Page 1

Katalog


Prosimo, odprite in si oglejte pregled naših slogov.

>>


Armatura

RoÄ?na prha

PuraVida

PuraVida

Nadglavna prha

PuraVida

PuraVida

Elegance

Metris E

Raindance E 150

Raindance E 240 AIR

Talis E 2

Croma 100 Vario

Croma 160

Focus E 2

Crometta 85 Vario

Crometta 85 Multi

Style

Metris S

Raindance S 150

Raindance S 180 AIR

Talis S2

Croma 100 Multi

Croma 160

Focus S

Crometta 85 Vario

Crometta 85 Multi

Metris Classic

Raindance Classic

Raindance Classic 240 AIR

Classic

Talis Classic

Croma 100 Classic

Croma 100 Classic


Pravi slog za vsako kopalnico. Odkrijte svoj slog kopalnice. Ker želimo, da z našimi izdelki uživate dolgo vrsto let, vam s slogovnimi priporočili nudimo profesionalni nasvet, ki naj vam na osnovi informacij pomaga k pravi odločitvi. Tako za posamezne izdelke kot za celotno kopalniško linijo se lahko odločate med tremi različni svetovi: Elegance, Style in Classic. Vaše osebne želje vas bodo vodile do izbire skladnih izdelkov. Gre za izvirne sloge, ki so trajni in se ne podrejajo prehodnim modnim trendom, saj je nova kopalnica dolga leta prostor za intimo in sprostitev. Najnovejša linija Hansgrohe – PuraVida – predstavlja povsem novo dopolnitev obstoječih kopalniških slogov. Pregled slogov. Na prvi pogled odkrijte, katere armature lahko kombinirate z izbranimi prhami. Na ta način boste vedno dosegli skladen rezultat. Naj gre za svet Elegance, Style ali Classic – slogovna priporočila Hansgrohe lahko izpolnijo vsa pričakovanja glede moderne kopalnice. Prepustite se navdihu različnih možnosti. Medtem ko brskate po katalogu, pustite to stran s pregledom slogov odprto, da vas bo lahko vodila na potovanju skozi svet prh in armatur Hansgrohe. Uživajte v raziskovanju!


Naše podjetje

Hansgrohe – popoln vodni užitek. Iz strasti do vode. Iz odgovornosti do okolja in družbe. Že od leta 1901.

Originalnost & varovanje okolja

6

Armature

Inovacija & edinstvenost

7

Novo: PuraVida

10

Slogovna priporočila

16

Elegance

20

Style

24

Classic

28

Tehnika mešalnih baterij

32

Užitki pod prho

36

Različice prh

40

Tehnika prh

42

Crometta 85

44

Croma 100

48

Raindance

54

Kuhinje

Kuhinjske armature

78

Tehnika sistemov

iBox universal

84

Odtočna tehnika

86

Vse na enem mestu

88

Prhe

Pregled izdelkov

Pregled izdelkov

Tehnika sistemov

Naše podjetje

Kuhinje

Prhe

Armature

»V podjetju Hansgrohe že od vsega začetka gojimo pristno strast do vode, elementa našega življenja. Voda nas fascinira in nam predstavlja navdih. Zato vlagamo ogromno energije v razvoj inovativnih tehnologij in okolju prijaznih izdelkov, ki optimalno združujejo vodni užitek, vrhunsko udobje in trajnostno ravnanje s tem dragocenim virom.« Richard Grohe

Podjetje Hansgrohe je ustanovni član Nemškega združenja za trajnostno gradnjo (DGNB) in partner v programu WaterSense ameriške okoljevarstvene agencije(EPA).

5


Od leve proti desni: Hans Grohe kot mlad mož, ki je leta 1901 osnoval podjetje. Člani podjetja leta 1912. Hans Grohe v svojem elementu v poznih 30. letih prejšnjega stoletja. Hans Grohe s svojima sinovoma Hansom mlajšim in Friedrichom leta 1943. Hans Grohe s svojim sinom Klausom leta 1937. Klaus Grohe s svojima sinovoma Richardom in Philippejem leta 2007.

Hansgrohe. Original. Več kot stoletna zgodovina podjetja nas zavezuje k nadaljnjemu razvoju naše močne tradicije. Osnovno geslo podjetja Hansgrohe je bilo vedno stremeti k odličnosti ter razmišljati in delovati daljnovidno. Dokaz za ta značilni pristop podjetja Hansgrohe lahko najdete v celi vrsti inovacij naše tovarne idej, ki so postavile nove svetovne standarde, prejele številne oblikovalske nagrade ter vedno znova predstavljale izvirnik, ki so ga kopirala mnoga druga podjetja. Najbolj prepričljiv dokaz pa so seveda številni izjemno zadovoljni uporabniki kopalnic.


Naše podjetje Armature Kuhinje

Prhe

Od leve proti desni: Unica, izum droga za prho (1953). Selecta, prva nastavljiva ročna prha (1968). iBox universal, podometna revolucija (2001). Talis S, izjemno uspešna linija armatur (2002). Raindance, za XXL užitek pod prho (2003). PuraVida, naša najnovejša kolekcija z videzom DualFinish bela/krom (2009).

Pregled izdelkov

Tehnika sistemov

Voda je naš element. Hansgrohe razvija izdelke, ki so zasnovani za dolgotrajno uporabo ter obenem poskrbijo za kar največje zadovoljstvo v kopalnici – s čustvenim nabojem v zelo privlačnem dizajnu. Naše stranke cenijo številne revolucionarne novosti na področju udobja in tehnologije, ki jim omogočajo, da jim voda nudi kar največ užitkov. Naša filozofija pravi, da je vse v okušanju trenutka, v sprostitvi ali vrhuncu, ki poskrbi, da se dan zjutraj pozitivno uglasi ali da zvečer mirno izzveni. Želimo, da bi se ljudje lahko v kopalnici razvajali. V tem pogledu Hansgrohe nudi izdelke v celovitih slogovnih sklopih, ki vam pomagajo izbrati enovito kopalniško linijo in ustvariti kompozicije vrhunske kakovosti dizajna.

7


Odkrijte svoj slog kopalnice.


Pregled izdelkov

Tehnika sistemov

Kuhinje

Prhe

Moj slog kopalnice. Želimo vam veliko veselja pri odkrivanju svojega sloga – Elegance, Style ali Classic – ali našega najnovejšega, PuraVida, ki ga predstavljamo na naslednjih straneh. To linijo zaznamujeta čistost in svežina z obdelavo DualFinish – popolnim sozvočjem združitve belega in kromiranega materiala. Poezija značilnih linij poudarja značaj armatur in precizne prehode različnih površin. Armature so s svojo oblikovno govorico in dizajnom prilagojene sanitarni keramiki, kopalniškemu pohištvu in dodatkom ter tako ustvarjajo dosleden, harmoničen kopalniški slog.

Armature

Naše podjetje

Moja kopalnica. Danes in še dolgo vrsto let. Nova kopalnica vam mora nuditi trajno zadovoljstvo. Najsi gre zgolj za zamenjavo armatur ali prhe, za prenovitev kopalnice ali pa za popolnoma novo kopalniško arhitekturo – to je naložba za dolgo časa. Zato nam je zelo pomembno, da bo vaše zadovoljstvo z našimi izdelki trajalo enako dolgo kot izdelki sami. Inovacije in tehnologije podjetja Hansgrohe poskrbijo za kar najlažjo in udobno uporabo ter za številne funkcije za varčevanje z vodo, ki so že vključene v tehnologijo izdelkov. Za nas sta kakovost in spoštovanje predpogoja za zadovoljstvo strank.

9


Novo: PuraVida®. Doživite čutnost v kopalnici. Poezijo čistosti in jasnosti. Svežino, ki nas spremlja dan za dnem. Formalna estetika se osredotoča na malo elementov, ki poudarjajo to čistost: lahkotne, čiste linije in elegantne površine. Tehnološko in funkcionalno inovativna linija, od armatur do nadglavne prhe po obrisu telesa, ki ovije vaše telo v prijeten vodni užitek.


11

Pregled izdelkov

Tehnika sistemov

Kuhinje

Prhe

Armature

Naše podjetje


COMFORT ZONE

Mešalna baterija za umivalnik PuraVida®. Njena oblika pritegne pozornost in vas vabi, da se je dotaknete. Brezstopenjska uporaba armature dopolnjuje njen skulpturni videz. Čist vodni curek se jasno in mirno izliva iz armature ter poudarja milino in umirjenost njenega značaja.


Naše podjetje Armature Prhe Kuhinje 13

Pregled izdelkov

Ročna prha PuraVida®. Iskrivi dež, značilen za Hansgroheovo tehnologijo AirPower, ovije vaše celotno telo v prijeten vodni plašč ter ustvari edinstveni občutek Raindance. Velika glava prhe ponuja neprekosljiv užitek pod prho. Nova funkcija Caresse, ki jo aktivirate z EasyClickom, zvrtinči pet curkov vode v tekoče valove ter tako poskrbi za povsem novo, razkošno masažo.

Tehnika sistemov

COMFORT ZONE


Nadglavna prha z ročko

Enoročna mešalna baterija za umivalnik Highriser (visoka izvedba)

Nova linija PuraVida ® s svojim dizajnom in tehnologijo v kopalnico prinaša modnost. Highriser pričara pridih veličastnosti: voda mirno in elegantno teče v skladen umivalnik. Prha po obrisu telesa, ki ovije telo v najčistejši vodni užitek, je zasnovana z upoštevanjem oblike človeškega telesa – zlasti širine ramen. To vam omogoča, da se lahko pustite razvajati z edinstveno, velikodušno dežno prho s tehnologijo Hansgrohe AirPower.


Naše podjetje

anderes Bild

Kuhinje

Prhe

Armature

Celotna linija je prikazana na straneh 90/91 pregleda izdelkov.

Enoročna nadometna mešalna baterija za kopalno kad

Tehnika sistemov

Paličasta ročna prha

COMFORT ZONE

Trajnostna raba vode in energije z omejitvijo pretoka vode.

Odlična vzdržljivost: vodni kamen lahko preprosto podrgnete s silikonskih šob.

Ergonomičen dizajn omogoča prijetno in enostavno uporabo. Pregled izdelkov

Prijetno mehak vodni curek, ki ga ustvari poživljajoča primes zraka.

15


Moj slog doma. Moj slog kopalnice.

Elegance

Style

Slogovna priporočila Hansgrohe. Te linije se posvečajo obstoječim slogovnim svetovom Elegance, Style in Classic, ki vam pomagajo izbrati izdelke, optimalne za vašo osebnost in okus. Izvirni slogi, ki so brezčasni in spontani ter se


Naše podjetje Armature Classic

Pregled izdelkov

ne podrejajo modnim trendom: to je predpogoj za novo kopalnico kot dolgoletni prostor za intimo in sprostitev. Naša slogovna priporočila vam bodo pomagala najti kopalniško linijo, ki najbolj ustreza vaši osebnosti.

Tehnika sistemov

Kuhinje

Prhe

Caracalla bed – Zanotta Spa

17


Vaš vodnik: trije slogi, tri cenovne kategorije. V vsakem izmed slogov vam Hansgrohe ponuja ustrezno cenovno rešitev in zmogljivost. Razlika je le v vizualnih značilnostih izdelkov: vrhunska kakovost in izjemna vzdržljivost sta odločilna dejavnika našega proizvodnega postopka, zato predstavljata osnovo vsakega izdelka. Standard kakovosti Hansgrohe obljublja uporabniško usmerjen, inovativen dizajn in izdelke, ki vam nudijo popolno zadovoljstvo dolgo vrsto let.


C

E

S

C

E

S

C

S

C

E

S

C

E

S

C

E

S

E

S

E

S

Naše podjetje

S

E

Armature

>

E

New

Prhe

New

Cena >

Kuhinje

New

> Slog > Classic je izraz klasične lepote. Predstavlja brezčasno harmonijo in odraža trajno vrednost s pridihom zgodovine in tradicije. Če se radi obkrožate s toplino in lepoto in če so vam pomembne trajne vrednote, je to pravi slog za vas.

Tehnika sistemov

Style. Umetnost opuščanja nepomembnih podrobnosti in osredotočanja na bistveno, funkcionalno obliko. Preprostost poudarja občutek prostora. Oblike so linearne, čiste in cilindrične. Prostor zaznamujeta subtilnost in mir.

Pregled izdelkov

Elegance je ljubezen do nežno zaobljenih linij in igrivih, čutnih detajlov, ki spominjajo na figuralne krivine. V svetu Elegance najdete okusne kompozicije, ki so prijetne na dotik in ki zaokrožajo osebno, domačno okolje.

19


Moj slog kopalnice: Elegance. Lepe, dekorativne oblike in detajli nagovarjajo vaše čute. Elegance je način bivanja in življenja, ki izraža nivo in toplino. Svojo naklonjenost elegantni opremi v kopalnici lahko izrazite s tremi različnimi armaturami.


C

E

S

C

E

S

Tehnika sistemov

S

Focus E 2

Talis E 2

Metris E

Pregled izdelkov

E

21

Kuhinje

Prhe

Armature

Naše podjetje


Moj slog kopalnice: Elegance

E

S

C

E

S

C

E

S

E

S

C

E

S

C

E

S

E

S

C

E

S

C

E

S

Metris E

Talis E2

Focus E2

COMFORT ZONE

Vse armature so opremlje- Poživljajoča primes ne s posebnimi tehnologi- zraka poskrbi za prijetno mehak curek vode. jami Hansgrohe.

Trajnostna raba vode in energije z omejitvijo pretoka vode.

Odlična vzdržljivost: vodni kamen lahko preprosto podrgnete s silikonskih šob.

Ergonomičen dizajn omogoča prijetno in enostavno uporabo.


Naše podjetje Armature

Mehkoba. Tekoče linije, nežne obline – Metris E kopalnici podari višji nivo. Mehke, elegantne in prefinjeno zaobljene oblike se zlijejo s prostorom, ki jih obdaja. Ročaji v obliki jezika zaokrožijo popoln končni videz linije.

