Page 1

HÍRLEVÉL A BME MANAGEMENT SZAKKOLLÉGIUM SENIORJAI SZÁMÁRA 2013/2014 ŐSZ


MSZK HÍRLEVÉL 2013/I. KEDVES SENIORJAINK! Folytatva a korábban elkezdett hagyományokat, idén is megküldjük nektek az oszi félév összefoglaló hírlevelét. Ebben a nyár és a szeptemberi félév kezdés óta eltelt idoszak eseményeit olvashatjátok. Mostani hírlevelünkben beszámolunk a decemberi Tisztújító Közgyulésérol, bepillanthattok az MSZK el- és megismertségét növelo PR programjainkba, illetve a Senior találkozóba, emellett beszámolunk nektek az MA 2013-ról és az oszi projektjeinkrol. Reméljük érdekesnek találjátok majd, jó olvasást!

TARTALOM 1

MA 2013

2

Felvételi 2013

3

PRO klub

4

ESET’13

5

Senior találkozó

6

PR programok

7

PwC projekt

8

Tisztújító Közgyulés 1


BOLDOG KARÁCSONYT ÉS KELLEMES ÜNNEPEKET SZERETNÉNK KÍVÁNNI AZ MSZK MINDEN TAGJÁNAK NEVÉBEN!

HÍRLEVÉL A BME MANAGEMENT SZAKKOLLÉGIUM SENIORJAI SZÁMÁRA

2


Írta: Sós Bandi

MA 2013

Az MSZK-ban immár 24. alkalommal is megrendezésre került a Menedzsment Akadémia elnevezésű nyári, szakmai táborunk. Az eseménnyel azt a célt tűztük ki, hogy egy intenzív hatnapos tábor során egy startup képzés keretei között megismerjék a résztvevők a vállalkozásindítás legfőbb területeit, valamint saját projektjeik segítségével tapasztalatot szerezzenek, és a mentoráláson keresztül mindezt a társadalmi vállalkozás keretei között valósítsák meg. Fontosnak tartottuk, hogy a résztvevők megértsék, hogy a „the business of business is business” felfogásnál többet is tehetnek és egy új gondolkodásmód elsajátításával képesek lehetnek profit-orientált vállalkozásokon keresztül teremteni értéket a társadalom számára. A tábor programja 3 alappilléren alapult: Startup képzés Szakemberek által tartott workshopok, amelyek segítségével körüljárják a résztvevők azokat a fő tudnivalókat, ami segíthetik őket abban, hogy sikeresen alakítsanak üzleti ötletükből üzleti modellt, működőképes vállalatot. Mentorálás és példaképek megismerése A Menedzsment Akadémiára meghívott partnerek az előadásokon túl tanácsadóként is szerepet vállalnak azáltal, hogy mentorálják a csapatukat saját vállalkozási ötletük kidolgozásában és értékes visszajelzéseket adnak mind a csapatmunkát, mind a kidolgozási folyamatot illetően. Startup verseny és visszajelzések A képzések és a csapatmunka eredményeit egy átfogó üzleti prezentációban foglalta össze minden csapat egy szakemberekből és befektetőkből álló zsűri számára, akik értékelték a prezentációkat és a teljes heti munkát. Majd visszajelzéseket, iránymutatást adtak azzal kapcsolatban, hogy merre érdemes fejlődniük a vállalkozási ötleteknek. A tábor helyszíne a Malomvölgy Oktatási és Szabadidő Központ volt, mely a színvonalas szállásai mellett hatalmas konferenciatermeivel egyszerre biztosította az esemény tábori, szakmai és üzleti jellegét. A Menedzsment Akadémia 6 napján 39 egyetemi hallgató vett részt, melyből 33 külsős és 6 MSZK-s tag volt. Azért, hogy a táborban minden zökkenőmentesen menjen 3 MSZK-s segédkezett mint szervező: Cami, Zola és Bence.

