Page 1

Dra탑beni katalog Ples Zdru탑enja Manager 1


Spoštovani gostje Plesa Združenja Manager, 2. aprila 2011 bomo na že šestem gala Plesu Združenja Manager Unionsko dvorano v Ljubljani obarvali v modro. V preteklosti ste ples poznali pod imenom Majski ples, letos bomo zaplesali bolj zgodaj v pomladi. Vseeno pa ples ohranja svoj namen; tradicionalno je posvečen zahvali življenjskim partnerjem za njihovo razumevanje, druženju ter dobrodelnosti. K čarobnosti večera bo tako tudi letos prispevala dobrodelna dražba, s katero je bilo v preteklih letih zbranih že preko 50.000 evrov in podeljenih osem štipendij mladim managerskim talentom. Sredstva se stekajo v Sklad za štipendiranje, ki deluje v okviru Sekcije mladih managerjev Združenja Manager. Del na plesu zbranih sredstev je namenjen tudi glasbenim varovancem Ustanove Gallus.

Hvala, ker sodelujete na dražbi in uresničujete moto:

»Zaplešimo, ker želimo dobro.« 2


Draženje Dobrodelna dražba je namenjena pridobivanju sredstev za Sklad plesa. Ta omogoča delovanje Sklada za štipendiranje, s katerim Sekcija mladih managerjev pri Združenju Manager podpira podiplomski študij mladih managerjev v mednarodnem okolju in študij mladih glasbenikov, varovancev Ustanove Gallus. Dražba v preddverju Unionske dvorane Vsi dražbeni predmeti bodo na ogled 2. aprila 2011 v preddverju dvorane Grand hotela Union od 19.30 h do 24.00 h. Zgodbe, ki spremljajo posamezne dražbene predmete ali doživetja, vas bodo očarale in navdušile, da se boste zavrteli v ritmu dražiteljskih korakov na priloženih dražbenih listih z izklicno ceno in višino dražbenega koraka. Dražba se bo zaključila ob polnoči. Izjemoma lahko komisija podaljša dražbo za tiste predmete, za katere ugotovi, da obstaja interes več dražiteljev, in izvede dražbo z osebnim licitiranjem ob predmetu. Končni kupec bo zadnji vpisani dražitelj. Dražba v dvorani Mize v dvorani bodo prav tako krasili dražbeni predmeti. Letos smo poskrbeli, da vas bo zamikala Prepletena skušnjava: Žitova torta, spogledljiva kot stekleni izdelki Steklarne Hrastnik in eksotična kot prekmurske orhideje Ocean Orhidsa. Te predmete lahko dražite tako, da na priloženih dražbenih listih z navedeno izklicno ceno in dražbenim korakom vpisujete vaše ponudbe.

3


In še presenečenje: po zaključku dražbe bomo izmed vseh kupljenih Prepletenih skušnjav izžrebali še prejemnika dragocenega nakita Zlatarne Celje v vrednosti 1.400 evrov. Zaključek dražbe Dražba v in pred dvorano se bo zaključila ob polnoči, razen za predmete iz zadnjega odstavka poglavja »Dražba v preddverju Unionske dvorane«. Vse ponudbe bodo pregledane, po polnoči pa bo dražbeni izkupiček javno objavljen. Kupljene predmete bodo kupci lahko prevzeli po plačilu računa, ki bo kupcu izstavljen po plesu. Vsi sodelujoči dražitelji se strinjajo s pravili draženja, ki so v celoti objavljena na spletni strani www.managerskiples.si. Na dražbi lahko sodelujejo osebe starejše od 18 let. Dražitelji se obvezujejo, da ne bodo dražili, če predmeta ne nameravajo kupiti. Vrednost kupljenega dražbenega predmeta že vsebuje 20 % DDV.

4


Možnost donacij Udeleženci plesa lahko finančna sredstva donirajo tudi brez nakupa dražbenih predmetov. Donirajo lahko fizične ali pravne osebe. Višina donacij navzgor ni omejena, minimalna donacija pa znaša 50 €. Sprejem donacij bo potekal v preddverju Unionske dvorane na dan plesa, od 19.30 h do 02.00 h. Organizator vam bo izdal ustrezno potrdilo.

Zahvaljujemo se vsem podjetjem in posameznikom, ki so podarili predmete za dobrodelno dražbo. Prav tako se zahvaljujemo podjetju Halcom, ki je v sklad doniralo neposredno.

