerenland en bestaat uit verschillende deel fasen. In Raadhuis

4 tweekappers (type Excellent) en 3 vrijstaande villa’s (type Elite). Raadhuispark fase 7 is ruimtelijk en prachtig ge

Burgemeester van Walsumstraat en de Raadhuislaan. Het plan bestaat uit 10 ruime eengezinswoningen (type Roya u zelf uw woning kunt realiseren.

WWW.VORM.NL/RAADHU

EEN VORMHUIS. WOON B


Weer thuis.Heerlijk!

EN 7 - IN VERKOOP

- v.o.n.

vanaf € 265.000,- v.o.n.

Type Royale eengezinswoning

an circa 573 en 575 m² vanaf € 352.000,- v.o.n.

spark fase 5 realiseert VORM

RaadhuisPark is een project van:

Makelaar:

Vorm Finance: (0186) 618777

Tel.: (0186) 655 500

esitueerd aan het water langs de

ale) én 2 riante vrije kavels waarop

ISPARK

BETER, LEEF GOEDKOPER


Project Tuinwereld – gasloze woningen Hét prestigeproject van de Hoeksche Waard, zo wordt het ook wel genoemd. Project Tuinwereld in Oud-Beijerland is het eerste nieuwbouwproject in de Hoeksche Waard waarbij volledig gasloze woningen worden gebouwd. Het sluit perfect aan bij de energievisie die vorig jaar door de Hoeksche Waard is opgesteld: energieneutraal zijn in 2040. Een gesprek met wethouder Piet van Leenen, projectontwikkelaar Leonard Batenburg en projectleider Arian Pleizier.

D

e Hoeksche Waard heeft de lat hoog gelegd, beaamt wethouder Piet van Leenen, die als bestuurlijk trekker verantwoordelijk is voor het domein ‘Wonen’ in de Hoeksche Waard. De landelijke ambitie is om in 2050 energieneutraal te zijn, tien jaar later dus. Het laat zien hoe belangrijk de Hoeksche Waard het vindt om een duurzame regio te zijn. In het geval van nieuwbouw houdt dit in dat er vanaf nu gasloos gebouwd moet worden. Piet van Leenen: “Als het gaat over nieuwbouw, is duurzaamheid gewoon een essentiële voorwaarde. Bij plannen die nu ingediend worden, moet duurzaamheid op een heel nadrukkelijke manier aandacht hebben. Met gasloos bouwen gaan we naar de nieuwe toekomst.” Een mooie ambitie, maar het heeft nog wel wat voeten in de aarde. “We kunnen het gasloos bouwen nog niet afdwingen bij de projectontwikkelaars”, legt van Leenen uit. “De wetgeving staat dat nog niet toe. Eigenlijk hindert de wetgeving daar de duurzaamheidsdoelstelling. We waren dan ook ontzettend blij met het project Tuinwereld.” Leonard Batenburg, ontwikkelaar van dit woningbouwproject onder de naam BO-wonen, hoefde namelijk niet lang na te denken over het belang van gasloos bouwen. “Toen wij begonnen met de ontwikkeling van dit project, was duurzaamheid voor mij nog niet

zo’n bekend vlak”, vertelt Batenburg. “Maar ik was er voor mezelf al snel uit. Je wilt niet dat die woningen over 30 jaar allemaal weer drastisch aangepast moeten worden. Ik vind dus dat je als ontwikkelaar eigenlijk alleen nog maar gasloos of energieneutraal moet bouwen. En het klinkt misschien idealistisch, maar ik heb vier kinderen en ik wil gewoon dat zij over 30 jaar nog gezond kunnen leven. Als iedereen zegt: laat een ander maar zorgen voor een schonere wereld, dan gebeurt het nooit.” Project Tuinwereld wordt een volledig gasloze wijk, waar bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van elektrische kookplaten en een vloerverwarming die werkt op een elektrische warmtepomp. Gasleidingen worden tijdens de bouw dus niet aangelegd. Het levert de bewoners heel wat op. “Gasloze woningen zijn tochtloos en wonen dus heel comfortabel”, zegt Batenburg. “Het is ook veel veiliger wonen, want gas blijft gewoon een risicofactor. En natuurlijk merk je het ook behoorlijk in je portemonnee. Je vaste lasten gaan flink omlaag, terwijl gas de komende jaren alleen maar duurder wordt. Daarbij is je huiswaarde veel hoger ten opzichte van een woning met gas, omdat bestaande woningen in de toekomst op het gebied van duurzaamheid steeds meer aangepast zullen moeten worden. Dat milieuaspect moet je ook niet onderbelichten, vind ik.