HÍRLEVÉL A BME MANAGEMENT SZAKKOLLÉGIUM SENIORJAI SZÁMÁRA

3


BESZÁMOLÓ A résztvevők a tábor elején előzetes preferenciasorrend alapján csapatokba lettek osztva, így minden ötletgazda mellé került több, a projekt iránt kellően elkötelezett megvalósító. Ahogy megalakult az 5 csapat, már el is kezdődhetett a tábor lényegi része: a közös munka, képzések és a csapatépítések. Annak érdekében, hogy a résztvevők minél inkább színvonalasabb tervvel tudjanak előállni a tábor végén, folyamatosan képzésekkel, workshopokkal bővítettük eszköztárukat, melyek közül elsőként Dehelán Gábor és Hűvös Ágnes „Üzleti modell térkép”, majd Dr. Zsembery Levente „Pénzügyi képzés”, és végül Szabó Attila Pitch képzésének lehettek résztvevői a táborozók. A 6 nap során intenzív mentorálásban részesültek a csapatok különböző, neves szakemberek által, akik a csapatokon belüli kohézió elősegítésével sokat segítettek abban, hogy az utolsó estén lévő pitchen egy minél inkább színvonalas végeredményt lásson a szakmai zsűri. Az említett 5 fős bizottság (Tóth Laura (NESsT); Orbán Annamária (BME-GTK); Nagy Szabolcs (Tresorit); Pásztor Aurél (Day One Capital); Kádas Péter (StartUpdate)) úgy épült fel, hogy a startupok, a társadalmi vállalkozások és az egyetemi oldalról is jeles szakembereket elhívva, a csapatok végül több szempontból is értékelve legyenek, hasznos feedback-et szolgáltatva ezáltal a „jövő vállalkozóinak”. A visszajelzések alapján a tábor nagyon hangulatos volt és a szervezés is sikeresnek mondható. Végezetül az MA sikerét mi sem bizonyítja, minthogy egyes táborozókat viszont láttuk, mint tagjelölti státuszra pályázókat a Felvételi idején.

HÍRLEVÉL A BME MANAGEMENT SZAKKOLLÉGIUM SENIORJAI SZÁMÁRA

4


Írta: Tamás Dorka

FELVÉTELI 2013

Természetesen 2013 nyarán is beindult a Felvételi projektünk, Fogarassy Camilla vezetésével, illetve Camin kívül még 4 tag alkotta a projektcsapatot. A projekt keretében olyan személyek felvételét céloztuk meg, akik sokszínűek, érdeklődőek, és mindenekelőtt proaktívak. A mostani álláspontunk alapján pedig úgy tűnik, egy kellemes kis társaság jött össze. Na de ne rohanjunk előre! A nyári hosszú gyűlések eredményeként megszületett a Felvételi marketingkampány koncepciója, „ManageMario” - a Felvételi arculat kabalája - és a „LEVEL UP! Lépj szintet velünk!” szlogen. Kampányunkban arra hívtuk fel a figyelmet, hogy az egyetemen történő tömegképzés mellett igenis van lehetőség fejlődni, az MSZK-ban ezt a három alappilléren (Közösség, Szakmaiság, Gyakorlat) keresztül biztosítjuk. A potenciális tagjelölteket számos platformon igyekeztünk elérni. Alapvetően egy intenzív facebookkampányba kezdtünk, illetve a Neptun üzenet és a GTK-s levelező listákon szólítottuk meg a hallgatókat online. A facebook posztjaink tartalmaztak MSZK-s életképeket a közösségi életről és projektjeinkről, szakmai partnereink ajánlásait, illetve olyan kérdéseket, amiket az online felvételis kérdőívben tettünk fel (pl. Hogyan szerettetnéd meg a Hétfőt?). Offline pedig Dani segítségével idén is rendkívül igényes és kreatív szórólapokat és plakátokat nyomtattunk. Továbbá az egyetem első heteiben standokat állítottunk, illetve óralátogatások keretében rövid prezentációkat tartottunk, hogy minél személyesebbé váljon a Szakkollégiumunk. Erre egyébként még kitűnő lehetőséget biztosítottak a tájékoztató estek is, ahova meglehetősen sokan ellátogattak és megfigyeléseink alapján legtöbbjük be is adta utána jelentkezését.

