Page 1

18

#

18 voor vette Lapswansen 11! Lifestyle (Strip)Magazine


www.mudhoen.com 19 11!


Inhoudsopgave

Voorwoord

21

Mudhoen Nieuwtjes

Het chaotisch uitbrengen van nummers van de Mudhoen is

220

Gup’s Moeke

Hoera! Nou ja eigenlijk is dit nummer 20, maar een kniesoor die

23-28

Leedvermaak (Rico)

29-30

Tomaat (Charles Guthrie)

In ieder geval is het een prachtig nummer geworden dat met

31

Lapswansen horoscoop

lapswanserigheid is er een supervette bijdrage van Leedvermaak

31

Doctor Chill

door de Mudhoen!

32

Omkoopchinees (Mario de Koninck)

33

Lenard & Gilbert

34

Dude’s vette snack

34

Sprookje

35-35

Popke

36

Cartoons

eindelijk voorbij. Nummer 18 is ook daadwerkelijk nummer 18! daar oplet. Hoera!

recht het Mudhoen-keurmerk draagt. Naast de gebruikelijke

(Roto )

(José Pereira)

(Dude)

en zit er een gat ergens in de Mudhoen. Allemaal goedgekeurd

In het vorige nummer kon je overigens in het voorwoord lezen dat de Mudhoen op 26 maart aanwezig zou zijn op de stripbeurs van Zwolle. Ook dit jaar zal de voltallige redactie wederom je favoriete Mudhoen-spullen hier signeren en wel op 17 april! Eveneens wordt er binnenkort wederom een Zuipfestijn georgani-

(Dude)

seerd. Genoeg te doen dus, maar lees eerst dit nummer maar!

(Kerat)

Kerat (Mario de Koninck)

ps Alex en Kerat willen Rico’s Moeke graag

37-38

Dude

39-40

Slopward

41

Miep

42

Medicinaal Journaal

43

Bunbun

44

Lapswansen Gamerubriek

44

Cartoons

45-46

Leedvermaak (Rico)

47

De Baron

49

Lenard & Gilbert

bedanken voor de prachtige Mudhoen-mutsen!

(Alex)

Zo komen wij tenminste warm de lentedagen door! (Kerat)

(Sander Oenema)

(Roto )

(Matt Baay)

(Mario de Koninck)

(Alex)

(José Pereira)

20 11!


Mudhoen-nieuwtjes Makkelijk kiezen voor lapswanserig: Het Mudhoen-Keurmerk™ Kiezen voor lapswanserig is nog nooit zó makkelijk geweest. De verpakking van de door Mudhoen geselecteerde merken maakt het makkelijk om snel lapswanserige producten te herkennen. U hoeft alleen maar op het symbool ‘Lekker vet, lekker lapswanserig’ te letten.

met zoeken naar voor lapswansen geschikte versnaperingen. Producten die dit keurmerk krijgen, voldoen aan de lapswansen-maatstaf. Dat wil zeggen: ze zijn goedkoop, ongezond, vol calorieën en lekker! Als u deze producten consumeert heeft u weer energie om tv te kijken, voelt u zich voldaan en heeft u nog een paar centen over voor bier.

Het Mudhoen-keurmerk (zie afbeelding) zal binnenkort te vinden zijn op verpakkingen van ultiem lapswanserige producten. Het keurmerk zal u vanuit de verte al toelachen, zodat u uw ogen niet moe hoeft laten te worden

Nog niet alle lapswansen producten hebben al een Mudhoen-Keurmerk, maar wij zijn nu eenmaal zelf ook lapswansen. In de loop der tijd zult u het keurmerk echter wel steeds vaker aantreffen. Zo worden de voorbereidingen al getroffen in de FEBO, waar u binnenkort nooit meer bang hoeft te zijn om per ongeluk een groenteburger uit de muur te trekken, aangezien het Mudhoen-keurmerk

Samo is een van de producten die het Mudhoen-Keurmerk dik heeft verdiend.

u hier voor zal behoeden, daar de groenteburger natuurlijk niet door de selectie zal komen. Daarnaast zal Mudhoen komend jaar en daarna de kroegen onder loep nemen en daarvan de meest lapswanserige ook van een keurmerk voorzien.

