__MAIN_TEXT__

Page 7

7

www.nieuwwest.amsterdam.nl 15 november 2012

VOORSTANDER - TEGENSTANDER In Nieuw-West zijn meerdere blauwe zones. In een blauwe zone - bedoeld om langdurig vreemd parkeren tegen te gaan – mag maximaal twee uur gratis worden geparkeerd. In sommige gebieden waar het nog vrij parkeren is, is de parkeerdruk groot. Bewoners zijn blij als een blauwe zone ook in hun buurt wordt ingesteld. Of niet? Norbert Pütz (42) Woont sinds zijn geboorte in Nieuw-West, sinds 1987 in Osdorp

Stelling ‘Hoera een blauwe zone!?’

“Het verspreidt zich als een olievlek vanuit de binnenstad. Overal waar betaald parkeren of een blauwe zone wordt ingevoerd, krijgen de aangrenzende gebieden waar het nog vrij parkeren is overlast. Dat gebeurde ook in mijn buurt, aan de Pieter Calandlaan, tussen de Piet Wiedijkstraat en de Buziaustraat. Daar was voldoende parkeergelegenheid. De parkeerdruk werd gigantisch toen in Slotervaart enkele jaren geleden betaald parkeren werd ingevoerd.”

Vreemdparkeerders “De straten liepen vol met auto’s van vreemdparkeerders: mensen die werken in Slotervaart of op Schiphol, eigenaren van bedrijfsbusjes, van caravans, campers of sloopauto’s. Bewoners voelden zich onveilig. Kruisingen werden onoverzichtelijk door de vele auto’s, vreemdparkeerders zonder binding met de buurt vervuilden de straat, containers waar auto’s voor geparkeerd stonden, werden niet geleegd. De buurt verloederde. Dat kwam bovenop de onvrede dat je de eigen auto niet meer voor de deur kwijt kon. Het was duidelijk: er moest een blauwe zone komen!” Halvering parkeergelegenheid “Ruim honderdvijftig handtekeningen haalden mijn buurvrouw en ik vorig jaar in de wijk op. We hebben het met een begeleidende brief aangeboden bij het stadsdeel. Dat leverde een blauwe zone op. Vreemd is wel dat we per juli een vergunning betalen, de strepen in september zijn getrokken en dat het beleid pas sinds november is ingegaan. En er is meer vreemds. De streep langs de Pieter Calandlaan is aan de verkeerde kant getrokken én de helft van de wijk heeft maar aan één kant een blauwe streep. Aan de kant zonder streep, pal voor de woningen, geldt nu een parkeerverbod. Vreemd, want de bedoeling was dat we nu voor onze deur zouden kunnen parkeren en niet halvering van de parkeergelegenheid. Overigens zijn het veelal slordige strepen. Over putdeksels, plantjes en mos. Het ziet er verbrokkeld en amateuristisch uit.” Veel onduidelijkheid “Ik heb het stadsdeel mijn ongenoegen laten weten, maar heb nog geen concrete reactie ontvangen. Ze zeggen dat er meer blauwe strepen komen, maar wanneer? Dit was van oudsher een rustige buurt, maar vanwege het parkeerbeleid is er veel onrust onder bewoners. Er is minder parkeerplek en ook: waar moet je een eventuele tweede auto, een camper, caravan of aanhanger laten? Elders parkeren? Dan krijg je een stoelendans en zadel je een andere buurt op met parkeerdruk. Zo gaat het maar door.” Overal vrij parkeren “Feitelijk ben je tegen een blauwe zone. Maar je slikt zo’n blauwe streep, want het alternatief is verloedering van de buurt en nooit een plekje voor de deur. Als het nou gewoon overal vrij parkeren zou zijn buiten de binnenstad, met meer parkeergelegenheid en garages die goedkopere plekken bieden dan op straat. En met gratis openbaar vervoer. Het zou een boel oplossen. De blauwe zone is slechts symptoombestrijding; nu is er de angst dat het op een dag betaald parkeren wordt. Dat zie je ook in andere wijken gebeuren.”

