Page 1

NYHETSBREV FRÅN LIFE FITNESS | Nummer 2 | 2012

30 år i branschen! Vad har hänt på motionskompaniet de senaste 30 åren?

DET NYA SNABBA LIVET Vi gästas av Anna Lissjanis som skriver om effektivitet i vardagen

TRÄNING, SVETT & SKRATT

NYA NYKÖPING

På Life Fitness Academy 2012

I Nyköping har man en ny känsla i de gamla lokalerna -1-

STORA VISIONER I BORLÄNGE Framtidsvisionerna är stora i Borlänge


SYNRGY-SUCCÈN FORTSÄTTER Följ Synrgys framtåg genom sverige på www.lifefitness.se

-2-


TRÄNING & TRENDER

30 år i branschen! LEDARE | OKTOBER

Nyhetsbrev från Life Fitness Nr 2 | 2012 Bästa Träningsvänner

MOTIONSKOMPANIET AB Per Andersson, VD Maria Lilja, Ekonomi Sanna Folgerö, Marknad Marie Bigander, Marknad Anders Kumlin, Försäljningschef Joakim Spårebo, Försäljning Johan Fröjd, Försäljning Emma Lundgren, Försäljning Fredrik Lundgren, Försäljning Jonas Axelsson, Försäljning region syd Herbert Karlsson, Inköp & Logistik Per Wall, Servicechef & Reservdelsansvarig Tobias Chef, Service Johan Rapp, Service Thomas Nålberg, Service Andreas Nirvén, Service region syd Börje Lövstad, Installation Micael Levander, Installation Billy Falk, Installation Kent Andersson, Installation Fredrik Heldesjö, Lager Ronny Hansen, Lager Mikael Johansson, Lager

Tidningen ges ut av Motionskompaniet AB, exklusiv representant i Sverige för Life Fitness sedan 25 år.

För 1 år sedan satt jag precis som nu och författade en ny ledare till Träning & Trender där jag skrev om 25 år som generalagent för Life Fitness. Nu sitter jag här igen med samma sedvanliga skrivkramp och ska skriva ännu en ledare, men nu för ett nytt nummer som bitvis handlar om mina 30 år i branschen. 30 år! Herregud vad åren gått fort sedan man stod och svettades i ett litet träningsrum på 40 – 50 kvadratmeter som också var omklädningsrum med dusch. Samtidigt som man tränade ryck och stöt tittade man rakt in i duschrummet som var 3 – 4 meter framför. Vilade mellan varje set gjorde man på samma bänkar som man bytt kläder på. Det var trångt, varmt och fuktigt men jäkligt roligt. Bilden ovan är just från detta träningsrum där jag tränar frivändning alldeles framför nämnda dusch.

Per Andersson, VD på Motionskompaniet som på bilden tränar tyngdlyfning för cirka 30 år sedan.

Nu 30 år senare och betydligt svagare tänker jag på vilken fantastisk utveckling som skett under dessa år. Vi har gått från en omogen bransch till en enormt företagsinriktad och målmedveten industri. Stolta kan vi se hur vårt arbete genererat ett stort friskvårdstänkande hos befolkningen och i ett stort intresse för kapitalstarka investerare att satsa i vår bransch. Det tillsammans kommer ge oss alla en större möjlighet att fortsätta utveckla våra älskade träningsanläggningar i framtiden. Tänk om det sker lika stor utveckling de nästkommande 30 åren! Då är jag 85 år och förhoppningsvis lika pigg som mina förebilder Bill Pearl och Arne Tammer var när de passerat 80-års gränsen. Bill, som fortfarande är i livet, besöker varje morgon sitt gym för ett träningspass precis som han gjort i 70 år. Det är något att leva upp till det.

Träningshälsningar Per Andersson

Motionskompaniet AB Regattagatan 24 A 723 48 VÄSTERÅS Tel: 021 - 30 11 00 info@motionskompaniet.se www.lifefitness.se

Motionskompaniet AB är exklusiv representant i Sverige för Life Fitness, vars varumärke och koncept vi både säljer och marknadsför. Vi levererar totallösningar för träningsanläggningar över hela Sverige. Med 25 år i Sverige har vi skaffat oss en tätposition på marknaden.

Foton är tagna av Life Fitness om inget annat anges i artikeln.

