Page 1

VÅR

2013


NYHETER

Dette er et utvalg av Deichmanske biblioteks tilbud for våren 2013.

NY KAFÉ PÅ GRÜNERLØKKA I samarbeid med bydel Grünerløkka, har vi nå åpnet kafé: Schous plass, som drives av ungdommer. Den er foreløpig åpen fra mandag til torsdag mellom 16.00 og 19.00. Her får du kjøpt kaffe og småretter til en superbillig penge. Schous plass er også mer enn bare kafé, det tilbys aktiviteter for ungdom hele uka. Sjekk ut: facebook.com/SchousPlass

Se på det som en invitasjon! Vi håper du vil komme til oss for å utforske litteraturen og delta på spennende arrangementer. Vi gleder oss til å se deg!

Design: Motorfinger | Illustrasjonsfoto: Frank Michaelsen | Illustrasjon: Lars Fiske

NY UNGDOMSAVDELING PÅ STOVNER Biblioteket samarbeider nå med Stovner Bydel om å lage en helt ny ungdomsavdeling. Tilbudet vil bli variert, med nye bøker og tegneserier, spillkonsoller, lesebrett og PCer, lesesirkel og andre arrangementer. Innredningen skal være komfortabel og innbydende. En møteplass som tar unge på alvor og som legger til rette for både læring og fritid.


LITTERATURBLOGGEN I 2013 stiller Deichmans litteraturblogg i splitter ny nettdrakt! Vi har bevart det gode innholdet: Fremdeles kan du lese spennende anmeldelser av bibliotekets bokskatter, både de gamle og glemte og de nye som fortjener å bli lånt. Samtidig håper vi du vil finne bloggens utseende mer tilgjengelig, ryddigere og mer tiltrekkende enn før. Vi gleder oss til å fortelle deg mer om all den rare, vakre, spennende og viktige litteraturen i Deichmans samling! blogg.deichman.no/litteratur

LITTERATUR

DEN FILOSOFISKE SAMTALEN Denne våren starter vi opp et nytt tilbud på Majorstua, nemlig filosofikafé med fokus på miljøfilosofi. Møt andre i spennende diskusjoner på biblioteket. En filosofisk samtale har som mål at deltagerne skal få mulighet til å reflektere over sine egne meninger. Lars Tore Kaslegard leder samtalen, han har tidligere ledet filosofiske diskusjoner rundt miljøfilosofi i regi av Humanetisk forbund. Vi byr på kaffe og hyggelig prat.

POPKULT PÅ LAMBERSETER Popkult er et nytt konsept på Lambertseter filial med mål om å spre sub- og populærkultur. Samlingen og omgivelsene skal ligge tett opp mot trender som oppstår i inn- og utland og den omfavner gjerne det spesielle og sære. Sjekk ut: – Stringray Sam (2009) DVD. – FRUiTS: Tokyo street style – photographs by Shoichi Aoki (2001) – Tim Burton’s The melancholy death of oyster boy & other stories (2002)

DEICHMANSKE BIBLIOTEK VÅREN ����

03


Du finner oppdatert arrangementskalender på deichman.no og detaljerte program på din avdeling!

Gå inn på deichman.no eller ta turen innom oss for å bli låner.

Når du har blitt låner kan du fornye og reservere i Mappa mi på deichman.no

Velkommen som ny låner på Deichman!


MØT PRABLEEN KAUR

Romsås bibliotek Tirsdag 22. januar kl. 19.00 Bjerke bibliotek Lørdag 16. februar kl. 12.30–13.15

DEICHMANSKE BIBLIOTEK VÅREN ����

Romsåsjenta Prableen Kaur overlevde massakren på Utøya ved å spille død mens vennene ble skutt ned rundt henne. I boka Jeg er Prableen forteller hun om sin indiske bakgrunn, om en skoletid preget av mobbing, om sin politiske oppvåkning gjennom AUF og om hvordan religionen gir henne styrke. Boka handler om hvordan det er å være AUF’er, sikh og nordmann i 2012. Kom og hør en sterk historie! 05


F IL M

SE FILM PÅ HOVEDBIBLIOTEKET! På Hovedbiblioteket har vi en liten kinosal – Kinoteket Hver mandag viser vi film for voksne og vi setter opp nye temaer hver måned. På de fleste lørdager er det barnekino med kort- og

langfilmer for hele familien. Gled dere til eventyr på film, Valentinsdagen med Lady og Landstrykeren og mye mer. En tirsdag hver måned har Ungfilm filmvisninger for ungdom. Se bibliotekets nettsider eller kontakt oss for komplett program! TIM BURTON-SPESIAL Tirsdag 15. januar kl. 16.00 Frankenweenie (1984) 29 min + Nightmare Before Christmas (1993) 1t 13 min. Aldersgrense 11 år. Kle deg gjerne ut som en karakter fra Burtons univers. Vi kårer beste kostyme og har quiz! JUSTIN BIEBER: NEVER SAY NEVER 1t 51 min Tirsdag 16. april kl. 16.00 Fikk du ikke billett til Justin Bieber-konserten 16. april? Vi viser trøstefilm: Never say never. Hvem kan mest om JB? Bli med på quiz og vinn JB-effekter.

LÅN KINOTEKET! Vil du se film utenom de faste visningene? Kontakt oss på tlf. 23 43 29 00 eller henvend deg i vestibylen for å reservere Kinoteket. Du kan velge blant over 1700 filmer. Utvalget finner du på www.filmrommet.no. Det er plass til ca. 30 personer. Velkommen til Kinoteket!


SE MER FILM PÅ DEICHMAN: GRÜNERLØKKA Utekino på Schous plass i mai! Utekino er MAGISK! Under filmvisningen er det like stille som i kinosalen, bare avbrutt av trikken som suser forbi. Utekino er en unik happening i byrommet for alle filmglade mennesker – og en gave til bydelens og byens

befolkning. To kvelder i året blir Schous plass omskapt til en pulserende kinoplass. Utekino på Schous plass må oppleves! Følg med på nettsidene våre for informasjon om film og tidspunkt.

