Page 1

NBF magazine - november / december 2016

NEWBUSINESSFORUM Voor groei en rendement!

COVERSTORY 4 JAAR NEWBUSINESSFORUM omdat cijfers tellen • Financiële beroepen centraal bij innovatie en groei in Limburg • Verhalen met mijnverleden in jubileumjaar 2017 • Wij kopen uw facturen – cash binnen een paar dagen • Iedereen telt voor VDAB

www.newbusinessforum.be


pakket van communicatiemedia NEWBUSINESSFORUM Voor groei en rendement!

NBF bereikt de “financiële” professionals met dit uitgebreid aanbod:

OMDAT CIJFERS TELLEN !

NBF magazine Verschijnt 4 x per jaar op 3.000 exemplaren, waarvan 2.000 gratis per post bezorgd aan professionals in Limburg

NBF opleidingen Erkend door BIBF en IAB. Georganiseerd op unieke locaties in de provincie

NBF website en social media We zijn online met www.newbusinessforum.be en we plaatsen onze publicaties systematisch op LinkedIn, Twitter en www.facebook.com/newbusinessforum

NBF webmails We sturen een overzicht van artikels, events en opleidingen, via onze gepersonaliseerde webmail, naar meer dan 2.500 geïnteresseerden

CONTACTEER ONS: +32 495 28 14 67 - info@newbusinessforum.be

www.newbusinessforum.be

www.newbusinessforum.be


COLOFON

COVERSTORY

De uitgever wijst alle verantwoordelijkheid van de hand voor de documenten die hem toegestuurd werden. Reproductie enkel met schriftelijke toelating van de uitgever.

Uitgever: NEWBUSINESSFORUM een format van BISC cvba Olympialaan 22 bus4 3630 Maasmechelen (BE) www.newbusinessforum.be www.bisc.management info@newbusinessforum.be Tel: +32 495 28 14 67 volg ons

4 JAAR NBF – omdat cijfers tellen Toen 4 jaar geleden de sluiting van Ford Genk werd aangekondigd hebben we meteen het plan opgevat om – als tegengewicht – alle nieuwe business in Limburg zoveel mogelijk te promoten. Filip Caluwaert, algemeen directeur van Holiday Inn Hasselt, was snel gewonnen voor het idee om samen live meetings te organiseren met pitches en presentaties. Gouverneur Herman Reynders verschafte ons de eer om de eerste bijeenkomst in april 2014 plechtig te openen. In de afgelopen jaren hebben we alle ontluikende initiatieven in Limburg voor de microfoon gehaald op zo’n NBF LIVE. Maar deze provincie is intussen enorm geëvolueerd. Dankzij SALK en alle initiatieven rond incubatoren en start ups, is een klein spontaan project als NEWBUSINESSFORUM overbodig geworden. Tenzij we kiezen voor een niche en dat doen we nu.

NBF-magazine is het eerste interactive magazine! De artikels worden verder aangevuld met foto’s, video’s en teksten op onze website.

MET DANK AAN DEZE PARTNERS:

Focus op financiële verhalen voor iedereen NEWBUSINESSFORUM is voortaan een mediapakket bestaande uit een gedrukt magazine, online en social media, opleidingen en projecten, met bijzondere aandacht voor het “financiële” verhaal en resultaat van innovatie en creativiteit, van durf en ondernemerschap. De onderwerpen die we aansnijden – ook in de opleidingen – zijn zeker niet beperkt tot crowdfunding of investeringsdossiers. Want alles wat je onderneemt heeft een financieel aspect; van bedrijfsgebouwen tot personeelszaken, of milieubelasting en afval als nieuwe grondstof. Ook intellectuele rechten en vennootschapswetgeving zijn geld waard, … We doen een warme oproep naar de cijferberoepers – intern en extern aan bedrijven – om een actieve rol op te nemen in het groeiplan van hun ondernemingen / klanten. Boekhouders, accountants en consultants zijn te belangrijk om te blijven steken in het rapporteren van feiten die voorbij zijn. Ze moeten er tenminste de conclusies uit trekken en ze zouden eigenlijk moeten betrokken worden bij elke strategische keuze die starters en groeiers willen maken.

Verhalen met een mijnverleden In 2017 zullen we een gans jaar lang veel aandacht besteden aan “30 jaar reconversie” – sinds de mijnsluitingen van Eisden en Waterschei (1987) tot Heusden-Zolder (1992). Deel jouw verhaal met ons en schrijf in voor de vieringen. Lees meer op pagina 4 en 5 Werner Couck Projectleider Foto: (vlnr) Werner Couck, Filip Caluwaert (Holiday Inn Hasselt) en gouverneur Herman Reynders in april 2013. NEWBUSINESSFORUM magazine

3


MIJNSLUITINGEN VAN 30 TOT 25 JAAR GELEDEN IN 2017 De Limburgse economie is zich al een generatie lang aan het heruitvinden. Sinds de eerste mijnsluitingen in Waterschei en Eisden in 1987 zijn 30 jaar verlopen. Met de laatste sluiting in 1992 van Heusden-Zolder-Houthalen, kwam de reconversie volop op gang. Vandaag zijn we nog bezig. Was het vroeger beter? Het was alleszins niet minder “shaken” in onze economie.

EEN GENERATIE LANG SLEUTELEN AAN EEN NIEUWE ECONOMIE Denk nog even terug: 1987 eerste mijnsluitingen, 1989 val van de Berlijnse muur, 1992 laatste mijnsluitingen, midden jaren ’90 doorbraak van internet, Ryanair en mobiele telefonie, dioxinecrisis in 1999, begin 2000 het barsten van de internetzeepbel op de beurzen, 2002 start sluiting Philips Hasselt, 2008 de bankencrisis, 2012 aankondiging sluiting Ford Genk. We zijn dus permanent van de ene uitdaging naar de andere geslingerd.

Verhalen met een mijnverleden

Niet omwille van nostalgie of anekdotische literatuur, maar omdat er veel inspiratie inzit brengen we in dit magazine een gans jaar lang “verhalen met een mijnverleden”. Denk aan bedrijven die vroeger toeleverancier waren van de KS en die een nieuwe koers moesten varen, denk aan exmedewerkers die hun carrière omgebogen hebben tot een eigen onderneming en zo hun competentie hebben gevaloriseerd. Denk aan de incubatoren zoals C-mine (crib), Greenville en Incubathor die niet alleen in oude mijngebouwen zitten, maar die daar ook nieuwe zakelijke energie uit putten (wat een woordspelingen op een rij)

Denk aan opleidingen die geen toekomst meer hadden en die andere toepassingen zijn gaan zoeken of aan know-how die in totaal andere sectoren ook goed van pas bleek te komen.

NEWBUSINESS werd een attitude

Elk nadeel heeft zijn voordeel: iedereen die vandaag onderneemt weet dat een business case geen leven lang meegaat en dat nieuwe uitdagingen van elke dag zijn. Als we lean & mean zijn, zullen we overleven. Maar we moeten toch proberen te groeien. Daarom moeten we nieuwe groeimodellen ontwikkelen en/of meer inzetten op formules zoals franchising en soortgelijke netwerkconcepten. En “disruptief” denken kan nieuwe kansen opleveren.

