Page 1

Träning & Trender Nyhetsbrev från Life FitNess Nummer 1 2012

SENASTE prOduktnyheterna! SYNRGY 360 & Life Cycle GX

Kunglig kurort möter lyxigt modernt spa!

Träningstrender med stellan Back

NYA world class city i norrköping

TRäna lugnt! PÅ HSB LUGNET I MALMÖ


Nå bättre resultat med Virtual Trainer

1. 2. 3. Nu kör vi! Det finns två olika sätt att ladda upp träningsdata till webbsidan på lifefitness.virtualtrainer.com, antingen via USB-minne eller via din iPhone. Så här enkelt är det att komma igång!

1. Skapa träningsprogram

1. Aktivera App Välj mellan kondition ute, inne eller styrkepass.

Skapa dina individuella träningsprogram på webbsidan. Här finns även färdiga träningsprogram. Ladda enkelt ner programmet till ett USB-minne, som sedan tas med till gymmet.

2. Aktivera ditt program genom Appen

2. Aktivera ditt program genom USB

Koppla in din iPhone i konsolen på maskinen, välj att du vill använda app och du är igång.

Sätt in USB-minnet i konsollen på maskinen och du är igång. Maskinen känner nu igen din profil.

3. Träna!

3. Träna!

Under träningen kan du lyssna till dina musikspellistor. Tränar du ute så sparar GPS-en ner din löprunda på karta.

Hela ditt träningspass loggas och sparas ner till USB-minnet.

4. Följ din träning

4. Följ din träning

Ladda upp dina träningar till webbsidan genom att sätta in USB-minnet i datorn. Nu kan du se all din träningshistorik och statistik.

Ladda upp dina träningar till webbsidan och se träningshistorik och statistik.

www.lifefitness.virtualtrainer.com -2-


TRÄNING & TRENDER

WHAT WE LIVE FOR LEDARE | APRIL

Nyhetsbrev från Life Fitness Nr 1 | 2012

Bästa Träningsvänner, MOTIONSKOMPANIET AB Per Andersson, VD Maria Lilja, Ekonomi Marie Bigander, Marknad Sanna Folgerö, Marknad Anders Kumlin, Försäljningschef Joakim Spårebo, Försäljning Johan Fröjd, Försäljning Emma Lundgren, Försäljning Fredrik Lundgren, Försäljning Jonas Axelsson, Försäljning region syd Herbert Karlsson, Inköp & Logistik Per Wall, Servicechef & Reservdelsansvarig Tobias Chef, Service Johan Rapp, Service Thomas Nålberg, Service Andreas Nirvén, Service region syd Börje Lövstad, Installation Micael Levander, Installation Billy Falk, Installation Kent Andersson, Installation Mikael Johansson, Installation Fredrik Heldesjö, Lager Ronny Hansen, Lager

Ibland bara händer det, som den kända Trissreklamen så framgångsrikt informerat oss om. Under mina 26 år som generalagent för Life Fitness produkter har jag sett massor av innovativa lösningar och spännande produktlanseringar. För 8 år sedan kom Dual Adjustable Pulley, DAP, som är en fantastiskt produkt och absolut först med en utväxling som gör det möjligt att speedträna samt gå iväg 6–7 meter från maskinen. Den funktionella träningen hade fått ytterligare en möjlighet. När man t.o.m kan köra frivändningar i maskinen, var jag som gammal olympisk tyngdlyftare, lyrisk. Sedan dess har åtskilliga producenter försökt kopiera vår DAP men ingen har nått den funktion och framgång såsom originalet.

Per Andersson, VD på Motionskompaniet.

