Page 1

Poemes i relats de 6è A


OBRE ELS ULLS Si obres els ulls, veuràs que el món, no és com el que vols. Discriminació entre nosaltres, quan podríem ser germans moltes coses que ens separen de veure la realitat. Els dies passen com estrelles hi ha al cel, aixecat i lluita que això s'esta perdent. Posem forces, per lluitar, que el que vols s'ha de realitzar.

Oportunas


UN MÓN MILLOR - Si volem un món millor a les discriminitats hem de dir que no. Genere o color això no importa en un món millor - Rics i pobres hem de compartir, i tindre equilibri a la balança, per el món sostenir. - Als malats hem de cuidar, i amb els nostres diners ajudar, per malalties curar. - En el somni d'un món millor dintre del globus, a d'haber tot això.

Pichuchi


UN MÓN MILLOR AMB LA TEVA AJUDA SI POGUÉS DEMANAR UN DESIG... “Si pogués demanar un desig... que demanaria?,demanaria el poder per canviar el món, que per què ho vull, ho vull per poder canviar el món d'una manera en que tothom fóssim feliços i deixéssim de costat les diferències i tots fóssim amics, per poder demostrar que al món li fem mal, no només amb les guerres, sinó amb una actitud negativa d'una persona, al món li fa mal que tu et barallis amb la teva mare, també li fa mal que no facis els deures, que suspenguis els exens, que repeteixis curs, al món tot això li fa mal. Així que pensa en aquells petits detalls, si aquells... aquells que són tan petitets que pots arribar a pensar que no fan mal, però que arriben a fer molt de mal, com quan et baralles amb el teu germà perquè no et deixa jugar amb la play. Imagina't, si a un poble hi ha discriminació, crisi, baralles, atur... Com deu estar el món? A mi no m'agrada que les persones pensin en el futur, perquè volen fer-ho si avui podem canviar-lo? És molt simple de canviar, aixeca't i parla clar, que el món està a les teves mans, anima't que la vida són quatre dies, aprofita-la! Siusplau, et necessito per aconseguir:

UN MÓN MILLOR AMB LA TEVA AJUDA!!!”


El meumón Si jogovernés el món, faria el millor per tothom. Ja no hi hauriaguerres ni baralles, nitampocdiscussions. Obre elsulls, mira bé, iveuràstot el que canviaré. Jo el puccanviar, tu també, pertothom, 100 per 100. Si ensunim, tots amb tots, podemfer-ho molt millor. Ja no hauria ni brutícia a la que netejar... Foracontaminació!!! Ambtotaixò, tenim un MÓN MILLOR.

Pseudònim: Rana Gustabo.


Un mónmillor Tant de bo que algundia m'aixequésamb una gran valentia. Per poder parar aquesta guerra, que hi ha a la nostre preciosa terra. Tan rics, com pobres, tanblancs o negres no importa la localitat però si la varietat. Tant de bo que algundia elmeusomni es fes realitat per parar la guerra d'aquesta preciosa terra... ...El meusomnis'hafetrealitat i un noumón he creat!!

Pseudònim: Cat-lla


SI EL MÓN POGUÉS CANVIAR Si el mónpoguéscanviar, començaria a imaginar obriria la porta de la imaginació itancaria la de l'obligació. No facisdiscriminació, totssomiguals. Blancs i negres, totsviuen alegres. Si dones amor, hiho fas de totcor, totcanviarà icomençaràs a disfrutar. Pensaambcreativitat idigues un disbarat. Ja vas notant que tot va canviant... Tot ha millorat amb tota seguretat. El món ha canviat i el meusomnis'hafetrealitat.

CERPRitmica.


AIXECA'T I MILLORA EL MÓN Si jofosmàgic; nofariafàbriques, nienviariacartes. No fariacamps de futbol, noestariatot el dia de dol. Aixecaria el cul imilloria el món un munt. Tota la discriminació s'aniriaamb un camió. L'aturqui el pararia? El meuamicArtur. La guerra, l'enviaria a un planeta que començaamb R. I totplegat seria...... UN MÓN MILLOR!!!!!