-3-


Malin Lind i Nyköpings reception

NYA NYKÖPING I Nyköping har man en ny känsla i de gamla lokalerna. Med färg, pensel och enklare medel har man åstadkommit mycket. -4-


”Den stora vinsten är mer yta för funktionell träning” Malin Lind, verksamhetschef Nyköping

I

december förra året startade projektet att fräscha upp Friskis&Svettis i Nyköping. Det fanns en del idéer om vad man ville göra men det var inte förrän Joakim Spårebo från Motionskompaniet kom förbi och lyssnade på idéerna som framtidsbilden klarnade. – Joakim lyssnade på vad vi sa och bidrog med sina egna idéer som vi tyckte kändes bättre, säger Malin Lind, verksamhetschef på Friskis&Svettis Nyköping.

Motionärerna är positiva

Nytt i det gamla

Svårt att få in tjejer i funktionella ytan

De beslutade att låta den gamla gruppträningssalen förvandlas till en funktionell yta. Ingen ny utrustning behövdes då den befintliga Life Fitnessutrustningen fungerade utmärkt. En ny vit färg på väggarna, en stor svart gummimatta fick pryda golvet och alla kabelmaskiner flyttades in i den nya funktionella delen. Det investerades i medicinbollar, kettlebells, TRX-band och en ”monkeybar” i taket.

Responsen är positiv från många motionärer. De gillar den stora ökningen av utrymme från 225 kvm till 385 kvm. Det har blivit rymligare och känns mycket fräschare. – Den stora vinsten är mer yta för funktionell träning, säger Malin. Vilket lyft! Vi som varit här tidigare kan lätt se vilken enorm skillnad det har blivit.

Genom sin nya gymansvarige Camilla Berglund hoppas Friskis&Svettis Nyköping på att kunna locka fler tjejer till den funktionella ytan. De kommer inom kort att börja leda TMI-pass, Träna Med Instruktörpass, i gymet och då bland annat i funktionella ytan. Det kan bli just det lyft som behövs för att fler tjejer skall hitta dit.

-5-


PRoduktlansering

AV Ny Pekskärm Nu lanserar vi Discover. En ny pekskärm som tillåter motionären att ändra sina träningsrutiner med ett fingerdrag. Rör dig mellan löprundor, email, filmer på bara några sekunder. Denna innovativa teknik inom konditionsträning håller motivationen på topp och livet online levande. RÖR & KÖR.

Läs mer på www.lifefitness.se

-6-


Träning&Trender gästas i detta nummer av vår favoritbloggerska - Anna Lissjanis Det nya snabba livet

söker hjälp hos livscoacher, psykologer och genom KBT medan lösningen kan vara att gå och yoga 2 gånger i veckan. Att bara fokusera på andetagen och kroppens rörelser en timme gör mirakel – tro mig, jag vet. Och inte bara jag - allt fler inser hur viktigt det är med en motpol till det snabba livet och väljer träningsformer som saktar ner kropp och sinne.

Sen jag blev mamma har farten och att få så mycket som möjligt gjort på kortast möjligast tid blivit allt viktigare för varje barn. Idag är jag 4-barnsmamma och hemma med tvillingar som klättrar upp på bordet, river i garderober och har (som det känns) meterlånga armar. Multitasking och effektivitet är numera mitt förnamn. Ta just nu t.ex. – jag försöker få allt på Vissa byter livsstil helt, kryper in i en het ”to do-listan” gjort under tvillingarnas bikramstudio och sitter dubbelvikta i timtal, middagslur och skriver denna text med tvättmaskinens dova muller i bakgrunden. andra har det bara som ett komplement till den übereffektiva träningen och vardagen. Funderar lite och tar en tugga till av den Men att även insidan blir allt mer viktig allt för sena frukosten. Ofta är det bara för oss är ett faktum. när jag äter som jag sitter ner och har tid för datorn. All övrig Så vad är det vi vill tid går åt till barnen, ”Men så hör jag ett litet ha? Jag sippar lite plock, matlagning och ”maaaamama” från sovpå mitt röda te med träning. rummet och en värme spri- proteinberikad lättmjölk. der sig i hela kroppen.” Min trendspaning har Träning ja. TV, krogplötsligt spårat ur från besök och manikyr högintensiv CrossFit till Hathayoga? Men kan jag vara utan men inte träning, hur så hör jag ett litet ”maaaamama” från mycket jag än har att göra. Fast den sovrummet och en värme sprider sig i måste vara effektiv och det är inte bara hela kroppen. Vi vill ha tid! Såklart. Tid för vi stressade småbarnsföräldrar som vill dem vi älskar. Och energi! Att orka vara ha det så. Alla stadsbor, ja ”lantisar” glada, att orka lyfta, krama, busa och också för den delen, verkar ha fullteckleva. DET är vad vi vill, och oavsett nade agendor och att spendera timtal på om vi tränar korta, effektiva pass gymmet är för de flesta av oss otänkbart. eller långa, insiktsfulla är målet Trenden går mot träningsformer där du att må så bra som möjligt. Att får med hela kroppen och offrar så lite av bygga oss starka utifrån och in. din dyrbara tid som möjligt, t.ex. Tabata, Men helst ska det gå fort ;) CrossFit eller gammal hederlig löpning