Nu har Life Fitness gjort det igen och som vanligt har man nya innovativa lösningar som aldrig förr skådats. Världslanseringen av SYNRGY 360X och SYNRGY 360S tog besökarna på IHRSA mässan i Los Angeles med storm. Succén var given, applåderna hängivna och orders tecknades direkt utan att produkterna ännu var prissatta. Alla ville vara först! Vi hade t.o.m en kund från Sverige som följde lanseringen på webben och som på stående fot beställde det första exemplaret utan att veta priset! Jag har aldrig under mina 26 år med Life Fitness eller 30 år i branschen varit med om något liknande. I dagsläget har vi tagit emot ytterligare beställningar och intresset är enormt. Att Life Fitness samtidigt lanserar sin första spinningcykel, Life Cycle GX, samt den nya fantastiska displayen Lifescape gör ju inte saken sämre. Vi fyra representanter från Sverige hade ett leende som aldrig ville ta slut. Mer om alla dessa nyheter kan ni läsa om i detta nya nummer av Träning & Trender eller på www.lifefitness.se.

Tidningen ges ut av Motionskompaniet AB, exklusiv representant i Sverige för Life Fitness sedan 26 år.

Träningshälsningar, Per Andersson, Syngry 360 beundrare.

Motionskompaniet AB Regattagatan 24 A 723 48 VÄSTERÅS Tel: 021 - 30 11 00 info@motionskompaniet.se www.lifefitness.se

Motionskompaniet AB är exklusiv representant i Sverige för Life Fitness, vars varumärke och koncept vi både säljer och marknadsför. Vi levererar totallösningar för träningsanläggningar över hela Sverige. Med 25 år i Sverige har vi skaffat oss en tätposition på marknaden.

Foton är tagna av Life Fitness om inget annat anges i artikeln.

-3-


MED RENDER T TRÄNINGS BALANCE Å P STELLAN -4-


På bilden: Soffa i receptionen på Balance city

V

i möter en, som enligt oss kan kalla sig funktionell träningsexpert, Stellan Back på Balance. Vi vill veta mer om funktionell träning och varför det har blivit så hett. Vi hoppas att Stellan kan ge oss svaren vi letat efter.

hela kroppen på ett relativt begränst område. Motionären vill helst undvika att behöva gå upp en våning för att lyfta hantlar för att sedan gå ner en våning för att kasta medicinboll, säger Stellan Back. Träning skall vara lättillgängligt och fylld av glädje!

Starkt växande trend

Asjobbigt

För den inbitne träningsfantasten är funktionell träning något som funnits i alla år, men för den nyblivne motionären kan funktionell träning verka skrämmande. Ändå satsar fler och fler gym på ytor med fria vikter, medicinbollar, kettlebells och dual adjustable pulleys, men varför? Kommer trenden att hålla i sig och vad kommer härnäst?

Funktionell träning är en kul träningsform, ”och det är asjobbigt.” Träningen är mer effektiv, vilket vi som jobbar med den tycker att det är roligare och märker stor efterfrågan på funktionella ytan, säger Stellan med ett leende på läpparna. De största fördelarna med funktionell träning är att den kommer åt fler muskelgrupper samtidigt, ökar fettförbränningen och framför allt är väldigt kul. För att slippa att tappa marknadsandelar i framtiden bör man skaffa en funktionell yta, säger Stellan.

Efterfrågan ökar Fler och fler efterfrågar funktionell träning och nästan alla medlemmar som tränar regelbundet nyttjar ytan. Varje medlem bjuds på två timmar med en personlig tränare vid tecknande av träningskort på Balance. Deras personliga tränare visar dem ofta resan genom gymmet och missar inte den funktionella ytan. Det är därför viktigt att hela gymmet, inte bara funktionella ytan, möbleras utefter hur motionären skall träna genom gymmet. Det skall möbleras utefter ett träningsperspektiv där motionären och den personliga tränaren står i fokus. Resan genom gymmet – The Journey (som du finner mer information om på baksidan av detta nummer.) I den funktionella ytan, skall man kunna träna igenom

Framtiden då? Jag tror att denna träningsform kommer att växa ytterligare och det kommer nya produkter hela tiden, säger Stellan. Det kanske utvecklas någon ny form av dragmaskin eller en ny sorts träningsband eller boll. Jag vet inte, skrattar Stellan. Vi valde Life Fitness som leverantör av våra produkter för att det är ett premiummärke, precis som oss, och för kvalitén samt servicen, säger Stellan. ”Har du 32 löpband vill du ju inte att de ska stå still och de har våra inte gjort heller, det ska fungera.”