MAJORSTUA Tyske filmer hver mandag i februar: Vi viser tysk mandagsfilm kl. 17.00 i hele februar: 05.02: Kebab Connection (2005) 11.02: Sangen i mitt hjerte (2010) 18.02: Den andre siden (2007) 25.02: Soul Kitchen (2009) RØA Tirsdager kl. 16 viser vi filmer for voksne og lørdager kl. 11.15 viser vi barne- og familiefilmer. Flere filmer som akkurat er kommet ut på DVD, står på programmet i de kommende måneder, bl.a. animasjonsfilmene Tingeling – Vingenes hemmelighet og Madagaskar 3! Du kan også låne kinoteket gratis i bibliotekets åpningstider. Sjekk ut en del av vårt filmutvalg på www.filmrommet.no. FURUSET I Kinoteket på Furuset kan enkeltpersoner, grupper og barnehager se film. Vi har timebestilling, drop-in og åpne visninger. Barn og unge under 18 år må være minst to for å se film, og én må vise lånekort. Hvilke filmer du kan se finner du på hjemmesiden vår. Lørdagsfilm: Hver lørdag kl. 12.00 er det åpne visninger i Kinoteket for barn og familier. Playstation & film: Hver mandag kl. 14.00–18.00 kan barn og unge se film og spille PS3 i Kinoteket på Furuset.

Cinéma politique: Film og filosofi Velkommen til en annerledes opplevelse av film og filosofi! Grünerløkka bibliotek og Le Monde Diplomatique inviterer gjester til å sette sammen et filmprogram med utgangspunkt i et filosofisk emne. Ingen for-

kunnskaper påkrevd, annet enn nysgjerrighet og interesse for film og filosofi. Lansering av månedsavisa Le Monde Diplomatique. Første torsdag i måneden kl. 19.00

SENIORFILM PÅ OPPSAL Første tirsdag i måneden samles filminteresserte eldre til felles filmvisning i Kinoteket på Oppsal. Filmen starter kl. 13.30. Kontakt Oppsal treffsenter 60+ (tlf. 23 43 81 34) for påmelding og program.


SPRÅKKAFÉ

Møt andre og lær mer norsk

Deichman arrangerer språkkaféer der man kan øve på å snakke norsk sammen med andre gjennom uformelle samtaler. Bli kjent med nye mennesker og kulturer på biblioteket.

ROMSÅS Hver tirsdag kl. 9.30–11.30. Oppstart 8. januar. Tilbud til minoritetsspråkelige kvinner, påmelding nødvendig. GAMLE OSLO Hver lørdag kl 12.00–14.00. Øv på norsk hos oss! Vi trenger flere frivillige, noe for deg? Ta kontakt. STOVNER kl. 16.00-17.00 på følgende datoer: 22.01, 05.02, 19.02, 05.03, 19.03, 02.04, 16.04, 30.04, 14.05, 28.05. Vi leser blant annet avisen Klar Tale og snakker sammen om det vi leser.

Visste du at Deichman har bøker for barn og voksne på blant annet russisk, somali, fransk, tysk, polsk, persisk, islandsk, urdu, kinesisk og spansk? Vi låner ut bøker og andre medier på over 50 forskjellige språk.


LESESIRKEL

Møt andre og utforsk litteraturen

MAJORSTUA Vi har hele tre lesesirkler, én norsk og to engelske. Våren 2013 vil inneholde eksempelvis både russisk til amerikansk samtidslitteratur, samt klassikere som Franz Kafkas Slottet. Sjekk ut våre nettsider for utfyllende informasjon.

RØA Vi har lesesirkel andre mandag i hver måned kl. 16.00. Er du glad i å lese og diskutere bøker, er dette noe for deg.

En triggende romanåpning mens du venter:

Nikita hadde en fysiologisk eiendommelighet. Han besvimte ofte. Selvfølgelig ikke ved synet av blod eller på grunn av et stygt ord, slik de fine frøknene hos Turgenjev gjør. Nei, han rett og slett falt om. Av og til midt i en samtale, av og til i sterk vårvind eller i en metroundergang som lignet på et romskip. Så begeistret var han for livet. Og så bekymret var han for alt som skjedde rundt ham, at av og til klarte ikke organismen anstrengelsen og slo seg av automatisk. Bare på denne måten var det mulig å få Nikita til å ta en pause og trekke pusten, som han stadig pleide å miste. Natalja Kljutsjarjova Russland rundt på tredje klasse (2011). Overs. av Alf B. Glad

Lesesirkel Torsdag ettermiddag kl. 18.00: 17.01, 21.02, 21.03, 18.04, 23.05, 13.06. English Reading Group 1 Mandag formiddag kl. 13.00: 11/02, 18/03, 22/04, 27/05 English Reading Group 2 Onsdag ettermiddag kl. 17.30: 23.01, 27.02, 03.04, 15.05, 19.06

DEICHMANSKE BIBLIOTEK VÅREN ����

FURUSET Er du glad i å lese og diskutere bøker? Da er du velkommen til vår lesesirkel, hvor vi diskuterer norsk og oversatt litteratur – romaner, noveller, dikt og drama. Du trenger ingen spesielle kunnskaper for å være med. Hvilke bøker vi skal lese bestemmer vi sammen. Vi møtes den første tirsdagen i måneden, kl. 17.30-19.00. NB: Påmelding nødvendig. Send en epost til karoline.rosand@ kul.oslo.kommune.no, ring 23 47 90 12 eller kom innom oss. HOLMLIA Vi møtes siste tirsdag i måneden og diskuterer boka vi har lest. Datoene er 29. jan. 27. feb., og 30. april kl. 18.00. Lesesirkelen er åpen for alle! Se www.deichman.no/holmlia for program.

09


VERDENS BOKDAG ��. APRIL

Arto Paasilinna – en finsk humorist Majorstua Tirsdag 23. april kl. 17.30. Arto Paasilinnas liv og forfatterskap er full av uventede hendelser og brå vendinger. I dag er elleve av bøkene hans kommet på norsk. Den tolvte skal etter planen utgis i midten av januar. Få et innblikk i et utrolig liv og virke, fortalt av hans norske oversetter, Ellen Holm Stenersen. Hun har oversatt seks av Paasilinnas romaner til norsk og selv utgitt Fortellingen om Embla, en arkeologisk kvinnehistorie for ungdom, og Det russiske soppkjøkken. Begge kan leses på bokhylla på nett: www.nb.no.