5


Kazalo Košarkarska žoga s podpisi igralcev Union Olimpije Hladni zapeljivec iz Gorenja Naložba v moderno klasiko: Metamorfoza – France Mihelič Adrijin paket “aktivnega” presenečenja Doživetje napredne umetnosti z novo generacijo vozila Audi A8 Največja bela orhideja (Phalaenopsis) na svetu Ukrojeno izobraževanje na temo tržnih znamk in ustvarjalnega reševanja podjetniških problemov Zgodbe in pesmi s podobami Jelke Reichma Doživite ugodje“slovenske Provanse” Večerja in nočitev za dva v Taverni Jeruzalem – Svetinje ter Magnum vinske banke Kupljen Bikec Slavc – posebna umetnina iz bron Prepletena skušnjava Ekskluzivna ogrlica Zlatarne Celje

7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

6


Dražbeni predmet podarja BTC

Košarkarska žoga s podpisi igralcev Union Olimpija Košarkarski klub Union Olimpija velja za slovenski klub z največ osvojenimi lovorikami. V samostojni Sloveniji je osvojil 15 naslovov državnih prvakov, 17-krat je bil najboljši v slovenskem pokalu, redno pa nastopa tudi v evropskem temovanju. Slovenski vrhunski šport potrebuje zveste podpornike. Med njimi je tudi družba BTC, ki KK Union Olimpija spremlja že vrsto let. Po sedmih sezonah manj uspešnega nastopanja v evropskem temovanju je v sezoni 2010/11 KK Union Olimpija doživel pravi preporod in se v Evroligi, kljub izredno težki skupini, prebil v drugi krog tekmovanja, med 16 najboljših evropskih moštev. V razprodani dvorani v ljubljanskih Stožicah s 16.000 sedeži, kjer je Union Olimpija pričela nastopati prav v letošnji sezoni, so padla velika evropska moštva – CSKA, Panathinaikos, Valencia, Efes Pilsen in AJ Milano. Košarkarji Olimpije so med slovenskimi ljubitelji košarke ponovno ustvarili evforijo, navijaško zavest in pozitivno energijo. Izklicna cena: 300 EUR Dražiteljski korak:30 EUR

BTC tako za dobrodelno dražbo podarja košarkarsko žogo s podpisi igralcev Uniona Olmpije letošnje sezone.

7


Dražbeni predmet podarja Gorenje

Hladni zapeljivec iz Gorenja Gorenje, najizvirnejši evropski ustvarjalec gospodinjskih aparatov, je v sodelovanju s podjetjem Swarovski ustvarilo sijajen izdelek, s katerim krepi svoj položaj med ponudniki najprestižnejših izdelkov za dom. Dva metra visoki črni lepotec Made with CRYSTALLIZED™ – Swarovski Elements je iz Gorenjeve družine linije Premium Touch, ki se ponaša z vrhunsko tehnologijo upravljanja na dotik ter varčnim energijskim razredom A+. Krasita ga dve vertikalni liniji lesketajočih se kristalov Swarovski, zaradi katerih je verjetno najbolj nenavaden hladilnik na svetu. In neustavljivo privlačen. Za tiste, ki ljubijo kristale in primerno ohlajen šampanjec v pravem trenutku. www.gorenje.com/inspires Izklicna cena: 1.500 EUR Dražiteljski korak: 150 EUR

8


Dražbeni predmet podarja Poslovni sistem Mercator

Naložba v moderno klasiko: Metamorfoza – France Mihelicˇ Priljubljen motiv mednarodno uveljavljenega akademskega slikarja Franceta Miheliča izžareva njegovo značilno likovno izrazno moč. Delo tega slikarja, ki je bil več kot dvajset let redni član Slovenske akademije znanosti in umetnosti ter član Accademie Fiorentine delle Arti del Disegno v Firencah, pripada Mercatorjevi umetniški zbirki. Ta obsega skoraj 600 likovnih in kiparskih del najboljših domačih umetnikov ter pri ljubiteljih umetnosti vzbuja obilo pozornosti. Iz svoje zavidljive zbirke del Mercator tako za dobrodelno dražbo Plesa Združenja Manager poklanja Miheličev sitotisk “Metamorfoza”, dimenzij 40 x 30 cm, izvod 11/20.