in de Hoeksche Waard

Piet van Leenen, wethouder

Leonard Batenburg, projectontwikkelaar

We moeten met zijn allen zorgen dat Nederland bewoonbaar blijft en een fossiele brandstof zoals gas is ontzettend milieuvervuilend. Een gasloze woning is op alle gebieden gewoon een goede investering.” Dat het gasloos wonen bij de kopers nog niet zo leeft, merkt ook projectleider Arian Pleizier. “Mensen vinden het leuk om te horen dat het gasloze woningen zijn, maar het is nog geen koopargument. Ik denk dat het voor de toekomst heel belangrijk is dat de koper goed voorgelicht wordt en dat mensen zich gaan realiseren wat de waarde is van een duurzame woning.” Batenburg beaamt dit. “Door duurzaam te bouwen, loop ik misschien heel erg voor op de wensen van de consument”, zegt hij. “Maar uiteindelijk is het toch de toekomst, dus het komt vanzelf wel. Bij de volgende projecten wil ik de voordelen van een gasloze woning nog beter communiceren naar de kopers, zodat zij zich echt gaan realiseren wat daar de waarde van is.” De volgende stap is energieneutraal bouwen. “De woningen van project Tuinwereld zijn nog niet energieneutraal, want daarvoor moet de woning ook energie terugleveren, bijvoorbeeld met zonnepanelen”, aldus Batenburg. “Onze volgende projecten in de Hoeksche Waard gaan we zoveel mogelijk energieneutraal aanpakken. We zijn bezig met de ontwikkeling van een 70-tal appartementen in Oud-Beijerland waarbij we met zonnepanelen gaan werken en ook gaan we in Oud-Beijerland het eerste gasloze bedrijfsverzamelgebouw van de Hoeksche Waard realiseren. Veel ontwikkelaars vinden naar mijn idee een commerciële, lage verkoopprijs belangrijker dan het milieu. Gasloos bouwen kost namelijk een stuk meer. Ik wil gewoon een energieneutrale projectontwikkelaar zijn, een ontwikkelaar die met de toekomst bezig is. Als je het op die manier insteekt, hoef je ook niet achteruit te kijken. En dat wil ik ook niet. Ik loop liever voorop in de ontwikkelingen.”

Arian Pleizier, projectleider

De energievisie in het kort De Hoeksche Waard heeft als regio de ambitie om in 2040 honderd procent energieneutraal te zijn. Omdat niemand weet hoe 2040 eruit zal zien op het gebied van duurzaamheid en de innovaties ontzettend hard gaan, is het een grote uitdaging om hier vorm aan te geven. Vorig jaar is de Energievisie Hoeksche Waard 2016-2020 opgesteld, waarin gerichte stappen staan omschreven om de ambitie waar te kunnen maken. De Energievisie richt zich met name op het besparen en opwekken van energie en op duurzame mobiliteit. Denk bijvoorbeeld aan isolatie van bestaande woningen, het opwekken van wind- en zonne-energie en elektrische auto’s en fietsen. Project Tuinwereld is het eerste nieuwbouwproject in de Hoeksche Waard dat bij de Energievisie aansluit en wordt daarmee gezien als het voorbeeld voor de regio.

Wethouder van Leenen is blij met een projectontwikkelaar zoals Batenburg. “Project Tuinwereld is echt een voorbeeld voor de regio”, zegt hij. “Omdat wettelijk nog de verplichting bestaat om gas te leveren, moet een ontwikkelaar echt bereid zijn om gasloos te bouwen. En ook andere marktpartijen, zoals Stedin al wel doet, moeten bereid zijn om mee te werken. Alleen dan kunnen wij zo goed mogelijk invulling geven aan de Hoeksche Waardse woonvisie.” Toch ligt de grootste uitdaging uiteindelijk niet bij de nieuwbouw. “Tweederde van de woningen in Oud-Beijerland is particulier woningbezit”, vertelt van Leenen. “Dat betekent dat individuele mensen het initiatief moeten gaan nemen om ook een investering te doen in duurzaamheid. Het is dan ook van groot belang dat we werken aan bewustwording bij de mensen. Want het verduurzamen van bestaande woningen, daarin ligt een behoorlijke uitdaging.”


Wij zijn

Gaat U ook om?

Wonen in de Hoeksche Waard is fantastisch. De ruimte, het groen en de mensen scheppen een leefomgeving die zo dicht bij de een grote stad doorgaans moeilijk te vinden is. De relatief lage prijzen van de huizen op dit eiland maken het nog eens extra aantrekkelijk een woonplek in of rondom één van de gemeenten te kiezen. De Hoeksche Waard is bovendien een eiland waarvan de bewoners en bedrijven bewust met natuur en milieu omgaan, Duurzaamheid staat hoog op de bestuurlijke en zakelijke agenda; niet alleen met woorden maar, typisch voor de Hoeksche Waarder, ook door het eenvoudigweg te doen. Het belang van duurzaamheid en duurzaam wonen vindt je ook terug bij HWEnergie de energieleverancier voor de Hoeksche Waard. HWEnergie is onderdeel van HoekscheWaardDuurzaam. De coöperatie waarvan de leden sinds haar oprichting in 2009 op allerlei terreinen actief zijn met duurzaamheid en een duurzame Hoeksche Waard. HWEnergie levert een bijdrage aan het in 2040 energieneutraal maken van de Hoeksche Waard. Zij levert naast gas, uitsluitend duurzaam opgewekte elektriciteit tegen minimaal concurrerende tarieven. Vanzelfsprekend aan zowel particulieren en bedrijven. Met de marges op de energie wordt de organisatie betaald en de rest vloeit terug in de Coöperatie. Met de Coöperatie kunnen weer projecten worden gestart voor onder meer zonneparken, energiebesparing, voorlichting, duurzaam vervoer en maatschappelijk projecten.

