Page 1

Träning & Trender Nyhetsbrev från Life FitNess Nummer 1 2012

SENASTE prOduktnyheterna! SYNRGY 360 & Life Cycle GX

FUNKTIONELLA TRÄNINGEN FÅR PLATS I VÄSTERÅS

CIRKELN SLUTER SIG I SÖDER. succén fortsätter

ANLÄGGNINGENS DESIGN PÅVERKAR MEDLEMSKAPET

-1-

JÄTTEBRA! HUR HAR DEt GÅTT i ALINGSÅS


Nå bättre resultat med Virtual Trainer

1. 2. 3. Nu kör vi! Det finns två olika sätt att ladda upp träningsdata till webbsidan på lifefitness.virtualtrainer.com, antingen via USB-minne eller via din iPhone. Så här enkelt är det att komma igång!

1. Skapa träningsprogram

1. Aktivera App Välj mellan kondition ute, inne eller styrkepass.

Skapa dina individuella träningsprogram på webbsidan. Här finns även färdiga träningsprogram. Ladda enkelt ner programmet till ett USB-minne, som sedan tas med till gymmet.

2. Aktivera ditt program genom Appen

2. Aktivera ditt program genom USB

Koppla in din iPhone i konsolen på maskinen, välj att du vill använda app och du är igång.

Sätt in USB-minnet i konsollen på maskinen och du är igång. Maskinen känner nu igen din profil.

3. Träna!

3. Träna!

Under träningen kan du lyssna till dina musikspellistor. Tränar du ute så sparar GPS-en ner din löprunda på karta.

Hela ditt träningspass loggas och sparas ner till USB-minnet.

4. Följ din träning

4. Följ din träning

Ladda upp dina träningar till webbsidan genom att sätta in USB-minnet i datorn. Nu kan du se all din träningshistorik och statistik.

Ladda upp dina träningar till webbsidan och se träningshistorik och statistik.

www.lifefitness.virtualtrainer.com -2-


TRÄNING & TRENDER

WHAT WE LIVE FOR LEDARE | APRIL

Nyhetsbrev från Life Fitness Nr 1 | 2012

Bästa Träningsvänner, MOTIONSKOMPANIET AB Per Andersson, VD Maria Lilja, Ekonomi Marie Bigander, Marknad Sanna Folgerö, Marknad Anders Kumlin, Försäljningschef Joakim Spårebo, Försäljning Johan Fröjd, Försäljning Emma Lundgren, Försäljning Fredrik Lundgren, Försäljning Jonas Axelsson, Försäljning region syd Herbert Karlsson, Inköp & Logistik Per Wall, Servicechef & Reservdelsansvarig Tobias Chef, Service Johan Rapp, Service Thomas Nålberg, Service Andreas Nirvén, Service region syd Börje Lövstad, Installation Micael Levander, Installation Billy Falk, Installation Kent Andersson, Installation Mikael Johansson, Installation Fredrik Heldesjö, Lager Ronny Hansen, Lager

Ibland bara händer det, som den kända Trissreklamen så framgångsrikt informerat oss om. Under mina 26 år som generalagent för Life Fitness produkter har jag sett massor av innovativa lösningar och spännande produktlanseringar. För 8 år sedan kom Dual Adjustable Pulley, DAP, som är en fantastiskt produkt och absolut först med en utväxling som gör det möjligt att speedträna samt gå iväg 6–7 meter från maskinen. Den funktionella träningen hade fått ytterligare en möjlighet. När man t.o.m kan köra frivändningar i maskinen, var jag som gammal olympisk tyngdlyftare, lyrisk. Sedan dess har åtskilliga producenter försökt kopiera vår DAP men ingen har nått den funktion och framgång såsom originalet.

Per Andersson, VD på Motionskompaniet.

