Page 1

Jaargang 2 Nr 1, December 2012

ZONNEKESKRANT Kop hoofdartikel

In dit nummer... Vrolijke vrienden met een ijsje! Pg 2

Fruit op school Pg 3

Welke dieren zie je op de kinderboerderij? Pg 6

Op bezoek in het huis van de Sint én de Sint op school… Pg 4—5

Heerlijke soep Pg 11

Waarvoor zijn die paraplu’s? Pg 9 Wie is nieuw op school?? Pg 10

Spelletjes en kleuren Pg 7, 8, 12


ZONNEKESKRANT

Pagina 2

Vriendjesdag Puyenbroeck Op dinsdag 25 september zijn we met iedereen van onze Zonnekesafdeling naar Domein Puyenbroeck� in Wachtebeke geweest. Mark, onze trouwe buschauffeur, bracht ons om 9.00u veilig tot voor de ingang van het domein. Bij iedereen zat de zin er al in om er een geslaagde en gezellige dag van te maken. Ook het zonnetje was die dag van de partij. Op de boerderij zagen we verschillende raskippen, kalkoenen, duiven, geiten, schapen, ezels,...we konden zelfs genieten van onze koek en drank tussen de dieren. We sloten de voormiddag af als speurneuzen in het doolhof van riet. Tijd om onze picknick op te eten in de picknickplaats. We kregen er gezelschap van een familie eenden die gezellig mee kwam smullen van onze boterhammetjes. Sommige vriendjes waren een beetje bang en gingen hoog en veilig op een bankje staan. " Stoere mannen " noemen ze zich dan :-)

Dan was het tijd om te kiezen waar we gingen spelen: er waren 3 speeltuinen, dus duidelijke afspraken waren nodig. Iedereen heeft zich kunnen uitleven met de vaste vriendjes maar ook met nieuwe vriendjes. De regels werden door niemand overtreden en er kwam ook geen ruzie. Mooi om dit aan te zien! Plots kwam er "een lieve mama ", de mama van juf Silke, met lekkere ijsjes. Smullen! Witte snorren en baarden waren er het bewijs van. Ook sorteren van brikjes en papiertjes gebeurde in Puyenbroeck. Flink zo voor iedereen. Snel nog even spelen op het leukste speeltuig want Mark kw am ons weer ophalen. De terugrit op de bus verliep heel rustig want vele hartjes waren in rust van een onvergetelijke dag. Bedankt iedereen voor de fijne dag en ook een extra kus voor alle begeleiders. De reporter


Jaargang 2 Nr 1,

Pagina 3

Tutti-Frutti

Vandaag deel ik man-da-rijn-tjes uit. Naar wie moet ik nu ?

Tim

pen

kar

man-da-rijn

Tutti Frutti : elke week delen we fruit uit in alle klassen Wie deelt uit ? Tim Farris - Ramadan Mustafa - Surija Krasniqi - Mohamed Gusani


ZONNEKESKRANT

Pagina 4

Huis van de Sint Op dinsdag 27 november kreeg ik bezoek van een vrolijke bende...het waren de kinderen van Z2 en Z3, van 't Zonneken, samen met hun juffen. De kinderen waren heel erg nieuwsgierig om het huis van de Sint en mijn vrienden te bekijken. Vol spanning gingen we alle kamers bezoeken. Ik heb de kinderen onze slaapkamer laten zien met het stapelbed van maar liefst 5 bedden hoog!!! Ikzelf had een groot bed apart...gelukzak die ik ben... De slaapkamer van de Sint vonden ze ook heel erg...euh...hoe moet ik het zeggen? Heel erg... rood!!! Want dat is de lievelingskleur van de Sint... bijna alles wat hij heeft is rood! Rood is ook de kleur van de liefde... misschien heeft dat er wat mee te maken...ik vraag het zeker en vast aan de Sint en laat het jullie volgend jaar weten. Bij de speelgoedkamer waren er toch enkele kinderen die niet wisten wat ze zagen: Danny zag daar wel enkele dingen die hij graag wou.. en ZoĂŤ vroeg zich af welke sleutel op de voordeur bij haar thuis zou passen.

In de werkkamer van de Sint heeft een juf uit het boek van Sinterklaas mogen voorlezen... dat was spannend zeg! Maar het allerspannendste was de oefenkamer van mijn vrienden... want in die oefenkamer oefenen wij altijd om pakjes door de schoorsteen te gooien. Jullie hebben allemaal ook geprobeerd met knuffelberen en hebben het allemaal super gedaan! Lorenzo gaf iedereen een welverdiend applaus. Maar ik denk dat knuffelberen toch makkelijker zijn dan ons werk... die cadeautjes wegen altijd zo veel!!! En als aller- aller- allerlaatste zijn we naar de badkamers gaan kijken...ik was heel beschaamd dat de badkamer van de Sint zo netjes was en onze badkamer een rommeltje... pieten zijn speelvogels zeker? Zo, wanneer jullie dit lezen zijn wij allang weer in Spanje...alles aan het klaarmaken om volgend jaar weer bij jullie langs te komen...maar let op...de Sint houdt jullie in het oog...wees flink en braaf...en tot volgend jaar!!! Groetjes, Hoofdpiet...