Door energie te betrekken via HWEnergie dragen de bewoners van en bedrijven in de Hoeksche Waard bij aan het nog duurzamer maken van ons mooie eiland. Bovendien worden de nettoinkomsten weer ingezet voor nog meer economisch zinvolle activiteiten om onze energie footprint verder te verkleinen. Kortom, een vriendelijke uitnodiging om over te stappen naar HWEnergie. Energieleverancier uit de Hoeksche Waard, voor de Hoeksche Waard. OM is een energiecollectief dat uit maar liefst 35 lokale en ambitieuze energiecoöperaties bestaat. Samen hebben wij hetzelfde doel voor ogen: Nederland zo snel mogelijk verduurzamen. Hoe? Door zoveel mogelijk Nederlanders van duurzame lokale energie te voorzien. Daarom wekken wij zelf 100% groene energie op. En elk van onze coöperaties doet dat in zijn eigen buurt. Met onze gezamenlijke energieproductie kunnen wij nu al 300.000 Nederlandse huishoudens van groene stroom voorzien. En met elke nieuwe coöperatie en klant die zich bij ons aansluit, wordt dat aantal alleen maar groter. Dat is de kracht van het bundelen van energie. Sluit je ook bij ons aan en profiteer van alle voordelen van de nieuwe energie van om. Ga ook om op: www.samenom.nl


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 11

GA MAAR NA

Kinderkamers

JE KAMER! Heb je kinderen, dan herken je deze uitspraak wel. Maar eigenlijk is het helemaal geen straf wanneer je als kind naar je kamer moet. Want de kinderkamers van 2017? Die zijn kindvriendelijk, fleurig en hedendaags! Een plek om te spelen, te chillen én natuurlijk te slapen. Tussen je knuffels of samen met een logeetje. Of de juiste plek om je favoriete hobby te beoefenen. In de kinderkamer van nu is het allemaal mogelijk. Mooie afwerkingen, fijne kleuren en hedendaagse patronen maken het de leukste plek in huis…!

Wanneer je een kindje verwacht, is het superleuk om met de kinderkamer aan de slag te gaan. Je leeft je uit in zachte kleuren, mooie materialen en lieve, knuffelbare accessoires. Maar met het verstrijken van de kinderjaren, groeit ook de kinderkamer mee. Niet alleen het formaat van de meubels, ook de inrichting, de kleuren en de wandafwerking verander je mee, door de jaren heen. Vrolijkheid voor het raam! Kleine kinderen zijn dol op kleuren en vormen. Ze leren ervan. Een kinderkamer is bij uitstek de plaats voor een kind om in alle rust te kijken. Vormen en objecten in zich op te nemen. De raamdecoratie in de kinderkamer mag dus best een kleurtje hebben. Het

kan ook prima mooie afbeeldingen bevatten. In de collecties van bece® vind je verduisterende rol- en dupligordijnen in uiteenlopende tinten, van rustige pastels tot hippe vergrijsde tinten en opvallende prints. Door de verduisterende en licht weerkaatsende kwaliteiten blijft het lekker koel en langer donker. Ook handig voor de wat oudere langslapers in je gezin… Bovendien voldoet alle raamdecoratie aan de laatste regels op het gebied van kindveiligheid. Voor de winnaar! Naast je raamdecoratie zijn ook de wanden in de kinder- of tienerkamer bij uitstek geschikt om kleur te bekennen. De nieuwe collectie behangen van ESTAhome is een tikkeltje

11


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 12

Kinderkamers

“Kies vinyl. Voor een vloer die tegen een stootje kan!” vintage en beïnvloedt door Amerikaanse sportemblemen en typografie, old school ruitpatronen en houten sportvloeren. Bovendien zijn er illustraties van paarden, voetballers en een basketbalveld. De patronen zijn voor alle kids die liever rondrennen dan stil op hun kamer zitten. Het kleurenpalet van de College collectie biedt juist meer rust. Naast trendy biedt deze collectie ook donkerblauw, warm grijs en vintage. Bang om te behangen? Niet nodig! Dit behang hoef je niet eerst in te smeren met lijm. Hierbij voorzie je de muur simpelweg van lijm om daarna het behang aan te brengen. Een kind kan de was doen! Denk om de vloer! Skippybal, blokkendoos, skateboard of gewoon een stel vrienden over de vloer… Spelen en chillen moet op een kinder- of tienerkamer geen probleem

12

zijn. Kies je voor een vinylvloer, dan kies je voor een vloer die tegen een stootje kan. Ze zijn voorzien van ldf. Dat zorgt ervoor dat indrukken als vanzelf weer omhoog veren. Juist op de kinderkamers die doorgaans veel te lijden hebben, zijn dit de vloerafwerkingen bij uitstek!

“Hedendaags kinderbehang is een tikkeltje vintage, maar ook nog steeds paarden, prinsessen en voetballers.” Vlekbestendig en geluiddempend Bij de mooie collectie vloeren van Novilon is het geen probleem wanneer er met verf of ranja wordt geknoeid. En ook is het niet zo erg wanneer er eens flink wordt gestoeid of naar iets te harde muziek wordt geluisterd… De vloeren zijn namelijk vlekbestendig en geluiddempend. Dat is handig bij zowel jonge, spelende kinderen als muziek liefhebbende tieners. Daar kun je met een gerust hart een bende kinderen, van alle leeftijden, op los laten!


