Page 1

Dra탑beni katalog Ples Zdru탑enja Manager 2012

1


Spoštovani gostje Plesa Združenja Manager, Plesu Združenja Manager z dobrodelno dražbo sta pred sedmimi leti botrovali dve želji: dodati ščepec čarobnosti managerskim druženjem in ob tem storiti tudi nekaj dobrega. Tako je nastal čudovit večer, ki ga namenjamo svojim partnerjem, prijateljem, novim poznanstvom in ena redkih priložnosti, kjer lahko v dovršnem ambientu Unionske dvorane, zaplešemo. Ples je več kot preplet energij, je kultura negovanja spoštovanja in darovanja.

Zaplešimo, ker želimo dobro.«

Hvala, ker sodelujete na dražbi in uresničujete moto: »

22


Draženje Dobrodelna dražba je namenjena pridobivanju sredstev za Sklad plesa. Ta omogoča delovanje Sklada za štipendiranje, s katerim Sekcija mladih managerjev pri Združenju Manager podpira podiplomski študij mladih managerjev v mednarodnem okolju in študij mladih glasbenikov, varovancev Ustanove Gallus.

33


Dražba v preddverju Unionske dvorane Vsi dražbeni predmeti bodo na ogled 11. maja 2012 v preddverju dvorane Grand hotela Union od 19.30 h do 24.00 h. Zgodbe, ki spremljajo posamezne dražbene predmete ali doživetja, vas bodo očarale in navdušile, da se boste zavrteli v ritmu dražiteljskih korakov na priloženih dražbenih listih z izklicno ceno in višino dražbenega koraka. Dražba se bo zaključila ob polnoči. Izjemoma lahko komisija podaljša dražbo za tiste predmete, za katere ugotovi, da obstaja interes več dražiteljev, in izvede dražbo z osebnim licitiranjem ob predmetu. Končni kupec bo zadnji vpisani dražitelj.

Dražba v dvorani Mize v dvorani bodo prav tako krasili dražbeni predmeti. Letos smo poskrbeli, da vas bo zamikala Sladka Srečka: Žitovi piškoti, ujeti v ročno izdelano stekleno posodo Steklarne Hrastnik. Te predmete lahko dražite tako, da na priloženih dražbenih listih z navedeno izklicno ceno in dražbenim korakom vpisujete vaše ponudbe. In še presenečenje: po zaključku dražbe bomo izmed vseh kupljenih Sladkih Srečk izžrebali še prejemnika dragocenega nakita Zlatarne Celje v vrednosti 875 evrov.

44


Zaključek dražbe Dražba v in pred dvorano se bo zaključila ob polnoči, razen za predmete iz zadnjega odstavka poglavja »Dražba v preddverju Unionske dvorane«. Vse ponudbe bodo pregledane, po polnoči pa bo dražbeni izkupiček javno objavljen. Kupljene predmete bodo kupci lahko prevzeli po plačilu računa, ki bo kupcu izstavljen po plesu. Vsi sodelujoči dražitelji se strinjajo s pravili draženja, ki so v celoti objavljena na spletni strani www.managerskiples.si. Na dražbi lahko sodelujejo osebe starejše od 18 let. Dražitelji se obvezujejo, da ne bodo dražili, če predmeta ne nameravajo kupiti. Vrednost kupljenega dražbenega predmeta že vsebuje 20 % DDV.

55


Možnost donacij Udeleženci plesa lahko finančna sredstva donirajo tudi brez nakupa dražbenih predmetov. Donirajo lahko fizične ali pravne osebe. Višina donacij navzgor ni omejena, minimalna donacija pa znaša 50 evrov. Sprejem donacij bo potekal v preddverju Unionske dvorane na dan plesa, od 19.30 h do 02.00 h. Organizator vam bo izdal ustrezno potrdilo. Zahvaljujemo se vsem podjetjem in posameznikom, ki so podarili predmete za dobrodelno dražbo. Prav tako se zahvaljujemo Zavarovalnici Triglav, ki je v sklad donirala neposredno.