Prhe

Čistost. Gladke, ravne površine in linije se pri armaturah Talis E2 združijo v organske oblike. Čudovite okrogline in značilne, sijoče površine ustvarjajo vznemirljiv kontrast. Če iščete nevsakdanjo, minimalistično linijo in imate radi čist, pa vendar topel ambient v kopalnici, je to za vas idealna izbira.

Tehnika sistemov

Kuhinje

Svežina je podoba armature Focus E2. Kontrast med organskimi oblikami in čistimi, geometrijskimi linijami poudarja dinamični naklon izliva. To oblikovno nasprotje skupaj z napredno tehnologijo ustvarja izdelek, ki vas nagovarja s svojo prvovrstno kakovostjo.

Pregled izdelkov

Podrobnejše informacije lahko najdete na straneh 92/93 ali na spletni strani www.hansgrohe.com.

23


Moj slog kopalnice: Style. Style se osredotoča na čiste linije in funkcionalne oblike. Preprosta jasnost pomaga ustvariti velikodušnost prostora. Če ljubite prefinjenost in umirjenost, slog Style odseva prav to plat vaše osebnosti. Hansgrohe Style se predstavlja v treh različnih linijah.


C

E

S

C

E

S

Tehnika sistemov

S

Focus S

Talis S 2

Metris S

Pregled izdelkov

E

25

Kuhinje

Prhe

Armature

Naše podjetje


Moj slog kopalnice: Style

E

S

C

E

S

C

E

S

E

S

C

E

S

C

E

S

E

S

C

E

S

C

E

S

Metris S

Talis S2

Focus S

COMFORT ZONE

Vse armature so opremlje- Poživljajoča primes ne s posebnimi tehnologi- zraka poskrbi za prijetno mehak curek vode. jami Hansgrohe.

Trajnostna raba vode in energije z omejitvijo pretoka vode.

Odlična vzdržljivost: vodni kamen lahko preprosto podrgnete s silikonskih šob.

Ergonomičen dizajn omogoča prijetno in enostavno uporabo.


Naše podjetje Armature

Preprostost. Umirjenost armatur Metris S posreduje brezčasnost. Njihov dizajn daje poudarek prostoru, kjer so doma trajnost, spokojnost in zadovoljstvo. Metris S izraža strast do geometrije, ki se med drugim kaže v vitkih, minimalističnih ročajih. Šteje le tisto, kar je bistveno.

Prhe

Dinamičnost. Trdne, ravne linije in vitko podobo poudarja dinamičen naklon mešalne baterije in paličasta ročica. Talis S je priljubljena, moderna linija v minimalističnem dizajnu. Kopalnici na umirjen in diskreten način podari živahnost in nov polet.

Tehnika sistemov

Kuhinje

Naravna lepota. S svojo premočrtno preprostostjo se linija mešalnih baterij Focus S nevpadljivo in naravno zlije z vsako kopalnico. Njen jasen, naraven dizajn je brezčasen in neodvisen od modnih trendov. Uživajte v vrhunski kakovosti izdelkov Hansgrohe v privlačnem cenovnem razredu.

Pregled izdelkov

Podrobnejše informacije lahko najdete na straneh 94–97 ali na spletni strani www.hansgrohe.com.

27


Moj slog kopalnice: Classic. Popolno ravnovesje in harmonija – izraz moderne klasike, ki temelji na zgodovini in tradiciji. Prefinjen ambient in ljubezen do klasičnega dekorja in pohištva s pridihom nostalgičnega šarma – to je značilna, brezčasna subtilnost sloga Classic. Hansgrohe vam predstavlja dve liniji – v različnih izvedbah.


C

E

S

C

E

S

Tehnika sistemov

S

Talis Classic

Talis Classic Natural

Metris Classic

Pregled izdelkov

E

29

Kuhinje

Prhe

Armature

Naše podjetje


Moj slog kopalnice: Classic

E

S

C

E

S

C

E

S

E

S

C

E

S

C

E

S

Metris Classic

Talis Classic

COMFORT ZONE

Vse armature so opremlje- Poživljajoča primes ne s posebnimi tehnologi- zraka poskrbi za prijetno mehak curek vode. jami Hansgrohe.

Trajnostna raba vode in energije z omejitvijo pretoka vode.

Odlična vzdržljivost: vodni kamen lahko preprosto podrgnete s silikonskih šob.

Ergonomičen dizajn omogoča prijetno in enostavno uporabo.


Naše podjetje Armature

Moderna klasika. Metris Classic se spogleduje s klasičnimi oblikami preteklih dni, ki jih oživlja v sodobnih armaturah. Ročica in izliv sta nevsiljivo zaobljena. S pridihom lahkotnosti in živahnosti armature Metris Classic izžarevajo izjemno razkošje in spomin na zlate čase.

Tehnika sistemov

Kuhinje

Prhe

Tiha nostalgija. Za obe vrsti armatur, ki se harmonično dopolnjujeta, so značilni prefinjeni detajli s kančkom nostalgije. Najsi gre za širok, odprt izlivni kanal, ki spominja na vodnjak, ali pa za arhitekturni navdih v obliki finega loka – obe različici imata v kopalnici nevsiljiv, a značilen videz.

Pregled izdelkov

Podrobnejše informacije lahko najdete na straneh 98–101 ali na spletni strani www.hansgrohe.com.

31


Tehnika mešalnih baterij

EcoSmart

AirPower

QuickClean

COMFORT ZONE

Poživljajoča primes zraka poskrbi za prijetno mehak curek vode.

Trajnostna raba vode in energije z omejitvijo pretoka vode.

Odlična vzdržljivost: vodni kamen lahko preprosto podrgnete s silikonskih šob.

Ergonomičen dizajn omogoča prijetno in enostavno uporabo.


Armature

Naše podjetje

Tehnologija EcoSmart in AirPower: funkcija, ki nudi večjo korist in učinkovitost. Kako lahko z manj vode dosežemo njene polne učinke? Ecosmart je tehnologija, ki uravnava pretok vode: precizno O-tesnilo se prilagodljivo odziva na vodni tlak in ohranja pretok na stalno nizki ravni. Višji kot je tlak, manjša postaja odprtina za vodo, in nižji kot je tlak, bolj široka je odprtina. Poleg tega tehnologija AirPower primeša v vodo zrak in tako doseže voluminozen curek vode brez škropljenja, pri čemer je raba vode kar najbolj učinkovita. Naslednji izračun kaže, koliko vode in energije lahko prihranite z uporabo armatur Hansgrohe.

Prhe

Varčevanje z vodo in energijo z mešalnimi baterijami za umivalnik Hansgrohe 40,5 l 15,0 l

Standardna mešalna baterija za umivalnik, (13,5 l/min/3 bar), 3 minute/dan1 Mešalna baterija za umivalnik Hansgrohe, (5 l/min/3 bar), 3 minute/dan1 Poraba vode, štiričlanska družina, s standardno mešalno baterijo za umivalnik/leto Poraba vode, štiričlanska družina, z mešalno baterijo za umivalnik Hansgrohe/leto

58.968 l 21.840 l

Stroški za vodo, standardna mešalna baterija za umivalnik, štiričlanska družina/leto2, pribl. Stroški za vodo, mešalna baterija za umivalnik Hansgrohe, štiričlanska družina/leto2, pribl. Prihranek, pribl.

107 €/leto 40 €/leto 67 €/leto

Skupni prihranek pri stroških za vodo in energijo v enem letu, pribl.

 234 €/leto

CO 2 Prihranek5, pribl.

245 kg/leto

Tehnika sistemov

Stroški za olje/plin3, standardna mešalna baterija za umivalnik, štiričlanska družina/leto 4, pribl. Stroški za olje/plin3, mešalna baterija za umivalnik Hansgrohe, štiričlanska družina/leto 4, pribl. Prihranek, pribl.

Kuhinje

265 €/leto 98 €/leto 167 €/leto

Pregled izdelkov

Mešalna baterija za umivalnik Hansgrohe EcoSmart 6 se v štiričlanskem gospodinjstvu amortizira po pribl. 8 mesecih.

1) Uporaba po proizvajalcu aeratorja 2) Povprečje v Nemčiji/vklj. s kanalščino in osnovno pristojbino/Stroški za vodo se bistveno razlikujejo glede na regijo. 3) Povprečni stroški za olje/plin v Nemčiji (pri pribl. 0,60 €/l za olje in 0,065 €/kWh plin) se bistveno razlikujejo glede na povpraševanje. 4) Energija, ki je potrebna za segretje 1 litra vode za 1 °C: 1 kcal oz. 0,00116 kWh. Energija, potrebna za segretje 1 litra vode z 10°C (hladna vodovodna voda) na 35 °C (temperatura tople vode): 0,029 kWh/liter vode. Izračunano po energijski formuli na osnovi splošnih principov kalkulacije po mednarodnem sistemu enot (SI). Preračun kWh na olje: 10 kWh = 1 liter olja. 5) Izračun količine CO 2: 1 kWh olja = 0,26 kg CO 2 . 1 kWh plina = 0,2 kg CO 2 6) Nabavna cena mešalne baterije za umivalnik Hansgrohe pribl. 160 € 33


Tehnologija termostatov

Enaka tehnologija je tudi v vseh podometnih termostatih.

Varnost z uravnavanjem temperature: bliskovito uravnavanje nihanj tlaka in temperature vas varuje pred oparinami – ko termostat enkrat nastavite, temperatura ostaja konstantna. S funkcijo Ecostop lahko zmanjťate porabo vode pri prhanju tudi za 50 % in s tem prihranite tudi energijo.


Naše podjetje Armature Prhe

Termostat Ecostat E za kopalno kad

Tehnika sistemov

Kuhinje

Pršni termostat Ecostat S

COMFORT ZONE

Odlična vzdržljivost: vodni kamen lahko preprosto podrgnete s silikonskih šob.

Ergonomičen dizajn omogoča prijetno in enostavno uporabo. Pregled izdelkov

Trajnostna raba vode in energije z omejitvijo pretoka vode.

35


Prhe

Efficient Water Pleasure – popoln užitek pod prho, združen z inteligentno učinkovitostjo in trajnostjo: Hansgrohe ponuja izdelke, ki lahko izpolnijo vsako željo. Uživajte v poživljajočem začetku dneva ali v sproščujoči večerni prhi. Doživite čudovit občutek mehkih biserov dežja, ki padajo iz velike nadglavne prhe, saj se zavedate, da je to najlepši način prhanja. Poleg tega pa je trajnosten: s pomočjo nove tehnologije je ravnanje z vodo kar najbolj spoštljivo. Z izdelki Hansgrohe lahko uresničite varčevalni potencial, ki seže vse do 50 %.

Armature

Naše podjetje

Užitki pod prho

Pregled izdelkov

Tehnika sistemov

Kuhinje

Preprosto uživajte v vsakem trenutku – vsak je edinstven, tako kot vaša prha.

37


Nadometna armatura – za eno prho. Enoročna mešalna baterija za ročno upravljanje: količino vode in temperaturo nastavite ročno.

Nadometni termostat – za eno prho. Za ročno nastavljanje temperature in količine vode. Temperatura se v nekaj sekundah avtomatsko uravna in ostane konstantna.

Podometni termostat – za dve prhi. Termostat je vgrajen v steno. Avtomatsko uravnava temperaturo in dve vrsti prh. Vizualno elegantna rešitev.


iControl v kombinaciji s termostatom za podometno montažo. Avtomatsko uravnava temperaturo. Z enim samim upravljalnim elementom lahko vklopite in izklopite tri različne prhe.

iControl mobile v kombinaciji s termostatom za podometno montažo. Avtomatsko uravnava temperaturo. Upravljalni element lahko snamete in ga uporabite kot daljinski upravljalnik, saj je opremljen z digitalno radijsko tehniko. Na ta način lahko prho vklopite od zunaj, tako da ima takrat, ko vstopite, že želeno temperaturo.

RainBrain – elektronski sistem za upravljanje do pet različnih prh. Z RainBrain zaslonom z upravljanjem na dotik prhanje postane čisti užitek. Vse funkcije zlahka nastavljate z dotikom prsta: način prhanja, vrsto pršenja, osvetlitev – celo glasbo, ki jo lahko prenesete neposredno s svojega predvajalnika iPod.

Naše podjetje Tehnika sistemov

Kuhinje

Prhe

Armature

Za vsako možnost prhe ustrezna armatura. Izberite pravo armaturo glede na število prh, želeno udobje pri uporabi in vaše oblikovne preference. Nadometne armature so nameščene neposredno na steno in so opremljene z ročno mešalno baterijo z eno ročico ali pa z udobnim termostatom. Pri podometni različici je telo armature vgrajeno v steno. Edina vidna dela sta tako le upravljalna ročica in ploščata rozeta. Kolikor bolj so raznolike funkcije prhe, toliko bolj zapletena postane cevna napeljava za steno. Ne glede na to, za katero družino prh se odločite, Hansgrohe vam ponuja vedno pravo rešitev – od enostavne nadometne armature do elektronskega daljinskega upravljanja prhe s pritiskom na gumb.

Pregled izdelkov

COMFORT ZONE

Ergonomičen dizajn omogoča prijetno in enostavno uporabo.

39


Različice prh

Ročna prha Ker je opremljena z različnimi vrstami pršenja in s tehnologijo AirPower, je ročna prha Raindance zelo primerna za uporabo v fitnes centrih, centrih dobrega počutja (wellness) in lepotnih centrih.

Nadglavna prha Velika ploščata nadglavna prha nudi nežno pršenje »dežja«, ki popolnoma ovije telo. Pritrdite jo lahko na strop ali na steno.

Komplet za prhanje Komplet lahko nastavljate vzdolž celotne dolžine telesa, zato ga lahko uporabljate kot nadglavno prho, kot prho za ramena, ročno ali stransko prho. Namestitev na steno je hitra in enostavna.

Stranske šobe Usmerite velike stranske šobe v želeno smer in doživite poživljajoče curke vode z vseh strani.


Naše podjetje Armature Prhe Kuhinje Oblikujte svojo osebno prho na spletni strani http://showerguide.hansgrohe.com/

Tehnika sistemov

Pršni panel Voda prši iz ročne prhe Raindance in iz močnih stranskih šob. Panel se namesti na steno in ga lahko kadar koli priklopite na obstoječe priključke.