Anna Lissjanis

Mångsysslande egenföretagare: Mamma till fyra barn och två änglar, personlig tränare, layoutare, illustratör och skribent. Driver även bloggen Trend o träning och brinner för att sprida sitt stora intresse för träning och hälsa.

Besök hennes blogg på: blogg.aftonbladet.se /trendotraning

där du startar träningen vid första steget utanför dörren. Vid styrketräningen kör vi superset och använder funktionella redskap, så som kettlebells och TRX för att få med så mycket som möjligt i varje övning. Träningsformer som ”bygger muskler, bränner fett, ger stark core, ökad rörlighet, balans, kondition, är rolig OCH tar max 30 minuter”. För det måste gå fort. Men det går till en gräns. Utbrändhet, speciellt bland kvinnor i 30-årsåldern, ökar markant. Även om tjejer kan göra två saker samtidigt klarar inte ens våra hjärnor av hur mycket som helst. Allt fler

Anna Lissjanis med sina två yngsta barn i famnen -7-


30 år i Branschen! Förra året firade vi 25 år som Life Fitness generalagent. I år firar vi, Motionskompaniet, att vi funnits 30 år i träningsbranschen. Det vill vi göra genom att berätta lite om vår historia och hur vägen till idag sett ut!

1982

startade Per Andersson, VD för Motionskompaniet AB sin karriär inom branschen. Efter att ha varit tvungen att lägga tyngdlyftarkarriären på hyllan, för en ondsint knäskada, öppnade och drev han det populära gymmet Colluseum i Västerås. Muskelbyggargymet gjorde succé men karriären gjorde ännu större framsteg då han började sälja träningsutrustning. Det tog bara fem år innan han blev ensam i Sverige om att sälja märket Life Fitness. Idag har vi på Motionskompaniet totalt 21 heltidsanställda. Vi har fyra ledord som får oss att växa och komma framåt; service, funktion, design och kvalité som vi skulle vilja berätta mer om. Per Andersson tävlar i tyngdlyftning

-8-


SMÄLTA SAMMAN TILL EN VACKEr HELHET - Design

Vårt designteam i USA ritar alla produkter enligt Life Fitness riktlinjer så att de ska smälta samman till en vacker helhet i gymen. På bilden här på vänster sida syns en blå cykel från 1968 då den första motionscykeln Life Cycle tillverkades. Idag har modellen gjorts om, uppdaterats och förändrats många gånger och den senaste är just den svarta vi ser på bilden bredvid. Förr fanns inga andra funktioner än att se hastigheten, öka motståndet och reglera höjden på sadeln. Numera finns förinställda träningsprogram, TVmöjligheter, iPhone-kompabilitet, filmer och det senaste inom displayvärlden. Den senaste nyheten som lanseras i och med denna tidning är displayen Discover med Lifescape som gör det möjligt att cykla genom kända landskap världen över. Den har även Internet, TV och annan underhållning.

