Page 1

Movem Castelldefels és un moviment polític, progressista, plural i profundament democràtic, que treballa en equip i amb il·lusió des de les institucions i a peu de carrer per millorar la vida de totes les persones i col·lectius de Castelldefels.

Fem 1 any

“Les idees i la lluita no viuen sense organització” A. Gramsci

ASSEMBLEES OBERTES A LA CIUTADANIA ►Ens trobem un cop al mes per parlar dels nostres posicionaments d’actualitat i de l’activitat municipal. ►Hem elaborat conjuntament els nostres estatuts i hem votat la coordinació de Movem. ►Hem fet el codi ètic que ha estat signat per tota la candidatura i càrrecs electes.

MOVEM DEBAT ►Trobada mensual amb el Grup Municipal de Movem a l’Ajuntament, realitzant trobades de mobilitat sostenible, urbanisme i medi ambient... ►Hem informat de l’estat dels Comptes de l’Ajuntament i hem manifestat el nostre rebuig al tancament de les línies de P3 en un acte públic. ►Cinefòrum del 8 de març on posàvem en solfa que sense les dones els drets no són humans.

TROBADES DE TREBALL I FORMACIÓ ►Realitzem periòdicament reunions intensives per definir les polítiques del grup municipal: pressupostos municipals, inversions i el Pla d’Actuació Municipal. ►Sortida per conèixer el nostre castell i la seva història, també el pas de les brigades internacionals per la nostra ciutat. ►Jornada de pressupostos participatius per adquirir coneixements relacionats amb les nostres prioritats.


Hem recuperat Castelldef

En aquest primer any de Govern hem recuperat Castelldefels amb 4 eixos prioritaris: val Aquests 4 eixos prioritaris s’han traduït en la pràctica en 10 mesures concretes, aplicades

1

POLÍTIQUES D’IGUALITAT

► Creació d’un nou circuit per lluitar contra la violència masclista. Hem pujat el pressupost per a polítiques d’igualtat en un 78’37% el 2016, doblant els mitjans materials i humans per prevenir i combatre la violència masclista.

2

RIGOROSOS I EFICIENTS

Hem rescatat subvencions concedides i que per desídia de l’anterior Govern, l’Ajuntament ha estat a punt de perdre: ► 1.500.000 € de la Diputació de Barcelona per la remodelació del Poliesportiu de Can Roca. Hem encarregat el projecte d’obra i els treballs començaran aquest estiu. ► Pel mandat 2011-2015 Castelldefels tenia assignat al Programa de Millores Urbanes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) la xifra de 5.753.000 €. El Govern municipal del PP no ho va executar a temps. Hem negociat amb l’AMB la pròrroga d’aquesta subvenció per tal de que no es perdés. ► En quant al Pla de Barris de Vista Alegre, entre 2011 i 2015 es van realitzar inversions únicament per valor d’ 1.858.000 €. Només el 2016 invertirem 1.980.000 €. Amb un sol any hem fet més que en tot el mandat anterior. Hem assolit el compromís d’executar la totalitat del Pla.

movemcastelldefels.cat

Candela López Tagliafico Alcaldessa de Castelldefels

3

Ramon Morera Castell Regidor-delegat d’Urbanisme i Obres Pla de Barris, Medi Ambient i Sostenibilitat. 5è Tinent d’alcaldia

OBRES DE MILLORA

Hem començat a executar totes aquestes obres de millora a la ciutat: ► Hem adjudicat i estem executant les obres del quart institut, a Ca N’Aimeric. A més, renegociem el conveni amb la Generalitat per recuperar la inversió. ► Ampliació de l’Escola d’adults. S’ha licitat l’obra i la previsió és iniciar les obres durant les vacances escolars. ► Obres de peatonalització del carrer García Lorca a Vista Alegre i reurbanització del carrer Major i Monturiol a més del nou enllumenat del carrer Bisbe Urquinaona.

4

PROJECTES D’OBRES

► Estan en fase de redacció projectes d’obres de futur, com la remodelació de la Masia de Can Roca de Baix i el Parc del Castell.

movem@movemcastelldefels.cat


fels per a la gent

lors, polítiques socials, inversió pública i participació ciutadana. s durant el primer any de Govern.

