Page 1

CONSULTEU ... Llibres recomanats pels participants del CLUB de LECTURA BIBLIOTECA INFANT PERE

Estiu 2012


Recomanacions Club de Lectura Biblioteca Infant Pere, Estiu 2012 ________________________________________________________________________________

FLORES EN LA SANGRE Gay Courter 1991 (ed. Diverses)

A l'Índia del s. XIX Dinah Sassoon s'enfronta a un destí injust teixit per la seva malvada tia Bellore. El seu esperit indomable, lluny de doblegar-se, desperta el seu instint de venjança i justícia. La figura de la seva mare, addicta a l'opi i assassinada per un dels seus amants i del seu pare, jueu acabalat gràcies al comerç de l'opi, marquen el destí de Dinah. La protagonista aconsegueix descobrir l'assassí de la seva mare i es casa dues vegades, desafiant així les maquinacions de la seva tia, triomfant en l'amor i en els negocis familiars.

DONDE NADIE TE ENCUENTRE Alicia Giménez Barlett Editorial Destino, 2011

1755057356

Un psiquiatra de La Sorbona especialitzat en ments criminals viatja a la Barcelona de 1956. Vol realitzar un estudi sobre el cas de Teresa Pla Meseguer, anomenada La Pastora, una dona acusada de 29 morts. Es tracta del maquis més buscat per la Guàrdia Civil, i s'ha convertit en una llegenda popular perquè segueix lliure. Només un periodista barceloní sembla tenir claus importants al voltant del personatge, però el que el viatger francès li proposa és una cosa fora del normal: no vol dades sobre Teresa, sinó una trobada cara a cara.

LA VOZ DORMIDA Dulce Chacón Editorial Alfaguara, 2008

1755093569

Pepita, una jove cordovesa d'origen rural, va a Madrid a la postguerra per estar prop de la seva germana Hortensia que està embarassada i a la presó. Pepita coneix a Paulino, un valencià de família burgesa, que lluita al costat del seu cunyat Felipe a la Sierra de Madrid. Tot i la dificultat de la seva relació, s'enamoren apassionadament. Hortensia és jutjada i condemnada a mort. L'execució no es durà a terme fins després del part. Pepita intenta per tots els mitjans i en totes les instàncies que condonin l'execució. Va cada dia a la presó amb l'objectiu que li lliurin el futur fill d'Hortensia, suplicant que no el donin en adopció o l’ internin en un orfenat .


Recomanacions Club de Lectura Biblioteca Infant Pere, Estiu 2012 ________________________________________________________________________________

EN EL PAÍS DE LA NUBE BLANCA Sara Lark Ediciones B, 2011

1755132589

Londres, 1852: dues noies emprenen la travessa en vaixell cap a Nova Zelanda. Per a elles significa el començament d'una nova vida com futures esposes d'uns homes als que no coneixen. Gwyneira, d'origen noble, està promesa al fill d'un magnat de la llana, mentre que Helen, institutriu de professió, ha respost a la sol—licitud de matrimoni d'un granger. Ambdues hauran de seguir el seu destí en una terra a la qual es compara amb el paradís. Però trobaran l'amor i la felicitat en l'extrem oposat del món?

LA SANGRE DE LOS INOCENTES Julia Navarro Plaza & Janés, 2007

1755094023

Sóc espia i tinc por ... Així comença la crònica que escriu al segle XIII fra Julià sobre el cruel setge a Montsegur i la lluita entre càtars i catòlics. Segles després, el 1939, un medievalista agnòstic emprèn un perillós viatge pel Berlín nazi a la recerca de la seva dona d'origen jueu. En l'actualitat, un grup de musulmans radicals s'immolen a Frankfurt i deixen un missatge críptic que posa en estat d'alerta el Centre Antiterrorista de la Unió Europea; els agents, amb l'ajuda dels serveis secrets del Vaticà, intentaran desvetllar un enigma que uneix la intolerància de la Inquisició, el feixisme i l'integrisme islàmic en una frase: «Algun dia algú venjarà la sang dels innocents».

HOTEL ALMIRANTE Marta Rivera de la Cruz Espasa, DL 2007 Encara que ningú a la ciutat la coneixia, la Cristina tenia un motiu per seleccionar l'escenari del seu suïcidi. La mort de la noia suposa un canvi definitiu en els plans de la Rosalía Leal, la directora de l'hotel i l'últim membre de la saga familiar: inesperadament, el seu destí de soledat, que semblava irremeiable, donarà un nou rostre, una nova realitat carregada d'esperança.