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 13

Wellness

WELLNESS IN JE EIGEN WONING…!

De badkamer is allang niet meer een plek waar je je snel even schoon schrobt na een dagje noeste arbeid. Waar menigeen in zijn jeugdjaren letterlijk een frisse duik nam in een zogenaamd lavet, is het badderen anno 2017 meer weelde dan noodzaak. Het gevoel van een luxe mini-spa. In je eigen huis. Dat is wat je toch het liefste wilt? De badkamer als gerieflijke relaxplek in je woning!

Maak ruimte voor mindfullness en wellness in je woning. De badkamer is hiervoor de plek bij uitstek. Deze fijne ruimte verdient daarom speciale aandacht. Het is de ideale plek voor ontspanning en persoonlijke verzorging. Een verkwikkende douche of een stomend bad maken het verschil. Rustgevend reliëf Wanneer je denkt aan een nieuwe badkamer in wellness-stijl, denk je misschien niet direct aan de wandafwerking. Toch is deze bepalend voor de uitstraling. Hij draagt bij aan de mystiek van het moment. Kies voor rustige materialen. Omdat de tegels zijn als de huid van de badkamer, moeten ze vooral niet schreeuwerig zijn. Ontspannen gaat net een beetje gemakkelijker met een aangenaam uitzicht. Neutrale tinten, al dan niet met een fijn reliëf of patroon hebben een rustgevend effect op je ogen en dus op je gemoed.

“Ontspannen met een aangenaam uitzicht op neutrale tinten en fijne reliëfs.” Kraan als verkwikkende bron Technische ontwikkelingen, architectonische vormgeving en exclusieve materialen helpen om in de badkamer het gevoel van een luxe mini-spa te realiseren. Hier ervaar je het rustgevende effect van zacht stromend water. Een mooie kraan is hierbij niet te versmaden. De brede en flinterdunne waterstraal van de nieuwe HANSAMURANO X mengkraan lijkt rechtstreeks uit een frisse bron te komen. De architectonische vorm in combinatie met chroom en glas heeft een futuristische uitstraling. De kraan lijkt boven het bad of de wastafel te zweven. Verfijnde vormgeving voor een verfijnde smaak.

13


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 14

Wellness

“Douchen anno 2017 is: geen zorgen om de waterstraal” Dagdromen, zingen of nadenken… Met de nieuwste douchesystemen houd je je bezig met belangrijkere zaken dan je zorgen maken over de waterstraal. Die stel je in een oogwenk in met innovatieve technologie. Bepaal zelf in een handomdraai je favoriete straal en het watervolume van de douche. Door middel van eenvoudige druk- en draaiknoppen kies je voor een hoofd- of handdouche, gewenste douchestraal, de intensiteit van de straal en de juiste temperatuur. Maar dat niet alleen, want douchen anno 2017 is douchen alsof je onder een verkwikkende tropische regenbui staat. Diverse aanbieders zorgen voor de juiste touch. De nieuwe Rainmaker Select douche is bijvoorbeeld groots in formaat, zodat de drie verschillende krachtige douchestralen heel het lichaam bereiken. Strak design, functie en techniek gaan bij Rainmaker Select van Hansgrohe hand in hand, die er is voor aan de wand of het plafond. De twaalf parelende stralen zorgen een echte watermassage. Wastafel als pronkstuk De nieuwste generatie wastafels zijn eigenlijk geen tafels. Elegante kommen sieren je badkamer, als een mooie accessoire, pronkend op een prominente plaats. Vormen en materialen verschillen onderling, maar wat blijft is de nuchtere, elegante eenvoud. Wat geldt voor de wastafel, is ook van toepassing op je bad. Deze staat vrij in de ruimte, zonder opsmuk, zonder tegels of randen omgeven. Een fantastisch ruimtelijk effect is wat je hiermee creëert. Ruimte om te relaxen is wat je overhoudt, geen overbodige poespas. Alles wat je nodig hebt om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Een smaakvolle wastafel en een verkwikkend bad in een fijne ambiance van elegante kleuren en vormen.

14


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:11 Pagina 15

Vakfederatie Rietdekkers

DE FASCINERENDE MOGELIJKHEDEN VAN RIET

Als u in de herfst door het polderlandschap rijdt, vormen de wuivende rietkragen met hun karakteristieke pluimen een prachtig decor. Datzelfde riet wordt al sinds mensenheugenis gebruikt als dakbedekking. Toch blijft riet voor velen een mysterie. Want hoe zit het met de levensduur, de kwaliteit, de isolatiewaarde, de brandveiligheid, etc? In vogelvlucht geven wij u hier antwoord op de meest gestelde vragen. 15