-5-


Världsnyhet! Supersuccé på IHRSA & FIBO

-6-


Äntligen får vi lansera en produkt som tidigare aldrig setts på den Svenska marknaden. Speciellt framtagen för oss som gillar funktionell träning. Finns i sex olika utföranden uppdelad i två serier. Se alla videos och bilder på vår hemsida, lifefitness.se! -7-


Kunglig kurort möter lyxigt modernt spa! Välkomna, säger ett stort leende i receptionen när vi kommer in i entrén på Loka Brunn. -8-


”Jag tror på att ett brett utbud är nyckeln till ett framgångsrikt spa!” Mia Spendrups, VD Loka Brunn

V

i möter Mia Spendrup, som äger och driver Loka Brunn. Hon visar oss runt på anläggningen och vi går förbi ett flertal hus. Här finns en kyrka från 1800-talet och totalt 54 hus från 1700-talet och framåt, som alla tillhör Loka Brunn. Vid sjön Loken ligger vattensalongen och gymmet med en vacker utsikt. Hit har kungligheter kommit för att dricka ur brunn sedan 1700-talet. De har kommit för att dricka av det friska vattnet, gifta bort sina barn och umgås. Loka Brunn var och är än idag en mötesplats i lugnets och hälsans tecken.

Aktiverar sina gäster Man har tagit tillvara på det gamla traditionella och kombinerat det med lyxigt modernt - två världar som möts i en harmoni. Jag tror att människor kommer hit på grund av vårt breda utbud, säger Mia Spendrup. Vi har flera olika avkopplande delar samtidigt som vi väljer att aktivera våra gäster. De flesta lever ett aktivt liv hemma och vill därför också vara aktiva när de åker bort en helg. Därför erbjuder vi idag även ett gym och ett flertal olika träningspass.

Brett utbud Mia Spendrup tror på helheten och ett brett utbud med en service där personalen ser gästen, är nyckeln till ett framgångsrikt spa. Där kunden helt står i fokus. Gymmet ligger med en fantastisk utsikt utöver Loken med konditionsutrustningen uppradad på första parkett. Även här har man satsat på ett stort utbud som erbjuder något för alla!

Kände sig viktig I valet av leverantör var det goda referenser och möjligheten att träffa VD:n på Motionskompaniet som gav en känsla av att vara en viktig kund, säger Mia Spendrup. För henne är det viktigt att man fortsätter att ha ett bra samarbete efter levererad utrustning. ”Det är när utrustningen levereras som det faktiska arbetet börjar”, säger Emma Lundgren, säljare på Motionskompaniet. Kunden ska fortfarande spela roll. Engagemanget från Emma finns kvar och hon fortsätter att hälsa på och höra av sig, säger Mia.

-9-


nyTT! SENASTE KONDITIONEN - Modern design & hög kvalité till ett lägre pris!

Activate löpband Flexdeck® Shock Absorption System - Vårt patenterade system minskar knäoch ledskador med upp till 30%, jämfört med att träna på icke stötdämpade ytor. Den dämpade mattan minskar risken för skador och håller löpare friska.

Activate Crosstrainer Klassisk stegteknologi - Beprövad klassisk stegteknologi ger en unik rörelse med en 18” steglängd och en forskningsbaserad elliptisk bana med en armrörelse som ger effektiv träning för hela kroppen.

Activate Upright cykel Biomekaniskt effektiv design - Activate upright cykel följer vår tradition av biomekaniskt effektiv kroppspositionering med en enkel inställning av sadeln.

Activate Recumbent cykel Pulsmätning - Lifepulse ™ digital pulsmätningsbara handsensorer är bekvämt placerade på Ergo ™ bar för att ge exakt pulsmätning. Polar ® telemetri ger trådlös pulsmätning när den används med ett bröstband.

