Page 1

TDM900/A

www.yamaha-motor.si

Vrhunski vsestranski motor. TDM900/A je vsestranski motor, ki je ustvarjen, da izpolni vsako vašo zahtevo - od nepozabnih izletov, do vsakodnevnega prevažanja na delo. Ponuja izjemno vsestranskost, s fleksibilnim močnim 2-valjnim agregatom, dobro uravnovešeno šasijo in odličnim udobjem, tako za voznika kot za sopotnika. Njegove vsestranske zmogljivosti so rezultat nekaterih premišljenih potez pri oblikovanju. Kompakten, vrstni 2-valjni agregat z vbrizgavanjem goriva zagotavlja veliko uporabne moči, ki jo zlahka občutite, in odlične zmogljivosti, zahvaljujoč 260-stopinjski ročični gredi. To je motor, ki vas bo brez vsakih težav vozil ves dan.

• Vodno-hlajen, 4-taktni, 2-valjni, 5-ventilski agregat • Izjemno vsestranski motor za vse priložnosti • Sproščen položaj voznika med vožnjo za dodatno udobje • Velik rezervoar za gorivo in prostor za prtljago • Lepo oblikovan aluminijast okvir • Enostavno upravljanje in odlično zaviranje


Yamahini motorji: Iz mestne džungle na odprto cesto.

Pri Yamahi imamo sloves rušenja mej. Večkrat smo se že dokazali z zmagami na tekmovanjih, tako na stezi kot na terenu, in na naš legendarni duh tehnološko dovršenih motorjev, ki so znani po zmagovalnih zmogljivostih tako na mestnih ulicah kot na širnih cestah, se lahko vedno zanesete. Naši motorji želijo vsi narediti določen vtis, od zastrašujočega mogočnega modela XJR1300 do supermotardnega modela XT660X ali živahne igrivosti modela YBR250. Vsi modeli imajo poleg lepih izgledov tudi prave zmogljivosti - z agregati za hitro pospeševanje in šasijo, zasnovano za udobnost in upravljanje, tako na potovanju kot pri vsakodnevni vožnji.


Veliko moči za mestno in podeželsko vožnjo

Aluminijast okvir lepega videza

Vaše potrebe v mestu ali na odprti cesti se lahko zelo razlikujejo. Na srečo ima vsestranski, kompakten vrstni 2-valjni agregat TDM900/A z vbrizgavanjem goriva veliko uporabne moči, ki jo zlahka občutite, s sladkimi impulzi, ki jih lahko dejansko začutite. Kamorkoli greste, ima ta motor moč, da vas tja tudi pripelje.

V skladu z agresivnim videzom vseh naših cestnih motorjev, ima tudi TDM900/A izgled, ki bo privlačil poglede. Ugotovili boste, da izgleda impresivno tako sredi mesta, ko boste čakali pri semaforju, kot takrat, ko boste nabirali kilometre po podeželskih poteh. Izdelan je bil tudi z mislijo na udobje, z zgornjim oklepom za zaščito pred slabim vremenom in nevtralnim, enostavnim upravljanjem.

Pripravljen za potovanja

Popolno udobje

Ta cestni motor boste z veseljem popeljali na dolga potovanja. TDM900/A vključuje tudi pomembne športne dodatke za potovanja, in sicer velik 20-litrski rezervoar za gorivo ter vgrajen prtljažnik. Prav to, kar potrebujete, da odpotujete in raziščete meje tega odličnega motorja.

Želeli si boste vzeti nekoga s seboj, tako na dolge vožnje po podeželju, kot tudi takrat, ko se boste vozili po mestnih ulicah. TDM900/A-ov izredno udoben položaj sedenja za sopotnika in voznika vam zagotavlja lahkotno vožnjo, kamorkoli se boste odpravili. Torej, zajahajte ga in se odpravite raziskovat.