Met goede voorbeelden en inspirerende verhalen kunnen we die attitude nog versterken!

Cijfers tellen

Tenslotte willen we er vooral over waken dat de nieuwe economie die we permanent moeten uitvinden, voldoende duurzame elementen inhoudt. Financieel gezond zijn is bijvoorbeeld zo’n element. “Iedereen zelfstandig” is een schitterend denkbeeld, maar we mogen niet naief zijn; elke business case moet de reaaltoets doorstaan. En behalve creativiteit en lef, moet er minstens ook een dosis zakelijk opportunisme bestaan zodat de onderneming ook effectief resultaat boekt. We moeten meer en betere financieel administratieve omkadering trainen in coproductie en management van innovatie bedrijfsmodellen.

DEEL VERHALEN MET EEN MIJNVERLEDEN mail CONTACTEER MIJ naar info@newbusinessforum.be

4

NEWBUSINESSFORUM magazine


Be good and tell it

Laat jouw verhaal optekenen door onze redactie. Want als je vandaag onderneemt in Limburg heb je hoedanook een mijnverleden. En weet dat het PR-adagio zegt: “Maak dat je goed bezig bent en zorg dat het geweten is.” Wij communiceren met heel wat van jouw stakeholders zoals je bestuur, investeerders, medewerkers, arbeidsmarkt, je overheden, bankiers, leveranciers, onderzoekers, je klanten, prospects, pers & media. Op al die doelgroepen ga je winst en goodwill bouwen; dat is wat communicatie moet ambiëren. En wij zorgen er 100% zeker voor dat je een “call-to-action” lanceert via onze print- en online media.

A-I-D-A

Met NEWBUSINESSFORUM trek je Aandacht en week je Interesse los, om met doelgroepen in Dialoog te gaan over hun concrete behoefte. Dan heb je leads waarmee je deals kan Afronden.

UW MEDIAPARTNER

Daarom zijn wij meer dan een mediapakket, wij zijn een new-business-promotor met toegepaste marketingwetenschap.

Advies en begeleiding

Onze partners staan bedrijven met groeiambities bij met advies en diensten op het vlak van bedrijfsstrategie, financieel plan, investeringen en cash management, contracten en juridische aspecten, HRorganisatie, training en rapportering, marketing, communicatie, lobbying, PR en media.

NEEM NU VRIJBLIJVEND CONTACT: mail CONTACTEER MIJ naar info@newbusinessforum.be

GESTART IN 1987 – 1992: WE HEBBEN IETS TE VIEREN In die jaren werden we om de oren geslagen met de term “reconversie” en het ondernemerschap werd massaal gepromoot. Het kan dus niet anders of velen onder jullie hebben in die periode een bedrijf opgestart. Wij gaan jullie samenbrengen want wij hebben toch wel iets te vieren !

UNIEKE JUBILEA 30 EN 25 JAAR IN 2017 In 2017 organiseren we in onze NEWBUSINESS regio’s vieringen van al deze “durfbedrijven” opgestart in de jaren 1987 tot en met 1992, west- noordzuid- midden-Limburg en het Maasland. Je kan je nu al aanmelden voor de vieringen in februari (Maasland), april

(zuid-Limburg), juni (noord-Limburg), september en oktober (midden-Limburg) en november 2017 (west-Limburg). De vieringen zullen doorgaan in een aantal geselecteerde restaurants en het feestmenu zal 100,00 € kosten (inclusief dranken, exclusief BTW).

NEEM NU AL EEN OPTIE OP EEN FANTASTISCH FEESTJE IN JOUW REGIO: klik hier

NEWBUSINESSFORUM magazine

5


steunt

NEWBUSINESSFORUM Voor groei en rendement!

Gratis VIP-Dagpas voor 10% extra korting in 9 boetieks naar keuze Alle deelnemers aan de opleidingen van NBF in Maasmechelen Village krijgen een gratis VIP-Dagpas voor 10% extra korting in 9 boetieks naar keuze. Geldig op de dag van de opleiding

Opleidingen op zondagmorgen! Jij komt toch ook? Ga naar www.newbusinessforum.be/opleidingen voor het NBF-opleidingsaanbod

www.newbusinessforum.be www.newbusinessforum.be


RISICO BETER JURIDISCH UITBALANCEREN IS OPPORTUUN Volgens de juridische experts van VILLA JURIS Advocaten wordt er vaak slordig omgesprongen met verzekeringen; de wettelijke verplichte verzekeringen worden uiteraard afgesloten, de contractuele afspraken (bv. Schuldsaldoverzekering bij hypothecair krediet) neemt men op de koop toe. De notie over vrijwillig aan te gaan verzekeringsovereenkomsten ligt moeilijker. Over het algemeen kan de globale verzekeringsportefeuille slimmer opgebouwd én uitgebalanceerd worden.

Mr. Astrid Clabots van VILLA JURIS Advocaten is gastprofessor – verzekering voor KMO – aan UCLL.

ADVOCATEN OPTIMALISEREN VERZEKERINGSDOSSIERS KMO’S VOOR BETER RENDEMENT

VILLA JURIS Advocaten Bampslaan 19 B-3500 Hasselt Tel.: 011 25 20 20 Fax: 011 25 20 45 info@villajuris.be www.villajuris.be

“Het gaat niet alleen over het vergelijken van premies op de markt”, zegt mr. Clabots. “De kern van de zaak ligt vaak in de inschatting van het risico en het opbouwen van zowel interne als externe dekking daarvan.”

de KMO” door VJA aangeboden worden aan bedrijven en aan boekhouders/ accountants, vanaf begin 2017. Deze opleiding zal doorgaan in de nieuwe kantoren aan de Bampslaan 19 in Hasselt.

Villa Juris Advocaten zet op dit gegeven in, en verzorgt momenteel zelfs gastcolleges aan de UCLL met als voorwerp “Verzekeringen voor de KMO”.

Wie dat wil kan nu al contact opnemen met s.verbeemen@villajuris.be voor een afspraak over “het verzekeringsdossier”.

Uit ervaring weten de advocaten van dit kantoor dat de meeste verzekeringsdossiers zelfs onvolledig zijn en/of niet de waarborgen leveren die de ondernemers denken te hebben.

Je kan ook al online inschrijven voor het gratis seminar op woensdag 01 februari 2017 in Hasselt.

Om daaraan te verhelpen zal een seminar “Screenen van verzekeringsdossiers voor

Schrijf u nu in voor deze GRATIS opleiding bij VILLA JURIS Advocaten

NEWBUSINESSFORUM magazine

7


GEEF GROEIBEDRIJVEN HET GELD DAT ZE VERDIENEN. Als de financiering van starters en groeiers vaak moeilijk verloopt, is dat vooral omwille van gebrek aan garanties voor de investeerders. Het businessplan is te weinig transparant of de waarborgen zijn onvoldoende. Maar welke betere waarborg dan een factuur voor geleverde diensten. Door die omzet op korte termijn te financieren, geeft Edebex aan groeibedrijven het geld dat ze verdienen.