HÍRLEVÉL A BME MANAGEMENT SZAKKOLLÉGIUM SENIORJAI SZÁMÁRA

5


BESZÁMOLÓ Felvételi folyamat három lépcsőfokból állt. Először a jelentkezőknek el kellett küldeniük egy önéletrajzot, illetve egy online kérdőívet kellett kitölteniük. Idén egy teljes gyűlést és hosszas levezéseket szenteltünk a kérdőív összeállítására, hogy egy minél összetettebb kérdéssorral állhassunk elő. Egyébként a tagjelöltek számos visszajelzést adtak arról, hogy mennyire felkeltette a figyelmüket az MSZK felé. Második körben egy Assessment Centeren (AC-n) kellett részt venniük a jelentkezőknek, amik a csapatépítőknek köszönhetően idén is nagyon szórakoztatóra sikeredtek. Az AC fő érdekességét talán az esettanulmány jelentette, aminek keretében a PwC - Másokról szól című pályázatára kellett egy megoldást nyújtani. A későbbiekben a pályázat egy tényleges projektté alakult át, amit a tagjelöltekre bíztunk, természetesen a tagok asszisztálása mellett. Végezetül a szóbeli fordulók következtek, amiknek eredményeként 31 tagjelölttel bővült az MSZK.   A Projekthez hozzátartozik ÖÖT tábor megszervezése is, amit szeptember 18-20-áig Horpácson tartottunk egy kulcsos házban. A táborba szerencsére sokan eljöttek, bár a MÁV nem segítette utazásunk zavartalanságát J. A csapatépítések a már megszokott módon nagyon élvezetesek voltak, amit külön fokozott, hogy a szabadban történtek. A program tartalmazott még egy PwC-s ötletelést, egy színházas játékot és persze az elmaradhatatlan esti bulikat. Összességében a kisebb zavaroktól eltekintve, amik nyilvánvalóan minden projekt velejárója, egyöntetűen egy eredményes projektet zártunk, a továbbiakban pedig reméljük, hogy tagjelöltjeink megtalálják helyüket az MSZK-ban.

HÍRLEVÉL A BME MANAGEMENT SZAKKOLLÉGIUM SENIORJAI SZÁMÁRA

6


PRO KLUB Ebben a félévben a PRO Klub projektvezetője Szarvas Dia, segítője pedig Pleier Erik volt. Három meghívott előadónk volt a félév során és a legkülönbözőbb területekről, tartottak rendkívül élvezetes és jó hangulatú beszámolókat, majd válaszoltak a hallgatóságban felmerült számos kérdésre. Az előadókkal az alábbi tablók segítségével ismerkedhedtek meg.

HÍRLEVÉL A BME MANAGEMENT SZAKKOLLÉGIUM SENIORJAI SZÁMÁRA

7


KÉPEKBEN

HÍRLEVÉL A BME MANAGEMENT SZAKKOLLÉGIUM SENIORJAI SZÁMÁRA

8


Írta: Gergácz Zoltán

ESET’13

Sikeresen lezárult második ESET projektünk. A tavaly életre hívott esettanulmányt megoldó versenyünk, más koncepcióval, még nagyobb érdeklődéssel és még több szponzorral került megrendezésre idén ősszel is. Hogy mit is jelent ez pontosan? Idén két kategóriában hirdettük meg a versenyt, az ESET és az ESET Start kategóriában. Az ESET-esek voltak a tapasztaltabb versenyzők, akik már vettek részt esettanulmány megoldó versenyeken. A teljesen kezdő, tapasztalattal nem rendelkező, de az esettanulmányok iránt érdeklődőket pedig, az ESET Start kategóriának neveztük. Mindkét kategóriához tartozott képzés is. Természetesen ezek tartalma és előadásmódja az adott kategóriának megfelelő volt.