Pregled izdelkov

Prha Showerpipe Za obsežno pršenje »dežja« neposredno od zgoraj v kombinaciji s termostatom na steni. Enostavno jo lahko dodate v obstoječo kopalnico – najhitrejša pot do velike nadglavne prhe.

41


Naše podjetje

Tehnologija prh Hansgrohe AirPower – zmes vode in zraka. Genialna tehnologija prh Hansgrohe. Voda, inteligentno zvrtinčena z zrakom, tvori voluminozne kapljice, ki vam pričarajo pravo doživetje prijetnega dežja pod prho. Pri tem lahko po želji izbirate med prijetno mehkim poletnim dežjem ali močnim, koncentriranim masažnim curkom. S tehnologijo AirPower vodo uporabljate kar najbolj učinkovito.

Armature

EcoSmart. Tehnologija za uravnavanje količine vode pomaga pri učinkovitejši rabi vode in energije. Precizno O-tesnilo v prhi se prilagodljivo odziva na vodni tlak in ohranja stalno raven pretoka vode. Če je vodni tlak visok, obroč zmanjša odprtino za vodo, če pa je tlak nižji, se odprtina ustrezno poveča. QuickClean. Če je vodovodna voda trda, lahko obloge vodnega kamna predstavljajo pravo nadlogo in ovirajo delovanje prhe. QuickClean je tehnologija, ki vam omogoča kar se da enostavno čiščenje vodnega kamna, ki ga preprosto podrgnete s prožnih silikonskih šob.

Prhe

Večje je lepše: XXL užitek prhanja. Ročne in nadglavne prhe s premerom 100 do 600 mm. Velike pršne glave ustvarjajo izjemno široko površino dežja, ki ovije vaše celo telo v čudovit vodni užitek. Voda je učinkovito porazdeljena preko celotne pršne glave, zato je poraba vode kar najmanjša.

Tehnika sistemov

Kuhinje

Načini pršenja. Glavna načina pršenja sta širok, mehak razpršeni curek, ki vaše telo ovije v čudovit občutek prijetnega dežja, in močan masažni curek, ki ga lahko usmerite neposredno v predele vašega telesa, ki potrebujejo masažo.

Croma 100

Raindance

Pregled izdelkov

Crometta 85

COMFORT ZONE

43


Naše podjetje Armature

Crometta 85 ® – Enostavno dobro prhanje. Nova Crometta 85 ima vse, kar potrebuje dobra prha. Ponuja vrhunske funkcije prh blagovne znamke Hansgrohe že v osnovnem cenovnem razredu. Odlikuje se z lastnostmi, kot so privlačni načini pršenja in zanesljiva kakovost. Skupaj z zidno palico Unica ‘Crometta, ki je funkcionalno in oblikovno usklajena s prho, zagotavlja še bolj zabavno prhanje.

Kuhinje

Prhe

Komplet Crometta 85 Vario/ Unica ’Crometta

Tehnika sistemov

Crometta 85 Multi Ročna prha z normalnim, mehkim in masažnim curkom

Ø 85

Pregled izdelkov

Ø 85

45


Prihranek vode in energije s prhami Hansgrohe Crometta Green Poraba vode, ročna prha Crometta 85 Variojet, (16 l/min/3 bar), 3 minute/dan Poraba vode, ročna prha Crometta 85 1jet Green, (6 l/min/3 bar), 3 minute/dan Poraba vode, štiričlanska družina, z ročno prho Crometta 85 Variojet/leto Poraba vode, štiričlanska družina, z ročno prho Crometta 85 1jet Green/leto Stroški za vodo1, štiričlanska družina, z ročno prho Crometta 85 Variojet/leto, pribl. Stroški za vodo1, štiričlanska družina, z ročno prho Crometta 85 1jet Green/leto, pribl. Prihranek, pribl. Stroški za olje/plin2 z ročno prho Crometta 85 Variojet/leto3, pribl. Stroški za olje/plin 2 z ročno prho Crometta 85 1jet Green/leto3, pribl. Prihranek, pribl.

48,0 l 18,0 l 69.888 l 26.208 l 314 €/leto 118 €/leto 197 €/leto 142 €/leto 53 €/leto 89 €/leto

Skupni prihranek vode in energije v enem letu, pribl.

 286 €/leto

CO 2 Prihranek4, pribl.

326 kg/leto

Ročna prha Crometta 85 1jet Green5 se v štiričlanskem gospodinjstvu amortizira po pribl. enem mesecu. Uporabite naš interaktivni kalkulator prihrankov na www.hansgrohe-int.com/savings-calculator in odkrijte svoj varčevalni potencial. 1) Povprečje za Nemčijo/vklj. s kanalščino in osnovno pristojbino/Stroški za vodo se bistveno razlikujejo glede na regijo. 2) Povprečni stroški za olje/plin v Nemčiji (pri pribl. 0,60 €/l za olje in 0,065 €/kWh plin) se bistveno razlikujejo glede na povpraševanje. 3) Energija, ki je potrebna za segretje 1 litra vode za 1 °C: 1 kcal oz. 0,00116 kWh. Energija, potrebna za segretje 1 litra vode z 10 °C (hladna vodovodna voda) na 38 °C (temperatura vode za prhanje): 0,03248 kWh/liter vode. Izračunano po energijski formuli na osnovi splošnih principov kalkulacije po mednarodnem sistemu enot (SI). Preračun kWh na olje: 10 kWh = 1 liter olja. 4) Izračun količine CO 2: 1 kWh olja = 0,26 kg CO 2 . 1 kWh plina = 0,2 kg CO 2 5) Nabavna cena prhe Crometta 85 Variojet pribl. 18 €/Crometta 85 Green pribl. 23 €

Trajnostna raba vode in energije z omejitvijo pretoka vode.


Naše podjetje Armature

Crometta® Green. Prha Crometta 85 Green je bila posebej zasnovana za varčevanje z vodo, saj vodne curke pred izstopom iz prhe pospeši, tako da jih obogati s primesjo zraka. Čeprav ta postopek porabo vode zmanjša na le 6 litrov na minuto, pa zagotavlja poživljajoč pršni curek z občutno večjim volumnom.

Crometta 85 Green Ročna prha z varčevalnim normalnim curkom 6 l/min

l/min

Ø

6,0

85

ECO SMART

Crometta 85 Green Nadglavna prha s krogličnim zglobom DN15 in varčevalnim normalnim curkom 6 l/min

l/min

Ø

6,0

85

ECO SMART

Komplet Crometta 85 Green 1jet/ Unica ’Crometta 6 l/min

Prhe

ECO SMART

Kuhinje

85

Tehnika sistemov

Ø

6,0

Pregled izdelkov

l/min

47


Naše podjetje Prhe

Croma Classic 100 Multi Ročna prha s curkom Rain, Mono in masažnim curkom

Kuhinje

Croma 100 Multi Ročna prha s curkom Rain, Mono in masažnim curkom

Tehnika sistemov

XXL 100

Pregled izdelkov

XXL 100

Armature

Croma® 100. Velika in opazna. S 100 mm premera razveseljuje vaše čute s široko razpršenim in voluminoznim vodnim ovojem. Izberite enega od mnogih načinov pršenja, ki zagotovo ustrežejo najrazličnejšim željam pri prhanju. Njena čista, večna oblika se prilega v vsako moderno kopalnico. Ročna prha je na voljo tudi v slogu Classic.

49


Komplet Unica Reno Lift z drsnim drogom za prho

XXL 100

Pršni panel Croma 100 z enoročno mešalno baterijo

XXL 160

Croma 100 Showerpipe s termostatom, na voljo tudi kot različica za kad

XXL 160

Nadglavna prha Croma 160

Pregled izdelkov

XXL 100

Tehnika sistemov

Kuhinje

Prhe

Armature

Naše podjetje

Naliv z višine. Ta naravni užitek pri prhanju si želi čedalje več ljudi. S kompletom Unica Reno Lift se denimo ročna prha Croma 100 v trenutku spremeni v nadglavno prho. Vitek in eleganten pršni panel Croma 100 vas dodatno razvaja s poživljajočim pršenjem iz stranskih šob, Croma 100 Showerpipe pa obljublja razkošen užitek pri prhanju: s termostatom in z nadglavno prho z veliko površino tvori popoln sistem za dobro počutje pod prho.

51


Prihranek vode in energije s prhami Hansgrohe Croma EcoSmart Poraba vode, ročna prha Croma 100 Multi, (18,5 l/min/3 bar), 3 minute/dan Poraba vode, ročna prha Croma 100 Multi EcoSmart, (9 l/min/3 bar), 3 minute/dan Poraba vode, štiričlanska družina, z ročno prho Croma 100 Multi/leto Poraba vode, štiričlanska družina, z ročno prho Croma 100 Multi EcoSmart/leto Stroški za vodo1, štiričlanska družina, z ročno prho Croma 100 Multi/leto, pribl. Stroški za vodo1, štiričlanska družina, z ročno prho Croma 100 Multi EcoSmart/leto, pribl. Prihranek, pribl. Stroški za olje/plin2 z ročno prho Croma 100 Multi/leto3, pribl. Stroški za olje/plin2 z ročno prho Croma 100 Multi EcoSmart/leto3, pribl. Prihranek, pribl.

55,5 l 27,0 l 80.808 l 39.312 l 364 €/leto 177 €/leto 187 €/leto 164 €/leto 80 €/leto 84 €/leto

Skupni prihranek vode in energije v enem letu, pribl.

 271 €/leto

CO 2 Prihranek4, pribl.

310 kg/leto

Ročna prha Croma 100 Multi EcoSmart5 se v štiričlanskem gospodinjstvu amortizira po pribl. 2 mesecih. Uporabite naš interaktivni kalkulator prihrankov na www.hansgrohe-int.com/savings-calculator in odkrijte svoj varčevalni potencial. 1) Povprečje v Nemčiji/vklj. s kanalščino in osnovno pristojbino/Stroški za vodo se bistveno razlikujejo glede na regijo. 2) Povprečni stroški za olje/plin v Nemčiji (pri pribl. 0,60 €/l za olje in 0,065 €/kWh plin) se bistveno razlikujejo glede na povpraševanje. 3) Energija, ki je potrebna za segretje 1 litra vode za 1 °C: 1 kcal oz. 0,00116 kWh. Energija, potrebna za segretje 1 litra vode z 10 °C (hladna vodovodna voda) na 38 °C (temperatura vode za prhanje): 0,03248 kWh/liter vode. Izračunano po energijski formuli na osnovi splošnih principov kalkulacije po mednarodnem sistemu enot (SI). Preračun kWh na olje: 10 kWh = 1 liter olja. 4) Izračun količine CO 2: 1 kWh olja = 0,26 kg CO 2 . 1 kWh plina = 0,2 kg CO 2 5) Nakupna cena izdelka pribl. 50 € v standardni različici in pribl. 54 € v različici EcoSmart

Trajnostna raba vode in energije z omejitvijo pretoka vode.


9,0

XXL 100

ECO SMART

9,0

XXL 100

ECO SMART

Croma 100 Vario EcoSmart Ročna prha z nastavljivim vario curkom

l/min

9,0

XXL 160

Tehnika sistemov

Kuhinje

Croma 100 Multi EcoSmart Ročna prha s curkom Rain, Mono in masažnim curkom

l/min

Prhe

l/min

Armature

Primeri izdelkov

Naše podjetje

Tehnologija EcoSmart omogoča, da je tudi prhanje z manj vode prijetno. Domišljena omejitev pretoka z O-tesnilom, ki zagotavlja stalno količino vode, in posebne šobe zmanjšajo porabo vode do 50 %. Da se ohrani moč curka prhe, je zmanjšan premer odprtin šob, kar poveča izhodno hitrost vode, da vodni curki močneje pršijo po telesu.

ECO SMART

l/min

9,0

Pregled izdelkov

Croma 160 EcoSmart Nadglavna prha z vrtljivim zglobom DN15

ECO SMART

Croma 100 Showerpipe EcoSmart Termostatska različica z ročno prho Croma 100 Vario 53


Elegance

XXL 100

XXL 120

Style

XXL 150

Raindance E 150 AIR 3jet

XXL 100

Komplet Raindance Unica ‘D

XXL 120

XXL 150

Raindance S 150 AIR 3jet


Armature

Naše podjetje

Raindance – optimalno doživetje prhanja. Raindance je utelešenje razkošnega, nebeškega dežja, ki ga doživite pod prho, in je na voljo v treh različnih velikostih – 100, 120 in 150 mm. Tudi za svojo ročno prho lahko izbirate med slogi Elegance, Classic in Style. Skupaj z ujemajočo zidno palico vam prha Raindance nudi popoln užitek pod prho.

Vrste curkov AirPower: Rain AIR, Balance AIR, Whirl AIR, ki jih nudijo vse ročne prhe Raindance 3jet.

Pregled izdelkov

Tehnika sistemov

Kuhinje

Prhe

Classic

XXL 100

Komplet Raindance Unica ‘S

Raindance Classic 100 AIR 3jet

Komplet Raindance Unica ’Classic

55


Armature

Naše podjetje

Sanjsko doživetje prhanja. Blagodejen dež prhe, ki mehko pada naravnost na vašo glavo in ramena – ploščate nadglavne prhe Raindance AIR ovijejo vaše celotno telo v čudovit vodni plašč. Vseeno, ali izberete slog Style, ker vam je všeč elegantno vitki dizajn, ali pa slog Classic, ker imate raje bolj dovršen videz: dežne prhe Hansgrohe poskrbijo, da vsako prhanje postane edinstveno doživetje. Resnično kraljevsko izkušnjo vode pa ponuja prha Raindance AIR Royale, ki je ročno izdelana iz masivne kovine in vas razvaja s premerom 350 mm.