Foto: (vlnr) Jon McLennan, Aissa Laroussi, Xavier Corman, David Van der Looven.

EDEBEX FACILITEERT VERKOOP FACTUREN ZODAT BEDRIJVEN SNELLER CASH BEKOMEN Met zijn onlineplatform voor de verkoop van facturen biedt Edebex de kmo’s de kans om snel, gemakkelijk en tegen relatief lage kosten hun cashflow gezond te houden. Het volstaat dat bedrijfjes of grotere ondernemingen hun facturen aan bedrijfsklanten, met een nominale waarde van minstens 5.000,00 € (inclusief BTW) bij Edebex aanbieden. Over het algemeen worden de ondernemingen die hun facturen via het platform verkopen binnen 72 uur betaald. Edebex int een retributie van 4 procent.

Bedrijfszekerheid

“Als we startups aanmoedigen dan weten we ook dat er veel zijn die een beperkte financiële buffer hebben. In confrontatie met grotere klanten, zijn die kleine jongens dan ook nog vaak slachtoffer van laattijdige betalingen terwijl hun vaste kosten aantikken en bijvoorbeeld ook de BTW tijdig moet betaald worden.

Daarvoor bieden wij met Edebex een schitterende oplossing”, zegt Raf Gielen van Edebex.

Meer flexibiliteit dan klassieke factoring

Uiteraard bestaat factoring al langer dan vandaag, maar Edebex biedt een pak meer flexibiliteit. In feite is het systeem een online marktplaats, waar verkoper en koper van facturen mekaar vinden. De verkoper – dus de jonge ondernemer – kan als lid van Edebex op elk ogenblik beslissen om een factuur aan te bieden. Hij/zij bepaalt dus welke factuur en van welke klant. De risicoanalyse berust op de schuldenaar – het bedrijf dat normaal de factuur zou betalen. Als dat geen overheden en particulieren zijn, maar “normale” ondernemingen, is de deal snel beklonken.

stuur “EDEBEX” met uw contactgegevens naar info@newbusinessforum.be 8

NEWBUSINESSFORUM magazine

Contacteer ons voor meer info

Hoewel de diensten van EDEBEX in principe verlopen via een online platform, zorgen we – in samenwerking met NEWBUSINESSFORUM – dat mensen die in eerste instantie een vrijblijvend persoonlijk contact verkiezen, zich meteen kunnen aanmelden.

EDEBEX Jules Cockx Straat 8-10 bte 2. 1160 Brussel +32 2 245 45 45 info@edebex.com www.edebex.com


TOTALE CONTROLE OVER FINANCIËLE EN HR- PROCESSEN MET ÉÉN TOOL: IMPROVIEW Op 25 oktober stelde BIJSTER in Genk haar oplossing ‘IMPROVIEW’ voor die toelaat om snel en efficiënt managementinformatie aan te leveren, door alle financiële en HR informatie in beeld te brengen. Beschikbare bedrijfsgegevens worden daarbij permanent gemonitord en verwerkt tot een nuttige en begrijpbare rapportering. Op die manier kan de bedrijfsleiding snel en gericht het bedrijf aansturen. fotoreportage online Anja Janssen en Kurt Vandebergh: bruggen bouwen tussen input en rapportering, tussen advies en implementatie

Het principe is eigenlijk eenvoudig: je let als ondernemer best op de prijs/kwaliteit van je transacties en van je medewerkers. De informatie daarvoor is in diverse bronnen van verschillende oorsprong voorhanden. Als je voor de verwerking en de interpretatie de data in één systeem onderbrengt, zit je met vertrouwen in je cockpit. Bijster helpt de ondernemer dit inzicht te verschaffen en bij te sturen waar nodig. Indien bijsturing niet kan omwille van bijvoorbeeld interne capaciteitsproblemen of door te weinig kennis, dan springt Bijster in de bres met Interim Management activiteiten.

Van “excelitis” naar 1 transparant en performant systeem

Kurt Vandebergh van BIJSTER zegt: “Strategische, tactische of operationele beslissingen zouden niet mogen genomen worden zonder een basis van transparante data. En toch gebeurt het.” “Vaak is de rapportering excel gedreven, tijdrovend, zeker niet foutloos en dient er maandelijks veel tijd in gestoken worden,” vult Anja Janssen - tevens van BIJSTER – aan.

MENSEN EN RESULTAAT ZIJN DE KERN IN ELK BEDRIJF oplossing : IMPROVIEW - zo ontwikkeld dat het alle gegevens uit die verschillende bronnen in real time vertaalt naar grafische voorstellingen, tabellen of indicatoren en slimme analyses” vult Vandebergh verder aan.

Uniek concept én kosteffectiever

BIJSTER beweert niet dat ze de enigen zijn die een rapporteringssysteem op de markt brengen, maar ze durven wel zeggen dat hun aanbod uniek is. “Vandaag is er nauwelijks een speler op de markt die financiële en HR data samenbrengt in 1 rapportering. De opzet van de oplossing kadert volledig vanuit eigen ervaren pijnpunten en de prijs/ kwaliteit verhouding is bovendien veel beter dan de concurrentie”, zegt Janssen. Vandebergh vult aan: “En de implementatie is eenvoudiger en sneller; dat is dus ook weer kosteffectiever.”

Vanuit onze eigen ervaring in het financiële en HR vakgebied hebben wij deze pijnpunten omgebogen naar één totale

BIJSTER Corda Campus Kempische steenweg 311 3500 Hasselt 0470 66 27 62 anja@bijster.be www.bijster.be

Snel terugverdiend

Het ideale klantenprofiel bestaat uit bedrijven of organisaties met een omzet van + 5 miljoen euro en/of + 30 werknemers. Als je bovendien met diverse vestigingen zit, is IMPROVIEW helemaal van toepassing. De ROI is snel gegarandeerd door de lage kost in implementatie, de massieve besparing in tijd om te rapporteren en gegevens te verwerken, maar ook en vooral door de hands-on attitude van BIJSTER die de uitkomsten mee kan interpreteren, pijnpunten kan aangeven en (interne) teams op weg kan zetten van verbeteringen.

Vraag uw persoonlijke presentatie: mail DEMO naar anja@bijster.be NEWBUSINESSFORUM magazine

9


BLUEBLOCKS VOORBEELD VAN INNOVATIE IN CIRCULAIRE ECONOMIE Stefan Carmans is een bezield ondernemer met een passie om de “blue economy” in zijn dagelijkse bedrijvigheden toe te passen. Met de productie van zijn BLEUBLOCKS is hij erin geslaagd om zijn theorie effectief hard te maken.

