Page 1

Text i il路lustracions Gerard Soler


Text i il路lustracions Gerard Soler


Avui és la meva primera classe de swing, estic un xic nerviós però hi vaig amb el meu amic Bru que és molt espavilat i m'ajudarà. Creuem el carrer, és aquí. Se sent música tranquil·la, baixem les escales i veiem l'espai on segurament farem la classe. -Per parelles! - demana el monitor. Jo i en Bru ens agafem per mostrar que no estem lliures però el monitor, en Roc, puntualitza que les parelles han de ser noi-noia. Una vegada ja estem per parelles, jo amb la Mel i en Bru amb l'Anna, en Roc ens explica com agafar-nos: -Nois a la cintura, noies a l'espatlla i mana l'home. Comencem amb els passos bàsics, un parell que trobo molt senzills.


Llavors ens ensenyen algun pas mÊs complicat i com hem de manar, els homes, per a entendre'ns. Jo això de manar no ho faig gaire bÊ i no ens coordinem gaire amb la Mel.


Demano a en Roc si pot manar ella. -No! Sempre ha estat així, esforceu-vos més que no costa tant!-. Continuem, doncs, intentant seguir els peus d'en Roc fins al final de la classe, quan ens diu que intentem practicar durant la setmana i que ens veiem el dimarts següent. L'endemà em toca treballar així que vaig a dormir d'hora havent sopat. A la tarda, després de treballar, truco en Bru per fer alguna cosa, jo vull veure una pel·lícula, fa molt temps que no en veig cap. A ell li està bé i ens posem a veure'n una.


Acabada la pel·lícula, a en Bru se li acut que podem practicar Swing, encara que sigui sense parella. Posa música i comencem amb els bàsics.


Increíble! Se'm dóna molt millor manar i ens entenem perfectament!

no

El dimarts següent arribem un xic més d'hora i ens trobem la Mel i l'Anna xerrant al carrer, davant la porta.


Elles, que també s'han apuntat juntes, casualment també han practicat juntes. A diferència de nosaltres, però, elles no tenen una figura de manant i una de manat, cada vegada que una d'elles té ganes de fer un pas ho indica i l'altra la segueix. Acordem que a partir de llavors ballarem així, jo amb en Bru i la Mel amb l'Anna. En començar la classe ens col·loquem i en Roc ens recorda que han de ser parelles noi-noia. Li expliquem que hem practicat així i que ens sentim més còmodes. Ell respon: -Sempre ha estat noi-noia, el noi ha de manar a la noia, si no no us entendreu!-. Li expliquem la manera que tenim d'organitzar-nos i amb mala cara rebat de nou la nostra posició. -Nosaltres ballem, nosaltres decidim!- li diem, i finalment comencem la classe.


Dolcadansa  

La vida és una dolça dansa, atança't, ballar-la sol em cansa, la familia carca, clar està plena de mancances tu! balla amb qui et sentis a g...

Dolcadansa  

La vida és una dolça dansa, atança't, ballar-la sol em cansa, la familia carca, clar està plena de mancances tu! balla amb qui et sentis a g...

Advertisement