- 10 -


SENASTE NYTT FRÅN HAMMER STRENGTH Få ut ännu mer av dina ställningar med Hammer Strengts nya serie, HD Elite. Denna mångsidiga serie av ställningar går att kombinera på mer än 30 olika sätt. Detta för att du ska kunna få ut optimalt omväxlande träning på en begränsad yta.

- Spring på kända platser, fast på gymmet Vår senaste nyhet för löpband gör din konditionsträning roligare!

- 11 -


NYA WORLD CLASS CITY I NORRKÖPING Cirkelträningen i Norrköping gör succé! - 12 -


Platschef Susanne

”Jag tror att det är enkelheten som gör att så många väljer att träna i cirkelgymmet och att man kan köra igenom hela kroppen på ett smidigt och enkelt sätt” Franz Nietsch, World Class City Norrköping.

N

är vi möter World Class City i Norrköping har de haft öppet i endast några veckor. De öppnade dörrarna i februari 2012 och har redan 700 medlemmar. Under 2011 dök erbjudandet upp om att öppna ytterligare en träningsanläggning i en av galleriorna i centrala Norrköping, och man kunde inte motstå erbjudandet.

Ny målgrupp För att inte konkurrera med sin befintliga anläggning i Norrköping bestämde de sig för att satsa på en ny målgrupp. En med personer som inte är vana att träna på gym utan är nyblivna motionärer. Därför var man tvungen att anpassa anläggningen efter dessa. Åldersgränsen är satt till 18 år och riktar sig till män och kvinnor i medelåldern som är nya motionärer. De hittar inte i gymmet och kräver maskiner som är väldigt användarvänliga.

ANDRA KRAV Det behövdes maskiner som är estetiskt tilltalande och av en högre kvalité. Man valde Life Fitness som huvudleverantör av träningsutrustning då det goda samarbetet från den

- 13 -

tidigare anläggningen fungerat så bra. Konditionsparken består av Life Fintess exklusiva serier Elevation och Classic med de senaste och mest exklusiva displayer som är iPod- och iPhonekompatibla med inbyggd TV. De har även en funktionell yta med en Dual Adjustable Pulley från Life Fitness och ett cirkelgym i den häftiga färgen Apple Candy Red.

MED ENKLA SPAKAR Efter att har rest runt på ett flertal anläggningar kom man fram till att cirkelgymmet var det som skulle matcha deras målgrupp allra bäst. ”Det är klart en växande trend”, säger Franz Nietch VD World Class Norrköping. I valet att satsa på ett cirkelgym var det avgörande att den är enkel att förstå och lätt att använda. Med endast några spakar för att reglera motståndet på maskinerna kan den nyblivna motionären förstå sig på maskinen utan problem. Instruktionskorten på sidan gör maskinen ännu enklare att förstå. ”Jag tror att det är enkelheten som gör att så många väljer att träna i cirkelgymmet och att man kan köra igenom hela kroppen på ett smidigt och enkelt sätt”, säger Franz.


LIFE CYCLE GX Vi är stolta att få presentera det senaste från Life Fitness konditionsutrustning. Efter noggrann forskning och timmar av tester kan vi presentera Life Fitness första spinningcykel i en unik design av högsta kvalitet. Vi ses på spinningpasset! www.lifefitness.se

- 14 -


VAR FÖRST! – RING OSS IDAG. - 15 -


TRÄNA LUGNT! HSB Lugnets gym lockar fler än man kunnat tro - 16 -


”Det är förmodligen ganska få bostadsrättsföreningar i Malmö som kan erbjuda ett fullt utrustat gym till en så låg kostnad” - Mikael Nilsson, HSB Lugnet.

B

ostadsrättsföreningen Lugnet i Malmö satsar extra på sina boende. Här har man ett fullt utrustat gym med konditions- och styrkeutrustning. Januari 2012 slog man upp dörrarna för det nya fräscha gymmet som rymmer cirka 10 motionärer samtidigt. 28:e januari hade man Öppet Hus i gymmet när det visades upp för första gången. Intresset var enormt och man var tvungen att slussa in de nyfikna boende till gymmet.

