Page 1

Digitale schoolkrant December 2013


Geachte ouder(s), verzorger(s) en leerlingen,

De maande december is een bijzonder maand. Een maand met veel feestelijke gebeurtenissen. Sinterklaas is nog maar net weer terug naar Spanje. De geur van de pepernoten en andere lekkernijen zijn uit school verdwenen. Daarvoor in de plaats is de kerstboom gekomen en andere versieringen in het kader van Kerst. Wat ziet de school er gezellig uit. Ouders die hieraan mee hebben gewerkt wil ik hierbij hartelijk danken. Zelf zijn de kinderen in de groepen ook druk aan het werk geweest met het maken van kerstwerkjes. We hebben hele mooie gezien. Het kerstdiner van donderdagavond was ook weer gezellig en lekker. Wat hebben we met ons allen zitten smullen. Ook de Kerstmarkt is een succes geworden. En dan is het kerstvakantie. Twee weken uitrusten. Dat heeft iedereen ook wel verdiend na hard werken in de afgelopen periode. Gezellig kerstfeest vieren met familie en kennissen. En in het midden van de kerstvakantie de jaarwisseling. Een moment waarop we terug kijken. Met veel geknal, pas wel goed op, gaan we het nieuwe jaar in. Vele mensen hebben of maken goede voornemens voor het nieuwe jaar. Dat doen wij ook. Ons voornemen is in elk geval om met minimaal evenveel inzet en enthousiasme kwalitatief goed onderwijs voor uw kind(eren) te blijven bieden. Daar kunt u op rekenen! Wat het nieuwe jaar ons verder gaat brengen is voor ons allen de vraag. In het onderwijs weet je het nooit. Rest mij nog u hele fijne feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar toe te wensen namens het gehele team.

Dick Grovenstein


Juf Jessi ca

Juf Jan e

Juf Adri

Sed at

San ne

Lam ar

Th ijs U m

Tijm en

Luc as A.

K ay

Ry an

Maxi m

Luc as B.

W ou

Rowa n


Groep Londen wens iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuw jaar!!


En zo is het alweer december 2013. Bijna zit het jaar 2013 erop. Wij, in groep Amsterdam, gaan al weer ruim vier maanden naar school en wat hebben we hard gewerkt. We hebben al vijf blokken van Taal Actief afgerond en met Rekenen zijn we ook halverwege het schooljaar. Er is veel gebeurd. Zo begonnen wij ………………………………………… Augustus / september 2013 Op maandag 19 augustus, naar zes weken vakantie, het nieuwe schooljaar. Voor iedereen was dit wennen en we waren erg nieuwsgierig naar elkaar. Sommige kinderen kenden elkaar en sommige leerlingen waren nieuw op onze school. Gelukkig mochten de papa’s en mama’s mee om kennis te maken met de juffen, leerlingen en het gebouw. Toen we de klas binnenkwamen zagen we dat wij een huisdier in onze klas hadden. Namelijk een vis. Deze was erg eenzaam en al gauw bedachten we samen met de juffen dat er wel een vriendje bij moest komen….. Oktober 2013: En zo op dierendag 4 oktober gingen twee leerlingen samen met Juf Nathalie een super mooie vis uitzoeken. Dat hadden we goed geregeld. Ook zijn we begonnen met nieuwe vakken Geschiedenis, Aardrijkskunde en Natuur. Voor sommige was dit vooral spannend en wennen. Vooral toen we echt huiswerk meekregen naar huis om de toets te leren. Daarnaast vertelde juf Krista dat er een baby in haar buik groeide en dit vonden we allemaal geweldig. We hebben zelfs namen bedacht voor jongens en meisjes. November 2013: In de maand november hebben we voornamelijk hard gewerkt en op zaterdag 16 november kwam de Goed Heilig man aan in Nederland. Een spannende en drukke tijd brak weer aan. Werken in je sinterklaasboekje, spannende afleveringen van Slot Marsepein Stein kijken, schoen zetten en toen…… December 2013: Bracht Sinterklaas en twee zwarte Pieten een bezoek aan onze school. Erg gezellig. We mochten kunstjes voordoen in de gymzaal, maar het allerleukste was wel de zak met cadeautjes die de Sint had meegebracht.