Recomanacions Club de Lectura Biblioteca Infant Pere, Estiu 2012 ________________________________________________________________________________

LES BRUIXES D’ARNES David Martí Martínez Ed 62, 2010 Any 1533. Al petit poble d’Arnes, enmig de la bellesa imponent dels boscos i les muntanyes de Tortosa i Beseit, amb el riu Ebre al fons, la Maria, una jove forta i valenta, dóna a llum a la seva primera filla, la Lluna. Immensament feliç, l’àvia Magdalena, experta llevadora i ferma defensora dels poders benèfics de la natura, ha volgut donar la benvinguda a la seva néta amb una antiga pregària plena de força i saviesa. Però ha tingut un fatídic descuit: el vell mossèn ha escoltat les paraules i està disposat a arribar on sigui per acabar amb aquesta heretgia..

LA SOCIEDAD LITERARIA Y EL PASTEL DE PIEL DE PATATA DE GUERNSEY Mary Ann Shaffer i Annie Barrows RBA Ed. 2009 Gener de 1946: Londres emergeix de les ombres de la segona guerra mundial. L'escriptora Juliet Ashton està buscant l'argument per al seu pròxim llibre. Qui podria imaginar-se que el trobaria a la carta d'un desconegut, un nadiu de l'illa de Guernsey, a les mans del qual ha arribat un llibre de Charles Lamb que va pertànyer a Juliet? A mesura que Juliet i el desconegut intercanvien cartes, ella es queda atrapada en un món meravellosament excèntric.

L’AVI DE 100 ANYS QUE ES VA ESCAPAR PER LA FINESTRA Jonas Jonasson Edicions La Campana, 2012

1755142267

Segons l’Allan tots els conflictes de la humanitat tenen el següent principi: «Ets un tonto. No, tu ets més tonto. No, tu ho ets més», però tot es pot arreglar amb una ampolla d’aiguardent i ganes de deixar-ho tot enrere i mirar el futur. L’Allan fa cent anys. A la residència on viu tots estan a punt de celebrar-ho, però ell ha decidit tocar els dos. Salta per la finestra i fuig cap a l’estació. Puja al primer autobús i s’emporta una maleta plena de diners que només havia de vigilar una estona. Immediatament té al darrere els mafiosos, la poli i els responsables de la residència, que han perdut l’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra.


Recomanacions Club de Lectura Biblioteca Infant Pere, Estiu 2012 ________________________________________________________________________________

NADA Carmen Laforet Editorial Destino, 1944 Andrea arriba a Barcelona, amb una maleta plena de llibres, per estudiar lletres. Les seves il—lusions xoquen immediatament amb l'ambient de tensió i violència que regna a casa de la seva àvia. El sòrdid microcosmos familiar i la fràgil cordialitat de les seves relacions universitàries, centrades en la lluminosa Ena, acaben convergint en un diàleg dramátic.

1755090018

LA SONRISA ETRUSCA José Luis Sampedro Destino

1755059909

Un vell camperol calabrès arriba a casa dels seus fills a Milà per fer-se una revisió mèdica. Allà descobreix el seu últim amor, una criatura en la qual bolcar tota la seva tendresa: el seu nét, que es diu Bruno, com a ell el van cridar els seus camarades partisans. També hi viu la seva última passió: un amor que cobreix amb la seva llum els últims moments d'una vida que pot sentir la seva pròpia plenitud. Una història universal que en mans de José Luis Sampedro es transforma en un llibre inoblidable que ofereix un coneixement profund i veritable de l'ànima humana.

EL SILENCI DE LES VINYES Gisela Pou Ed. Planeta

1755139380

El nom de Brucart és un referent en el món del cava. L’Aurora, la matriarca, ha dedicat la vida a l'empresa i l'ha convertit en el que és. El dia del casament de l'hereu, un accident farà miques la felicitat de la família i un secret capgirarà el seu destí. Una història contemporània amb una gran força narrativa que ens trasllada al cor del Penedès, el bressol del cava. La relació de complicitat amb la terra, la passió pel conreu de la vinya, la feina al celler i el cava creen un món fascinant on els personatges saben molt més del que diuen. Amb un ritme trepidant, El silenci de les vinyes és la història d’una redempció, el retorn a l’essència dels propis orígens i la recuperació de la veritable identitat.