Jaargang 2 Nr 1,

Pagina 5

De Sint op school Ook dit jaar kwamen Sinterklaas en Zwarte Piet op bezoek in alle klassen. De Sint luisterde overal naar een mooi liedje, daar wordt hij altijd vrolijk van! In elke klas was het een feest, want de Sint bracht voor alle brave kinderen een cadeautje en een zakje met snoep. In zijn grote boek stond dat er heel veel brave kinderen zijn op school! Oef! Sommige kinderen waren een beetje zenuwachtig en durfden niet goed bij de Sint te gaan. Misschien dachten ze wel aan wanneer ze stout geweest waren... Enkele kinderen hadden iets speciaals gemaakt voor de Sint en Zwarte Piet: een tekening, een gedichtje... Daar waren ze heel blij mee! Na zijn bezoek ging de Sint terug naar zijn huis in Spanje. Maar hij beloofde volgend jaar zeker terug te komen!

Welke Sint is anders?


ZONNEKESKRANT

Pagina 6

Kinderboerderij We zijn met Z2, Z3 en Z5 naar de kinderboerderij geweest. We hebben daar allemaal verschillende dieren gezien: Koeien, varkentjes, eenden, geitjes, konijnen, pauwen en nog veel meer… Enkele kindjes en juffen hadden brood meegebracht, we mochten dat brood aan de geitjes geven. Dat was super leuk! Amai die geitjes kunnen veel eten… Sommige geitjes hadden zelfs een dik buik-

je, misschien zat er in die buik wel een klein baby-geitje. Op het einde van ons bezoek aan de kinderboerderij kregen we nog een verrassing… een IJSJEEEE! Op de kinderboerderij maken ze heel lekker ijs, dus dat was smullen!


Jaargang 2 Nr 1,

Pagina 7

Tel de varkentjes Hoeveel varkens staan op deze tekening? Bezorg je antwoord aan juf VĂŠronique en misschien win jij wel een leuke prijs!

VOORNAAM: ______________________ Antwoord: ___________


ZONNEKESKRANT

Pagina 8

Kleurwedstrijd Kleur deze tekening, geef hem na de vakantie aan juf VĂŠronique, en wie weet krijg je wel een mooie prijs!

VOORNAAM:_________________ KLAS:________


Jaargang 2 Nr 1,

Pagina 9

MOS: Waterdag Mos groeit niet alleen tussen de stenen, maar ook in de scholen! MOS staat voor Milieuzorg Op School. Zo maken we de school milieuvriendelijker. Iedereen werkt mee! Als we heel goed ons best doen krijgt de school een ‘MOS-logo’. Een eerste actie was de ’waterdag’: de week ervoor brachten heel wat kinderen een emmer mee naar school. De juffen en meesters zetten de emmer op het dak van de turnzaal. Zo kon de emmer tijdens het regenen vullen. Op de waterdag kwam iedereen met een paraplu naar

school en trokken alle kinderen een regenponcho aan. Mevrouw Veerle goot het water uit de emmers over de kinderen. Lekker nat! Maar dat was niet alles. Op waterdag dronken we met z’n allen ook enkel water van de kraan. Zo zorgen we voor minder afval. Er is ook een standje in de overdekte speelplaats met informatie over water en activiteiten. Hebben jullie al geproefd welk water het lekkerst is? Nog veel MOS-plezier!


ZONNEKESKRANT

Pagina 10

Nieuw op school Op 1 september was de school weer open na een lange vakantie. Heel veel kinderen kennen de school al en kennen ook al veel vriendjes, maar er zijn ook een paar nieuwe vrienden bij gekomen‌

Alija

Lorenzo

Denisa

Quinten

Sabina

Dennis

Mike

Valentina

Elke

Maurane En er zijn niet alleen nieuwe vrienden op school gekomen. Er zijn ook een paar nieuwe juffen in de klassen...

Elvin

Emily

CĂŠdric

Juf Evi Z2

Juf Kathleen Z5

Juf Celine

Allemaal van harte welkom op de school! Samen maken we er een fijne tijd van!


Jaargang 2 Nr 1,

Pagina 11

Z7 maakt soep

Op donderdag 29 november maakten we soep met de klas. We sneden veel groenten: ajuin, wortel, prei, tomaat. Daarna mochten we allen mixen in een grote pot. We deelden bonnetjes uit aan alle kinderen van het Zonneken. Tijdens de speeltijd mocht iedereen komen smullen!

LEKKER!!!

Een huis op de speelplaats Er lagen een al een tijdje balken op de speelplaats. En op een dag begonnen de werkmannen op onze speelplaats te werken: ze maakten een soort grijze smurrie en goten die op de grond in een soort bakje. Daar mocht niemand met zijn vingers aankomen! Een paar dagen later was de smurrie helemaal hard en gingen de werkmannen aan de slag met planken, hamer en spijkers: ze bouwden een tuinhuis! De deur stond er een hele tijd niet in, maar dat was leuk voor Lorenzo: als hij in het huisje riep, riep er iemand terug!

Nu staat het huis nog leeg, maar na de vakantie zal het vol staan met‌ SPEELGOED voor op de speelplaats. Dat zal leuk zijn!


Naam bedrijf

Tot na de vakantie!

Primair bedrijfsadres Adresregel 2 Adresregel 3 Adresregel 4

Wij wensen alle zonnekes en hun familie een heel fijne kerstvakantie toe!

Telefoon: (055) 555 55 55 Fax: (055) 555 55 55 E-mail: iemand@example.com

Prettige feesten! Een fijne start van het nieuwe jaar 2013.

Typ hier de slogan.

Bedankt aan iedereen die meegeholpen heeft aan dit krantje.

Volgende keer... *Lees hoe leuk het schaatsen was *Zoek de paas-eieren *Wie is de stoerste brandweerman *Wat deden Z6 en Z7 in Gent? En nog veel meer! Bijschrift bij afbeelding.

Zonnekeskrant december 2012  

Zonnekeskrant december 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you