TEA TIME PÅ HOVEDBIBLIOTEKET

Kom og drikk te fra alle verdenshjørner og bli kjent med kultur fra Afrika, Asia og Midt-Østen. Denne lørdagen forvandles Hovedbiblioteket til flere forskjellige stuer fra andre land, med lukt av krydret te, litteratur fra hele verden og god stemning. Den populære kampanjen Tea Time handler

BOKLOPPEMARKED PÅ HOVEDBIBLIOTEKET OG MAJORSTUA Har du sansen for det gamle, smale og rare? Er du på jakt etter favorittboka fra barndommen eller liker du bare ganske enkelt bøker? Få deg en kopp kaffe, noe å bite i og fyll posen med litterært snop. Alt til en billig penge. Her går det unna, så kom tidlig!

rett og slett om å bli litt bedre kjent med hverandre over en kopp te. Arrangementet gjennomføres i forbindelse med Verdens bokdag. Hovedbiblioteket Lørdag 20. april kl. 11.00–14.00.


VERDEN OG SPRÅK

MORSMÅLSDAGEN ��. FEBRUAR Vi feirer morsmålsdagen ved flere avdelinger. Her er noen utvalgte eksempler. STOVNER Eventyr for barn på mange språk fortalt av profesjonelle fortellere. Aktivitet på biblioteket hele dagen!

MAJORSTUA SICILIA – til fots på historiske stier Velkommen til foredrag med journalist og forfatter Lise Foss, onsdag 6. mars kl. 17.00. Sicilia er en øy med sterke kontraster og gåtefulle motsetninger. Øya bærer minner om mer enn tre tusen års menneskelig skaperkraft og maktkamper. Her har ursicilianere, fønikere, grekere, romere, vandaler, gotere, arabere, normannere, spanjoler, franskmenn og italienere satt synlige spor i arkitektur, gastronomi og folkelig kultur. Lise Foss tar oss i foredraget med på spennende vandringer gjennom Sicilias natur og

historie. Foredraget er gjennomillustrert av forfatterens egne bilder. Lise Foss har bakgrunn som fjernsynsjournalist i NRK med spesialfelt natur og kultur. Hun har også skrevet fem bøker om vandringer i Europa. Mars er italiensk måned på Majorstua: Cinema italiano: Det blir italiensk mandagsfilm i hele mars 04.03: Sommerlunsj i Roma (2008) 11.03: The Sicilian Girl (2009) 18.03: Landsbyen på toppen av fjellet (2010) 25.03: Fellinis 8 ½ (1963)

HOLMLIA kl. 11.30 Høytlesing med Mehda Ghalegolabi. Folkeeventyr på norsk og persisk. ROMSÅS kl 11.00 Skuespiller og forfatter Veronica Salinas vil fortelle fra sin billedbok Reisen. Hvordan går det når en and kommer til et ukjent sted og ikke forstår hva de andre sier? Påmelding på biblioteket.

Språkåret 2013 2013 skal være en feiring av språklige ulikheter og mangfold i Norge. Deichman setter fokus på hva språk og språkbrukerne kan gi hverandre gjennom ulike interessante arrangement i hele 2013. Det blir for eksempel frokostmøte for eldre med presen-

tasjon av ny nynorsk litteratur. Skriv nynorsk Twitternovelle med #nynov

DEICHMANSKE BIBLIOTEK VÅREN ����

011


SAMTALER OG FOREDRAG

BJERKE Lørdag 26. januar kl. 12.30–13.15 Tore Nærland: Foredrag om Burma. Tore Nærland er leder for «Bike for Peace» en organisasjon som arrangerer tema-, kultur- og sykkelturer i forskjellige land. Han har vært 8 ganger i Burma og på bokkafèen forteller han om Burmas historie og sine opplevelser der. TORSHOV Sagene-Torshov eldreuniversitet arrangerer spennende foredrag på Torshov bibliotek. Onsdag 30. januar kl. 11.00 forteller Alexander Wisting om polarhelten Hjalmar Johansen som var på ekspedisjoner med Nansen og Amundsen. Onsdag 27. februar kl. 11.00 forteller Per Døving om muntre historier fra oppveksten rundt Hegermanns plass. Onsdag 20. mars kl. 11.00 kommer Jan Strøm-Larsen og forteller løst og fast om pølsemakeriet Strøm-Larsen.

Deichmanske bibliotek er rommet der dine meninger får fritt spillerom med andres. La deg inspirere og ta ordet!

MAJORSTUA I løpet av våren Den filosofiske samtalen Møt andre i spennende filosofidiskusjoner på biblioteket. En filosofisk samtale har som mål at deltagerne skal få mulighet til å reflektere over sine egne meninger. Lars Tore Kaslegard leder samtalen, han har tidligere ledet filosofiske diskusjoner rundt miljøfilosofi i regi av Humanetisk forbund. Vi byr på en kaffekopp. HOVEDBIBLIOTEKET Fagseminar om Brasils store sønn I 2013 utgis endelig bøker av den brasilianske forfatteren Joaquim M. Machado de Assis (1839–1908) på norsk. Han er beundret av både Susan Sontag, Salman Rushdie og Woody Allen, men det er få som vet at han av mange anses som en av verdens største romanforfattere. I april 2013 inviterer Ka forlag til et åpent lørdagsseminar der

litteraturkjennere er invitert til å snakke om forfatteren, bøkene, innflytelsen og de Assis’ relevans for mennesker i dag. Kom til Hovedbiblioteket og oppdag en av litteraturhistoriens mindre kjente perler!

DEN GODE SAMTALEN PÅ MAJORSTUA Åpen diskusjonsgruppe med religionshistoriker Brita Pollan Peer Gynt: en eventyrfigur, en typisk nordmann, en romantisk helt, eller et symbol for det å bli seg selv? Vi viderefører suksessen fra i fjor med nok en åpen samtalegruppe ledet av religionshistoriker og forfatter, Brita Pollan. Med utgangspunkt i

sin bok Peer Gynt og Carl Gustav Jung – med sjelen som følgesvenn (Aschehoug 1998), lar hun nettopp skikkelsen Peer Gynt stå i sentrum for diskusjonen. Foruten å litt kjennskap til Ibsens stykke, kreves det ingen forkunnskaper for å delta. Diskusjonsmøtene vil finne sted på Majorstua bibliotek kl. 17–19

følgende torsdager: Januar: 24/01 + 31/01 Februar: 28/02 Mars: 07/03 + 14/03 April: 11/04 + 25/04 Mai: 02/05 + 30/05 For påmelding, send en e-post til mette.digerud@kul.oslo. kommune.no. NB! Førstemann til mølla, få (og populære) plasser!