TRÄNING FÖR ALLA Lugnets gyminstruktör, Katalin Grimrud, instruerar de boende i gymmet en gång i veckan och lägger upp träningsschema för den som vill. De allra flesta kan träna i gymmet och det finns något för alla tack vare multimaskinen Duable Adjustable Pulley, DAP:en. ”Till och med min stora, starka karl kan träna där” säger Katalin och skrattar. Medlemmarna har tillgång till gymmet mellan 08-22, årets alla dagar. Gymavgiften ligger på blygsamma 50 kronor i månaden. Man hade räknat med att cirka 50-60 medlemmar skulle lösa ett träningskort. Nu blev det istället 110 stycken vilket får betraktas som en succé! Detta är

ett bevis på att intresset för friskvård är stort oavsett ålder. Men också att det är väldigt viktigt att välja rätt utrustning för att kunna attrahera alla åldrar. ”Vi har tidigare haft ett mindre gym med utrustning av varierande kvalitet. Detta gym användes endast av 30 medlemmar per år”, säger Mikael Nilsson, HSB Lugnet.

INTRESSET VAR STORT Medlemmarna i bostadsrättsföreningen har ett stort intresse av friskvård som föreningen vill uppmuntra ytterligare genom ett bra gym i anslutning till deras bostäder. Det fanns också en tanke på att ett välutrustat gym skulle höja marknadsvärdet på medlemmarnas bostadsrätter. ”Det är förmodligen ganska få bostadsrättsföreningar i Malmö som kan erbjuda ett fullt utrustat gym till en så låg kostnad”, säger Mikael Nilsson. Innan man fattade beslutet, att genomföra ombyggnationen till ett nytt fräscht gym, tillfrågades alla boende om det fanns ett intresse i att öppna ett nytt gym i källarlokalen och man fick en väldigt positiv respons. Katalin Grimrud som bor i föreningen anmälde sig frivilligt som gymansvarig och fick fria

- 17 -

händer att projektera det nya gymmet. Hon är utbildad personlig tränare och är gymansvarig för en större träningsanläggning i Malmö, vilket gjorde att uppgiften passade henne utmärkt. Tidigt i processen ville de ha en leverantör som kan erbjuda bra kvalitativa produkter som medlemmarna sett på andra gym runt om i Malmö. Dessutom skulle leverantören erbjuda snabb service och marknadssupport. ”Valet av Life Fitness blev ganska lätt i slutända eftersom det var det företag som passade vår kravprofil och dessutom fick flest rekommendationer när vi frågade andra gym i Malmö” säger Mikael Nilsson.

JÄTTENÖJD Cirka 100 boende är medlemmar i gymmet och tränar regelbundet. Ungefär hälften av dem har Katalin visat runt i gymmet och lagt upp en träningsschema för. Hon känner sig jättenöjd med resultatet, samarbetet med Life Fitness och tycker att den levererade utrustningen är kanon. ”Jag kommer att fortsätta rekommendera Life Fitness”, avslutar Katalin Grimrud.


Sanna Folgerö

Ny marknadsassistent på Life Fitness! Vi vill välkomna ytterligare en medarbetare till vår marknadsavdelning, Sanna Folgerö. Hon har sedan sin praktik i maj introducerats och rest runt bland ett antal kunder. Hon kommer att jobba med all kommunikation och projektering av våra produkter och tjänster och fungerar även som ett marknadsstöd och bollplank för våra

samarbetspartners. Sanna har tidigare arbetat som fotograf av bland annat idrottsföreningar. Hon studerade fram tills i höstas och har sedan dess arbetat på Motionskompaniet. -Det känns helt rätt här! Jag stortrivs med kollegorna och såklart med det kreativa och fria arbetet, säger Sanna.