När andra gick åt ett håll gick vi ÅT ett annat – Service

Med totalt fem servicetekniker täcks hela Sverige upp och vi kan hjälpa till om utrustningen krånglar eller för rutinmässig omvårdnad av maskinerna. Under tidigt 2000-tal valde fler leverantörer av träningsutrustning att hyra in servicen utifrån. Så fungerar det fortfarande på många håll. Vi gjorde precis tvärt om. Vi valde att satsa mer och högre för att vi ska känna till vår utrustning bäst. När ett fel uppstår hos kund försöker vi först hjälpa kunden via telefon. Om inte det går bokar vi in en tid som passar kunden för att laga produkten eller se över vad som är fel. En stor del av våra kunder har valt att teckna serviceavtal som gäller i upp till 5 år och förnyar efterhand, för att få regelbunden service av utrustningen från oss. Där ingår allt från reservdelar, dynor, milersättning och arbetstid. Serviceutbildning ingår i avtalen mellan oss och våra kunder. Då instruerar vi våra kunder i hur de hanterar maskinerna för att kunna kontrollera eventuella fel som uppstått. Sedan augusti 2011 har vi utökat vår serviceorganisation med ytterligare en servicetekniker för södra Sverige. I år satsar vi hårt på vårt nya omfattande IT-system som skall göra det enklare för våra kunder att anmäla ett serviceärende och få direkt återkoppling. Det är ett pågående projekt som vi hoppas skall vara klart så snart som möjligt.

Livstids garanti på lifespring - Kvalité

Förr producerades maskinerna enbart i USA men nu sker även en del tillverkning i Europa. Vi kan stolt säga att våra Life Fitness- och Hammer Strengthmaskiner är och alltid har varit av högsta kvalité vilket gör att vi har lång garanti på alla delar. Vi har till exempel livstids garanti på löpbandens dämpningssystem Lifespring. Ett exempel på vår höga kvalité är de löpband som vi har 14.000 dokumenterade användartimmar på. Vissa saker måste självklart bytas ut och därför underlättar det att vårt team av utbildade servicetekniker kan byta ut de delar som lätt slits såsom vajrar och mattor. När Motionskompaniet först startade var vi tvungna att beställa reservdelar när ett serviceärende kom in. Nu har vi ett lager av originaldelar på vårt huvudkontor i Västerås som gör att serviceärendena kan gå fortare från anmälan till det att problemet åtgärdats. Life Fitness kvalité gör att vi på Motionskompaniet ofta ser våra maskiner igen då vi ofta får köpa tillbaka vår sålda utrustning flera år senare. Det gör även att vi har ett stort lager av begagnad Life Fitnessutrustning som håller i många år till. Vi gjorde nyligen en marknadsundersökning bland en del av våra kunder och fick betyget 9 av 10 möjliga poäng på frågan om våra maskiner uppfattades ha mycket god kvalité.

KROPPENS RÖRELSEMÖNSTER - Funktion Med funktion menas att produkterna är framtagna för att kroppens rörelsemöster skall kunna arbeta så naturligt som möjligt i maskinerna. De är framtagna för att inte skada eller på något sätt felbelasta kroppen hos motionären. Därför används våra produkter av friskvårds- och rehabiliteringsanläggningar runt om i hela världen.

-9-


Träning, Svett & Skratt Vi är stolta över våra deltagares prestationer under Life Fitness Academys inspirationsdagar på Lillsveds folkhögskola. Alla var extremt laddade! - 10 -


U

nder sammanlagt tre dagar kämpade cirka 60 deltagare från hela Sveriges Friskis&Svettisföreningar under våra inspirationsdagar, Life Fitness Academy, på Lillsved. Nya och befintliga kunder var anmälda från större delen av Sverige. De flesta arbetar som instruktörer på olika föreningar runt om i landet.

Fokus på Olympiska lyft och Tabata Träning

som instruktör. Vi vill också hjälpa till med att effektivt kunna beskriva och förklara de olika maskinernas egenskaper och fördelar för era medlemmar.

Håll utkik efter nästa omgång Nästa Life Fitness Academy är planerad våren 2013. Mer information kommer att läggas ut på vår hemsida. Håll dig uppdaterad på www.lifefitness.se.

Det var högt tempo och fullt ös från samtliga deltagare! Vi ville inspirera dem till Tabata (intervall) träning, olympiska lyft och gruppträning i vår stora nyhet Synrgy 360s. Förmiddagen tillbringades i gymet där några provade Tabata träning på konditionsutrustningen och olympiska lyft i grupper. På eftermiddagen låg fokus kring gruppträning i Synrgy 360s i gympahallen. Teori varvades med praktik under hela dagen. Life Fitness Academys officiella utbildare och inspiratör Gavin Aquilina var laddad till tusen och bjöd på härlig inspiration för alla.