8

Ivana Travesí Pérez s, Regidora-delegada d’Educació, Pau i Solidaritat

Ana Quesada del Águila Regidora-delegada de Comerç, Turisme, Hostaleria i Habitatge

5

CIUTAT REFUGI

MODEL DE PLATJA

Apostem per un nou model de platja. ► Nova concessió de guinguetes (“xiringuitos”), buscant l’equilibri entre els serveis de restauració i oci i el merescut descans dels veïns i veïnes. ► Hem defensat als veïns i restauradors davant les molèsties provocades per les obres del tercer tram del Passeig Marítim. ► Hem aprovat millores per veïns i restauradors en el servei d’aparcament de la zona blava i verda de la platja.

► Hem convertit Castelldefels en ciutat d’acollida davant la crisi humanitària dels refugiats col·laborant econòmicament amb les entitats que ajuden als refugiats en trànsit a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Hem incrementat en un 37% el pressupost del Pla d’Immigració, i en un 45% el de Pau i Solidaritat.

► Hem incrementat la inversió pública en polítiques socials, amb un augment del 11% en el Pressupost de Serveis Socials, assolint la xifra de 1.709.193 €. El pressupost de suport a les famílies ha augmentat en un 31%, amb una partida total de 353.000 €.

6

10

RESPECTE PER LA LLENGUA

► Li hem tornat a l’idioma català el lloc que li correspon, dignificant-ne el seu ús a nivell institucional.

7

RAMON FERNÀNDEZ JURADO

9

POLÍTIQUES SOCIALS

TRANSPARENT I PARTICIPATIÚ

► Hem obert processos transparents de participació per a debatre amb els veïns i les veïnes l’el•laboració de la taula de mobilitat, els pla d’usos de la platja, l’estudi dels actuals i futurs correcans i els equipaments del Pla de Barris a Vista Alegre. ► Retransmetem els Plens a través de castelldefelstv.org. Cada quinze dies l’Alcaldessa dóna explicacions a la ciutadania, a la ràdio i en format de trobada digital, amb entrevistes obertes a qualsevol veí o veïna. A més es pot consultar el seu blog: www.elblogdecandela.org.

► Recuperació de la memòria històrica, tornant-li el nom de Ramon Fernàndez Jurado a la Biblioteca de Castelldefels.

movemcastelldefels.cat

movem@movemcastelldefels.cat


SEMPRE AL NOSTRE COR

Reconeixement a Jordi Miralles i Félix Maestre en la Commemoració de la II República organitzat per La Xarxa de Progressistes de Castelldefels

JORDI MIRALLES I CONTE

FÉLIX MAESTRE VALDUEZA

Jordi era un polític de raça, amb una llarga trajectòria d’activisme i lluita incansable per les llibertats democràtiques. Ell va ser un dels dinamitzadors de Movem Castelldefels i un dels artífex de l’acord de Govern, que el passat mes de juny, ens va permetre començar una legislatura amb molts projectes de canvi. “Sempre estarás amb nosaltres company i amic Jordi”

En record del nostre company Fèlix Maestre, qui fou militant del PSOE des de la seva joventut, incansable lluitador pels drets socials, activista pels drets laborals i pilar fonamental de Movem Castelldefels des dels seus inicis. En un acte reivindicatiu va rebre el reconeixement de la Plataforma en defensa de l’Hospital Públic de Viladecans en nomenar els horts urbans amb el seu nom.

T’esperem a les nostres

properes activitats! MES

DIA

ACTIVITAT

Abril 25 Assemblea oberta Maig 11 Movem DEBAT: Fem 1 any 21 Bicicletada: Fem 1 any 23 Assemblea oberta Juny 08 Movem DEBAT: Habitatge 27 Assemblea oberta Juliol 06 Movem DEBAT: Comerç i Turisme 25 Assemblea oberta

movemcastelldefels.cat

movem@movemcastelldefels.cat

Revista de Movem Castelldefels - 04/2016  

Publicació de la revista de Movem Castelldefels amb motiu de la celebració del seu primer aniversari

Revista de Movem Castelldefels - 04/2016  

Publicació de la revista de Movem Castelldefels amb motiu de la celebració del seu primer aniversari

Advertisement