HÍRLEVÉL A BME MANAGEMENT SZAKKOLLÉGIUM SENIORJAI SZÁMÁRA

9


BESZÁMOLÓ Október 27-én a Hungarian Business Case Society-től (HBCS) Ábrahám Zsolt és Balogh Levente tartott az ESET kategória képzését. A délelőtt az előzetesen kiadott mini esettanulmányok prezentációjával és elméleti tudásátadással telt, majd ebéd után a csapatok egy 4 órás esettanulmányt oldottak meg önállóan. A résztvevők visszajelzései alapján mindenki könnyedén tudta hasznosítani a délelőtt elhangzottakat. Zsolti elégetett volt a megoldásokkal, elmondása szerint, a többség eredményesebben oldotta meg a feladatot, mint az előzetesen kiadott önálló esetet. November 9-10-én az ESET kategória méretette meg tudását a versenyen. Az első nap a BME “E” épületében került megrendezésre, ahol a 6 általunk kiválasztott, legjobb csapat állt neki az esettanulmányok megoldásához. A rövid megnyitó után a csapatok elvonultak, és 12 órát dolgoztak az Unilever esettanulmányán a helyszínen, illetve további 12 órát otthon. Végül a négyfős zsűri, kiválasztotta a három legjobb megoldást. Érdekessége még a napnak, hogy az eredményhirdetés után, közel egy órás állófogadást tartottunk a versenyzőknek és a zsűrinek, ahol lehetőség volt személyesen visszajelzést kérni minden zsűritagtól, illetve a versenyző csapatok is megvitatták egymással a megoldásaikat. Szintén november 9-én tartottuk az ESET Start kategória képzését. Az előadók MSZK-sok voltak, Ákos, Szobi, Gabi és Mátray Ádám tartotta a képzéseket. Ezt követően November 16án, 10 kiválasztott kezdő csapat igyekezett megoldani a Lipóti pékség esettanulmányát, amire 4 óra állt rendelkezésükre. Majd a csapatoknak prezentáció formájában, 10 perc alatt kellett meggyőznie a 3 főből álló zsűrit arról, hogy az ő megoldásuk a legjobb. Összességében a résztvevők visszajelzései alapján mindenki jól érezte magát és elégedett volt az általunk nyújtott színvonallal. A szponzorok is elismerték a projekt összes rendezvényét.

HÍRLEVÉL A BME MANAGEMENT SZAKKOLLÉGIUM SENIORJAI SZÁMÁRA

10


Írta: Csanádi Marcell

SENIOR A félév során a Senior kapcsolattartás egyik legfontosabb eseménye a Senior találkozó volt. Az este középpontjában a kiváló hangulat mellett ezúttal az MSZK Alumni szervezetről tartott workshop állt. A workshop előzménye egy elnöki találkozó megszervezése volt, ahol 8 korábbi és a jelenlegi elnök közösen ötletelt az MSZK Alumni létjogosultságáról és megvalósítási lehetőségeiről. Rendkívül jó hangulatban eltelt másfél órás beszélgetés során meghallgattuk egymás véleményét, tapasztalatait és ötleteit. A találkozó eredményeként az elhangzottak alapján egy rövid esettanulmányt készítettünk a Senior találkozóra. A Senior találkozó október 26-án, a Momentán társulat szórakozó helyiségében volt. Facebook-on két hétig postoltunk (10 db post) információkat az eseményről, míg az email adatbázisunkat felhasználva több összefolgaló levelet is kiküldtünk annak érdekében, hogy minél több Seniort elérjünk. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk, végül pedig 48-an regisztráltatok. A szervezők kora délután rendezték be a helyszínt, ahova a catering, az italpult és a fotósarok mellett, pár retro MSZK-s plakát is kikerült és kívül néhány ötletláda segítségével kértük ki a Seniorok véleményét komolyabb és kevésbé komolyabb témákban.