THEORIE VAN BLUE ECONOMY HARD GEMAAKT IN MEGA BETONBLOKKEN BIJ CARMANS Grondreiniging en patent

CARMANS GROUP lanceerde de BLUEBLOCKS op de internationale Dag van de Aarde 22 april 2015. “De meest CO2 vriendelijke betonblok is inderdaad het gevolg van doorgedreven Blue Technology visie”, zegt bedrijfsleider Stefan Carmans.

Het gebruiken van herwonnen grind en zand om betonblokken te maken is één deel van het verhaal. Ook de samenstelling van het assortiment is uniek, met enerzijds ronde noppen op de blokken en anderzijds de keuze uit tal van vormen, om de meest uiteenlopende klussen te klaren. Maar we moeten ook en vooral wijzen op het patent voor de schanskorven, waardoor de mega betonwanden kunnen worden afgewerkt voor akoestische of gewoon esthetische doeleinden, met gebruik van bijvoorbeeld lavasteen.

IKEA Hasselt perfecte referentie

hernieuwbare energie en hernieuwbare grondstoffen, hebben wij gegarandeerd de laagste “carbon footprint”. Als men streeft naar een CO2 neutrale economie, dan moet men doen wat men predikt.”

Succes in landbouw en opening Franse markt

Door de omwenteling in de grondreiniging en de productie van een kant-en-klaar product, openen zich tal van nieuwe markten voor CARMANS BT. Zo gaat het bedrijf nu bijvoorbeeld actief naar bepaalde deelmarkten zoals de landbouw. Maar ook export is nu ineens een realiteit geworden. In Frankrijk heeft CARMANS BT de eerste stappen al gezet om ook daar door te breken.

“De wand die we mochten plaatsen bij IKEA Hasselt als buffer tussen het winkelverkeer en de achterliggende woonwijk, is een prachtige referentie voor ons bedrijf”, zegt Stefan Carmans.

Carmans nv. Kanaalstraat 14 3560 Lummen T 011/45.48.45 F 011/45.48.48 info@carmans.be www.carmans.be

10

NEWBUSINESSFORUM magazine

“Eigenlijk zouden alle openbare besturen moeten kiezen voor de BLUEBLOCKS”, zegt Carmans. “Voor alle containerparken of op- en overslagstations, voor havens en kades, voor natuurbeheer, enz … want gezien onze blok gemaakt is met

Download hier de folder van Blueblocks


AUTOKEURING IS KLANTVRIENDELIJKER DAN U DENKT Ze pakken er niet mee uit in reclamecampagnes, slogans of grote persdossiers, maar nochtans doet Autoveiligheid er alles aan om de verplichte keuringen van voertuigen zo professioneel en klantvriendelijk mogelijk te organiseren. Ook in de afhandeling kunnen bedrijven interessante financiële en administratieve services genieten. Tevredenheid in het algemeen blijkt uit de grote klantenenquête (met 12.000 deelnemers) die ook dit jaar werd georganiseerd.

1,7 miljoen keer per jaar groen of rood

Met een 600-tal medewerkers worden jaarlijks 1,6 miljoen keuringen uitgevoerd en 100.000 examens voor het rijbewijs afgenomen.

Autoveiligheid is de organisatie die de ondernemingen Autoveiligheid nv en Bureau voor Technische Controle nv beheert en actief is in Vlaanderen, in de provincies Antwerpen, Limburg en een gedeelte van Vlaams-Brabant, op vlak van autokeuring en examens tot het bekomen van het rijbewijs.

De opdracht van Autoveiligheid is duidelijk: de technische staat van ons wagenpark op niveau en verkeersveilig houden, de consument beschermen door o.a. specifieke keuringen na ongeval en keuringen voor verkoop uit te voeren waarbij niet alleen de technische staat van het voertuig gecontroleerd wordt maar eveneens een diagnose en controle van de kilometertellers uitgevoerd wordt en tenslotte het beschermen van het milieu door het meten van emissies .

Klantenservice en enquête

Ook in 2016 werd een grote klantenenquête georganiseerd. 12.000 mensen hebben spontaan deelgenomen aan de bevraging en het resultaat betreft een tevredenheidsfactor van meer dan 90% (tevreden tot zeer tevreden). Opmerkelijk is ook dat de autokeuring altijd open is op brugdagen. Bijgevolg kan je er altijd terecht vanaf 7u ’s morgens tot 17u (op maandag en/of donderdag tot 19u.). De aanschuifstroken van alle keuringsstations zijn voorzien van webcams, zodat je via de website kan kijken naar de drukte vooraleer je naar de keuring komt.

BEDRIJVEN KUNNEN GENIETEN VAN INTERESSANTE FACILITEITEN Belangrijke faciliteiten voor bedrijfsklanten van autokeuring 1. het systeem om afspraken te maken voor de autokeuring 2. facturatie van de keuringkosten aan de bedrijfszetel 3. informatie voor uw wagenparkbeheer met een online overzicht en consultaties. 1. Het afsprakensysteem geldt voor iedereen, maar is zeker heel interessant voor professionele klanten. Zowel voor mensen die hun wagen gewoon professioneel gebruiken, als voor echte autohandelaars of -herstellers. 2. De facturatie van de keuring rechtstreeks aan het bedrijf betekent dat de bestuurders die het voertuig voorrijden, geen cash geld of betaalkaarten met pincode moeten bijhebben. Dat is een financieel administratieve vereenvoudiging. 3. Voor klanten die beschikken over een vloot van bedrijfsvoertuigen, leveren we een unieke online service die een overzicht geeft van de laatste keuringen van alle voertuigen van de onderneming of organisatie, voor zover ze in één van onze 16 keuringsstations werden uitgevoerd.

Hoofdzetel Autoveiligheid Lammerdries 7, 2440 Geel Tel.: 014/57 86 00 Fax: 014/57 86 01 info@autoveiligeid.be www.autoveiligheid.be Alle informatie over Autoveiligheid en haar organisatie van autokeuring en rijexamen vind je op onze vernieuwde website www.autoveiligheid.be

NEWBUSINESSFORUM magazine

11


NBF GAAT OVER ALLE NON-CORE ITEMS IN MANAGEMENT EN ORGANISATIE Volgens de nieuwe missie zal NEWBUSINESSFORUM steeds bijzondere aandacht schenken aan de trends in management en organisatie die het ondernemen in onze provincie, maar ook ver daarbuiten, significant beïnvloeden.

Maak je stoelen of verkoop je zitcomfort NEWBUSINESSFORUM helpt ondernemers om zich duidelijk te positioneren. Om keuzes te maken in wat ze precies willen doen. “Maak je stoelen of verkoop je zitcomfort?” Het antwoord op deze vraag levert meteen twee totaal verschillend bedrijven op. Voor strategische keuzes ontwikkelde NBF de VIRTA-audit om snel de bestaande situatie in beeld te brengen

Meer info over NBF en STRATEGISCHE MARKETING: klik hier

OVER KEUZES, CENTEN, Goede afspraken maken goede business partners Zakelijke keuzes moeten uiteindelijk hun weerslag vinden in een concreet aanbod, in algemene voorwaarden, getekende bestelbonnen, levering op tijd, facturatie en incasso. In 2017 zal trouwens de Vennootschapswetgeving grondige wijzigingen ondergaan. Tijd om stil te staan bij de organisatie die best past bij je groeiplannen. Van franchising of internationale ketenvorming tot familiale vermogensplanning of respecteren van betalingstermijnen.

