Page 1

NYHETSBREV FRÅN LIFE FITNESS | Nummer 2 | 2012

DET NYA SNABBA LIVET Vi gästas av Anna Lissjanis som skriver om effektivitet i vardagen

30 år i branschen! Vad har hänt på motionskompaniet de senaste 30 åren?

TRÄNING, IKSU FÅR ETT SVETT & SKRATT PLUS På Life Fitness Academy 2012

Två anläggningar blir till tre med IKSU´s nya Plus -1-

HELHETSLÖSNING PÅ LANNALODGE Aktiviteter och bekvämligheter på samma plats


SYNRGY-SUCCÈN FORTSÄTTER Följ Synrgys framtåg genom sverige på www.lifefitness.se

-2-


TRÄNING & TRENDER

30 år i branschen! LEDARE | OKTOBER

Nyhetsbrev från Life Fitness Nr 2 | 2012 Bästa Träningsvänner

MOTIONSKOMPANIET AB Per Andersson, VD Maria Lilja, Ekonomi Sanna Folgerö, Marknad Marie Bigander, Marknad Anders Kumlin, Försäljningschef Joakim Spårebo, Försäljning Johan Fröjd, Försäljning Emma Lundgren, Försäljning Fredrik Lundgren, Försäljning Jonas Axelsson, Försäljning region syd Herbert Karlsson, Inköp & Logistik Per Wall, Servicechef & Reservdelsansvarig Tobias Chef, Service Johan Rapp, Service Thomas Nålberg, Service Andreas Nirvén, Service region syd Börje Lövstad, Installation Micael Levander, Installation Billy Falk, Installation Kent Andersson, Installation Fredrik Heldesjö, Lager Ronny Hansen, Lager Mikael Johansson, Lager

Tidningen ges ut av Motionskompaniet AB, exklusiv representant i Sverige för Life Fitness sedan 25 år.

För 1 år sedan satt jag precis som nu och författade en ny ledare till Träning & Trender där jag skrev om 25 år som generalagent för Life Fitness. Nu sitter jag här igen med samma sedvanliga skrivkramp och ska skriva ännu en ledare, men nu för ett nytt nummer som bitvis handlar om mina 30 år i branschen. 30 år! Herregud vad åren gått fort sedan man stod och svettades i ett litet träningsrum på 40 – 50 kvadratmeter som också var omklädningsrum med dusch. Samtidigt som man tränade ryck och stöt tittade man rakt in i duschrummet som var 3 – 4 meter framför. Vilade mellan varje set gjorde man på samma bänkar som man bytt kläder på. Det var trångt, varmt och fuktigt men jäkligt roligt. Bilden ovan är just från detta träningsrum där jag tränar frivändning alldeles framför nämnda dusch.

Per Andersson, VD på Motionskompaniet som på bilden tränar tyngdlyfning för cirka 30 år sedan.

Nu 30 år senare och betydligt svagare tänker jag på vilken fantastisk utveckling som skett under dessa år. Vi har gått från en omogen bransch till en enormt företagsinriktad och målmedveten industri. Stolta kan vi se hur vårt arbete genererat ett stort friskvårdstänkande hos befolkningen och i ett stort intresse för kapitalstarka investerare att satsa i vår bransch. Det tillsammans kommer ge oss alla en större möjlighet att fortsätta utveckla våra älskade träningsanläggningar i framtiden. Tänk om det sker lika stor utveckling de nästkommande 30 åren! Då är jag 85 år och förhoppningsvis lika pigg som mina förebilder Bill Pearl och Arne Tammer var när de passerat 80-års gränsen. Bill, som fortfarande är i livet, besöker varje morgon sitt gym för ett träningspass precis som han gjort i 70 år. Det är något att leva upp till det.