HÍRLEVÉL A BME MANAGEMENT SZAKKOLLÉGIUM SENIORJAI SZÁMÁRA

11


TALÁLKOZÓ 18:00-tól volt érkezés, majd az első hivatalos program 19:00-tól az elnöki megnyitó volt. Ezt követte egy közös MSZK-s koccintás welcome pezsgővel. Az este legizgalmasabb programja 20:00-kor kezdődött, amikor az előzetesen kiküldött „MSZK Alumni minieset” – en dolgozott az 5 db 7-8 fős csapat. Véleményem szerint ez még a vártnál is jobban sikerült, hiszen a legtöbb csapat az 1 óra megoldási idő után még legalább fél órát ötletelt az MSZK Alumni létjogosultságán, a pro és kontra érveken és a megoldási javaslatokon. Az is egy pozitív visszacsatolás volt a szervezőknek, hogy többen jelezték, hogy előre elolvasták a kiadott anyagot és készültek ötletekkel. Ezek után következtek a csapatok prezentációi, ahol 1-1 fő kiállt a színpadra és 10-20 percben előadta a csapat gondolatait, ötleteit. Ahhoz, hogy a véleményeket és ötleteket később is fel tudjuk használni, a csapatoknak szövegesen is le kellett adniuk egy rövid összefoglalást a megbeszéltekről. A helyszínen az estét kötetlen beszélgetéssel és fotózkodásokkal zártuk, majd a csapat egy része közeli szórakozóhelyeken élvezte tovább a volt MSZK-sok társaságát. Reméljük mindenki jól érezte magát, és a következő találkozón még többen leszünk és tovább tudunk haladni az MSZK Alumni megvalósításán! HÍRLEVÉL A BME MANAGEMENT SZAKKOLLÉGIUM SENIORJAI SZÁMÁRA

12


Írta: Szügyi András

PWC PROJEKT

Idén harmadjára került megrendezésre a „Másokról szól” társadalmi felelősségvállalásra irányuló pályázat a PWC szervezésében. Első ízben, Dinh Dóri ötlete alapján, a potenciális tagjelöltek az AC-kon esettanulmány formájában foglalkoztak a témával. Az volt a feladatuk, hogy nagy vonalakban dolgozzanak ki egy pályázatot, ami úgy mond MSZK kompatibilis. Később a már felvett tagjelöltek csoportokat alkottak és pályáztak a PWC programján. A tagjelöltek mellé nem rendeltünk tapasztalt MSZK-ást, nem mondtuk meg, hogyan szervezzék meg a gyűléseket vagy mi legyen az alapkoncepció. Az volt a célunk, hogy mind a 23 TJ egy csapatban dolgozzon, jobban megismerkedjenek egymással, és hogy belekóstoljanak az MSZK-zás feelingbe. A pályázatnak lelkesen álltak neki a tagjelöltek, kezdetben két fontosabb ötlet merült fel. Az egyik általánosan a vállalkozásindítással kapcsolatos szakmai program létrehozását célozta meg, a másik pedig egy általános self-management képzést jelentett volna érettségizők számára. A PWC pályázat kiemelt részét alkotta az ŐÖT (Őszi Összerázó Tábor) szakmai programjának is, ahol a tagság és a tagjelöltek együtt gondolkoztak. Az elkészült pályázati anyagokat többen is véleményezték és tettek javaslatot a tagság közül, amelyet szívesen fogadtak és figyelembe vettek a projekt tagjai. Végül, bár a lelkesedés a projekt iránt a végére kicsit alábbhagyott, sikeresen leadásra került az egyik pályázat. Ugyanezen a pályázaton indult 3 lelkes MSZK-s Tamás Dorka ötlete alapján. Az ötletet a pékségeknél felhalmozódó élelmiszer-feleslegre koncentrál, ezt a projektcsapat (Robi, Szandi, Szügyi) továbbgondolta; a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével a partner pékségekből összegyűjtött pékárukat gyermekotthonokhoz szállítani és ott kapcsolatba lépni a gyerekekkel. Projektünk, amelynek az „Egy falat törődés” címet adtuk, továbbjutott a döntőbe.

HÍRLEVÉL A BME MANAGEMENT SZAKKOLLÉGIUM SENIORJAI SZÁMÁRA

13


Ennek következtében lehetőségünk adódott neves szakmai zsűri előtt prezentálnunk ötletünket. A zsűri nagyra értékelte az prezentációnkat és többen ajánlották fel segítségüket az esetleges megvalósulás esetén. A projekt nem kapott támogatást, de hangsúlyozták, hogy jövőre mindenképpen nevezzünk újra a pályázaton ugyanezzel a projektünkkel, kicsit több kidolgozott részlettel. Összességében, mindkét projekt nagyon pozitív hatással volt a TJ-kre, tagokra és magára a szervezetre is! Úgy gondolom a visszajelzések alapján érdemes jövőre is indulni az MSZK-nak, hogy színesíthesse a szervezet tevékenységét és terjessze a szervezetünk hírnevét.