Pseudònim: megmela


PUC SOLUCIONAR AQUEST MÓN ! Desperta't! Adona't del que t'envolta, i no pensis que no pots solucionaraquestmón! Anima't! Que les guerres i desigualtats, soles no es solucionaren. No et quedisparat icomença a ajudar! Aixeca't! No et rendeixismai que un mónmillort'espera. El que volshoaconseguiràs sit'esforces de veritat! Busca-hi! Amics, germans i persones grans, ells et poden ajudar a que hi hagi amor enaquest gran món.

móncontent


FER OBRIR ELS ULLS Si tingués el poder percanviaraquestmón per poder-lo refer i no veurecom es fon, fariaobrirelsulls ja que hi som atotselspresidents perfixar-se en el noumón. Es potviuresensediners senseimpostos ni guerra no fan falta elscalers ni que espatllem la Terra. Podem ser feliços iviurelliurement sensefàbriques ni pisos sivivimambgentdecent. Si tingués el poder percanviaraquestmón per poder-lo refer i no veurecom es fon fariaobrirelsulls a la gent i a tothom. FI


Per fi unsomnifetRealitat L'hefetrealitat elmeusomniimaginat digues un disbarat itothauràcanviat. Un mónmillor hemd'aconseguir abans que un mónpitjor vinga obre el teucor i rectifica el teu error! Un diapot ser moltdolent però has de ser moltvalent unmónambcreativitat pot ser realitat. Vingaaixequeu el cul si un mónmésbonic hasvolgut,això si tu no et facis el petit. Jal'hefetrealitat elmeusomniimaginat sija has dit un disbarat jatothauràcanviat. Aixeca el cul icanvia-hotu!


UN MÓN MILLOR -No a la contaminació No a l'egoïsme, Sí a un mónmillor Lluitem per unmónmillor -No alsriusbruts Ho hem de canviar Sí a la immigració Lluitem per un mónmillor -Hem de canviar el món Necessitem gent pensant comnosaltres Anima't per cambiar el món

Espanya


UN MÓN MILLOR Si en un mónmillorvolem estar, enshauremd'esforçar, hopodemaconseguir, siestemtotsunits. Fora guerra, forainsults, obrimelsulls,quehopodemaconseguirtotsjunts. És igual el color de pell, si li donem al cervell, totspodem estar units, com un gran equip. Totes les persones, vivim en una illa, ienshem de tractar, com una gran família. Més no emvullallargar, elmeu poema ha d'acabar, hevolgut explicar, quehem de fer un pas gran.

Kebab


UN MÓNMILLOR El món el podem canviar. Hem d'unir-nos, i així ho aconseguirem i un món nou farem. Despertat,és hora de fer un món nou!!! La gent té fam, donem diners a les campanyes i així no passaran gana!!! Els nens no poden anar a la guerra han d'anar a l'escola!!! Per fer feliç a la gent complim els Drets Humans que són molt importants!!! Recicla al món i aquest serà millor!!! `

CUP CAKE


SegonsTU! Hi havia una vegadaun núvol que estava molt trist perquè ho veia tot molt brut. El núvol era jo i ara us explicaré la meva historia. Cada dia al despertarme,el terra el veia tot blanc perquè la gent no parava de tirar papers.Cada vegada que passava un avió em movia de lloc.Undia,un noi es va pujar sobre meu i em vaig posar molt content. Era el primer ésser humà en pujar a fer-me companyia. Li vaig explicar que estava molt trist perquè cada dia el món anava pitjor. El noi va fer u tracte amb mi. Ell va dir: -“Intentaré que tu puguis veure el terra”. El meu amic va torna baixar a la seva casa,on l'esperava sa mare. Després de 3 mesos... el noi va tornara a visitar-me. Jo,moltcontent,li vaig explicar perquè ho estava. Li vaig dir: - Quina diferència! Gràcies a que totes les persones han col·laborat en no llençar papers al terra,moltes persones s'han compromès a deixar el cotxe i anar en bicicleta o en autobús perquè va més persones i contamina menys. Si tot posem un gra de sorra a la muntanya el MÓN SERÀ MILLOR!

