Page 7

Culinaire SK-Pade

Echte Hamburgers

De meeste Nederlanders denken bij een hamburger aan een broodje met een twee millimeter dik stukje vlees dat je bij de Mc Donald’s kan krijgen. In Amerika, het land van de hamburger, is er echter een veel rijkere hamburgercultuur en wordt er door velen neergekeken op de kleffe troep die je bij de als clown geschinkte satan voorgeschoteld krijgt. Een goede hamburger is volgens de Amerikanen een vers broodje met wat verse groenten, een goede saus en een flink stuk (200gr) rundvlees en dit is precies wat bij Pappa Joe geserveerd wordt. Naast de betere burgers staan ook saté, spareribs en andere vlees- en visgerechten op de kaart. Al het vlees wordt bereid op een houtskoolbarbecue, wat zorgt voor een authentieke smaak. De sfeer binnen is gezellig en doet denken aan een kruising tussen een bruin café en een restaurant. Op het achterterras is de inrichting allemaal wat kariger. Wij zitten op een binnenplaatsje met prikkeldraad op de muren. Verder is het meubilair nogal wiebelig.

Groninger Studentenkrant 7

Als we zitten komt de serveerster al snel met de kaart. Ons drinken staat binnen twee minuutjes op tafel en we bestellen een burger en een tonijnsteak. Ook het eten laat niet lang op zich wachten De burger is zeer smakelijk en vult goed. De tonijn heeft misschien net iets te lang op de grill gelegen waardoor hij op plaatsen wat droog is. Bij beide gerechten wordt een ruime hoeveelheid gebakken aardappeltjes geserveerd. Bij de tonijn kregen we bovendien nog een aardig grote salade.

B E S PAAR op je zorgve

rzekering

Vooral als je een burger neemt krijg je bij Pappa Joe waar voor je geld. Voor zeven euro krijg je een goed vullende burger en voor de extra hongerigen is er de optie om voor drie euro extra je burger te verdubbelen. Ook de rest van de menukaart is niet onvoordelig en dat maakt Pappa Joe een ideale plaats om snel wat smakelijks te eten voor weinig geld. Pappa Joe Folkingestraat 46 www.pappajoe.com

!

Jacob Roel Meijering

vanaf

€55,25 p/maa n d

Houd geld over voor leuke dingen Betalen je ouders niet langer je zorgverzekering? Stap over naar AnderZorg. En betaal niet meer dan nodig is. Begin vandaag al met geld besparen. Kijk voor meer informatie op www.anderzorg.nl.

Adv Groningen FC A5.indd 1

30-06-2009 12:12:00

SKjuli  

studentenkrant juli

SKjuli  

studentenkrant juli