MU SIK K

MUSIKK Deichmans musikkblogg skriver om alt fra listepop til indierock, kammermusikk, støyjazz og mye mer for en stadig voksende leserskare. Enten du er ute etter musikktips, vil lese om gamle klassikere eller få rapporter fra konserter og festivaler, har vi noe for enhver. Vi brenner for ny, norsk musikk, og har hatt gleden av å kunne presentere

band og artister som Snøskred, Therese Aune og LoveLoveLove. Er du ute etter nye vinklinger på gammel musikk? Hos oss finner du blant annet saker om glemte indieperler, plater som har fått et ufortjent dårlig rykte og alternative kåringer. Enten du har smal eller bred musikksmak tar vi sikte på å skrive om det du liker, men også inspirere deg

MUSIKKAVDELINGEN PÅ HOVEDBIBLIOTEKET 9. februar kl. 14.00 Klassisk konsert «Kvartett til tidens ende» av Olivier Messiaen Josefin Høydahl (klarinett), Olivera Marinkovic (klaver), Paula Cuesta (cello), Emilie Heldal Lidsheim (fiolin)

6. april kl. 14.00 Talentutviklingsprogrammet Unge Musikeres Kammerorkester Kammerorkesteret består av ca. 25 unge strykere mellom 11 og 19 år. De spiller i Foredragssalen og Kammerset (innerst i Musikkavdelingen.

Visste du at man kan overføre musikk fra LP-plater til digitalt format i Hovedbibliotekets musikkavdeling?

DEICHMANSKE BIBLIOTEK VÅREN ����

med ukjent musikkstoff. Kanskje finner du til og med et nytt favorittband neste gang du besøker Deichmans musikkblogg! Har du spørsmål om bloggen, kan du kontakte redaktør Victor Josefsen på e-post: deichman. musikk@kul.oslo.kommune.no. blogg.deichman.no/musikk

GRÜNERLØKKA Søndagsskolen Annenhver søndag kl. 19.00 Søndagsskolen holder til i andre etasje på det fineste biblioteket i byen. Siste søndagen i måneden arrangerer de konserter med sine favorittartister, og innimellom der igjen viser de favorittfilmene fra barndommen sin på 1980- og 90-tallet. De kan love billig drikke, greie folk og null fordommer hvis du tar på deg krokodillekostyme. Kino er gratis, konserter koster 100,- og billettene selges i døra. Fri aldersgrense, men ikke fri alkoholflyt. 013


Norges eneste spesialavdeling for tegneserier

VELG MELLOM NESTEN �� ��� TEGNESERIER OG KUNST- OG FAGBØKER OM TEGNESERIER

I andre etasje på Grünerløkka bibliotek finner du Serieteket, med et bredt utvalg av det som finnes av den niende kunstart, nemlig tegneserien. Er du glad i Donald, Pondus eller andre hysteriske tegneserier som for eksempel den danske Wulfmorgenthaler? For deg som liker å lese lange, episke historier, kan vi anbefale Sandman, Fables og om du i tillegg har en forkjærlighet for zombier, er The Walking dead rette serien for deg. Joe Sacco med sin Fotnoter fra Gaza og Guy Delisle sitt innblikk i Nord Koreas lukkede regime med Pyong Yang, har fått mange til å se at tegneserier er mer enn det du får servert i avisene og i kiosken. I utvalget av japanske tegneserier, manga, har vi klassikere som Akira av Katsuhiro Otomo

og Buddha av Osamu Tezuka. Men også et vell av andre serier som for eksempel Dragon ball, Naruto, Bunny Drop og Black bird. Er du av den kunstneriske typen som kanskje vil bli litt utfordret på hva tegneserier kan være, kan vi anbefale antologien

Kramers Ergot. Tegneserien som er kåret til verdens beste tegneserie flere ganger, Jimmy Corrigan- the smartest kid on earth av Chris Ware, har vi selvfølgelig. Tar du turen til Serieteket, vil du få mange flere anbefalinger.


Lag din egen tegneserie på Serieteket! Serieteket tilbyr ulike tegneseriekurs gjennom året. Talenter i tusj er for unge mellom 10 og 16 år. Arrangeres hver vår og høst. Proff undervisning av tegneserieskaper Sigbjørn Lilleeng. Tegnekveld er hver mandag fra 19.00 til 21.00 – Dette er et samlingssted for dem over 16 år som har lyst til å sitte sammen med andre å tegne og utveksle ideer. Her er det bare å slenge seg med en mandag. Helt gratis. Les mer på facebook.com/grynerlokka

Oslo Comic Expo Den største begivenheten på Serieteket i løpet av året er tegneseriefestivalen Oslo Comics Expo. Den avholdes for syvende gang 7. og 8. juni 2013. OCX er blitt en internasjonalt anerkjent tegneseriefestival og det kommer gjester fra inn og utland. Festivalen er et samarbeid mellom Serieteket, tegneserieskapere, og entusiaster fra tegneseriemiljøet i Oslo.

DEICHMANSKE BIBLIOTEK VÅREN ����

015


FORFA TTERP ORTR ETT

LINNÉA MYHRE Tekst: Nikolaj Jonas Blegvad Foto: Guro Beitohagen

«Mamma pleide å sende min bror og meg på biblioteket hver lørdag da vi var små. Der kunne jeg bli i mange timer.»


Med bloggen Alt du vet er feil ble hun kåret til årets beste blogger under både Vixen Blog Awards og Costume Awards i 2011. I snitt hadde hun 10–15.000 lesere om dagen og på det meste 35.000. Linnéa Myhre har valgt å slutte med å blogge og har gitt ut boken Evig søndag. I januar kommer hun til bokbad på Lambertseter bibliotek for å fortelle om boka. Komfortabel i litteraturen Deichmanske bibliotek fikk anledning til å snakke med den unge forfatterdebutant i forkant av bokbadet på Lambertseter. Vi spurte henne hvorfor hun ville skrive bok og ikke fortsette med å blogge. – Etter fem år fikk jeg nok. Jeg har aldri vært stolt av bloggen min, den har heller fulgt meg som en mørk skygge man ikke blir kvitt. Jeg har bare ikke greid å legge den fra meg på grunn av alle leserne som har hopet seg opp. Å gå over til bokform ble dermed den beste løsningen for meg, og jeg føler meg mer komfortabel i litteraturen enn hva jeg gjør i bloggosfæren, forklarer Linnéa Myhre. Det motsatte av humor og artige skråblikk Med en så enorm gruppe lesere var det mange forventninger til boken hennes som er trykket i 25.000 eksemplarer. – De som allerede var lesere av bloggen min, hadde nok forventet en historie krydret med humor og artige skråblikk. Men så fikk de det motsatte. Det hadde de godt av, sier hun. Jeg tenkte ikke målgruppe da jeg skrev den, men det er kanskje naturlig at den blir lest av flest jenter på min egen alder, da de har lettest for å kjenne seg igjen i temaet. Samtidig vet jeg at også eldre menn og kvinner setter pris på den, men kanskje på litt andre grunnlag.

