Page 1

WR250F

www.yamaha-motor.si

Tehnika na ravni prvakov. V prid mu govorijo tudi izkušnje s svetovnih prvenstev, kar uvršča WR250F med najbolj cenjene enduro motorje. Ne glede na to, če ste amater ali profesionalec, resen ali ljubiteljski voznik, vam bo ta motor pomagal odkriti vaš skriti talent za terensko vožnjo. Zmagovalna kombinacija 4-taktnega, DOHC, 5-ventilskega agregata in kompaktne, lahke aluminijaste šasije zagotavlja, da lahko WR250F tekmuje in zmaga na praktično vsakem terenu. Posebej razvit enduro prenos in vzmetenje vam omogočata vrhunski nadzor in upravljanje – po gozdnih poteh je živahnost tega motorja brez konkurence, medtem ko na hitrih predelih ta energičen 250-tak drvi brezkompromisno in hitro.

• 4-taktni agregat, ki se prosto vrti do visokih vrtljajev • Izjemno močan navor in moč pri visokih vrtljajih • Kompaktna in lahka šasija iz aluminija • Poseben enduro prenos • Nastavitve vzmetenja, specifične za enduro motorje • Električni zagon


Ustvarjen za zmago.

Ko ste 100% prepričani v zmago na terenu, je izbira jasna: vaša prihodnost je Yamaha. To pa zato, ker izdelujemo nekatere izmed najuspešnejših terenskih tekmovalnih motorjev že skoraj 40 let. Yamahini enduro modeli WR ponujajo najkonkurenčnejše kombinacije agregata in šasije, poleg tega pa tudi vodilne tehnologije ter legendarno kvaliteto izdelave. Naša zgodba o uspehu na področju terenskega tekmovanja ni naključna. Yamahin dolg seznam osvojenih svetovnih in državnih naslovov v motocross in enduro tekmovanjih je plod dolgoletne predanosti in požrtvovalnosti naših inženirjev in tovarniških voznikov. Res je, želja po zmagi je sestavni del Yamahine DNK.


Agregat visokih zmogljivosti

Izpopolnjena konstrukcija šasije

Vodno-hlajen, 4-taktni, naprej nagnjen 1-valjni, 5-ventilski, DOHC agregat ponuja izjemno močan navor in največjo moč pri visokih vrtljajih v svojem razredu. To je motor z mnogimi izkušnjami s svetovnih prvenstev, kar uvršča WR250F med najbolj cenjene enduro motorje na svetu.

Skozi leta naših tekmovalnih izkušenj smo se naučili, da enduro motorji potrebujejo okreten okvir, ki bo kos težkim preizkušnjam. Izpopolnjena oblika lahke aluminijaste šasije na WR250F je bila posebej razvita za popolno ravnotežje trdnosti, okretnosti in zmagovalnega upravljanja.

Enduro prenos

Vzmetenje, specifično za enduro motorje

Težki pogoji zahtevajo odziven motor. Posebej razvit enduro prenos na WR250F obvladuje vse, od ozkih, počasi prehodnih predelov do hitrih, širokih cest. Morda je to zmagovalna prednost, ki jo potrebujete.

Najboljša tekmovalna konstrukcija Naši enduro motorji se ponašajo z dolgo zgodovino tekmovalnih uspehov in mi skrbimo za prenos tega tekmovalnega znanja v vsak motor, ki ga proizvedemo. WR250F ima hitro snemljivo ohišje zračnega filtra, O-ring verigo, lahko drsno ploščo in večfunkcijski digitalni zaslon, ki skupaj zagotavljajo, da je pripravljen na dirko že od prvega dne.

Izredno zahteven teren zahteva optimalno upravljanje. Razvili smo specifično enduro vzmetenje, ki je nastavljeno za najboljše možno upravljanje, ne glede na vašo hitrost ali vrsto terena. Dobro je vedeti, da lahko vaš motor reagira na teren tako hitro kot vi.

Leteči start V skladu z našo tekmovalno tradicijo, razumemo pomen hitrega pobega. WR250F ima električni zaganjač, ki prihrani čas med dragocenimi sekundami po poku startne pištole. In seveda, nožni zaganjač ostaja na voljo za tiste, ki to radi počnejo na staromoden način.


WR250F

www.yamaha-motor.si

AGREGAT

Zadnja guma

130/90-18 69R

Tip

Vodno-hlajen, 4-taktni, DOHC, 5-ventilski, naprej nagnjen 1-valjni

DIMENZIJE

Prostornina

250ccm

Skupna dolžina

2.190 mm

Vrtina in gib

77,0 x 53,6 mm

Skupna širina

825 mm

Kompresijsko razmerje

12,5:1

Skupna višina

1.305 mm

Mazanje

Suh karter

Višina sedeža

990 mm

Uplinjač

Keihin FCR-MX37/1

Medosna razdalja

1.485 mm

Tip sklopke

Mokra, večploščna z navojnimi vzmetmi

Min.oddaljenost motorja od tal

375 mm

Vžig

CDI

Teža (s polnim rezervoarjem olja in goriva)

118 kg

Sistem zagona

Električni in nožni

Prostornina rezervoarja za gorivo

8,0 litrov

Prenos

Zobniški prenos, 5 prestav

Prostornina rezervoarja za olje

1,4 litra

Končni prenos

Veriga

ŠASIJA Okvir

Aluminijasta pol-dvojna kletka

Prednje vzmetenje

Teleskopske vilice

Hod prednjega kolesa

300 mm

Zadnje vzmetenje

Nihajna roka (vzmetenje preko vzvodov)

Hod zadnjega kolesa

310 mm

Prednja zavora

Enojni disk, Ø 250 mm

Zadnja zavora

Enojni disk, Ø 245 mm

Prednja guma

90/90-21 54R

Racing Blue

Zmagovalna kombinacija Z Yamaho v lasti, se vznemirjenje ne konča z motorjem. Za popolno zadovoljstvo vam močno priporočamo originalne Yamahine dele in dodatno opremo. Naša ponudba zajema vrsto visokokvalitetne, inovativne opreme za vožnjo, oblačila in dodatno opremo, ki je zasnovana tako, da prispeva k večjim zmogljivostim ter zaščiti za vas in vašo Yamaho. Z imenom Yamaha vam zagotavljamo kvaliteto, zanesljivost in zmagovalne zmogljivosti. Yamalube® je naša lastna linija visoko-tehnoloških maziv. Yamahini agregati so zasnovani tako, da delujejo učinkovito, ne glede na to, kje se vozite. www.yamaha-motor.si

Vedno nosite čelado, zaščito za oči in zaščitno obleko. Yamaha vas spodbuja k varni vožnji in upoštevanju drugih voznikov v prometu. Specifikacije in izgled Yamahinih proizvodov se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila in razlikujejo z ozirom na zahteve in pogoje. Za dodatne informacije se obrnite na Yamahinega trgovca.

DELTA TEAM CKŽ 135a 8270 Krško Slovenija Tel: +386 (0)7 49 21 888 Fax: +386 (0)7 49 03 520 www.yamaha-motor.si

Yamaha WR250  

Yamaha WR250