Nu har Life Fitness gjort det igen och som vanligt har man nya innovativa lösningar som aldrig förr skådats. Världslanseringen av SYNRGY 360X och SYNRGY 360S tog besökarna på IHRSA mässan i Los Angeles med storm. Succén var given, applåderna hängivna och orders tecknades direkt utan att produkterna ännu var prissatta. Alla ville vara först! Vi hade t.o.m en kund från Sverige som följde lanseringen på webben och som på stående fot beställde det första exemplaret utan att veta priset! Jag har aldrig under mina 26 år med Life Fitness eller 30 år i branschen varit med om något liknande. I dagsläget har vi tagit emot ytterligare beställningar och intresset är enormt. Att Life Fitness samtidigt lanserar sin första spinningcykel, Life Cycle GX, samt den nya fantastiska displayen Lifescape gör ju inte saken sämre. Vi fyra representanter från Sverige hade ett leende som aldrig ville ta slut. Mer om alla dessa nyheter kan ni läsa om i detta nya nummer av Träning & Trender eller på www.lifefitness.se.

Tidningen ges ut av Motionskompaniet AB, exklusiv representant i Sverige för Life Fitness sedan 26 år.

Träningshälsningar, Per Andersson, Syngry 360 beundrare.

Motionskompaniet AB Regattagatan 24 A 723 48 VÄSTERÅS Tel: 021 - 30 11 00 info@motionskompaniet.se www.lifefitness.se

Motionskompaniet AB är exklusiv representant i Sverige för Life Fitness, vars varumärke och koncept vi både säljer och marknadsför. Vi levererar totallösningar för träningsanläggningar över hela Sverige. Med 25 år i Sverige har vi skaffat oss en tätposition på marknaden.

Foton är tagna av Life Fitness om inget annat anges i artikeln.

-3-


På bilderna: Sebastian Ericsson & Kristoffer Ericsson, instruktörer Friskis&Svettis i Västerås

N E G N I N Ä R T A L L E N O I T K N U F S Å R E T S Ä V I S T A L FÅR P Här i funktionella ytan finner vi bröderna Kristoffer och Sebastian Ericsson som arbetar och tränar på Friskis&Svettis i Västerås. De instruerar cirkelfyspass och känner sig därför extra hemma just här.

-4-


På bilden: multisportyta på Friskis&Svettis i Västerås

”Teknik, hållning och hög närvaro” - Brödernas tre ledord

Varför TROR NI ATT FUNKTIONELL TRÄNING är en så stark trend?

få en bättre gemenskap i gruppen. Vi vill undervisa och inspirera till träning. Det är viktigt att det blir rätt för att de inte ska skada sig under passet. Därför är det extra bra när de tränar i par och hjälps åt att titta på varandra så att de gör rörelserna rätt. På våra träningspass fokuserar vi på ”teknik, hållning och hög närvaro”.

Varför är FUNKTIONELL TRÄNING något ni satsat på i Västerås?

Vilka tränar i DEN FUNKTIONELLA YTAN?

Det är enkla naturliga övningar som de flesta klarar. Alla kan träna utifrån sina förutsättningar och sin fysiska nivå. Fördelen med att vara så få motionärer på passen är att vi kan lägga ner mer fokus på varje enskild individ.

Det är en så pass stark trend inom branschen. Det gäller att vara med i svängarna. ”Har man 17.000 medlemmar kan inte alla träna samma sak. Det handlar om att inspirera.”

Hur ser ett cirkelfyspass ut här?

För att inspirera motionärerna till en mer varierad träning försöker vi använda oss av så många olika redskap som möjligt. Här har vi plats för cirka 10 olika stationer och totalt 20 motionärer. Vi delar upp gruppen i par där de ska hjälpa varandra. Vi försöker peppa dem för att de ska

-5-

De som väljer att träna i den funktionella ytan är de som är kreativa men inte krånglar till det för sig. Det går att göra enkla övningar men även väldigt avancerade. När vi ska träna i gymmet går vi ofta hit numera. Det är bra med gymmaskiner som inte kräver egna påhittande övningar. Vi gillar att variera träningen och därför kommer vi gärna hit till den funktionella ytan. Vi har ofta sett att motionärer på löpbanden har sett oss träna och därefter själva provat TRX-banden och kettlebells. Det är jättekul att inspirera andra!


Världsnyhet! Supersuccé på IHRSA & FIBO

-6-


Äntligen får vi lansera en produkt som tidigare aldrig setts på den Svenska marknaden. Speciellt framtagen för oss som gillar funktionell träning. Finns i sex olika utföranden uppdelad i två serier. Se alla videos och bilder på vår hemsida, lifefitness.se! -7-


CIRKELN SLUTER SIG I SÖDER Varberg

Träning & Trender möter fyra Friskis&Svettisanläggningar i södra Sverige. Alla ser helt olika ut men har en sak gemensamt – Cirkelgym!