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:12 Pagina 16

Vakfederatie Rietdekkers Decennialang mooi. Riet dat is gegroeid in een natuurlijke omgeving en de passende bewerkingen heeft ondergaan, blijft tenminste 25 jaar lang zijn doelmatige werking als dakbedekking behouden. Die 25 jaar kunnen ook 40 of 50 worden. Dat is afhankelijk van onder andere de dakhelling, de ligging en het gepleegde onderhoud. Hoe schuiner, hoe beter Een dak dat een flinke helling heeft, zorgt voor een goede, en snelle afwatering. De hellingshoek van een dak is de meest bepalende factor voor de levensduur van het riet. Een dak met een hellingshoek van 45° gaat tot 25 jaar mee. Bij 55° wordt dit al direct 35 jaar. Daarnaast is de kwaliteit van het riet en het vakmanschap van de rietdekker natuurlijk mede bepalend voor de levensduur. Schroefdakconstructie De schroefdakconstructie heeft ervoor gezorgd dat de brandveiligheid van rieten daken enorm is toegenomen. Er is veel minder tocht en stof. De isolatiewaarde die wordt voorgeschreven in het Bouwbesluit kan met gemak gehaald worden. Het is dan ook begrijpelijk dat de schroefdakconstructie vaak wordt toegepast. Voordelig verzekerd De Vakfederatie Rietdekkers is erin geslaagd de brandveiligheid van rieten daken aan te tonen. Dit heeft geresulteerd in een polis waarvan de premie niet hoger is dan die van een huis met een pannendak, de zogenaamde Vakfederatie Rietpolis. Door de gecombineerde expertise van verzekeraar en branche is dit één van de meest concurrerende verzekeringen voor rietgedekte panden. De kracht van de vakfederatie Het maken van een rieten dak is een ambacht dat is voorbehouden aan specialisten. De Vakfederatie Rietdekkers zorgt onder andere voor vakopleidingen voor rietdekkers. Het zijn pittige en langdurige opleidingen met zowel aandacht voor de theorie als voor de praktijk. Diploma’s worden uitgereikt na het behalen van het examen. Alle rietdekkersbedrijven die zijn aangesloten bij de Vakfederatie zijn bezitten tenminste het Vakdiploma. Kennis van riet Niet alleen verstaan de rietdekkers die zijn aangesloten bij de Vakfederatie het vak tot in de kleinste details, ze zijn ook in staat de kwaliteit van het riet te beoordelen. Daarbij wordt gelet op onder andere de dikte van de stengels, de buigzaamheid, de lengte, het oogstjaar, de zuiverheid (geen blad, geen onkruid), de aanwezigheid van schimmels of vraat, oorsprong en eventuele kneuzingen. Trends Steeds meer ziet u riet ook als gevelbekleding die zorgt voor een natuurlijke uitstraling en inbedding in de omgeving. Niet alleen op woon- en recreatie panden maar ook op kantoren, gemeenschapscentra, ja zelfs op een gemeentehuis in de Randstad wordt riet als gevelbekleding toegepast. www.riet.com Op onze uitgebreide site vindt u alle informatie over riet, rietdekken, rieten daken en de aangesloten rietdekbedrijven.

16


HANSZEN SERVICES en VAN PELT PROJECTEN een sterke combinatie!

Hanszen Services en Van Pelt Projecten zijn de experts waar u uw complete project groot of klein kunt uitbesteden. Vanaf het eerste advies tot aan de uitvoering en oplevering. Ontwerpfase; In het beginstadium van uw idee om de tuin aan te pakken, willen wij graag met u meedenken. Allereerst zal er in een kennismakinggesprek uw wensen worden geïnventariseerd. Hierna kan er een ontwerp op maat worden gemaakt. Tuinhuizen en overkappingen; -geen standaard bouwpakket, maar op maat gemaakt -duurzame kwaliteit -nette afwerking

Hanszen Services Martin Hanszen Karel Doormanstraat 91 3262 PC Oud-Beijerland hanszen@outlook.com +31 6 43 64 34 53

Kunstgras in tuin of op dakterras; Kunstgras is multifunctioneel toepasbaar en wordt in de praktijk veel toegepast op sportaccommodaties, speelplaatsen en privé tuinen. Voor al deze toepassingen zijn vele soorten kunstgras ontwikkeld. Het kunstgras is niet alleen functioneel maar ook decoratief. Uw tuin of dakterras krijgt door het toepassen van kunstgras een verzorgde frisse uitstraling. Ook is het voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren een schone gebruiksvriendelijke oplossing. Het is onderhoudsarm en wat de weersomstandigheden ook zijn u hoeft nooit meer te sproeien of te maaien. Zo kunt u ontspannen en genieten van uw tuin! Voor vragen/offerte kunt u contact met ons opnemen. Wij hopen dat wij u binnenkort mogen ontmoeten.

Wilmer van Pelt Karel Doormanstraat 32 3262 PD Oud-Beijerland +31 6 10 234 209 wilmer@vanpeltprojecten.nl www.vanpeltprojecten.nl


wg hoekschewaard_Opmaak 1 18-12-17 13:39 Pagina 16


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:12 Pagina 17

Luxaflex® LUXAFLEX® INTRODUCEERT INTELLIGENT BEDIENINGSSYSTEEM POWERVIEW™ MOTORISATION

INNOVATIE MAAKT RAAMBEKLEDING BEDIENEN MET SMARTPHONE MOGELIJK Luxaflex Nederland introduceerde onlangs het nieuwe elektrische bedieningssysteem PowerView ® Motorisation, waarmee Luxaflex Nederland het automatisch bedienen van raambekleding via je smartphone en tablet mogelijk maakt. Met PowerView® Motorisation kan raambekeding worden bediend met de PowerView ® App of met de Pebble ® Afstandsbediening. Ook kan door middel van het maken van scènes de raambekleding volledig automatisch bediend worden.