Träningshälsningar Per Andersson

Motionskompaniet AB Regattagatan 24 A 723 48 VÄSTERÅS Tel: 021 - 30 11 00 info@motionskompaniet.se www.lifefitness.se

Motionskompaniet AB är exklusiv representant i Sverige för Life Fitness, vars varumärke och koncept vi både säljer och marknadsför. Vi levererar totallösningar för träningsanläggningar över hela Sverige. Med 25 år i Sverige har vi skaffat oss en tätposition på marknaden.

Foton är tagna av Life Fitness om inget annat anges i artikeln.

-3-


IKSU FÅR ETT PLUS Under en blixtsnabb visit i Umeå hinner jag, Sanna Folgerö, tillsammans med IKSU´s gymverksamhetsansvarige Fredrik Höög besöka samtliga IKSUs tre anläggningar. De har varsin inriktning där namnen avslöjar temat.

Från squash till gym Fredrik hämtar mig på Umeås flygplats och vi kastar oss in i bilen och gasar iväg till IKSU Sport som är precis som det låter, en sportanläggning. Denna anläggning är den första av IKSUs tre och byggdes 1983. Här finns bland annat klätterväggar, gympahallar, innebandyhallar, volleybollplaner, simbassäng, squashplaner och ett stort gym med både konditions- och styrketräningsutrustning. IKSU Sport ligger nära Umeås campus och har även polisutbildningens praktiska utbildningsdelar i lokalerna men även idrottshögskolan och idrottsmedicinska enheten bedriver undervisningar i lokalerna. Dessutom finns barnpassning och en restaurang i denna enorma anläggning på hela 22.000 kvm. -4-

Lugn och träningsro På IKSU Spa som byggdes 2003 finns förutom avkopplande ljusterapirum, jacuzzi, café och behandlingsrum ett fullt utrustat gym. Man har genom ett samarbete med Galleri Andersson/Sandström låtit korridorerna fyllas med konst från ett flertal olika konstnärer från hela Sverige. Omklädningsrummen har en klubbkänsla med ljusväggar som ändrar färg. Allt känns lyxigt och genomtänkt. Man har konferenssalar för företagskunder som nyttjar dem till både konferenser och kickoffer. Man kan boka bastu och relaxavdelning med utomhusjacuzzi. När dessa utrymmen inte är bokade är de öppna för alla medlemmar.

Ett plus till de andra anläggningarna Sist besöker vi deras senaste tillskott som heter IKSU Plus. Betonggolvet täcks av vitlackade maskiner med beiga dynor. Här finns skåp för de som vill ut och


”Det är ingen slump att vi valt att samarbeta med Life Fitness eftersom det är världens mest kända märke inom träningsindustrin...” Fredrik Höög

springa i de löparspår som går precis utanför dörren. Indoorwalkingsalen, aerobic och gympasalen är döpta efter samiska namn. Anläggningen byggdes för att öka tillgängligheten för medlemmarna på Spa eller på Sport. De som tecknat ett avtal kan alltså träna på en anläggning till som är mer centralt placerad i Umeå än Spa och Sport. Det ingår i korten och ses som en förlängning till de tidigare nämnda anläggningarna. IKSUs totalt 20.000 medlemmar har sedan 17 september möjlighet att träna på Plus.

Medvetet olika leverantörer På Spa och Sport har man medvetet valt olika leverantörer när man gjort om kontinuerligt sedan start 1983 och 2003. Man har utökat gymmen och beställt olika utrustning för att fylla olika delars specifika krav och valt maskiner eller utrustning utefter vad som passat för just den ytan som skall göras om.

-5-

– Vi gör inte om allt på en gång, för att medlemmarna skall känna att vi hela tiden förnyar och ändrar oss, att det händer saker hela tiden, säger Fredrik Höög. Han tror att motionärerna i framtiden kommer att ställa mer krav på att nischa anläggningarna på olika sätt såsom de har gjort. – Det är ingen slump att vi valt att samarbeta med Life Fitness eftersom det är världens mest kända märke inom träningsindustrin, och sen är det ju riktigt bra grejer också, avslutar Fredrik innan jag går in genom gaten på Umeås flygplats och vinkar hejdå.