«Go fuck yourself, bokanmeldere» I forbindelse med utgivelsen av Evig søndag kom det mange anmeldelser. På bloggen har Linnéa Myhre kommentert hvordan hun føler det er å bli satt i bås. I det siste blogginnlegget takket hun de mange leserne som har lest romanen og skrev i en parentes «Go fuck yourself, bokanmeldere». – Folk behøver åpenbart en sjanger for å kunne sette meg i riktig bås, forteller hun. Det er fortsatt en roman, men aller mest en biografi når det kommer til min rolle i den. Jeg er ikke veldig fantasifull av meg, så jeg kunne ikke ha diktet opp et helt liv. Men jeg overdriver og dikter gjerne videre på ting, slik som jeg tidligere gjorde i bloggen. Søndager på biblioteket Allerede som barn kom Linnéa Myhre på biblioteket og likte de litterære omgivelsene. Det gjør hun fortsatt og har selv blitt en «ekte forfatter» som hun skrev på Facebook i forbindelse med opplesningen i Deichmanske festivalbibliotek på Øyafestivalen i sommer. – Mamma pleide å sende min bror og meg på biblioteket hver lørdag da vi var små. Der kunne jeg bli i mange timer. Jeg har også brukt mye tid der med boken, men mest sannsynlig enda mer dersom folk greide å oppføre seg. Og ikke minst dersom det var åpent på

DEICHMANSKE BIBLIOTEK VÅREN ����

søndager. Jeg har problemer med å akseptere at biblioteket ikke holder åpent på søndager. Bokbad på Lambertseter 19. januar kl. 13.00–14.00

Om romanen Evig søndag Vinteren 2011 går Linnéa motvillig med på å gå til psykiateren Finn for sine depresjoner. Det blir helt sikkert ikke et vendepunkt. Eller? «Plutselig begynte jeg å gråte. Tårene trillet nedover ansiktet og ned i tastaturet, helt uten tillatelse og forvarsel gjorde de dette – og jeg måtte lukke laptopen for å konsentrere meg utelukkende om gråtingen. Det er altfor kort vei mellom stillhet og gråt. Alle disse tårene jeg hadde spinket og spart på i hele denne lange tiden, trillet nedover ansiktet mitt og knuste alt jeg hadde bygget opp. Jeg måtte antakeligvis starte helt fra begynnelsen av. Jeg visste ikke engang hvilken begynnelse jeg siktet til.» Romanen Evig søndag følger ett år i Linnéa Myhres liv. Boka er et sterkt og selvutleverende portrett av en ung kvinne.

017


EVENTYRLIGE JANUAR Hovedbibliotekets avdeling for barn og ungdom, Unge Deichman, tar deg med til eventyrets univers i januar!

I 2013 er det 200 år siden Jørgen Moe ble født. Sammen med Asbjørnsen samlet han eventyr fra hele Norge og tok vare på denne nasjonalskatten for all ettertid. Unge Deichman

markerer dette med eventyrarrangement i hele januar. Her kan du høre eventyr, se filmer basert på disse og ikke minst lære mer om tusser og troll.

Vet du hva som er forskjellen på tusser og troll? I de norske skoger og fjell bor det vesener man ikke ser, men har hørt historier om. Jan Vardøen og Bianca Boege har samlet disse historiene og skrevet Den store norske Glemmeboka. Boka er illustrert av Morten Thyholt. Lørdag 19. januar kl. 14.00 kommer de til Unge Deichman for å fortelle om boka.

BARNETEATER: Danse, sa fela! Lørdag 19. januar kl. 14.00 Ei eventyrleg reise inn i huldrefolket sitt rike, med friske hallingspark og saftig felespel! Fra 3–7 år. Kontakt Hovedbiblioteket for billettbestilling.

Visste du at i Unge Deichman har vi en ekte eventyrvegg? Den er laget av Tulla Blomberg Ranslet.


BJERKE Lørdag 2. februar kl. 12.30–13.05 Havfruen (Trulte og havfruen) Enmannsforestilling med skygge, figur og dukketeater. 1–6 år. Lørdag 9. mars kl. 12.30–ca. 13.00 Chriss Chrissel: Sim Sala Chriss Trylling med levende dyr, buktaling og figurballonger. 3–10 år. Lørdag 13. april kl. 12.30–ca. 13.00 Spre teater + lek med ungene etterpå. SuperBjarne og Masken Masken Thomas vil fortelle en historie. 3–7 år. STOVNER Lørdag 4. mai kl. 12.00 Teater Grimsborken besøker oss med forestillingen Geitekillingen som kunne telle til ti! For barn fra 3 år. NORDTVET Lørdag 26. januar kl. 12.00 Barneteaterforestillling Tusenfold teater: Kan en meitemark sitte opp ned? 3–8 år. Lørdag 23. februar kl. 12.00 Forfatterforestilling for de minste: Veronica Salinas forteller fra boken sin Reisen 3–6 år.

BJØRNHOLT Onsdag 20. februar kl. 12.00 blir det barneteater på Bjørnholt! Vi viser forestillingen Havfruen av og med Vibeke Hasselberg. Bli med Trulte og havfruen Elvira inn i fantasiens verden i en historie om lek, vennskap og det å hjelpe hverandre.

Påmelding for barnehager: Se deichman.no eller kontakt din avdeling.

DEICHMANSKE BIBLIOTEK VÅREN ����

TORSHOV Mandag 28. januar kl. 17.30 KLOVNEN KNUT: Apestreker 3–9 år. Mandag 25. februar kl. 17.30 DÅREKISTEN TEATER: Prinsessen på erten 3–7 år. Mandag 15. april kl. 17.30 Veronica Salinas Reisen. 3–6 år

019


HOLMLIA Leselørdager for barn fra 3 år og familien klokka 12.00. Lørdag 26. januar Veronica Salinas Å flytte kan være skummelt, Anda flytter til et fremmed land! Lørdag 23. februar Anna Fiske Hvis du graver og graver, kommer du til Kina? Lørdag 27. april Kari Tinnen Nils elsker Barbie, mens pappa elsker pistoler. Lørdag 25. mars Camilla Kuhn Overraskelse! BØLER FORFATTERLØRDAG KL. 12.00 Vi arrangerer forfatterlørdager på Bøler for barn og familier. 12. januar Jan-Kåre Øien tegner og forteller fra sin nyeste bok Spøkelser i måneskinn. 16. februar Forfatterlørdag i forbindelse med Anne-Cath. Vestly-dagen. SMESTAD Eventyrstund hver onsdag kl. 10.30, se arrangementskalender på deichman.no for detaljer.