Genom Life Fitness Academy kan din personal utveckla och inspirera era medlemmar Life Fitenss Academy är främst avsedd för instruktörer och tränare på träningsanläggningar samt för företag som erbjuder friskvård. Vi vill bidra med inspiration, träningsglädje och verktyg för att utvecklas

- 11 -

Denna produkt är den mindre modellen av SYNRGY360. Den är anpassad för att flera ska kunna träna på en så liten yta som möjligt i pass eller individuellt.


Stora visioner i Borlänge I detta nummer av Träning&Trender besöker vi Margareta och Björn i Borlänge för att höra om deras framtidsvisioner för anläggningen - 12 -


S

hopp för oss? Jag och Björn, gymanedan 2003 har Friskis&Svettis svarig Friskis&Svettis Borlänge, nickar i Borlänge haft ett gym i lokaler på samförstånd. Det är markant blandade 330kvm. Innan dess har bara vanlig jympa funnits tillgänglig. Lokalerna nyttjas åldrar på gymmet. Bredvid den 70-åriga herren står en ung kille i 25-års åldern i dagsläget av 5400 motionärer, vilket motsvarar drygt 11% av Borlänges befolk- och kämpar med samma vikter. Björn och Margareta förklarar att med så många ning. Det började dock bli trångt redan olika typer av motionärer och den breda för fyra år sedan, så för två år sedan målgruppen med startades en grupp på Friskis&Svettis i ”Vi ville ha lite annat än de mottot ”alla är välkomna” finns Borlänge för att smida andra gymmen och sen är ju många behov att planer inför en utbyggutrustningen bra och snygg, fylla. Därför insåg nad av föreningen. så det var själva tanken” de att en investe Margareta Berglund. ring av ett större Ensamma om gym var det som Life Fitness krävdes. De maskiner som står i gamla Redan år 2002 hade man kontakt med lokalerna skall flyttas över till de nya som Joakim Spårebo på Motionskompaniet ännu är under uppbyggnad. Dit skall även och beslutade sig för att köpa maskiner spinningcyklarna och konditionsutrustfrån märket Life Fitness. Dels för att ningen flyttas. De nya lokalerna är luftiga utrustningen var snygg och bra men även och på två plan med öppen planlösning. för att vara först och ensamma om Life Tanken är att man skall se de andra som Fitnessutrustning i Borlänge. har spinningpass från gymmet för att – Vi ville ha lite annat än de andra gyminspireras. men och sen är ju utrustningen bra och snygg, så det var själva tanken, säger Margareta Berglund, verksamhetsansvaInspirera! rig Friskis&Svettis Borlänge. Fokus ligger på den funktionella ytan De lokaler som Björn och Margareta visar som placeras i mitten av lokalen. Dit mig runt i är 330kvm och här går det bra kan alla se och där skall även TMIatt träna på dagarna när det inte är så pass , Träna Med Instruktörpass, många motionärer samtidigt, men framåt hållas. kvällen blir det för trångt. – Meningen är att man skall kunna titta på när TMI-passen pågår utan att delta och bli Många behov att möta inspirerad till att våga prova Margareta pekar försiktigt på en ”gubbe” nya övningar. i 70-årsåldern vid hantelstället och säger, – Visst är det väl härligt att se att det finns – Det är ett strategiskt val, säger Björn Sjöberg. - 13 -

Öppen planlösning Våningarna är öppna med utsikt över nedre plan och man kan även se upp på övervåningen genom glasväggarna. På hela 697kvm finns nu plats för medicinbollar och en funktionell yta med bland annat TRX-band. Här finns även en större yta för gym och konditionsutrustning samt en spinningsal. Man har hämtat mycket inspiration från Björnövägen i Västerås och tagit en del idéer därifrån. Vi på Motionskompaniet vill tacka Borlänge för besöket och önskar er Lycka Till!


