Page 13

Road racing

Steven Tirsgaard i føring foran Jan Jespersen.

Super Challenge 2009:

Banerekord af årets mester Styrt til den regerende mester Jan Jespersen samt banerekord for Steven Tirsgaard understregede at mesterskabet 2009 blev placeret i midtjylland. Tekst: Steen Pedersen. Foto: Kimer webdesign

Efter næstsidste afdeling på Ring Djursland midt i september kunne Steven Tirsgaard kalde sig mester 2009. Det holdt ellers hårdt i det hele taget at få afviklet tidtagninger i DTC-seriens eneste 2-hjulede klasse, idet der lørdag, for gud ved hvilken gang, blev spildt væsker fra biler. Banen var lørdag for glat, men forhandlinger og god vilje betød, at der med lidt ændringer i programmet alligevel kunne afholdes 2 tidtagninger og 2 løb. Begge løb blev nu afholdt om eftermiddagen, med kun ca. 1 times mellemrum, så der skulle helst køres rimeligt sikkert af hensyn til materiellet og løb 2. Ofte har det været sådan, at bilracerne har kunnet køre på hurtigere tider grundet bedre greb fra de 4 brede dæk. Det er der her på Djursland lavet godt og grundigt om på, idet de over 200 hk stærke 1000 cc racere kører godt 3 sek. hurtigere

end DTC-bilerne. Farten på langsiderne er også markant højere, så motoreffekten kræver stor rutine, da der ofte skal kæmpes med at holde forhjulet nogenlunde i kontakt med asfalten. Den afgående mester Jan Jespersen viste i løb 1, at han bestemt ikke ville afgive sit mesterskab uden kamp. Han førte da også de fleste omgange, men måtte se sig udbremset af Steven for enden af langsiden mod slutningen af løbet. I begyndelsen formede der sig en 5-mandsgruppe, hvor de 2 i front var fulgt af Carsten Lund, Thomas Harding og Steen Hansen. Sidstnævnte var dog skarp nok til at nappe 3-pladsen i hård kamp med Thomas, der fik lagt 3 sekunders afstand til Carsten. Steven satte i øvrigt ny banerekord med tiden 48,66 sekunder. 600 klassen blev en indædt kamp mellem John Høj og Michael Møller Pedersen, hvor førstnævnte trak det længste strå og konsoliderede sin samlede føring. Ved udkørslen til løb 2 tog Thomas ny metoder i brug til at psyke sine konkurrenter. Han bekendtgjorde højlydt, at de kunne vente at få baghjul, og tog lige en mindre serie armbøjninger i fuldt udstyr, for at understrege sine ord. Igen havde han store problemer med sin nyeste racer og måtte bruge `07 modellen. Igen var Jan

skarp og tog starten foran Steven. De to lagde lidt afstand til Thomas, Steen og Carsten. Løbet var dog kun få omgange gammelt, da Jan i den svære venstrekurve i hullet efter pit-langsiden måtte se en udskridning ende i styrt. Heldigvis uden skader andet end på renome`et, da han ikke kunne komme ud af det dybe grus og videre i racet. Thomas var faktisk flyvende og kom helt op til Steven, der dog mod slut kom bedst forbi en

omgangskører, så Thomas måtte nøjes med 2. pladsen. Steen og Carsten havde en veritabel kamp om sidste podieplads, som dog endte i nævnte rækkefølge foran Ulrik Nielsen som 5’er. John Høj tog sig igen af sejren i 600 klassen, denne gang foran Steffen Carlsen, som i tidtagningen havde været hurtigst. Årets sidste afdeling i Super Challenge og Superbike er kørt 3.-4. oktober på Jyllandsringen, efter MB-deadline.

Podiet ved 2. løb på Ring Djursland. En rigtig placering for en mester - øverst på podiet. Tirsgaard flankeres af Thomas Harding (tv.) og Steen Hansen (th.)