Luxaflex® heeft het product voor de eerste keer gepresenteerd op de internationale vakbeurs Intirio. PowerView ® Motorisation: Smart shades that simplify your life PowerView ® Motorisation maakt wonen mooier en makkelijker: dankzij het slimme elektrische systeem worden instellingen automatisch aangepast op de licht- en privacy-behoeften van de gebruiker en zorgt

17


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:12 Pagina 18

daarmee voor de perfecte ambiance, zowel ‘s middags, ‘s avonds als ‘s nachts. “Geautomatiseerde bediening hoort bij deze tijd, mensen willen comfort, eenvoud en luxe. Wij beantwoorden deze vraag met dit vernieuwende product,” vertelt Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland.

Pebble ® Afstandsbediening Het systeem kan zowel worden bediend door middel van de PowerView ® App of met één van de twee verschillende Pebble ® afstandsbedieningen. De Pebble ® biedt een modern alternatief voor de afstandsbediening en geeft de mogelijkheid om tot wel bijzonder veel verschillende raampartijen automatisch te bedienen en in te stellen, zowel individueel, met slechts één druk op de knop. De Scene Controller heeft een geavanceerd scherm waarop de verschillende combinaties van scènes te zien zijn. Personaliseren met de App Naast de Pebble ®, is PowerView ® Motorisation ook te bedienen met een smartphone of tablet, dankzij de PowerView™ App. Deze app is zo geavanceerd dat na eenmalig instellen de raambekleding zich automatisch

aanpast aan het ritme van de gebruiker en zonsopkomst en -ondergang, zelfs als de gebruiker niet thuis is of niet verbonden is met internet. Zo kunnen er per dag en tijdstip andere lichtcombinaties ingesteld worden, zowel voor individuele ramen als gezamenlijk. Dankzij RemoteConnect kan het systeem zelfs worden bediend vanuit het buitenland. Veiligheid, onderhoud en design Behalve de veelzijdige functionaliteit van het systeem, is er ook gedacht aan kindveiligheid en onderhoudsgemak. Dankzij een compacte battery pack achter het product is de hinderlijke stroomtoevoer overbodig. De Pebble ® is te verkrijgen in zeven verschillende kleuren en is door zijn eigentijdse vormgeving passend in elk interieur. Het innovatieve product is zeer recent bekroond met de WCM A Award voor Best New Style Concept in de categorie Motorisation. www.luxaflex.nl


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:12 Pagina 19

BouwGarant

ZEKERHEID MET BOUWGARANT Het laten bouwen van uw droomhuis is geweldig. Maar ook spannend en intensief. Het kiezen van een bouwbedrijf dat bij u en uw opdracht past, is dan ook cruciaal. Maar hoe herken je een betrouwbaar bouwbedrijf dat met u meedenkt en kennis van zaken heeft? Stichting BouwGarant helpt u daarbij. BouwGarant is het grootste keurmerk in de bouw met 1425 aangesloten bouwbedrijven. Alle deelnemers beschikken over de juiste papieren zoals het Aannemersdiploma en aansprakelijkheidsverzekeringen. Ook werken zij volgens vaste processen zodat u zeker weet dat alle afspraken goed worden vastgelegd, van offerte tot en met de oplevering. Kortom, u heeft de zekerheid dat u bouwbedrijf in zee gaat die zijn zaakjes op orde heeft. Nog meer zekerheid? Dan kunt u kiezen om garantie af te sluiten. Daar kunt u een beroep op doen mocht uw bouwbedrijf failliet gaan of gebreken na oplevering niet worden opgelost. Steeds vaker stellen financiĂŤle instellingen deze (verzekerde) garantie als voorwaarde bij het afsluiten van een hypotheek. Voor de Nieuwbouwgarantie beschikt BouwGarant over het keurmerk van Stichting GarantieWoning. BouwGarant heeft een Servicedesk waar u terecht kunt voor advies en vragen. Alle deelnemers van BouwGarant zijn aangesloten bij de Geschillencommissie. Kiest u voor BouwGarant, dan kiest u voor kwaliteit en zekerheid. Meer informatie vindt u op www.bouwgarant.nl.