Írta: Csányi Vera

PR PROGRAMOK

Az őszi félévben rengeteg új tagjelölt érkezett a PR-területre és rögtön bele is vetették magukat a munkába, Marczinkó Ági vezetésével. A munka két részre osztva folyik, Szponzor Csoport és Kapcsolattartó csoport, az első a cégekkel, a második más diákszervezetekkel való jó viszony fenntartásáért felel. Az alábbiakban a PR-osok két jelentős projektjéről fogok beszámolni, a Szakpolitikai Pódiumról és az Eleven 11-ről, amik a jelenlegi félév fő eseményeinek számítottak. Az MSZK idén elindította Szakpolitikai Pódium nevezetű előadássorozatot, a PR-terület gondozásában, melynek nyitó előadása rendkívül nagy sikert aratott. Maga a rendezvény ötletet abból indult ki, hogy a Corvinus egyetemen minden félévben van ilyen jellegű esemény, amely hatalmas népszerszerűségnek örvend és relevánsan segít megmutatni a hallgatóknak az elméleti gazdaságpolitika gyakorlati alkalmazásait. Meghívott vendégünk Bajnai Gordon volt, a 2009-2010-e szakértői kormány miniszterelnöke, aki Magyarország versenyképességi és növekedési távlatairól és a jelenlegi gazdasági problémákról tartott előadást. Többek között kitért arra is, hogy milyen hatásai lehetnek a bankadónak, illetve a hosszú távú célokról való megegyezést szorgalmazta, ami Magyarország összes későbbi kormányának politikáját kell, hogy – véleménye szerint – meghatározza. Az előadó személyéből kifolyólag kicsit izgultunk a program zavartalansága miatt. Azonban a program zökkenőmentesen folyt le, a körülbelül kétszáznegyven résztvevő visszajelzései alapján erősen pozitívak. Ezt a sikert, a jó sajtóvisszhang mellett biztató jelnek vettük a Szakpolitikai Pódium előadássorozat folytatására.

HÍRLEVÉL A BME MANAGEMENT SZAKKOLLÉGIUM SENIORJAI SZÁMÁRA

14


A Kult 11 - a tizenegyedik kerületi vállalkozók és civilek összefogásából létrejött egyesület - elindította az Eleven 11, kerület napja nevű eseményt, ami stílszerűen november 11-én ment végbe. A kezdeményezés célja, egyrészt, hogy a Bartók Béla út által kínált helyszínekre (galériákra és kávézókra) felhívja a figyelmet a különleges programkínálat által, másrészt, hogy a helyi lakosok és a környék egyetemistái kicsit közelebb kerüljenek egymáshoz. A BME Menedzsment Szakkollégium is meghívást kapott a szervezőktől és a PR-terület örömmel vállalta el ezt a feladatot. A Defo Labor adott otthont az egész napos MSZK által szervezett workshopnak. A nap folyamán olyan ötleteket vártunk a lakosoktól, amely a 4-es metro aluljárójában nyíló egyik üzlethelység társadalmi vállalkozásként való működtetésére vonatkozik. Fő célunk ennek a start up formának a népszerűsítése volt, és az, hogy ráébresszük a lakosokat arra, hogy ők is hozzá tudnak járulni a kerületben az életminőség javításához.

Írta: Matzon Ákos

TKGY

2013. december 14-én ismét eljött az ideje a tavaszi félévi vezetőség megválasztásának. Mivel Matzon Ákost már júniusban a teljes tanévre megválasztottuk, így most csak a hat vezetői pozícióra lehetett pályázni. A szavazatok alapján a tavaszi vezetőség tagjai: >  Gazdasági vezető: Langmajer Zoltán Zoli az MSZK tagjelöltje és mérnök informatikusnak tanul, de hamarosan megszerzi a mérlegképes könyvelői képesítést is, amit jócskán tud majd kamatoztatni az MSZK-ban is, mint gazdasági vezető. Legfőbb feladata az induló projektek és a kurzusok, tréningek számára szükséges forrás előteremtése és az egyetemi könyvelővel való kapcsolattartás lesz. >  Operatív vezető: Szobonya Bence Szobi már egy éve tagja az MSZK-nak és második féléve operatív vezető. Előtte az MA2013 projektvezetője volt, amin kívül három sikeres projektet tudhat magáénak operatív vezetőként a 2013/14/1. félévben. A következő félévben négy projekt felügyelete és az iroda megújítása vár Szobira és csapatára.