PRoduktlansering

AV Ny Pekskärm Nu lanserar vi Discover. En ny pekskärm som tillåter motionären att ändra sina träningsrutiner med ett fingerdrag. Rör dig mellan löprundor, email, filmer på bara några sekunder. Denna innovativa teknik inom konditionsträning håller motivationen på topp och livet online levande. RÖR & KÖR.

Läs mer på www.lifefitness.se

-6-


Träning&Trender gästas i detta nummer av vår favoritbloggerska - Anna Lissjanis Det nya snabba livet

söker hjälp hos livscoacher, psykologer och genom KBT medan lösningen kan vara att gå och yoga 2 gånger i veckan. Att bara fokusera på andetagen och kroppens rörelser en timme gör mirakel – tro mig, jag vet. Och inte bara jag – allt fler inser hur viktigt det är med en motpol till det snabba livet och väljer träningsformer som saktar ner kropp och sinne.

Sen jag blev mamma har farten och att få så mycket som möjligt gjort på kortast möjligast tid blivit allt viktigare för varje barn. Idag är jag 4-barnsmamma och hemma med tvillingar som klättrar upp på bordet, river i garderober och har (som det känns) meterlånga armar. Multitasking och effektivitet är numera mitt förnamn. Ta just nu t.ex. – jag försöker få allt på Vissa byter livsstil helt, kryper in i en het ”to do-listan” gjort under tvillingarnas bikramstudio och sitter dubbelvikta i timtal, middagslur och skriver denna text med tvättmaskinens dova muller i bakgrunden. andra har det bara som ett komplement till den übereffektiva träningen och vardagen. Funderar lite och tar en tugga till av den Men att även insidan blir allt mer viktig allt för sena frukosten. Ofta är det bara för oss är ett faktum. när jag äter som jag sitter ner och har tid för datorn. All övrig Så vad är det vi vill tid går åt till barnen, ”Men så hör jag ett litet ha? Jag sippar lite plock, matlagning och ”maaaamama” från sovpå mitt röda te med träning. rummet och en värme spri- proteinberikad lättmjölk. der sig i hela kroppen.” Min trendspaning har Träning ja. TV, krogplötsligt spårat ur från besök och manikyr högintensiv CrossFit till Hathayoga? Men kan jag vara utan men inte träning, hur så hör jag ett litet ”maaaamama” från mycket jag än har att göra. Fast den sovrummet och en värme sprider sig i måste vara effektiv och det är inte bara hela kroppen. Vi vill ha tid! Såklart. Tid för vi stressade småbarnsföräldrar som vill dem vi älskar. Och energi! Att orka vara ha det så. Alla stadsbor, ja ”lantisar” glada, att orka lyfta, krama, busa och också för den delen, verkar ha fullteckleva. DET är vad vi vill, och oavsett nade agendor och att spendera timtal på om vi tränar korta, effektiva pass gymmet är för de flesta av oss otänkbart. eller långa, insiktsfulla är målet Trenden går mot träningsformer där du att må så bra som möjligt. Att får med hela kroppen och offrar så lite av bygga oss starka utifrån och in. din dyrbara tid som möjligt, t.ex. Tabata, Men helst ska det gå fort ;) CrossFit eller gammal hederlig löpning

Anna Lissjanis

Mångsysslande egenföretagare: Mamma till fyra barn och två änglar, personlig tränare, layoutare, illustratör och skribent. Driver även bloggen Trend o träning och brinner för att sprida sitt stora intresse för träning och hälsa.

Besök hennes blogg på: blogg.aftonbladet.se /trendotraning

där du startar träningen vid första steget utanför dörren. Vid styrketräningen kör vi superset och använder funktionella redskap, så som kettlebells och TRX för att få med så mycket som möjligt i varje övning. Träningsformer som ”bygger muskler, bränner fett, ger stark core, ökad rörlighet, balans, kondition, är rolig OCH tar max 30 minuter”. För det måste gå fort. Men det går till en gräns. Utbrändhet, speciellt bland kvinnor i 30-årsåldern, ökar markant. Även om tjejer kan göra två saker samtidigt klarar inte ens våra hjärnor av hur mycket som helst. Allt fler

Anna Lissjanis med sina två yngsta barn i famnen -7-


30 år i Branschen! Förra året firade vi 25 år som Life Fitness generalagent. I år firar vi, Motionskompaniet, att vi funnits 30 år i träningsbranschen. Det vill vi göra genom att berätta lite om vår historia och hur vägen till idag sett ut!

