Page 1

Benvolgudes famílies, Aquests són alguns dels bons llibres del 2013-14. Estan ordenats, com de costum, seguint l’edat dels lectors i lectores. Però ja sabeu que les classificacions són difícils, cadascú és diferent, i no és el mateix llegir sol que acompanyat per una persona gran. Bones vacances! Estiu, 2014 EDUCACIÓ INFANTIL

La pequeña Ana Komako Sakai Corimbo

¿Dos ojos? Lucie Félix Los libros del zorro rojo

Una història senzilla per a un llibre tendre: en la foscor de la nit, una nena, l’Ana, es desperta, mentre tothom, a casa, dorm. La nena entra a un món diferent, desconegut, fosc, on tot és una aventura. La traducció al català no és prou bona. La castellana, sí.

Un àlbum que proposa un joc de formes i colors per explicar una senzilla història als més petits. Un llibre troquelat ple de màgia i de sorpreses, guanyador de diversos premis a França

La broma Eric Battut Kókinos

Un ratolí fa una broma al seu amic ocell: li diu que ha vist un llop blau. Després, els dos fan la mateixa broma a l’esquirol, i més tard els tres li diuen el mateix a la tortuga. I de cop... apareix un llop blau! De debò?

Mi amiga Kemushi Mandana Sadat Kókinos

Les papallones se’n recorden que abans havien estat erugues? Això és el que es pregunta l’amic de l’eruga Kemushi quan observa com ella suporta amb optimisme l’hivern, tan dur, creix, canvia i, quan arriba la primavera ,surt del seu capoll.

Elefante, un guisante Rafael Ordóñez, Marc Taeger Kalandraka

Sóc un conill Barcanova

Relat humorístic d’estructura acumulativa protagonitzat per diversos animals: el lleó, la pantera, la gasela...a cadascun li ve de gust una fruita i, a través de la sabana, van satisfent la seva gana Darrer volum de la colecció “Són un...” Neixo al bosc i a la masia. Sóc tot orelles i bon corredor. Menjo herbetes i tinc bones dents. Ja saps qui sóc?


CICLE INICIAL

Todos mis patitos Janosh Libros del zorro rojo

Pluma Isabelle Simler Oceano travesía

La piscina Ji Hyeon Lee Barbara Fiore

La Florentina es constipa Alexander Steffeniesmeier Barcanova

La llista d’aniversari Anna manso Cruílla

Com viuen els animals? Cruïlla

El meu primer Espriu Ed. Baula

Basada en la cançó popular alemanya del mateix nom, explica com els aneguets van desapareixent del llac, atrapats per personatges que mai no ho diríem, fins que només en queden dos... i tornem a començar. Una història rimada que explica l’origen de la vida amb enginy

Una gata que no veiem però endevinem caça ocells diversos (o no?). Amb les seves plomes, dibuixades amb una precisió absoluta, que contrasta amb el dibuix de l’ocell corresponent, més esquemàtic però també molt bonic, la gata s’acabarà fent un coixí

Un àlbum amb més d’una lectura, segons els ulls amb què ens el mirem. Un curt viatge al fons de la piscina plena de banyistes és un pretext per explicar-nos que fora de l’establert és on comença la màgia i la felicitat. O simplement un conte que ens explica l’amistat entre un nen i una nena molt imaginatius. Mentre la munyen al matí, a la Florentina li flaquegen les potes i li tremola fins i tot la cua. La pagesa ho té clar: la vaca ha agafat un bon constipat! Res, però, que els animals no puguin solucionar amb bafs d'eucaliptus, una sopa ben calenta i moltes moixaines. La cuiden tan bé, que la Florentina comença a pensar que això d'estar malalta no està gens malament… Conte divertit que explica la història d’una nena que fa la llista del que vol que li regalin pel seu aniversari, però només pot demanar coses que no s’hagin de guardar. Fa una llista de regals molt peculiars: sortir a la tele, pujar a l’edifici més alt de la ciutat i llançar cent avions de paper o tocar un tigre... Ens fa prendre consciència d’allò que necessitem i del què en podem prescindir, Un llibre amb solapes i desplegables per conèixer els diferents ecosistemes del món i aprendre curiositats sobre la vida dels animals. Les estacions de l’any se succeeixen les unes a les altres i ens obsequien amb un munt sensacions. Recull de fragments de poemes d’Espriu aptes, encara que sembli impossible, per a infants.L’il·lustrador Subi hi ajuda posant la seva visió a través d’imatges i colors.