Lomma – Det är kul att vi har så varierade åldrar i våra cirkelgrupper, eftersom alla tränar efter sin nivå. Jag har blandat musiken efter min egen smak och de flesta verkar gilla det, säger Mariana Fleischer, gymansvarig i Lomma. Det är en otrolig blandning av människor som besöker cirkelgymmet. Cirkelgymmet finns även tillgängligt för motionärerna utanför de populära schemalagda passen. Varberg - I Varberg finner vi ett komplett cirkelgym i en rymlig sal med fönster ut mot crosstrainers och hantlar. Varje pass är fullbokat och det står

-8-


alltid motionärer i kö som hoppas på att få en av de avbokade platserna från någon som inte hämtat ut sin biljett. Biljetterna till cirkelträningspassen släpps kl 00.00 veckan före och är fullbokat två minuter senare - helt otroligt! Det brukar vara nyhetens behag som gör att så mycket folk kommer på nya pass i början, men nu har det gått två månader och det är fortfarande precis lika mycket folk, säger Birgitta Dahl Persson som arbetar på Friskis&Svettis i Varberg.

Kristianstad – Med utsikt mot receptionen har man valt att satsa på dubbla uppsättningar av cirkelgymmaskiner, för att kunna erbjuda tillräckligt många platser. Det vi kan konstatera, sedan vi fick cirkelgymmet, är att det definitivt är en succé, säger Johan Nyberg som arbetar som cirkelgymsinstruktör i Kristianstad. För att alla motionärer skall förstå maskinerna ordentligt går man igenom varje maskin vid samtliga pass. Det finns möjlighet att utnyttja cirkelgymmet mellan de populära cirkelgympassen. Åldersspridningen på motionärer som väljer att

träna cirkelgym i Kristianstad är mellan 15 - 90 år. Eftersom Friskis&Svettis har en så stor målgrupp passar cirkelgymmet perfekt, då det går att träna oavsett förutsättningar, säger Johan. Här har man förutom vanliga cirkelgympass även gjort kombinationspass med spinning och cirkelgym för lite variation.

Lund – Även här finner vi dubbla uppsättningar av cirkelgymmaskiner. Cirkelgymmet har absolut motsvarat våra förväntningar, säger gymansvarig Mattias Collin på Friskis&Svettis i Lund. Vi valde att ha dubbla uppsättningar för att kunna erbjuda fler platser utan att behöva öka antalet pass. Det är mer kostnadseffektivt att ha fler maskiner än att ha fler pass och därigenom fler instruktörer. Min erfarenhet från succén med cirkelgym i Malmö gjorde att jag visste att detta skulle bli en hit och var väldigt säker i beslutet att införskaffa dubbel uppsättning, säger Mattias med ett leende på läpparna. Idag har man förutom vanliga cirkelgympass även kombinationspass med Indoor Walking.

Lomma

Lund

Kristianstad

Kristianstad

”Det vi kan konstatera, sedan vi fick cirkelgymmet, är att det definitivt är en succé”, Johan Nyberg, cirkelgyminstruktör på Friskis&Svetttis i Kristianstad

Lund

Varberg

-9-


nyTT! SENASTE KONDITIONEN - Modern design & hög kvalité till ett lägre pris!

Activate löpband Flexdeck® Shock Absorption System - Vårt patenterade system minskar knäoch ledskador med upp till 30%, jämfört med att träna på icke stötdämpade ytor. Den dämpade mattan minskar risken för skador och håller löpare friska.

Activate Crosstrainer Klassisk stegteknologi - Beprövad klassisk stegteknologi ger en unik rörelse med en 18” steglängd och en forskningsbaserad elliptisk bana med en armrörelse som ger effektiv träning för hela kroppen.

Activate Upright cykel Biomekaniskt effektiv design - Activate upright cykel följer vår tradition av biomekaniskt effektiv kroppspositionering med en enkel inställning av sadeln.

Activate Recumbent cykel Pulsmätning - Lifepulse ™ digital pulsmätningsbara handsensorer är bekvämt placerade på Ergo ™ bar för att ge exakt pulsmätning. Polar ® telemetri ger trådlös pulsmätning när den används med ett bröstband.