FIFA-TURNERING! I løpet av våren arrangerer Deichman Oslomesterskap i FIFA 13 for både barn og voksne. Kanskje er DU Oslos beste FIFA-spiller!? Turneringen finner sted på Bjørnholt, Bjerke, Majorstuen, Røa, Lambertseter og Hovedbiblioteket. Visste du at du kan spille XBOX 360 og Playstation 3 i biblioteket? På mange av Deichmans avdelinger finner du i dag en spillkonsoll. Spill har blitt en del av manges

hverdag og er også et naturlig tilbud i et moderne bibliotek. Spill er både kunst- og kulturuttrykk, og det skaper møtesteder. Foreløpig kan du kun låne konsollspill til bruk i bibliotek, men spill til hjemlån er like rundt hjørnet.


VINTERFERIE 18.2 – 22.2 LAMBERTSETER Bli med og bygg LEGO! I vinterferien kan små og store boltre seg med tusenvis av Legoklosser på Lambertseter bibliotek. I perioden 18.–22. februar blir foredragssalen Cecilie fylt opp med LEGO. La lekenheten og kreativiteten din skape fantastiske bygninger. Bare fantasien setter grenser. Ta med deg onkler og bestemødre, venner og naboer. Det blir garantert supermoro! Legoklossene er lånt av LEGO Norge.

MAJORSTUA Film, spill og sprell i uke 8, 18.–22. februar Formiddagsfilm for alle filmglade barn kl 12.00 hele uka! Mandag 18.02 En katt i Paris (7år) Tirsdag 19.02: Savannens helter (alle) Onsdag 20.02: Trigger (7 år) Torsdag 21.02: Herman (alle) Fredag 22.02: Lotte fra oppfinnerland (alle) Hver ettermiddag blir det spilling i kinoteket vårt. Kom og spill Xbox Kinect og bruk kroppen til å kontrollere spillet!

GRÜNERLØKKA Eventyrlige søndager! Anette Sandvær Thorbjørnsen forteller om sta prinsesser, lure skilpadder, smarte apekatter og hvordan man plutselig kan få bruk for noe man finner langs veien... Passer fra 3 år Søndagene 13. og 27. januar, 17. februar og 17. mars kl. 14.00 Barnas beste søndagsfilmer Søndager kl. 14.00 Vi viser mange gode filmer for barn i vinter. Du kan blant annet se En katt i Paris, Mormor og de 8 ungene i skogen, Keeper’n til Liverpool og Anne + Jørgen = Sant. Følg med på nettsidene våre for mer informasjon.

STOVNER Tirsdag 19. februar kl. 14.00–15.00: FILMQUIZ for barn 10–14 år Påmelding innen 15. februar. Kinobilletter i premie til vinnerlaget! HOLMLIA Skattejakt Mandag og tirsdag 18. og 19. februar kl. 13.00–15.00 Hele biblioteket Sjørøverfilm Onsdag og torsdag 20. og 21. februar kl. 13.00 Teatersalen

DEICHMANSKE BIBLIOTEK VÅREN ����

021


UT STI LL IN G

TORSHOV Unge barnebokillustratører i fokus med spennende utstillinger. Hele april: Yokoland er et designstudio i Oslo med fokus på grafisk design og illustrasjon. De er kanskje mest kjent som husdesignere for Flamme forlag og plateselskapet Metronomicon Audio. De har også illustrert flere barnebøker. Hele mai: Mari Kanstad Johnsen (f. 1981) har illustrert barnebøkene Vivaldi av Helge Torvund, Barbie-Nils og pistolproblemet av Kari Tinnen og Ballongjegeren av Anniken Bjørnes.

STOVNER Stovnerbarnehagenes store kunstutstilling blir å se på biblioteket i hele mai måned! Fantasi og skaperglede i fargerike uttrykk. Kunstutstillinger – ny utstilling hver måned Galleriveggen er utmerket for de som ønsker å presentere sine arbeider. Ta kontakt med biblioteket og gjør en avtale! På Stovner legger vi stor vekt på å formidle litteratur ved å ha stadig skiftende utstillinger av bøker, både til voksne og barn. Hver måned har presenteres en ny forfatter, en genre eller et tema med en utstilling, i tilllegg bytter personalet på å lage utstilling med sine personlige favoritter.

GRÜNERLØKKA I samarbeid med Grafill har vi åpnet VIS – et nytt visningsrom for tegneserieskapere, illustratører og grafiske designere på biblioteket. Fram til 22. januar kan du se de fantastiske avistegningene til Siri Dokken, og videre i 2013 vil det bli utstillinger ved illustratør og tegneserieskaper Max Estes, skriftdesigner Stefan Ellmer, og illustratør og tegneserieskaper Simen W. Goksøyr. Tilgjengelig i bibliotekets åpningstider.

Språkåret 2013 Hele februar kan du se vår utstilling på biblioteket: SPRÅK!

OPPSAL Utstillingsveggen på Oppsal Har du en kunstner i magen og bilder for hånden? Vår utstillingsvegg står til disposisjon for lokale kunstnere. Ta kontakt med Oppsal bibliotek om du ønsker å stille ut noe.


MAJORSTUA Fascinerende fotoutstilling i januar: Magnus Stivi I januar fylles galleriveggene våre med flotte fotografier av hobbyfotograf, Magnus Stivi. Bildene hans er tatt i løpet av 2011/2012 og befinner seg innenfor en sjanger som på engelsk kalles «Candid life reportage» – de er tilfeldige og ustiliserte. www.mstivi.com Tyske dager i februar Tyske tegnere – en utstilling om tegneseriekunst fra Tyskland Interessert i tegneserier? Eller Tyskland? Eller kanskje begge deler? Benytt anledningen til å få med deg tyske tegneseriedager og den flotte utstillingen som fyller biblioteket vårt i hele februar. Utstillingen har vi lånt fra det tyske kulturinstituttet i Oslo, GoetheInstitut og består av en lang rekke utgivelser av unge tyskspråklige tegneserieforfattere. Utgivelsene spenner tematisk fra det humoristiske til det tankefulle, fra avantgarden til det politiske. I tillegg fyller vi veggene våre med plakater som presenterer de enkelte tegneseriesidene i stort format. Mars er italiensk måned Fra 2. til 21. mars stiller vi ut bilder laget av en gruppe italienske kunstnere, kalt Tabulae Pictae, som har jobbet med et prosjekt basert på Dante Alighieris Inferno.