Prejemniki štipendij 2011/2012: Jan Kettnaker, Jelena Zvezdanović in Mathieu Boulay.

6


Kazalo Dražbeni predmet Na robu mogočega - Smuči Tine Maze Lopar našega najboljšega teniškega igralca Polet z balonom Ime mi je Amelija Ekskluzivno doživetje športnih vozil Audi S6/S7/S8 v Berlinu Orhideja: Ocean cascada Slika Čista ženska energija Kurent: Sitotisk Franca Miheliča Slika Plamen zaobljube Antikviteta: Martin Krpan z Vrha pri Sveti trojici Pokušina vina in kulinarično razvajanje v dvoje Sladka Srečka Sodelujte v žrebu za briljantno ogrlico

Podarja 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Generali Zavarovalnica Petrol BTC mag. Dejan Turk Porsche Slovenija Ocean Orhids Bisnode Mercator Nora Saint de Picman Trubarjev Antikvariat Hiša vina Doppler Steklarna Hrastnik in Žito Zlatarna Celje

7


DRAŽBENI PREDMET ŠT. 1

PODARJA GENERALI ZAVAROVALNICA

Na robu mogocega - šampionske smuci Tine Maze Veleslalomske smuči Tine Maze, ki se je kot „kraljica belih strmin“ v zadnjih letih zapisala v anale slovenskega športa in v srca navijačev, so edinstvene v več pogledih. So vrhunski izdelek priznanega švicarskega proizvajalca Stöckli, izdelane posebej za našo smučarsko šampionko. Z njimi je Tina, tudi varovanka Generali Zavarovalnice, ki podarja dražbeni predmet, v svoji paradni disciplini v sezoni 2011/12 osvajala točke svetovnega pokala, ki so jo v skupnem seštevku popeljale na odlično drugo mesto, kar je najboljši dosežek v zgodovini slovenskega alpskega smučanja. Smuči z izjemnimi voznimi karakteristikami, ki tekmovalcu zagotavljajo hitrost, a obenem stabilnost in varnost, je na trgu praktično nemogoče dobiti, saj jih proizvajalci po končani sezoni vselej zahtevajo nazaj. S tokratno izjemo potrjujemo, da se za dober namen znamo in zmoremo potruditi - tudi, če „vijugamo“ na robu mogočega. Izklicna cena: 1000 EUR Dražiteljski korak: 100 EUR

88


DRAŽBENI PREDMET ŠT.2

PODARJA PETROL

Lopar našega najboljšega teniškega igralca Blaž Kavčič se je ob podpori Petrola kot prvi in doslej edini Slovenec prebil v elitno stoterico najboljših teniških igralcev na svetu. Dosegel je rekordno 72. mesto na svetovni teniški lestvici ATP. Z vztrajnostjo prebija led v globalno izredno popularnem, atraktivnem in prestižnem športu z dolgoletno tradicijo, v katerem Slovenija še ni imela moškega predstavnika med najboljšimi na svetu. Blaž Kavčič je s svojimi uspehi premaknil meje slovenskega moškega tenisa na novo raven. Dražbeni predmet je podpisan teniški lopar našega najboljšega teniškega igralca Blaža Kavčiča.

Izklicna cena: 300 EUR Dražiteljski korak: 30 EUR

99


DRAŽBENI PREDMET ŠT.3

PODARJA BTC

Polet z balonom Balon BTC City – AJDA 4 je s prostornino 8.000 m3 največji balon pri nas, ki lahko naenkrat v nebo dvigne 12 oseb. Pilot Ajde 4 je Grega Trček iz Balonarskega centra Barje, ki je pilotiral tudi ostale dosedanje BTC-jeve balone - Ajda 1, Ajda 2 in Ajda 3. Balon Ajda 4 je v odlični kondiciji, saj skorajda ne mine dan, da ga ne bi videli leteti nad Ljubljano. Torej, če je lep dan, se zazrite v nebo in zagotovo ga boste videli. Polet z balonom je neverjetno doživetje in vznemirljiva izkušnja, ki je ne boste kar tako pozabili. Začutite čar letenja z balonom in doživite mesto tudi iz drugačne perspektive! Zato v BTC za dobrodelno dražbo namenjamo polet z balonom BTC City.