1982

startade Per Andersson, VD för Motionskompaniet AB sin karriär inom branschen. Efter att ha varit tvungen att lägga tyngdlyftarkarriären på hyllan, för en ondsint knäskada, öppnade och drev han det populära gymmet Colluseum i Västerås. Muskelbyggargymet gjorde succé men karriären gjorde ännu större framsteg då han började sälja träningsutrustning. Det tog bara fem år innan han blev ensam i Sverige om att sälja märket Life Fitness. Idag har vi på Motionskompaniet totalt 21 heltidsanställda. Vi har fyra ledord som får oss att växa och komma framåt; service, funktion, design och kvalité som vi skulle vilja berätta mer om. Per Andersson tävlar i tyngdlyftning

-8-


SMÄLTA SAMMAN TILL EN VACKEr HELHET - Design

Vårt designteam i USA ritar alla produkter enligt Life Fitness riktlinjer så att de ska smälta samman till en vacker helhet i gymen. På bilden här på vänster sida syns en blå cykel från 1968 då den första motionscykeln Life Cycle tillverkades. Idag har modellen gjorts om, uppdaterats och förändrats många gånger och den senaste är just den svarta vi ser på bilden bredvid. Förr fanns inga andra funktioner än att se hastigheten, öka motståndet och reglera höjden på sadeln. Numera finns förinställda träningsprogram, TVmöjligheter, iPhone-kompabilitet, filmer och det senaste inom displayvärlden. Den senaste nyheten som lanseras i och med denna tidning är displayen Discover med Lifescape som gör det möjligt att cykla genom kända landskap världen över. Den har även Internet, TV och annan underhållning.

När andra gick åt ett håll gick vi ÅT ett annat – Service

Med totalt fem servicetekniker täcks hela Sverige upp och vi kan hjälpa till om utrustningen krånglar eller för rutinmässig omvårdnad av maskinerna. Under tidigt 2000-tal valde fler leverantörer av träningsutrustning att hyra in servicen utifrån. Så fungerar det fortfarande på många håll. Vi gjorde precis tvärt om. Vi valde att satsa mer och högre för att vi ska känna till vår utrustning bäst. När ett fel uppstår hos kund försöker vi först hjälpa kunden via telefon. Om inte det går bokar vi in en tid som passar kunden för att laga produkten eller se över vad som är fel. En stor del av våra kunder har valt att teckna serviceavtal som gäller i upp till 5 år och förnyar efterhand, för att få regelbunden service av utrustningen från oss. Där ingår allt från reservdelar, dynor, milersättning och arbetstid. Serviceutbildning ingår i avtalen mellan oss och våra kunder. Då instruerar vi våra kunder i hur de hanterar maskinerna för att kunna kontrollera eventuella fel som uppstått. Sedan augusti 2011 har vi utökat vår serviceorganisation med ytterligare en servicetekniker för södra Sverige. I år satsar vi hårt på vårt nya omfattande IT-system som skall göra det enklare för våra kunder att anmäla ett serviceärende och få direkt återkoppling. Det är ett pågående projekt som vi hoppas skall vara klart så snart som möjligt.

