Page 1

Lifestyle (Str ip)Magazine voor Lapswansen nu met gr atis Voetb alkaartjes


www.mudhoen.com

www.mudhoen.com

Voor sportiviteit hoef je helemaal de deur niet uit. Surf naar onze site en train je pols eens met ĂŠĂŠn van de spannende Mudhoen-Games, waar techniek, uithoudingsvermogen en strategisch inzicht pas echt tot het uiterste getest zullen worden.


Inhoudsopgave 14-20

21-23

24

30

31

31

32-33

35

35

36

38-39

42

Dude Leedvermaak Tibble Doctor Chill Café Noir Gabber Lenard & Gilbert Cartoons Doctor Chill Mudhoen Slopward Mudhoen ( Alex)

Voorwoord

(Rico)

( Sander)

Als je net als ons net terug bent van vakantie, dan is dit je kans om

(RotoR)

je opgelopen vetrolletjes kwijt te raken. Dit nummer van de Mudhoen staat namelijk bol van de sport en aanverwante zinloze aktiviteiten.

(Jan Grouwstra)

Dit houdt natuurlijk in dat de stripfiguren al het sporten moeten doen en dat de tekenaars lui op de bank hangen.

(Freek van Haagen)

(José Pereira)

(Jan Grouwstra)

Hoewel lui, Alex heeft wel mooi 7 pagina’s van zijn “populaire” strip Dude in elkaar geflanst. Gelukkig zijn de andere tekenaars niet zo aktief en heb je de Mudhoen zoals gewoonlijk binnen 5 minuten uit.

(RotoR)

(Rico)

(Kerat)

Aangezien ik door al dat sporten nu dodelijk vermoeid ben, is het voorwoord nu ten einde. Hulde! Kerat, de sportieve lapswans.

(Rico)

Verdere onzin 25-27

29

34

34

37

Mudhoen Elftal Tsjeardleader Dude’s Column Gup’s Moeke Dolly Buster

(Alex)

(Alex)

(Alex)

13 11!


14 11!


15 11!


16 11!


17 11!


18 11!


19 11!


20 11!


Leedvermaak > Rico

21 11!


22 11!


23 11!


Tibble > Sander oenema

24 11!


In deze Mudhoen heeft u, als u goed heeft gekeken, drie Mudhoen Elftal plaatjes gevonden. Of ze moeten natuurlijk door een of andere onverlaat op illegale wijze uit de Mudhoen zijn verdwenen (voor degenen die nu dus i.p.v. drie plaatjes er zes hebben, kan dit verhaal allicht verwarrend zijn, omdat er voortdurend over drie wordt gesproken. Wij raden dan ook aan om daarvoor in de plaats “zes” te lezen. Mocht u zelfs nog meer plaatjes hebben gesnaaid, lees dan het getal dat u heeft i.p.v. drie. Mocht u plaatjes dubbelhebben, dan moet u het plaatjes of de plaatjes die u dubbel heeft pogen te ruilen voor andere). Zoals u op deze pagina ziet, zijn er nog veel meer plaatjes. Wel 12! Het complete Mudhoen Elftal en natuurlijk Coach Mudhoen zelf. U wilt natuurlijk al deze plaatjes in uw bezit hebben en u vraagt zich nu af “hoe krijg ik dat voor elkaar?”. Wij zullen u hier een aantal tips geven om uw elftal kompleet te maken. 1. Bestel de kaartjes die u nog nodig heeft bij de Mudhoen. Stuur een mailtje met de namen die u nog moet hebben naar mudhoen@mudhoen.com. De kaartjes kosten € 1,- per stuk. 2. Ga naar de dichtsbijzijnde stripwinkel en kom erachter dat die ze niet heeft.

3. Wij weten dat de meeste Mudhoenlezers niet graag geld spenderen aan waardeloze Mudhoenprodukten en voor deze lapswansen hebben wij de volgende tip, die ietwat goedkoper is: voor slechts 3 bier kunt u de Mudhoenredactie overhalen u het gehele abonneebestand van de Mudhoen te geven. Vervolgens kunt u op de rustige uurtjes een bezoekje brengen bij deze mensen en per bezoek uw collectie met drie kaartjes uitbreiden. 4. Mocht u onverhoopt kaartjes dubbelhebben, dan kunt u deze ruilen op de Mudhoen-Fanclubdagen (de Mudhoen-Fanclub bestaat nog niet, maar wij blijven hopen dat die er komt!).