Izklicna cena: 200 EUR Dražiteljski korak: 20 EUR

1010


DRAŽBENI PREDMET ŠT.4

PODARJA mag. DEJAN TURK

Ime mi je Amalija Sem temnopolta Amalija, punčka iz cunj. Prihajam iz drugačnega sveta. Iz sveta, kjer so poleg temne kože pogosto del življenja tudi manj svetle zgodbe. Prihajam iz sveta, kjer je kaplja voda neizmerno bogastvo, pogosto težko dostopno. Iz sveta, kjer morajo za košček kruha delati tudi otroci. In to skoraj ves dan. Otroci brez staršev, otroci ulice, ki skrbijo še za svoje mlajše brate in sestre. Otroci brez svetle prihodnosti. Ustvarile so me roke priznane slovenske modne oblikovalke Maje Štamol Droljc. Na javni dražbi Unicefa me je pred dvema letoma posvojil mag. Dejan Turk, predsednik uprave Si.mobila, d. d., predsednik Združenja Manager in predsednik upravnega odbora Unicefa. Zdaj sem tu, pred vami. In čakam, da me posvoji nekdo izmed vas.

Izklicna cena: 300 EUR Dražiteljski korak: 30 EUR

1111


DRAŽBENI PREDMET ŠT.5

PODARJA PORSCHE SLOVENIJA

Ekskluzivno doživetje športnih vozil Audi A6/A7/A8 v Berlinu Če še ne veste, kje boste 25 in 26. julija 2012, se udeležite ekskluzivnega doživetja znamke Audi v živahni svetovni prestolnici Berlin, ki jo zaznamuje bogata kulturna in umetniška scena. Prepustili se boste multikulturnemu načinu življenja in uživali v izjemnem doživetju vožnje po eni najbolj fascinantnih metropol Evrope. Navdušeni boste nad prireditvijo, na kateri boste spoznali in doživeli povsem nova prestižna vozila Audi S6, Audi S7 in Audi S8. Čakajo vas številna presenečanja, krona vsega pa bo doživetje vožnje z novimi avtomobili znamke Audi, ki je vedno polno dinamike in emocij. Ekskluzivno doživetje za eno osebo vključuje tudi letalski prevoz iz Ljubljane.

Izklicna cena: 400 EUR Dražiteljski korak: 40 EUR

1212


DRAŽBENI PREDMET ŠT.6

PODARJA OCEAN ORCHIDS

Orhideja: Ocean cascada Velik uspeh belih kaskadnih orhidej so v podjetju Ocean Orchids, kjer vzgojimo do 1.200.000 orhidej na leto, nadgradili z vijoličnimi na kar so zelo ponosni, saj je v tej barvi izredno težko vzgojiti hibrid, ki bi ustrezal visokim standardom njihove kaskadne ponudbe. Ocean Cascada vsebuje tri najnovejše tajvanske križance, ki so tako po višini rastline (90cm) in po velikosti cveta (14cm) primerljivi z belimi vrstami orhidej in tako nadaljujejo ekskluzivno in v preteklosti mednarodno nagrajeno zgodbo ‚Ocean Cascada‘. Prevešajoči oziroma kaskadni stil oblikovanja cvetnega stebla orhidej izvira iz Japonske in predstavlja slap, kot prvino feng šuja, ki v bivalni prostor vnaša pozitivno energijo. Rastline so posajene v visoko kvalitetni okrasni lonec nemškega proizvajalca Lechuza. Izdelek je skupaj z rastlinami visok slabih 160 cm in bo bodočemu lastniku s svojo enkratno lepoto in ekskluzivnostjo polepšal katerikoli bivalni prostor. Izklicna cena: 180 EUR Dražiteljski korak: 20 EUR

13


DRAŽBENI PREDMET ŠT.7

PODARJA BISNODE

Slika Ciste ženske energije Skupina Bisnode, ki je letos prejela tudi priznanje Managerkam prijazno podjetje, je pobudnik gibanja Visoke petke, ki združuje ženske iz različnih sfer, ki s svojo prisotnostjo, dejavnostjo in načinom dela širijo poseben duh navdušenja in sprememb v okolje. Na enem izmed srečanj Visokih petk so članice dale prosto pot svojemu kreativnemu potencialu pod okriljem akademskega slikarja Petra Ciuhe. Rezultat ustvarjalnega srečanja je dražbeni predmet: skupinska sestavljanka Čiste ženske energije.