Livstids garanti på lifespring - Kvalité

Förr producerades maskinerna enbart i USA men nu sker även en del tillverkning i Europa. Vi kan stolt säga att våra Life Fitness- och Hammer Strengthmaskiner är och alltid har varit av högsta kvalité vilket gör att vi har lång garanti på alla delar. Vi har till exempel livstids garanti på löpbandens dämpningssystem Lifespring. Ett exempel på vår höga kvalité är de löpband som vi har 14.000 dokumenterade användartimmar på. Vissa saker måste självklart bytas ut och därför underlättar det att vårt team av utbildade servicetekniker kan byta ut de delar som lätt slits såsom vajrar och mattor. När Motionskompaniet först startade var vi tvungna att beställa reservdelar när ett serviceärende kom in. Nu har vi ett lager av originaldelar på vårt huvudkontor i Västerås som gör att serviceärendena kan gå fortare från anmälan till det att problemet åtgärdats. Life Fitness kvalité gör att vi på Motionskompaniet ofta ser våra maskiner igen då vi ofta får köpa tillbaka vår sålda utrustning flera år senare. Det gör även att vi har ett stort lager av begagnad Life Fitnessutrustning som håller i många år till. Vi gjorde nyligen en marknadsundersökning bland en del av våra kunder och fick betyget 9 av 10 möjliga poäng på frågan om våra maskiner uppfattades ha mycket god kvalité.

KROPPENS RÖRELSEMÖNSTER - Funktion Med funktion menas att produkterna är framtagna för att kroppens rörelsemöster skall kunna arbeta så naturligt som möjligt i maskinerna. De är framtagna för att inte skada eller på något sätt felbelasta kroppen hos motionären. Därför används våra produkter av friskvårds- och rehabiliteringsanläggningar runt om i hela världen.

-9-


Träning, Svett & Skratt Vi är stolta över våra deltagares prestationer under Life Fitness Academys inspirationsdagar på Lillsveds folkhögskola. Alla var extremt laddade! - 10 -


U

nder en hel dag kämpade cirka 30 deltagare från hela Sverige på vår inspirationsdag, Life Fitness Academy, på Lillsved. Nya och befintliga kunder var anmälda från större delen av Sverige. De flesta arbetar som personliga tränare eller instruktörer på olika typer av anläggningar. Allt från friskvårdsanläggningar till kommersiella gym.

Fokus på Olympiska lyft och Tabata Träning Det var högt tempo och fullt ös från samtliga deltagare! Vi ville inspirera dem till Tabata (intervall) träning, olympiska lyft och gruppträning i vår stora nyhet Synrgy 360s. Förmiddagen tillbringades i gymmet där några provade Tabata träning på konditionsutrustningen och olympiska lyft i grupper. Under eftermiddagens träning låg fokus kring gruppträning i Synrgy 360s i gympahallen. Teori varvades med praktik under hela dagen. Life Fitness Academys officiella utbildare och inspiratör Gavin Aquilina var mer laddad än någonsin och bjöd på inspiration för alla.

nare på träningsanläggningar samt för företag som erbjuder friskvård. Vi vill bidra med inspiration, träningsglädje och verktyg för att utvecklas som instruktör. Vi vill också hjälpa till med att effektivt kunna beskriva och förklara de olika maskinernas egenskaper och fördelar för era medlemmar.

Håll utkik efter nästa omgång Nästa Life Fitness Academy är planerad till våren 2013. Mer information kommer att läggas ut senare på vår hemsida. Håll dig uppdaterad på www.lifefitness.se.

UTVECKLA PERSONAL OCH MEDLEMMAR Genom Life Fitness Academy kan din personal utveckla och inspirera era medlemmar. Life Fitenss Academy är främst avsedd för instruktörer och trä-

- 11 -

Denna produkt är den mindre modellen av SYNRGY360. Den är anpassad för att flera ska kunna träna på en så liten yta som möjligt i pass eller individuellt.


Jenny Johansson utanför entrén på Lannalodge

Lannalodge – Helhetslösning med närhet till allt Vi möter Jenny och Henrik Johansson, paret som äger och driver Lannalodge sedan 2008. År 2009 slog de upp portarna för medlemmarna att börja spela golf igen efter en helrenovering. - 12 -


J

enny och Henrik köpte klubbhusområdet år 2008 som sedan kom att bli Lannalodge. År 2010 fick de även köpa golfbanan. De hade en vision att likna skidanläggningarna, med närhet till alla aktiviteter och bekvämligheter. – Vi räknade högt med att få hit 800 gäster den första säsongen, vi fick hit 3571 st, så det blev fullkomligt kaos med att få lakan och handdukar att räcka, för lite personal och fullbokade hotellrum. Vi hade ingen aning om vilken succé det skulle bli, säger Jenny Johansson.

