Page 1

06-07-2008 Volume 2, editie 1

Nieuwsbrief 2

… omdat kinderen de toekomst hebben

Mpower!kids Voor u ligt de tweede nieuwsbrief van het Mpower!kids project. Mpower!kids is de opvolger van Mpower!, Mpower!kids zal op dit project voort bouwen. In Mundri, Zuid-Soedan, zullen vijf geneeskunde studenten een ‘training of trainers’ programma opzetten. In totaal zullen vijftien lokale mensen opgeleid worden in het geven van voorlichting gericht op kinderen en hun ouders. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn onder andere: voeding, gezondheid, rechten van het kind, het krijgen van kinderen en opvoeding. Vrijdag 11 juli 2008 zullen de deelnemers vertrekken en 16 weken in Soedan verblijven. In deze tweede nieuwsbrief kort een update over de stand van zaken.

Deelnemers In de vorige nieuwsbrief hebben 6 studenten zich aan jullie voorgesteld. Wij gaan nu uiteindelijk met zijn vijven naar Soedan. Quinten is wegens persoonlijke omstandigheden uit het Mpower!Kids project gestapt.

Ouderdag Onder het genot van een heerlijke barbecue bij Marieke haar ouders in Wolvega zijn de bezorgdheden van de ouders weggenomen en was er veel tijd voor gezelligheid. Door de ouderdag konden de ouders een beter idee krijgen van het project waar hun kind aan is begonnen, vragen stellen aan Marieke of haar ouders en de overige deelnemers en hun ouders leren kennen. De deelnemers hebben zich voorgesteld door middel van een leuke en gekke presentatie of een leuk verhaal over zichzelf en daarna was er een Name-Game zodat iedereen ook de ouders kon leren kennen. Tot slot werden er foto's getoond van het Mpower! project om een beter beeld te krijgen van het leven in Mundri. Het was een super gezellige, leerzame en nuttige avond voor iedereen!

We gaan bijna Na maanden van voorbereiding is het dan eindelijk bijna zover… Zuid Soedan wacht op ons. Er is al veel werk verzet in Nederland, vanuit alle hoeken van het land kwamen we wekelijks samen om ons voor te bereiden op deze uitdaging. We zijn in heel Nederland bijeengekomen; Groningen, Wolvega, Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Leiden, Breda en Maastricht, al met al is er al flink wat afgereisd, maar de grootste reis moet nog beginnen. Het overgrote deel van deze voorbereidingen zit er nu op. Iedereen is nu druk bezig met het regelen van alle praktische zaken rondom de reis. Er zijn veel boeken en spullen verzameld, dus met een overload aan bagage, kennis en motivatie zullen wij naar het zuiden vliegen. Alle Mpower!Kids deelnemers zeggen jullie bij deze gedag en we houden jullie op de hoogte via onze website; www.mpowerkids.nl

Bereikbaarheid Tijdens ons verblijf in Soedan zullen de deelnemers persoonlijk per mail gewoon bereikbaar blijven. Voor vragen/opmerkingen met betrekking tot het project kan u contact opnemen met het stichtingsbestuur van Mpower!kids via mpowerkids@ifmsa.nl of neem contact op met de voorzitter van het stichtingsbestuur, Ruben Brandsema. Zij zijn volledig op de hoogte van het project en de deelnemers en zijn daarmee in staat alle vragen te beantwoorden.

IN DIT NUMMER Mpower!kids............................... 1 Deelnemers................................. 1 Ouderdag .................................... 1 Wij gaan bijna ............................. 1 Bereikbaarheid............................ 1 Oxfam Novib ............................... 2 Mannenveiling ............................ 2 Tickets......................................... 2 Mpowerkids.nl ............................ 2

Project:  Mpower!kids  5 geneeskunde studenten  Training of Trainers programma  Mundri, Soedan  11 juli t/m 29 oktober 2008  www.mpowerkids.nl © Mpower!

Bedankt voor uw interesse en het lezen van deze nieuwsbrief. Binnenkort een nieuwe update!