PeppaPig


UN MÓNMILLOR Hi ha molta crisis jo la vull parar però per això m'heu d'ajudar. Jo donaria treball a la gent que cal: als catalans,als espanyols, però també als immigrants. Milloraria el pressupost per la sanitat i l'educació perquè els que la necessitin es sentin millor. Trauria diners del sou de molts polítics perquè no hi hagés tanta corrupció. Crec que ja s'ha acabat perquè les solucions crec que la pararan.

Llamarada


EL MARCO I ELS SEUS AMICS Hi Havia una vegada un nen que es deia Marco. Aquestnen era del marroc. Van passar 13 anys i el Marco va complir 17 anys i va anar a Espanyaamb el seu cosí Jakob, i es van instalar a Catalunya. A la sevaescola no teniamoltsamicsperquè era estranger. Els Joan, el Sergi, el Josep i el Marc eren amicsseus. Totselsdiesanaven al parc a jugar i sempreveien que el parcestavabrutambpaperspelterra, bosses de plàstic, etc. El Marco no estavacontent i després de l'escola va agafar elsseusamics per netejar el parc i van agafar aparells de neteja. I cada tarda netejavenelscarrers del poble. La gent va començar a parlar a totarreud'ells i a totselspobles es van fergrups de joves que netejavenelscarrers.

Risitas


PER UN MÓN FANTASTIC El món canviarà per tu començara

No fa falta comparar sobretot negres i blancs ni fa falta separar perquè junts poden estar

Cada dia salten persones per la frontera de Melilla hi ha d'algunes marroquines i altres saharianes

Fora els perfectes hola els normals la contaminació a de estar fora i un món més verd aconseguirem. Fantasmón05


UN MON MILLOR LA NENA QUE VA VISITAR EL MÓN.

-Hi havia una vegada una nena que s'avorria a casa seva i des de petita volia anar voltant pel món. Va pensar que com faltava un dia per al seu aniversari li va dir als seus pares si la deixaven viatjar. Però els pares bandir que s'ho haurien de pensar. La nena va pensar,què faria en cada viatge,però tot pensant li va venir una idea al cap:A cada viatge escriure una frase o un paràgraf. Va arribar el dia de l´aniversari hi havia familiars i els seus amics de l'institut. Va arribar el moment dels regals i a la nena li van agradar tots però el que més era el dels seus pares:li van donar el regal i va cridar com una boja!!! Va passar una setmana, va dir adéu a tothom i va marxar. Dos mesos desprès va arribar a casa i a la mà tenia el seu diari,ple de coses que li havien passat. Va arribar amb un gos que era molt petitó i va pujar a l'habitació. Va veure el seu diari, on parlava de la fam que hi ha a tot el món. Va veure que la gent compartia el poquet que tenien i així eren feliços. Ella va desitjar que tothom ho veiés i canviés la seva manera de pensar i de fer. SI TOTHOM COMPARTEIX PODEM SER FELIÇOS. FI.

GATETA


UNMÓN MOLTMILLOR El món pot millorar, si no, el fem empitjorar. La contaminació perjudica el planeta,tu pots reciclar i això es pot acabar. El racisme és el pitjor per la població,ajuda ja que això pot canviar. El món no es pot acabar per un problema de la vida com la fam. La crisis s'ha d'acabar perquè desemboca en la pobresa. Pobres nens soldats a la guerra no han d'anar compliu els drets dels infants i tot millorara! Ja ho veuràs!

