Design af Smudsomslag

Page 1

Design af Smudsomslag

GRAFISK DESIGN

GRAFISK DESIGN GRAFISK DESIGN


Smudsomslag- Korttids opgave i Grafisk Design om stilarters mode OPGAVEBESKRIVELSE I Grafisk design fik jeg i klassen stillet den opgave, at designe et smudsomslag til en bog af Rudolf Kristian Albert Broby-Johansen. Kravene var at der på smudsomslaget skulle være: - Gyldendals logo på forside og ryg, hvor forfatterens navn samt bogens titel ligeledes skulle placeres. - Titlen skulle indeholde teksten Krop og Klær. Der blev til opgaven udleveret en tvunget tekst samt billede af forfatteren, disse skulle placeres på flappen. Yderlige krav var at en forside illustration skulle indgå. - Valg at stilarter og format var valgfrit. - Tid til løsning af opgaven, 8 timer.


Tanker bag Jeg valgte at fokusere på udviklingen fra 50’erne til 70’erne, en tid hvor ikoner som Twiggy, Chanel, Hepburne og Marimekko blomsten var tilbagevendende emner i min brainstorm. Jeg valgte ud fra tankerne om Marimekko at illustrere Twiggy og Hepburne i vectore ved hjælp af Illustrator. Valget af fonte tog jeg ud fra Chanel logoet, som også havde indvirkning på mit valg af overskrift. Bagside teksten skrev jeg selv ud fra mit kendskab til perioderne og forfatteren. Farve valget er taget ud fra Marimekko blomsten og jeg har valgt at præsentere bogen i to forskellige farver, sort og pink.

Resultatet er blevet som jeg ønskede det. Tro mod stilperioden og så enkel og friskt fontvalget. Dette giver god mulighed for at videre producere serien om stilarternes mode i samme tråd.


SMUSDOMSLAG KORTTIDS OPGAVE I DESIGN OM STILARTERNES MODE Krop og klær No 5

KROP OG KLÆR NO 5

Tag med på en rejse i modebilledet og følg den kultur-kritiske forfatters fængende fortællende modetolkninger.

Modens historie fra figenbladet til korsettet, fra parykken til skaldeisssen, fra ringbrynjen til lårkort, set med Broby-Johansens altseende øjne og beskrevet med hans tæft for markante formuleringer. “Klær er kunst, bundet til tid og sted, som alt andet mennesker former og farver”

“Fashion fades, only style remains the same” COCO CHANEL

AF :RUDOLF KRISTIAN ALBERT BROBY-JOHANSEN

En rejse gennem 3 årtier som Broby-Johansen absolut har en mening om. Hans egne favoritter, som Hepburne, Twiggy, Monroe og Bond Pigerne, bliver gået efter i sømmene, vendt på hovedet og vurderet, overfor det han fandt absolut, forvrænget, forkert og forkasteligt.

Krop og klær No 5

ver mange genopstår..

Fra Hepburne og Twiggy, til Hepburne igen

AF :RUDOLF KRISTIAN ALBERT BROBY-JOHANSEN

50’erne 60’erne 70’erne

Er 5. bind af Broby Johansens serie om modens stilhistorie. I denne udgave bliver vi taget i hånden gennem 50’erne og op til 70’erne, og ser hvordan mode udspringer, blomster og dør – nogle forbli-

“Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening.” COCO CHANEL

Rudolf Kristian Albert BrobyJohansen (25. november 1900 i Ålborg - 9. august 1987) var kunst pædagog, kommunist, engageret debattør og oprører. Broby-Johansen var flittig en skribent, der bevægede sig inden for et bredt fagligt spektrum med vedkommende fængende og kritisk kulturjournalistik. Han kæmpede for at få sine artikler publiceret, mens det senere gik langt lettere med bøger. Hans lange række af kunstforklarende bøger havde det til fælles, at han ønskede at formidle det grundlæggende kunst-forklarende budskab, at alle kan se på billeder. Blandt de hædersbevisninger, som Broby-Johansen blev tildelt, var Holberg-medaljen (1970), Dansk Forfatterforenings Faglitterære Pris (1975), LO’s Kulturpris (1980), PH-prisen 81984) samt en udnævnelse til æresdoktor ved Odense Universitet i


SMUSDOMSLAG KORTTIDS OPGAVE I DESIGN OM STILARTERNES MODE Krop og klær No 5

Krop og klær No 5 Fra Hepburne og Twiggy, til Hepburne igen

Er 5. bind af Broby Johansens serie om modens stilhistorie. I denne udgave bliver vi taget i hånden gennem 50’erne og op til 70’erne, og ser hvordan mode udspringer, blomster og dør – nogle forbliver mange genopstår..

Modens historie fra figenbladet til korsettet, fra parykken til skaldeisssen, fra ringbrynjen til lårkort, set med Broby-Johansens altseende øjne og beskrevet med hans tæft for markante formuleringer.

50’erne 60’erne 70’erne

RudolfKristianAlbertBroby-Johansen

Tag med på en rejse i modebilledet og følg den kultur-kritiske forfatters fængende fortællende modetolkninger.

Krop og klær No 5

En rejse gennem 3 årtier som Broby-Johansen absolut har en mening om. Hans egne favoritter, som Hepburne, Twiggy, Monroe og Bond Pigerne, bliver gået efter i sømmene, vendt på hovedet og vurderet, overfor det han fandt absolut, forvrænget, forkert og forkasteligt.

Af Rudolf Kristian Albert Broby-Johansen

“Klær er kunst, bundet til tid og sted, som alt andet mennesker former og farver”

“Fashion fades, only style remains the same” Coco Chanel

“Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening.” Coco Chanel

Rudolf Kristian Albert BrobyJohansen (25. november 1900 i Ålborg - 9. august 1987) var kunst pædagog, kommunist, engageret debattør og oprører. BrobyJohansen var flittig en skribent, der bevægede sig inden for et bredt fagligt spektrum med vedkommende fængende og kritisk kulturjournalistik. Han kæmpede for at få sine artikler publiceret, mens det senere gik langt lettere med bøger. Hans lange række af kunstforklarende bøger havde det til fælles, at han ønskede at formidle det grundlæggende kunst-forklarende budskab, at alle kan se på billeder. Blandt de hædersbevisninger, som Broby-Johansen blev tildelt, var Holberg-medaljen (1970), Dansk Forfatterforenings Faglitterære Pris (1975), LO’s Kulturpris (1980), PH-prisen 81984) samt en udnævnelse til æresdoktor ved Odense Universitet i 1985.


galsmosdumS fa ngiseD

GRAFISK DESIGN

N G I S E D K S I F A R G NGISED KSIFARG


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.