Toen gingen we knutselen voor Kerstmis en werd er een sponsorloop gehouden om geld op te halen voor onze patio. Kortom veel te doen in de maand december. Dit jaar sloten we gezellig af met een kerstdiner en kerstmarkt op school. We wensen iedereen Prettige Feestdagen en een Knallend 2014 Kes, Steven, Daan, Joey, Tim, Ruben, RoĂŤl, Joy, Julia, Laurens, Mauro, Koen , RubĂŠn, Bjorn, Kjeld, juf Nathalie & Juf Krista.


De kerstman staat bij de bushalte: 'Meneer, heeft u een windje gelaten?' Antwoord: 'Ja, natuurlijk, dacht u dat ik altijd zo stonk? Wat eet de sneeuwman op zijn brood? Sneeuwvlokken. Sinterklaas en de Kerstman lopen op de daken zegt de Kerstman tegen Sinterklaas: 'Nou wil ik wel eens in het midden lopen. Welk ijs kan niet smelten? Radijs Welk klokje geeft wel de tijd aan, maar nooit de uren? Een sneeuwklokje Wat is het mooiste werk? Vuurwerk Bedacht door Stijn Wiemerink: Het is groen en het skiet? Een ski-wi Wat Gijs in de vakantie gaat doen: Naar Landal Green Parks en in een restaurant eten, lekker zwemmen. En hij mag een keer tot 2 uur ’s nachts opblijven. Kerstwens van Collin: Ik wens een vrolijk kerstfeest voor iedereen en fijne kerstdagen. Kerstwens van Joep: Ik wil graag een Furby krijgen met kerst.


Groep Brussel wenst iedereen fijne feestdagen!!


We zijn allemaal druk geweest om een mooie kersttekening te maken. We hebben allemaal heel erg ons best gedaan en ze zijn heel mooi geworden.


Groep Berlijn wenst u allen een fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!!!


Groep Madrid wenst iedereen hele fijne feestdagen!!


Wist je dat: Bodhi na de herfstvakantie bij ons in de klas is gekomen en wij dat erg gezellig vinden. Maria de Carmen erg mooi kan tekenen. Ruben een goede voetballer is. Hij al een aantal keer naar een wedstrijd van FC Twente is geweest. Robin ons leuke liedjes kan laten horen van MineCraft en hier ook goed op kan dansen. Daniek erg goed kan vingerhaken en hier maar geen genoeg van kan krijgen. Luciano erg goed kan knutselen en van vouwblaadjes mooie dingen kan vouwen. Thomas graag in de nieuwe film van Carry Slee wil spelen en hiervoor misschien auditie gaat doen. Youri een fanatieke voetballer is en hier van alles over kan vertellen. Rick dit jaar voor onze groep in de leerlingenraad zit. Romme op judo zit en buiten op het plein veel plezier heeft bij het voetballen. Justen erg van lezen houdt en wij van Justen een heleboel tijdschriften hebben gekregen die we in de klas mogen lezen. Joshua al een paar keer heeft meegedaan met de voetbaltraining en dit erg leuk vindt Karst Jan heel netjes kan schrijven en voor de juffen een armbandje heeft gemaakt met vingerhaken. Daan erg graag de Donald Duck leest. Ook graag buiten speelt met de kinderen van groep Madrid Luca erg veel weet over planeten en hier erg mooi over kan tekenen. Remco dit jaar een poesje heeft gekregen en hier erg gek mee is. Ze heet Nikki. Soms mag hij zelfs bij haar logeren.