Golfbanan är i toppskick Nu tre år efter nystarten har man en golfbana som sköts av Sveriges grönaste golfbanefingrar tillhörande Kent Sundqvist. Med cirka 30 års erfarenhet har han varit med och byggt upp kända banor såsom Bro Hof, Barsebäck och Ullna. – Han är helt magisk och har verkligen gjort golfbanan till det skick den är i dagsläget, säger Henrik Johansson. Han kan gå ut på banan känna på gräset och veta precis vad som måste göras just idag för att gräset skall må så bra som möjligt.

Aktiviteter och bekvämligheter på samma plats Jenny och Henrik har hämtat inspiration från spanska och portugisiska golfanläggningar och diverse skidanläggningar runt om i världen. Deras sätt att se anläggningen som en helhetslösning med konferenslokaler, restaurangen, golfbana, golfsimulator, relaxavdelning, bar och gym är med största sannolikhet nyckeln till varför det går så bra för Lannalodge. Alla aktiviteter och bekvämligheter finns samlat på samma plats. – Golfaren är bekväm och vill inte behöva ta sig för långt mellan restaurang, bilen, banan eller annat, säger Jenny. Golfen är deras hobby och de vill komma till banan och spela, ha kul och umgås genom denna sociala sport.

Motionsanläggning ger ytterligare en möjlighet Under en resa till Maldiverna kom man i kontakt med en svensk man som drev ett hotell med gym där man hade Life Fitnessutrustning. De hade skrivit upp alla fel som någonsin uppstått som Henrik fick ta del av. Han konstaterade att felen var väldigt få och bestämde sig därför att investera i Life Fitness utrustning till sin egen anläggning. Sedan invigningen 28 september kan man träna på ett fullt utrustat gym med personlig träningsinstruktör med möjlighet att träna i ett nytt fräscht gym med få medlemmar. Det är inte meningen att man ska komma upp till ett fullt gym med många medlemmar som tränar samtidigt. Det skall kännas exklusivt och det har de verkligen lyckats med. Den lyxiga känslan börjar redan vid ytterdörren och fortsätter in i gruppträningssalen och följer med ut tillbaka till entrén. Gymet kommer att bli ett komplement till det stora utbud av aktiviteter för gästerna. Det finns få saker att göra ute på landet på kvällarna. Gymet blir en fantastisk resurs att kunna erbjuda. Det är gästerna som önskat att de ska öppna ett gym på anläggningen. Det är inte bara vi på Motionskompaniet som tycker att Lannalodge håller måtten, Golf Digest har utsett Lannalodge till Sveriges bästa golfpaketanläggning år 2012. Grattis, bra jobbat!

Det är inte golfen som drar in pengar Man måste försöka driva banan utan att lägga allt fokus på just spelandet av golf. Då kommer siffrorna inte gå runt, säger Henrik. Man måste lägga mer krut på det som är runt i kring golfen. – Redan första året vi hade öppnat hotellet var det så stor efterfrågan på att vi skulle ha öppet länge, så vår tanke att stänga Lannalodge när golfsäsongen tog slut var bara att glömma. Vi hade julbord, nyårsfirande och sen har det bara rullat på, säger Jenny. Då hade vi 8 hotellrum nu har vi totalt 80 bäddar.