Torbjörn Langemar kämpar i Synrgyn

UTBILDNINGSDAG FRISKIS&SVETTIS STOCKHOLM

Under Friskis&Svettis Stockholms utbildningsdag lånade föreningen en Synrgy360X av Motionskompaniet. – Synrgyn använde vi som hjärta i tre pass, Träna Med Instruktör, TMI, säger Peter Anderson, utvecklingsansvarig för styrketräning och gym, Stockholm. Vi hade tre fulla pass med 20 deltagande funktionärer i varje. Vi lade ut gummiband, kettlebells, rep och andra tillbehör kring Synrgyn. – Redskapet blev till en enda stor lekyta, berättar Peter. Under dagen var många framme och provtränade och kände på Synrgyn. – Det jag fick mest kommentarer om, förutom att den var så rolig och användbar, var att den är estetiskt attraktiv, säger Peter. – I Synrgyn kan man träna stabilitet, vighet, spänst samt olika styrkekvaliteter säger Peter. Man vågar gå dit och leka, man måste inte vara en vältränad hulk för att träna i Synrgyn. Tack vare succén under utbildningsdagen har Friskis&Svettis Stockholm investerat i sin första Synrgy360X.

Synrgy360X

Peter Anderson, utvecklingsansvarig styrketräning och gym Stockholm. - 14 -


I FOKUS Kent Andersson Leverans & Installation

Hur hamnade du på Motionskompaniet?

Har du någon rolig historia om Motionskompaniet?

Jag har känt Per Andersson, VD Motionskompaniet, sedan jag var liten. En dag frågade han mig om jag kunde tänka mig att hjälpa till lite då och då. Jag var ju ung och bara en liten spellevink. Det var nog mest för att hålla reda på mig, jag var rätt vild då på den tiden, säger Kent och skrattar. En dag ringde Per och frågade mig om jag kunde hjälpa honom att lasta av en lastbil från USA med löparmattor, steppar och cyklar. – Ja men visst, sa jag. När jag kom dit stod Per där med den absolut största lastbilen jag sett. Då frågade jag honom, – När kommer trucken då? Då svarade Per, – Vilken truck? Det tog fyra timmar att lasta av den lastbilen för hand. Då undrade jag vad jag egentligen höll på med. Det var 1991.

Alla vet nog inte hur pedant Per är men det är han. Vi skulle sätta upp vår monter i Solnahallen, en mässa som var i samband med bodybuilder-SM om jag minns rätt. Eftersom Per är så envis och pedantisk så ville han absolut att vår vägg i montern skulle flyttas 3 centimeter i sidled. Han flyttade på väggen varav resterande 200 meter vägg rasar bakom våra ryggar. Då utbrister övriga monterbyggare ut i ett gemensam kör, – Andersson är du igång nu igen?! Jag har en till som är kul numera, säger Kent. En dag kom Per och hade precis hämtat sin nya Volvo 850 med gråblå skinnklädsel. Han hade inte ens tagit bort plasten på dörrarna, så ny var den. Han ville ha hjälp med att packa in en cykel i bilen som han skulle leverera till Stockholm. När vi, jag och en säljare, var klara med att packa in cykeln hade vi skurit upp - 15 -

hela insidan av dörren. Jag fick den stora äran att tala om för Per att hans två timmar gamla bil var ”lite trasig”. Jag tog sats och sprang förbi hans kontor samtidigt som jag skrek, – Jag tror bilen är lite trasig där nere. Sen åkte jag och käkade.

Varför jobbar du kvar på Motionskompaniet? Man får träffa mycket roligt folk. Förr var det bara jag och Per som levererade. Jag hade hand om leverans, lager och reservdelar. En dag sa jag till Per, – Tycker du inte att jag börjar få lite för mycket på mig? Då svarade han, – Vi kommer nog inte bli så mycket större än det här. Pang sa det så blev det 21 heltidsanställda och ett flertal timanställda. En härlig bra chef med mycket humor. Det är på grund av Per som jag har stannat.


Returadress: Motionskompaniet Regattagatan 24 A 723 48 Västerås

ÄNTLIGEN! I November finns vår efterlängtade LifeCycle GX i Sverige! följ OSS på www.lifefitness.se

021 - 30 11 00 / www.lifefitness.se ©2010 Life Fitness, a division of Brunswick Corporation. All rights reserved. Life Fitness is a registered trademark of Brunswick Corporation. PM-023-10 (08.10)

- 16 -

Träning&trender 2012 Nummer 2 Friskis&Svettis  
Träning&trender 2012 Nummer 2 Friskis&Svettis  

Andra nummret av Träning&Trender 2012 för Friskis&Svettis

Advertisement