De eerste Mudhoen-goedgekeurde repen chocola zullen binnenkort de weg naar uw maag

Niks geen “Mmmmmm van Mora” meer! Vanaf heden zullen de vette snacks met

weten te vinden.

het Mudhoen-keurmerk uw frituur betreden.

21 11!


Gup’s Moeke

& stagiair rik (Boogaloo) Heb je een lapswanserig probleem en niemand kan je helpen? Schaam je dan niet en mail je troubels naar Gup’s Moeke: gupsmoeke@mudhoen.com

Lieve Gup’s Moeke, Nu Shawlie geen bier mag drinken van mij ontvang ik veel bedreigingen van menig bierbrouwerij. Wat moet ik doen? Liefs Dr. Chill

Lieve Dr. Chill

Lieve Gup’s Moeke,

Lieve Gup’s Moeke,

Ik vient niet suh hevig wastou allemaal zeist in dien antwoorden! Ut is wat vulgair allemaal.

Lieve Gup’s Moeke,

Ik vind de Mudhoen waardeloos, maar ik wil wel op jullie feestjes komen. De vorige keer ben ik enorm dronken geworden, zo laveloos was ik in jaren niet geweest! Dat wil ik weer, maar hoe voorkom ik die enorme kater de volgende dag?

Wat kin dei dat nou verrotte.

Liefs Asing Walthaus

hulde Rik

Lieve Asing,

Dear Gup’s Moeke,

Dat kist voorkomme deur met un wief naar huus te gaan die der ‘s ochtends oek nog lekker uutziet.

Liefs Leon

Liefs Gup’s Moeke

Must gewoon de film ‘Dikke lol met Leedvermaak en skapen’ even bestellen op het internet. Dude bezorgt hem wel in een discrete envelop. Tis echt een lekker filmpke voor bij de openhaard. Leedvermaak ziet er teugenwoordig suh lekker uut.... mmmmm. Ik geef um 3 Mudhoens!

Liefs Gup’s Moeke

Ik have a big problem! Now ik geen beer meer mag drinking van Dr. Chill, find ik de Mudhoen quit flauw en stierlijk boring! Wat need ik toe doen? Liefs Shawlie

Lieve Shawlie, Lees de Leeuwarder Courant of hack anders de computer van Leon, vermaakst die vast wel met.

Ik su mie gewoon verkleden as RotoR! Liefs Gup’s Moeke Lieve Gup’s Moeke, Ook na enig oefenen kan ik niks met de porno-verzameling van Gosse. Het lijkt de Mudhoen wel, het is allemaal wat kinderlijk. Hoe kom ik nu klaar?

Lieve Leon,

Liefs Gup’s Moeke Lieve Gup’s Moeke,

Liefs Gup’s Moeke

Ik ben tegenwoordig postbode, maar ik vertik het om steeds discrete enveloppen bij Shawlie en Leon af te leveren. Liefs anoniempje

Lieve Dude, Wat kin mij dat nou verrotte! hulde Rik

22 11!


Leedvermaak > Rico

23 11!


24 11!


25 11!


26 11!


27 11!


28 11!


De avonturen van Tomaat > Charles Guthrie

29 11!


30 11!


Lapswansen horoscoop Leest hier het slechte nieuws dat de sterren voor u in petto hebben. Mudhoen houdt zich niet verantwoordelijk voor mogelijke snel opkomende depressies na het lezen van uw horoscoop.

Vissen U probeert gezond te leven: minder drinken, stoppen met roken, alleen maar light produkten eten. Aangezien uw lichaam hieraan niet gewend is, zal uw hart het spoedig begeven.

Leeuw U mag blij zijn dat u korzakov heeft gekregen, beste leeuw, want nu herinnert u zich niets meer van het waardeloze en saaie leven dat u vroeger had.

Steenbok Dat uw sterrenbeeld steenbok is, wil nog niet zeggen dat u sla moet eten. Vooral niet als het al jaren in uw koelkast heeft gelegen. Levert wel leuke maagfoto’s op.

Ram U denkt dat u een slechte periode achter u heeft, beste ram, maar helaas het kan nog erger! Zo wordt u ontslagen en komt uw schoonmoeder bij u inwonen, zodat u de gehele dag van haar aanwezigheid kan “genieten”. Oja, uw vriendin heeft hier geen zin in en zal al snel vertrekken en jullie achterlaten.

