Page 61

Janez Janžekovi1 Bas Dale je leto 1973, ko so me, zreli možje, kot mladega fanta v bifeju v Markovcih zvabili v moški pevski zbor Markovci. V zboru sem v tem asu doživel mnogo lepih in mnogo tudi žalostnih trenutkov. Raje se spominjam tistih prijetnejših. V zboru nas druži prijateljstvo in lepo petje.

Strelec Janko Bas Petje, ki ga povezuje dobra volja in prijateljstvo, je del mojega življenja. Pojem že od otroštva, saj so me s tem seznanili že starši. Pri nas je pela cela družina. V tistih asih ni bilo toliko organiziranega petja kot danes. Pelo se je ob doma ih praznikih in porokah, ki jih v tistih asih ni bilo malo. Prav zaradi tega je v mojem spominu ostalo veliko starih pesmi. Del te dediš ine poskušam prenesti na mojo družino, v kateri tudi vsi pojemo. Moje zborovsko petje se je za elo v OŠ v Markovcih. Po vojaškem roku sem se leta 1971 v lanil v moški zbor Markovci takrat vodil g. Štefan Vogrinec. Pod njegovim vodstvom sem njegovega odhoda leta 1975. Istega leta sem se v lanil v novo mešani pevski zbor v Ptuju, katerega je vodil g. Rudi Mohorko.

odsluženem , katerega je prepeval do ustanovljeni

Ker pa moje korenine izhajajo iz Markovec, sem se leta 1982 ponovno vrnil v doma i zbor, katerega zvesti lan sem še danes. Moje petje v zboru se je za elo z drugim tenorjem, nekaj asa se pel tudi bariton, potem pa bas. V vseh teh letih mojega petja se je zgodilo marsikaj. Bili so lepi in veseli trenutki a bili so tudi žalostni, saj nas je v tem asu za vedno zapustilo kar nekaj dobrih prijateljev. Na svoj zbor sem zelo ponosen in se v njem zelo dobro po utim. Najbolj pa mi je vše naš slogan, “Pesmi glas - druži nas“.

60

Pesmi glas - druži nas 3  

Zbornik KD Alojz štrafela ob 40-letnici delovanja društva.

Advertisement