På fritiden tränar hon helst kondition kombinerat med styrketräning. Hon tröttnar så fort hon inte längre känner en utmaning och är hungrig på att inspireras. Som gammal dansare uppskattar hon självklart pass med bra musik och danssteg. -Just nu är favoritpasset en bra powerwalk och golvstyrka med fria

Life Fitness Academy 20 12

Lillsved 29 maj - med Gavin Aquilina

Högkvalificerad utbildn ing Life Fitness Academy är vår officiella högkvalifice rade utbildning för instruktörer och träna re. Utbildningen kan ge nomföras på din anläggning efter behov eller som ett fristående utbildningstillfälle. Vi har möjlighet att anpa ssa utbildningen efter utr ustningen vid din anläggning och deltagarna s förkunskaper. Utbildningen tar upp äm nen såsom näringslära, rörelselära, styrketräning, konditions träning, cirkelträning, mu ltisport och programuppbyggnad. Lif e Fitness har flera förelä sare och utbildare som åker runt i hela värld en och arbetar på Life Fit ness Academies.

Jag vill delta!

Ring oss på 021-30 11 00 , så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig att utveckla din personal.

- 18 -


vikter i vardagsrummet när jag kommer hem. Då krävs självklart en bra spellista i hörlurarna om man inte har sällskap förstås! Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss Sanna. Välkommen till oss!

I FOKUS Thomas Nålberg Servicetekniker

Vad är din funktion på Motionskompaniet?

Vad händer i ditt liv just nu?

Jag har sedan 2 år tillbaka arbetat i vårt serviceteam. Jag finns på plats så snart som möjligt efter att något anmälts som ett serviceärende.

Jag har precis flyttat från mammas gård i Köping till en etta i Västerås. Jag tänkte bli stadsbo och få lite närmare till jobbet. Jag stortrivs!

Vad gjorde du innan du började på Motionskompaniet?

Håller du på med någon sport eller har du någon annan hobby?

Fram tills min anställning på Motionskompaniet gick jag på gymnasiet. Jag läste teknisk utbildning med inriktning produktionsteknik.

Hur hamnade du på motionskompaniet? Jag fick erbjudande av min brors kompis att jobba lite extra under halvårsservicen. Det ena ledde till det andra och sedan dess har jag jobbat här på Kompaniet.

- 19 -

Under sommarhalvåret åker jag väldigt mycket motorcykel. Annars gillar jag att resa runt bland mina vänner runt om i Sverige. Jag är en spontan person som gillar att hitta på en massa saker. Jag har ett löpband hemma som jag springer på någon gång i veckan för att röra lite på mig.


Returadress: Motionskompaniet Regattagatan 24 A 723 48 Västerås

Anläggningslayout Nyckeln till att behålla medlemmar. Miljö Life Fitness Journey bryter mot traditionell uppställning av träningsutrustning. Med The Journey skapas en ny layout, med tydliga visuella skyltar och markeringar. Nya grupperingar bildar en dynamisk placering med en välkomnande atmosfär som får medlemmar oavsett träningsnivå att vilja komma tillbaka.

Progression Nya utmaningar gör medlemmen fortsatt engagerad. Positiva resultat ger mersmak för träning. Life Fitness The Journey hjälper medlemmen till snabba initiala resultat och erbjuder möjlighet till ökad utmaning och utveckling i den takt som önskas. Träningsglädjen vidhålls genom att resultaten fortsätter att förbättras.

Variation Förebygg att medlemmen blir uttråkad. Erbjud rolig träning som skapar träningsglädje och ökar besöksfrekvensen. Life Fitness Journey gör träningen effektiv och rolig genom att blanda olika träningsformer och erbjuda ett brett utbud.

Social interaktion När gymmet blir en social träffpunkt fortsätter medlemmar att komma tillbaka. Genom att skapa en miljö som underlättar för dessa möten ökar man också medlemmens vilja till fortsatt träning. Få medlemmarna att bryta mönster och att röra sig där de inte varit tidigare.

021 - 30 11 00 / www.lifefitness.se ©2010 Life Fitness, a division of Brunswick Corporation. All rights reserved. Life Fitness is a registered trademark of Brunswick Corporation. PM-023-10 (08.10)

- 20 -

Träning&trender 2012 Nummer 1  
Träning&trender 2012 Nummer 1  

Kundtidning och nyhetsbrev från Life Fitness Sverige

Advertisement