Sverm Nanna Melland

Flyvelignende former og symboler har fulgt den menneskelige kulturhistorie i mange tusen år. Det særegne i dagens globaliserte samfunn, er at for første gang i historien beveger mengder av jordbundne mennesker seg i luften og danner enorme flysvermer. Vi har erobret et nytt element – luften. Det å kunne fly fritt er ikke lenger bare en symbolsk lengsel eller et håp om frihet, men det er også blitt en nødvendig del av det globaliserte samfunns hverdag. Det tidligere bildet av mennesket som jobbet flittig og hardt som maur på bakken har endret seg. Erobringen av luftrommet og utfordringene ved flytrafikken får konsekvenser for våre liv, og vi har ikke alltid kontroll. Installasjonen Sverm fremmer perspektiv om at vi mennesker lever i en større sammenheng, vi er individer i en sverm blant

DEICHMANSKE BIBLIOTEK VÅREN ����

Hovedbiblioteket 16. januar–1. mars 2013 mange andre svermer som kjemper for å overleve. Vi er ikke herrer som gir ordre. Sverm er visuelt en gigantisk installasjon og smykke prosjekt bestående av mange tusen flate små aluminiumsfly. En viktig del av Sverm er å spre massen av fly ut til massene av mennesker. Publikum inviteres til å hjelpe denne prosessen ved å gi en donasjon på en kasse plassert foran installasjonen, og deretter ta et fly direkte fra veggen og henge det på jakken! Velkommen til åpningen av Sverm i kunnskapens hjerte; Deichmanske hovedbibliotek, andre etasje den 16. januar 2013 fra kl. 17.30–19.00. I sammenheng med utstillingen vil det arrangeres kåseri og filmfremvisning omkring temaet Massen og Individet.

023


14. februar 2012

VALENTINSDAG PÅ DEICHMAN

MØT HELENE URI OG ARNE SVINGEN Holmlia 14. februar kl. 13.00

Kan en nyforlovet, prippen vestkantjente på 25 år bli hodestups forelsket i 15 åringen som overfalt og ranet henne? Sammen har Helene Uri og Arne Svingen skrevet årets mest dampende kjærlighetsbok Din vakre jævel!. Møt dem på Holmlia bibliotek!

URIs KJÆRLIGHETSLISTE:

SVINGENS KJÆRLIGHETSLISTE:

LÅT: God natt Oslo (Lillebjørn Nilsen)

LÅT: I want you av Bob Dylan

FILM: Notting Hill

FILM: Eternal Sunshine of the Spotless mind

BOK: Kristin Lavransdatter – Kransen (Sigrid Undset)

BOK: Mannen som elsket Yngve av Tore Renberg


Det går ikke an å skylde på tyngdekraften når folk faller for hverandre.

Albert Einstein

Majorstua 12., 13. og 14. februar kl. 17.00

Røa 14. februar kl. 14.00

Stovner 14. februar kl. 17.00

VALENTINSDAG – Hvem er ditt hjerte kjær?

Valentinsdag, alle hjerters dag, blir feiret, også på Røa

Vi setter frem Klinesofa og henger opp det største, røde papphjertet vi finner – og vi oppfordrer alle våre (forelskede) lånere til å skrive en hilsen til sitt hjertes utkårede. Bli også med å stemme frem tidenes mest romantiske bok! Følg med på våre nettsider for detaljer.

Vi viser barnefilmen Jørgen + Anne = sant kl. 14 og voksenfilmen Blue Valentine kl. 16. Du kan også komme og låne en kjærlighetsroman fra vår valentinesutstilling, hvor vi anbefaler et vell av romantiske fortellinger.

ROMANtikk i biblioteket! Vi viser en romantisk film kl. 17.00. GRATIS!

Vi viser tre veldig ulike kjærlighetsfortellinger om den vakre, vonde og evig aktuelle kjærligheten: Tirsdag 12. februar: den hjerteskjærende Blue Valentine (2010)

Utstilling ROMANtisk – et utvalg bøker om forelskelse og kjærlighet.

BARNEFILM Jørgen + Anne = sant Torsdag 14. februar kl. 14 Kinoteket VOKSENFILM Blue Valentine Torsdag 14. februar kl. 16 Kinoteket BOKUTSTILLING Lån en kjærlighetsroman fra vår utstilling hele uken

Onsdag 13. februar: den rojale W.E. (2011) Torsdag 14. februar: den samstemte Once (2007)

Du kan ikke være klok og forelsket samtidig.

Deichman anbefaler kjærlighetsbøker:

1

2

Søskenkjærlighet Jakten Baroch Tendler Katarina von Bredow

DEICHMANSKE BIBLIOTEK VÅREN ����

3 Hjertets fryd Per Nilsson

Bob Dylan

4 Vi kan godt kysse Mari Grydeland

025


KU RS

Vi holder stadig nye kurs, se arrangementskalender på deichman.no for oppdatert oversikt. Vi er også tilgjengelige for fortløpende personlig veiledning. Spør oss! HOVEDBIBLIOTEKET Kjære videregåendeelev! Truer læreren med at du snart skal skrive fordypningsoppgave i norsk? Fortvil ikke! Deichmanske bibliotek hjelper elever som skal lese og analysere litteratur i det såkalte «særemnet» på videregående skole. Her er tre tips til deg: 1. Be norsklæreren din melde klassen på Deichmans særemnekurs! Der får dere tips om spennende temaer å skrive om, veiledning i å finne bøker som passer akkurat din oppgave og hjelp med sekundærlitteratur. 2. Ta en titt på våre særemnesider på nett. Der kan du velge og vrake i boktips og temaer om alt fra rus til religion. 3. Individuell veiledning kan du få på biblioteket hver dag, fra mandag til lørdag, året rundt*. Kontakt oss på e-post for påmelding og info: deichman. litteratur@kul.oslo.kommune.no *Bortsett fra på høytidsdager, da er biblioteket stengt.

