Page 1

WR125X

www.yamaha-motor.si

Mestni bojevnik. Sedite na WR125X in najprej boste občutili njegovo popolno fizično držo. Zaradi njegove Supermoto oblike ga zlahka zamenjamo za močnejši motor. Vendar s tem se presenečenja še ne končajo. Obrnite ročico za plin in občutite živahen odziv vodno-hlajenega, 4-taktnega, 4-ventilskega SOHC 1-valjnega agregata z vbrizgom goriva, ki je zmožen takšnega števila vrtljajev, da bo zagospodaril tako na mestnih ulicah kot na terenu. Za odlično lego na cesti skrbijo 41mm prednje vilice in Monocross vzmetenje preko vzvodov, v kombinaciji z debelo 140-profilno športno zadnjo gumo. 17-palčno prednje in zadnje kolo zagotavljata izredno moč pri ustavljanju, s pomočjo 298mm prednjega in 220mm zadnjega diska.

• 125ccm Supermoto »velik« motor • Živahen, vodno-hlajen, 4-taktni, 4-ventilski agregat • Vbrizg goriva • Močne zavore z diskom velikega premera • 17-palčna Supermoto kolesa • Dirkalne opore za noge


125ccm moč. Čista Yamahina oblika.

Pri Yamahi ne gledamo na agregate z manjšimi prostorninami kot omejitve. Vidimo jih kot priložnost. Zato imajo naši 125ccm modeli zmogljivosti in stil, kot noben drug motor v njihovem razredu. Če si želite močan motor za vožnjo po mestnih cestah ali surov terenski motor za vikende v divjini, ali klasično oblikovan motor za križarjenje, s kapljičastim rezervoarjem in visokim krmilom, ga boste našli v ponudbi 125ccm modelov. Vsak motor nosi lastnosti DNK večjih bratov, od odzivnega upravljanja in varnega zaviranja, do agregata z velikim navorom in lahkega okvirja: vse vozniku namenjene lastnosti, ki jih od Yamahe tudi pričakujete.


Agregat visokih zmogljivosti

Oblika pravega Supermoto motorja

Vodno-hlajen, 4-taktni SOHC agregat z vbrizgom goriva omogoča živahne zmogljivosti in konjske moči pri visokih vrtljajih, kar pomeni, da se boste počutili doma tako na mestnih ulicah kot na vijugastih cestah podeželja. 6-stopenjski menjalnik zagotavlja, da imate moč vedno na voljo.

Da bi dobili največ za svoj denar, ima WR125X obliko pravega Supermoto motorja, ki daje vtis in izgled veliko močnejšega motorja. To je motor, v Yamahinem radikalnem, prepoznavnem stilu naslednje generacije, ki bo zagotovo privlačil poglede pri vsakem semaforju.

Supermoto kolesa

Udobna vožnja

Da dobite največ od motorja, morate vedeti, da imate nad njim popoln nadzor. WR125X Supermoto ima 17-palčno prednje in zadnje kolo s športnima gumama za veliko oprijema. Masivna, 140-profilna zadnja guma daje WR125X videz velikega motorja in omogoča odlično vožnjo skozi zavoje.

Za večje udobje v vožnji bodo poskrbele teleskopske vilice spredaj in nihajna roka (vzmetenje preko vzvodov) na zadnjem delu in tako premagale vse neravnine na vaši poti. Kompakten zavorni sistem prispeva k nizki nevzmeteni teži, za izjemno odzivno vzmetenje na vseh vrstah terena.

Velike disk zavore za popolno zaupanje

Dirkalne opore za noge

WR125X s kombinacijo živahnega agregata in Supermoto izgledom prosi, da preizkusite njegove meje. Za popolno zaviranje - prava zavorna moč v kombinaciji z veliko občutka – WR125X uporablja Ø 298 mm prednje in Ø 220 mm zadnje disk zavore.

Izberite Yamaho - zaradi njenega porekla kakor tudi zmogljivosti. Opore za noge na WR125X so posledica naše zmagovalne MX zapuščine s svetovnih prvenstev, in so bile razvite na osnovi naših terenskih tekmovalnih motorjev. Lahka oblika zagotavlja veliko podpore in oprijema za samo stopalo, kar je zelo pomembno pri terenski vožnji.


WR125X

www.yamaha-motor.si

AGREGAT

Zadnja zavora

Enojni disk, Ø 220 mm

Tip

Vodno-hlajen, 4-taktni, naprej nagnjen, 1-valjni, 4-ventilski, SOHC

Prednja guma

110/70-17 M/C 54H (brez zračnice)

Prostornina

124,7ccm

Zadnja guma

140/70-17 M/C 66H (brez zračnice)

Vrtina in gib

52,0 x 58,6 mm

DIMENZIJE

Kompresijsko razmerje

11.2 : 1

Skupna dolžina

2.095 mm

Maksimalna moč

11 kW (15 KM) @ 9.000 o/min

Skupna širina

835 mm

Maksimalni navor

12,2 Nm (1,24 kg-m) @ 8,000 o/min

Skupna višina

1.165 mm

Mazanje

Moker karter

Višina sedeža

920 mm

Uplinjač

Vbrizg goriva

Medosna razdalja

1.430 mm

Tip sklopke

Mokra, večploščna z navojnimi vzmetmi

Min.oddaljenost motorja od tal

255 mm

Vžig

TCI (digitalni)

Teža (s polnim rezervoarjem olja in goriva)

137 kg

Sistem zagona

Električni

Prostornina rezervoarja za gorivo

8,50 litra

Prenos

Zobniški prenos, 6 prestav

Prostornina rezervoarja za olje

1,15 litra

Končni prenos

Veriga

ŠASIJA Okvir

Jeklena dvojna kletka

Prednje vzmetenje

Teleskopske vilice

Hod prednjega kolesa

210 mm

Zadnje vzmetenje

Nihajna roka (vzmetenje preko vzvodov)

Hod zadnjega kolesa

230 mm

Prednja zavora

Enojni disk, Ø 298 mm

Racing Blue

Yamaha Black

Zmagovalna kombinacija Z Yamaho v lasti, se vznemirjenje ne konča z motorjem. Za popolno zadovoljstvo vam močno priporočamo originalne Yamahine dele in dodatno opremo. Naša ponudba zajema vrsto visokokvalitetne, inovativne opreme za vožnjo, oblačila in dodatno opremo, ki je zasnovana tako, da prispeva k večjim zmogljivostim ter zaščiti za vas in vašo Yamaho. Z imenom Yamaha vam zagotavljamo kvaliteto, zanesljivost in zmagovalne zmogljivosti. Yamalube® je naša lastna linija visoko-tehnoloških maziv. Yamahini agregati so zasnovani tako, da delujejo učinkovito, ne glede na to, kje se vozite. www.yamaha-motor.si

Vedno nosite čelado, zaščito za oči in zaščitno obleko. Yamaha vas spodbuja k varni vožnji in upoštevanju drugih voznikov v prometu. Specifikacije in izgled Yamahinih proizvodov se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila in razlikujejo z ozirom na zahteve in pogoje. Za dodatne informacije se obrnite na Yamahinega trgovca.

DELTA TEAM CKŽ 135a 8270 Krško Slovenija Tel: +386 (0)7 49 21 888 Fax: +386 (0)7 49 03 520 www.yamaha-motor.si

Yamaha WR125X  

Yamaha WR125X