Seduce Midden ya velder

wlie Sha velder en d d Mi

Lenard

Alle kaartjes die u heeft verzameld, kunt u opplakken op het voetbalveld op de volgende pagina’s. Zo kunt u ook in één oogopslag zien welke kaartjes u nog mist.

25 11!

Groot bu Verded uk iger

on Bar ller a v n Aa


Shawlie Verdediger

Leedvermaak Verdediger Seduceya Middenvelder

Lenard Keeper

Grootbuuk Verdediger Marthel Middenvelder

Barch Verdediger

Plakken in een Mudhoen kan de waarde van het blad mogelijkerwijze doen vermeerderen,


Bob Middenvelder

Baron Aanvaller

Dude Aanvaller

Gilbert Middenvelder

pas dan ook op dat jaloerse lapswansen niet de kans krijgen je verzameling voetbalplaatjes te confisqueren.


29 11!


Doctor Chill > Roto R

Zoals iedere gebruikelijke zondag zit ik lekker op de bank met een biertje in m’n hand naar een sportprogramma op tv te kijken. Gefascineerd kijk ik naar het onnoemelijk uitsloven van al die sporters en voldaan krab ik eens aan m’n buik. Toch bekruipt mij langzaam het gevoel dat een beetje beweging ook niet zo slecht voor mij zou zijn. Ook ik zou eens moeten gaan sporten. Dat zou best wel eens gezond voor mij kunnen zijn. Hmmm, ja sport. Ontstaan in de oudheid als een manier om rivaliteit tussen stammen te beslechten. Een stam daagde de ander uit tot een gekozen wedstrijd waarbij de winnaar de verliezer hun buit mocht overnemen. Vaak met vrouwen en voedsel inbegrepen, waardoor het meestal zeer slecht voor de verliezende stam afliep. Of zoals bij de Asteken waar sport een religieuze ceremonie betrof. De voorloper van het voetbal, waarbij de verliezers onthoofd werden als offer aan de goden. Ook in het oude Rome waar gladiatoren spelen gehouden werden tot de dood erop volgende waren een vorm van sport. Zo terugdenkend was het niet echt bevorderlijk voor je levensduur om een sporter te zijn. En tegenwoordig? De gemiddelde sporter leeft sowieso aanzienlijk korter, om maar te zwijgen over blessures en botbreuken. Gescheurde kniebanden, een sportershart, oververmoeide gewrichten, stress en dan ook nog eens al die dieëten die sporters moeten volgen. Alcohol is zelfs uit den boze terwijl uit studie is gebleken dat een biertje of een wijntje op z’n tijd juist heel goed is tegen allerlei kwalen. Sport blijkt in deze tijden nog steeds zeer slecht voor je te zijn. Ik krab nog eens aan mijn buik en besluit dat niet sporten toch een stuk gezonder voor mij is. Oe, reclame. Snel ren ik naar de keuken om een nieuwe portie bitterballen in de frituur te gooien. Ok, eerlijk gezegd is een klein beetje rennen nog niet zo slecht voor je lichaam, als je daarna maar weer genoeg rust neemt om je lichaam weer orde op zaken te laten stellen. Al met al kan ik dus eigenlijk niet gezonder bezig zijn dan nu.... Heel goed van mij. Disclaimer: Bovenstaande is niet getoetst op waarheid en Mudhoen is dan ook niet aansprakelijk voor eventuele verloren weddenschappen of ernstige gezondheidsaandoeningen.

30 11!


Gabber > Freek van Haagen

31 11!


Sport-4-daagse met Lenard & Gilbert > JosĂŠ

32 11!


33 11!


Lieve Gup’s Moeke,

Heb je een probleem waar niemand je mee kan helpen: Vraag het Gup’s Moeke. Mail je vraag naar mudhoen@mudhoen.com Lieve Gup’s Moeke,

Lieve Gup’s Moeke,

Help! Mijn computer is gecrasht!