Izklicna cena: 700 EUR Dražiteljski korak: 70 EUR

9


Dražbeni predmet podarja Adria Mobil

Adrijin paket “aktivnega” presenecˇenja Adrijin paket “Aktivni” vas bo več kot prijetno presenetil: z njegovo pomočjo boste lahko z vetrom v laseh odkrivali naravo ali mesta, se nadihali svežega zraka in naredili nekaj dobrega za vaše zdravje ter dobro počutje. Pustite se presenetiti! Adria Mobil – življenje v gibanju!

Izklicna cena: 350 EUR Dražiteljski korak: 35 EUR

10


Dražbeni predmet podarja Porsche Slovenija

Doživetje napredne umetnosti z novo generacijo vozila Audi A8 Vabimo vas torej na doživetje napredne umetnosti z novim vozilom Audi A8, v katerem so dinamična zunanjost, naprednost duha in prefinjenost materialov izoblikovani do popolnosti. Za vas smo pripravili poseben dvodnevni program testne vožnje po Sloveniji, v katerem boste poleg občudovanja naše dežele izkusili prednosti funkcionalnega minimalizma nove generacije vozila Audi A8. Vrhunska kulinarika, gostoljubje in druge možnosti sprostitve v Vili Bled pa bodo še dodaten razlog, da vam bo Audi doživetje ostalo v nepozabnem spominu.

Izklicna cena: 300 EUR Dražiteljski korak: 30 EUR

11


Dražbeni predmet podarja Ocean Orchids

Najvecˇja bela orhideja (Phalaenopsis) na svetu Dražbeni predmet sestavljajo tri rastline iste vrste (Phalaenopsis “Ocean Pacifik”). Posajene so v velik bel plastičen okrasni lonec znamke Lechuza, ki je leta 2009 prejel prestižno oblikovalsko nagrado Red Dot. Ta vrsta orhidej je najnovejši dosežek japonskih hibridizatorjev in je uradno največji bel falenopsis, katerega cvetovi v povprečju presegajo 15 cm premera. Lastnik pravic za to vrsto v Evropi je podjetje Ocean Orchids iz Dobrovnika, proces registracije oziroma patentiranja pa je v teku. Vse tri orhideje so vzgojene v prevešajočem oziroma kaskadnem stilu, ki prav tako izvira iz Japonske in ima svoje korenine v fengšuju. Prevešajoče cvetno steblo simbolizira padajoči slap, ki je po tej filozofiji vir življenjske energije. Tudi zato je zelo zaželen v stanovanjih in ostalih prostorih, kjer se zadržujejo ljudje. Izklicna cena: 180 EUR Dražiteljski korak: 20 EUR

Dražbeni predmet predstavlja vrhunec moderne hibridizacije orhidej, ki je bila v Ocean Orchids nadgrajena z elegantnim oblikovanjem cvetnih stebel ter postavljena v moderno oblikovan okrasni lonec.

12


Dražbeni predmet podarja FORMITAS v sodelovanju z brandbusinessschool

Ukrojeno izobraževanje na temo tržnih znamk in ustvarjalnega reševanja podjetniških problemov

Znanje je eden od najpomembnejših temeljev uspeha, napredka in razvoja vsakega podjetja. V sodobni poslovni praksi je drug pomemben temelj tudi kakovostno in strokovno upravljanje tržni znamk. V poslovni šoli BBS smo združili znanje in izkušnje strokovnjakov s področja upravljanja tržnih znamk in jih združili v programe, ki jih posebej ukrojimo za posamezno podjetje. Prepričani smo, da so za podjetje najboljša tista izobraževanja, ki se odvijajo v podjetju in so ukrojena na njegove potrebe in glede na to, kdo so udeleženci izobraževanja. Izkušena predavatelja, poznavalca razmer na trgu in prijatelja mnogih tržnih znamk, Andrej Pompe in Mitja Tuškej vas bosta v poldnevnem »In-company« izobraževanju popeljala skozi svet tržnih znamk, s poudarkom na upravljanju in odnosu do vaše ali izbrane tržne znamke.