Meer info over NBF en JURIDIEK: klik hier

12

NEWBUSINESSFORUM magazine


De nieuwe financiële realiteit Sinds de zomer van 2015 hebben wij de situatie van de cash- of kredietbehoefte grondig bekeken met starters en groeiers en eerlijk gezegd, garanties blijven een probleem. Vandaar dat we nu sterk inzetten op het “kopen van facturen” om jonge bedrijven van liquiditeiten te voorzien. Want welke betere waarborg dan gepresteerde facturen; zodoende krijgen ondernemers (veel sneller) het geld dat ze verdienen!

Meer info over NBF en BEDRIJFSFINANCIERING: klik hier

Coaching is key KMO-ondernemers moeten ook HR-managers zijn; niet simpel. Daarom probeert NBF ook – in samenwerking met oa. VDAB – te zorgen voor meer inspiratie over werken met teams, motiveren, doelstellingen poneren en afspraken maken. Ook en vooral over de vorming en opleiding van financiële administratieve medewerkers met zin voor innovatie en groei, ondernemen we actie.

Meer info over NBF en HUMAN RESOURCES MANAGEMENT: klik hier

MENSEN EN GEBOUWEN Bedrijfsgebouwen en vestiging 15 of 20 jaar geleden gingen heel veel mensen werken in een heel groot gebouw. Vandaag is een aantal van die grote gebouwen helemaal omgevormd tot incubatoren, waar starters en groeiers een nest vinden van waaruit ze kunnen uitvliegen. In onze edities in 2017 maken we uitgebreide reportages over incubatoren, kantoren, bedrijfsgebouwen, e-commerce en logistiek, nieuwbouw, financiering, huur, enz

Meer info over NBF en BEDRIJFSVASTGOED: klik hier

NEWBUSINESSFORUM magazine

13


FINANCIER JE COMMERCIËLE NETWERK Door de exponentiële toename van de vraag naar innovatie – vooral in Limburg – in de laatste 5 jaar, zijn de nieuwe ondernemingen meer dan waarschijnlijk vrij technisch geworden. Dit is meestal omgekeerd evenredig met hun commerciële attitude en organisatie.

NIKS FOUT MET VERKOOP OP COMMISSIE In de voorbije 25 jaar, sinds de mijnsluitingen, zijn onze bedrijven steeds kleinere eenheden geworden en tal van taken worden uitbesteed. We hebben dat ook gezien begin jaren ’90 toen stichters-werkende vennoten vooral technische operationele kennis hadden en leverden. Die bedrijven hebben te weinig commerciële structuur, ervaring en slagkracht. Dat is een bedreiging.

Sales is elementair

Toch is het elementair dat innovatie verkocht wordt. Maar er is geen “sales force”! Dus moeten die jonge of kleine ondernemingen vooral beroep doen op hun netwerk om omzet te boeken. Het netwerk van de zaakvoerder(s) en/of partners. NEWBUSINESSFORUM helpt bedrijven ook om een effectief commercieel netwerk op te bouwen, met mensen of bedrijven die enerzijds een bewezen meerwaarde kunnen leveren en die daar, op succesbasis voor vergoed worden. Het is dan wel absoluut noodzakelijk dat ze ook een gezond commissiesysteem te bieden hebben, zodat de externe verkoper of “lead generator” correct beloond wordt

Voorbeelden rondom ons

Je ziet de opkomst van Booking. com, Airbnb, Über, enz... Franchising

is ook een interessante formule voor krachtenbundeling, maar ook dus de “agentschappen”. Artiesten worden vertegenwoordigd door een boekingskantoor, vastgoedmakelaars werken op commissie, … dus zo raar is dat allemaal niet. Ook bij internationale handel kennen we dit systeem al jaren, want in het buitenland zijn we zo mogelijk allemaal starters en hebben we geen verkopers op die markt. Daarom is het werken met “agenten” in export wel een bekende techniek.

Sponsor ons onderzoek en ontwikkeling

Wil je meer weten over het onderzoek en de resultaten die dat oplevert dan kan je actief meewerken en sponsoren. Voor 150,00 € (excl.BTW) per bedrijf ontvang je het eindrapport en ben je uitgenodigd op 2 seminars die over dit onderwerp in het voorjaar van 2017 zullen worden georganiseerd.

NEWBUSINESSFORUM gaat aan studenten van de UHasselt de opdracht geven om hierover empirisch onderzoek te doen, om tot een handleiding te komen die commerciële netwerking kan stimuleren en realiseren.

Meld je aan als sponsor van dit belangrijk onderzoek en implementatie en mail SPONSORING ONDERZOEK naar info@newbusinessforum.be 14

NEWBUSINESSFORUM magazine


3500 FRUITKORVEN PER WEEK BIJ BEDRIJVEN IN GANS BELGIË Zondag 09 oktober kwamen een 4.000 bezoekers af op de 10de Appelplukdag bij Fruitsnacks in Wijer, Nieuwerkerken. Het bedrijf van Karel Paesmans realiseerde in het voorbije decennium een unieke innovatie. In plaats van bij de oogst te blijven zitten, ging Fruitsnacks de baan op naar bedrijven. “Het voorbeeld kwam uit Scandinavië”, zegt de bedrijfsleider. Niet alleen plaatselijke gezinnen, maar klanten uit gans België wilden zondag zelf de boomgaarden in. De Appelplukdag is dan ook een unieke belevenis waarbij klein en groot het fruit eigenhandig kunnen plukken. Het evenement staat bol van enthousiasme voor fruit, gezondheid, sociale doelen, jeugd, … fotoreportage online

FRUITSNACKS LEVERT AL 10 JAAR GEZONDHEID OP DE WERKVLOER Gezond werken

Dit jaar waren ook een aantal VIP’s uitgenodigd. Op de foto vlnr: burgemeester van Sint-Truiden en federaal parlementslid Veerle Heeren, de nieuwe VKW-baas Ruben Lemmens, organisator Karel Paesmans, gezondheidscoach Dominiek De Meulemeester, Vlaams minister van volksgezondheid Jo Vandeurzen, Werner Couck (Newbusinessforum) en europarlementslid Hilde Vautmans. Zij kwamen het belang van ondernemen

en gezondheid van mens en economie onderstrepen.

Fiscaal aftrekbaar

Minister Jo Vandeurzen: ”Ik ben ervan overtuigd dat het bedrijf een belangrijke rol kan spelen in het sensibiliseren van werknemers voor gezonde voeding en voldoende beweging. Beide partijen hebben daar trouwens alle belang bij. Gezonde mensen zijn gelukkiger. En elk bedrijf wil het absenteïsme zo laag mogelijk houden.”