Recomanacions Club de Lectura Biblioteca Infant Pere, Estiu 2012 ________________________________________________________________________________

EL PSICOANALISTA John Katzenbach Ediciones B

1755180900

“Feliç 53 aniversari, doctor. Benvingut al primer dia de la seva mort. Pertanyo a algun moment del seu passat. Vostè va arruïnar la meva vida. Potser no sàpiga com, per què o quan, però ho va fer. Va omplir tots els meus instants de desastre i tristesa. Arruïnar la meva vida. I ara estic decidit a arruïnar la seva”. Així comença l'anònim que rep Fredrerick Starks, psicoanalista amb una llarga experiència i una tranquil—la vida quotidiana. Starks haurà d'utilitzar tota la seva astúcia i rapidesa per, en quinze dies, esbrinar qui és l'autor d'aquesta amenaçadora missiva que promet fer-li l'existència impossible

EL GRITO DE LA GAVIOTA Emmanuelle Laborit Ed. Seix Barral És el testimoni d'una noia inicialment aïllada del món exterior a causa de la seva sordesa. Ens ensenya la lluita a la qual s'han d'enfrontar persones com ella i la importància del llenguatge de signes.

LO QUE ESCONDE TU NOMBRE Clara Sánchez Ed. Destino Un subjugant relat de terror sense efectes sobrenaturals, i és també, i sobretot, una absorbent novel—la sobre la memòria i la redempció de la culpa. Sandra ha decidit retirar-se a un poble de la costa llevantina: ha deixat la feina i, embarassada, passa els dies intentant ajornar la decisió de què fer amb la seva vida. A la platja coneix a un matrimoni d'octogenaris noruecs que semblen la solució als problemes de Sandra. Julián, un ancià que acaba d'arribar d'Argentina, supervivent del camp d'extermini de Mauthausen, segueix pas a pas les anades i vingudes dels noruecs. Un dia Julián aborda a Sandra i li revela detalls d'un passat que a Sandra només li sonen per alguna pel—lícula o algun documental: horrors en blanc i negre que no tenen res a veure amb ella. Encara que el relat de Julián li sembla a Sandra desgavellat, començarà a mirar d'una manera nova als amics, les paraules i els silencis de la parella d'ancians, sense adonar-se que la fi de la seva innocència està posant la seva vida en perill.


Recomanacions Club de Lectura Biblioteca Infant Pere, Estiu 2012 ________________________________________________________________________________

LA BIBLIOTECA DE LOS MUERTOS Glenn Cooper Ed. Grijalbo Bretanya, any 777. En l'abadia de Vectis creix Octavus, un nen sobre el qual pesa una maledicció: és el setè fill engendrat per un setè fill i la llegenda li vaticina poders diabòlics. Octavus comença a escriure una llista amb dates i noms sense sentit. Quan un dels noms i la data coincideixen amb una mort a l'abadia, la por s'apodera dels monjos. Segles després, els membres de l'Ordre dels Noms, descendents tots d'aquell nen, segueixen escrivint sense descans per completar un misteriós llistat de noms i dates ... Fins que comencen a suïcidar-se. Estats Units, en l'actualitat. Nou persones han aparegut mortes a Nova York, desconeguts que res tenien en comú. Només una cosa els unia: totes les víctimes van rebre postals de taüts, que anunciaven el dia que moririen, poc abans de morir.

LA MENNULARA Simonetta Agnello Hornby Ed. Tusquets

1755127219

El 23 de setembre de 1963, al poble sicilià de Roccacolomba, mor la Mennulara, així cridada per haver estat en la seva infantesa una bella recollidora d'ametlles. La resta de la seva vida, fins el dia mateix de la seva mort, el va dedicar a servir amb una lleialtat que voreja el malaltís als acabalats senyors Alfallipe. Però com s'explica que amb el temps es convertís en administradora dels béns dels seus amos? I per què aquests es resisteixen al principi a complir les seves últimes voluntats? Al poble no triguen a deslligar les xafarderies: uns la maleeixen, altres la veneren. Com peces d'un trencaclosques, aquestes veus van donant forma a la imatge fragmentada de la Mennulara, per compondre poc a poc l'esplèndid retrat d'una dona inoblidable. I mentre va desvetllant el misteri que l'envolta, la seva figura emergeix, poderosa, en un univers rural i opressiu, en aparença immòbil, on lluiten un passat que es resisteix a morir i una modernitat que mai acaba d'arribar.


