Page 1

FZ1 Fazer / ABS

www.yamaha-motor.si

Izjemno zmogljiv vsestranski motor. Ko obrnete plin na FZ1 Fazer/ABS, boste občutili poskočnost 998ccm vrstnega 4-valjnega agregata s Supersport zasnovo. Ta mišičast agregat, skrit v aluminijasti šasiji, vam ponuja surove zmogljivosti v območju srednjih vrtljajev in odlično vsakodnevno vsestranskost. In za leto 2010, je bila izvedena optimizacija ECU, za doseg boljšega odzivanja plina v nizkem in srednjem območju vrtljajev. Z radikalnim oklepom in kompaktnimi dimenzijami, je ta motor pripravljen za ulice bolj kot katerikoli drug motor v njegovem razredu. Ima oklep, ki ščiti pred vetrom, prostor za prtljago, če se odločite odpotovati za konec tedna in okretnost za obvladovanje cest tako v mestu kot na podeželju. Je vse, kar potrebujete.

• Yamahin 998ccm 4-valjni agregat, ki temelji na Supersport agregatu • Aluminijast okvir za odlično upravljanje in ravnotežje • Posebej dolga nihajna roka za izvrstno vzmetenje • Naprej nagnjen položaj za upravljanje in udobnost • Prednje zavore z dvojnim 320 mm diskom za dodaten nadzor • Popolnoma nastavljive neodvisne blažilne prednje vilice


FZ serija: Supersport DNK v vsestranskem paketu.

Motorji FZ serije imajo vsi dirkaško srce in okreten trup. Agregati, ki temeljijo na Yamahini seriji Supersport motorjev, proizvajajo surovo moč in impresiven navor. Filozofija motorjev serije FZ je preprosta: povsem realne zmogljivosti, v katerih lahko uživate kjerkoli, kadarkoli. Zato smo uporabili našo filozofijo »umetnosti tehnike« za ustvarjanje motorjev, ki navdušujejo v vsaki vožnji. To pomeni, da so v agregatu preizkušeni profili gredi, sesalni/izpušni sistemi in vbrizg goriva za dih jemajoče pospeške v celotnem širokem območju vrtljajev. Modeli FZ serije so zasnovani za pravo življenje z zanesljivo vodljivostjo, priznano Yamahino kvaliteto izdelave in privlačnim izgledom, ki vam vzame dih.


Oklep, ki se uspešno bojuje z vremenskimi vplivi.

998ccm agregat na osnovi Supersport motorja

S FZ1 Fazer/ABS se zlahka znajdete na popotovanju dlje, kot ste načrtovali – kakovost vožnje in zmogljivosti vas bodo premamile. Ni vam potrebno skrbeti, saj vetrni ščit skrbi za vašo udobnost ves dan in vas ščiti pred slabim vremenom, na voljo pa je tudi veliko prostora za prtljago, ko se odločite, da bo vaša vožnja trajala ves konec tedna.

Obrnite plin na FZ1 Fazer ali FZ1 Fazer/ ABS in občutili boste posebej uglašeno različico legendarnega 998ccm vrstnega 4-valjnega agregata, ki si je prislužil naziv enega najboljših dirkalnikov v supersport kategoriji, tako na cesti, kot na dirkalni stezi.

Zmogljiv navor

Tog, vendar okreten aluminijast okvir

FZ1 Fazer/ABS ponuja visoko stopnjo pogonske moči, za odlične zmogljivosti v srednjem območju vrtljajev. Za voznika to pomeni, da je agregat vznemirljiv, vsestranski in enostaven za uporabo v vrsti pogostih voznih situacij.

FZ1 Fazer/ABS ima ulit aluminijast okvir, ki je izdelan za enake zmogljivosti, kot jih ima R1 agregat. Kompaktna velikost je 89 mm ožja od oblike iz leta 2005, narejena pa je bila s pomočjo Yamahinega pionirskega sistema vlivanja kovine v kalup, kar omogoča, da so motorji izdelani z idealnim ravnotežjem trdnosti za odlično upravljanje.