19


versie_II_Opmaak 1 22-11-16 14:12 Pagina 20

BouwGarant

Zekerheid met de EnergiePrestatieGarantie U wilt meer comfort én besparen op energie? Bij veel woningen is veel te winnen. Met de EnergiePrestatieGarantie heeft u de zekerheid dat de beoogde besparing daadwerkelijk wordt gehaald en dat de werkzaamheden goed en deugdelijk worden uitgevoerd. Met de EnergiePrestatieGarantie garandeert de ondernemer gedurende maximaal 10 jaar na de oplevering de gebouwgebonden energiebesparing en/of energieopwekking. Daarnaast heeft u garantie op de deugdelijkheid van de energiemaatregelen voor een periode van 10 jaar. Bij actieve energiemaatregelen (bijvoorbeeld warmtepomp of zonnepanelen) is dit beperkt tot 3 jaar na de oplevering.* Als u dat wenst kan onze energiecoach u vroegtijdig waarschuwen als het energiegebruik te hoog is. Uw gedrag is natuurlijk niet verzekerd maar het zou ook kunnen dat de woning niet voldoende presteert. Schakel dan uw bouwbedrijf in voor nader onderzoek en eventueel aanvullende maatregelen om zodoende de beloofde prestatie te realiseren. Als uw bouwer geen passende oplossing biedt, kunt u een beroep doen op de EnergiePrestatieGarantie. De garantie van uw bouwer is immers bij ons verzekerd! De EnergiePrestatieGarantie is een module ‘bovenop’ de Verbouwgarantie en Nieuwbouwgarantie. U heeft dus maximale zekerheid tijdens de bouw en na oplevering. Zie voor meer informatie ook www.bouwgarant.nl/garantie. *Kijk voor de exacte voorwaarden op www.bouwgarant.nl.

Met een BouwGarant-aannemer BouwGarant-aannemer emer heef heeft ft u de vvolgende olgende zzekerheden: ekerheden: 1 Juiste diploma’ diploma’ss en vverzekeringen erzekeringen

5 Garantie Garantie

Ieder een kkan an zich aannemer noemen. Maar BouwGar Iedereen BouwGarantantver de juiste diploma’ aannemer wor word d je alleen als je o over diploma’ss en beschikt.. U weet dus zzeker datt u een er ervaren vverzekeringen erzekeringen beschikt eker da varen inschakelt orde heeft. vvakman akman inschak elt die zijn zzaken aken op or de heef ft .

U kkunt unt kiez en vvoor kiezen oor e extra xtra zzekerheid ekerheid door gar garantie antie af te sluiten. LLet et op: u bent bent zelf zelf verantwoordelijk verantwoordelijk voor voor het afsluiten afsluiten van van deze deze garantie. garantie.

6 Uitgebreide Uitgebreide klach klachtregeling tregeling 2 Aan Aantoonbare toonbare ervaring ervaring BouwGarant-aannemers BouwGarant-aannemers hebben aantoonbare aantoonbare er ervaring varing in de bouw. bouw. Daar Daardoor door weten zij welk welke e aanpak tot het beste resultaat resultaat leidt en kkunnen unnen zze e u goed adviser adviseren. en.

BouwGarant kkent BouwGarant ent een uitgebr uitgebreide eide rregeling egeling w waarbij aarbij het snel en adequaa adequaatt oplossen vvan an de klach klachtt cen centraal traal staa staat. t. BouwGarant De BouwGar ant Quick Scan is hier een vvoorbeeld oorbeeld vvan, an, hierbij onafhankelijk deskundige locatie doet een onafhank elijk desk undige op loca tie een bindende uitspraak. uitspr aak.

3 Duidelijk Duidelijke e af afspraken spraken De BouwGar BouwGarant-aannemer ant-aannemer zzet et samen met u alle af afspraken spraken op papier an o fferte tot en met de oplevering. oplevering. U komt komt dus papier.r. V Van offerte niet vvoor oor vverrassingen errassingen te staan.

4 K Kwaliteitscontroles waliteitscontroles BouwGarant-aannemers BouwGar ant-aannemers wor worden den regelmatig regelmatig getoetst door een onafhank onafhankelijke elijke instan instantie. tie. Alleen bedrijv bedrijven en die aan alle eisen vvoldoen, oldoen, mogen het BouwGar BouwGarant-keurmerk ant-keurmerk dr dragen. agen.

7 Geschillenc Geschillencommissie ommissie Samen met de Consumentenbond Consumentenbond en Vereniging Vereniging Eigen Huis heeft heef ft BouwGarant BouwGarant de Geschillencommissie Geschillencommissie Verbouwingen Verbouwingen en Nieuwbouw opgerich opgericht. t . Heeft Heefft u een probleem probleem met uw aannemer? En u kkomt omt er samen niet uit, ook niet na bemidbemiddeling door BouwGar BouwGarant. ant . Dan kkunt unt u ter terecht echt bij dez deze e onaf onaffhankelijke hank elijke geschillenc geschillencommissie. ommissie.

T 0900 224 2242 E info@bouwgarant.nl info@bouwgarant .nl I www.bouwgarant.nl www.bouwgarant .nl F ffacebook.com/bouwgarant acebook.com/bouwgarant T twitter twitter.com/bouwgarant r.c . om/bouwgarant