- 10 -


SENASTE NYTT FRÅN HAMMER STRENGTH Få ut ännu mer av dina ställningar med Hammer Strengts nya serie, HD Elite. Denna mångsidiga serie av ställningar går att kombinera på mer än 30 olika sätt. Detta för att du ska kunna få ut optimalt omväxlande träning på en begränsad yta.

- Spring på kända platser, fast på gymmet Vår senaste nyhet för löpband gör din konditionsträning roligare!

- 11 -


ANLÄGGNINGENS DESIGN PÅVERKAR MEDLEMSKAPET MER ÄN DU TROR I denna tredje och avslutande artikel av Dr Paul Bedford identifieras faktorer i gymmens utformning som kan bidra till ökad medlemsretention och ett minskat tapp.

På den brittiska marknaden dök de första gymmen upp inom den offentliga sektorn. Införandet av det tidiga allmänt utbredda multigymmet gav användarna deras första erfarenhet av en viktträning som inte var beroende av fria vikter. Gym inriktade på bodybuilding fanns sedan tidigare men dessa fokuserade på en liten minoritet av användare vars mål var att forma sina kroppar snarare än att dra fördel av de hälsorelaterade fördelarna. Anläggningarna utvecklades och i takt med det också maskinerna. Utbudet av maskiner växte, liksom kraven på utrymme för att få plats med dessa.

Mer sofistikerad utrustning kräver bättre planering av lokalens utformning Medan utrustningen har blivit alltmer sofistikerad kan detsamma knappast sägas gälla gymmens layout. Många gym är fortfarande designade efter de gamla bodybuildingprinciperna, att gruppera kroppsdelar tillsammans. Bröstpress, pec dec och axelpress placeras samtliga i nära anslutning till varandra för att främja en träning som bygger på principer om muskelutveckling. De kardiovaskulära maskinerna ställs på raka led i höjdordning och är vända åt samma håll. Även om detta möjligen gör att utrymmet kan utnyttjas så effektivt som möjligt har det knappast främjat ett regelbundet användande.

Gym med detta traditionella förhållningssätt är vanligen designade av utövare eller personal för dem som redan känner sig bekväma i den här miljön. Forskningen om gymdesign och layout visar att genom att bryta trenden med grupperade motståndsmaskiner och rader av kardiovaskulära maskiner framför ett fåtal stora teveapparater kan förbättra en tidig träningsvilja.

Hur rör sig medlemmarna på gymmet? Vid en observationsstudie som utfördes vid en anläggning kunde forskarna följa utövarna när de förflyttade sig runt i gymmet. När detta utförs på ett tillräckligt antal användare börjar mönster träda fram som bidrar till att förklara användarbeteenden. Var börjar de flesta kunderna, vart går de sedan, vad använder de och på vilket sätt? Detta påminner om det arbete som utförs inom handeln för att identifiera köpbeteenden. Med få undantag måste de flesta gym inrymmas i redan existerande anläggningar. En del av våra byggnader utformades utan tanke på ett gym. Men skulle det se ut på samma sätt om vi tog ett blankt papper och designade ett gym som fokuserade på att ge såväl nya som redan aktiva utövare en utvecklande upplevelse? Skulle vi ha våra fria vikter placerade nära entrén? Skulle vi erbjuda en audiovisuell upplevelse som kunderna kan anpassa och styra efter sina egna önskemål?

- 12 -

Dr Paul Bedford

Eller placerar vi rader av maskiner framför några få teveapparater på det sätt vi brukade se en film långt framme i flygplanskabinen utan möjlighet till påverkan? Stansteads flygplats är ett bra exempel på en anläggning utformad för att förse kunderna med en grundrutt från entrén till flygplanet. Det är mycket enklare att hitta där än på Gatwick eller Heathrow, vilka utformades efter flygbolagens och operatörernas krav, snarare än med tankar på kundens upplevelse. Ett annat område att ta hänsyn till är utrustningens utformning. Många användare avstår från att använda träningsprogram så snart som de har en aning om vart de ska ta vägen. Så varför utformar vi inte utrustningen på ett sätt så att kunderna inte behöver leta efter den?