Izklicna cena: 1000 EUR Dražiteljski korak:100 EUR

13


Dražbeni predmet podarja JELKA REICHMAN v sodelovanju z mladinsko knjigo

Ilustracija Butarice in knjiga Cˇudežni vrt – Zgodbe in pesmi s podobami Jelke Reichman

Butarice: Originalna ilustracija akademske slikarke Jelke Reichman z naslovom Butarice je bila objavljena na posebni velikonočni voščilnici založbe Sidarta. Original v mešani tehniki je nastal leta 2002, njegova velikost pa je 26x20 cm. Dela te vrhunske slovenske ilustratorke v galerijah praviloma dosegajo najvišje cene. Čudežni vrt – Zgodbe in pesmi s podobami Jelke Reichman: Poleg originalne ilustracije k dražbenemu predmetu spada tudi podpisana knjiga Čudežni vrt, ki velja za zlato knjigo podob avtorice. Pregled dela njenega 45-letnega ustvarjanja se razprostira od prvih knjig, za katere je prispevala svoje ilustracije, do novejših izdaj. V knjigi so na 240 straneh zbrane zgodbe, uganke, pesmi in slikopisi različnih avtorjev, ki jim je Jelka Reichman nadela likovno podobo. Knjiga je prvič izšla leta 2009 in je bila zatem še večkrat ponatisnjena.

Izklicna cena: 600 EUR Dražiteljski korak: 60 EUR

Dražbeni predmet sestavljajo: knjiga Čudežni vrt – Zgodbe in pesmi s podobami Jelke Reichman, z osebnim podpisom ilustratorke, ter uokvirjen original ilustracije Jelke Reichman.

14


Dražbeni predmet podarja IGS

Doživite ugodje“slovenske Provanse” Vila LAVANDA leži na robu starega, mirnega zaselka Fijeroga, na enem od gričev slovenske Istre, poznane tudi kot slovenska “Provansa”. Z velikega vrta pred hišo je razgled na čudovite vinograde in oljčne nasade, pogled pa seže vse do Jadranskega morja. Jugozahodna lega zagotavlja celodnevno uživanje na mediteranskem soncu in nepozabne trenutke pri opazovanju sončnega zahoda. Le nekaj kilometrov stran so lepa obalna mesta, predvsem nedotaknjeni benečanski biser Piran. Osrednja stavba na posesti je stara istrska hiša (primerna za bivanje petih oseb), obnovljena po visokih standardih s klasičnimi naravnimi materiali (les in kamen). V opremljanje je bilo vloženo veliko ljubezni in pozornosti, starinsko pohištvo v njej pa ustvarja toplo domače ozračje. V LAVANDI boste en teden lahko uživali v objemu neokrnjene narave in si nabrali nove energije za naporni ritem vsakdanjega življenja. Termin: po dogovoru v aprilu ali maju oz. v septembru ali oktobru 2011. Izklicna cena: 700 EUR Dražiteljski korak: 70 EUR

Sprostitev za vas, vaše poslovne partnerje ali prijatelje.

15


Dražbeni predmet podarja Vino Kupljen

Vecˇerja in nocˇitev za dva v Taverni Jeruzalem – Svetinje ter Magnum vinske banke Kupljen Okusite sonce in ljubezen, ki se pretakata v najžlahtnejših vinskih kapljicah in se prepustite intimni domačnosti Taverne Kupljen. Vinska hiša Kupljen in Taverna stojita sredi jeruzalemsko-svetinjskih goric, na področju, ki že stoletja slovi po vrhunskih vinih, saj sodi med tri odstotke najimenitnejših vinskih leg na svetu. Iz ljubezni in spoštovanja do svojega vrhunskega vina so v družini Kupljen ustanovili prvo nacionalno vinsko banko Slovenije, kjer lahko shranite izbrano vino Kupljen ali (za darilo drugim ali sebi) kupite certifikat, s katerim postanete lastnik šestih klasičnih in treh magnum buteljk. Vino je v vinski banki hranjeno v idealnih razmerah, v njem zori najboljše vino preteklih dveh desetletij. Dragocena izkušnja za sladokusca, ki bo prejel Modri pinot 2003, magnum, ekskluzivno vino Vina Kupljen iz prve vinske banke Slovenije. Po vinski degustaciji se boste v dvoje okrepčali z večerjo v idilični Taverni Kupljen, Jeruzalem – Svetinje, tam prenočili in naslednjega dne po želji še raziskali lepoto in zgodovino lokalnega okolja. Izklicna cena: 250 EUR Dražiteljski korak:25 EUR