XXL 350

Prhe

Raindance Royale S 350 AIR Nadglavna prha

XXL 300

Kuhinje

Raindance S 300 AIR Nadglavna prha

XXL 240

Tehnika sistemov

Raindance S 240 AIR Nadglavna prha

XXL 180

COMFORT ZONE

57

Pregled izdelkov

Raindance S 180 AIR Nadglavna prha


Naše podjetje Armature

Novo: nadglavne prhe Raindance Elegance. Nove nadglavne prhe E, ki so skladne z armaturami sloga Elegance, so idealna dopolnitev sveta Elegance. Zasnovane so v pravokotni obliki, saj upoštevajo obliko človeškega telesa – zlasti širino ramen. Kljub temu, da ponujajo velikodušno širino do 420 mm, pa s svojo ploščato obliko in manjšo višino še vedno dajejo lahkoten videz. Novost je tudi izvedba prhe z dvema vrstama curka, ki s svojim širokim vodnim slapom poskrbi za povsem edinstveno doživetje prhanja.

XXL 420

iBox

Prhe

Raindance E 420 AIR 2jet

Kuhinje

XXL 360

XXL 240

Raindance E 240 AIR 1jet

COMFORT ZONE

59

Pregled izdelkov

Tehnika sistemov

Raindance E 360 AIR 1jet


RainAir. 240-milimetrska nadglavna prha s tehnologijo AirPower ustvarja voluminozne kapljice dežja.

Whirl. Masažni curki se usmerijo naprej, šele ko odprete vodo.

RainFlow. Široki curek skupaj s toplo vodo ustvari razkošno doživetje za vaše čute.

COMFORT ZONE

61

Naše podjetje Pregled izdelkov

Tehnika sistemov

Kuhinje

Prhe

Armature

Izkusite naravno moč vode. Raindance® Rainfall®. Slap Rainfall je v vseh pogledih posebna izkušnja. Kot prvi vodoravni »dežni« panel pritegne pozornost s popolnoma novim videzom. Ravna plošča, vgrajena v steno, sega daleč v prostor. Izkusite popolnoma nov občutek prhanja z veliko prostora za gibanje in z vsemi tremi vrstami curkov. 240-milimetrska nadglavna prha s tehnologijo AirPower vam nudi posebno obilno »dežno« prho, vrtinčasti curek Whirl poskrbi za sproščujočo masažo iz več šob in edinstven široki curek Rainflow vas postavi pod obilen slap. Z ustreznimi armaturami Hansgrohe pa postane tudi upravljanje nadvse udobno: količino vode in vrsto curka lahko nastavite na steni.


Prha Rainmaker je na voljo v dveh različicah: okrogli ali pravokotni.

Rain AIR XXL: mehka in bogata dežna prha s tehnologijo AirPower, Ø 600 mm

Whirl AIR: trije vrtinčasti masažni curki s tehnologijo AirPower

COMFORT ZONE

63

Naše podjetje Armature Pregled izdelkov

Rain AIR: centralna funkcija nadglavne prhe s tehnologijo AirPower, Ø 300 mm

Tehnika sistemov

Kuhinje

Prhe

Prhanje v novih dimenzijah: Raindance® Rainmaker® . Naš multifunkcionalni Rainmaker vam nudi pravo doživetje narave: vode, zraka in neverjetno velikodušnega občutka prostora. Rainmaker, ki je plosko vgrajen v strop in ima kljub velikosti nevsiljiv dizajn, predstavlja privlačen arhitektonski element v prostoru. Z neverjetnimi 600 mm omogoča prhanje, ki vam daje občutek, kot bi bili pod toplim deževnim nebom. Užitek pri prhanju XXL, centralno prek 300 mm ali po celotni širini, ki znaša 600 mm. Rainmaker vam je na voljo v okrogli ali pravokotni različici. Posebnost: obe obliki sta lahko po želji opremljeni s prijetno osvetlitvijo, ki ustvari posebno atmosfero. Svoje popolno doživetje prhanja lahko preprosto uravnavate preko sistema RainBrain ali iControl.


Naše podjetje Prhe

Izbira nadglavne prhe

Armature

Inteligentno upravljanje: RainBrain®. In sprostitev se lahko začne. RainBrain je majhen računalnik, ki vsakokrat, ko stopite pod prho, na novo razvaja vaše čute. Preprosti, intuitivni simboli na vašem zaslonu na dotik vam olajšajo uporabo vašega osebnega programa prhanja. Od funkcije segrevanja do intervalne funkcije, od izbire vira prhanja do ambientalne glasbe prek Bluetootha – pika na i vašega užitka pri prhanju. Na zaslonu so jasno in logično prikazane vaše osebne nastavitve za prhe, načine pršenja in funkcije, ki jih izberete na začetku. Uživajte v izmenjevanju ročne in nadglavne prhe ter stranskih šob – RainBrain prebudi vse vaše čute in predstavlja idealno upravljanje nadglavnih prh vrhunske kakovosti: Raindance Rainfall in Raindance Rainmaker.

Izbira ročne prhe Izbira stranskih šob Luč (neposreden vklop/izklop) Funkcija segrevanja Warm-up Nastavitev količine vode Meni

Kuhinje

Upravljanje glasbe Izmenično toplo–hladno prhanje Kaskadna funkcija Prikaz temperature Ura Vrtljivi gumb: hladna/topla, premor Tehnika sistemov

Gumb za vklop/izklop Nastavitve uporabnika

Pregled izdelkov

Vse uporabniške nastavitve je mogoče prilagoditi.

65


Raindance E Showerpipe 2 vrsti curka: Rain in široki curek

iBox

XXL 240

Raindance Showerpipe za podometno montažo na osnovi iBox universal

XXL 240

Raindance Showerpipe s termostatom

COMFORT ZONE

67

Naše podjetje Pregled izdelkov

XXL 420

Tehnika sistemov

Kuhinje

Prhe

Armature

Pršni sistemi za vsako kopalnico. Ker se z naraščanjem velikosti prhe povečuje tudi užitek pri prhanju, so velike nadglavne prhe postavile nov trend v svetu kopalnic. Prhe Hansgrohe Showerpipe omogočajo, da nadglavne prhe postanejo del vsake kopalnice. In to tako enostavno, kot še nikoli: prhe Hansgrohe Showerpipe združujejo vse posamezne elemente, kot so nadglavna in ročna prha, zidna palica in armatura, v eno samo, vizualno privlačno enoto, ki jo lahko preprosto in hitro namestite v kopalnico. Prhe Hansgrohe Showerpipe naredijo nadgradnjo vsake kopalnice povsem enostavno in poskrbijo za vrhunski užitek prhanja.


Naše podjetje Prhe

Armature

Pršni sistemi za kopalne kadi. Nova prha Raindance Showerpipe za kopalno kad omogoča, da svojo kad dopolnite z veliko nadglavno prho. Potrebnih je le nekaj hitrih in enostavnih potez in že staro armaturo zamenjate z novo. Nova prha je na voljo v dveh različnih dolžinah ročice prhe, zato jo lahko po želji namestite na vzdolžno ali čelno stran kadi.

XXL 240

Pregled izdelkov

Tehnika sistemov

Kuhinje

Raindance Showerpipe za kopalno kad

COMFORT ZONE

69


Armature

Naše podjetje

Najhitrejša pot do velike nadglavne prhe. Neverjetno enostavno, brez prenovitvenih del, v pršni kabini ali kopalni kadi: preprosto odstranite svojo staro ročno prho, povežite novo paličasto ročno prho z obstoječo cevjo in pritrdite prho Raindance Showerpipe Connect na steno. Z enim samim preprostim klikom postane paličasta ročna prha nadglavna! Voda mehko pada na vaše telo neposredno od zgoraj in ovije vašo glavo in ramena v prijeten vodni plašč. Prha Raindance Connect se prilega v vsako kopalnico in jo lahko uporabljate povsod, kjer je že nameščena ročna prha. Njen čisti, minimalistični dizajn je prava paša za oči v vaši kopalnici.

XXL 240

Kuhinje

Prhe

Raindance Showerpipe Connect npr. v kombinaciji z Ecostatom S

Clic k!

Tehnika sistemov

Enostavna namestitev na katero koli obstoječo armaturo ali priključek za prho.

COMFORT ZONE

71

Pregled izdelkov

Rain Connector. Preprosto sijajno: vstavite ročno prho v Rain Connector in aktivirajte nadglavno prho. Voda se brez preklapljanja avtomatsko usmeri skozi drog za prho. En klik – in opravljeno.


XXL 180

XXL 150

XXL 150

Pharo Lift 2 s prho Raindance

Pršni panel Raindance za podometno montažo

Pršni panel Raindance za nadometno montažo

Pregled izdelkov

<

Tehnika sistemov

Kuhinje

Prhe

Višina je brezstopenjsko nastavljiva za 200 mm.

Armature

>

Naše podjetje

Pršni panel za neprekosljivo, celovito izkušnjo prhanja: preprost, kompakten, udoben. S pršnim panelom postane preobrazba vaše kopalnice povsem enostavna. Nadglavna in ročna prha ter stranske šobe, najrazličnejše vrste curkov in funkcija poživljajoče masaže poskrbijo za raznolike užitke pri prhanju. Pršni panel Pharo Lift 2 lahko zlahka prilagodite telesni višini uporabnika.

COMFORT ZONE

73


Tehnika izdelkov: prhe Raindance

Inovativna tehnologija prh Hansgrohe. V podjetju Hansgrohe gradimo na znanju, ki smo ga pridobili v lastnih raziskavah, in več kot 100-letnih izkušnjah. Ena naših pomembnih inovacij je tehnologija AirPower: vodni curki, pomešani z zrakom, se spremenijo v nežen pršni dež ali močan masažni curek. EcoSmart varuje okolje z namenskim zmanjšanjem pretoka vode, funkcija QuickClean pa omogoča enostavno odstranjevanje vodnega kamna, ki ga preprosto podrgnete s prožnih silikonskih šob. Za izdelke, ki trajajo dolgo vrsto let.


1

Naše podjetje Prhe

Armature

2

1 l vode + 3 l zraka = 4 l užitka pod prho

2

3

Prijetno mehak vodni curek, ki ga ustvari poživljajoča primes zraka.

Trajnostna raba vode in energije z omejitvijo pretoka vode.

Odlična vzdržljivost: vodni kamen lahko preprosto podrgnete s silikonskih šob.

Pregled izdelkov

1

Tehnika sistemov

Kuhinje

3

75


Prihranek vode in energije s prhami Hansgrohe Raindance EcoSmart Poraba vode, ročna prha Raindance E 150 AIR, (14,5 l/min/3 bar), 3 minute/dan Poraba vode, ročna prha Raindance E 150 AIR EcoSmart, (9 l/min/3 bar), 3 minute/dan Poraba vode, štiričlanska družina, s prho Hansgrohe Raindance/leto Poraba vode, štiričlanska družina, s prho Hansgrohe Raindance EcoSmart/leto Stroški za vodo1, štiričlanska družina, z ročno prho Raindance E 150 AIR/leto, pribl. Stroški za vodo1, štiričlanska družina, z ročno prho Raindance E 150 AIR EcoSmart/leto, pribl. Prihranek, pribl. Stroški za olje/plin2 z ročno prho Raindance E 150 AIR/leto3, pribl. Stroški za olje/plin2 z ročno prho Raindance E 150 AIR EcoSmart/leto3, pribl. Prihranek, pribl.

43,5 l 27,0 l 63.336 l 39.312 l 285 €/leto 177 €/leto 108 €/leto 129 €/leto 80 €/leto 49 €/leto

Skupni prihranek vode in energije v enem letu, pribl.

 157 €/leto

CO 2 Prihranek4, pribl.

180 kg/leto

Ročna prha Hansgrohe Raindance E 150 AIR EcoSmart5 se v štiričlanski družini amortizira v pribl. 7 mesecih. Uporabite naš interaktivni kalkulator prihrankov na www.hansgrohe-int.com/savings-calculator in odkrijte svoj varčevalni potencial. 1) Povprečje v Nemčiji/vklj. s kanalščino in osnovno pristojbino/Stroški za vodo se bistveno razlikujejo glede na regijo. 2) Povprečni stroški za olje/plin v Nemčiji (pri pribl. 0,60 €/l za olje in 0,065 €/kWh plin) se bistveno razlikujejo glede na povpraševanje. 3) Energija, ki je potrebna za segretje 1 litra vode za 1 °C: 1 kcal oz. 0,00116 kWh. Energija, potrebna za segretje 1 litra vode z 10 °C (hladna vodovodna voda) na 38 °C (temperatura vode za prhanje): 0,03248 kWh/liter vode. Izračunano po energijski formuli na osnovi splošnih principov kalkulacije po mednarodnem sistemu enot (SI). Preračun kWh na olje: 10 kWh = 1 liter olja. 4) Izračun količine CO 2: 1 kWh olja = 0,26 kg CO 2 . 1 kWh plina = 0,2 kg CO 2 5) Nakupna cena pribl. 100 € na izdelek.

Trajnostna raba vode in energije z omejitvijo pretoka vode.


Armature

Naše podjetje

Varovanje naravnih virov. Ekološko in ekonomsko trajnostno ravnanje z vodo, enim izmed naših najdragocenejših virov, je zlasti zaradi hitrega napredovanja klimatskih sprememb postalo izjemno pomembno – toliko bolj, ker poraba vode tudi neposredno vpliva na porabo energije. Tehnologija EcoSmart vodo uporablja z inteligentno omejitvijo pretoka. Funkcija AirPower vodnemu curku primeša zrak in tako poskrbi za dodaten volumen, prijetno iskrivo pršenje in s tem za večje ugodje pod prho.

Primeri izdelkov

9,0

XXL 100

ECO SMART

9,0

XXL 150

ECO SMART

Raindance S 150 AIR 3jet EcoSmart 9,0 l/min Ročna prha s curki Rain AIR, Whirl AIR in Balance AIR

l/min

9,0

XXL 240

ECO SMART

Raindance S 240 AIR EcoSmart Prha s curkom Rain AIR

l/min

9,0

XXL 180

ECO SMART

Prha Raindance Showerpipe Connect EcoSmart 9,0 l/min

l/min

9,0

XXL 150

ECO SMART

Komplet Raindance S 150 AIR 3jet EcoSmart/Raindance Unica ‘S

l/min

9,0

XXL 180

Pregled izdelkov

Tehnika sistemov

Kuhinje

Raindance E 100 AIR 3jet EcoSmart 9,0 l/min Ročna prha s curki Rain AIR, Whirl AIR in Balance AIR

l/min

Prhe

l/min

ECO SMART

Prha Raindance Showerpipe EcoSmart 9,0 l/min 77


Pregled izdelkov

Tehnika sistemov

Kuhinje

Prhe

Armature

Naše podjetje

Kuhinjske armature


Tehnologija in kakovost Hansgrohe – tudi v kuhinji. Zadovoljstvo ob okusnem obroku se začne že med kuhanjem. Z izbiro svežih sestavin, pri pranju zelenjave, rezanju in sekljanju. Pri vseh teh postopkih priprave vam kuhinjska armatura Hansgrohe ponuja oblikovno lepo in zanesljivo pomoč. Solidna izdelava, visokokakovostni materiali in vrhunska tehnologija so najbolj značilne posebnosti naših armatur.