Konditionsutrustning i mindre zoner är mindre skrämmande Genom att dela upp konditionsmaskiner i mindre grupper blir de mindre skrämmande att använda för nya användare, särskilt vid tidpunkter då trycket är hårt. Om alla maskiner står vända mot väggen, vilka möjligheter finns då och vad ger det användaren för upplevelse? Vem bestämmer var allt ska placeras? Om vi bara låter majoriteten av tillverkare bestämma kommer de förstås att försöka sälja så mycket utrustning


som får plats, och i vissa fall ännu mer. Om vi låter gympersonalen bestämma kommer många av dem att utforma gymmet efter sina egna önskemål och träningsrutiner. Ett sätt kan vara att tänka på nya träningsutövare eller på någon du känner som aldrig har använt ett gym. Vad skulle de behöva uppleva först, och sedan? Och vad skulle de behöva på sikt i takt med att deras självförtroende och kunskap ökar?

Dela in utrustningen i zoner

Vad jag har sett i mina observationsstudier är att engagerade, självsäkra och kunniga användare kommer att använda i princip vilken typ av utrustning som helst, i vilken miljö som helst, för att genomföra sin träning. De som är ovana vid att träna kommer däremot att undvika alla situationer där de känner sig obekväma i.

Strategisk placering av utrustningen hjälper nya och osäkra användare

Hur kan vi utveckla deras upplevelse Ett sätt att hjälpa nya utövare att ytterligare? Detta kan uppnås genom komma igång kan vara att placera en indelning i zoner. din nya cirkelträningsutrustning nära Se bara till att entrén vid ett antal kardiovaskulära zonerna inte blir maskiner, i en del som är delvis ”Det första du ett hinder för avskärmad från resten av lokaser är ett fint gym, men deltagande och len. Då behöver de inte ge sig engagemang. alltför långt in i gymmet. varenda gång du kommer

verkar det som om du bara En annan observationsJag var nyligen på ser samma maskiner hela studie som jag genomförde ett gym som kunde jag använda gymmets tiden.” placerat ut sina interna övervakningssystem kardiovaskulära för att studera instruktörernas och maskiner på ett sätt som kundernas beteende. Vid analysen av gör det möjligt att anordna gruppass. videofilmen framgick det att gymPå morgonen användes maskinerna av mets personal när de visade runt nya en grupp äldre vuxna. Utformningen potentiella medlemmar ofta stannade gjorde det lätt att samtala, vilket i viss till på platser där erfarna utövare höll mån distraherade träningsrutinen. på med högintensiva träningsmoment. Men under kvällstid användes samma Även utan ljud var det möjligt att se maskiner av enskilda utövare som alla kundernas kroppsspråk och bestämma tränade med blicken riktad nedåt som om de själva var erfarna utövare eller för att undvika ögonkontakt med de helt nya i gymmiljön. övriga.

Det kan också finnas anledning att tänka om när det gäller väggytorna och vilka budskap som informationen på våra anslagstavlor och liknande sänder ut. Utvecklingen inom tryckframställning gör det fullt möjligt att producera information till kunderna som är både användbar och håller tillräcklig kvalitet för att locka deras intresse. Träningsbilder kan behöva omfatta en rad olika aktiviteter och inte bara visa människor som flexar med musklerna. Överväg att använda speglar på de platser där de behövs som mest, som till exempel i anslutning till de fria vikterna.

Hur använder medlemmarna just din lokal? Titta närmare på din lokal och studera hur folk använder den. Har nya utövare möjlighet att utveckla kunskap och självförtroende utan att skrämmas bort? Kan träningsupplevelsen utvecklas så att den med tiden tillfredsställer alla kunders behov?

Om författaren:

Dr Paul Bedford arbetar för Leisure Database Company (www.theleisuredatabase.com). Dr Paul Bedford jobbar även som officiell föreläsare och utbildare inom Life Fitness

Bilden visar ett exempel på hur man kan dela in utrustningen i olika zoner för att skapa en större upplevelse för träningsutövaren

- 13 -


LIFE CYCLE GX Vi är stolta att få presentera det senaste från Life Fitness konditionsutrustning. Efter noggrann forskning och timmar av tester kan vi presentera Life Fitness första spinningcykel i en unik design av högsta kvalitet. Vi ses på spinningpasset! www.lifefitness.se

- 14 -


VAR FÖRST! – RING OSS IDAG. - 15 -


Foto: Jonatan Melin

JÄTTEBRA! Öppningen av Friskis&Svettis gym i Alingsås stod klart i augusti 2011. Nu tar vi reda på hur det gått.

