Page 1

H P

n o tr i World

ur o o st ck Y

i Ro e D W


Indledning Det udviklede designkoncept til Copenhagen Distortion består af en designmanual, som danner baggrund for visualisering af den grafiske brugerflade til en prototype på et nyhedssite og til en iphone-applikation. Med udgangspunkt i designmanualen er der endvidere udarbejdet forslag til nyt logo, merchandise og øvrigt promotionmateriale. Det visuelle udtryk der er valgt til designkonceptet er Postmodernisme. Stilen er kendetegnet ved stærke og klare farver på detaljer, et bredt spektrum af mønstre, geometriske former som trekanter, firkanter og cirkler. Postmodernismen er ofte inspireret af storbynattens neonlys, hvilket harmonerer med Copenhagen Distortions festivalarrangementer.

Spansk kunstner og designer

Designpriser og kunstprojekter

En af Postmodernismens store eksponenter, Javier Mariscal, er spansk kunstner og designer født 1950 i Valencia i Spanien. Han startede studier på Escuela de Elisava i Barcelona. Siden 1971 har han boet og arbejdet i Barcelona. I 1989 åbnede Mariscal Estudio Mariscal. Mariscal som også er døbt ”Peter Pan af spansk design” favner et bredt spektrum af kreative evner fra skøre tegneserier over interiører/indretning, møbeldesign, grafisk design, maleri, skulptur, Urban Planning til havedesign og Corporate Identity. Mariscals udtryksform er stærke farver og stor udtryksfuldhed med få streger.

Mariscal er modtager af adskillige designpriser her iblandt den nationale pris for Design i 1999. Af kunstprojekter kan nævnes Gambrius – en kæmpe glasfiber hummer, som er placeret ved indgangen til havnen Passeig de Colom. I 1992 designede han Cobi – den officielle OL-maskot for OL i 1992. Hundemaskotten er nu den mest profitable maskot i historien. Senere designede han Corporate Image for Barcelona Zoo. I 1995 blev Alexandra-lænestolen tegnet. I 2002 designede han alt fra uniformer til facaden på Gran Hotel Domine Bilbao herunder også det grafiske billede og dets websted.

2


PHDistortion

Kirsten Lynge Trefeldt 3. semester, 2011 multimediedesign@yahoo.com

Indeks

Logo, logotype og 5. element

4

Farvepalette

5

Designelementer, mønstre og typografi

6

iphone-app

7

Merchandise

8

Plakat i fuld størrelse

9

Plakat i miljø

10

3


Kirsten Lynge Trefeldt 3. semester, 2011 multimediedesign@yahoo.com

PHDistortion

Logo, logotype og 5. element

Copenhagen Distortions nuværende logo er lidt for detaljeret og kaotisk at se på. På den baggrund er der udarbejdet forslag til nyt logo/logotype. Tanken med det nye logo er, at lave en forenkling samt illustrere musikken, som er det bærende element gennem hele Distortion Festivalen. C’et for Copenhagen symboliseres derfor af en afbrækket CD/DVD. Logofonten Ariel er anvendt til logotypen.

Slogan Til understøttelse af Logo og logotype er der udfærdiget et slogan: “We Rock Your World”. Fonten skal højretilles under logotypen. Farvemæssigt kan Tagline-fonten stå i de forskellige designfarver, som det passer ind i fremtidige grafiske opgaver.

5. element

Logofarve Det nye logo til Copenhagen Distortion er i farverne orange og sort. Nedenfor ses logoet også i gråtone, hvidt og sort.

Der er udarbejdet en supergrafisk effekt i form af en hånd, der gør V-tegn. V-tegnet ses typisk, hvor der er unge mennesker til koncert eller festival. V-tegnet gør det ud for CPH Distortions 5. element.

5. element

Logo

PHDistortion Tagline/slogan

PHDistortion We rock Your World 4

PHDistortion

PHDistortion


PHDistortion

Kirsten Lynge Trefeldt 3. semester, 2011 multimediedesign@yahoo.com

Farvesammensætning I tråd med Copenhagen Distortion Festivals egne termer er farvepaletten udviklet til at repræsentere de fem kvarterer, der er en del af den 5-dage lange Distortion-fest. De rene farver anvendes både på site og grafisk brugerflade til Distortion-iphone-app. Farvesammensætningen består af 3 tertiærfarver herudover en ren sort og en ren hvid. Den orange, mørkturkise og lysturkise er rene, klare og mættede farver uden brug af beskygning. Den varme rødorange farve er blandet af den gule farves lys og den røde farves varme. De kølige turkise toner er blandet af lige dele grønt og blåt.

Farverelationer De 3 kromatiske farver udgør en farveharmoni, da de ligger over for hinanden i den tolvdelte farvekreds, samtidig er de også komplementærfarver. Farvernes

10 0 25 5 H R SV C GB : H MY : 17 EX K 2 9 : : 0 55 0 #f 0 25 fff 0 5 ff 0

H R SV C GB : H MY : 17 EX K 0 9 : : 8 0 1 0 #0 6 8 0 0 0 00 5 00 79 0 10 0

H R SV G C B : H MY : 16 EX K 0 3 : : 7 2 10 0 #0 0 0 4 0 8 0c 5 15 0 c9 2 3 9 0

H R SV C GB : H MY : 17 EX K 0 9 : : 8 1 10 0 #0 7 4 2 0 4 06 2 10 0 66 53 2 6 0

H R SV C GB : H MY : 11 EX K 2 : : 0 55 100 #f 88 51 1 0 ff3 30 94 0 0 0 0

Farvepalette

valør, forøger i forbundethed strålekraften hos hinanden.