Naše podjetje Armature Prhe Kuhinje Tehnika sistemov

COMFORT ZONE

Odlična vzdržljivost: vodni kamen lahko preprosto podrgnete s silikonskih šob.

Ergonomičen dizajn omogoča prijetno in enostavno uporabo. Pregled izdelkov

Prijetno mehak vodni curek, ki ga ustvari poživljajoča primes zraka.

81


Focus E 2 Enoročna kuhinjska mešalna baterija

Focus S Enoročna kuhinjska mešalna baterija

Izvlečna prha in izvlečni izliv povečata območje delovanja za do 50 cm.

Izvlečna prha nudi dve nastavitvi – normalni in pršni curek.

Pregled izdelkov

Tehnika sistemov

Talis S2 Variarc Enoročna kuhinjska mešalna baterija z izvlečno prho

Kuhinje

Prhe

Armature

Naše podjetje

Kuhinjske armature Hansgrohe. Oprema kuhinje je bistveni element, ki omogoča, da vsaka priprava obroka postane zabavno doživetje. Poleg tega, da morajo biti kuhinjske armature vsestransko funkcionalne, morajo tudi olajšati dostop do vode. Številne funkcije naših armatur so se izkazale za dobre kuhinjske pomočnike: veliko območje delovanja in izvlečna prha z dvema vrstama curka poskrbita za to, da je voda vedno na voljo prav tam, kjer jo potrebujete.

Armature omogočajo radij delovanja do 360°.

83


Kombinacije s sistemom iBox® universal

Pršne cevi

Mešalne baterije za prhe

Mešalne baterije za kopalne kadi

iBox® universal: resnično univerzalna podometna rešitev v kopalnici. Vsestranske možnosti uporabe v vaši kopalnici: iBox Hansgrohe je univerzalna rešitev za vse linije armatur znamk Hansgrohe in Axor. Patentiran sistem iBox, ki ga strokovnjaki stalno razvijajo naprej, ponuja številne prednosti, vključno z večjo


Pršni paneli

Armature

Naše podjetje

Nadglavne prhe

Prhe

iControl mobile

Termostat z zapornim in preklopnim ventilom

svobodo pri montaži, ki omogoča najrazličnejše funkcionalne rešitve. Tako se vam ni treba dokončno odločiti za vsako armaturo posebej vse do zaključka gradbene faze – iBox je namreč združljiv z vsemi modeli. 85

Pregled izdelkov

Termostat

Tehnika sistemov

Kuhinje

iControl


Odtočni sistemi Kopalna kad

25 mm

Kopalna kad

Exafill® S. Dotočni, prelivni in odtočni sistem za kopalno kad v enem izdelku. To je Exafill S, ki odpravlja potrebo po ločenem dotoku vode v kad. Integriran poplavni curek je izjemno ploščat in zelo praktičen. Sistem je opremljen s funkcijo QuickClean in združuje kar najbolj udobno uporabo z možnostjo preproste montaže.

Flexaplus® in Flexaplus® S. Odtočni in prelivni sistem za kopalno kad. Element za uravnavanje preliva, ki dopušča več vode v kadi: sistem Flexaplus S omogoča, da povišate nivo vode v kadi tudi do 25 mm. Za večji užitek ob vsaki kopeli.


Naše podjetje

Umivalnik

Prhe

Armature

Prha

Push

Kuhinje

Push

Tehnika sistemov

Flowstar® in odpiranje na pritisk Push-Open. Odtočni sistem in sifon za umivalnik: odtok Flowstar predstavlja vizualno čisto rešitev pod umivalnikom. Ventil z odpiranjem na pritisk lahko zaprete in odprete z rahlim dotikom ter tako zlahka preklopite med polnjenjem ali praznjenjem umivalnika.

Pregled izdelkov

Raindrain® 90 XXL. Popoln odtočni sistem za prho. Posebej primeren je za velike prhe z visoko pretočno zmogljivostjo, kot sta Raindance in Rainmaker. S kapaciteto odtoka 51 l/min Raindrain poskrbi, da tudi velike količine vode hitro odtečejo, poleg tega pa je njegova namestitev zelo enostavna.

87


Pregled izdelkov

Tehnika sistemov

Kuhinje

Pregled izdelkov:

Vse na enem mestu

Prhe

Armature

Naše podjetje


Novo: PuraVida ® Bide

Umivalnik

Enoročna mešalna baterija za umivalnik Highriser (visoka izvedba) # 15072, -000, -400

Enoročna mešalna baterija za umivalnik # 15070, -000, -400 z dvižnim drogom # 15074, -000, -400 (brez slike)

Enoročna mešalna baterija za umivalnik za umivanje rok # 15075, -000, -400

Armatura za umivalnik s 3 odprtinami # 15073, -000, -400

Enoročna mešalna baterija za bide # 15270, -000, -400

Enoročna mešalna baterija za prho podometna montaža # 15665, -000, -400

Termostat za podometno montažo z vgrajenim zapornim in preklopnim ventilom # 15771, -000, -400 z vgrajenim zapornim ventilom # 15775, -000, -400 (brez slike)

Termostat za podometno montažo # 15770, -000, -400 visokopretočni podometni termostat # 15772, -000, -400

Paličasta ročna prha 120 1jet # 28558, -000, -400

iControl ® mobile Porter elektronski zaporni in preklopni ventil za podometno montažo za izdelke PuraVida # 15776, -000, -400

iControl ® vgrajen zaporni in preklopni ventil za izdelke PuraVida # 15777, -000, -400

Prha

Enoročna mešalna baterija za prho nadometna montaža # 15672, -000, -400

Krmilni sistem za prho

Porter ’S Držalo za prho # 28331, -000

Komplet PuraVida ®/Unica ® 90 cm # 27853, -000, -400 PuraVida ®/Unica ® zidna palica 90 cm # 27844, -000

Zaključni komplet RainBrain ® z uravnavanjem pretoka # 15842, -000, -400 brez uravnavanja pretoka # 15841, -000, -400 (brez slike)


Kopalna kad

Armatura za bide s 3 odprtinami # 15273, -000, -400

Enoročna mešalna baterija za kopalno kad nadometna montaža # 15472, -000, -400

Enoročna mešalna baterija za kopalno kad podometna montaža # 15445, -000, -400 z varnostno funkcijo # 15447, -000, -400

Enoročna mešalna baterija za kopalno kad prostostoječa s paličasto ročno prho # 15473, -000, -400

Izliv za kopalno kad podometna montaža # 15412, -000, -400

Ročna prha 150 3jet # 28557, -000, -400

Nadglavna prha 400 mm z ročko prhe 387 mm # 27437, -000, -400 s stropnim priključkom DN15 # 27390, -000, -400 (brez slike)

Stranska šoba 100 # 28430, -000, -400

Priključek za cev FixFit ® s protipovratnim ventilom # 27414, -000

TravelShower # 28564, -400

Dozirnik za losjon keramika # 41503, -000

Kozarec za umivanje zob keramika # 41504, -000

Posodica za milo keramika # 41502, -000

Obešalo za brisače # 41501, -000

Držalo za toaletni papir # 41508, -000

Držalo za WC-ščetko keramika # 41505, -000

Držalo za dve brisači za roke za dve brisači # 41512, -000

Prijemno držalo 300 mm # 41513, -000

Držalo za brisačo za roke 600 mm # 41506, -000

Pregled izdelkov > Armature

Dodatki

91


Metris ® E Bide

Kopalna kad

Enoročna mešalna baterija za umivalnik za umivanje rok # 31072, -000

Enoročna mešalna baterija za bide # 31270, -000

Enoročna mešalna baterija za kopalno kad nadometna montaža # 31470, -000

Enoročna mešalna baterija za kopalno kad podometna montaža # 31475, -000 z varnostno funkcijo # 31476, -000 (brez slike)

Umivalnik

Bide

Kopalna kad

Enoročna mešalna baterija za umivalnik # 31612, -000 brez odtočne garniture # 31614, -000 (brez slike)

Enoročna mešalna baterija za bide # 31622, -000

Enoročna mešalna baterija za kopalno kad nadometna montaža # 31642, -000

Enoročna mešalna baterija za kopalno kad podometna montaža # 31645, -000 z varnostno funkcijo # 31646, -000 (brez slike)

Izliv za kopalno kad # 13414, -000

Umivalnik

Bide

Kopalna kad

Enoročna mešalna baterija za umivalnik # 31730, -000 brez odtočne garniture # 31733, -000 (brez slike)

Enoročna mešalna baterija za bide # 31920, -000

Enoročna mešalna baterija za kopalno kad nadometna montaža # 31940, -000

Enoročna mešalna baterija za kopalno kad podometna montaža # 31945, -000 z varnostno funkcijo # 31946, -000 (brez slike)

Izliv za kopalno kad # 13414, -000

Umivalnik

Enoročna mešalna baterija za umivalnik # 31070, -000

Talis ® E2

Focus ® E2


Prha

XXL 150

Izliv za kopalno kad # 13414, -000

Enoročna mešalna baterija za prho nadometna montaža # 31670, -000

Enoročna mešalna baterija za prho podometna montaža # 31675, -000

Komplet Raindance ® E 150 AIR 3jet 90 cm # 27874, -000 150 cm # 27888, -000 (brez slike)

Prha

XXL 100

Enoročna mešalna baterija za prho podometna montaža # 31666, -000

Komplet Croma ® 100 Vario 90 cm # 27771, -000 65 cm # 27772, -000 (brez slike)

Kuhinja

Prha

Pregled izdelkov > Armature

Enoročna mešalna baterija za prho nadometna montaža # 31662, -000

Ø 85

Enoročna mešalna baterija za prho nadometna montaža # 31960, -000

Enoročna mešalna baterija za prho podometna montaža # 31965, -000

Komplet Crometta ® 85 Vario 90 cm # 27762, -000 65 cm # 27763, -000 (brez slike)

Enoročna kuhinjska mešalna baterija # 31806, -000 za grelnike vode # 31804, -000 z zapornim ventilom # 31803, -000 (brez slike)

93


Metris ® S Umivalnik

Enoročna mešalna baterija za umivalnik # 31060, -000 brez odtočne garniture # 31068, -000 (brez slike)

Enoročna mešalna baterija za umivalnik Highriser (visoka izvedba) # 31022, -000 brez vlečnega droga # 31023, -000 (brez slike)

Kopalna kad

Enoročna mešalna baterija za kopalno kad podometna montaža # 31465, -000 z varnostno funkcijo # 31466, -000 (brez slike)

Izliv za kopalno kad # 14420, -000, -880

Enoročna mešalna baterija za umivalnik z vrtljivim izlivom # 31161, -000

Elektronska mešalna baterija za umivalnik baterijsko napajanje 6 V # 31100, -000 # 31101, -000 omrežno napajanje # 31102, -000 (brez slike) # 31103, -000 (brez slike)

Zidna armatura z dvema odprtinama 165 mm # 31162, -000 225 mm # 31163, -000 (brez slike)


Bide

Kopalna kad

Enoročna mešalna baterija za bide # 31261, -000

Enoročna mešalna baterija za kopalno kad nadometna montaža # 31460, -000

Armatura za kopalno kad s 4 odprtinami nadometna montaža # 31446, -000

Prha

XXL 150

Enoročna mešalna baterija za prho podometna montaža # 31665, -000

Komplet Raindance ® S 150 AIR 3jet 90 cm # 27893, -000 150 cm # 27638, -000 (brez slike)

Pregled izdelkov > Armature

Enoročna mešalna baterija za prho nadometna montaža # 31660, -000

95


Talis ® S2 Umivalnik

Enoročna mešalna baterija za umivalnik # 32040, -000 brez odtočne garniture # 32041, -000 (brez slike)

Enoročna mešalna baterija za umivalnik # 32080, -000 s kotom vrtenja 120º # 32082, -000 (brez slike)

Mešalna baterija za umivalnik z dvema ročkama z vrtljivim izlivom # 32030, -000

Zidna armatura z dvema odprtinama 165 mm # 31618, -000 225 mm # 31611, -000 (brez slike)

Elektronska mešalna baterija za umivalnik baterijsko napajanje 6 V # 32110, -000 # 32111, -000 omrežno napajanje (brez slike) # 32112, -000 # 32113, -000

Prha

XXL 100

Enoročna mešalna baterija za prho nadometna montaža # 32640, -000

Enoročna mešalna baterija za prho podometna montaža # 32675, -000

Komplet Croma ® 100 Multi 90 cm # 27774, -000 65 cm # 27775, -000 (brez slike)

Focus ® S Umivalnik

Enoročna mešalna baterija za umivalnik # 31701, -000 brez odtočne garniture # 31711, -000 (brez slike)

Enoročna mešalna baterija za umivalnik z vrtljivim izlivom # 31710, -000

Bide

Kopalna kad

Enoročna mešalna baterija za bide # 37121, -000

Enoročna mešalna baterija za kopalno kad nadometna montaža # 31742, -000

Enoročna mešalna baterija za kopalno kad podometna montaža # 31743, -000


Stoječa pipa # 13132, -000

Bide

Kopalna kad

Enoročna mešalna baterija za bide # 32240, -000

Enoročna mešalna baterija za kopalno kad nadometna montaža # 32440, -000

Enoročna mešalna baterija za kopalno kad podometna montaža # 32475, -000 z varnostno funkcijo # 32477, -000 (brez slike)