- 16 -

Å

r 2011 stod det klart att Alingsås Friskis&Svettisanläggning skulle öppna ett gym. Lena Törnqvist, fick uppdraget att ta fram gymförslag samt en lämplig leverantör.

LiLLSVED avgjorde Tidigare har man endast haft spinning och jympa. Jag pratade med ett flertal närliggande Friskis&Svettisanläggningar om tips och vilka leverantörer man borde välja, säger Lena Törnqvist. Hon blev rekommenderad Life Fitness utrustning. Jag ringde även Magnus Strömberg i Stockholm som inte ville framhålla någon leverantör men talade om att gymmet på Lillsved var


utrustat med Life Fitness. Alla synpunkter sammantaget gjorde att föreningens styrelse valde Life Fitness, säger Lena Törnqvist.

Fräscha gymmet Vi är jättenöjda! Våra medlemmar kommenterar vårt fräscha gym hela tiden. Det jag gillar bäst är vårt cirkelgym som så många utnyttjar. Varje pass är fullbokat och vi måste snart erbjuda fler. Maskinerna används även när inget pass pågår. Alla medlemmar är jättenöjda! Cirkelgymmet är vårt hetaste pass. Eller det kanske bara är för att jag tycker att det är så himla bra säger Lena och skrattar.

”Du hade rätt Lena...” Cirkelgymmet drar flest motionärer till passen. Det är så fräckt och enkelt! Jag brukar berätta om en händelse när en väldigt skeptisk medlem kom in i lokalen. Han började jämra sig över att det är tråkigt att träna men nödvändigt, jag visade honom alla maskiner och lampan i cirkelgymmet och förklarade hur man skulle göra. Sade till honom att man faktiskt får ett ”gratis”träningspass om man bara gör alla övningar efter lampans färgskifte. Han suckade men provade ändå. En tid senare kom han

in med ett stort leende på läpparna och utbrast ”Du hade rätt Lena, cirkelgymmet var enkelt och faktiskt riktigt kul”.

Måna om motionärerna De är måna om sina motionärers trivsel och att det inte skall bli några köer vid maskinerna. ”Vi skyndar långsamt” säger Lena Törnqvist och tillägger att det allra viktigaste är de befintliga motionärernas åsikter för att hålla kvar dem i föreningen. Sedan augusti har de fördubblat sina medlemsiffror!

Resultatet Anna Nordquist Svensson, ordförande, gruppledare och gyminstruktör på Friskis och Svettis Alingsås, är väldigt nöjd med resultatet! Hon gillar funktionell träning och redskapen där man får röra kroppen i naturliga rörelser. ”När man arbetar med motionärer vill jag att det ska påverkar deras styrka i vardagen. Jag tycker att vi har ett väldigt bra gym. Jag gillar att skapa rörelseglädje för att få livskvalitet”, säger Anna Nordquist Svensson. Vi vill passa på att gratulera Alingsås till deras framgång och önska dem lycka till i framtiden!

”Jag gillar att skapa rörelseglädje, för att få livskvalitet” Anna Nordquist ordförande, Friskis&Svettis Alingsås.

- 17 -


Sanna Folgerö

Ny marknadsassistent på Life Fitness! Vi vill välkomna ytterligare en medarbetare till vår marknadsavdelning, Sanna Folgerö. Hon har sedan sin praktik i maj introducerats och rest runt bland ett antal kunder. Hon kommer att jobba med all kommunikation och projektering av våra produkter och tjänster och fungerar även som ett marknadsstöd och bollplank för våra

samarbetspartners. Sanna har tidigare arbetat som fotograf av bland annat idrottsföreningar. Hon studerade fram tills i höstas och har sedan dess arbetat på Motionskompaniet. -Det känns helt rätt här! Jag stortrivs med kollegorna och såklart med det kreativa och fria arbetet, säger Sanna.