Fruitsnacks

Fruitsnacks brengt niet alleen fruit naar de werkvloer, het bracht ook een oplossing voor de aftrekbaarheid van de kosten het fruit.

• • • • • • •

Wekelijkse aanvoer van vers fruit in bedrijven Gratis levering in gans België 100% fiscaal aftrekbaar! Geen contract Minstens 8 soorten lokaal en exotisch fruit Appelen en peren van de eigen boomgaard Onze akte van Fruittrouwen!

FRUITSNACKS

Gratis fruitmand voor nieuwe klanten: bestel de proefkorf!

Mierhoopweg 34 B-3850 Wijer - Nieuwerkerken Tel.: (+32) 011/69 52 80 fruit@fruitsnacks.be www.fruitsnacks.be

NEWBUSINESSFORUM magazine

15


VAN AANKOPER NAAR AANDRIJVER VAN DE KEUKENSECTOR Royal Crown zal zich in de komende 20 jaar meer als retailer gaan profileren dan als aankoopcentrale. Digitalisering van de administratie en de publicitaire uitstraling van onze leden wordt een sleutelbegrip. We werken tevens aan het plan om een belevings- en infocentrum voor de sector en de consument uit de grond te stampen. De unieke aankoopgroepering in de keukensector, Royal Crown met hoofdzetel in Genk, bestaat 20 jaar. Meer dan 130 afhankelijke keukenbouwers passeren langs de coöperatieve centrale om een allesomvattend pakket van inbouw elektro en sanitair aan te kopen, maar ook diensten inzake marketing & reclame en software & administratie te genieten.

VAN INKOOPPRIJS EN BETALINGSVOORWAARDEN NAAR INFO EN BELEVING Marges en volumes aan de basis

Royal Crown werd opgericht in 1996 door drie keukenfabrikanten, negen stichtende leden en één zaakvoerder om betere aankoopprijzen te bedingen voor de leden. Royal Crown steunt op drie pijlers, met in de eerste plaats de ‘core business’ van elke aankoopcentrale: de ‘aankoop’ zelf. Ze kiezen voor een allesomvattend pakket met alle componenten van de keukenwereld. Met hun uitgekiende merkenmix dekken ze het grootste gedeelte van de markt af.

Service in marketing & sales

Onder de noemer ‘Royal Crown Serviceclub’ presenteert de centrale budgetvriendelijke oplossingen om de leden toe te laten een doordachte marketingmix en communicatiestrategie op te bouwen. Ze bieden een totaaloplossing met een doordacht mediaplan en creëren niet alleen, maar volgen ook op. De keukenfabrikant en – handelaar maakt en verkoopt keukens, zij doen al de rest: dat is hun insteek.

Software / administratie

ROYAL CROWN AdresLantmeetersweg 4-6 3600 Genk Tel.: 089 50 07 00 info@royalcrown.be www.royalcrown.be

De derde pijler richt zich op een doeltreffende software en administratie voor de leden. “CrownBase is wat zij ‘het kloppend hart van uw administratie’ noemen. Het gaat hier om een volledig geïntegreerd softwareprogramma dat door hun analisten ontwikkeld is in overleg en samenspraak met hun leden-partners. De inbreng van hun keukenfabrikanten en handelaars heeft ertoe geleid dat ze momenteel kunnen spreken over een uniek programma voor de sector dat alle facetten van de organisatie beheerst, controleert en organiseert.

Voor meer info kun je surfen naar www.royalcrown.be

16

NEWBUSINESSFORUM magazine

Full service

Royal Crown riep ook een verzekering in het leven om particulieren, ondanks de Europese richtlijnen, toch een garantietermijn van vijf jaar aan te bieden voor hun keukentoestellen.

2017

Royal Crown, met hoofdzetel in Genk, telt vandaag 131 professionele leden in de sector van de keukenbouw in België, met 144 showrooms verdeeld over de 10 provincies. Met een 15-tal personeelsleden wordt voor 55 miljoen euro aankoop gerealiseerd. Het businessmodel van Royal Crown moet veel jonge ondernemers doen nadenken over het vormen van strategische allianties, want de oorlog wordt zelden alleen gewonnen.


AMBITIE INZAKE CLEANTECH MOET MINSTENS INTERNATIONAAL ZIJN Houthalen-Helchteren heeft zich al een aantal jaren gepositioneerd als centrum voor cleantech. Met het NAC – nieuw administratief centrum – als gemeentehuis, met Greenville als nieuw merk en bestemming voor het gerenoveerde KS-gebouw, met i-Cleantech als Vlaams kennispromotor en met de Cleantech Community Limburg om zoveel mogelijk ondernemers te inspireren.

CIRCULAIRE ECONOMIE IN HET KWADRAAT

Dat deze bovengrondse structuren zich ontwikkelen heeft misschien met de ondergrond vandoen, maar zeker met de strategische keuzes die zijn gemaakt. Het gaat over duurzame of hernieuwbare energie, met wind en zon, over hernieuwbare of hergebruikte grondstoffen, maar ook en vooral over hergebruik van bepaalde kennis die uit de exploitatie van steenkoolmijnen werd onthouden.

Leuven-EindhovenAachen-Liège

Houthalen-Helchteren is perfect gelegen in de ruit tussen kenniscentra in Leuven, Eindhoven, Aachen en Liège, zonder Hasselt te vergeten. Dit betekent dat je meteen toch in de Euregio actief kan zijn en met het Ruhrgebied in je achtertuin moet je die ambitie tonen. Want ook Eindhoven profileert zich graag als slimme regio.

Met Greenville en de Cleantech Campus, en nog te ontwikkelen lab-to-fab plannen, vlakbij moeten we niet aarzelen om deze expertise te claimen en te tonen.

Closing the circle en bouwsector

Het Remo-stort, ook in de gemeente, is een internationaal voorbeeld van “landfill mining” en “closing the circle”; circulaire economie op zijn best. Ook “urban mining” is zo’n term waarvan de invulling de komende jaren misschien van hieruit kan mee geleverd worden. Als je in de wereld van 7 miljard mensen geregeld naar Afrika en Azië reist, dan besef je wel dat er zoveel afval in de wereld is, dat het wellicht een pure noodzaak wordt voor onze westerse beschaving om die bergen aan te pakken om er niet onder bedolven te worden.

Limburg kent een belangrijke bedrijvigheid in de bouwsector; niet alleen in constructie en infrastructuurwerken, maar ook in de productie van bouwelementen of afwerking en in architectuur. Ook die sector kan enorme concurrentiële voordelen plukken uit een circulaire strategie.

NEWBUSINESSFORUM gaat daarom ook bijzondere aandacht besteden aan kennis over “financieringsmodellen in de circulaire economie”.

Indien je interesse hebt in dit onderwerp, mail je CIRCULAIRE ECONOMIE naar info@newbusinessforum.be

NEWBUSINESSFORUM magazine

17


steunt

NEWBUSINESSFORUM Voor groei en rendement!