20


IkWoonLeefZorg, nieuw platform voor ouderen

‘Een leven lang zorgeloos wonen. Er is meer mogelijk dan u denkt! Sinds mei van dit jaar is de website www.ikwoonleefzorg.nl online. Een initiatief van Rabobank en Interpolis, met als doel mensen bij te staan die langer zelfstandig willen blijven wonen. “We voelen een maatschappelijke verantwoordelijkheid, daarom hebben we dit platform in het leven geroepen”, zegt Corrie Bijl-Stoop, financieel adviseur bij Rabobank Het Haringvliet. Rabobank heeft het platform IkWoonLeefZorg samen met Interpolis ontwikkeld. “Rabobank is een coöperatie en zoekt naar waardevolle verbindingen voor onze klanten”, geeft Corrie aan. “Op die manier willen we bijdragen aan een samenleving die verbindt en streven we naar een goede toekomst voor iedereen. Langer zelfstandig blijven wonen is hier een belangrijk onderdeel van. Veel mensen hebben daar vragen over, maar de praktijk wijst uit dat er vaak meer mogelijk is dan men denkt. Met deze nieuwe website biedt Rabobank inzicht en oplossingen over langer zelfstandig wonen en mantelzorg.” Wonen zoals u dat wilt Er zijn drie belangrijke trends gaande, laat Corrie weten. “Vergrijzing, duurzaamheid en leefbaarheid. Uit onderzoek is gebleken dat één op de drie ouderen van 55 jaar en ouder niet wil verhuizen. Oftewel, steeds meer mensen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar daarvoor zijn soms wel aanpassingen aan de woning nodig, of extra zorg.” Op het platform IkWoonLeefZorg wordt kennis gedeeld over wonen en zorg en worden er concrete oplossingen geboden. “Ons doel is om partijen die betrokken zijn bij het langer zelfstandig blijven wonen, samen te brengen, om zo bij te kunnen dragen aan het welzijn van de mensen.” Als voorbeeld noemt zij gemeenten, maar ook mantelzorgorganisaties en thuiszorgorganisaties die zich richten op ouderen. Wij helpen u graag op weg Het platform IkWoonLeefZorg biedt een eerste aanzet om mensen op weg te helpen. De website bestaat uit 4 segmenten, te weten: Zelfstandig Wonen, Hulp en Zorg, Sociale Contacten en Financiën. Vragen als: Hoe gaat u straks wonen? Heeft u zorg nodig, maar weet u niet hoe u dit moet regelen? Voelt u zich weleens alleen? Misschien heeft u vragen over uw pensioen of voorziet u extra zorgkosten. Het zijn vragen waar iedereen in z’n leven mee te maken kan krijgen. “Als lokale bank die dichtbij staat, willen we mensen daarbij op weg helpen”, zegt Corrie. “We doen al het nodige, zoals een cursus internetbankieren, hulp bij het opnemen van geld en de Rabobank Geldexpres waarmee we bij de klant thuis komen. Met deze website gaan we nog een stapje verder.” Financiële mogelijkheden en concrete oplossingen Als voorbeeld noemt Corrie de onduidelijkheid rondom hypotheken. “Regels veranderen bijna ieder jaar, dat klopt. Wat wij nu vooral horen is dat veel mensen zich afvragen of ze op latere leeftijd nog een hypotheek kunnen afsluiten. Men denkt vaak van niet, maar in de praktijk blijkt er meestal meer mogelijk op financieel gebied. Ook daarin wil het platform IkWoonLeefZorg duidelijkheid scheppen.” Met deze aanpak slaat Rabobank een nieuwe weg in, die verder gaat dan het traditionele bankieren. Corrie:” De

Corrie Bijl-Stoop, financieel adviseur bij Rabobank Het Haringvliet verwachting is dat de overheid zich in de toekomst steeds verder terug gaat trekken. Rabobank vindt dat wonen en welzijn hoge prioriteit verdienen. Wij geven daar onder andere via de website IkWoonLeefZorg, invulling aan, met inspiratie, inzicht en concrete oplossingen. We zien het als een maatschappelijke verantwoordelijkheid en willen vanuit onze betrokkenheid hierin voorop lopen.” Rabobank Het Haringvliet Telefoonnummer (0186) 89 10 00 www.rabobank.nl/hhv


chr. huygensstraat 1 - 3 3281 nd numansdorp www.tegelhandelnumansdorp.nl Telefoon: 0186-655999 Fax� 0186-655978

de Bibliotheek maakt je rijker!


Bereken jouw netto maandkosten met onze rekentool op kibeo.nl

0 t/m 12 jaar

Kom spelen, leren en ontdekken! Zoek jij een veilige en vertrouwde plek waar jouw kind alle liefde en aandacht krijgt en veel ruimte om zich te ontwikkelen? Kies voor opvang bij Kibeo! t Opvang voor kinderen van 0 t/m 12 jaar t Je baby krijgt een fijn plekje in onze aparte, knusse babygroep t Je peuter leert samen spelen en wordt met leeftijdsgenootjes goed voorbereid op de basisschool t Je schoolkind doet leuke, uitdagende activiteiten op de BSO t Bij ons kies je de opvang die bij jullie situatie past

Meer informatie via kibeo.nl

Kom langs voor een rondleiding


IkWoonL Wo eefZ Zor org.nl rg

En ik regel zelf zelf een e subsidie voor or de aanpassing van van mijn huis h Ik houd van an mijn huis. huis Op www.IkWoonLeefZor org.nl las ik dat er verschillende erschillende mogelijkheden heden zijn om w woningaanpassingen oningaanpassingen te t financieren. Zo kan an ik hier ook in de toekomst veilig eilig en comfortabel for blijven en wonen. w

Alles over ver langer langer zelfstandig z wonen op IkWoonLe IkW Wo efZ Zor org.nl rg.nl

Profile for MultiPlus

De Woongaard Hoekschewaard  

De Woongaard Hoekschewaard  

Advertisement