Recomanacions Club de Lectura Biblioteca Infant Pere, Estiu 2012 ________________________________________________________________________________

LEONORA Elena Poniatowska Seix Barral, 2011

1755148948

Estava destinada a créixer com la rica hereva d'un magnat de la indústria tèxtil, però des de petita va saber que era diferent, que la seva capacitat de veure el que altres no veien, la convertia en especial. Va desafiar les convencions socials, als seus pares i mestres, i va trencar qualsevol lligam religios o ideològic per conquerir el seu dret a ser una dona lliure, personal i artísticament. Leonora Carrington és avui una llegenda, la més important pintora surrealista, i la seva fascinant vida, el material de què es nodreixen els nostres somnis.

MALDITO KARMA David Safier Seix Barral, 2011

1755083652

La presentadora de televisió Kim Lange està en el millor moment de la seva carrera quan pateix un accident i mor aixafada pel lavabo d'una estació espacial russa. En el més enllà, Kim s'assabenta que ha acumulat mal karma al llarg de la seva vida: ha enganyat el seu marit, ha menystingut la filla i ha amargat a quants l'envolten. Aviat descobreix quin és el seu càstig: està en un forat, té dues antenes i sis potes ... és una formiga! Kim no té ganes d'anar arrossegant molles de pastís després d'haver eludit els hidrats de carboni tota la seva vida. A més, no pot permetre que el seu marit es consoli amb una altra. Només li queda una sortida: acumular bon karma per ascendir per l'escala de la reencarnació i tornar a ser humana.

PASEOS CON MI MADRE Javier Pérez Andújar Tusquets ed, 2011

1755139670

Aquest llibre és un emocionant homenatge als blocs d'edificis que envolten Barcelona, i als que la ciutat ha donat l'esquena. A través d'un paisatge autobiogràfic, però intercanviable amb el de totes les ciutats del món, l'autor descobreix escenes de si mateix, i històries èpiques i commovedores. Per a això recorre els seus carrers, la vora del riu Besòs i la platja al peu de la central tèrmica passejant amb la seva mare.


Recomanacions Club de Lectura Biblioteca Infant Pere, Estiu 2012 ________________________________________________________________________________

EL BOLÍGRAFO DE GEL VERDE Eloy Moreno Tusquets ed, 2011 Un jove casat i amb un fill, amb una feina estable i una existència aparentment feliç, veu com la seva vida pren uns camins que no esperava a causa d'un descobriment insignificant: la desaparició d'un bolígraf de gel verd. A partir d'aquest moment inicia una reflexió sobre la seva vida i la dels seus coneguts d'insospitades conseqüències. 1755139670

ATRAPADA AL MIRALL Gemma Lienas Empúries Narrativa, 2007

1755089944

La Laura Bellido és una arquitecta amb estudi propi, un marit atractiu i simpàtic i un fill de sis anys; no té problemes de diners, ni aparentment de cap mena, i sembla una dona feliç. Res no fa pensar que una matinada, després d'un romàntic sopar amb el seu home, la Laura acabarà estimbant-se per les costes del Garraf. Quan la Gina, la seva íntima amiga que viu a l'estranger, rep la notícia de la seva mort, té la sensació que hi ha alguna cosa que no encaixa; aquesta intuïció inicial va prenent cos quan s'instal—la a Barcelona i aprofundeix en la vida, aparentment estable, de la seva amiga. A partir de les converses amb les persones més properes a la Laura, la Gina comença a descabdellar un fil que la portarà a descobrir una reveladora història que feia anys que la seva amiga mantenia amagada.


Recomanacions Club de Lectura Biblioteca Infant Pere, Estiu 2012 ________________________________________________________________________________

MÉS NOVEL.LES RECOMANADES PELS LECTORS...