Farver i forhold til stilart Farverne er i tråd med Postmodernismens stærke og klare pangfarver.

Farver i forhold til KBH og målgruppen Den rødorange farve udstråler varme, kreativitet, strålekraft, sikkerhed og selvrespekt. De turkise toner symboliserer glæde og ungdommelighed, men også kølighed, beherskelse og sentimentalitet. De 3 farver tilfører projektet en energi, der matcher målgrupen, som hovedsagelig hører til den yngre del af befolkningen. Karaktermæssigt består målgruppen af energiske, kreative og teknisk mindede mennesker. De friske farvetoner antyder ungdom, kreativitet (kunst) og mobilitet.

5


Kirsten Lynge Trefeldt 3. semester, 2011 multimediedesign@yahoo.com

PHDistortion

Designelementer, mønstre og typografi

18

ll Th e q 890 nop y Sign Th uick .:,; ' qrst ed, Tr e q brow " (!? uvw ueTy uic n fo ) +- xyz pe Ou k b x jum */= ABC tline row ps DE s FG n f over t HIJ ox he l KL a jum zy d MN OP ps og. 1 QR ov 2345 ST e Arial Bold 12 pt r UV the 67890 W

Th eq 36 Th uick e bro 48 qu wnArial Regular 26 pt ick fox ju10mpt b XY Arial Regular 60 row ps lazy d Z ov og. n er 12 Designelementer Typografi 34 f t o h 5 e Som designelementer anvendes skitser af menneSom typografi er fonten Arial valgt. Fonten, som er 6 x 7 l a sker i bevægelse, musiksymboler og den superen grotesk/sans serif skrifttype, er en læsevenlig j z umCourier New,y grafiske effekt, som omtalt på side 4. Det, at festiskrifttype i forhold til den eksisterende 24

Th

Th

72

Fo n Ve t na m rsi Op on e: A en : Ve ria ab Type rsion l 12 cdef Layou 5.06 t 34 gh 12 56 ijkl , Digita m 7

Th

eq

eq

eq

uic

uic

valen er mobil bliver blandt andet symboliseret ved silhouetter af mennesker i bevægelse.

6

kb

row

kb

nf

som anvendes på sitet i dag.

ps

ox

uic row n k

Overskrifter: Arial Regular 26 pt Underoverskrifter: Arial Bold 12 pt Brødtekst: Arial Regular 10 pt


Kirsten Lynge Trefeldt 3. semester, 2011 multimediedesign@yahoo.com

PHDistortion

CPH Distortion iphone-app

AT&T 3G

PHOTOSIMA PHOTOSIMA GES PHOTOSIMA GES GE S

22:35

PHDistortion

Monday, June 6, 2011

GALLERY GALLERY GALLERY GALLERYl GALERY GALLERY GALLERYl GALLERY GALLERY GALLERY GALLERYl GALLERY GALLERY GALLERY GALLERY GALLERY GALLlERY GALLERYl GALLERY GALLERYl GALLERY

PHOTOSIM PHOTOSIM AGE PHOTOSIMAAGESS GE S

PH Dis

to

PH Di

rtio

n

sto

rti

on

Gallery

GALLERY GALLERY GALLERY GALLERYl GALERY GALLERY GALLERYl GALLERY GALLERY GALLERY GALLERYl GALLERY GALLERY GALLERY GALLERY GALLERY GALLlERY GALLERYl GALLERY GALLERYl GALLERY

News

Contacts

Friends

Gallery

Grafisk brugerflade

Typografi

Den grafiske brugerflade til iphoneapplikationen er udviklet i overensstemmelse med de visuelle elementer i designmanualen.

I overensstemmelse med site og andet materiale i det visuelle koncept, er fonten Arial valgt til anvendelse på brugerfladen.

Ikoner

iphone-ikonerne er skabt i tråd med de valgte designelementer i designmanualen og symboliseres af silhouettegninger. Det gennemgående farvevalg til applikationer er hvid, sort og de turkise toner i farvepaletten.

Logo Det nye logo er placeret øverst i venstre side af timebaren på iphone-brugerfladen.

7


Kirsten Lynge Trefeldt 3. semester, 2011 multimediedesign@yahoo.com

Merchandise

Sodacan

Badges

T-shirt

Sunglases

Umbrella

8

PHDistortion


3G

T AT&

T 3Gon ATH&Distorti P

on

011

,2 ne 6

u ay, J d n 11 Mo , 20 6 e n y, Ju a d Mon

PH Dis

tor

tio

n

rti isto PHD

5 3 : 22:35 22

We Rock Your World

www. cphdistortion.dk 9


Kirsten Lynge Trefeldt 3. semester, 2011 multimediedesign@yahoo.com

Plakat

Designinspiration - Postmodernisme Plakaten, der udelukkende er udarbejdet i Illustrator, er inspireret af Postmodernismen. Farver og designelementer fra Copenhagen Distortions designmanual er anvendt,

Eksponering 10

Eksponeringen foregår både på husfacader i København, men også i tog og busser.

PHDistortion


PHDistortion We Rock Your World

CPH Distortion Designmanual  

Udformning af fiktiv designmanual i forb. med Studieprojekt 2011