Boogschutter U raakt zo in de war van al die gezondheidsdingen dat u gewoon geen keuze kunt maken en helemaal in verval raakt. Weken geen chips en alcohol heeft u zo zwak gemaakt dat u totaal geen weerstand had tegen al dat koude weer. Maar ach, die ijzeren long waar nu in zit geeft u wel een mooi strak uiterlijk.

Waterman Ja waterman, zwemmen is een prachtige sport en past natuurlijk perfect bij u. U krijgt er mooie brede schouders van. En zwemmers ecseem en roos natuurlijk. En al dat chloor en kinderpis in dat water geeft u natuurlijk een prachtige huid vol pukkels. Maar maakt u zich daar maar niet druk over, u bent zo’n kluns dat u na 2 baantjes al verdronken bent.

Maagd Uw pas ingerichte moestuin, bij u nieuwe huis, blijkt niet het succes te zijn waar u op gehoopt had, beste maagd. De boktor blijkt er zich namelijk prima in te kunnen voortplanten en zal spoedig uw huis weten te vinden. Weegschaal Uw overwicht zit u dwars, beste weegschaal, en u besluit een fitness centrum te bezoeken. Helaas moet u daar bewegen en dat bent u niet gewend. Spierpijn en een hartaanval zullen het gevolg zijn.

Tweeling Zo’n wedstrijd frikandellen eten is hartstikke leuk, maar u weet helaas niet wanneer het genoeg is geweest. Met het opruimen van de kots bent u wel een weekje zoet. Kreeft Veel alcohol drinken en autorijden is niet slim, beste kreeft, en dat zult u merken ook. De politie zal uw auto in beslag nemen na het ongeluk dat u op uw geweten heeft. Alhoewel dat ook niet zo heel erg is, want aangezien u uw benen zult kwijtraken bij het ongeluk heeft u toch niets aan een auto.

Doctor Chill > Roto

31 11!

Stier Van stieren zou je denken dat ze sterk zijn. Echter in uw geval niet. Gewichtheffen is niet uw sport, tenzij u zo’n mooie verchroomde staaf op uw strot mooi vindt natuurlijk. Schorpioen U wilt een marathon lopen, beste schorpioen? Uw tijd zal verpletterend zijn. 15 min rond. Dat is namelijk de tijd die de ambulance over de 42 km doet over de plek van waar u na 2 minuten rennen neervalt en het ziekenhuis.


Omkoopchinees > Mario de Koninck

32 11!


Lenard & Gilbert > JosĂŠ pereira

33 11!


samo supersandwich ingredienten: vers witbrood, samo chips, sambal oelek, chilli saus, kaas bereiding: Neem een plakje vers witbrood en smeer dit in met wat sambal oelek. Leg hier vervolgens een handvol samo chips op. Giet hier nog wat chilli saus overheen en bedek het geheel met een paar plakjes kaas. Leg hier een plakje witbrood op en beleg deze gelijk aan de vorige. Leg hier vervolgens nog een plakje witbrood op (je kunt hier nog een extra laag van maken, maar aangezien we dat afraden ivm met eetgemak kun je hierna beter nog een samo supersandwich maken als je nog trek hebt). Nu komt de truc. Druk het geheel stevig plat zodat de chips in het brood blijft plakken. Je hebt nu een perfect eetbare snackboterham. Eet smakelijk. Dude’s variatie tip: voor een extra kick is het aan te raden om de samo supersandwich extra te beleggen met wat zuurkool of rauwe uienringen. Geloof me, het smaakt verrukkelijk!!!!

34 11!


Popke > Kerat

35 11!


Cartoons > Mario de Koninck

36 11!


Dude > Alex

37 11!


38 11!


ri

Lekker g ! ve

t

laps kker

! Lekker v e

t

n

e ! l

ig

laps

er

laps ns

e ! l

wa

kker

kker

ns

le

wa

wa

t

laps

Lekker g ! ve

kker

ri

!

se

le

wa

se

!

n

Slopward > Kerat

39 11!

er

ig

! Lekker v e

t


40 11!


Miep > Sander Oenema

41 11!


