Page 1

TUTORIAL FOTOMONTATGE AMB GIMP I INKSCAPE

OPTATIVA D'INFORMÀTICA CURS 20011/12

NOM: Marcos Pérez López Curs: 4rt ESO


0. INTRODUCCIÓ:

En aquest tutorial s'explicarà com fer un fotomuntatge partint d'una imatge teva en qualsevol lloc i una altre d'un lloc molt impressionant on no hi hagis estat. L'objectiu final és que tu apareguis en la foto del lloc impressionant que hagis elegit, com si es tractés d'una foto d'un viatge real, encara que hi pots afegir alguns retocs (dibuixos, altres fotos...) per tal de que la foto s'assembli més a una postal.

1. ON VOLS ANAR DE VIATGE?

El primer pas per començar aquest treball és elegir dues imatges, en el meu cas una meva (surto amb el cos sencer, que per donar un efecte més realista és més recomanat) i una de La Gran Muralla Xina. El primer que has de fer és anar a l'imatge teva i agafar l'eina de la vareta màgica que serveix per seleccionar les zones que tenen el mateix color. Per seleccionar-ho tot (Eina de Vareta Màgica)

(excepte el teu cos) has d'anar fent clic en les àrees no seleccionades mentre prems el Shift. Un cop ho tinguis tot seleccionat ves a Selecciona i fes clic en Inverteix. Un cop fet això tota la zona que hagis seleccionat s'invertirà sent aquesta la zona no seleccionada i la zona que no hagis seleccionat la que queda seleccionada. Hi ha una altre manera de fer-ho, i que depenent dels casos és més útil. Si es dona el cas de que el contorn que vols posar en l'imatge és molt abrupte, té


algunes dificultats o el fons té tanta varietat de colors que resulta impossible de seleccionar pots optar per agafar l'eina de Selecció lliure la qual et permetrà anar seleccionant l'ària que vulguis marcant i limitant la zona del seu interior amb punts, un cop col·locats tots els punts torna a fer clic en el punt que has marcat al principi i la zona interior es tancarà. (Eina de Selecció Lliure)

Nota: Ves en compte amb l'eina de la vareta màgica per que et pots oblidar de seleccionar algunes zones . També ves en compte amb l'eina de retall lliure ja que és poc precisa,així que per un treball net utilitza un zoom bastant gran.

Fes clic al botó dret del ratolí sobre la zona que vols traslladar, fes clic a Edita i després a retalla. Obre un nou document i enganxa la zona retallada allà. Ara obre el document del lloc on vols viatjar i enganxa'l en forma de nova capa. Nota: La capa de el lloc on vols viatjar ha d'estar a sota del tot ja que és l'imatge de fons.


2. UNS RETOCS PER DONAR REALISME?

Ves a la capa de la teva imatge i fes clic a l'eina de difumina i tot seguit agafa una mesura petita de pinzell d'aproximadament 03. Tot seguit (mentre fas clic al botó esquerre del ratolí) vas difuminant el contorn de la teva imatge fins que el resultat sigui satisfactori. (Eina per Difuminar)

(Per seleccionar la mida del pinzell amb el que vols treballar ves a aquesta eina)

Nota: Ves en compte quan difuminis, per que si difumines massa o difumines una ària massa gran pots espatllar l'imatge. Tingues en comte que pots utilitzar l'eina de zoom per fer un treball més precís.

3. VOLS QUE SEMBLI UNA POSTAL?

Bé, si el que vols és que sigui una postal, pots donar-li uns retocs surrealistes, com poden ser dibuixos o altres imatges. En el meu cas, com que és La Gran Muralla Xina, he dibuixat a un home xinés i l'he copiat i enganxat tres vegades en l'imatge, en diferents llocs de la muralla i amb diferents mides. Per donar-li un efecte més realista pots copiar un sota la capa de la teva fotografia i pots col·locar-lo on ets tu, però una mica desplaçat, així semblarà que surti darrere teu. Nota: Tots els dibuixos es poden fer amb l'Inkscape, amb el que pots fer una gran varietat de dibuixos amb molta facilitat.

Per donar-li un efecte encara més treballat jo he retallat una zona de la muralla, l'he retallat i copiat com a una altre capa. Després he copiat el dibuix del xinés en la zona que ha quedat en blanc (aquesta capa ha d'anar just a sobre de la del fons i just a sota de la de la zona retallada) i després visualitzo la capa de la zona de la muralla que he retallat i el resultat es que l'home xinés apareix rere la muralla. Nota: Quan tornis a col·locar la zona de la muralla que has retallat ves amb compte de que no quedi res desencaixat.


4. L'ÓS PANDA:

Per donar encara més impressió de que estic a La Gran Muralla Xina en la cantonada inferior esquerre hi he afegit un personatge que treu el cap. Aquest personatge és un ós panda, els típics en Japó. L'imatge l'he obtingut d'un personatge d'animació d'una pel·lícula anomenada Kung Fu Panda. Aquest efecte es pot aconseguir posant l'imatge en una capa diferent i posant aquesta capa a dalt del tot.

Nota: Ves amb compte a l'hora de retallar l'ós panda ja que al ser pelut té el seu contorn molt irregular així que si el fons és de pocs colors opta per utilitzar la vareta màgica, en cas de que el fons no sigui monoton utilitza l'eina de selecció lliure, però utilitza un zooom molt gran i ves amb compte fent un treball molt curat.

5. EL DRAC XINÉS:

Per fer que el drac aparegui darrere teu el que has de fer és el mateix que has de fer amb el xinés: primer retalles un tros de la muralla i l'enganxes en una altre capa, després vas al document del drac, selecciones el seu cos amb l'eina de la vareta màgica i inverteixes i el retalles, definitivament l'enganxes en una capa nova que estigui just a sobre de la del fons, i just a sota de la del tros de muralla retallat i llest, ja tens al drac darrere teu. Nota: Al igual que amb l'ós panda ves amb compte al retallar la figura del drac que és molt irregular. En el meu cas he utilitzat la vareta màgica.


6. POSEM-LI UN MARC:

El marc és per que l'imatge sembli més una fotografia. El podem fer amb l'Inkscape que és el programa més adequat per fer aquest tipus de treball. Primer seleccionem l'eina de fer línies rectes formant un rectangle. Des de cada angle que fem una línia que vagi en diagonal

respecte els costats que formen l'angle. Des del final de cadascuna d'aquestes línies fem una línia tancant un rectangle interior. Ho seleccionem tot i ho unim tots els vectors per últim anem a Filtres / Crestes / Gel refractiu A i per últim anem a Filtres / Revestiments / Pell de tigre. (Eina per rectes)

fer

líies


7. POSEM-LI UN TITOL:

El títol que li posem serà EL VIATGE A LA GRAN MURALLA XINA.

EL RESULTAT FINAL

Tutorial de Fotomontatge  

És un tutorial sobre com fer un fotomontatge.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you