Enoročna kuhinjska mešalna baterija z izvlečno prho # 14877, -000, -750, -800 z izvlečnim izlivom # 14872, -000, -750, -800 (brez slike)

Enoročna kuhinjska mešalna baterija z izvlečno prho # 32841, -000, -800 za grelnike vode # 32842, -000, -800

Enoročna kuhinjska mešalna baterija # 32851, -000, -800 za grelnike vode # 32852, -000, -800 z zapornim ventilom # 32855, -000, -800 (brez slike)

Izliv za kopalno kad # 13414, -000

Kuhinja

Prha

Kuhinja

Pregled izdelkov > Armature

Enoročna kuhinjska mešalna baterija # 14870, -000, -750, -800 za grelnike vode # 14873, -000, -750, -800 z zapornim ventilom # 14875, -000, -750, -800 (brez slike)

Ø 85

Izliv za kopalno kad # 13414, -000

Enoročna mešalna baterija za prho nadometna montaža # 31762, -000

Enoročna mešalna baterija za prho podometna montaža # 31763, -000

Komplet Crometta ® 85 Multi 90 cm # 27766, -000 65 cm # 27767, -000 (brez slike)

Enoročna kuhinjska mešalna baterija # 31786, -000 za grelnike vode # 31785, -000 (brez slike) z zapornim ventilom # 31783, -000 (brez slike)

97


Metris ® Classic Umivalnik

Enoročna mešalna baterija za umivalnik # 31075, -000, -820 brez odtočne garniture # 31077, -000, -820 (brez slike)

Enoročna mešalna baterija za umivalnik Highriser (visoka izvedba) # 31078, -000, -820

Zidna armatura z dvema odprtinama 165 mm # 31000, -000, -820 225 mm # 31003, -000, -820 (brez slike)

Enoročna mešalna baterija za kopalno kad podometna montaža # 31485, -000, -820 z varnostno funkcijo # 31486, -000, -820 (brez slike)

Izliv za kopalno kad # 13413, -000, -820

Kopalna kad

Enoročna mešalna baterija za kopalno kad nadometna montaža # 31478, -000, -820

Armatura za umivalnik s 3 odprtinami # 31073, -000, -820


Bide

Enoročna mešalna baterija za bide # 31275, -000, -820

Armatura za bide s 3 odprtinami # 31273, -000, -820

Prha

XXL 100

Enoročna mešalna baterija za prho podometna montaža # 31676, -000, -820

Komplet Raindance ® Classic 100 AIR 3jet 90 cm # 27841, -000, -820 65 cm # 27843, -000, -820 (brez slike)

Pregled izdelkov > Armature

Enoročna mešalna baterija za prho nadometna montaža # 31672, -000, -820

99


Talis ® Classic Umivalnik

Enoročna mešalna baterija za umivalnik # 14111, -000, -820 brez odtočne garniture # 14118, -000, -820 (brez slike) za grelnike vode # 14115, -000, -820 (brez slike)

Enoročna mešalna baterija za umivalnik Natural # 14127, -000, -820

Enoročna mešalna baterija za umivalnik Highriser (visoka izvedba) # 14116, -000, -820

Enoročna mešalna baterija za kopalno kad podometna montaža # 14145, -000, -820 z varnostno funkcijo # 14146, -000, -820 (brez slike)

Izliv za kopalno kad # 14148, -000, -820

Kopalna kad

Enoročna mešalna baterija za kopalno kad nadometna montaža # 14140, -000, -820

Armatura za umivalnik s 3 odprtinami # 14113, -000, -820


Bide

Enoročna mešalna baterija za bide # 14120, -000, -820

Armatura za bide s 3 odprtinami # 14123, -000, -820

Prha

XXL 100

Enoročna mešalna baterija za prho podometna montaža # 14165, -000, -820

Komplet Croma ® Classic 100 Multi 90 cm # 27768, -000, -820 65 cm # 27769, -000, -820 (brez slike)

Pregled izdelkov > Armature

Enoročna mešalna baterija za prho nadometna montaža # 14161, -000, -820

101


Dodatki Logis

Dozirnik za losjon steklo # 40514, -000, -820

Kozarec za umivanje zob steklo # 40518, -000, -820

Prijemno držalo 300 mm # 40513, -000, -820

Posodica za milo steklo # 40515, -000, -820

Obešalo za brisače # 40511, -000, -820

Držalo za toaletni papir # 40523, -000, -820

Obešalo za brisače # 41611, -000, -820

Držalo za toaletni papir # 41623, -000, -820

Držalo za brisačo za kopanje 600 mm # 40516, -000, -820

Dodatki Logis Classic

Dozirnik za losjon keramika # 41614, -000, -820

Prijemno držalo 300 mm # 41613, -000, -820

Kozarec za umivanje zob keramika # 41618, -000, -820

Posodica za milo keramika # 41615, -000, -820

Držalo za brisačo za kopanje 600 mm # 41616, -000, -820


Držalo za toaletni papir brez pokrova # 40526, -000, -820

Držalo za rezervno rolo toaletnega papirja # 40517, -000, -820

Držalo za WC-ščetko steklo # 40522, -000, -820

Držalo za brisačo za roke # 40512, -000, -820

Držalo za toaletni papir brez pokrova # 41626, -000, -820

Držalo za rezervno rolo toaletnega papirja # 41617, -000, -820

Držalo za WC-ščetko keramika # 41632, -000, -820

Držalo za brisačo za roke # 41612, -000, -820

Comtess de Luxe kozmetično ogledalo z osvetlitvijo in vtikačem # 73520, -000

Pregled izdelkov > Dodatki, ogledalo

Ogledalo

Kozmetično ogledalo z osvetlitvijo # 40490, -000

103


Vidni termostati

XXL 100

Kopalna kad Ecostat ® E # 13145, -000

Prha Ecostat ® E # 13125, -000

Komplet Croma ® 100 Multi/ Ecostat ® E 90 cm # 27055, -000 65 cm # 27056, -000 (brez slike)

Kopalna kad Ecostat ® S # 13245, -000

Prha Ecostat ® S # 13235, -000

Termostat PuraVida ® z vgrajenim zapornim in preklopnim ventilom # 15771, -000, -400 z vgrajenim zapornim ventilom # 15775, -000, -400 (brez slike)

Termostat PuraVida ® # 15770, -000, -400 visokopretočni podometni termostat # 15772, -000, -400

Ecostat ® E # 15710, -000, -090, -880

Ecostat ® E z vgrajenim zapornim in preklopnim ventilom # 15720, -000, -090, -880 z vgrajenim zapornim ventilom # 15700, -000, -090, -880 (brez slike)

Ecostat ® E elektronika Start/stop # 15740, -000

Ecostat ® Classic # 15751, -000, -820 visokopretočni podometni termostat # 15754, -000, -820

Ecostat ® Classic z vgrajenim zapornim in preklopnim ventilom # 15753, -000, -820 z vgrajenim zapornim ventilom # 15752, -000, -820 (brez slike)

Osnovni komplet iBox ® universal # 01800180

podaljšek osnovnega kompleta # 13595, -000 (brez slike) podaljševalna rozeta Ø 170 mm # 13596, -000, -880 (brez slike) podaljševalna rozeta Ø 150 mm # 13597, -000, -880 (brez slike) komplet vodil za montažo # 96615, -000 (brez slike)

Skriti termostati


XXL 100

Komplet Croma ® 100 Multi/ Ecostat ® S 90 cm # 27053, -000 65 cm # 27054, -000 (brez slike)

Kopalna kad Ecostat ® 1001 SL # 13241, -000, -800

Prha Ecostat ® 1001 SL # 13261, -000, -800

Ecostat ® S # 15711, -000, -880 visokopretočni podometni termostat # 15715, -000

Ecostat ® S z vgrajenim zapornim in preklopnim ventilom # 15721, -000, -880 z vgrajenim zapornim ventilom # 15701, -000, -880 (brez slike)

Ecostat ® S elektronika Start/stop # 15740, -800

Komplet Croma ® 100 Multi/ Ecostat ® 1001 SL 90 cm # 27085, -000 65 cm # 27086, -000 (brez slike)

Pregled izdelkov > Termostati

XXL 100

105


Ročni ventili

iControl ® z vgrajenim zapornim in preklopnim ventilom za izdelke PuraVida # 15777, -000, -400

Trio ®/Quattro ® zaporni in preklopni ventil za izdelke PuraVida # 15937, -000, -400

Trio ®/Quattro ® zaporni in preklopni ventil zaključni komplet Classic # 15934, -000, -820

Zaporni ventil zaključni komplet Classic # 15961, -000, -820

Zaporni ventil za izdelke PuraVida # 15978, -000, -400

iControl ® E z vgrajenim zapornim in preklopnim ventilom # 15958, -000

Trio ®/Quattro ® zaporni in preklopni ventil zaključni komplet E # 15931, -000, -090, -880


Zaporni ventil zaključni komplet E # 15971, -000, -090, -880

iControl ® S z vgrajenim zapornim in preklopnim ventilom # 15955, -000

Trio ®/Quattro ® zaporni in preklopni ventil zaključni komplet S # 15932, -000, -880

Zaporni ventil zaključni komplet S # 15972, -000, -880

Komplet iControl ® mobile Porter za prho Rainmaker z lučko # 15952, -000 za prho Rainfall brez lučke # 15951, -000 (brez slike) iControl ® mobile Porter # 15950, -000 (brez slike)

iControl ® mobile elektronski zaporni in preklopni ventil za podometno montažo za izdelke PuraVida # 15776, -000, -400

iControl ® mobile Osnovni komplet # 15941180

iControl ® mobile za prho Rainmaker z lučko # 15945, -000 za prho Rainmaker brez lučke # 15943, -000 (brez slike) za prho Rainfall z zunanjo lučko # 15944, -000 (brez slike) za prho Rainfall brez lučke # 15942, -000 (brez slike)

Zaključni komplet RainBrain ® z uravnavanjem pretoka # 15842, -000, -400 brez uravnavanja pretoka # 15841, -000, -400 (brez slike)

107

Pregled izdelkov > Ventili, krmilni sistem za prho

Krmilni sistem za prho


Ročne prhe

XXL 150

PuraVida ® Ročna prha 150 3jet # 28557, -000, -400

PuraVida ® Paličasta ročna prha 120 1jet # 28558, -000, -400

XXL 100

XXL 100

Croma ® 100 Multi ročna prha s curki Rain, Mono in masažnim curkom # 28536, -000

Croma ® 100 Vario ročna prha z nastavljivim vario curkom # 28535, -000

Raindance ® E 150 AIR 3jet ročna prha s curki Rain AIR, Whirl AIR in Balance AIR # 28518, -000

XXL 100

Croma ® Classic 100 Multi ročna prha s curki Rain, Mono in masažnim curkom # 28539, -000, -820

XXL 120

Raindance ® E 120 AIR 3jet ročna prha s curki Rain AIR, Whirl AIR in Balance AIR # 28507, -000

XXL 100

Raindance ® E 100 AIR 3jet ročna prha s curki Rain AIR, Whirl AIR in Balance AIR # 28502, -000 Raindance ® E 100 AIR 1jet ročna prha s curkom Rain AIR # 28508, -000 (brez slike)

Ø

Ø

85

85

Crometta ® 85 Multi ročna prha z normalnim, mehkim in masažnim curkom # 28563, -000

Crometta ® 85 Vario ročna prha z normalnim in masažnim curkom # 28562, -000


XXL 150

Raindance ® S 150 AIR 3jet ročna prha s curki Rain AIR, Whirl AIR in Balance AIR # 28519, -000, -880 Raindance ® S 150 AIR 1jet ročna prha s curkom Rain AIR # 28505, -000, -800 (brez slike)

XXL 120

XXL 100

Raindance ® S 120 AIR 3jet ročna prha s curki Rain AIR, Whirl AIR in Balance AIR # 28514, -000, -880

Raindance ® S 100 AIR 3jet ročna prha s curki Rain AIR, Whirl AIR in Balance AIR # 28504, -000, -880 Raindance ® S 100 AIR 1jet ročna prha s curkom Rain AIR # 28509, -000, -800, -880 (brez slike)

XXL 100

Raindance ® Classic 100 AIR 3jet ročna prha s curki Rain AIR, Whirl AIR in Balance AIR # 28548, -000, -820

XXL 100

XXL 100

Potovalni komplet Raindance ® vključuje potovalno torbico, Raindance S 100 AIR 1jet in klešče za montažo # 28526, -000

Raindance ® S 100 AIR 3jet ročna prha z nastavkom Froggy # 28545, -000

Joco ® ročna prha z normalnim in mehkim curkom # 28560, -000

Pregled izdelkov > Prhe

PuraVida ® TravelShower # 28564, -400

109


Nadglavne prhe in stranske šobe

XXL 600

XXL 600

XXL 240

Raindance ® Rainmaker AIR 600 mm vklj. s podometnim termostatom Highfl ow na osnovi iBoxa universal nadglavna prha z lučko # 28404, -000 isto brez lučke # 28403, -000 (brez slike)

Raindance ® Rainmaker AIR 680 x 460 mm nadglavna prha z lučko # 28418, -000 isto brez lučke # 28417, -000 (brez slike)

Raindance ® Rainfall ® 520 x 280 mm nadglavna prha s curki Rain AIR, Whirl in Rainfl ow za iBox universal # 28411, -000

XXL 360

XXL 240

XXL 350

Raindance ® E 360 AIR 1jet nadglavna prha vklj. z ročko prhe DN15 223 mm # 27371, -000 s stropnim priključkom DN15 100 mm # 27381, -000 (brez slike)

Raindance ® E 240 AIR 1jet nadglavna prha vklj. z ročko prhe DN15 223 mm # 27370, -000 s stropnim priključkom DN15 100 mm # 27380, -000 (brez slike)

Raindance ® Royale S 350 AIR nadglavna prha DN20 Ø 350 mm # 28420, -000 ročka prhe DN20 470 mm # 27410, -000 (brez slike) stropni priključek DN20 100 mm # 27418, -000 (brez slike)

XXL 300

XXL 240

Raindance ® Classic 300 AIR nadglavna prha vklj. z ročko prhe DN15 450 mm Ø 300 mm # 27430, -000, -820 s stropnim priključkom DN15 100 mm Ø 300 mm # 27406, -000, -820 (brez slike)