Doctor Chill > Roto

42 11!


Bunbun > Matt Baay

43 11!


Lapswansen gameRubriek Sporten is voor uitslovers. De ware lap­ swans trekt zich terug achter de televisie. Maar als er alleen maar gezeur van de over­­ heid over te dikke nederlanders op tv is, kun je ook de computer aanzetten en een computerspelletje spelen. In deze rubriek test de Mudhoen-redactie 2 games. Maar je kan natuurlijk ook supergave Mudhoengames spelen op www.mudhoen.com

Alex

Kerat

Rico

Gaaf man! Aardig, maar verveelt snel. Bah! Lijkt wel sport! Geweldig spel. Heel verslavend. En vooral leuk als je de beste bent. Mijn grootste tegenstaander is Rico en als we elkaar zo nu en dan tegenkomen in dezelfde room is het helemaal een leuk gevecht. Behalve dan als ie een hogere score heeft. Jammer genoeg begint de boel na een paar potjes te haperen en word je er vooral misselijk van. Maar zeker een aanrader als je een paar minuutjes te verknoeien hebt.

Wat un kutspel! Besturing is kut en ik vlieg de hele tied int rond, suh kink nooit ver­ slaafd raken!

Heerlijk simpel en geweldig verslavend! Je rijdt rond en schiet op de andere spe­ lers. Het leukste is natuurlijk om tegen je vrienden/aardsvijanden te spelen, maar dat is soms lastig. Je kan namelijk niet kiezen op welke “room” je inlogt. Een aantal keer reloaden wil wel eens helpen.

Geen idee waarom ik het zo’n leuk spel vind, maar ik speel het keer op keer. Je hebt alle tijd (dus geen irritant klokje) om je blobs te plaatsen en je hebt nooit helemaal door wat er precies gebeurt. Zelfs de puntentelling is me nog niet hele­ maal duidelijk. Misschien moet ik toch maar eens de spelregels lezen. Ik heb er de grootste lol om en zeker de geluidjes dragen daar aan bij. En het meisje kijkt me de hele tijd zo lief aan.

Blob is mien held. Geweldig, wat un postuur het die kerel. Top. Blob.

Leuke en niet al te moeilijke puzzel. Als er een blob ontploft, steekt hij de blob naast hem aan en als die al op springen staat, krijg je een fantastische kettingreactie. Vooral de leuke geluidjes zorgen ervoor dat je nog uren blobs laat ploffen.

Tankball

http://maidmarian.com/Tank.htm Online spel waar je met een tankje op andere spelers kunt schieten.

Blob Burster

http://www.spelletjes.nl/game15066.html Blobbellen laten groeien en uitelkaar knallen.

Cartoons > Mario de Koninck

44 11!


Leedvermaak > Rico

45 11!


ke

r lapswans

er

ek

ke

r lapswans

ek

ek

ke

r lapswans

er

ig

ekker vet ! L ! l

ke

r lapswans

er

46 11!

er

ig

ekker vet ! L ! l

ekker vet ! L ! l

ig

ig

ekker vet ! L ! l

ek


Colofon

Volgende keer in de Mudhoen: Absoluut geen idee.

Correspondentieadres Breitnerstraat 4c 8932 CA Leeuwarden mudhoen@mudhoen.com www.mudhoen.com

Redactie Alex, Kerat & Rico

Vormgeving Rico

Cover Alex

 Printservice Multicopy Leeuwarden

Meewerkende lapswansen José Pereira, Roto , Sander Oenema, Matt Baay, Charles Guthrie, Mario de Koninck

Erelid P. Wassenaar

Abonnement

DE BARONs

Een abonnement op de Mudhoen kost 12,50 euro voor 4 nummers. Maak 12,50 euro over op onze giro: 95 56 875, t.a.v. Mudhoen, Leeuwarden (o.v.v. abonnement, anders beschouwen we het als een gift!!)

www.mudhoen.com

© Mudhoen 4-2006 Deze Mudhoen niet opeten! Hij bevat namelijk geen Mudhoen-Keurmerk™

47 11!


Lenard & Gilbert > JosĂŠ Pereira

48 11!

Mudhoen 18  

18e editie van Mudhoen

Mudhoen 18  

18e editie van Mudhoen