Mijn voorhuid is ontstoken geraakt door

Nu ben ik mijn hele verzameling

de puntenslijper. Bedankt!

pornofilms kwijt! Nu kan ik niet meer sporten!

Liefs José

Liefs José

Lieve Gosse,

kennen. Helaas heb ik het op dit moment te druk voor een relatie en weet ik niet goed wat ik moet doen. Moet ik ‘t laten bij wat het is of moet ik de vis houden, nu ik hem gevangen heb?

Ik ben niet geselecteerd voor het Mudhoen-elftal en nu voel

Lieve Buuk,

De car-wash krijt um der vast wel uut, plomper!

Lieve Gup’s Moeke, Ik vind dit nummer van mijn blad helemaal niet leuk. Ik raak steeds

Liefs Mudhoen

Lieve Skywalker,

Lieve Tsjeard,

Liefs Buuk

geblesseerd!

Liefs Skywalker

ik me gepasseerd. Liefs Tsjeard

Ast ut niet verbetere kist wel nou juh.

vetrolletsies.

heb ik een heel leuk redactielid leren

Lieve Gup’s Moeke,

Lieve Tsjeard,

ik um niet meer viene tussen mien

Tijdens het laatste Mudhoen Zuipfestijn

in un punteslieper douwe.

Liefs Tsjeard

Mien sportbeha is knapt en nou kin

Lieve Gup’s Moeke,

Das dan jammer seun! Ik su um gewoon

record, is dat snel?

Lieve Gup’s Moeke,

Haha.

Lieve Gosse,

Twaalf seconden is mijn persoonlijke

Die dikke plompert van un Kerat kist alleen vange mit un walvisvaarder.

Dat klopt en der was dit keer niet eens un mokkel voor nodig. En dou bist trouwens niet helemaal passeerd.

Dou hest un mooie ondersteunende rol aanboden kregen, of niet? Lieve Gup’s Moeke, Ik denk er over na om op korfbal te gaan. Weet jij toevallig of de mannen en vrouwen daar ook samen douchen? Liefs Anoniempje Beste Alex,

Geen idee einluks, maar wel dink ik dat

de mannen dei tijdens ut douchen as korf bruke sille.

34 11!

Lieve Mudhoen,

Dan must maar op zwemmen gaan.


Cartoons > Jan Grouwstra

www.doctorchill.nl

Doctor Chill > RotoR

35 11!


Mudhoen > Rico

36 11!


Na het trekken met Dolly zin in nog meer trekken? Download dan ook de Doctor Chill trekpop: www.doctorchill.nl/drchilltrekpop.htm

37 11!

Knippen in deze Mudhoen kan duiden op seksuele frustratie, naast het feit dat stripliefhebbers geschokt kunnen reageren bij het zien van een beschadigd exemplaar van hun favoriete stripblad.


Slopward > Kerat

38 11!


39 11!


Colofon Correspondentieadres Breitnerstraat 4c 8932 CA Leeuwarden mudhoen@mudhoen.com www.mudhoen.com

Redactie Alex, Kerat & Rico

Vormgeving Rico

Cover Charles Guthrie & Kerat

 Printservice Multicopy Leeuwarden

Meewerkende tekenaars Charles Guthrie, José Pereira, Jan Grouwstra, RotoR, Sander Oenema, Freek van Haagen

Erelid P. Wassenaar

Met dank aan De Baron, de Gloppe, Martha, Pruuk, Tsjeard, MC Leerik, V&G

Abonnement Een abonnement op de Mudhoen kost 12,50 euro voor 4 nummers. Maak 12,50 euro over op onze rekening: 95 56 875 , t.a.v. Stichting Mudhoen, Leeuwarden (o.v.v. abonnement, anders beschouwen we het als een gift!!)

www.mudhoen.com © Mudhoen 2003 Het kopieren van rotzooi uit de Mudhoen kan zwaar vermoeiend zijn en mogelijk naar sport neigen. Niet doen dus!

40 11!


(Advertentie)


Mudhoen 11-tal  

11e editie van Mudhoen, sport special

Mudhoen 11-tal  

11e editie van Mudhoen, sport special