Rietje van Ankeren (78) Woont drieëntwintig jaar in Slotermeer

“Vroeger kon je hier overal parkeren. Ik had zelfs een vast plekje bij het water. De ellende begon enkele jaren geleden. Eerst kwam er betaald parkeren bij de Johan Huizingalaan en schoof de parkeerdruk op naar de Oostoever. Sinds het daar werd ingevoerd, staan ze allemaal in de Louis Couperusstraat en Burgemeester van de Pollstraat. Hoera, dachten we, toen we hoorden dat dit een blauwe zonegebied zou worden. Er wonen hier veel oude mensen, sommigen zijn slecht ter been. Voor de boodschappen moet je een stuk de buurt uit, dan is een parkeerplek dichtbij huis een uitkomst.” Last van blauwe zone “Blij zijn we inmiddels allang niet meer. Precies het stukje van de huurwoningen aan de Burgemeester van de Pollstraat sloegen ze bij het strepen trekken over. We hebben meteen aan de bel getrokken. Ik heb een handtekeningenlijst gemaakt en ben langs alle 141 deuren gegaan. Iedereen had last van die blauwe zone naast de deur. Door vreemdparkeerders is de druk enorm. Die zetten hun tweede auto hier neer. Of gaan na het parkeren per fiets of openbaar vervoer verder. Ik snap dat wel, maar wij hebben er last van.” Niet overtuigd “Alle politieke partijen heb ik aangeschreven, een aantal raadsleden kwam langs, net als Ronald Mauer, stadsdeelwethouder Verkeer. Betaald parkeren is voor ons geen optie. Een ontheffing daarvoor is twee keer duurder dan bij een blauwe zone. Nee dus. Visite komt dan helemaal niet meer langs. Nu kunnen ze nog twee uur gratis bij je op bezoek.” Evaluatie “Uitkristalliseren. Dat moet het hier, zei men. Pas dan gaan ze evalueren, in februari. Wat valt er uit te kristalliseren? Als je rondkijkt, zie je dat er nu overlast is. De PvdA kwam kijken, beloofde veel goeds, maar stemde - samen met een meerderheid in de raad - tegen een motie van het CDA, de VVD en de SP om nog dit jaar te evalueren. Staan ze hier ‘oh, oh, oh’ voor je deur te roepen en dan krijg je toch geen steun. Het kan zo wel een jaar duren voordat hier dan ook een blauwe streep zal komen.” Burencontact “We hebben een buurtwebsite, ik spreek de buren nu meer dan ooit. Ja, voor het burencontact is zoiets wel goed. Maar de keerzijde is enorm. Alle actie heeft nog niets opgeleverd. Hoe moet dat in de winter? Je durft gewoon niet meer weg met de auto. Het voelt machteloos. Ik dacht dat de politiek er voor de bewoners was. Fouten kun je maken, maar ook herroepen. Dit plan moet worden aangepast en de blauwe streep doorgetrokken.”

Foto’s: Jeroen Alberts

Wat zijn de regels? In straten met een blauwe zone geldt een parkeerverbod. Behalve op de parkeerplaatsen die zijn aangeduid met een bord Parkeren of plaatsen die voorzien zijn van een blauwe streep. De blauwe zonegebieden worden aangegeven met speciale verkeersborden die gelden voor de hele zone. Deze borden worden niet bij elke straat herhaald. Ontbreekt de blauwe markering dan mag er niet worden geparkeerd. Het parkeerverbod geldt ook voor de uren buiten de tijden van de blauwe zone. Automobilisten kunnen maximaal 2 uur parkeren met een blauwe parkeerschijf achter de voorruit. Bewoners en bedrijven uit het gebied met een blauwe zone kunnen ontheffing aanvragen om zonder parkeerschijf onbeperkt langs de blauw strepen te mogen parkeren. Meer informatie via www.nieuwwest.amsterdam.nl/parkeren.

Profile for Movement

Stadsdeelkrant Nieuw-West  

Stadsdeelkrant Nieuw-West van 15 november

Stadsdeelkrant Nieuw-West  

Stadsdeelkrant Nieuw-West van 15 november