HÍRLEVÉL A BME MANAGEMENT SZAKKOLLÉGIUM SENIORJAI SZÁMÁRA

15


TKGY >  Szakmai vezető: Fogarassy Camila Cami az MSZK tagja egy éve és a Felvételi projektvezetője volt idén ősszel. Már tagjelölti féléve óta a szakmai terület egyik legaktívabb tagja és immáron vezetője is. A következő félévben az alapcsomag kurzusai és tréningjei mellett a többi képzésről és workshopról, illetve a projektek szakmaiságról és az MSZK Diplomáról fog szólni. >  PR vezető: Marczinkó Ágnes Ági az őszi félévben is PR vezető volt és számos sikerről olvashattatok már az előző oldalakon, amit a csapat ért el eddig. A következő félévben a Szponzor Csoport forrásszerzésére és a projektek PR-jára nagy hangsúlyt fektet majd a csapat.

>  Marketing vezető: Tooth Gabriella Gabi negyedik vezetőségi félévével a vezetőség „legidősebb” tagja, ha a megszakítás nélküli féléveket nézzük. A következő félévre a projektek mellett olyan tervek hangzottak el, mint az MSZK-s pólók elkészítése, MSZK-s tollak és bögrék, mappák rendelése. >  Tehetséggondozási vezető: Matzon Ákos Mivel az őszi félévben sem volt megválasztott tehetséggondozási vezető és most sem pályázott senki a pozícióra, továbbra is az elnök, Ákos vezeti a területet, amely nagyrészt a közösségi programokról, a MISI és mentor rendszerről és a Senior kapcsolattartásról szól. A megválasztott tavaszi félév vezetősége és az őszi vezetőség között csak a szakmai és a gazdasági vezető személye különbözik, ezeken a területeken a februári Rendes Közgyűlésig a mostani és a következő féléves vezető közötti tudásátadás folyik, hogy februártól az új vezetőség teljesen felkészülten álljon hozzá a féléves feladatokhoz.

HÍRLEVÉL A BME MANAGEMENT SZAKKOLLÉGIUM SENIORJAI SZÁMÁRA

16


KÖSZÖNJÜK, HOGY ELOLVASTAD HÍRLEVELÜNKET, REMÉLJÜK A JÖVŐBEN IS SZÍVESEN LÁTOD AZ EHHEZ HASONLÓ BESZÁMOLÓKAT A SZERVEZET ÉLETÉRŐL! AMENNYIBEN BÁRMILYEN JAVASLATOD VAN, AKÁR A SZAKKOLLÉGIUM MŰKÖDÉSÉT, AKÁR A HÍRLEVELEKET ILLETŐEN, KÉRÜNK VEDD FEL A KAPCSOLATOT AZ ILLETÉKESSEL! ELÉRHETŐSÉGEINK Matzon Ákos, Elnök (2013 /2014) Szívesen vár bármilyen javaslatot a szervezet működésére vonatkozóan. E-mail címe: matzon.akos@mszk.bme.hu Csanádi Marcell A seniorokkal való kapcsolattartásért és az ezekhez kapcsolódó területekért felelős aktív tagként vár minden erre vonatkozó visszajelzést. E-mail címe: csanadi.marcell@mszk.bme.hu

www

f

mszk.bme.hu facebook.com/MSZKofficial Hivatalos, nyílt marketingcsatornánk programjaink és a szervezet hirdetéséhez.

facebook.com/groups/MSZKseniorok Zárt, csak MSZK Senioroknak szóló csoportunk, ahol belső információkat is megoszthatunk. Ha még nem csatlakoztál, a linkre kattintva kérheted tagságodat!

MSZK hírlevél 2013/2014 ősz  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you