CICLE MITJÀ

Ens enlairem Hanna Show, Sean Taylor Takatuka

En una noche de tormenta Yuchi Kimura Duomo

Los rascacielos Germano Zullo Los libros del zorro rojo

El galáctico, pirático y alienígena viaje de mi padre Neil Gaiman Roca

Poemes dibuixats Montse Ginesta Baula

Hilda y la cabalgata del pájaro Luke Pearson Barbara Fiore

Els animals estan tan tips de la brossa i la brutícia de la granja del senyor Pujol que s’empesquen un pla per acabar amb aquesta situació. Construeixen un coet per a fugir de les escombraries i del fum de la granja... amb l’objectiu d’arribar allà on cap animal de granja ha gosat anar mai. Una divertida faula plena d’ acció que tracta sobre la cura del planeta. I tot narrat per la primera gallina astronauta. En una nit de tempesta, un llop i una cabreta es refugien en una cabana abandonada. A fora plou molt i la foscor és absoluta. No es veuen i no saben res l’un de l’altre, però un cumul de malentesos provoca que es facin confiança… Parábola de l’amistat en el seu estat más pur, sense convencionalismes ni prejudicis.

Dos veïns multimilionaris fan succesives ampliacions de casa seva, competint sense mesura. Per més que ela arquitectes els ho adverteixen, continúen la seva cursa particular. Imagineu les conseqüències! Una bella fábula sobre la bogeria de les persones i la competitivitat, feta amb humor i traça. La història d’un pare que, quan va a comprar la llet per l’esmorzar dels seus fills, s’embolica en un seguit d’aventures impossibles i surrealistes que no li permeten de tornar a casa. Les il·lustracions, molt divertides, tenen un paper important en la història, El recomanem a bons lectors de nou o deu anys Poemes visuals a l’abast dels infants, enriquits amb el domini pictòric de Montse Ginesta, que suposen una aportació fresca al conjunt dels cal·ligrames en català. Per a gaudi de petits i dels que comparteixen la lectura amb ells.

Darrer llibre de la Hilda, que trasllada la nena a la ciutat. També als seus carrers s’hi viuen aventures: un corb que parla i una missió per acomplir. La Hilda coneixerà la importància d’aquesta au misteriosa pels habitants de la ciutat de Trölberg.


CICLE SUPERIOR

Això és un secret que només sé jo Eulàlia Canal Animallibres

650 puntades Gemma Pasqual Barcanova

Ningú és un zombi! Jordi Folk Barcanova

Abril és nom de primavera Núria Prades Animallibres

Sanada. La conquesta de l’Imperi Esteban Martín Edebé

Gorigori Maria Jesus Jabato Faktoria K de libros

El pirata y la princesa Antonio Santos Ed. Apila

Tres amics investiguen la mort de la senyora Dèlia, la conserge de l’escola.Història realista amb trama policíaca, però amb el toc poètic que sap donar l’autora. Un llibre que ajudanta a entendre una mica millor què significa això de créixer i fer-se gran. Són les puntades que calen per cosir una pilota com la que han regalat a la Shakira pel seu aniversari. Els records amagats de la nena afloren de sobte, i fa un viatge al món del passat, al Pakistan, el país on va néixer. Recorda els anys que cosia pilotes clandestinament en una fàbrica, compartia un somni amb els seus companys i bastia de fantasia les seves míseres vides. El Waldemar Izczyszyn arriba al nostre país procedent dels països de l' Est, i aviat els seus nous companys d' escola s' adonaran que el noi no és com ells: no té dents ni sang, quan no perd un braç perd la rialla, fins i tot sembla que no té nom a casa seva l' anomenen Ningú. I tores aquestes diferències faran que molts acabin perdent el cap... L’Abril vol escriure la seva primeranovel·la i té clar que parlarà sobre la injustícia que està vivint a casa seva. Però el que l’Abril ignora és que la novel·la acabarà transformant-se en una història d’amor i precisament ella en serà la protagonista Un samurai torna a casa després de mesos de guerra. Entre les restes d’un poble incendiat troba un nadó com a únic supervivent. Compadit, l'adopta i se l'enduu a casa. El nen creix al costat de la filla de l'Akechi. Quan arriba a l'edat indicada, el pare el comença a entrenar per convertir-lo en samurai. El nen pot ser l'Elegit de qui parlen els Llibres Antics... Quaranta-vuit poemes creats a partir d’obres de grans pintors. Guanyador del VI premi internacional Ciudad de Orihuela de poesia per a nens, el llibre convida a acostar-se a l’art a través de la mirada poètica de M. Jesús Jabato

Una princesa (Sonatina) de Rubén Darío i un pirata (La canción del pirata) d’Espronceda es troben en aquest llibre gràcies a la sensibilitat gráfica d’Antonio Santos.

Recomenatsestiu14  
Recomenatsestiu14  

Llibres per a l'estiu

Advertisement