Raindance ® Classic 240 AIR nadglavna prha vklj. z ročko prhe DN15 383 mm Ø 240 mm # 27424, -000, -820 s stropnim priključkom DN15 100 mm Ø 240 mm # 27405, -000, -820 (brez slike)

XXL 350

Raindance ® Royale Classic 350 AIR nadglavna prha s krogličnim zglobom DN20 Ø 350 mm # 28435, -000, -820 ročka prhe DN20 470 mm # 27410, -000, -820 stropni priključek DN20 100 mm # 27418, -000, -820 (brez slike)

iBox


XXL 400

XXL 420

iBox

XXL 420

Raindance ® E 420 AIR 2jet nadglavna prha vklj. z ročko prhe DN15 383 mm # 27373, -000

Raindance ® E 420 AIR 1jet nadglavna prha vklj. z ročko prhe DN15 385 mm # 27372, -000

XXL 300

XXL 240

XXL 180

Raindance ® S 300 AIR nadglavna prha vklj. z ročko prhe DN15 383 mm Ø 300 mm # 27493, -000 vklj. z ročko prhe DN15 450 mm Ø 300 mm # 27492, -000 s stropnim priključkom DN15 100 mm Ø 300 mm # 27494, -000 (brez slike)

Raindance ® S 240 AIR nadglavna prha vklj. z ročko prhe DN15 383 mm Ø 240 mm # 27474, -000 s stropnim priključkom DN15 100 mm Ø 240 mm # 27477, -000 (brez slike)

Raindance ® S 180 AIR nadglavna prha s stropnim priključkom DN15 100 mm Ø 180 mm # 27478, -000 vklj. z ročko prhe DN15 233 mm Ø 180 mm # 27476, -000 (brez slike) vklj. z ročko prhe DN15 383 mm Ø 180 mm # 27468, -000 (brez slike)

XXL 180

XXL 160

Raindance ® Classic 180 AIR nadglavna prha s stropnim priključkom DN15 100 mm Ø 180 mm # 27400, -000, -820 vklj. z ročko prhe DN15 100 mm Ø 180 mm # 27428, -000, -820 (brez slike)

Croma ® 160 nadglavna prha s krogličnim zglobom DN20, z dežnim curkom # 27450, -000 opcijska ročka prhe # 27412, -000

Pregled izdelkov > Prhe

PuraVida ® 400 nadglavna prha vklj. z ročko prhe DN15 387 mm # 27437, -000, -400 s stropnim priključkom DN15 100 mm # 27390, -000, -400 (brez slike)

111


Nadglavne prhe in stranske šobe

XXL 100

Croma ® 100 Multi nadglavna prha s krogličnim zglobom DN15, normalni, mono in masažni curek # 27443, -000 Croma ® 100 Vario nadglavna prha z nastavljivim vario curkom # 27441, -000 (brez slike) opcijska ročka prhe # 27411, -000

Ø

Ø

85

85

Crometta ® 85 Multi nadglavna prha s krogličnim zglobom DN15, normalni, mono in masažni curek # 28425, -000 opcijska ročka prhe # 27411, -000

Crometta ® 85 Vario nadglavna prha s krogličnim zglobom DN15, normalni in vario curek # 28424, -000 opcijska ročka prhe # 27411, -000

XXL 150

Raindance ® Classic 150 AIR 3jet nadglavna prha s krogličnim zglobom DN15, curki Rain AIR, Whirl AIR in Balance AIR # 28471, -000, -820

Stranske šobe

XXL 100

PuraVida ® 100 stranska šoba # 28430, -000, -400

XXL 100

Raindance ® S 100 stranska šoba z normalnim curkom # 28477, -000, -800, -880

XXL 100

Raindance ® Classic 100 stranska šoba z normalnim curkom # 28445, -000, -820

Bodyvette ® stranska šoba z normalnim curkom # 28466, -000, -090, -450, -800, -880 Bodyvette ® Stop stranska šoba z normalnim curkom, ročno nastavljiva # 28467, -000, -090, -800, -880 (brez slike)

XXL 100

Croma ® Classic 100 Multi nadglavna prha s krogličnim zglobom DN15, normalni, mono in masažni curek # 27436, -000, -820


Poplavna prha z zgoščenim, širokim pahljačastim curkom DN15 # 28441, -000 DN20 # 28440, -000

Posodice za milo

Casetta ® ’C primerno za Unica’C in Unica’Crometta # 28678, -000

Casetta ® ’S Puro primerno za Unica’S Puro # 28679, -000

Casetta ® ’S primerno za Unica’S # 28684, -000

Pregled izdelkov > Prhe, posodice za milo

Casetta ® ’D primerno za Unica’D # 28664, -000

113


Kompleti za prhanje

XXL 150

Komplet PuraVida ®/Unica ® 90 cm # 27853, -000, -400 PuraVida ®/Unica ® zidna palica # 27844, -000 (brez slike)

XXL 150

Komplet Raindance ® S 150 AIR 3jet/ Unica ® ’S Puro 90 cm # 27895, -000 65 cm # 27898, -000 (brez slike)

Komplet Raindance ® Allrounder z Raindance E 150 AIR 3jet # 28110, -000 Adapter za podometno montažo # 28108, -000 (brez slike) Adapter za kotno montažo # 28105, -000 (brez slike)

XXL 100

Komplet Raindance ® Classic 100 AIR 3jet/ Unica ® ’Classic 90 cm # 27841, -000, -820 65 cm # 27843, -000, -820 (brez slike)

XXL 150

Komplet Raindance ® E 150 AIR 3jet/ Raindance ® Unica ® 90 cm # 27874, -000 150 cm # 27888, -000 (brez slike) Komplet Raindance ® E 150 AIR 3jet EcoSmart/Raindance ® Unica ® 90 cm # 27657, -000 (brez slike)

XXL 100

Komplet Croma ® Classic 100 Multi/ Unica ® ’Classic 90 cm # 27768, -000, -820 65 cm # 27769, -000, -820 (brez slike)

XXL 150

Komplet Raindance ® E 150 AIR 3jet/ Unica ® ’D 90 cm # 27894, -000 65 cm # 27897, -000 (brez slike)

XXL 100

Komplet Croma ® 100 Multi/ Unica ® ’C 90 cm # 27774, -000 65 cm # 27775, -000 (brez slike) Komplet Croma ® 100 Multi EcoSmart/ Unica ® ’C 90 cm # 27655, -000 (brez slike) 65 cm # 27777, -000 (brez slike)


XXL 120

Komplet Raindance ® E 100 AIR 3jet/ Unica ® ’D 90 cm # 27881, -000 65 cm # 27883, -000 (brez slike) Komplet Raindance ® E 120 AIR 3jet/ Unica ® ’D 90 cm # 27885, -000 (brez slike) 65 cm # 27887, -000 (brez slike)

XXL 100

Komplet Croma ® 100 Vario/ Unica ® ’C 90 cm # 27771, -000 65 cm # 27772, -000 (brez slike) Komplet Croma ® 100 Vario EcoSmart/ Unica ® ’C 90 cm # 27653, -000 (brez slike) 65 cm # 27776, -000 (brez slike)

XXL 150

Komplet Rainbow ® z Raindance E 150 AIR 3jet 90 cm # 27876, -000

XXL 100

Komplet Croma ® 100 Multi/ Unica ® ’Reno Lift 105 cm # 27791, -000 Komplet Croma ® 100 Vario/ Unica ® ’Reno Lift 105 cm # 27811, -000 (brez slike)

XXL 150

XXL 120

Komplet Raindance ® S 150 AIR 3jet/ Raindance ® Unica ® ’S 90 cm # 27893, -000 150 cm # 27638, -000 (brez slike) Komplet Raindance ® S 150 AIR 3jet EcoSmart/Raindance ® Unica ® ’S 90 cm # 27658, -000 (brez slike)

Ø

85

Komplet Crometta ® 85 Multi/ Unica ® ’Crometta ® 90 cm # 27766, -000 65 cm # 27767, -000 (brez slike) Komplet Crometta ® 85 Green 1jet/ Unica ® ’Crometta ® 6 l/min 90 cm # 27651, -000 (brez slike) 65 cm # 27652, -000 (brez slike)

XXL 100

Komplet Raindance ® S 120 AIR 3jet/ Unica ® ’S Puro 90 cm # 27884, -000 65 cm # 27886, -000 (brez slike) Komplet Raindance ® S 100 AIR 3jet/ Unica ® ’S Puro 90 cm # 27880, -000 (brez slike) 65 cm # 27882, -000 (brez slike)

Pregled izdelkov > Kompleti za prhanje

XXL 100

Ø

85

Komplet Crometta ® 85 Vario/ Unica ® ’Crometta ® 90 cm # 27762, -000 65 cm # 27763, -000 (brez slike)

115


Zidne palice

Raindance ® Unica ® ’S zidna palica s cevjo Isifl ex 1,60 m 90 cm # 27636, -000 150 cm # 27637, -000 (brez slike)

Raindance ® Unica ® zidna palica s cevjo Isifl ex 1,60 m 90 cm # 27590, -000

Unica ® ’S Puro zidna palica s cevjo Isifl ex 1,60 m 90 cm # 28631, -000, -880 65 cm # 28632, -000, -880 (brez slike)

Unica ® ’Classic Zidna palica s cevjo Sensofl ex 1,60 m 90 cm # 27616, -000, -820 65 cm # 27617, -000, -820 (brez slike)

Unica ® ’D zidna palica s cevjo Isifl ex 1,60 m 90 cm # 27930, -000, -090, -450, -840, -880 65 cm # 27933, -000, -090, -880 (brez slike)

Kompleti Porter

XXL 100

Komplet Raindance ® E 100 AIR 1jet/Porter’D 1,25 m # 27572, -000 1,60 m # 27573, -000

XXL 100

Komplet Raindance ® S 100 AIR 1jet/Porter’S 1,25 m # 27580, -000 1,60 m # 27581, -000

XXL 100

Komplet Croma ® 100 Multi/ Porter’S 1,25 m # 27593, -000 1,60 m # 27595, -000

XXL 100

Komplet Croma ® 100 Vario/ Porter’S 1,25 m # 27592, -000 1,60 m # 27594, -000

Ø

85

Komplet Crometta ® 85 Multi/ Porter’C 1,25 m # 27568, -000 1,60 m # 27569, -000


Unica ® ’Crometta ® zidna palica s cevjo Metafl ex 1,60 m 90 cm # 27614, -000 65 cm # 27615, -000 (brez slike)

Pregled izdelkov > Zidne palice, kompleti Porter

Unica ® ’C zidna palica s cevjo Isifl ex 1,60 m 90 cm # 27610, -000 65 cm # 27611, -000 (brez slike)

Komplet Crometta ® 85 Vario/ Porter’C 1,25 m # 27558, -000 1,60 m # 27559, -000

117


Držalo za prho

Porter’A nastavljivo držalo za prho, kot nagiba do 25° # 27520, -000, -880

Porter ’E nastavljivo držalo za prho, kot nagiba do 42°, cev Isifl ex 1,25 m # 27507, -000, -090, -450, -880 brez kolena za pritrditev na steno # 27504, -000, -450, -880

Porter’D nastavljivo držalo za prho, kot nagiba do 42° # 27526, -000, -450, -880

Porter’Classic držalo za prho # 28324, -000, -820

Fixfi t ® E Priključek za cev DN15 # 27454, -000, -450, -840, -880 s protipovratnim ventilom DN15 # 27458, -000, -450, -880 (brez slike)

Fixfi t ® S Priključek za cev DN15 # 27453, -000, -880

Zaporni ventil Fixfi t ® Stop s priključkom za cev DN15 z navojnim adapterjem DN20 # 27452, -000

Priključki za cev

PuraVida ® Fixfi t ® Priključek za cev DN15 s protipovratnim ventilom # 27414, -000

Porter’C držalo za prho # 27521, -000


Porter’S držalo za prho # 28331, -000, -800, -880

Cevi za prho

Isifl ex ® ’XXL plastična cev za prho s kovinskim videzom in vrtljivim elementom na priključku za prho, za večji pretok vode 1,25 m # 28252, -000 1,60 m # 28255, -000 2,00 m # 28258, -000

Isifl ex ® plastična cev za prho s kovinskim videzom in vrtljivim elementom na priključku za prho 1,25 m # 28272, -000, -450, -800, -880 1,60 m # 28276, -000, -090, -450, -800, -880 2,00 m # 28274, -000, -450, -880

Metafl ex ® plastična cev za prho s kovinsko-spiralnim videzom 1,25 m # 28262, -000 1,60 m # 28266, -000 2,00 m # 28264, -000

Pregled izdelkov > Oprema za prhe

Sensofl ex ® kovinska cev za prho s plastično prevleko in vrtljivim elementom na priključku za prho 1,25 m # 28132, -000, -820 1,60 m # 28136, -000, -820 2,00 m # 28134, -000, -820

119


Showerpipes

XXL 420

XXL 240

XXL 240

Raindance ® E Showerpipe za prho 420 mm termostatska različica s paličasto ročno prho z 1 curkom nadglavna prha s funkcijama Rain AIR in Rain Flow ročka prhe 400 mm # 27149, -000

Raindance ® Showerpipe za kopalno kad termostatska različica s prho Raindance S 100 AIR 3jet ročka prhe 460 mm Ø 240 mm # 27147, -000 ročka prhe 350 mm Ø 240 mm # 27142, -000 (brez slike)

Raindance ® Showerpipe za prho termostatska različica s prho Raindance S 100 AIR 3jet ročka prhe 460 mm Ø 240 mm # 27160, -000 s paličasto ročno prho z 2 curkoma, ročka prhe 460 mm Ø 240 mm # 27167, -000 (brez slike)

XXL 240

iBox

Raindance ® Showerpipe za prho podometna različica termostatska različica s prho Raindance S 100 AIR 3jet ročka prhe 460 mm Ø 240 mm # 27145, -000


Raindance ® Showerpipe za kopalno kad enoročna različica s prho Raindance S 100 AIR 3jet ročka prhe 460 mm Ø 240 mm # 27102, -000 ročka prhe 350mm Ø 240 mm # 27101, -000 (brez slike)