- 13 -


Life Fitness 2012 Branschdagen & Fitnessfe stivalen - Göteborg 7-9 de cember Inspirerande föreläsar e Life Fitness kommer att medverka under bransch dagen den 7 december tillsammans med Dr. Pa ul Bedford som doktorer at i ämnet ”The battle of retention”, alltså kamp en om medlemsskap. De t är en inspirerande föreläsning för klubbägare och beslutsfattare. Dessutom kommer vi att hålla en workshop i vår monter samma dag. Den kommer att ledas av Matt Ford som utbildats inom Synrgy360’s egna utbildning. Han ko mmer att visa det senaste inom träning och rikta sig mot ”small group tra ining” för Personliga Trä nare. Prova på Under Fitnessfestivalen som pågår 8-9 december kommer vi att hålla träningspass i montern för de som vågar testa vå r senaste nyhet, Synrgy360X som vi lanse rade i våras. Välkommen in i vår monter. Ring oss på 021-30 11 00 , så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig att utveckla din anläggning eller boka en tid i vår monter.

- 14 -


I FOKUS Kent Andersson Leverans & Installation

Hur hamnade du på Motionskompaniet?

Har du någon rolig historia om Motionskompaniet?

Jag har känt Per Andersson, VD Motionskompaniet, sedan jag var liten. En dag frågade han mig om jag kunde tänka mig att hjälpa till lite då och då. Jag var ju ung och bara en liten spellevink. Det var nog mest för att hålla reda på mig, jag var rätt vild då på den tiden, säger Kent och skrattar. En dag ringde Per och frågade mig om jag kunde hjälpa honom att lasta av en lastbil från USA med löparmattor, steppar och cyklar. – Ja men visst, sa jag. När jag kom dit stod Per där med den absolut största lastbilen jag sett. Då frågade jag honom, – När kommer trucken då? Då svarade Per, – Vilken truck? Det tog fyra timmar att lasta av den lastbilen för hand. Då undrade jag vad jag egentligen höll på med. Det var 1991.

Alla vet nog inte hur pedant Per är men det är han. Vi skulle sätta upp vår monter i Solnahallen, en mässa som var i samband med bodybuilder-SM om jag minns rätt. Eftersom Per är så envis och pedantisk så ville han absolut att vår vägg i montern skulle flyttas 3 centimeter i sidled. Han flyttade på väggen varav resterande 200 meter vägg rasar bakom våra ryggar. Då utbrister övriga monterbyggare ut i ett gemensam kör, – Andersson är du igång nu igen?! Jag har en till som är kul numera, säger Kent. En dag kom Per och hade precis hämtat sin nya Volvo 850 med gråblå skinnklädsel. Han hade inte ens tagit bort plasten på dörrarna, så ny var den. Han ville ha hjälp med att packa in en cykel i bilen som han skulle leverera till Stockholm. När vi, jag och en säljare, var klara med att packa in cykeln hade vi skurit upp - 15 -

hela insidan av dörren. Jag fick den stora äran att tala om för Per att hans två timmar gamla bil var ”lite trasig”. Jag tog sats och sprang förbi hans kontor samtidigt som jag skrek, – Jag tror bilen är lite trasig där nere. Sen åkte jag och käkade.

Varför jobbar du kvar på Motionskompaniet? Man får träffa mycket roligt folk. Förr var det bara jag och Per som levererade. Jag hade hand om leverans, lager och reservdelar. En dag sa jag till Per, – Tycker du inte att jag börjar få lite för mycket på mig? Då svarade han, – Vi kommer nog inte bli så mycket större än det här. Pang sa det så blev det 21 heltidsanställda och ett flertal timanställda. En härlig bra chef med mycket humor. Det är på grund av Per som jag har stannat.


Returadress: Motionskompaniet Regattagatan 24 A 723 48 Västerås

ÄNTLIGEN! I November finns vår efterlängtade LifeCycle GX i Sverige! följ OSS på www.lifefitness.se

021 - 30 11 00 / www.lifefitness.se ©2010 Life Fitness, a division of Brunswick Corporation. All rights reserved. Life Fitness is a registered trademark of Brunswick Corporation. PM-023-10 (08.10)

- 16 -

Träning&Trender 2012 nummer 2  

Kommersiell kundtidning nummer 2 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you