Posebej dolga vzmetena nihajna roka

Naprej nagnjen položaj vožnje

Pri upravljanju in vzmetenju FZ1 Fazer/ABS se boste počutili samozavestno, pa naj bo to na vijugastih podeželskih poteh ali kotanjastih mestnih cestah, zahvaljujoč posebej dolgemu ojačanemu aluminijastemu vzmetenju s 624mm nihajno roko. Izdelana je s pomočjo Yamahine specializirane »CF« metode vlivanja aluminija, zaradi česar je lahka in močna.

Ko boste prvič sedli na FZ1 Fazer/ ABS, boste opazili udoben naprej nagnjen položaj vožnje. Kratek rezervoar za gorivo in dolgi sedež, skupaj z nizkim, kratkim krmilom, omogočata športen naprej nagnjen položaj vožnje, ki pripomore k okretnemu in odzivnemu upravljanju, tako da se voznik nahaja bliže prednji gumi.


FZ1 Fazer / ABS

www.yamaha-motor.si

AGREGAT

Zadnja zavora

Enojni disk, Ø 245 mm

Tip

Vodno-hlajen, 4-taktni, naprej nagnjen, vrstni 4-valjni, DOHC

Prednja guma

120/70 ZR17M/C (58W)

Prostornina

998ccm

Zadnja guma

190/50 ZR17M/C (73W)

Vrtina in gib

77,0 x 53,6 mm

DIMENZIJE

Kompresijsko razmerje

11.5 : 1

Skupna dolžina

2.140 mm

Maksimalna moč

110,3 kW (150 KM) @11.000 o/min

Skupna širina

770 mm

Maksimalni navor

106,0 Nm (10,8 kg-m) @ 8.000 o/min

Skupna višina

1.205 mm

Mazanje

Moker karter

Višina sedeža

815 mm

Uplinjač

Vbrizg goriva

Medosna razdalja

1.460 mm

Tip sklopke

Mokra, večploščna z navojnimi vzmetmi

Min.oddaljenost motorja od tal

135 mm

Vžig

TCI (digitalni)

Teža (s polnim rezervoarjem olja in goriva)

220 kg / 226 kg*

Sistem zagona

Električni

Prostornina rezervoarja za gorivo

18,0 litrov

Prenos

Zobniški prenos, 6 prestav

Prostornina rezervoarja za olje

3,8 litra

Končni prenos

Veriga

ŠASIJA Okvir

Aluminij, oblika diamanta

Prednje vzmetenje

Teleskopske vilice

Hod prednjega kolesa

130 mm

Zadnje vzmetenje

Nihajna roka (vzmetenje preko vzvodov)

Hod zadnjega kolesa

130 mm

Prednja zavora

Dvojni diski, Ø 320 mm *samo ABS različica

Thunder Blue

Competition White

Midnight Black

Zmagovalna kombinacija Z Yamaho v lasti, se vznemirjenje ne konča z motorjem. Za popolno zadovoljstvo vam močno priporočamo originalne Yamahine dele in dodatno opremo. Naša ponudba zajema vrsto visokokvalitetne, inovativne opreme za vožnjo, oblačila in dodatno opremo, ki je zasnovana tako, da prispeva k večjim zmogljivostim ter zaščiti za vas in vašo Yamaho. Z imenom Yamaha vam zagotavljamo kvaliteto, zanesljivost in zmagovalne zmogljivosti. Yamalube® je naša lastna linija visoko-tehnoloških maziv. Yamahini agregati so zasnovani tako, da delujejo učinkovito, ne glede na to, kje se vozite. www.yamaha-motor.si

Vedno nosite čelado, zaščito za oči in zaščitno obleko. Yamaha vas spodbuja k varni vožnji in upoštevanju drugih voznikov v prometu. Slike v tem katalogu prikazujejo profesionalne voznike pod kontroliranimi pogoji. Specifikacije in izgled Yamahinih proizvodov se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila in razlikujejo z ozirom na zahteve in pogoje. Za dodatne informacije se obrnite na Yamahinega trgovca.

DELTA TEAM CKŽ 135a 8270 Krško Slovenija Tel: +386 (0)7 49 21 888 Fax: +386 (0)7 49 03 520 www.yamaha-motor.si

Yamaha FZ1-SA  

Yamaha FZ1-SA

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you