Papierstad geeft u 10% extra korting Alle deelnemers aan eender welke opleiding van NEWBUSINESSFORUM krijgen een speciale klantencode bij PAPIERSTAD, voor 10% extra korting op de scherpe webshopprijzen. Meer info in de bevestigingsmail bij uw inschrijving voor een opleiding via

www.newbusinessforum.be/opleidingen 18.000 kantoorartikelen, binnen 24 uur geleverd in gans Limburg.

www.newbusinessforum.be www.newbusinessforum.be


VILLA JURIS ADVOCATEN VERHUIZEN DOOR GROEI Eind september hebben advocaten en medewerkers van VILLA JURIS Advocaten hun stek aan de Astridlaan in Hasselt geruild voor de Bampslaan. “Ingevolge de snelle groei van het aantal mensen, moesten we een groter pand opzoeken”, zegt managing partner Geert Lambrechts. Het advocatenkantoor Villa Juris verhuisde 4 jaar geleden van Kermt naar de Koningin Astridlaan in Hasselt. Tijdens die 4 jaar groeide het aantal klanten aanzienlijk en daardoor intern ook het team: van 8 naar 26 mensen, die wegens plaatsgebrek al op 2 locaties moesten worden ondergebracht. “Wij hebben nu op de groei gekocht”, aldus medevennoot Geert Lambrechts. “Nu al vormen wij een middelgroot advocatenkantoor en zitten wij daardoor binnen de top 10 in Limburg”.

Foto vlnr: Johan Vanmuysen, Marjolein Liefsoens, Astrid Clabots, Geert Lambrechts, Ludo Poelmans en Koen Vanoppen.

VAN ASTRIDLAAN NAAR BAMPSLAAN IS KLEINE STAP MAAR GROTE SPRONG Ideale partner voor vermogensbeheer van ondernemers

Door de combinatie van expertise in vennootschapsrecht en vermogensarchitectuur, bouw en ruimtelijke ordening, vergunningen en beheer van vastgoed en opbrengstpanden, is VILLA JURIS Advocaten een ideale partner adviseur van familiale ondernemers, die met kinderen en familie hun bedrijven zien groeien. 25 à 30 jaar na de sluiting van de steenkoolmijnen in Limburg, is de regio trouwens toe aan een grote golf van consolidatie van juist dat bedrijvensegment.

Ambities

VILLA JURIS Advocaten zijn ambitieus want de competentie die er momenteel in huis is, kan minstens op Vlaams niveau uitgerold worden.

zijn allemaal onderwerpen waarin de juristen van VJA experten zijn geworden en die allemaal op Vlaams niveau politiek en wettelijk geregeld zijn.

Lezingen, seminars en online

Het kantoor zet trouwens ook in op diverse contacten met de verschillende doelgroepen. Zo wordt er bewust gekozen voor het organiseren van lezingen en seminars om mensen en bedrijven te informeren over wijzigingen die op til zijn; zoals die van de omgevingsvergunning en de vennootschapswetgeving.

Het tekort aan bedrijventerreinen, het inbreiden van woongebieden, de richtlijnen over het beheer van mede-eigendom of de evolutie naar co-housing, … het

Ook online services zullen in de toekomst nog aan belang winnen; bijvoorbeeld om een dossier op te laden of stukken toe te voegen, om afspraken te boeken, om op de hoogte te blijven van de “actua juris”, om in te schrijven voor seminars, enz …

VILLA JURIS Advocaten Bampslaan 19 B-3500 Hasselt Tel.: 011 25 20 20 Fax: 011 25 20 45 info@villajuris.be www.villajuris.be

Schrijf u nu in voor de opleiding van VILLA JURIS: “Grondige wijziging vennootschapsrecht op komst”

NEWBUSINESSFORUM magazine

19


HAAL MEER UIT JE ZAKELIJKE RELATIES MET CRM

Alle grote spelers doen het: datamining! Dat wil zeggen dat ze massaal veel informatie verzamelen over de markt, om dan de meest geschikte aanbiedingen te kunnen doen. Bij NEWBUSINESSFORUM hebben we partners met 30 jaar ervaring in direct marketing en database management. Die kennis gaan we delen.

GRONDIGE KENNIS VAN BEDRIJVEN EN CONTACTPERSONEN MAAKT VERKOPEN IN B2B TOT SUCCES

Belangrijke strategische keuzes

Om je database op te starten moet je belangrijke keuzes hebben gemaakt: omschrijf je markt kwalitatief, ruimtelijk, typologisch, cultureel, enz … Met dat profiel kan je alle “suspects” verzamelen; je kan de adressen kopen of verzamelen en zelf ingeven. Weet daarbij twee dingen: bijwerken van gegevens is oneindig én ga liever voor kwaliteit dan voor de massa.

Software

Probeer zo snel mogelijk te genezen van “excelitis”; we zien nog veel te veel tabellen in met namen, contactgegevens en mailadressen die bijgehouden worden in … rekenbladen. Dat kan een oplossing zijn voor uitwisseling of voor 24-uur opslag, maar niet als “systeem”.

Een goede CRM-software is onmisbaar. Voor het beheer van de gegevens en van alle acties, taken, afspraken, oproepen, leveringen, klachten, tijdsbeheer en … facturatie.

Discipline

Ondanks database en software, is succes niet gegarandeerd; alles staat of valt met de discipline van de gebruikers. 30 jaar ervaring bevestigt ons nog elke dag: rommel IN = rommel UIT. Je moet dus zeer goede afspraken maken en richtlijnen geven. Denk er dus zeker aan om je mensen voldoende te begeleiden en bouw – waar mogelijk – kwaliteitscontroles in. Anders krijg je straks lijsten van inwoners van Bobbejaanland of klanten met 2,5 kinderen.

Wij leveren de nodige ondersteuning NEWBUSINESSFORUM heeft advies en diensten ontwikkeld om je adresbestanden te leveren, CRM-software aan te bevelen, strategische acties op te zetten, webmail te integreren, opleidingen en workshops te geven… om te maken dat jij met CRM meer kan halen uit de markt en je klanten.

Voor meer info over DATABASE MARKETING, stuur CRM naar info@newbusinessforum.be 20

NEWBUSINESSFORUM magazine


VDAB LIMBURG ONDERSTEUNT RESULTAATGERICHTE INNOVATIE Om te innoveren moeten we zeker en vast competentie creatieve en disruptieve ondernemers, managers, denkers en durvers hebben. Maar om zeker te zijn dat die innovatie duurzaam en resultaatgericht is, moeten we er zeker voor zorgen dat er voldoende cijferbekwame mensen in onze bedrijven beschikbaar zijn. Die moeten goed opgeleid worden en VDAB Limburg werkt daar aan mee.