LOS CRÍMENES DEL NÚMERO PRIMO Reyes Calderón Ars Médica, 2008

LA SOMBRA DEL VIENTO Carlos Ruíz Zafón Planeta, 2001

LA ÚLTIMA CONCUBINA Lesley Downer Seix Barral, 2008

LA CATEDRAL DEL MAR Alfonso Falcones Planeta, 2006

LA LLADRE DE LLIBRES Markus Zusak Edicions La Campana, 2007

EL TIEMPO ENTRE COSTURAS María Dueñas Temas de hoy, 2009


Recomanacions Club de Lectura Biblioteca Infant Pere, Estiu 2012 ________________________________________________________________________________

CRIM DE SANG Sebastià Alzamora Proa, 2011

FILLES DE LA SORRA Anna Tortajada Plaza & Janés, 2002

EMMA María Barbal Columna edicions, 2007

PEDRA DE TARTERA María Barbal 1985 (ed. Diverses)

UNES MANS PLENES DE SOL Manuel de Pedrolo Ed. 62, 1990

DES D’UNS ULLS DE DONA Manuel de Pedrolo 1972 (ed. Diverses)


Recomanacions Club de Lectura Biblioteca Infant Pere, Estiu 2012 ________________________________________________________________________________

EL NOI DEL PIJAMA DE RATLLES John Boyne Ed. Empúries, 2006

SE SABRÀ TOT Xavier Bosch Proa, 2010

EL VIOLÍ D’AUSCHWITZ María Àngels Anglada 1996 (ed. Diverses)

FANTASMAS DE PIEDRA Mauro Corona Altaïr, 2011

EL TEMPS ENVELLEIX DE PRESSA Antonio Tabucchi 1996 (ed. Diverses)

EN TIEMPO DE PRODIGIOS Marta Rivera de la Cruz Planeta, 2006


Recomanacions Club de Lectura Biblioteca Infant Pere, Estiu 2012 ________________________________________________________________________________

NUBOSIDAD VARIABLE Carmen Martín Gaite Anagrama, 1992

ENTRE VISILLOS Carmen Martín Gaite Destino, 1957

ÚLTIMAS NOTÍCIAS DEL PARAÍSO Clara Sánchez Alfaguara, 2000

DESDE EL MIRADOR Clara Sánchez Alfaguara, 1996

LA DAMA DE BLANC Wilkie Collins Columna, 1860

RIÑA DE GATOS Eduardo Mendoza Planeta, 2010


Recomanacions Club de Lectura Biblioteca Infant Pere, Estiu 2012 ________________________________________________________________________________

LA CANCIÓN DE LOS MAORÍES Sarah Lark Ediciones B, 2012

EL JARDÍ OBLIDAT Kate Morton Suma ed., 2011

LAS HORAS DISTANTES Kate Morton Suma ed., 2012

LA CASA DE RIVERTON Kate Morton Suma ed., 2012

EL LIBRO DE LAS ALMAS Glenn Cooper Grijalbo, 2011 (2a part de La biblioteca de los muertos)

LOS AIRES DIFÍCILES Almudena Grandes Tusquets, 2002


Recomanacions Club de Lectura Biblioteca Infant Pere, Estiu 2012 ________________________________________________________________________________

I ENCARA MÉS…

Autors dels quals els membres del Club de Lectura en recomanen la totalitat de la seva obra:

Hennin Mankell: Antes de que hiele, Asesinos sin rostro, El cerebro de Kennedy, El chino, Comedia infantil, Cortafuegos, Daisy sister, La falsa pista, El hijo del viento, El hombre inquieto, Los perros de Riga…

Jane Austen: Sentido y sensibilidad, Juicio y sentimiento, Orgullo y prejuicio, Mansfield Park, Emma, Persuasión…

Charlotte, Anne i Emily Brönte: Jane Eyre, Shirley i Villette (Charlotte), Agnes Grey i La inquilina de Wildfell Hall (Anne) i Cumbres borrascosas (Emily).

Julia Navarro: Díme quién soy, La biblia de barro i La hermandad de la Sábana Santa.

Asa Larsson: Cuando pase tu ira, La senda oscura, Sangre derramada i Aurora boreal.

Milan Kundera: Un encuentro, El telón, La ignorancia, La insoportable levedad del ser, El libro de los amores ridículos...

Bon estiu i bones lectures !

Recomanacions Club de Lectura  

Recomanacions Club de Lectura biblioteca Infant Pere