XXL 240

Raindance ® Showerpipe za prho enoročna različica s prho Raindance S 100 AIR 3jet ročka prhe 460 mm Ø 240 mm # 27193, -000

XXL 240

Raindance ® Showerpipe Connect s paličasto ročno prho z 2 curkoma, ročka prhe 460 mm Ø 240 mm # 27164, -000 ročka prhe 350 mm Ø 240 mm # 27421, -000 (brez slike) Komplet za kotno montažo # 27158, -000 (brez slike)

Pregled izdelkov > Prhe Showerpipes

XXL 240

121


Showerpipes

XXL 160

Croma ® 100 Showerpipe za kopalno kad termostatska različica s prho Croma 100 Vario Ø 160 mm # 27143, -000 enoročna različica s prho Croma 100 Vario Ø 160 mm # 27201, -000 (brez slike)

XXL 160

Croma ® 100 Showerpipe za prho termostatska različica s prho Croma 100 Vario Ø 160 mm # 27169, -000

XXL 160

Croma ® 100 Showerpipe za prho enoročna različica s prho Croma 100 Vario Ø 160 mm # 27154, -000

XXL 160

Croma ® 100 Showerpipe Reno s prho Croma 100 Vario Ø 160 mm # 27139, -000 Komplet za kotno montažo # 27158, -000 (brez slike)

Pršni panel

XXL 180

Pršni panel Pharo ® SkyLine ® termostatska različica z nadglavno prho Raindance S 150 AIR Raindance 100 AIR 3jet z ramensko prho paličasta ročna prha 2jet # 26017, -000

XXL 180

Pršni panel Pharo ® Lift 2 termostatska različica z nadglavno prho Raindance S 180 AIR ročna prha Axor Uno 3jet saten-krom # 26871, -000 bel # 26870, -000

XXL 150

Pršni panel Pharo ® SideWay ® termostatska različica s prho Raindance S 150 AIR 3jet saten-krom # 26311, -000 bel # 26310, -000

XXL 150

Pršni panel Pharo ® Comfort Plus termostatska različica s prho Raindance S 150 AIR 3jet saten-krom # 26353, -000 bel # 26354, -000


Pršni panel

Pršni panel Raindance ® podometna različica termostatska različica s prho Raindance E 150 AIR 3jet # 27100, -000 za montažo z iBoxom universal # 01800180

XXL 150

Pršni panel Raindance ® termostatska različica s prho Raindance S 150 AIR 3jet # 27005, -000

XXL 100

Pršni panel Croma ® 100 enoročna različica s prho Croma 100 Multi # 27105, -000

Pregled izdelkov > Prhe Showerpipes, pršni paneli

XXL 150

123


Ročne prhe EcoSmart

XXL 150

XXL 120

XXL 100

XXL 150

XXL 120

Raindance ® E 150 AIR 3jet EcoSmart 9,0 l/min ročna prha s curki Rain AIR, Whirl AIR in Balance AIR # 28551, -000

Raindance ® E 120 AIR 3jet EcoSmart 9,0 l/min Ročna prha s curki Rain AIR, Whirl AIR in Balance AIR # 28549, -000

Raindance ® E 100 AIR 3jet EcoSmart 9,0 l/min ročna prha s curki Rain AIR, Whirl AIR in Balance AIR # 28553, -000

Raindance ® S 150 AIR 3jet EcoSmart 9,0 l/min ročna prha s curki Rain AIR, Whirl AIR in Balance AIR # 28550, -000

Raindance ® S 120 AIR 3jet EcoSmart 9,0 l/min ročna prha s curki Rain AIR, Whirl AIR in Balance AIR # 28554, -000

Za komplete prh, ki varčujejo z vodo, glejte pregled kompletov prh.

Nadglavne prhe EcoSmart

XXL 240

XXL 180

XXL 160

Raindance ® 240 AIR EcoSmart 9,0 l/min nadglavna prha vklj. z ročko prhe DN15 383 mm Ø 240 mm # 27461, -000 s stropnim priključkom DN15 100 mm Ø 240 mm # 27463, -000 (brez slike)

Raindance ® 180 AIR EcoSmart 9,0 l/min nadglavna prha s stropnim priključkom DN15 100 mm Ø 180 mm # 27464, -000 vklj. z ročko prhe DN15 241 mm Ø 180 mm # 27462, -000 (brez slike)

Croma ® 160 EcoSmart 9,0 l/min nadglavna prha s krogličnim zglobom DN15, dežna prha Ø 160 mm # 28450, -000 opcijska ročka prhe DN15 # 27412, -000


XXL 100

XXL 100

XXL 100

Raindance ® S 100 AIR 3jet EcoSmart 9,0 l/min ročna prha s curki Rain AIR, Whirl AIR in Balance AIR # 28552, -000

Croma ® 100 Multi EcoSmart 9,0 l/min ročna prha s curki Rain, Mono in masažnim curkom # 28538, -000

Croma ® 100 Vario EcoSmart 9,0 l/min ročna prha z nastavljivim vario curkom # 28537, -000

Croma ® 100 Multi EcoSmart 9,0 l/min nadglavna prha s krogličnim zglobom DN15, normalni, mono in masažni curek # 28460, -000 Croma ® 100 Vario EcoSmart 9,0 l/min nadglavna prha s krogličnim zglobom DN15, nastavljiv vario curek # 28462, -000 (brez slike) opcijska ročka prhe DN15 # 27411, -000

Crometta ® 85 Green 6 l/min ročna prha z normalnim curkom, ki varčuje z vodo # 28561, -000

Ø 85

Crometta ® 85 Green 1jet 6 l/min nadglavna prha s krogličnim zglobom DN15, normalni curek, ki varčuje z vodo # 28423, -000 opcijska ročka prhe DN15 # 27411, -000

Pregled izdelkov > Prhe EcoSmart

XXL 100

Ø 85

125


EcoSmart Showerpipes

XXL 180

Raindance ® Showerpipe za kopalno kad EcoSmart 9,0 l/min termostatska različica s prho Raindance S 100 AIR 3jet ročka prhe 460 mm Ø 180 mm # 27146, -000 ročka prhe 350 mm Ø 180 mm # 27141, -000 (brez slike)

XXL 180

Raindance ® Showerpipe za kopalno kad EcoSmart 9,0 l/min enoročna različica s prho Raindance S 100 AIR 3jet ročka prhe 460 mm Ø 180 mm # 27104, -000 ročka prhe 350 mm Ø 180 mm # 27103, -000 (brez slike)

XXL 180

Raindance ® Showerpipe za prho EcoSmart 9,0 l/min termostatska različica s prho Raindance S 100 AIR 3jet ročka prhe 460 mm Ø 180 mm # 27165, -000


Raindance ® Showerpipe za prho EcoSmart 9,0 l/min enoročna različica s prho Raindance S 100 AIR 3jet ročka prhe 460 mm Ø 180 mm # 27191, -000

XXL 180

iBox

Raindance ® Showerpipe za prho podometna različica EcoSmart 9,0 l/min termostatska različica s prho Raindance S 100 AIR 3jet ročka prhe 460 mm Ø 180 mm # 27192, -000

XXL 240

Raindance ® Showerpipe Connect EcoSmart 9,0 l/min s paličasto ročno prho z 2 curkoma ročka prhe 460 mm Ø 180 mm # 27166, -000 Komplet za kotno montažo # 27158, -000 (brez slike)

Pregled izdelkov > EcoSmart Showerpipes

XXL 180

127


EcoSmart Showerpipes

XXL 160

XXL 160

Croma ® 100 Showerpipe za kopalno kad EcoSmart 9,0 l/min termostatska različica s prho Croma 100 Vario Ø 160 mm # 27144, -000

Croma ® 100 Showerpipe za prho EcoSmart 9,0 l/min termostatska različica s prho Croma 100 Vario Ø 160 mm # 27159, -000


XXL 160

Croma ® 100 Showerpipe za kopalno kad EcoSmart 9,0 l/min enoročna različica s prho Croma 100 Vario Ø 160 mm # 27202, -000

Croma ® 100 Showerpipe za prho EcoSmart 9,0 l/min enoročna različica s prho Croma 100 Vario Ø 160 mm # 27155, -000

Pregled izdelkov > EcoSmart Showerpipes

XXL 160

129


Kompleti za kopalne kadi

Exafi ll ® S komplet za dotok vode z odtočno-prelivno garnituro osnovni komplet za standardne kopalne kadi # 58115180

Exafi ll ® S komplet za dotok vode z odtočno-prelivno garnituro osnovni komplet za posebne kopalne kadi # 58116180

Exafi ll ® S komplet za dotok vode z odtočno-prelivno garnituro popolni komplet za standardne kopalne kadi # 58113, -000

Exafi ll ® S zaključni komplet # 58117, -000, -090, -450, -800, -820, -830, -880

Flexaplus ® odtočno-prelivna garnitura z gibljivo cevjo osnovni komplet za standardne kopalne kadi # 58140180

Flexaplus ® odtočno-prelivna garnitura z gibljivo cevjo osnovni komplet za posebne kopalne kadi # 58141180

Flexaplus ® S odtočno-prelivna garnitura z gibljivo cevjo popolni komplet za standardne kopalne kadi # 58150, -000

Flexaplus ® odtočno-prelivna garnitura z gibljivo cevjo popolni komplet za standardne kopalne kadi # 58143, -000

Flexaplus ® zaključni komplet # 58185, -000, -090, -450, -800, -840, -880

Dizajnerski sifon Flowstar ® # 52100, -000, -800, -810, -820, -830, -840, -880 Komplet: 1 Flowstar, 2 drsni ohišji za kotni ventil (brez kotnih ventilov) # 52110, -000 Komplet: 1 Flowstar, 2 drsni ohišji za kotni ventil (vklj. s kotnimi ventili) # 52120, -000

Dizajnerski sifon Flowstar ® S # 52105, -000

Ventil za umivalnik odpiranje na pritisk (Push-Open) # 50100, -000, -800, -820, -830, -880

Ventil za umivalnik z zaprtim pokrovom # 50001, -000, -800, -820, -830, -880

Odtočna garnitura z dvižnim drogom # 94139, -000, -450, -800, -840, -880

Staro ® ’90 osnovni komplet # 60054180

Staro ® ’90 zaključni komplet # 60055, -000, -450, -800, -820, -830, -880

Staro ® ’90 popolni komplet # 60056, -000

Starolift ® ’52 osnovni komplet # 60052180

Starolift ® ’52 zaključni komplet # 60053, -000, -450, -800, -820, -830, -880

Sifoni in ventili


Flexaplus ® odtočno-prelivna garnitura s trdo prelivno cevjo osnovni komplet za standardne kopalne kadi # 58145180

Flexaplus ® odtočno-prelivna garnitura s trdo prelivno cevjo osnovni komplet za posebne kopalne kadi # 58146180

Flexaplus ® S odtočno-prelivna garnitura s trdo prelivno cevjo popolni komplet za standardne kopalne kadi # 58155, -000

Raindrain ® 90 XXL zaključni komplet # 60066, -000, -450, -800, -820, -830, -880

Raindrain ® 90 XXL popolni komplet # 60067, -000

Flexaplus ® odtočno-prelivna garnitura s trdo prelivno cevjo osnovni komplet za posebne kopalne kadi # 58148, -000

Raindrain ® 90 XXL osnovni komplet # 60065180

Pregled izdelkov > Kompliti za kopalne kadi, sifoni in ventili

Flexaplus ® S zaključni komplet # 58186, -000, -800, -820, -830, -880

Staro ® ’52 popolni komplet # 60060, -000

131


Fotografije: Christian von Alvensleben, Hamburg; Federico Cedrone, Mailand (for Poliform); Kuhnle & Knödler, Radolfzell, Uli Maier, Stuttgart;

Peter Schumacher, Stuttgart Litografija: Eder GmbH, Ostfildern  Tisk: Mohn media, Gütersloh Ilustracije: Media 4D, Boll; Technical Art, Dietzenbach Koncept/Oblikovanje: mmschade Design, Nürtingen  Tipografija: Stolz-Krechting, Lahr

Površinske obdelave

Številka naročila mora imeti 8 številk, vključno s številkami površinske obdelave. Primer: 28500, - 000 = Krom - 000 Krom - 090 Krom/zlat - 400 Bel/Krom - 450 Bel -750 Alux -800 Jeklo -880 Saten-krom -820 Brušeni nikelj -830 Polirani nikelj -840 Plemenita medenina


133


Več o izdelkih Hansgrohe lahko najdete na spletni strani www.hansgrohe.com. Na vprašanja odgovarjamo preko e-naslova info@hansgrohe.com Za pripravo kompletnega načrta ureditve kopalnice se obrnite na našega partnerja – trgovca s sanitarno opremo ali pooblašče-nega obrtnika.

Po svojih najboljših močeh smo poskrbeli, da je bil tisk tega kataloga prijazen do okolja. Z uporabo nove vrste papirja (UPM Finesse Silk) smo uspeli zmanjšati emisije CO 2 za več kot 30 % v primerjavi s tiskom lanskega kataloga. Tudi vi lahko prispevate k zaščiti našega okolja, tako da katalog reciklirate ali podarite naprej, ko ga pregledate.

Hansgrohe Southeast Europe · Horvatova 82 · HR-10010 Novi Zagreb Tel. +385 1 5630800 · Fax +385 1 5630899 · info@hansgrohe.hr · www.hansgrohe.com

sl-SL - Katalog Hansgrohe 2010 · Pridržujemo si pravico do sprememb in odstopanja barv zaradi tiskarsko-tehničnih razlogov. Form-Nr. 84 280 015 · 02/10/1 · Tiskano v Nemčiji · Natisnjeno na papirju, ki je bil beljen povsem brez klora .

Naslove naših partnerjev, ki so vam najbližji, lahko poiščete s pomočjo iskalnika Shopfinder na spletni strani www.hansgrohe.com.

Armature%20hansgrohe%202010  

http://www.m-sora.si/si/gradbenicenter/files/default/gradbeni-center/katalogi/armature%20hansgrohe%202010.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you