Izklicna cena: 350 EUR Dražiteljski korak: 35 EUR

1314


PODARJA POSLOVNI SISTEM MERCATOR

DRAŽBENI PREDMET ŠT.8

Kurent: Sitotisk Franca Mihelica S tehniko sitotiska, ki spada v tehniko propustnega tiska, je slikar France Mihelič (1907-1998) v dimenzijah 20 X 30 cm upodobil kurente. France Mihelič je študiral slikarstvo na likovni akademiji v Zagrebu v letih 1927 - 1931, pri profesorjih Jožu Kljakoviću, Tomislavu Križmanu, Vladimirju Beciću in Ljubu Babiću. Pred drugo svetovno vojno je bil profesor risanja v Kruševcu in na Ptuju. Po vojni je bil vse do leta 1970 redni profesor na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, v letih 1953 in 1961 do 1963 pa njen rektor. Več kot dvajset let je bil redni član Slovenske akademije znanosti in umetnosti in član Accademie Fiorentine delle Arti del Disegno v Firencah. Ukvarjal se je s slikarstvom, grafiko, risbo in ilustracijo.

Izklicna cena: 250 EUR Dražiteljski korak: 25 EUR

France Mihelič je prejel tri Prešernove nagrade: leta 1949 za deli Kolona v snegu in Vaška ječa, leta 1955 za grafični opus in leta 1965 za umetniško dovršeno idejno zasnovo figuraličnega in scenskega inventarja, namenjenega lutkovni uprizoritvi Maeterlinckove Sinje ptice.

1415


DRAŽBENI PREDMET ŠT.9

PODARJA NORA SAINT DE PICMAN

Slika Plamen zaobljube Slika Plamen zaobljube je izdelana v tehniki kolaža in mešane tehnike na lesu (28.7 x 38.7 cm; 57 x 66.5 cm z ročno izdelanim okvirjem). Avtorica Nora de Saint Picman uporablja papir, cvetje božičnega kaktusa, pozlatitvene aplikacije, izrez iz časopisa, čipkasto tkanino, akril, pastel in kitajski tuš. Osrednja fotografija zamaknjenega dekleta z zaprtimi očmi deloma spominja na mistično ekstazo Terezije Zamaknjene ter se še dvakrat ponovi v risani poetično erotični različici. Deški profil deluje kot zunanji opazovalec. Trenutnost gibanja plamenečega – ali tekočega – elementa je prisotna v vihravosti linij in avtomatizmu pisave francoskih besed ter nanosu barve. Sakralnost in čutnost sta spojena v kombinaciji kardinalsko rdeče ter pastelno rožnate, rumeno oranžne in zlate. Kolažirani kitajski pregovor »Če dvomiš o človeku, z njim ne posluj; če posluješ, ne dvomi!« zaokroži kompozicijo. Izklicna cena: 400 EUR Dražiteljski korak: 40 EUR

1516


DRAŽBENI PREDMET ŠT.10

PODARJA TRUBARJEV ANTIKVARIAT

Antikviteta: Martin Krpan z Vrha pri Sveti trojici Slovensko pripovedko Martin Krpan z Vrha pri Sveti Trojici je napisal Fran Levstik leta 1858. Od takrat je pripovedka doživela številne ponatise, izdaje in ilustracije. Trubarjev antikvariat podarja Martina Krpana, ki ga je ilustriral slikar Lojze Perko, in je izšel kot darilna knjiga za naročnike drugega letnika Slovenčeve knjižnice. Knjiga je izšla v treh izdajah, in sicer v navadni broširani, trdi platneni in bibliofilski izdaji. Gre za mladostno delo slikarja, ki je bilo, kot so zapisali tedanji kritiki, porojeno iz velike požrtvovalnosti in marljivosti. Lojze Perko se je z vso vnemo lotil izredno težavnega dela. Potoval je v kraje, kamor je Levstik postavil zgodbo, iskal je tipe notranjskih ljudi, skiciral, gradil, premišljeval. Knjiga je zelo dobro ohranjen izvod iz leta 1943 - neoštevilčena bibliofilska izdaja.