IEDEREEN TELT “Wij onderschrijven de visie van NEWBUSINESSFORUM dat financiële medewerkers, of algemener het financieel bewustzijn in bedrijven, van heel groot belang is”, zegt Luc Smeets van VDAB Limburg. “In moeilijke economische omstandigheden moet iedereen op de kleintjes letten en moet innovatie best getoetst worden aan economische relevantie. Want inderdaad: cijfers tellen.” Tinne Lommelen, Manager Business Support, ICT & Retail / Zorg & Onderwijs van VDAB, getuigt: “We roepen allemaal iedereen op om te innoveren, maar we moeten onze teams wel bewust maken van het feit dat ze slim moeten werken en dat financieel resultaat moet geboekt worden.”

VDAB telt mee

Wat de meeste bedrijven niet weten, is dat VDAB een belangrijke partner kan zijn voor ondernemingen bij het bijscholen van bestaande medewerkers en/of het vinden van geschikte nieuwe medewerkers met een financiële vooropleiding. “Het is niet onze core business om personeel in bedrijven op te leiden, maar de mogelijkheid bestaat”, zegt Stefan Putzeis, instructeur accountancy – bedrijfsmanagement van het Business Support - CC Genk. “Maar het promoten van scholing en bijscholing van werkzoekenden, op het vlak van accountancy, bedrijfsbeheer en algemeen financieel – administratief beheer, nemen wij wat graag voor onze rekening.”

Vlnr: Ria Gijbels en Luc Smeets (VDAB) al te gast bij NBF LIVE in mei 2013

Persoonlijke dialoog met bedrijven

Wat bedrijven ook te weinig doen, is voorafgaand overleg plegen met een accountmanager van de VDAB in geval van groei en of uitbreiding. “De VDAB wordt soms onderschat”, zegt Luc Smeets, “nochtans hebben wij al in heel wat dossiers mooie resultaten geboekt en – heel belangrijk – zijn wij voor heel wat zoekende talenten het eerste jobforum waar ze gaan zoeken. Bedrijven moeten zich bij ons tonen. Om zeker te zijn dat ze dit op de beste manier doen, kunnen ze een bezoek krijgen van onze accountmanagers.”

Accountmanagers Limburg

Voor bedrijven is het belangrijk om te weten dat je in iedere Vlaamse provincie een aantal VDABaccountmanagers vindt. Elke accountmanager is gespecialiseerd in bepaalde bedrijfssectoren.

Vind uw accountmanager

KLIK HIER

Hoofdzetel VDAB Keizerslaan 11, 1000 Brussel, België Tel: 02 506 15 11 Fax: 02 506 15 90 info@vdab.be www.vdab.be

NEWBUSINESSFORUM magazine

21


TOON JE AMBITIE EN SOLLICITEER SPONTAAN De NBF media moeten hot zijn bij jongeren. We willen jong talent vooral informeren over de belangrijke trends en evoluties in het Limburgse bedrijfsleven, we willen ze interessant studiemateriaal leveren en – uiteraard – we willen ze motiveren om zich te “tonen”; bijvoorbeeld door spontane sollicitaties.

NEWBUSINESSFORUM MOET HOT ZIJN BIJ HIGH POTENTIALS, JONG TALENT, HOGESCHOLEN EN UNIV Print gaat live online

Om in te spelen op de online samenleving in de jongerencultuur hebben we ons magazine voorzien van QR-codes. Zo kan je meteen de digitale pdf-versie doorbladeren, de links aanklikken en reageren op bepaalde aanbiedingen. We maken van elke cover ook een affiche die op de campus wordt verspreid. Dus wie geen magazine wil meesleuren, die kan vanaf de flyer meteen naar het web doorgaan.

Inspiratie

Onze artikels geven sowieso een beeld van de actuele economie, maar we zullen bedrijven ook maximaal motiveren om naast de “business” ook de “jobs” te belichten. Daarvoor zal de samenwerking met de incubatoren en met de VDAB van groot belang zijn.

Zo kunnen studenten zich ideaal voorbereiden op de kennismaking met de arbeidsmarkt. Eventueel kunnen ze ook hun eindwerken op één of andere case baseren.

Sollicitatie

Maar hét unieke aanbod is wel dat jongeren en alle anderen, bij ons spontaan kunnen solliciteren. Ze kunnen daarbij interesse laten blijken voor een job, een stage of een studieproject. Deze signalen gaan bedrijven mogelijk inspireren om een actieve jeugdwerking op te zetten. Studenten die solliciteren zijn zo meteen GRATIS geregistreerd bij NEWBUSINESSFORUM, ontvangen de nieuwsbrieven en uitnodigingen voor bepaalde meetings.

We kunnen niks beloven

NEWBUSINESSFORUM zal alle sollicitaties via haar website, doorspelen naar de bedrijven in kwestie en we zullen hen vragen om zeker te reageren. We hebben echter geen garantie dat ook zal doen. Om er voor te zorgen dat jouw vraag wel beantwoord wordt, kun je natuurlijk zelf ook je best doen; stuur een gemotiveerde sollicitatie, voeg je volledige cv toe, toon op één of andere manier dat jij de moeite echt waard bent.

Wil je samenwerken met NEWBUSINESSFORUM? Laat het ons dan zeker weten!

Toon je ambitie en solliciteer spontaan. Ga naar de webpagina: klik hier

22

NEWBUSINESSFORUM magazine


ERKENDE OPLEIDINGEN NEWBUSINESSFORUM organiseert erkende opleidingen voor boekhouders, accountants en managers in de financiele sector. Onze opleidingen zijn erkend door zowel het BIBF als het IAB, de beroepsinstituten van boekhouders, accountants en fiscalisten, als permanente vorming.

Screenen van verzekeringsdossiers voor de KMO

Stayen

Sint-Truiden

1 februari 2017 Astrid Clabots is vennoot bij VILLA JURIS Advocaten, met sterke oriëntatie naar het Handels – en economisch recht, administratief recht en het vastgoedrecht, zoals bijvoorbeeld mede-eigendom.

Holiday Inn

Hasselt

Papierstad Overpelt

Overheidssteun voor KMO’s: de recente maatregelen

BikeVille

Beringen

Maasmechelen Village

Maasmechelen

Vanaf februari 2017 Luc Royackers is accountmanager financiering bij het Vlaams Agentschap Innovatie en Ondernemen.

Greenville

Houthalen

Informatie over alle opleidingen en inschrijven via www.newbusinessforum.be/opleidingen

IN ALLE WINDSTREKEN


Unieke partners voor het dagelijks beheer van uw bedrijfsgebouwen

• • • • • • • • •

Financieel administratief Interventiedossier Preventie en brandveiligheid Signalisatie Verzekeringen Vergunningen Klussen en periodiek onderhoud Transformaties Verhuur en verkoop

Een samenwerkingsverband met aannemers, architecten, financiers, juristen en makelaars. Om gebouwen in de beste conditie te houden en/of bestemmingen geheel of gedeeltelijk te wijzigen, aangepast aan noden van vandaag.

Word nu lid

en krijg een uniek ledengeschenk ! www.albus.be/word-lid

Nbfmagazinej1e1  
Nbfmagazinej1e1  
Advertisement