Kerstwensen van groep Rome Jordy: ik wens jullie een gezellige kerst feest en een gelukkig new jaar en een gezond jaar Luke: ik wens jullie een gelukkig kerst dagen Kashmir: ik wens jullie een gelukig new jaar en een gezond nieuwe jaar Franklin: ik wens iedereen een gelukkig new jaar Dylan: Ik wens iedereen een gelukkig nieuwjaar en gezellige kerstdagen en een gezond Nieuwjaar Emre: Ik wens iedereen een fijne kerst met een 100%e gezonde jaar!!! Heikki: ik wens jullie fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar .en ik wens ook dat jullie een gezond Snow: ik wens jullie gelukkig kerst feest en een ge gelukkig nieuw jaar Jason: ik wens jullie een gelukkige kerst en een gezond nieuwjaar. Mikay: Wenst iedereen fijne feestdagen Rabie: Vrolijk kerstfeest en een gelukkig super jaar. Marjolein: Ik wens iedereen een gezond jaar.

WIJ WENSEN IEDEREEN OOK EEN HELE FIJNE

VAKANTIE!!


Ik wens je een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar.

Ik wens jullie allen een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar.

Minse

Mikel

Fijne feestdagen.

Gelukkig nieuw jaar.

en gelukkig Nieuwjaar

Sam Hendriks

Jari.

Ik wens jullie een

Fijne kerstdagen een plezierig schooljaar in 2014. Groetjes Lars

prettig kerstfeest en een gelukkig

nieuwjaar!!!

Ronan

Iedereen een fijn kerstfeest en ga goed en vrolijk het nieuwe jaar in!!!!! BART


Veel leerplezier in 2014 En fijne feestdagen

Serge

Dat er veel vuurwerk komt maar wel heel blijven!

Veel Plezier in het komende jaar.

Tom

Sven. Sve

VeelPlezier!

Ik wens jullie dat iedereen in 2014 zuinig op de natuur!

P.S: Fijne Feestdagen Van Daniel

Fijne feestdagen

Thomas

I wish you a marry cristmas and a happy new year!

En veel plezier in 2014! Gijs

Groet’n van Jasper


Drie kinderen uit groep Parijs hebben voor jullie een spannend kerstverhaal geschreven. Heel veel leesplezier!!

De kerstontvoering!!!!!

Juf Laura is aan het vertellen over de Kerstviering . Femke vroeg : Waar is juf Wendy. Juf Laura zei: Weet ik niet. De volgende dat kwam juf Wendy nog steeds niet opdagen . Juf Laura belde juf Wendy op . Ze is waarschijnlijk niet thuis. Want ze neemt niet op. Toen begonnen we met knutselen. Wat gaan we maken? vroeg Sepp. We gaan iets maken, zei juf Laura. Toen gingen we beginnen. Iedereen maakte mooie creaties. Demian vroeg , gaan we nog meer maken. Ja zei juf Laura. Opeens riep Xander: ik heb geen lijm meer! Hij leende iets van Jasper. Matthew kwam binnen met een brief . Aan Groep Parijs stond er op. Er stond in: Als jullie juf Wendy deze kerst nog terug willen zien. Op de achterkant stond de rest. Er stond een boodschap/opdracht. De brief was getekend door ene E.L. We moesten cadeautjes inpakken. De groepen bestonden uit: Matthew Sepp en Demian Xander Max en Daan Femke Luka En Jasper Pim Storm en Thomas Guiseppe Aron Jero en Kevin. De volgende dag begonnen we met inpakken . Daarna brachten we het langs de huizen. Toen hoorde we een stem , Het was juf Wendy! Einde Geschreven door Max Sepp en Xander. Groep Parijs wenst iedereen een hele fijne vakantie!!!!

Groetjes, Sepp, Max, Xander, Luka, Storm. Jero, Aron, Daan, Demian, Femke, Jasper, Pim, Giuseppe, Thomas, Matthew , Kevin en de juffen

Digitale schoolkrant 2013 totaal  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you