16


Dražbeni predmet podarja mag. Jernej Mali, akademski kipar

Bikec Slavc – posebna umetnina iz brona “Bilo je nekoč na pašniku, ko je bikec Jajceslav zagledal kravico Lisko. Bila sta si všeč, zato sta se zmenila, da se zvečer dobita, da se bosta ženila. Ko je padla noč, je Liska na dogovorjenem mestu čakala Jajceslava. Takrat se je iz bodečega robidovja zaslišal predirljiv glas. Liska je vprašala: ‚Kdo je tam?‘. Na drugi strani pa se je žalostno zaslišalo: ‚Samo Slavc mi reci.‘ ” Tako je na vprašanje, od kod mu navdih za izdelavo osmih bronastih bikov, razložil akademski kipar mag. Jernej Mali. Bikec Slavc je po nezgodi ostal namreč brez simbola poguma. Kljub temu še vedno simbolizira močno voljo, trmo in moč, na borzi pa vzpon. Mali, nadarjeni mladi umetnik, ga zato podarja dražbi Plesa managerjev. Kupec bo bikca skupaj s certifikatom prejel v lični škatli. Leto izdelave: 2009, serija 7/8, bron, dolžina cca. 20 cm.

Izklicna cena: 450 EUR Dražiteljski korak:45 EUR

O avtorju: Akademski kipar Jernej Mali je na Likovni akademiji diplomiral pri prof. Luju Vodopivcu in prof. dr. Tomažu Brejcu leta 2003 in še istega leta vpisal magistrski študij restavratorstva. Poleg restavratorstva se ukvarja tudi s kiparstvom. Za seboj ima že več samostojnih in skupinskih razstav, tako doma kot v tujini (Italija, Črna Gora, Poljska). Je ustvarjalec mnogih javnih umetniških del, kot so kamnita kipa ISSA pred Fakulteto za organizacijske vede v Kranju, ARBA v parku skulptur Mednarodne umetniške kolonije v Danilovgradu, kip Pago v mestnem parku Kranj ter Legusta v Grosupljem. Do danes je za svoje skulpture prejel tudi že veliko nagrad. Njegova najbolj znana umetnina iz zadnjega časa je kip Deklice z rastočo knjigo, ki ga najdete v parku zraven ljubljanskega Navja, poznate pa ga tudi po skulpturi Uranija, ki jo je oblikoval za nagrade časnika Finance. Dela Malija, tudi poslovna darila, lahko najdete še v Galeriji Hest na Židovski v Ljubljani ter njegovem ateljeju na Kurilniški 8 v Ljubljani.

17


Predmeti na mizah: podarjata Steklarna Hrastnik in Skupina Žito

Prepletena skušnjava Ni pogubna, temveč slastna kot Žitove torte, spogledljiva kot steklene mojstrovine Steklarne Hrastnik in eksotična kot prekmurske orhideje Ocean Orhidsa. Državni prvak v floristiki Matjaž Beguš se ni mogel upreti, da jih ne bi prepletel v skupno zgodbo.

Slika je simbolična.

Izklicna cena: 60 EUR Dražiteljski korak: 10 EUR

Vas je zamikala naša Prepletena skušnjava sredi mize? Potegujte se zanjo na dobrodelni dražbi. In morda se vam bo tudi zableščala. Z žrebom po polnoči bo namreč Zlatarna Celje enega izmed dražiteljev Prepletene skušnjave osrečila še z ekskluzivno ogrlico (v vrednosti 1.400 evrov).

18


Podarja Zlatarna Celje

Ekskluzivna orglica To dih jemajočo ogrlico s sedmimi sladkovodnimi biseri premera 7,5 -8 mm in z ovratnico iz belega zlata čistine 585/000 v skupni vrednosti 1.400 evrov poklanja Zlatarna Celje. Zanjo se vam še posebej splača potegovati, saj bo eden od dražiteljev Prepletene skušnjave z žrebom ob polnoči z njo osrečen v vsakem primeru.

19


GENERALI

ZAVAROVALNICA

Varnost ni naključje. Je naša vizija in poslanstvo. In je vaša izbira. Izberite največjo tujo zavarovalnico v Sloveniji s 175 letno tradicijo na zavarovalnem trgu v okviru Skupine Generali. Izberite uspeh, ki temelji na odgovornih in strokovnih odnosih. Izberite inovativnost, tradicijo in mednarodno ozadje svetovnih trendov. Izberite znanje, ki ga namenjamo vaši varnosti in vaši varni prihodnosti. Izberite Generali Zavarovalnico za življenjskega popotnika na poti vaših sanj.

Brezskrbni pod okriljem leva.

20

Dražbeni katalog 2011  

Dražbeni katalog, Ples, Združenje Manager

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you