Izjemno odzivno vzmetenje

Varno zaviranje

Izkusite še več udobja s TDM900/Aovim izjemno odzivnim in prizanesljivim vzmetenjem. Če se spopadate z luknjastimi mestnimi ulicami ali neravnimi podeželskimi potmi, vam bodo teleskopske vilice spredaj in nihajna roka (vzmetenje preko vzvodov) zadaj ublažile vsako luknjo ali izboklino na cesti.

Občutite odzivnost TDM900-ovega zavornega sistema in kmalu se boste počutili suvereno ter zaupali motorju, ne glede na vremenske razmere. 298 mm dvojni disk na prednjih zavorah in 245 mm enojni disk na zadnji zavori vam omogočata, da motor zlahka opravi z mestnimi tresljaji, tako kot s katerimkoli presenečenjem na širnih cestah, TDM900A pa ima še ABS za več varnosti.


TDM900/A

www.yamaha-motor.si

AGREGAT

Zadnja zavora

Enojni disk, Ø 245 mm

Tip

Vodno-hlajen, 4-taktni, naprej nagnjen, vrstni 2-valjni, 5-ventilski, DOHC

Prednja guma

120/70 ZR17 M/C (59W)

Prostornina

897ccm

Zadnja guma

190/50 ZR17 M/C (73W)

Vrtina in gib

92,0 x 67,5 mm

DIMENZIJE

Kompresijsko razmerje

10.4 : 1

Skupna dolžina

2.180 mm

Maksimalna moč

63,4 kW (86 KM) @ 7.500 o/min

Skupna širina

800 mm

Maksimalni navor

88,8 Nm (9,1 kg-m) @ 6.000 o/min

Skupna višina

1.290 mm

Mazanje

Suh karter

Višina sedeža

825 mm

Uplinjač

Elektronski vbrizg goriva

Medosna razdalja

1.485 mm

Tip sklopke

Mokra, večploščna z navojnimi vzmetmi

Min.oddaljenost motorja od tal

160 mm

Vžig

TCI

Teža (s polnim rezervoarjem olja in goriva)

223 kg / 226 kg*

Sistem zagona

Električni

Prostornina rezervoarja za gorivo

20,0 litrov

Prenos

Zobniški prenos, 6 prestav

Prostornina rezervoarja za olje

4,7 litra

Končni prenos

Veriga

ŠASIJA Okvir

Aluminij, oblika diamanta

Prednje vzmetenje

Teleskopske vilice

Hod prednjega kolesa

150 mm

Zadnje vzmetenje

Nihajna roka (vzmetenje preko vzvodov)

Hod zadnjega kolesa

133 mm

Prednja zavora

Dvojni diski, Ø 298 mm *samo ABS različica

Midnight Black

Gun Metallic

Zmagovalna kombinacija Z Yamaho v lasti, se vznemirjenje ne konča z motorjem. Za popolno zadovoljstvo vam močno priporočamo originalne Yamahine dele in dodatno opremo. Naša ponudba zajema vrsto visokokvalitetne, inovativne opreme za vožnjo, oblačila in dodatno opremo, ki je zasnovana tako, da prispeva k večjim zmogljivostim ter zaščiti za vas in vašo Yamaho. Z imenom Yamaha vam zagotavljamo kvaliteto, zanesljivost in zmagovalne zmogljivosti. Yamalube® je naša lastna linija visoko-tehnoloških maziv. Yamahini agregati so zasnovani tako, da delujejo učinkovito, ne glede na to, kje se vozite. www.yamaha-motor.si

Vedno nosite čelado, zaščito za oči in zaščitno obleko. Yamaha vas spodbuja k varni vožnji in upoštevanju drugih voznikov v prometu. Specifikacije in izgled Yamahinih proizvodov se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila in razlikujejo z ozirom na zahteve in pogoje. Za dodatne informacije se obrnite na Yamahinega trgovca.

DELTA TEAM CKŽ 135a 8270 Krško Slovenija Tel: +386 (0)7 49 21 888 Fax: +386 (0)7 49 03 520 www.yamaha-motor.si

Yamaha TDM900A  
Yamaha TDM900A  

Yamaha TDM900A

Advertisement