Nutella


LA FAM EN EL MÓN Per evitar la fam en el món jo donaria treball a qualsevol persona sigui estudiant, o bé immigrant...

També donaria diners i menjar a les persones que estan cada dia demanant

El que podem fer és recaptar diners per a una ONG. Aixi tothom tindrà alguna cosa per menjar. Fer feliç a la gent ens farà estar més contents.

Frank de la jungla


UN MÓN MILLOR Ja no heu de plorar ara s´ha canviat , el gasoil per les plaques solars. Ara hem d´ajudar per sortir tots junts d´aquest forat. Aporta idees que algú com tu va canviar el carbó per l´electricitat. La cua de l´atur encara es molt llarga. Rajoy si-us-plau no facis més retallades que ens quedem sense cases 500 immigrants la tanca van saltar i la vida arrisca sense pensar Si tothom fem alguna cosa per ajudar de-seguida se solucionarà

Sonic


UNMÓNSENSECONTAMINACIÓ Hi ha molta brutícia per terra i per aire. Per parar la contaminació necessitem col·laboració. Per col·laborar amb mi vosaltres heu de fer alguna cosa. Aleshores no llenceu coses al terra i tot estarà una mica mes net. Però això no acaba aquí encara hi ha brutícia i contaminació aleshores recicleu i tot tindrà mes diversió. Ja esta, ja hem fet un bon treball, gairebé no hi ha contaminació i tampoc brutícia. Aquest mon ja esta menys asfixiat.

Quichu


L'HEROI FANTÀSTIC Hi havia una vegada una ciutat que elshabitants eren una mica porcs i ganduls. No rentaven, tiraven la brossa al carrer, o sigui, que eren uns marranos, però un dia va passar una cosa extraodinària: va apaèixerun home amb una "A" en tot el pit. La gentse'l va quedan mirant perqué anavavolant. Ellanavatirantpapers que posava " NETEGEU TOT I NO SIGUEU TANT GANDULS". La gent no va fer ni cas. L'heroi va anantviatjant per totarreufent el mateix, i tampoc li feien cas. A la primera ciutat que va anar hi habiamoltabrossa al terra. Ell va baixar i els va dir que havien de recollir i si no recollien al final només hi hauriabrossa per totarreu. A la gentaixòels va afectar bastant, perque era el seumón i si ells no el cuidaven, quihofaria ? Entre tots van proposar que el diasegüentnetejarien. Aquelldia van fergrups .Unsrecollien les bosses de brossa, altreselspapers del terra, altres el plàstic... L'heroi va anar a altrespaïsos i elshabitants van fer el mateix. L'heroi va tornar a la primera ciutaton va anar i els va veurecol·laborar, i fins i tot va baixar i els va felicitar. Un nen li va preguntar que quèsignificava la "A" que portava al pit. L'heroi li va contestar:

- Significa Ajudaneitor !

El nen li va donar les gràciesperquèqràcies a ell el mònhaviacanviat.

Fi PIJA


EL MÓN QUE VOLEM Si volem un món millor, vigilem la contaminació. No llencem brutícies al marc perquè els peixos. Els nens necessiten bona educació, per demà tenir una formació. Respectem els Drets Humans per conviure com a germans. Per viure amb amistat, ni guerra ni soldats. Prem la crisis i l'atur, per solucionar el nostre futur. Acabem a la fam i la pobresa, per viure tots sense tristesa. Si volem un món millor cuidem tot això!!

LILETA


UN MÓN MILLOR ÉS POSSIBLE Si vols tenir un mon millor posa la brossa al contenidor.

Si vols estar més content pensa en recollir sense pensar.

Si vols millorar has de canviar.

Si vols tenir un món millor cuida el teu entorn.

Podem canviar el món amb esforç i amor.

Cleoma


Jocs florals 6èA  
Jocs florals 6èA  
Advertisement