Sponsor nieuws

06-07-2008 Volume 2, editie 1

Oxfam Novib Financiering De aanvraag die Mpower!Kids heeft ingediend bij LINKIS (o.a. Oxfam Novib) is gehonoreerd. Met deze toezegging is het grootste deel van de projectkosten gedekt. Naast de financiering zullen wij als project opgenomen worden in de nationale campagne van Oxfam Novib: Zorg voor zorg.

Zorg voor zorg 1,3 miljard mensen wereldwijd hebben geen toegang tot zorg. Dit wordt vaak veroorzaakt door een tekort aan deskundig personeel; artsen, verpleegkundigen, verloskundigen, etc. Wanneer deze mensen wel aanwezig zijn, worden zij veelal niet of te weinig betaald. Oxfam Novib vraagt door middel van een (inter-)nationale campagne de aandacht voor dit probleem. Om het probleem een gezicht te geven hebben ze Mpower!Kids gevraagd zich aan te sluiten bij deze campagne. In de vorm van een blog op de website van Oxfam Novib zullen wij de Nederlandse burgers kennis laten maken met de situatie in Mundri, Soedan. Voor ons dus veel publiciteit en de kans om meer mensen te vertellen over de mensen in Mundri!

Mannenveiling Afgelopen AV in Leiden was het dan eindelijk zover: geen gesjans en geflirt de hele avond en dan uiteindelijk weer alleen naar huis! Gewoon je portemonnee trekken en bieden op die man die je al tijden leuk vindt! De mannenveiling van Mpower!Kids was dan ook een daverend succes, met een opbrengst van bijna 600 euro! Alle mannen bedankt voor jullie spetterende optreden en vrouwen bedankt voor het alle gulle biedingen die zijn gedaan. Was jij nu een van die vrouwen die een echte IFMSA man heeft gekocht, maar ben je de rekening kwijt/vergeten te betalen, stuur dan even een mailtje naar mpowerkids@ifmsa.nl

Tickets De tickets voor de reis naar Soedan zijn geboekt! Met korting zijn ze besteld bij Face2Facetravel. Vrijdag 11 juli zullen wij vanuit het vliegtax-arme Düsseldorf vertrekken om dan samen met de sjeiks-met-veel-te-veel-geld naar Dubai te vliegen. Vanuit daar zullen wij het zonovergoten-metcôte-d’Or-olifantjes, cq: Kenia binnenvliegen. Vanuit Kenia zullen wij naar Juba (Zuid-Soedan) en vervolgens naar ons thuis-voor-vier-maanden, Mundri reizen. De terugreis is 28 oktober vanuit Kenia, waarbij we 29 oktober aankomen in Düsseldorf.

Mpowerkids.nl Sinds een twee weken is er een extra website in de lucht, www.mpowerkids.nl. Deze website zal door ons, als deelnemers, worden bijgehouden. Hierop zijn onder andere de verschillende deelnemers, stichtingsbestuur, waarbenjij.nu’s, sponsoren en foto’s te vinden. Deze website wordt ons portaal naar de thuisblijvers toe tijdens ons verblijf in Soedan.

Uw hulp is nodig! Mpower!kids Stichting Mpower! www.ifmsa.nl/mpowerkids Rekeningnummer: 494135662 tnv: Stichting Mpower Beschrijving: Mpower!kids te Rotterdam

Om dit project tot een goed eind te brengen en de trainers actief te kunnen houden in Soedan zijn er meer inkomsten nodig! Mocht u nog vrienden, familie, kennissen of bedrijven weten die een bijdrage willen storten? Bekijk dan onze flyers of onze website. U kan natuurlijk altijd een bijdrage overmaken op: 494135662 t.n.v. Mpower! te Rotterdam, beschrijving: Mpower!kids.

© Mpower!

2008-07 - nieuwsbrief Mpower!Kids  
2008-07 - nieuwsbrief Mpower!Kids  

2008-07 - nieuwsbrief Mpower!Kids

Advertisement