På fritiden tränar hon helst kondition kombinerat med styrketräning. Hon tröttnar så fort hon inte längre känner en utmaning och är hungrig på att inspireras. Som gammal dansare uppskattar hon självklart pass med bra musik och danssteg. -Just nu är favoritpasset en bra powerwalk och golvstyrka med fria

Life Fitness Academy 20 12

Lillsved 27-28 maj - med G avin Aquilina

Högkvalificerad utbildn ing Life Fitness Academy är vår officiella högkvalifice rade utbildning för instruktörer och träna re. Utbildningen kan ge nomföras på din anläggning efter behov eller som ett fristående utbildningstillfälle. Vi har möjlighet att anpa ssa utbildningen efter utr ustningen vid din anläggning och deltagarna s förkunskaper. Utbildningen tar upp äm nen såsom näringslära, rörelselära, styrketräning, konditions träning, cirkelträning, mu ltisport och programuppbyggnad. Lif e Fitness har flera förelä sare och utbildare som åker runt i hela värld en och arbetar på Life Fit ness Academies.

Jag vill delta!

Ring oss på 021-30 11 00 , så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig att utveckla din personal.

- 18 -


vikter i vardagsrummet när jag kommer hem. Då krävs självklart en bra spellista i hörlurarna om man inte har sällskap förstås! Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss Sanna. Välkommen till oss!

I FOKUS Thomas Nålberg Servicetekniker

Vad är din funktion på Motionskompaniet?

Vad händer i ditt liv just nu?

Jag har sedan 2 år tillbaka arbetat i vårt serviceteam. Jag finns på plats så snart som möjligt efter att något anmälts som ett serviceärende.

Jag har precis flyttat från mammas gård i Köping till en etta i Västerås. Jag tänkte bli stadsbo och få lite närmare till jobbet. Jag stortrivs!

Vad gjorde du innan du började på Motionskompaniet?

Håller du på med någon sport eller har du någon annan hobby?

Fram tills min anställning på Motionskompaniet gick jag på gymnasiet. Jag läste teknisk utbildning med inriktning produktionsteknik.

Hur hamnade du på motionskompaniet? Jag fick erbjudande av min brors kompis att jobba lite extra under halvårsservicen. Det ena ledde till det andra och sedan dess har jag jobbat här på Kompaniet.

- 19 -

Under sommarhalvåret åker jag väldigt mycket motorcykel. Annars gillar jag att resa runt bland mina vänner runt om i Sverige. Jag är en spontan person som gillar att hitta på en massa saker. Jag har ett löpband hemma som jag springer på någon gång i veckan för att röra lite på mig.


Returadress: Motionskompaniet Regattagatan 24 A 723 48 Västerås

Anläggningslayout Nyckeln till att behålla medlemmar. Miljö Life Fitness Journey bryter mot traditionell uppställning av träningsutrustning. Med The Journey skapas en ny layout, med tydliga visuella skyltar och markeringar. Nya grupperingar bildar en dynamisk placering med en välkomnande atmosfär som får medlemmar oavsett träningsnivå att vilja komma tillbaka.

Progression Nya utmaningar gör medlemmen fortsatt engagerad. Positiva resultat ger mersmak för träning. Life Fitness The Journey hjälper medlemmen till snabba initiala resultat och erbjuder möjlighet till ökad utmaning och utveckling i den takt som önskas. Träningsglädjen vidhålls genom att resultaten fortsätter att förbättras.

Variation Förebygg att medlemmen blir uttråkad. Erbjud rolig träning som skapar träningsglädje och ökar besöksfrekvensen. Life Fitness Journey gör träningen effektiv och rolig genom att blanda olika träningsformer och erbjuda ett brett utbud.

Social interaktion När gymmet blir en social träffpunkt fortsätter medlemmar att komma tillbaka. Genom att skapa en miljö som underlättar för dessa möten ökar man också medlemmens vilja till fortsatt träning. Få medlemmarna att bryta mönster och att röra sig där de inte varit tidigare.

021 - 30 11 00 / www.lifefitness.se ©2010 Life Fitness, a division of Brunswick Corporation. All rights reserved. Life Fitness is a registered trademark of Brunswick Corporation. PM-023-10 (08.10)

- 20 -

Träning&Trender, Friskis&Svettis, 2012 Nummer 1  

Nyhetsbrev för Friskis&Svettis från Life Fitness Sverige

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you