Izklicna cena: 200 EUR Dražiteljski korak: 20 EUR

1617


DRAŽBENI PREDMET ŠT.11

PODARJA HIŠA VINA DOPPLER

Pokušina vina in kulinaricno razvajanje v dvoje Kako ujeti skladnost med jedjo in vinom? Dovolite, da ta izziv za vas rešijo strokovnjaki – in preprosto uživajte. Pokušina vina in kulinarično razvajanje v dvoje je čisto posebno doživetje, pisano na kožo gurmanom in ljubiteljem vina. Prva postojanka na tej čutni dogodivščini bo Hiša vina Doppler, kjer boste uživali ob degustaciji vin in ogledu kleti. Kvaliteto Hiše vin Doppler dokazujejo vidne nagrade, ki so jih prejeli na nekaterih najbolj prestižnih in cenjenih tekmovanjih po svetu. Pred tremi leti so prejeli dve nagradi Decanter v Londonu, ki velja za enega največjih vinskih dogodkov in najprestižnejše vinsko ocenjevanje na svetu. Druga postojanka bo restavracija Mak v Mariboru pri Davidu Vračku, ki se je šolal pri najboljših chefih Evrope. Mladostna kreativnost in mednarodno vrhunsko znanje sta zaščitni znak restavracije, ki streže ‚jedi s podpisom‘. Izklicna cena: 150 evrov Dražiteljski korak: 15 evrov

1718


PREDMETI NA MIZAH

PODARJATA STEKLARNA HRASTNIK IN SKUPINA ŽITO

Sladka Srecka Kdor bo ta naslov prebral, najbrž se bo spraševal: »Mar se tole društvo moti? Pravi, da je to skleda in piškoti, vendar to še zdaleč ni vse ob polnoči se lov na briljante začne.« Sladka Srečka nosi v sebi slastnost Žitovih piškotov in dovršenost steklarjev iz Hrastnika. In morda bo ravno vaša Sladka Srečka tudi zmagovalna.

Izklicna cena: 50 EUR Dražiteljski korak: 5 EUR

1819


PODARJA ZLATARNA CELJE

Sodelujte v žrebu za briljantno ogrlico Vsi dražitelji Sladke Srečke se lahko z žrebom po polnoči potegujete za briljantno ogrlico iz rdeče-belega zlata. Ogrlica je iz zlata čistine 585/000, krasi jo sedem briljantov, v skupni vrednosti 875 evrov, podarja pa jo Zlatarna Celje. Prefinjen in moderen design - za tiste, ki cenijo razkošje. »Moč narave in domišljija človeka lahko v harmoniji ustvarijo popolnost.«

19


ZAVARUJ SVOJ DOM Dom je le eden. Nezamenljiv. Zagotovite si miren spanec in varno počutje v zavarovanem domu.

Prednosti PaketDom: • Privlačna cena

• Zavarovanje brez lastne udeležbe • Možnost zavarovanja na novo vrednost • Vključen posredni udar strele na nepremičnini in opremi • Vključeno zavarovanje vseh stekel v hiši oz. stanovanju • V primeru 10-letnega zavarovanja vam brezškodno dogajanje prinese brezpremijsko zavarovanje v zadnjem letu zavarovanja

21

Dražbeni katalog, Ples 2012  

Ples Združenja Manager je postal tradicija. Sestavni del plesa pa je, že sedmo leto zapored, dobrodelna dražba. Z njeno pomočjo je bilo v še...