Kurs i kildekritikk for videregående skole Hovedbiblioteket har innføringskurs i kildekritikk for elever i 1. og 2. klasse på videregående skole. Kurset går gjennom viktige kriterier i kildekritikk, og bruker kriteriene til å vurdere konkrete nettsider. Kurset varer ca. en skoletime. Vi tar i mot klasser med lærer. Hvis du er interessert, eller vil vite mer, ta kontakt med deichman. voksen@kul.oslo.kommune.no for informasjon eller påmelding. Datakurs for godt voksne Hovedbiblioteket planlegger våren 2013 ulike kurs for deg som har liten eller ingen erfaring med å bruke datamaskinen. Nybegynnerkurs over tre dager: Kurset tar for seg tekst- og filbehandling, Internett og e-post. SOS – data for deg som kan litt (og vil vite mer): Kurset tar for seg datasikkerhet, hvordan du laster ned og innstallerer programmer og spørsmål som du selv har om bruk

av PC og Internett. Kurset forutsetter enkle datakunnskaper. Følg med på oppslag i biblioteket og på hjemmesiden utover våren for mer informasjon og påmelding. GAMLE OSLO Internettkurs Hver onsdag kl 12.00–13.30 Internettveiledning for voksne nybegynnere. MAJORSTUA Seniorsurf Hver onsdag kl. 12.00–14.00 Internettveiledning for seniorer. Påmelding fortløpende. Interesserte kan melde seg på ved personlig oppmøte i biblioteket, eller via tlf.: 23 36 59 50. STOVNER Er du nybegynner kan du få gratis veiledning i bruk av internett og PC på fredager. Ring oss på 23 43 27 50 og bestill time.


Opplev fremtidsbiblioteket i utstillingen Veien til Bjørvika i vestibylen på hovedbiblioteket.

nye.deichman.no

Ill.: Lund Hagem arkitekter/Atelier Oslo AS

GLIMT FRA DEICHMANS HISTORIE


AVDELINGER

Arne Garborgs plass 4

Schous plass 10

Kafé Deichman mandag – fredag: 10.00 – 18.00 lørdag: Stengt

Schous plass 10

mandag – fredag: 09.00 – 19.00 lørdag: 10.00 – 16.00 søndag: stengt. tlf. 23 43 29 00 www.deichman.no

Trondheimsvn. 275 vis à vis Bjerke travbane

mandag – onsdag: 10.00 – 18.00 torsdag og fredag: 10.00 – 16.00 lørdag: 11.00 – 15.00. tlf. 22 64 79 46 www.deichman.no/bjerke

Slimeveien 17

mandag, onsdag, fredag: 08.15 – 16.00 tirsdag og torsdag: 08.15 – 19.00 lørdag stengt. tlf. 23 46 36 96 www.deichman.no/bjornholt

Bølerlia 3 C

mandag, tirsdag: 13.00 – 19.00 onsdag, torsdag, fredag: 10.00 – 16.00 lørdag: 11.00 – 15.00. tlf. 23 43 27 60 www.deichman.no/boler

Trygve Lies plass 1 a

mandag, tirsdag: 10.00 – 19.00 onsdag , torsdag,  fredag: 10.00 – 16.00 lørdag: 11.00 – 15.00. tlf. 23 47 90 12 www.deichman.no/furuset

Hagegata 28 (Tøyen senter)

mandag, tirsdag, onsdag: 10.00 – 18.00 torsdag, fredag: 10.00 – 16.00 lørdag: 11.00 – 15.00. tlf. 23 43 27 80 www.deichman.no/gamleoslo

mandag – torsdag: 12.00 – 19.00 fredag: 12.00 – 16.00 lørdag og søndag: 12.00 – 16.00 tlf. 22 35 65 83 www.deichman.no/grynerlokka

mandag – torsdag: 10.00 – 19.00 fredag: 11.00 – 16.00 lørdag og søndag: 12.00 – 16.00 tlf. 22 35 65 83 www.deichman.no/grynerlokka

Vetlandsveien 99–101

mandag og onsdag: 10.00 – 19.00 tirsdag, torsdag, fredag: 10.00 – 16.00 lørdag: 11.00 – 15.00. tlf. 22 76 12 60 www.deichman.no/oppsal

Romsås senter 1

mandag og onsdag: 10.00 – 15.30 tirsdag og torsdag: 13.00 – 19.00 fredag: 11.00 – 15.30 lørdag: stengt. tlf. 22 10 45 95 www.deichman.no/romsas

Austliveien 4 Holmlia sentervei 16

mandag – torsdag: 10.00 – 19.00 fredag: 11.00 – 16.00 lørdag: 11.00 – 15.00. tlf. 23 19 19 40 www.deichman.no/holmlia

Cecilie Thoresensvei 19

mandag – torsdag: 10.00 – 18.00 fredag: 10.00 – 16.00 lørdag: 11.00 – 15.00. tlf. 23 43 27 90 Avislesesalen åpner en time tidligere www.deichman.no/roa

Smestad skole, Konventveien 27

mandag – onsdag: 11.00 – 19.00 torsdag og fredag: 11.00 – 16.00 lørdag: 11.00 – 15.00. tlf. 23 43 27 70 www.deichman.no/lambertseter

mandag: 09.00–17.00 tirsdag – fredag: 09.00–15.00 lørdag og søndag: stengt tlf. 22 51 63 92 www.deichman.no/smestad

Harald Hårfagresgt. 2

Stovner Senter 24 b

mandag – torsdag: 10.00 – 19.00 fredag: 10.00 – 16.00 lørdag: 11.00 – 15.00 søndag: 11.00 – 15.00. tlf. 23 36 59 50 www.deichman.no/majorstuen

Nordtvetveien 28

mandag og onsdag: 13.00 – 19.00 tirsdag og torsdag: 09.00 – 15.30 fredag: 11.00 – 15.30 lørdag: 11.00 – 15.00. tlf. 22 70 96 60 www.deichman.no/nordtvet

mandag – torsdag: 10.00 – 19.00 fredag: 11.00 – 16.00 lørdag 10.00 – 14.00. tlf. 23 43 27 50 www.deichman.no/stovner

Sandakerveien 59

mandag – onsdag: 10.00 – 19.00 torsdag, fredag: 10.00 – 16.00 lørdag: 10.00 – 14.00. tlf 22 22 29 84 www.deichman.no/torshov

Deichman program vår 2013  
Deichman program vår 2013  

Deichmanske library. Program spring 2013

Advertisement