Page 1

XT660Z Ténéré www.yamaha-motor.si

Sledite svoji domišljiji. Pripravite se na pustolovščino z XT660Z Ténéré – s surovim, funkcionalnim in stilskim večnamenskim motorjem. Odpeljal vas bo kamorkoli si boste zaželeli – od evropskih ulic in avtocest, do prahu in skal v notranjosti Afrike. V srcu tega trpežnega vsestranskega raziskovalca se nahaja vodno-hlajen, 4-ventilski, 4-taktni SOHC 1-valjni agregat, ki proizvede ogromno moči v širokem razponu vrtljajev in vam s tem omogoči, da obvladate vsakršne vozne razmere. Njegov 23-litrski rezervoar za gorivo poskrbi za dolgi domet – udoben dvojni sedež, Rally Raid oklep, ki kljubuje vetru, ter visok vizir pa olajšajo napore na dolgih poteh.

• Surov enduro motor za pustolovščine • 660ccm 4-taktni enovaljnik z vbrizgom goriva • Rally Raid oklep • 23-litrski rezervoar goriva z dolgim dometom • Ščitniki pred udarci • Trpežna jeklena šasija


Sledite svoji pustolovščini.

Nekateri ljudje pravijo, da je obdobje pustolovščin končano - konec koncev, svet je bil že odkrit in začrtan. Vendar, ste ga vi odkrili? Takšen je način razmišljanja pri Yamahinih motorjih za pustolovščine; motorji, ki vas popeljejo na vožnje, ki jih ne boste nikoli pozabili. Motorji, ki vas popeljejo v kraje, za katere sploh niste vedeli, da obstajajo. Motorji, ki se peljejo tudi takrat, ko že zmanjka makadama. Naši legendarni pustolovski motorji so bili ustvarjeni za največje pustolovščine; samo vi, vaš motor in bleščeče obzorje. Yamahini »adventure« motorji: od trpežnih vsestranskih motorjev, do radikalnih enduro motorjev. Pojdite ven in odkrijte svet. Samo vi.


Močan, zmogljiv agregat Srce tega trpežnega medcelinskega raziskovalca predstavlja vodno-hlajen, 4-taktni, 4-ventilski, 1-valjni, SOHC agregat, ki proizvede veliko moči preko celotnega območja vrtljajev. Lahko se odpravite iskat velike pustolovščine, saj vam ta agregat omogoča prevlado v skoraj vseh razmerah.

Vrhunski vsestranski motor To je popolnoma večnamenski motor z vozniku prijaznim navorom, vzmetenjem z dolgim hodom, aluminijasto nihajno roko (za zmanjšanje nevzmetene teže in boljšo vodljivost) ter nizko težo 206kg za vsestransko boljšo vožnjo, tako za cestno vožnjo kot za terensko raziskovanje.

Neuničljiv, za neizprosno vožnjo XT660Z Ténéré je zasnovan s trpežnostjo in odpornostjo, ter tako kos vsem izzivom. Ker je opremljen s ščitniki proti udarcem, se lahko samozavestno odpravite v neznano. Jeklena cevasta šasija v obliki diamanta ščiti agregat, da lahko zavladate najtežjemu tipu terena brez strahu.

Spopade se z najtežjimi izzivi Ta pustolovski motor si je prislužil legendarni status na nekaterih izmed najtežjih dirk na planetu – na najbolj znanem, najbolj napornem reliju Paris-Dakar. Motor si lasti vso moč in lahkotnost, ki jo potrebujete za celodnevno drvenje po poteh in zanesljivost, ki jo zahtevajo pravi pustolovci na dveh kolesih.

Pobegnite v najbolj oddaljene kraje Ta motor, opremljen s 23-litrskim rezervoarjem za gorivo, ponuja odličen domet. Z izredno udobnim dvojnim sedežem in Rally Raid oklepom, ki kljubuje vetru, ter visokim vizirjem, vam bo motor olajšal napore na dolgih poteh.

Odlična prilagodljivost Z izjemno široko paleto visoko kakovostne dodatne opreme, ki je na voljo posebej za ta model, lahko motor enostavno prilagodite tako, da ustreza vašim osebnim potrebam. Razen tega lahko prilagodite lastnosti motorja pri pripravah na vašo veliko pustolovščino, pa naj bo to zmožnost za dodatno prtljago ali dodatna zaščita za vas.


XT660Z Ténéré www.yamaha-motor.si

AGREGAT

Zadnja zavora

Enojni disk, Ø 245 mm

Tip

Vodno-hlajen, 4-taktni, 1-valjni, 4-ventilski, SOHC

Prednja guma

90/90-21 M/C

Prostornina

660ccm

Zadnja guma

130/80-17 M/C

Vrtina in gib

100,0 x 84,0 mm

DIMENZIJE

Kompresijsko razmerje

10,0 : 1

Skupna dolžina

2.246 mm

Maksimalna moč

35,0 kW (48 KM) @ 6.000 o/min

Skupna širina

865 mm

Maksimalni navor

58,0 Nm (5,92 kg-m) @ 5.500 o/min

Skupna višina

1.477 mm

Mazanje

Suh karter

Višina sedeža

895 mm

Uplinjač

Vbrizg goriva

Medosna razdalja

1.505 mm

Tip sklopke

Mokra, večploščna z navojnimi vzmetmi

Min.oddaljenost motorja od tal

245 mm

Vžig

TCI

Teža (s polnim rezervoarjem olja in goriva)

206 kg

Sistem zagona

Električni

Prostornina rezervoarja za gorivo

23,0 litrov

Prenos

Zobniški prenos, 5 prestav

Prostornina rezervoarja za olje

2,9 litra

Končni prenos

Veriga

ŠASIJA Okvir

Jeklena cev, oblika diamanta

Prednje vzmetenje

Teleskopske vilice

Hod prednjega kolesa

210 mm

Zadnje vzmetenje

Nihajna roka (monocross)

Hod zadnjega kolesa

200 mm

Prednja zavora

Dvojni disk, Ø 298 mm

Power Blue

Midnight Black

Zmagovalna kombinacija Z Yamaho v lasti, se vznemirjenje ne konča z motorjem. Za popolno zadovoljstvo vam močno priporočamo originalne Yamahine dele in dodatno opremo. Naša ponudba zajema vrsto visokokvalitetne, inovativne opreme za vožnjo, oblačila in dodatno opremo, ki je zasnovana tako, da prispeva k večjim zmogljivostim ter zaščiti za vas in vašo Yamaho. Z imenom Yamaha vam zagotavljamo kvaliteto, zanesljivost in zmagovalne zmogljivosti. YAMALUBE je naša lastna linija visoko-tehnoloških maziv. Yamahini agregati so zasnovani tako, da delujejo učinkovito, ne glede na to, kje se vozite. www.yamaha-motor.si

Opozorilo: Vedno nosite čelado, zaščito za oči in zaščitno obleko. Yamaha vas spodbuja k varni vožnji in upoštevanju drugih voznikov v prometu. Specifikacije in izgled Yamahinih proizvodov se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila in razlikujejo z ozirom na zahteve in pogoje. Za dodatne informacije se obrnite na Yamahinega trgovca.

DELTA TEAM CKŽ 135a 8270 Krško Slovenija Tel: +386 (0)7 49 21 888 Fax: +386 (0)7 49 03 520 www.yamaha-motor.si

Yamaha XTZ660  

Yamaha XTZ660

Advertisement